Naisfutis.net

Naisfutis => Naiset => Aiheen aloitti: Eki - 13.07.15 - klo:13:01

Otsikko: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Eki - 13.07.15 - klo:13:01
USA:n yliopistoihin futaamaan ja opiskelemaan aikoville tässä linkkejä valinnan perusteiksi:

Niissäkin on kiinnostusta ollut, ja miten määrittelet HUIPPUyliopiston - futiksen vai opiskelun perusteella?
USAssa yliopistot on rankattu paremmuus järjestykseen joten harvinaisen helppoa tietää mikä yliopisto on futiksen suhteen Huippu. Toivois suomeenkin enemmän kestustelua fakta pohjalta eikä aina mutu, mielipidehöttöä.


No niin, laitappa linkki listaan, missä rankataan parhaat futiksen jenkkiyliopistot, ettei tämä aihe jää mutupohjalle.


http://www.nscaatv.com/rankings/4035/NCAADivisionI/women/LastPoll

sekä

http://www.ncaa.com/rankings/soccer-women/d1/ncaa-womens-soccer-rpi

Rankkauksia löytyy myös muita (TV-yhtiöt, eri keskustelupalstat, jne), mutta omien havaintojeni perusteella nuo kaksi yllämainittua on hyvinkin tarkkoja. Kauden aikana listat päivitetään viikoittain. Rankkaukseen vaikuttaa ko. joukkueen oma menestys, missä painotetaan pelattujen otteluiden vastustajan tasoa (voitto-%) ja vastustajan vastustajien tasoa (voitto-%). Eli mitä heikomman joukkueen voitat, sitä vähemmän saat pisteitä.

Jos siis tarkoitat:

a) vain viime kautta; ja
b) vain tuloksiin/kenttatapahtumiin perustuvaa

niin:

http://www.ncaa.com/rankings/soccer-women/d1

Tulevana kautena siis pelaajat syntyneet paaosin 1994-1997.

Niissäkin on kiinnostusta ollut, ja miten määrittelet HUIPPUyliopiston - futiksen vai opiskelun perusteella?
USAssa yliopistot on rankattu paremmuus järjestykseen joten harvinaisen helppoa tietää mikä yliopisto on futiksen suhteen Huippu. Toivois suomeenkin enemmän kestustelua fakta pohjalta eikä aina mutu, mielipidehöttöä.

No niin, laitappa linkki listaan, missä rankataan parhaat futiksen jenkkiyliopistot, ettei tämä aihe jää mutupohjalle.

FM ehti jo ensin. Hänen tiedot jenkki-systeemistä onkin luotettavia. Rankingeja on myös valmentajista ja pelaajista. Ja vielä että ei mene pahasti pieleen jos sanoo että suurimmalla osalla top 50 yliopistojen resurssit, analysointi ym on korkeammall tasolla kuin HJKn miehillä.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 13.07.15 - klo:17:57


Mikäli foorumisteja kiinnostaa, niin kirjoittelen havaintojani viime syksyltä USA:n yliopistofutiksesta. Pääsin sattuneesta syystä seuraamaan ajoittain hyvinkin läheltä Florida State Universityn (FSU) naisjoukkueen toimintaa. Havainnot ja tuntemukset ovat pääosin omiani eikä pelaajan. Virheellisyydet menee täysin oman tietämättömyyteni piikkiin.

Yliopistourheilu USA:ssa on meikäläisittäin katsottuna käsittämättömän laajaa ja taloudellisestikin erittäin merkittävää toimintaa. Se tapahtuu pääosin kahden (NCAA ja NAIA) kattojärjestön alaisuudessa. NCAA on näistä selkeästi suurempi ja pelkästään sen divisioona I:ssä on 332 yliopistoa (div. II:ssa ja III:ssa yht. n.150). Jako divisiooniin ei mene pelkästään urheilusaavutusten mukaan vaan yliopiston on div. I:een päästäkseen täytettävä myös tiettyjä vaatimuksia akateemisen ja urheilulajien tarjonnan suhteen. Parhaat yliopistot ovat ehdottomasti NCAA:n div. I:ssä mutta esim. div. II:stä tai NAIA:sta löytyy varmasti yliopistoja, mitkä ovat selkeästikin NCAA:n rankingin loppupään joukkueita parempia. Oman näppituntumani perusteella NAIA:n alaisissa joukkueissa pelaa huomattavasti enemmän ulkomaalaisia kuin NCAA:n alaisissa. Syytä tähän en tiedä. NAIA:n mestaruusturnauksen loppuottelun hävinneessä Northwestern Ohion joukkueessa pelasi  kolme suomalaista. Yhteensä naisfutista on tarjolla USA:ssa n. 700 yliopistossa.

Käsittelen tässä lähinnä NCAA:n alaista toimintaa ja FSU:n joukkuetta. NCAA asettaa urheilijoille tarkkoja sääntöjä ja vaatimuksia esim. amatööristatuksen ja koulumenestyksen  suhteen. Hyväksyntä yliopistourheilijaksi onkin tavallaan kolmiosainen: valmentajan hyväksyntä, yliopiston hyväksyntä (lukion päättötodistus+ylioppilastodistus) ja NCAA:n hyväksyntä. Ei englantia äidinkielenään puhuvilta vaaditaan pakollinen TOEFL-kielitesti sekä kaikilta ACT- ja/tai SAT-koe. Nämä lähinnä lukiokurssien tasoa olevat kokeet voi suorittaa esim. Helsingissä. Yliopistot tarjoavat haluamilleen urheilijoille erilaisia stipendejä, mitkä vaihtelevat jossain 25-100%:n tasolla. Täysi stipendi pitää sisällään opiskelun (sis. kirjat ja muun materiaalin), ruuan, majoituksen, vakuutuksen ja tietysti kaiken urheiluun liittyvän.

Futiksen (soccer) pelikausi alkaa pre-seasonilla elokuun alussa ja päättyy NCAA-mestaruuden huipentavaan College Cupiin (mikäli joukkue sinne asti selviää) joulukuun alkupuolella. FSU oli ollut vuoden 2013 loppuottelun häviävä osapuoli ja lähti viime kauteen NCAA:n ranking-kakkosena, joten oli alusta asti selvää, että kyseessä on huippujoukkue. Joukkueen ottelu- ja viikko-ohjelma yksittäisine harjoitusohjelmineen tuli jo keväällä ja siten pystyi hieman orientoitumaan, mitä oli odotettavissa. Joukkue edellyttää pelaajien palaavan syksyllä Tallahasseehen pelikunnossa ja kausi alkaakin lääkärintarkastuksella ja kuntotesteillä. Ulkomaiset pelaajat pelaavat normaalisti kesän kotimaassaan tai FSU järjestää kesäksi harjoittelupaikan NWSL-ammattilaisjoukkueen kanssa. NCAA sallii harjoittelun, muttei pelaamista ammattilaisjoukkueessa.

FSU:n futisjoukkueen resurssit on meikäläisittäin katsottuna käsittämättömät. Yliopiston eri urheilulajien talous menee jollain tapaa samaan pooliin ja suurin Seminolesien tulovirta tulee jenkkifutiksesta, jonka stadionille mahtuu 82.500 katsojaa. Viime kaudella jokainen kotimatsi oli loppunmyyty. FSU:lla ei ole miesten soccer-joukkuetta, joten kaikki siihen liittyvä infra on vain naisjoukkuetta varten. Joukkueen stadion on samassa sport-kompleksissa em. jenkkifutis-, naisten softball- ja miesten baseball-stadionin kanssa. Nämä sijaitsee kampusalueella opiskelija-asuntoloiden lähellä. Joukkueiden kuntosalit  on yhteiset ja siellä on päätoimiset ohjaajat, jotka vastaavat lihaskuntoharjoitteista. Voin muuten vakuuttaa, että punttia ja punnusta löytyy... Vieraillessani  sinne asennettiin juuri avaruuspuvun näköistä ilmapukua, minkä avulla loukkaantumisista palautuvat urheilijat voivat aloittaa treenin aikaisemmin, koska urheilijan "painoa" voidaan portaattomasti säätää ja esim. polven ja nilkan vammoissa juoksuharjoittelu helpottuu. Joukkueiden yhteisiä tiloja on myös videotallennushuone, missä on valmiudet seurata ja tallentaa tapahtumia samaan aikaan kuudesta eri ottelusta ympäri maailman. Naisten Soccer-joukkueella on oma rakennuksensa futiskentän vieressä. Siellä on joukkueen yhteistilat, pukuhuoneet, auditorio, valmentajien huoneet, videohuoneet, tarvikehuone (Nike), joukkueen Hall of Fame (Sanna Talonen oli muuten siellä hyvin esillä), fysion tilat, opinto-ohjaajan tilat, lääketieteellisen johtajan (koko FSU:n urheilu) huone, reception, etc...

Joukkueella on kolme päätoimista valmentajaa: päävalmentaja sekä erikseen hyökkäyksen ja puolustuksen apuvalmentajat. Puolustuksen valmentaja keskittyy hyvin pitkälti mv-valmennukseen ja kenttäpelaajien valmennusta vetivätkin paljolti pää- ja toinen apuvalmentaja, joka oli paljon pelaajien seassa harjoituksissa. Itsessään harjoitukset ovat ihan samoja, mitä on tottunut täällä Suomessa näkemään - mutta se intensiteetti! Kaikesta huokuu tehokkuus. Joukkueella on tietysti oma fysio, joka vetää alku- ja loppulämmöt. Nämä tehdään todella huolellisesti eikä höntsäillen. Treenien jälkeen on aina kylmäaltaat. Onkin silmiinpistävää, miten vähän treenien ja otteluiden fyysisyys huomioiden pelaajilla on loukkaantumisia. Kaikki harjoitukset videoidaan ja joukkueella on laitteisto (http://statsports.com/), millä seurataan pelaajien suoritusta (syke, spurtit, nopeus, juostu matka, etc.). Joukkueella on tästä lääketieteellisestä puolesta vastaava henkilö, joka heti jokaisen treenin jälkeen vielä erikseen kerää jokaiselta pelaajalta numeerisen arvion rasittavuudesta. Kaikki data taltioidaan ja se todella analysoidaan ja saatua tietoa käytetään. Oli vaikuttavaa nähdä eri pelaajien grafiikasta tietoja. Laitteisto paljastaa myös alkavan rasitus- tai vastaavan vamman, koska askelluksen muuttuminen näkyy grafiikassa. Samoin syketasojen kohoaminen epänormaalisti rasitukseen nähden esim. alkavan flunssan vuoksi näkyy heti ja asiaan puututaan. Harjoitukset alkaa normaalisti lyhyellä palaverilla ja kentälle siirryttäessä on kaikki valmiina. Pallot, tötsät ja muu rekvisiitta on valmiina ja taustahenkilöitä on paikalla yli kymmenen. Pelaajien tehtävä on treenata ja pelata eikä käyttää aikaa pallojen etsiskelyyn ja juomapullojen hakuun. Loppuverryttelyn aikana pelaajille tuodaan palautusta edistävät energiajuomat samalla, kun he rullaavat maitohappoja lihaksistaan ja antavat pelaajapalautteen.

Vajaat kolme viikkoa kestävän pre-seasonin aikana joukkue treenaa kahdesti päivässä. Viikko sisältää aina yhden totaalisen vapaapäivän urheilusta. Viime syksynä FSU pelasi pre-seasonin aikana kaksi harjoitusottelua miesjoukkueita vastaan. Kaikki kotiottelut videoidaan sekä leveys- että pituussuunnassa. Jo näissä harjoituspeleissä puoliajalla käytiin pari asiaa läpi ekan puoliajan videoklippien avustuksella. Kuva siirtyy langattomasti videointihuoneeseen, missä toinen apuvalmentajista työstää klipit heti käytettäväksi.

NCAA:ssa kausi koostuu kolmesta eri vaiheesta. Kauden alussa pelataan normaalisti n. kahdeksan non-conference ottelua. Näitä voisi meikäläisittäin kutsua harjoitusotteluiksi, joita ne eivät kuitenkaan ole, sillä jokainen ottelu on merkityksellinen ranking-sijoituksen suhteen. Joukkueet sopivat nämä ottelut keskenään ja korkean ranking-sijoituksen omaava joukkue pääsee valitsemaan itselleen mieluisan ohjelman, koska joukkueet haluavat ranking-pisteitä, joita saa vaikka häviääkin hyvälle joukkueelle (https://en.wikipedia.org/wiki/Rating_Percentage_Index). USA on jaettu alueellisesti konferensseihin ja parhaat joukkueet näyttävät tulevan ACC-(Atlantin rannikko Floridasta Bostoniin), Pac-12-(Kalifornia)ja SEC-(Meksikon lahti) konferensseista. Konferenssipelejä pelataan oman konferenssin joukkueita vastaan kymmenen ja konferenssin mestaruusturnaukseen pääsee neljä korkeimman rankkauksen omaavaa joukkuetta. FSU voitti viime syksynä oman konferenssin finaalissa Virginian 1-0. Vierasmatkat on pitkiä ja matkat tehdään pääsääntöisesti omilla charter-lennoilla eikä aikaa tuhlata lentokentillä odotteluun. Mikäli vierasmatkoilla yövytään, niin mukana seuraa joukkueen akateemisista opiskeluista vastaava opinto-ohjaaja, joka valvoo pelaajien pakollisen kaksituntisen opiskelujakson. Kaikissa yliopistoissa on tilat näitä opiskeluja varten.

Konferenssifinaalien jälkeen alkaa 64 parhaan ranking-sijoituksen omaavan joukkueen välinen NCAA-Cup, mikä pelataan siis Cup-periaatteella. 16 parasta joukkuetta sijoitetaan ja ottelupareissa korkeamman sijoituksen omaava joukkue saa kotiottelun. Jo tämänkin vuoksi kaikki ottelut on tärkeitä ja voittoa haetaan aina. Tarvittaessa pelataan jatkoaika ja ellei "sudden death"-maalia tule, niin ottelu päättyy tasan. Ottelut pelataan käyttäen "tehokas peliaika"-periaatetta ja kello pysäytetään esim. loukkaantumis- tai mahdollisten juomataukojen aikana (oli kerran yli 40C). NCAA-ranking on kyllä todella tarkka ja parhaat näyttävät seuloontuvan College Cup-finaaleihin (http://www.ncaa.com/interactive-bracket/soccer-women/d1). FSU voitti viime vuonna USA:n mestaruuden ja finaalit Boca Ratonissa oli kyllä korkeatasoiset. Finaalissa kaatui jälleen Virginia 1-0. FSU:a vastaan ei tehty kuudessa pelissä maaliakaan, mikä tapahtui NCAA:n historiassa vasta toista kertaa (http://www.seminoles.com/ViewContent.dbml?&DB_OEM_ID=32900&CONTENT_ID=958153). Jokainen voi arvioida ottelutiheyden 2+26 ottelua/vajaa 4 kk. Kansainvälisille pelaajille tulee lisäksi mahdollisia maaotteluita.

Joukkueen harjoittelu syksyllä pelikauden aikana keskittyy joukkueharjoituksiin ja meikäläistä enemmän keskitytään vastustajan taktiikkaan ja tiedettyihin vahvuuksiin ja heikkouksiin. Keväällä harjoittelu on enemmän yksilöiden harjoittamista ja joukkue monesti jakautuu puolustuksen sekä hyökkäyksen omiin harjoituksiin ja tekee harjoituksia eri aikoihin. Samoin lihaskuntoharjoittelu painottuu enemmän kevääseen. Ottelut on fyysisiä ja siksi voimanhankintaan panostetaan. Pelaajien nopeusominaisuuksia seurataan ja mikäli tarvetta, niin pelaaja laitetaan juoksutreeniin yliopiston yleisurheilujoukkueen mukaan.

Yliopistourheilu antaa paljon, mutta se myös vaatii. Akateemisten opintojen sujumista seurataan tarkasti ja pelaajien on saavutettava tietty määrä opintosuorituksia. FSU:sta joutui pois joulun jälkeen yksi pelaaja riittämättömien opintosuoritusten vuoksi. Kursseja voi suorittaa myös kesätauon aikana joko yliopistossa paikan päällä tai netissä. Tämä helpottaa ohjelmaa pelikauden ajalle.

Yliopistourheilijat saavat oikeuden osallistua NCAA:n alaiseen urheiluun neljäksi vuodeksi. Mikäli pelaajalle tulee pitkä loukkaantumisjakso, eikä hän pääsee pelaamaan, on mahdollista saada ns. "red shirt"-status, jolloin saa yhden lisävuoden. Oli mielenkiintoista nähdä, että pelaaja menee yliopistoon ensimmäiselle luokalle ja hänestä on sitten neljässä vuodessa tarkoitus tehdä valmis pelaaja siirtymään ammattilaiskentille tai jatkamaan akateemisia opintoja edelleen ilman NCAA:a. Näiltä freshmaneilta ei odotetakaan ensimmäisenä vuotena paljon, mutta kansainvälisiä pelaajia ei kyllä sinne oteta penkille istumaan. Nuori suomalaispelaaja pärjää siellä varmasti ja pelitaktisesti olemme varmaankin jenkkejä edellä. Suurimmat puutteet on varmaan fysiikassa. Mutta mikäli asennetta löytyy, niin se on helpointa korjata.

USA:n maailmanmestaruuden voittaneen joukkueen jokainen pelaaja on ollut aikoinaan NCAA:n alainen yliopistourheilija (http://www.ncaa.com/news/soccer-women/article/2015-07-01/womens-world-cup-looking-back-uswnts-time-college). Näihin resursseihin tutustuneena ei voi kun ihmetellä, miksi he eivät olleet vielä ylivoimaisempia?

Nyt syksyllä Suomen naismaajoukkueen ringistä USA:ssa pelaa neljä pelaajaa. Pitkä etäisyys ja varsinkin aikaero asettaa maajoukkuetoiminnolle rajoituksia. Jokainen voi arvioida, onko maajoukkuepelaajillemme hyväksi siirtyminen jenkkeihin. Painotan tässä kohden vahvasti, että yliopistojoukkueiden välillä on suuria eroja. Evaluointi tässä suhteessa on tehtävä huolella. Näppituntumana voisin sanoa, että NCAA-ranking tulee olla vähintään 64:n sisällä. Todellisia huippujoukkueita on vajaat 20.

Syksyn mittaan pelureittemme esityksiä pääsee seuraamaan ESPN:n (maksullinen)välityksellä. Sieltäkin voi tehdä yliopistojen välistä arviointia, kun katsoo, mitä otteluja ESPN on ottanut listoilleen. Lähetykset on "Areena"-tyyppisiä, niin voi katsella otteluita tallenteina aikaerosta kärsimättä.

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: MariaV - 13.07.15 - klo:18:37
Kiitos Frank, hieno yhteenveto :peukku_ylos:
Taidan esittää tämän jutun seuraavassa valmentajaneuvottelussa resurssipohjaksi ;)
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 13.07.15 - klo:18:59
Itsekin Jenkeissä pelanneena allekirjoiitan melkein kaiken, jos en jopa kaiken, mitä FM kirjoitti. Jo silloin kauan sitten taustat olivat aika pienessä yliopistossa kunnossa "kotona", pelireissuille ei kyllä lennelty chartereilla jne. Lukujärjestyksessä oli myös päivällä varattu harjoitusaika (physical education luki "lukujärjestyksessä") jne.

Pelaajat sekä vastustajan joukkueissa olivat kovia urheilijoita, nopeita ja vahvoja ja ns tekniikkakin oli hyvä, pelikäsitys sitten perin puutteellinen, monet jenkit olivat omien high school -joukkueidensa tähtiä, joille pallo oli annettu omalla rankkarialueella ja pyydetty kuljettamaan se vastustajan päätyyn.

Valmennus ei ollut kauhean korkealla tasolla muuta kuin fysiikan osalta, ja niinpä hyvän pelikäsityksen omaavat eurooppalaispelaajat olivat erittäin tärkeitä apulaisia valmennukselle (skotti, britti, pari hollantilaista ja yksi finnjävel, jota vastustajat kutsuivat nimellä pendejo, joka varmaan tarkoittaa "hieno mies", kuten myös unkarilaisten käyttämä termi "Kurwa"), lisäksi porukassa oli pelaajia Etelä-Amerikasta (Brasilia, Kolumbia), vastustajilla paljon kuubalaisia ja haitilaisia pelaajia.

Osa pelaajista oli puolikasstipendillä ja loppu hoitui work-studyn kautta (vahtimestarina kirjastossa ja liikuntatiloissa, kevyitä hommia), itselläni oli täysi stipendi, joka silloin oli Suomen rahassa arvoltaan 36 000 mummon markkaa ja kattoi kaikki asumis- ja opiskelukulut sekä 200 $ / kk henkilökohtaisen hygienian hoitoon ja vastaavaan. Pääasiassa meni toki Pac-Manin pelaamiseen ja virvokkeisiin ja viikonlopun BBQ-hankintoihin, oli minulla isäntäperhekin, mutta en koskaan siellä käynyt.

Pieni koulumme (junior collegessa pelattiin, soccer ykköslaji, muiden lajien tasosta kertoo, että voitin heidän lajeissaan mm tenniksen ja raquet ballin ykköspelaajat heidän omissa lajeissaan kattavissa intramural-sarjoissa - tosin olin pelannut tennistäkin vähän kilpaa jo Suomessa, ja valtavasti squashia yliopistossa eli en nyt ihan huono ollut, monipuolinen urheilija hyvässä kunnossa...) tekikin historiaa ja olimme 7. maassa ja kakkosia omassa "neljänneksessämme" , yksi tappio koko kautena, sectional-finaalissa sudden death -jatkoajalla.

Joukkueen pelaajista kahden vuoden jälkeen kaikki muut menivät isoihin kouluihin ja osa menestyi todella hyvin esimerkiksi Flaglerissa Floridassa. Itse palasin Suomeen.

Suosittelin tätä vaihtoehtoa voimakkaasti sekä omalle tyttärelleni (sydän verta vuotaen toki) ja muille pelaajille, kukaan ei sitten halunnut enää lähteä lukion jälkeen. Paikkoja olisi ollut tarjolla varsinkin maajoukkue-ehdokkaille. Suosittelen edelleen sekä futiksen että elämänkokemuksen ja itsenäistymisen kannalta.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Eki - 13.07.15 - klo:20:55
FM:n mainitsemasta neljästä suomalaisesta A-maajoukkuepelaajasta USA:n yliopistoihin syksyksi menevistä - nämä löysin.
Jos on tulossa lisää, tänne voi linkata.


Florida State University, Tallahassee, Florida: (http://www.seminoles.com/SportSelect.dbml?&DB_OEM_ID=32900&SPID=157114&SPSID=917036)
Emma Koivisto (FC Honka)
Natalia Kuikka (MeLU)


University of Central Florida, Orlando, Florida: (http://www.ucfknights.com/sports/w-soccer/ucf-w-soccer-body.html)
Katariina Naumanen (Pallokissat)
Vera Varis (FC Honka)
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 13.07.15 - klo:21:16
Kuinka monen paikka noista olisi naisten majussa?

EDIT: esitysten perusteella ei kenenkään?
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Ruleole - 13.07.15 - klo:21:37
Kuinka monen paikka noista olisi naisten majussa?

EDIT: esitysten perusteella ei kenenkään?
Kysyy, ja vastaa itse. Varmin tapa saada haluttu vastaus. Ainakin itselle. Ei tarvi edes perusteluja.  8)
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 13.07.15 - klo:21:41
Niin, tuo on oma mielipiteeni. Näkemäni perusteella, mm Koivisto teki pahoja virheitä maaotteluissa, joita myös silloin kommentoin. Ja hän on kai lähinnä sitä oikeasti lunastettua majupaikkaa.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: MariaV - 13.07.15 - klo:21:52
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 13.07.15 - klo:21:56
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Voi hyvin olla, en epäile yhtään. Ominaisuuksia on.

Mutta esitykset majussa eivät puolustussuuntaan eivät ole menneet putkeen, liian aikaisin?

EDIT: vai eikö parempia ja valmiimpia ollut?
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: MariaV - 13.07.15 - klo:22:05
Onhan se kenelle vaan haastavaa, että pitää olla hyökkäävä laitapakki joukkueessa, joka menettää pallon väärään aikaan väärässä. Saattaa olla kiire takaisin ja harvoin sinne edes ehtii ennen vastustajan ensimmäistä murtosyöttöä.

U19 ja U20 maajoukkueessa vastaavaa tapahtui hyvin harvoin.

Totta kai Emmalla on vielä paljon parannettavaa puolustuspelaamisessa, mutta minulle on kerrottu, että sen oppiminen on helpompaa kuin pallollinen pelaaminen ;)
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Ruleole - 13.07.15 - klo:22:06
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Voi hyvin olla, en epäile yhtään. Ominaisuuksia on.

Mutta esitykset majussa eivät puolustussuuntaan eivät ole menneet putkeen, liian aikaisin?

EDIT: vai eikö parempia ja valmiimpia ollut?
Joo virheetöntä ei ole tullut vastaan. Mutta hyvin alkanut university osio löysi heti tutun lähestymistavan asiaan kuin asiaan: kaikki on paskoja jos oikein tarkkaan katsoo.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 13.07.15 - klo:22:11
Ja sinä, Ruleole, peräät analyysien perään?

Sitä nimenomaan aikanaan ihmettelin, että USA:n ykkösyliopiston avauspelaaja pelasi nuo tilanteet niin löysästi laittamatta ns kroppaa likoon ja vastustaja maalasi.

Maria, samaa mieltä, puolustamisen oppiminen ja opettaminen on helppoa.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Eki - 13.07.15 - klo:22:32
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Voi hyvin olla, en epäile yhtään. Ominaisuuksia on.

Mutta esitykset majussa eivät puolustussuuntaan eivät ole menneet putkeen, liian aikaisin?

EDIT: vai eikö parempia ja valmiimpia ollut?
Joo virheetöntä ei ole tullut vastaan. Mutta hyvin alkanut university osio löysi heti tutun lähestymistavan asiaan kuin asiaan: kaikki on paskoja jos oikein tarkkaan katsoo.
:D

Kaikista "paskapelaajista" on vaan poimittava ne vähiten paskimmat, jotka sitten valitaan maajoukkueesiin  :)

Tarkoitus ei ollut rajata tätä topikkia ainoastaan A-maajoukkuepelaajien edesottamuksiin, vaan myös kaikkia (liiton) sarjoja pelaavia, jenkkiyliopistoihin lähteviä koskevaksi.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Myyrä - 13.07.15 - klo:22:36
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Minä pistän varmasti talteen.

Pallollisella puolella mielestäni ei useassa USAn yliopistoissa juurikaan mennä eteenpäin. Pallotreenejä aivan liian vähän, ja keskitytään fysiikkaan joka tahtoo monelta jäädä tylsäksi ja jää tekemättä. Juuri pallollisella puolella toivoisin kohennusta, jotka tuonnekin lähtee.

Nyt alkaa vaan näyttämään siltä että koko yliopisto alkaa olla joku muotijuttu, ja onhan noita värväreitä liikkeellä siellä sun täällä. Ja näkyy tuo palloliitonkin sormenjäljet taas kerran. Kymmenestä 1-2 saa jotakin muut tulee hauskat tuulet ja rusketus kotiin.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 13.07.15 - klo:22:44
Jotta ei totuus unohtuisi, niin jos palloilu kiinnostaa opiskelun ohella, niin pääsee sinne USA pelaamaan, vaikka ei olisi maajoukkueessakaan.

Kuten FM edellä sanoi, niin paljon ulkomaalaisia pelaa NAIAssa. Tyttärelläni tulee ensi syksyn jälkeen neljä kautta täyteen (kolme eri yliopistoa katsastettuna) ja keväällä valmistuminen edessä. Nyt vain toivotaan, että loukkaantumisiltä vältytään ja tulisi ehjä kausi. Naisissa ei tuossa koulussa ole hänen lisäkseen ulkalaisia kuin yksi britti. Miehissä ulkolaisia on enemmän. Valmentaja ottaisi mielellään uusia suomalaisia joukkueeseen. Tälle syksylle ei enää ehdi mukaan, koska preseason alkaa jo elokuun alussa. (Testit kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, mieluummin jo syksyllä.) Tämä louisianalainen koulu on siitä poikkeuksellinen, että myös ulkomaalaisilla on mahdollisuus akateemiseen stipendiin. Kahdessa aiemmassa ei sellaisia ollut tarjolla.

Tässä rosteri. Uusia pelaajia ei ole vielä julkaistu. http://www.lsuagenerals.com/roster/20/6.php (http://www.lsuagenerals.com/roster/20/6.php)
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Kommentti - 14.07.15 - klo:11:36
Foorumille joku kirjoittaa asiaa ja asiallisesti ja kun kukaan ei löydä negatiivista kaiveltavaa, alkaa hiljaisuus :).
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Ruleole - 14.07.15 - klo:12:08
Foorumille joku kirjoittaa asiaa ja asiallisesti ja kun kukaan ei löydä negatiivista kaiveltavaa, alkaa hiljaisuus :).
Älä nyt vielä hätäänny! Myyrä löysi jo palloliitto-yhteyden. Itseltäni jäi hämäränpeittoon mikä se yhteys on?! Ja ML löysi Emman majussa tekemät virheet! Odota nyt hetki.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 14.07.15 - klo:12:13
Jäikö sinulta Ruleole hämärän peittoon myös nuo Emman majussa tekemät virheet? Vai eikö analyysi ulottunut niihin asti?

Hongan liigaotteluita en ole tällä kaudella nähnyt enkä voi siis niistä sanoa mitään, liekö dominoinut niissä?

Erilaisia kanavia jenkkiyliopistoihin on monia, Palloliiton yhteyksistä minulla ei ole tietoa, mutta käsittääkseni joillakin tyttömajuvalkuilla sinne on yhteyksiä myös.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Ruleole - 14.07.15 - klo:12:45
Erilaisia kanavia jenkkiyliopistoihin on monia, Palloliiton yhteyksistä minulla ei ole tietoa, mutta käsittääkseni joillakin tyttömajuvalkuilla sinne on yhteyksiä myös.
Analyysit muissa topikeissa.
Pliitto ei kovin mielellään jenkkilää suosittele ja yhteydet ovat osittain LÖK, AM kautta.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Eki - 14.07.15 - klo:13:12
Erilaisia kanavia jenkkiyliopistoihin on monia, Palloliiton yhteyksistä minulla ei ole tietoa, mutta käsittääkseni joillakin tyttömajuvalkuilla sinne on yhteyksiä myös.
Analyysit muissa topikeissa.
Pliitto ei kovin mielellään jenkkilää suosittele ja yhteydet ovat osittain LÖK, AM kautta.

LÖK = Laura Österberg Kalmari
AM = Anne Mäkinen

Nuorempi sukupolvi ei välttämättä tunnista lyhenteitä, mutta se ei ehkä ole olennaistakaan  8)
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 14.07.15 - klo:15:43
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Minä pistän varmasti talteen.

Pallollisella puolella mielestäni ei useassa USAn yliopistoissa juurikaan mennä eteenpäin. Pallotreenejä aivan liian vähän, ja keskitytään fysiikkaan joka tahtoo monelta jäädä tylsäksi ja jää tekemättä. Juuri pallollisella puolella toivoisin kohennusta, jotka tuonnekin lähtee.

Nyt alkaa vaan näyttämään siltä että koko yliopisto alkaa olla joku muotijuttu, ja onhan noita värväreitä liikkeellä siellä sun täällä. Ja näkyy tuo palloliitonkin sormenjäljet taas kerran. Kymmenestä 1-2 saa jotakin muut tulee hauskat tuulet ja rusketus kotiin.


Kiitos Myyrä asiantuntevista parannusehdotuksista. Tunnen USA:sta hyvin kahden yliopiston päävalmentajaa ja välitän heille nämä huomiosi.

Toinen näistä valmentajista on valmentanut joukkueensa NCAA:n sekä Div.I:n että Div.II:n mestariksi. Oman yliopistopelaajauransa jälkeen hän on toiminut valmentajana 25 vuotta ja valittu useita kertoja NCAA:n vuoden valmentajaksi konferenssi- ja All American tasolla. Hän oli USA:n WU19-joukkueen päävalmentaja, kun he saavuttivat MM-kisoissa pronssia vuonna 2004. Vuoden 2011 naisten MM-kisoissa hän toimi USA:n joukkueen päävalmentaja Pia Sundhagen johtamassa valmennusteamissa. Hänen apuvalmentajinaan yliopistossa on tietääkseni toiminut ainakin kaksi suomalaista: Anne Mäkinen ja Pauliina Miettinen.

Toinen näistä tuntemistani valmentajista pelasi oman yliopistouransa jälkeen ammattilaisena kuusi vuotta MSL:ssa. Ennen päävalmentajaksi siirtymistä hän ollut apuvalmentajana saavuttamassa mm. kaksi ACC-konferenssimestaruutta ja NCAA Div.I:n mestaruuden.

Mutta kerron heille parannusehdotuksesi niin saavat varmaan neuvosi leviämään laajemminkin USA:ssa. Eiköhän se valmennus sitten parane silläkin mantereella.

Kommenttiasi Palloliiton roolista en allekirjoita. Ruleole on tässäkin oikeassa.

FM

Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Soccerette - 14.07.15 - klo:19:58
Itse voin ainakin sanoa että nuo USA:n 4 vuotta olivat todella antoisat. Opin siellä todella paljon, itsestäni pelaajana ja persoonana ja myös muista. Tosin ehkä sen takia että meillä oli brittiläiset, omasta mielestäni todella hyvät valmentajat. Myöhemmin valmennus siirtyi jenkkimiehen käsiin, eikä sekään huonoa ollut, vaikka vähän erilaista olikin. Jo se, että saa pelata eri valmentajien alaisuudessa opettaa paljon, sillä jokaisella on omat vahvuudet joista oppii. Lisäksi noitten neljän vuoden aikana tuli luotua hyviä linkkejä tulevaisuutta varten, ja näiden linkkien kautta menin mm. Englantiin myös pelaamaan. Stipendinä minulla oli ns. full-ride. Oli mahtavaa miten koulussa todellakin arvostettin "student-athletejä", ja kyllä tuo kokemuksena oli aivan huikea homma koko yliopisto-ura kaikin tavoin. Minulla ei ainakaan ole siitä mitään pahaa sanottavaa, päin vastoin, olen kannustanut kaikkia ottamaan saman askeleen jos vain mahdollisuus osuu kohdalle. Toisaalta minähän en mikään majupelaaja olekkaan, mutta noin niinku divaripelaajaan osalta voin sanoa että ihan mahtis juttu!  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: JPallo - 16.07.15 - klo:23:17
Kiitos infoista / kokemuksista.Nämä ovat niitä oikeasti lukijaa kehittäviä ja lisää infoa/mielipiteitä joita on kiva lukea.Voi vaikka ihan vähän taas tietää ...enemmän
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 22.07.15 - klo:15:33
Linkissä pari suomalaista yliopistosarjalaista NJCAA:n alaisessa koulussa. Tuosta järjestöstä ei kait aikaisemmin ollut tuolla puhetta.

Veera Viitikko ja Krista Moisio

http://cavs.darton.edu/wSoccer/roster.php (http://cavs.darton.edu/wSoccer/roster.php)
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 22.07.15 - klo:15:59
Palloliiton uutinen
http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/kuikka-naumanen-ja-varis-yhdysvaltojen-yliopistosarjaan (http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/kuikka-naumanen-ja-varis-yhdysvaltojen-yliopistosarjaan)
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 30.07.15 - klo:22:58
NCAA Soccer-kauden alku lähestyy ja ESPN on julkaissut jo non-conference- ja conference-otteluiden televisiointiohjelmansa. Florida State University:n osalta ohjelma on tällainen:
http://www.seminoles.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=32900&ATCLID=210241721

ESPN:n katseluoikeus maksaa 22e/kk ja sillä saa nähtäväkseen kattavan otoksen eri yliopistourheilua. Lähetykset säilyvät nähtävinä myös taltioituna muistaakseni n. viikon ajan.  10.syyskuuta on nähtävänä "suomalaismatsi", kun kentällä on mahdollisesti neljä suomalaispelaajaa. Vera Variksen ja Katarina Naumasen University of Central Florida matkaa tuolloin Emma Koiviston ja Natalia Kuikan edustaman FSU:n vieraaksi. Etukäteen voi hehkuttaa myös 25.päivä lokakuuta pelattavaa ottelua FSU - Virginia. Tuolloin kohtaavat NCAA:n viime vuoden finalistit.

Ellei uni tule silmään, niin tässä on linkki ESPN:n sivuille:
http://www.espnplayer.com/espnplayer/console

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 06.08.15 - klo:20:46
FSU:n rosteri alkaa valmistua. Toistaiseksi kansainvälisiä pelaajia 2 Islannista, 2 Irlannista, 1 Saksasta ja 2 Suomesta. Ei hassummin suomalaisittain, sillä NCAA ranking #1:een olisi kyllä tunkua muualtakin.
http://www.seminoles.com/SportSelect.dbml?&DB_OEM_ID=32900&SPID=157114&SPSID=917041

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 14.08.15 - klo:22:05
NAIAn joukkueissa myös preseason menossa.
LSUA Generals leidit pelaa huomenna kauden ensimmäisen virallisen harkkapelin. Preseason siis täydellä höyryllä menossa. Uusia pelaajia ajetaan sisään joukkueeseen. Treenejä 2-3 päivässä.

Odotan innolla lokakuun lopun reissua, niin näen livenä pari peliä ja millaisia treenejä tuolla vedetään. Kaikki tiedot on tulleet tähän saakka välikäden kautta. NAIAssa harvemmat joukkueet järjestävät live streamia, ainakaan tuolla etelävaltioissa. Viime vuosi oli LSUA soccerin ensimmäinen kausi. Pääsivät Conferencen turnauksen semifinaaleihin. Finaalipaikka menetettiin rankkukilpailussa, vaikka joukkueen suomalaisvahvistus hoiti omansa verkon perukoille.

Täältä voi lueskellä, miten "pikku" yliopisto hoitelee noita urheilujuttuja
http://www.lsuagenerals.com/sport/0/6.php
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 16.08.15 - klo:12:07
Eilisessä virallisessa harkkapelissä Alexandriassa olivat vastakkain NAIAn Red River Conferencessa http://www.redriverconference.com/sport/0/2.php (http://www.redriverconference.com/sport/0/2.php) (tulospalvelu ei tuollakaan näytä olevan nopeimmasta päästä) pelaava LSUA ja täysin texasilaisella kokoonpanolla NJCAAn alaisessa Jacksonville Collegessa pelaava joukkue. Lopputulos helteisessä kelissä oli 3-3. Ottelun 3-2 maalin teki LSUAn suomalaispelaaja Nea Sunila. Harkkapelit jatkuvat 21.8.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 13.11.15 - klo:02:46
Kausi on ohi LSUAn osalta. Pelit päättyivät ensimmäisen kierroksen play offeissa. Nea Sunila teki yhden maalin, mutta vastustajan pelaaja Trinidadista kotoisin oleva Kayla Taylor kaksi.

Neljä vuotta takana yliopistopalloilua. Aika on mennyt nopeasti. Red River Athletic Conference valitsi kauden päätteeksi ansioituneita pelaajia. LSUA Generalsin pelaajista suomalainen Nea Sunila oli yksi näistä.
http://www.redriverconference.com/15/2/2015_RRAC_Womens_Soccer_All-Conference_Team (http://www.redriverconference.com/15/2/2015_RRAC_Womens_Soccer_All-Conference_Team)

Four Generals Earn Postseason Honors
http://www.lsuagenerals.com/article/296.php (http://www.lsuagenerals.com/article/296.php)
Nean kohdalla olevassa tekstissä pitäisi todellisuudessa lukea seuraavasti, mutta tilastoissa on näemmä edelleen pikku virhe eli yksi maalisyöttö tallentamatta, vaikka se näkyy scoring summaryssä:
Getting a nod on the RRAC second team were senior midfielders Nea Sunila and Meagan Burda. Sunila, a native of Finland, tallied 15 points on the season thanks to six goals and three assists. She got two of her goals and one assist in a match against the University of the Southwest.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Eki - 17.11.15 - klo:17:26
Täällä (http://www.njcaatv.com/landing/index) juuri nyt menossa NJCAA:n peli Schoolcraft-Darton, jossa Krista Moisio Dartonin maalilla!
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Ruleole - 17.11.15 - klo:17:47
Täällä (http://www.njcaatv.com/landing/index) juuri nyt menossa NJCAA:n peli Schoolcraft-Darton, jossa Krista Moisio Dartonin maalilla!
Myös Viitikko pelaa Dartonissa. Dartonille tässä selvä voitto...
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Vaappuva Ankka - 17.11.15 - klo:18:20
NJCAA:n

Jos oikein tajusin, niin NJCAA kattaa karkeasti kahden vuoden ammattikorkeakoulut. Oli minulle aiemmin tuntematon organisaatio.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Ruleole - 17.11.15 - klo:19:19
Menossa 2015 NJCAA DI Women's Soccer Championship2015
Turnaus sivuille: http://www.easternflorida.edu/athletics/njcaa-soccer/schedule-results/

Taso ei häikäise verrattuna NCAAn keskiverto otteluihin.


Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 18.11.15 - klo:05:25
NJCAA:n

Jos oikein tajusin, niin NJCAA kattaa karkeasti kahden vuoden ammattikorkeakoulut. Oli minulle aiemmin tuntematon organisaatio.
Ammattikorkeakouluissa ei ainakaan Suomessa ole kahden vuoden tutkintoja, joten ehkä eivät ihan vastaa Suomen ammattikorkeakoulututkintoja. Mutta tosiaan opiskelija voi USAssa mennä sen jälkeen collegeen/univeristyyn jatkamaan ja täydentämään opintojaan toisella kahdella vuodella saadakseen Suomen ammattikorkeakoulututkintoa vastaavan tutkinnon.
Jalkapalloilijoilla tuo pelaaminen NJCAAn alaisessa koulussa syö sitä 4 vuoden maksimipeliaikaa yliopistossa, joten community collegesta siirtyneet jalkapalloilleet opiskelijat saavat sitten pelata vain kaksi vuotta collegessa/yliopistossa, vaikka opiskelu pidemmäksi venyisikin.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Eki - 18.11.15 - klo:13:46
Tänään klo 17 Darton State College - Butler Community College 2015 NJCAA -mestaruusturnauksessa.
Moision ja Viitikon Darton menee voitolla semifinaaliin.

EDIT: Ei mennyt kun hävisi potkupallo-ottelun 0-3  :(

Tästä Ruleolen jakamasta linkistä (http://www.easternflorida.edu/athletics/njcaa-soccer/schedule-results/) peli nro 9.

NB! Samaan aikaan Eurosportilla naisten Championsliigan neljännesvälierien 2. kierrosta Wolfsburg (Saksa) - Chelsea (Englanti). Selostus: Velimatti Sutela
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Tunari - 18.11.15 - klo:17:34
Nyt muutaman pelin katsoneena yliopistopalloilua,voin kyllä rehellisesti sanoa,että on käsittämättömän heikko taso.Ei ihme että Suomalais pelaajat loistava omissa joukkueissaan.
Tämä sarjako kehittää meidän kotimaisia pelaajia?


Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 18.11.15 - klo:17:50
Nyt muutaman pelin katsoneena yliopistopalloilua,voin kyllä rehellisesti sanoa,että on käsittämättömän heikko taso.Ei ihme että Suomalais pelaajat loistava omissa joukkueissaan.
Tämä sarjako kehittää meidän kotimaisia pelaajia?
Mitä otteluita katsoit?

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 18.11.15 - klo:18:20
Tunari täyttää nyt Rulettajan kriteerit asiantuntijakatsomoon, on nähnyt pari peliä!
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Tunari - 18.11.15 - klo:23:25
Tunari täyttää nyt Rulettajan kriteerit asiantuntijakatsomoon, on nähnyt pari peliä!
Rulettaja vaikuttaa fiksulta kaverilta.No naisten liigassa nyt on istuttu penkillä muutamatuhatta minuuttia ja homma vaan jatkuu! Toivon kyllä Matti sinullekin sitä samaa..
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 18.11.15 - klo:23:31
Kirjoitinkin noista jenkkilän yliopistomatseista ja vähän sarkastisesti kommentoin sitä, että joidenkin mielestä muutaman pelin näkeminen tekee katsojasta kovan asiantuntijan.

Vaihtopenkeillä en tule enää varmaankaan istumaan, katsomossa toki pyrin olemaan usein ja monenlaisissa peleissä. Ja testaan myös makkaratarjonnan.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Tunari - 18.11.15 - klo:23:44
Kirjoitinkin noista jenkkilän yliopistomatseista ja vähän sarkastisesti kommentoin sitä, että joidenkin mielestä muutaman pelin näkeminen tekee katsojasta kovan asiantuntijan.

Vaihtopenkeillä en tule enää varmaankaan istumaan, katsomossa toki pyrin olemaan usein ja monenlaisissa peleissä. Ja testaan myös makkaratarjonnan.
No ei tässä nyt ollut tarkoitus kenenkään mieltä pahoittaa.Mutta en vaan voi sille mitään,että minun näkemykseni on tämä.Toivottavasti Matti.Nähdään taas tulevalla kaudella liigan merkeissä.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 18.11.15 - klo:23:54
Ainakin parilla foorumistilla tuntuu olevan hieman hatara kuva USA:n yliopistojalkapallosta (Women`s soccer). Arvioiden esittämiseen USA:n yliopistourheilun tasosta vaaditaan ehkä hieman enemmän kuin muutaman ottelun seuraaminen netin välityksellä.

USA:n yliopistourheilu on järjestetty lähinnä kolmen keskusjärjestön alaisuudessa: NCAA, NAIA ja NJCAA. Tämän lisäksi on vielä vähäisessä määrin esim. uskonnollisten järjestöjen alaisuudessa toimivia kouluja. NCAA:n ja NAIA:n alaisuudessa toimivat ovat joko Collegeja (alempi korkeakoulututkinto) tai Universityjä (sekä alempi että ylempi korkeakoulututkinto). NJCAA:n alaisuudessa toimivat Junior Colleget ovat normaalisti kaksivuotisia kouluja ja näihin hakeutuvien oppilaiden fokus on akateemisissa opinnoissa tarkoituksena parantaa arvosanoja varsinaiseen yliopistoon pääsemiseksi eikä urheilumenestys ole välttämättä tärkeää (karkeasti yleistäen vähän kuin meidän kesäyliopistot). Pienimmät näistä Collegeista ovat oppilasmäärältään meikäläisten pienien lukioiden suuruisia.

Yliopistot keskusjärjestöttäin ja konferenssettain:
NCAA Div.I:     32/333
NCAA Div.II:    23/258
NCAA Div.III:   47/441
NAIA:              29/287
NJCAA:            56/363
Yhteensä 1682 joukkuetta

Yliopistojen paremmuus ei ole yksiselitteisesti siten, että NCAA:n Div.II:n joukkue olisi heikompi kuin loppupään joukkueet Div.I:ssä. Karkeasti voisi arvioida divisioonien häntäpään ja kärjen joukkueiden sijoittuvan limittäin ja NAIA:n sijoittuvan tasoltaan jonnekin Div.I:n ja II:n välimaastoon kärjeltään ja Div.III:een loppupäältään. Ei urheiluun panostavat Junior Colleget sijoittuvat pääsääntöisesti näiden muiden alapuolelle. Junior Collegeihin menneet suomalaispelaajat ovat varmasti omissa sarjoissaan pelaajien parhaimmistoa.

Tämä osio on erityisesti Myyrälle ja Tunarille.
Alla on kuvattu x:llä paremmuusjärjestyksessä kaikki em. yliopistot. Suomalaispelaajista jenkkilään kehittymään lähteneet Koivisto ja Kuikka pelaavat NCAA:n Div.I:n RPI-ranking #1:ssä FSU(ylärivin ensimmäinen x) ja Varis sekä Naumanen NCAA:n RPI-ranking #25:ssa UCF(ylärivin 1/3).
Foorumilla oli pari päivää sitten linkki otteluihin alimpien viiden rivin otteluihin.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tuosta parin otteluparin seuraamisella saattaa tulla äkkiä tehdyksi vääriä johtopäätöksiä.
 
Haluan tällä esityksellä osoittaa myös USA:n yliopistourheilun pariin halajaville pelaajille, miten tärkeää on evaluoida koulu, mihin on aikeissa lähteä. Aktiivisesti foorumille kirjoittavista ainakin Lintusella on omakohtaisia kokemuksia, millaisia aurinko- tai varjopuolia tuolta löytyy. Itse olen aktiivisesti seurannut tuonne yläriviin kuuluvien joukkueiden otteluita vajaat kaksi kautta ja olen vakuuttunut, että suomalaispelaajille on siellä loistavat mahdollisuudet kehittyä. Mutta, kuten olen sanonut, todellisia huippujoukkueita siellä on vajaat 20.

FM
 

Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Tunari - 19.11.15 - klo:00:07
Hienoa FM!
Tämä kertoo paljon mistä en ollut todellakaan tietoinen.
Itse seuraan kovalla mielenkiinnolla Varista sekä Kuikkaa!
Hienoa että aina oppii uutta..
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Tunari - 19.11.15 - klo:00:11
Hienoa FM!
Tämä kertoo paljon mistä en ollut todellakaan tietoinen.
Itse seuraan kovalla mielenkiinnolla Varista sekä Kuikkaa!
Hienoa että aina oppii uutta..
Hitto että tästäkin on saatu Jenkeissä näin vaikeaa seurata😄
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Näääs - 19.11.15 - klo:00:22

Itse seuraan kovalla mielenkiinnolla Varista sekä Kuikkaa!


Meillä kuule mökillä Sinisorsa teki pesän saunan alle. Niitä oli mahottoman mukava läheltä seurata. Yhtään varista ei niin kesyä ollut, puhumattakaan Kuikasta. Ku kui, ku kui.    ;D
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 19.11.15 - klo:00:23
Pikku tarkennusta tuohon NCAA:n divisiooniin jakoon. Tuo jakohan menee koulun koon mukaan tai siis sen mukaan, miten paljon koulussa on eri urheilulajeja. Kun koululla on enemmän rahaa ja varaa maksaa stipendejä, niin saavat parhaat opiskelijat sinne. DIVIII ei saa antaa rahallista tukea opiskelijoille, joten siellä pelaavat pelaajat ovat mukana rakkaudesta lajiin.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Ruleole - 19.11.15 - klo:00:23
Täydet pisteet FMlle taas vaivannäöstä ja meidän tietämättömien valistamisesta, vaikka aina tulee korville.
Tuo Darton - Butler, NJCAA -mestaruusturnauksessa, tosiaankin oli aivan avutonta potkupalloa ja jäin oikein miettimään mitä Viitikko ja Moisio siellä tekee. Ehkä eivät lähteneet kehittymään futiksessa. Olennaistahan on, että pelaajat tietävät minne ovat matkalla. Siksi oikea ennakkotieto on arvokasta.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 19.11.15 - klo:00:27
Täydet pisteet FMlle taas vaivannäöstä ja meidän tietämättömien valistamisesta, vaikka aina tulee korville.
Tuo Darton - Butler, NJCAA -mestaruusturnauksessa, tosiaankin oli aivan avutonta potkupalloa ja jäin oikein miettimään mitä Viitikko ja Moisio siellä tekee. Ehkä eivät lähteneet kehittymään futiksessa. Olennaistahan on, että pelaajat tietävät minne ovat matkalla. Siksi oikea ennakkotieto on arvokasta.

Ehkä jenkkeihin lähtijöillä on muitakin syitä lähteä sinne opiskelemaan kuin jalkapallo.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Tunari - 19.11.15 - klo:00:29

Itse seuraan kovalla mielenkiinnolla Varista sekä Kuikkaa!


Meillä kuule mökillä Sinisorsa teki pesän saunan alle. Niitä oli mahottoman mukava läheltä seurata. Yhtään varista ei niin kesyä ollut, puhumattakaan Kuikasta. Ku kui, ku kui.    ;D
Meet saunaan niin muista vetää pelt auki saunasta eikä vaan iteltäs!!
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Tunari - 19.11.15 - klo:00:40

Itse seuraan kovalla mielenkiinnolla Varista sekä Kuikkaa!


Meillä kuule mökillä Sinisorsa teki pesän saunan alle. Niitä oli mahottoman mukava läheltä seurata. Yhtään varista ei niin kesyä ollut, puhumattakaan Kuikasta. Ku kui, ku kui.    ;D
Meet saunaan niin muista vetää pelt auki saunasta eikä vaan iteltäs!!
Minun tytölle tuli tarjous kahdesta eri yliopistosta Jenkeistä.
En oikein tiedä itsekkään mistä nämä ovat saaneet kaikki tarvittavat tiedot.
Tuntuu että kun oot pelannut muutaman maaottelun niin,nämä agentit vainoavat sinua jatkuvasti.
Meitä ei todellakaan kiinnosta nämä ehdotUkset.
Tyttö haluaa opiskella Suomessa ja valita mitä tekee! Tuntuu kunin sinne valittaisiin ne jotka ei pärjää täällä.


Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Ruleole - 19.11.15 - klo:00:44
Täydet pisteet FMlle taas vaivannäöstä ja meidän tietämättömien valistamisesta, vaikka aina tulee korville.
Tuo Darton - Butler, NJCAA -mestaruusturnauksessa, tosiaankin oli aivan avutonta potkupalloa ja jäin oikein miettimään mitä Viitikko ja Moisio siellä tekee. Ehkä eivät lähteneet kehittymään futiksessa. Olennaistahan on, että pelaajat tietävät minne ovat matkalla. Siksi oikea ennakkotieto on arvokasta.

Ehkä jenkkeihin lähtijöillä on muitakin syitä lähteä sinne opiskelemaan kuin jalkapallo.
Aivan varmasti opiskelu on kaikille se ykkösasia, mutta jos olet tavoitteellinen futari niin valitset sellaisen paikan, missä kehityt MYÖS jalkapalloilijana.
Viitikko ja Moisio ovat ainakin tässä suhteessa valinnallaan päättäneet olla panostamatta huippu futikseen.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 19.11.15 - klo:00:46
Pikku tarkennusta tuohon NCAA:n divisiooniin jakoon. Tuo jakohan menee koulun koon mukaan tai siis sen mukaan, miten paljon koulussa on eri urheilulajeja. Kun koululla on enemmän rahaa ja varaa maksaa stipendejä, niin saavat parhaat opiskelijat sinne. DIVIII ei saa antaa rahallista tukea opiskelijoille, joten siellä pelaavat pelaajat ovat mukana rakkaudesta lajiin.

Joo näin on. Selvitin sitä asiaa jo kesän pidemmässä sepustuksessa enkä toistanut sitä enää. Tarkoitukseni on tuolla paremmuusjärjestyksen arvioinnilla kertoa, ettei tulisi virheellistä kuvaa 1. divisioonan joukkueeseen lähtiessä, että se on "automaattisesti" huippu.

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Tunari - 19.11.15 - klo:00:53
Täydet pisteet FMlle taas vaivannäöstä ja meidän tietämättömien valistamisesta, vaikka aina tulee korville.
Tuo Darton - Butler, NJCAA -mestaruusturnauksessa, tosiaankin oli aivan avutonta potkupalloa ja jäin oikein miettimään mitä Viitikko ja Moisio siellä tekee. Ehkä eivät lähteneet kehittymään futiksessa. Olennaistahan on, että pelaajat tietävät minne ovat matkalla. Siksi oikea ennakkotieto on arvokasta.

Ehkä jenkkeihin lähtijöillä on muitakin syitä lähteä sinne opiskelemaan kuin jalkapallo.
Aivan varmasti opiskelu on kaikille se ykkösasia, mutta jos olet tavoitteellinen futari niin valitset sellaisen paikan, missä kehityt MYÖS jalkapalloilijana.
Viitikko ja Moisio ovat ainakin tässä suhteessa valinnallaan päättäneet olla panostamatta huippu futikseen.
Siis miten ihmeessä palloliitto voikin järjestää leirin taas koeviikolle!!
EM-Karsinnat järjestettiin YO kirjoituksiin.. Sitten pitäisi sanoa jotain positiivistä näistä reissuista..
Oon sanaton!!!

Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Vaappuva Ankka - 19.11.15 - klo:00:59
Haluan tällä esityksellä osoittaa myös USA:n yliopistourheilun pariin halajaville pelaajille, miten tärkeää on evaluoida koulu, mihin on aikeissa lähteä. […] Mutta, kuten olen sanonut, todellisia huippujoukkueita siellä on vajaat 20.

NCAA div 1 on kuitenkin suurelta osin ihan kelvollinen. Koripalloa dominoivaa Connecticutia vastaavaa futisjoukkuetta ei oikein ole. Top 100:n molemmin puolin ovat palloilleet mm. maajoukkueessa pelanneet Leppikangas ja Saarinen.

Itse kiinnittäisinkin enemmän huomiota siihen, että pelaajien tulisi pyrkiä yliopistoon heti lukion jälkeen. Nyt jos odottaa sen 1-2 vuotta, niin on aloittaessa jo 2-3 vuotta muita vanhempi. Opiskelun kannalta se ei ole mikään rasite, mutta futiksen kannalta ei ehkä optimaalinen.

Jos eroja on urheilupuolella jonkinverran yliopistojen välillä, niin on niitä kans opiskelun suhteen. Isot huipputalot ovat melko eri maailma kuin pienet "tiede"-laitokset; valitettavasti  :-\ :-X
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 20.11.15 - klo:11:30
Tässä linkki, mistä pääsee katsomaan Women's Soccer:a NCAA:ssa
http://forums.bigsoccer.com/threads/unc-tar-heels-2015.2013940/page-30#post-33254557

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Eki - 24.11.15 - klo:20:54
Emma Koivistolle kunniamaininta  :peukku_ylos:

http://www.seminoles.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=32900&ATCLID=210529588
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 24.11.15 - klo:22:13
Emma Koivistolle kunniamaininta  :peukku_ylos:

http://www.seminoles.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=32900&ATCLID=210529588


Onnittelut tästä, tosin maininta ei tällä kertaa tullut futiksen parista, vaan tärkeämmistä ansioista (seen that, been there, done that), tosin myös vähän futikseen liittyen, eli kyse on pelaamisen ja opintojen menestyksellisestä yhdistämisestä.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: jalaton - 24.11.15 - klo:22:43
Lainaus
Academically, Koivisto has earned a perfect 4.00 GPA so far as she pursues a degree in interdisciplinary social science

ei voi muuta kuin ihailla  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 25.11.15 - klo:16:49
Emma Koivistolle kunniamaininta  :peukku_ylos:

http://www.seminoles.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=32900&ATCLID=210529588


Onnittelut tästä, tosin maininta ei tällä kertaa tullut futiksen parista, vaan tärkeämmistä ansioista (seen that, been there, done that), tosin myös vähän futikseen liittyen, eli kyse on pelaamisen ja opintojen menestyksellisestä yhdistämisestä.

Ehkä tuossa valinnassa urheiluansioilla on vähän enemmän painoarvoa kuin "vähän futikseen liittyen". Kun kerran olet "been there", niin varmaan olet huomannut, että Koiviston FSU:ssa oloaikana joukkue on nyt tehnyt NCAA:n kaikkien aikojen ennätyksen pitämällä nollan yhdeksässä perättäisessä NCAA-tournamentin ottelussa. Tuo jakso pitää sisällään USA:n mestaruuden. Koivisto on juoksennellut muun puolustuslinjan mukana täydet minuutit näissä jokaisessa ottelussa. Kun kerran olet myös "seen that", niin olet varmaan huomannut, että Koivisto pelaa nykyään ainoana varmistavana pelaajana kaikki hyökkäyspään erikoistilanteet (vaparit, heitot, kulmat). Ei varmaan ole ihan turha rooli tuokaan.
Mitä muuten tarkoittaa osaltasi "done that" tämän "All-America"-valinnasta kertovan uutisen yhteydessä?

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 25.11.15 - klo:17:12
Kuten sanoin: "kyse on pelaamisen ja opintojen menestyksellisestä yhdistämisestä". Se on tuolla mahdollista, vaikka täällä väitetään sen olevan mahdotonta...

Nuo "theret" puolestaan viittasivat siihen, että kauan sitten olin myös oman koulukokoni All-American Academic All-Star -valinta samalla keskiarvolla kuin Koivisto nyt joukkueessa, joka päätyi rankingissä sijalle 7 yhdellä tappiolla (1 - 0 jatkoaikatappio lopulliselle kakkoselle, 21 - 1 - 0) sekä oman alueeni allstars-valinta ilman Academic-lisää, joten systeemi on tuttu.

Tuo Virginia -USC-peli oli ainoa, jonka olen nähnyt pitkään aikaan, joten tuohon Koiviston rooliin on vaikea kommentoida, kun yhtään hänen joukkueensa peliä en ole vielä nähnyt.

Tarkoitus ei ollut mitenkään vähätellä tuota valintaa, päinvastoin. Se on hieno saavutus kaikin puolin, arvostan myös tuota 4.0-keskiarvoa kovasti.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 25.11.15 - klo:17:41
Kerroinkin jo aikaisemmin, että noihin Junior Collegeihin mennään yleensä korottamaan akateemisia arvosanoja. Myöskin niissä tehdään ko. "All-American"-valintoja. Monesti onkin mukavampi olla iso tähti pienessä kylässä kuin pieni tähti isossa.

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Eki - 25.11.15 - klo:17:47
Jenkeissä näitä kunniamainintoja sataa joka viikko suomalaisille  :)

Lainaus
Congrats to Natalia Kuikka on being named to the TopDrawerSoccer Team of the Week!

Sen verran tuore juttu, ettei ollut vielä ehtinyt Seminolesien saitille. Tulee varmaan sinnekkin:
http://www.seminoles.com/SportSelect.dbml?DB_OEM_ID=32900&SPID=157114&SPSID=917036
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 25.11.15 - klo:18:14
Joo kyllähän tuo suomalaisten menestyminen lisää yliopistojen mielenkiintoa suomalaispelaajia kohtaan - joku jo taisi kirjoitella että ihan häiriöksi asti. Eipähän tuosta valinnanmahdollisuuksien lisääntymisestä varmaan kovin paljon haittaa ole. Loppujen lopuksi jokainen on kuitenkin oman onnensa seppä. Tämän vuoden tammikuussa oli Eerikkilässä urheiluoppilaitosten turnauksessa kaksi jenkkiscouttia. Mielenkiinnolla odotan, montako heitä on paikalla ensi tammikuussa. Näytön paikka pelaajille joka tapauksessa, jos sitä mielenkiintoa jenkkeihin lähdön suhteen löytyy.

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 26.11.15 - klo:00:55
Suomalaisen opiskelijan on aika helppoa saada hyviä arvosanoja tuolla, kunhan vaan tekee kaikki tehtävät ja esseet ajallaan ja tunnollisesti. Kuulemma "jenkit on laiskoja esseiden vääntämisessä". Näin minulle on kertonut siellä neljättä vuotta opiskeleva.  Käydessäni muutama viikko sitten kampuksella, pääsin myös hieman seuraamaan sikäläista opetusta. Myös pelaajana saa joukkueessaan arvostusta, vaikka ei Suomen tähdistöön kuuluisikaan.

Yliopistojoukkueethan kilpailevat myös noilla akateemisilla suorituksilla, joten mielelläänhän ne ottavat yli 3.5 keskiarvoja tehtailevia pelaajia. Täysi 4.0 krskiarvo on kunnioitettava suoritus ja sellaisella keskiarvolla jo kompensoi kummasti joukkueen atleettien huonompia arvosanoja. Deanin listalle pääsee jo 3.5 keskiarvolla. Chancellorin listalle opiskelija pääsee, kun keksiarvo on vähintään 3.8. Näitä listoja julkaistaan lukukausittain. Arvosanaskaalahan on 1-4.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 26.11.15 - klo:07:34
Tuo KKK:n kommentti vahvistaa hyvin arviotani siitä, että suomalaisen lukion kohtalaisilla arvosanoilla suorittanut opiskelija pärjää yhdysvaltalaisessa yliopistossa varmasti. Monella riittävät jalkapalloilulliset taidot omaavalla lieneekin turhat epäilyt omista mahdollisuuksistaan. Kurssivalinnat tietysti lopulliset määrittävät opiskelun vaatimustason. Jo Suomessa suoritettavat ACT- ja SAT- sekä TOEFL-testit antavat kuitenkin riittävän kuvan hakijan tietotasosta.

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Myyrä - 26.11.15 - klo:08:19
Kait tuolla pitääkin pärjätä, kun värvärit pyörii täällä päin värväämässä opiskelijoita. On vähän niinko isoa bisnestä näille yliopistoille saada opiskelijoita.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 27.11.15 - klo:03:41
Tuo KKK:n kommentti vahvistaa hyvin arviotani siitä, että suomalaisen lukion kohtalaisilla arvosanoilla suorittanut opiskelija pärjää yhdysvaltalaisessa yliopistossa varmasti. Monella riittävät jalkapalloilulliset taidot omaavalla lieneekin turhat epäilyt omista mahdollisuuksistaan. Kurssivalinnat tietysti lopulliset määrittävät opiskelun vaatimustason. Jo Suomessa suoritettavat ACT- ja SAT- sekä TOEFL-testit antavat kuitenkin riittävän kuvan hakijan tietotasosta.

FM

Vaadittavat testit hieman vaihtelevat kouluttain. Usein se on joko SAT tai ACT ja noiden tuloksia kyselee myös ne urheilujärjestöt, joilta pitää saada pelilupa. Lisäksi monasti vaaditaan TOEFL myös. Urheilujärjestöille riittää hieman alhaisemmat pisteet kuin toisiin kouluihin. Ihan harjoittelematta ei kannata mennä kokeilemaan testin tekoa. Eräskin meni ennen yo-kirjoituksia SAT testiin harjoitellen pari tuntia edellisenä päivänä. Yhteistulos olisi pitänyt olla siihen ensimmäiseen kouluun 20 pistettä enemmän, mutta sai erityisluvan urheilupuolen anomuksesta päästä sisään. Suosittelen treenaamaan hieman enemmän, jotta sanasto erityisesti matematiikan osuudessa tulee tutuksi. TOEFL testi heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen puolestaan meni loistavasti, ellei nyt ihan täydellisesti. Oletan, että suomalaisilla ylioppilailla on riittävät valmiudut suoriutua hyvin tuosta testistä.

Aikamoinen paperisota tuosta hakemisesta tulee, ennen kuin on koulun hyväksymiskirje ja pelilupa urheilujärjestöltä.

Joukkueita on eritasoisia, joten ei tarvitse olla maajoukkuepelaaja, jotta löytää sopivan joukkueen ja saa stipendiä. Suhteetkin auttaa ja hyvä video. Jos hieman vaatimattomammat olot kiinnostaa ja olet valmis uhraamaan omaakin rahaa aluksi, niin LSUA etsii ulkolaisia pelaajia. Naisten kakkosen tasolla pelannut pärjää siellä hienosti.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Matti Lintunen - 27.11.15 - klo:09:20
Ensin henkilökohtaisuuksiin:

Frank, ihmisillä on monta syytä mennä juniorcollegeen, itse en esimerkiksi valinnut yliopistoani, vaan minut valittiin sinne 24 stipendiaatin joukosta jalkapallotaustani takia, soccer oli sen koulun ykköslaji ja siihen aikaan toinen laji tenniksen lisäksi, jossa koulu osallistui yleisiin sarjoihin.

Etsin paikkaa pakolliseen kieliharjoitteluun (vähintään 4 kuukautta englanninkielisessä maassa) ja oman suomalaisen yliopiston tarjoaman puolen vuoden kurssin sijasta hain maailmanlaajuista rotarien stipendiä Georgiaan, johon silloin valittiin 24 tuhansista hakijoista ja jostain syystä läpäisin seulan (ACT-, SAT- ja TOEFL-tulokset olivat sellaiset, että olisin niiden perusteella päässyt mihin tahansa yliopistoon, esimerkiksi vaikkapa Harwardiin, lisäksi oli muutama haastattelu ja täytin myös muut kriteerit jne). Mitä ihmettä olisin tehnyt arvosanojen korotuksella? Suomesta tuon stipendin sai tuona vuonna 2.

Joukkueessa pelasi lisäkseni useita ulkomaalaisia: 1 englantilainen, 1 skotti, 2 brassia, 2 hollantilaista ja 1 kolumbialainen, englantilainen oli pelannut mm Valioliigan edeltäjän Englannin liigan ylimmän tason reserveissä mm Kenny Dalglishia vastaan) ja kahden vuoden jälkeen ainakin kaikki avauskokoonpanon pelaajat (ja pari sen liepeillä ollutta) sijoittuivat isoihin kouluihin, esim floridalaiset Flagleriin, joissa menestyivät erittäin hyvin, kaksi pelaajaa lähti ammattilaisiksi sen aikaiseen American Soccer Leagueen, johon itsellenikin tarjottiin paikkaa, mutta tyhmänä en sitä ottanut vastaan, se onkin niitä harvoja päätöksiä, mitä elämässäni kadun.

Ja sitten yleisimpiin asioihin:

Mietin Myyrän kommenttia busineksestä, kunnes muistin, että sponsorihan minun stipendini maksoi.

KKK: ilmeisesti koulujen välillä on vaihtelua, minun yliopistossani oltiin hyvin tiukkoja aikataulujen suhteen (toisin kuin Suomessa) eli jos vaikkapa essee palautettiin myöhässä (siihen aikaan siis ihan fyysisesti), sitä ei otettu vastaan ja ilmoitettiin, että kurssi sitten uudelleen seuraavassa semesterissä (tai seuraavana vuonna, jos kurssia ei ollut sitä ennen tarjolla).

Opiskelu oli oikein mielenkiintoista, itselleni jäi parhaiten mieleen psykologian kurssi, jonka tiimoilta tein yhden harjoittelujakson opettamassa matematiikkaa ja englantia paikallisessa vankilassa (150 vankia, viinakaupanryöstäjistä raiskaajiin ja tappajiin, ei sellejä vaan yksi iso halli majoituspaikkana, karut olivat olot - mutta aivan loistava kokemus, joka avarsi näkemyksiäni ihmisluonteesta ja ihmisistä yleensä).

Jalkapallo: harjoittelimme yleensä kahdesti päivässä, "lukujärjestyksessä" oli aina yksi physical education -kurssi aamupäivällä ja koulun jälkeen oli toinen treeni. Saavuimme koululle 2 viikkoa ennen muita opiskelijoita (pre-season), jolloin harjoituksia oli melkein joka arkipäivä 3, pääpaino fysiikassa ainakin kahdessa treenissä.

Pelaajat olivat vahvoja, nopeita ja taitavia -kovia urheilijoita - mutta jenkkien taktinen osaaminen oli aika huonoa, ja siihen varsinkin me eurooppalaiset toimme aika paljon vahvistusta. Asenne oli kova. Valmentaja luvalla sanoen aika huono jalkapalloasioissa (taktiikka jne), ja itselläni oli iso rooli noissa asioissa. Sen verran ymmärsi, että antoi minulle oikean roolin ja ainoa ohje minulle oli: "Bird, show us some magic". Suomessa ei tuohon aikaan edes puhuttu roolittamisesta suuremmin.

Vastustajissa oli myös paljon ulkomaalaisia, pääasiassa Etelä_Amerikasta ja Karibian meren saarilta (Haitista ja Kuubasta), todella fyysistä sakkia pääasiassa, ja myös taitavia, mutta kurittomia.

Tuohon aikaan suomalaisia ei tuolla paljon pyörinyt jalkapallon parissa, koripalloillijoitahan oli ollut jo aikaisemmin. Tunnetuimpia tuon ajan suomalaispelaajia siellä olivat Pekka "Vinski" Kaartinen ja Kai Haaskivi, joka ei tosin pelannut yliopistosocceria. Muista en tiedä.

Muu elämä:

Pääsin hyvin sisälle ja tutustumaan amerikkalaisen pienen yliopistokaupungin elämään ja arkeen, samalla muutama sterotypia karisi taas. Lisämausteen antoi se, että olin aivan keskellä Ku Klux Klanin sydänalueita, ja rotuviha oli käsinkosketeltava. Itse ystävystyin "molempien" rotujen edustajien kanssa enkä oikein voinut ymmärtää, miksei oman kaveripiirini valkoinen mukava kaveri ei voinut olla pelin ulkopuolella tekemisissä mukavan afroamerikkalaisen kaverini kanssa...

Nuorena ja kaikkivoipana ajattelin toki lopettavani moisen hölmöilyn, kunnes ymmärsin, että eivät edes minun <sarkasmi>ylimaalliset </sarkasmi> kykyni pystysi poistamaan vuosisatojen perimää.

Ulkomaalaisuuteni takia pääsin myös <ei-rasismia>neekerikavereideni</ei-rasismia> kanssa myös paikallisiin neekeribaareihin, joissa olin ainoa valkoihoinen ja joissa oli kyllä myös parhaat bileet.

Varjopuoliakin oli, huumeita käytettiin paljon (en minä, mutta pojat) ja minua uhattiin kahdesti aseellakin.

Sain elinikäisiä ystäviä, joita olen tavannut myöhemminkin, viimeksi pari vuotta sitten työmatkalla ollessani niillä huudeilla. Muistelen lämmöllä kuumia ja kosteita Georgian iltoja, kun istuimme kavereiden kanssa asuntolan kuistilla keinuissa ja keinutuoleissa, juttelimme niitä näitä, syvän etelän musa soi kovaa (mm Lynyrd Skynyrd) ja joimme olutta pitkäkaulaisista pulloista, joita en ollut ennen nähnyt, samoin Monday Night Football oli aina ohjelmassa kanankoipineen jne

Suosittelen, ainakin oma näkemykseni ihmisistä ja elämästä laajeni ja laveni, ja oli pakko myös itsenäistyä.

Anekdootti:

Pre-seasonin ensimmäisen viikonloppuna joukkue suuntasi paikalliseen country-baariin, ja sain kuolemattoman maineen armeijataustani takia, kun menin väliin joukkuetoverin ja merijalkaväensotilaan tönimiskilpailuun. Marine oli kovana ja mainosti olevansa sotilas, eikä häntä tönitä, sanoin, että niinhän minäkin, tiedustelujoukkueen johtaja jopa.

Marinen kannat kopsahtivat yhteen, hän otti asennon, ja sanoi, että "Sorry Sir, I did not know" ja poistui takavasemmalle. Pelikaverit kysyivät, että mitä oikein sanoin, ja kuultuaan sen he totesivat, että siellä järjestys on se, että marinet ovat kovia, niitä kovempia ovat erikoisjoukkueen sotilaat, ja kaikkein kovimpia ovat tiedustelijat...;-)

Tämän "omin" itseni sen ajan kuvaukseksi:

https://www.youtube.com/watch?v=RXiYkOEBv8U

Sorry, kun tuli pitkä juttu ja vähän OT:kin.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: Näääs - 27.11.15 - klo:14:17
Tästä kirjoituksesta annamme Matille filosoofiset ja elämänmyönteiset maksimihymiöt.
Mietin vaan että millaiset viisi peukkua? Niin tietenkin!    :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi:

Oli tosi hyvä juttu. Kirjoita kuule kirja!! Oikeesti.   :peukku_ylos:

Pakko lukea illalla uudelleen. Mielenkiintoista. Pakko kääntää ja lähettää tää
Torontoon (pitkäkaula) Molsonille luettavaksi.   :-\
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 29.11.15 - klo:02:47

KKK: ilmeisesti koulujen välillä on vaihtelua, minun yliopistossani oltiin hyvin tiukkoja aikataulujen suhteen (toisin kuin Suomessa) eli jos vaikkapa essee palautettiin myöhässä (siihen aikaan siis ihan fyysisesti), sitä ei otettu vastaan ja ilmoitettiin, että kurssi sitten uudelleen seuraavassa semesterissä (tai seuraavana vuonna, jos kurssia ei ollut sitä ennen tarjolla).


Tuossa tuskin on koulujen välillä siellä erilaisuutta. Suomessa on rästitenttejä ja tehtäviä saa palauttaa myöhässä. Tuolla ei. Jos tehtävät ei ole ajoissa, arvosana laskee tai et saa kurssia ollenkaan suoritettua. Kuten Matti mainitsi, niin kurssi ja maksut kurssista uudelleen, jos tipahdat. Urheilijat joutuvat "tukiopetukseen", jos arvosanat uhkaavat tippua. Yhdessä yliopistossa (tietolähteeni ehtinyt käymään kolmea neljän vuoden aikana) urheilijoilla oli kaikilla yhteinen läksyjentekosessio arvosanoista riippumatta. Ahkeruudella siellä selviää hyvin.

Preseason on kaikissa kouluissa alkanut pari viikkoa ennen luentojen alkua ja treenejä ollut kolme kertaa päivässä. Tuo taktiikkaosaaminen ei tietolähteenikään mukaan ole sitä parasta osaamista siellä. Valkku on siellä kuitenkin suunnilleen Jumalasta seuraava, joten pitää osata olla ja käyttäytyä, vaikka olisit mitä mieltä. Kasvattaa luonnetta. Suomalaisella taustalla näyttäisi pääsevän apuvalkkuhommiin hyvin, jos halua vaan on.

Matti, tuo kuvauksesi toimimisesta eri etnisistä lähtökohdista olevien kanssa, taitaa edelleen olla arkipäivää. Suomalainen tuntuu jopa paremmin pärjäävän siellä eri kansallisuuksien kanssa kuin kantaväestöstä lähtöisin olevat. Hyviä kavereita siellä saa ja kieltä oppii. Paikallinen etelän aksentti oli jopa niin hyvin omaksuttu, etten aina saanut selvää, mitä puhui. Ehkä se oli kiinni omasta kielipuolisuudestani  ;D
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 13.05.16 - klo:00:07
Palloilu loppuu jenkkiyliopistossa kun valmistuu. Tänään oli valmistumispäivä. Sille  :viini:

Seniorin kausi päättyi syksyllä kunniamaininnalla
http://www.lsuagenerals.com/article/296.php

Nyt jännätään, ehtiikö viisuminmuutos F1:stä OPT:ksi ajoissa ennen elokuun preseasonin alkua. Apuvalmentajan pesti entisessä opinahjossa (LSUA) olisi odottamassa ensi lukuvuodeksi.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 26.05.16 - klo:23:15
Kiitos Frank, hieno yhteenveto :peukku_ylos:
Taidan esittää tämän jutun seuraavassa valmentajaneuvottelussa resurssipohjaksi ;)


Tässä Maria lisää materiaalia sopimusneuvotteluihin. Eipähän tarvitse lähteä apupojaksi mihinkään miesten joukkueeseen - kertoo kyllä myös naisfutiksen arvostuksesta.
http://www.seminoles.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=32900&ATCLID=210974601

FM
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: SoccerFinland - 03.06.16 - klo:22:53
Laitetaas tännekin kun liittyy aiheeseen...

Kouvolan Susien mukana pelaava PEPOn kasvatti lähtee Yhdysvaltoihin

http://www.pepofutis.net/?x103997=1865367
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 18.11.17 - klo:03:09
Palloilu loppuu jenkkiyliopistossa kun valmistuu. Tänään oli valmistumispäivä. Sille  :viini:

Seniorin kausi päättyi syksyllä kunniamaininnalla
http://www.lsuagenerals.com/article/296.php

Nyt jännätään, ehtiikö viisuminmuutos F1:stä OPT:ksi ajoissa ennen elokuun preseasonin alkua. Apuvalmentajan pesti entisessä opinahjossa (LSUA) olisi odottamassa ensi lukuvuodeksi.

Eipä ole pitkään aikaan tullut kirjoiteltua tänne.

Niinhan tuossa kävi, että OPT viisumi jäi saamatta, kun paperit menivät perille pari päivää liian myöhään. Valmennuspesti silti odotti, joten piti kiireesti hakea uudelleen opiskelijaksi ja uusi viisumi, jotta pääsi maahan takaisin. Toinen tutkinto tuli vuodessa. Uusi yritys OPT viisumin haussa viime keväänä ja toinen kerta toden sanoi. Menossa toinen vuosi apuvalmentajana yliopistolla ja kausi päävalkkuna junior high schoolissa ja high schoolissa. 

LSUA voitti ensimmäistä kertaa Red River Athletic Conferensen regular seasonin tittelin. http://www.redriverconference.com/sport/0/2.php (http://www.redriverconference.com/sport/0/2.php)

Nuori hollantilainen maalivahti rikkoi kauden aikana kaikki maalivahtien aiemmat ennätykset.

Regular seasonin jälkeen pelattiin vielä turnaus, jonka voittaja sitten pääsee pelaamaan NAIAn Championshipseihin. LSUA valitettavasti hävisi yliajalla semifinaalissa eikä vielä ollut aika päästä NAIA turnaukseen. Ohjelma on nuori. Futista on pelattu vasta neljä kautta.

Suomalainen apuvalkku palaa kuuden vuoden jälkeen kotiin. Jää nähtäväksi, sopeutuuko etelän lämmön jälkeen kylmään Pohjolaan ja löytyykö futisrintamalta töitä.
Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: KKK - 31.07.18 - klo:02:00
Paluu Suomeen ei sitten toteutunutkaan, kun tuli työtarjous päävalmentajaksi yliopistoon.

http://www.lsuagenerals.com/article/1151 (http://www.lsuagenerals.com/article/1151)

Otsikko: Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
Kirjoitti: frank makoi - 27.12.19 - klo:12:04
Akateemiset futaajat! Oletko aloittanut korkeakoulu-/yliopisto-opiskelut Suomessa (maksimissaan kolme vuotta) ja kiinnostaako opiskelujen syventäminen kohti maisterin tutkintoa sekä samalla pelaaminen NCAA div. I:n joukkueessa USA:ssa. Tarjolla täysi stipendi (incl. opiskelu, eläminen ja asuminen) vuodeksi yhdelle tai mahdollisesti jopa kahdelle pelaajalle. Futistausta pitäisi olla väh. n. Naisten Liigan tasoa.
Mikäli kiinnostuit, lähetä yksityisviesti.

FM