Naisfutis.net

Naisfutis => Nuoret => Aiheen aloitti: Ma Aliton - 14.04.18 - klo:15:19

Otsikko: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 14.04.18 - klo:15:19
LK pelataan tänä vuonna Kuopiossa 26-29.7
http://www.laurakalmari2018.com/
https://www.facebook.com/laurakalmari2018/

Mukana:
Järjästävä seura Pallokissat
10 joukkuetta ELL:stä https://www.palloliitto.fi/spluusimaa/t15-ell
HJK, VJS, NJS, Ilves, NiceF, PK-35, TPV, EBK, EPS, Pallo-Iirot YJ
Viisi parasta pl Pallokissat PSL:stä https://www.palloliitto.fi/splvaasa/t15-03-ps-liiga

Tänä vuonna kaikki ELL joukkueet pääsevät mukaan suoraan. YJ joukkueita yksi, ei toistaiseksi tietoa viritelmistä.
PSL on edelleen karsintana, josta neljä jää rannalle. Täällä mukana kolme YJ yhdistelmää.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Valderama - 20.05.18 - klo:10:47
Mukana:
Järjästävä seura Pallokissat
10 joukkuetta ELL:stä https://www.palloliitto.fi/spluusimaa/t15-ell
HJK, VJS, NJS, Ilves, NiceF, PK-35, TPV, EBK, EPS, Pallo-Iirot YJ
Viisi parasta pl Pallokissat PSL:stä https://www.palloliitto.fi/splvaasa/t15-03-ps-liiga

Linkkien takaa löytyvien sarjataulukoiden perusteella pääkaupunkiseudun joukkueet ovat vahvoilla, mitä tulee ELL:n joukkueisiin. Tampere ja Turun seutu vähän huonommassa hapessa. Puolen Suomen Liigassa puolestaan tasaista niiden joukkueiden osalta, ketkä pääsemässä LK-turnaukseen. Onko siellä nyt niin, että PaRi tai FC Wimma vie viimeisen paikan - muuten joukkueet selvillä? Aika törkeästi silmiin sattuu myös PSL:n viimeisenä oleva huumorinippu ToU, seitsemässä ottelussa 86 päästettyä maalia. 100 päästettyä maalia mennee takuuvarmasti rikki, kun kolme ottelua vielä jäljellä. On varmaankin näiden sarjojen ennätys? Mikähän kuningasajatus tässä osallistumisessa (ei varmaan pelaamisesta voi puhua) on takana?

Mielenkiintoista nähdä, miten lopputurnauksessa voimasuhteet Pohjoisen ja ELL:n joukkueiden välillä asettuvat. Ovatko ELL:n häntäpään joukkueet (TPV, NiceF) täysin heittopusseja lopputurnauksessa vai kamppailevatko tasapäisesti kaikkien (ainakin keskenään tasaisia otteluita pelanneiden) PSL-joukkueiden kanssa?

Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 20.05.18 - klo:11:36
PSL:ssa tasaista kärkijoukkueiden osalta. Uskon, että monen, varsinkin kärkiporukoiden kokoonpanot eläneet otteluissa. Moni pelaaja pelannut varmaan myös esim. B1:stä. Oman arvion mukaan pohjoisessa neljä joukkuetta, jotka pystynevät laittamaan hanttiin etelän parhaimistolle: JyPK, Wasa yj, ONS ja Pallokissat. Pieni kysymysmerkkihän on edelleen, että miten joukkueiden kokoonpanot elävät. Perinteisestihän tapana on ollut napsia vielä viime hetkellä pelaajia jostain suunnasta.
Kieltämättä tuolla ToU:ssa ei ole tainnut arviot joukkueen tasosta mennä ihan kohdilleen:)
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Hrubesch - 21.05.18 - klo:21:16
Vaikuttaa etelässä olevan aika kova kärki. NJS, VJS, EBK vaikeasti lyötävä kolmikko, HJK ja PK35 hyviä turnausjoukkueita. Uudenmaan ja Hgin ulkopuolelta ei löydy tasoa kuten Ellissä on tylysti nähty.
Pudotuspelivaiheessa piilee yllätysmomentti pohjoisen porukoille, muuten ei paljon uskalla toivoa.
EPS 04:lla aika raju ohjelma kun oletettavasti sama porukka pelaa muutama päivä myöhemmin vastaavan turnauksen oman ikäisissä.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 29.05.18 - klo:18:46
Kalmari paikat jaettu, kun PSL saatiin päätökseen. Mukaan Pallokissat, FC Wasa YJ, ONS, TP-47, JyPK ja PaRi.
Onko Kalmarista tullut virallinen SM-turnaus, kun näin turnaussivulla mainostavat :-\
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: meikkulainen - 30.05.18 - klo:13:15
Onko tänä vuonna sama juttu kuin viime vuonna, että kaksi parasta joukkuetta joilla ei ole SM-karsintapaikkaa sen saa tämän turnauksen perusteella? Yritin tätä tietoa etsiä, mutta en onnistunut löytämään palloliiton sivuilta. Jos on tarkoittaako se, että joukkue saa myös I-divarin paikan automaattisesti, jos ei läpäise karsintaa. Varsin mahdollista tänä vuonna, että niistä joukkueista jotka tuon karsintapaikan saavat ei ole joukkuetta I-divarissa.  Jos saa  paikan I-divisioonasta niin kuka sieltä heitetään sitten pois vai nouseeko vain vähemmän joukkueita II:sta?

Itse olen todellakin sitä mieltä, että kustakin ykkösen lohkosta pitäisi kaksi parasta päästä SM-karsintaan ja unohtaa näitten paikkojen jakaminen turnauksen perusteella.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Timpero - 31.05.18 - klo:09:27
Toisaalta, tänä vuonna PKKU sai paikan LK-turnauksen perusteella ja ihan kivasti näyttää pärjäävän. PKKU:lla oli joukkue myös Ykkösessä, mutta tn. priorisoi ELL:n Ykkösen edelle.

Tämän vuotiseen SM:ään pääsi joukkueita jokaisesta striimistä; SM:n joukkueita, Ykkösen joukkue (KJP) ja LK-joukkue (PKKU).
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 31.05.18 - klo:11:14
Olisin samaa mieltä kuitenkin tuossa SM-karsintapaikka-asiassa, että vain jokaisen ykkösen lohkon kaksi parasta menisi karsintaan. Tämä selkiyttäisi karsintaakin ja esim. näitä yj-touhuja. Ykkösen lohkoja vaikea vertailla keskenään ja paras kakkonen on lähinnä arpapeliä. Lisäksi pelaako esim. PKKU nyt täysin samalla joukkueella kuin LK:ssa viime vuonna. Onhan huvittavaa, että voi päästä SM-karsintaan suoraan, jos seuralla ei edes ole ykkösen paikkaa.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: meikkulainen - 31.05.18 - klo:11:35
Joo PKKU on hyvin tuolla SM-sarjassa pärjännyt (yllätys ainakin minulle), siinä mielessä ihan oikeassa paikassa. Eihän tähän mitään oikeaa tai väärää vastausta ole mutta mielestäni todellakin reilumpaa, että kaksi parasta kustakin ykkösen lohkosta saisi karsinpaikan. Sen lisäksi että paras kakkonen on arpapeliä niin kyllähän yksittäisessä turnauksessa onnella on suuri osuus. Mihin lohkoon arvotaan, mikä on jatkokaavio, miten se pallo siinä yksittäisessä ottelussa/pilkkukisassa pomppii jne... Nyt ykkösen joukkueet tahkoavat ensin kevätkauden ja saavat siitä lähtöpisteitä syksyyn. Sitten syksyllä täysi kierros vs yksittäinen turnaus johon kenties vielä naapuriseuroista otetaan vähän vahvistuksia.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 31.05.18 - klo:11:52
Näin juuri ja tätähän ei Palloliitossa ymmärretä.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 31.05.18 - klo:20:05
Lisäksi pelaako esim. PKKU nyt täysin samalla joukkueella kuin LK:ssa viime vuonna. Onhan huvittavaa, että voi päästä SM-karsintaan suoraan, jos seuralla ei edes ole ykkösen paikkaa.

Taitaa siellä olla kaksi nollaykkösta lisättynä Kalmarin joukkueeseen.
Jonkinlainen porkkana on kuitenkin paikallaan Kalmari ja/tai ELL/PSL kärjelle, oli se sitten paikka SM karsinnassa, esikarsinta ykkösen kakkosten kanssa tai suora paikka ykköseen. Varma tapa menettää parhaat pelaajat muualle on joutua aloittamaan kakkosesta. Tämä siis jos sitä ykkösen paikkaakaan ei ole. Joku kynnys tässäkin olisi vielä oltava, onhan siinä hieman eroa onko ELL:ssä ykkönen vai kahdeksas vrt tämän kevään 03 ELL.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 31.05.18 - klo:21:24
Miksi ko. joukkue ei jo pelaa esim. B:n kakkosta tai ykköstä, jos taso riittää. Sieltähän voi hankkia sarjassa pelaamalla paikan SM-karsintaan.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: meikkulainen - 01.06.18 - klo:13:59
Ihan samaa mieltä miksi pitäisi olla oikotie tai joku porkkana. Menee vähän off-topic mutta menköön.
Jos joku sanoo, ettei T15 ELL:ssä ole riittävästi panosta, niin eikös tuon sarjan voittamisessa pitäisi olla riittävästi panosta. Mihin on kiire, kun se sarja ei kelpaa, naisten liigaanko? Mitäs sitten aikuisissa, jolloin vielä toivon mukaan mahdollisimman moni pelaisi. Pelataan syksyllä kakkosta tai kolmosta tai jotain muuta vesisateessa syyskuussa sijoista x-y. Eikös jokaiseen otteluun lähdetä täysillä siitä huolimatta. Sitä minä ainakin toivon näkeväni otteluissa, vaikka ei olekaan mahdollista nousta johonkin seuraavalle tasolle.
Minusta annetaan täysin väärä viesti, jos on jotain oikoteitä tai porkkanoita tarjolla. Sen sijaa pitäisi sanoa seuroille, että jos haluatte sinne sm sarjaan niin pitäkää huolta kaikista ikäluokista. Se vaatii pitkäjänteistä työtä ja se monelta seuralta puuttuu. SM:ssä ja ykkösessä on yhteensä 46 paikkaa, kyllä niitä riittää aika monelle seuralle.
Jos se on syy vaihtaa seuraa, ettei jaksa kahta kuukautta pelata kakkosessa niin ajattelisin että on jotain suurempiakin syitä taustalla minkä takia halutaan vaihtaa seuraa. Jos joukkue on hyvin valmennettu ja hoidettu niin kyllä ainakin tytöt jaksavat sen kaksi kuukautta siellä kakkosessa pelata, vanhemmat ovat sitten eri juttu. Ei ole minusta liikaa vaadittu siltä seuralta jolla on yksi hyvä ikäluokka, että käy pelaamassa kymmenkunta peliä kakkosessa kuten esim. EBK tekee tänä keväänä.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 02.06.18 - klo:09:10
Koska viimeksi on pelattu syksyllä PSL:ää? Koska viimeksi kaikki ELL-seurat ovat panostaneet syksyn sarjaan? Hieman ristiriiraista kommenttia kun toisaalta painotetaan pelaamista oman ikäisten sarjoissa ja samassa lauseessa käsketään menemään vanhempien sarjaan. Esimerkin EBK pelaa B-kakkosta ja seitsämän pelin jälkeen maaliero on 61-4. Mikä se olisikaan vuoden päästä keväällä, jos kehitys jatkuu samana? Ei numeroiden perusteella vaikuta ihan oikealta sarjatasolta. Pelaako sitten tänä syksynä sekä B-ykköstä että TC15 ELL molempia tosissaan? Mikä sitten on kakkosen taso pääkaupunkiseudun ulkopuolella? Onneksiksi tämä ei montaa seuraa koske, kun vähänkin merkittävillä seuroilla on jo joukkeet jo SM:ssä tai ykkösessä.
Todettakoon vielä, että nykysysteemi suoralla SM karsintapaikalla Kalmarien parhaille ei ole mielestäni paras ratkaisu tähän vaan jotain muuta olisi keksittävä. Ja kyllä, oman ikäluokan pitäisi pystyä tarjoamaan riittävästi haastetta niin yksilöle kuin joukkueillekin ja siirtymiset vanhempaan vain poikkeustapauksissa. Kohta ollaan tilanteessa, jossa voidaan  kaikki ikäluokat siirtää suoraan vuotta vanhempiin pelaamaan sarjojen nimiä muuttamalla. Onko muuten koskaan laskettu miten pelaajien ikäjakauma on esim B-tytöissä?
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: meikkulainen - 05.06.18 - klo:11:43
Joo tästä on helppo olla samaa mieltä, että oikea sarjataso esim. EBK:n tasoiselle joukkueelle on varmasti vähintään se ykkönen ensi keväänä. Siitä huolimatta mielestäni ei ole oikea ratkaisu tarjota porkkanoita, jos ei ole vanhempia ikäluokkia niin sitten se sarjapaikka pitää käydä pelaamassa kakkosen kautta.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Timpero - 05.06.18 - klo:15:06
En pitäisi porkkanoita pelkästään huonona vaihtoehtona. Lahjakkuutta on hyvä vaalia ja lahjakkaille pelaajille onhyvä  löytää oikeat/optimaaliset sarjatasot. Kuitenkaan edelleenkään ei voida olettaa, että kaikki lahjakkuudet tulevat isojen seurojen ehjistä junioriputkista, vaan pienemmätkin seurat saattavat tuottaa aika ajoin ryppään laadukkaita pelaajia. On mielestäni hyvä, että heidän lahjakkuuttaan tuetaan ja annetaan mahdollisuus pelata pelaajien kehittymistä tukevalla tasolla.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 05.06.18 - klo:16:18
Vain harva pelaaja tulee isojen seurojen junioriputkista.
Miten niin pitää tarjota joukkueille porkkanoita, että pelaaja pääsee omalle tasolle pelaamaan?
Jokainen pelaaja voi halutessaan siirtyä seuroihin, joissa joukkue pelaa sillä tasolla mihin pelaajan taso ja motivaatio riittää.
Kyllä täytyy olla sairas sarjasysteemi, jos itse sarja ei ole riittävän kiinnostava joukkueille.
On täysin naurettavaa naittaa, linkittää eri sarjoja keskenään.
Myös nämä talvella pelattavat karsinnat sarjaan jossa on säilynyt edellisenä syksynä on uskomatonta.
Miettikää nyt jos aikuisten sarjoissa toimittaisiin samoin. Kukaan ei hyväksyisi.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Timpero - 06.06.18 - klo:08:50
Jos joukkue on saanut paikan esim. LK:n kautta, niin uskon, että joukkueessa on useampia potentiaalisia pelaajia, joille pelaaminen korkeammalla tasolla kuin esim. BT Kakkosessa on kehittymistä ajatellen hyvästä.

Junioripuolen ja aikuispuolen vertaaminen ei ole relevanttia. Junioripuolella ikäluokat eivät ole missään seurassa tasalaatuisia, jolloin myös (useammista ikäluokista koostuvat) joukkueet ovat eritasoisia. Ei sekään ole oikein, että edellinen ikäluokka ansaitsee seuraavalle ikäluokalle paikan, jos pyrkimys on kuitenkin siihen, että suurinpiirtein kaikki parhaat pelaa samassa sarjassa tai ylipäätään saadaan mahdollisimman hyvätasoinen sarja.

Itse ajattelen, että tasokkaiden lisäpelien saaminen talveen ei ole huono asia. Tasokkaat SM:ssä pelanneet joukkueet/seurat saavat edelleen pitää sarjapaikkansa ja saavat ajettua eri ikäluokkia yhteen. Ja nyt esim. TPS ja Pallokissat tippuivat Ykköseen. Talven karsinta on hyvä tasonmittaus ja saadaan hyviä pelejä.

Siirtyminen isompiin seuroihin ei ole aivan niin helppoa koko maan alueella kuin isoissa kaupungeissa. BT:ssä pelaa kuitenkin peruskouluikäisiäkin pelaajia. Lukioiän kynnyksellä on helpompi hakeutua urheilulukioihin ja samalla isompiin seuroihin.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 06.06.18 - klo:14:35
Talven karsinnat suosivat seuroja jotka käyttävät pelaaja booleja eli allokoivat pelaajat sinne missä heistä on enemmän hyötyä seuralle. Sitten sarjoissa pelaa toiset. Näin ollaan vesitetty nimenomaan kilpakauden sarjat!
Nyt esim. Keskellä talvea pelataan parhailla joilla turvataan sarjapaikka. Kesällä kokoonpanot mitä on.
Siinä olen samaa mieltä, että ikäluokissa on eroja. Se kertoo seuran toiminnan laadusta.
B junnuissa ei kuitenkaan pelata yhdellä ikäluokalla vaan vähintään kolmella plus yli-ikäiset ja ali-ikäiset.
Aikaisemmin ns. tason mittaus tapahtui kevät kierroksen jälkeen mikä oli aika toimiva. Nyt nämä talven ottelut pelataan olosuhteissa jotka eivät palvele jalkapallon pelaamista.
Nämä keskustelut lähtevät aina jonkun yksittäisen joukkueen motiiveista.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: soccerdad - 06.06.18 - klo:16:47
Kiiran kanssa samaa mieltä.
C ja B junnujen pääsarjat ihan pelleilyä, ellstä pääsee kaikki kalmariin, bsmstä pääsee suoraan seuraavan vuoden karsintoihin jotka taas pelataan eri joukkueilla kuin itse sarja..
Eikö kilpasarjoihin kuulu nousut ja putoamiset. Ja että joka pelillä panosta. Eikö näissä opita voittamaan ja häviämään.
Ei tätä voi perustella ainakaan pelaajakehityksellä, jos jotain niin seurojen etua ajetaan.
Nyt ykkösessäkin kovempia joukkueita ja parempia pelejä kuin smssä mutta silti yhdellä lohkosta mahis talven karsintaan.

Ei hyvä mut näillä mennään..
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 07.06.18 - klo:11:40
Nyt puhutaan asiaa...Sarjajärjestelmäremontti olisi jollain lailla paikallaan. Nythän puhutaan oikestaan yhden joukkueen jo ensi kauden varmasta noususta suoraan LK:sta B:n SM-sarjaan. Eikös tuolla joukkueella olisi toisenlainenkin reitti eli nyt kevään kakkosesta tapahtuu nousu syksyn ykköseen ja sen voittamalla on ensi talvena SM-sarjassa. Eihän tuokaan ihan järkevältä sarjasysteemiltä kuulosta mutta käytännössä mahdollista nousta siis yhden kauden aikana kakkosesta seuraavan talven SM-karsintaan.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: soccerdad - 07.06.18 - klo:12:01
Joo onhan se ihmeellistä.
Ja se että on useampi reitti ja mahdollisuus päästä karsintoihin, jos ei kalmarista onnistu niin vielä on ykkösen voittamalla uusi mahdollisuus.. Ja mitä esim ebk tekee jos varmistaa paikan jo kalmarissa, ei mitään panoksia syksyn kahdessa sarjassa, voi pelata ihan millä pelaajilla kulloinkin huvittaa. Reilua muita kohtaan.. Ja todellista pelaajakehitys.

No kaikilla on aina mahdollisuus tehdä yj jonkun karsintoihin päässeen kanssa, eivät tähän asti ainakaan ole kieltäytyneet, parhaat pelaajat kelpaavat aina..
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 07.06.18 - klo:12:05
Yhdistelmäjoukkueiden luvattu maa. Aika monta yhdistemäjoukkuetta tänäkin vuonna SM:ssä ja ykkösessä.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 07.06.18 - klo:12:31
Harva muistaa esimerkiksi sen, että TiPSin nousu lähti YJ.stä SalPa/Halikon kanssa.
Yj. Ideahan on hyvä, mutta sitä käytetään vastoin alkuperäistä tarkoitustaan. Lopulta juuri Yj kuvioista on seurannut seurojen oman toiminnan kehittämisen lopahtaminen. Yj. Joukkueista on tullut projektiluontoisia, lyhyenkantaman ohjuksia, joilla on suuri lähtönopeus, mutta maahan iskeytyessään, jäljellä jää vain rauniot.
Seuratyö, perinteiden ja yhteisöllisyyden vaaliminen, mikä on pitkäjänteiselle toiminnalle tunnusomaista on unohtunut.
Mikä pahinta. Nykyiset sarjasysteemit ovat tuhonneet pyramiidin pohjan täysin. Paikallinen sarjajärjestelmä ja kilvoittelu on pk seutua lukuunottamatta olematonta. Kun paikallista sarjatoimintaa ei juuri ole niin pakosta joudutaan osallistumaan valtakunnallisiin sarjoihin, joissa istutaan enemmän bussissa kuin pelataan futista.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 07.06.18 - klo:13:00
Nimenomaan...Harva muistaa, että yhdistelmäjoukkueiden alkuperäinen tarkoitus oli mahdollistaa pienten seurojen joukkueiden saaminen kasaan ja osallistuminen sarjoihin. Nyt tällaisia "pienen pieniä" seuroja ovat muun muassa sellaiset kuin TPS, TiPS, VJS, Sport jne. Näissähän on haettu vain menestystä tietylle ikäluokalle ilman minkäänlaista seuraidentiteettiä. Sitten rinta rottingilla kehutaan oman seuran tekemistä...Oman seuran tekeminen olisi juuri sitä, että saataisiin kasaan isot harrastajamäärät ja omat joukkueet jokaiseen tai ainakin suurimpaan osaan ikäluokista.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: HAT - 07.06.18 - klo:13:02
... ja taitaa Tipsin yhden ikäluokan takii tehty liigassa taukoja normaalia nuorenpien majuedustukaen vuoksi. Tämä saaga päättynee niin että jos tipsi tippuu ykköseen, joukkue hajoaa ja tipsin liigataival vetää likaista happea taas joitakin vuosia.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Timpero - 07.06.18 - klo:14:02
Kyllähän Yj mahdollistaa myös pienen seuran toiminnan jatkumisen, vaikka pienen seuran kehittyneet pelaajat lähtisivätkin Yj:n mukana eteenpäin. Perinteisellä pelaajan siirtymisellä suurempaan seuraan tämä ei ole mahdollista (joissakin piireissä taitaa olla 2-edustus nuoremmissa junioreissa käytettävissä tähän tarkoitukseen), jolloin pienen seuran ko. joukkue ainakin kuolee.

Mielestäni Yj on hyvä asia ja saattaa pienen seuran tavoitteelliset pelaajat sille tasolle, joka on heidän kehitykselle optimaalista kuitenkaan pyllistämättä kotiseuralle. Suurien seurojen muodostamat Yj:t kertoo joko näiden "suurten" seurojen toiminnan tasosta tai kilpailun kiristymisestä, kun "Yj:n hengen" mukaiset yhdistelmäjoukkueet haastavat suuria seuroja tullen heidän ruokakupeilleen. Onko se jopa imartelevaa näille aidoille Yj:lle, että isot seurat panikoivat ja alkavat muodostaa isompia kokonaisuuksia  :).

Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 07.06.18 - klo:14:37
Ohilaukauksen pieniin seuroihin, jotka yjn turvin kitkuttavat eteenpäin voidaan lisätä myös Ilves TBSM.

Yt. Ovat hämärtäneet myös seurojen profiloitumista kilpa/harrasteseuroihin.

Kuvaavaa suomifutiksen toiminnassa on järjetön ristiriita kehittämisen suunnissa. Ensin rakennetaan valtakunnan kattava yksilohkoinen TBSM sarja tason nostamiseen vedoten, toisaalla rakennetaan akatemiatoimintaa paikallisesti. Akatemiat ajavat ajatusta, ettei pelimatkoihin kuluisi aikaa vaan pelattaisiin poikien sarjoja lähellä kotia.
Eli ensin vuosia on ajettu päin seinää ja sitten samaan aikaan ajetaan vastakkaiseen suuntaan...

Ei ole vaikea ennustaa että TBSM taso tulee romahtamaan akatemioiden myötä piirisarjatason höntsäksi ja sen jälkeen yritetään elvyttää paikallista sarjatoimintaa edes siedettävälle tasolle.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 07.06.18 - klo:16:13
Nykyisillä toimintamalleilla siivilöidään kourallinen pelaajia liigatasolle. Loput on aje(lute)ttu loppuun ennen kuin ovat täyttäneet 18 vuotta.
Sitten tullaan seuraavaan ristiriita vaiheeseen.
Halutaan että pelaajat lähtevät ulkomaille koviin seuroihin, mutta kannustetaan jäämään suomeen maksamalla tukia?

Lievästi off topic mut näin sen näin..
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 09.06.18 - klo:23:49
Niin kauan kun pelaajat voivat liikkua lähes miten vaan ykkösen ja kakkosjoukkueen välillä niin on ihan selvä ettei toista joukkuetta samasta seurasta nouse TBSMn.

Myös farmiseuroilla ei pitäisi olla mitään asiaa nousuihin.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 03.07.18 - klo:11:11
EBK pelaa B-kakkosta ja seitsämän pelin jälkeen maaliero on 61-4. .... Pelaako sitten tänä syksynä sekä B-ykköstä että TC15 ELL molempia tosissaan?

Ei pelaa, ainoastaan B Ykköstä.

NiceFutis on perinteitä kunnioittaen luopunut LK paikasta. Kuka tilalle? Raifu on lännestä täydennyslistalla seuraavana...
Paikka taisi kuitenkin mennä Valtille.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 05.07.18 - klo:08:54
Laura Kalmarin lohkojako näyttää "arvotun":
A: Pallokissat, BK-48, EBK ja Ilves
B: Pallo-Iirot/FC Rauma, ONS, TP-47, NJS
C: VJS, PK-35, JyPK, TPV
D: HJK, EPS, PaRi, Valtti


Lyödäänpä heti arviot jatkoon menijöistä:
A: Järjestävällä seuralla Pallokissoilla erinomaiset mahdollisuudet jatkoon, vaasalaisten yj toinen vahva ehdokas. Ilveksellä ei tämä niin vahva ikäluokka ja EBK:sta ei itsellä juuri tietoa.
B: Pohjoisen joukkueet samaan lohkoon. ONS  ja länsirannikon yhdistelmä vahvoilla.
C: JyPK ja VJS jatkoon...
D: Tämä lohko selkeästi EPSin ja HJK:n heiniä.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: soccerdad - 05.07.18 - klo:10:08
Klubilla kovin tutusti hyvä arpaonni..

Ebk kyllä suurin voittajasuosikki joten kissoilla tiukkaa päästä mitalipelihin.

Tuplarauma myös kova kun yjn myötä bn ykkösen maalipörssin kärkisijoilla oleva kaksikko mukana todennäköisesti.
Njs myös yksi suosikeista, samoin elln voittanut vjs.

Kova taisto voitosta ja tärkeimmistä eli sm karsintapaikoista.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 05.07.18 - klo:10:27
Joo...itse varmaan sekoilin tuon EPSin ja EBK:n kanssa:) Ja tuo SM-karsintapaikka kahdelle parhaalle taitaa olla edelleen voimassa. Ihan ahterista tuo systeemi. Liekö siellä muita "kasattuja" joukkueita kuin vaasalaiset, Rauma/Pori, Torniolla ilmeisesti pelaajia Rovaniemeltä?
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Valderama - 05.07.18 - klo:11:18
Turun alue loistaa poissaolollaan tässä(kin) ikäluokassa. Raumasta yj mukana, mutta siellä ei taida olla yhtään turkulaista. On tämä aika surullista, mikä lie mennyt pieleen.

A-lohkosta ylempiin peleihin EBK ja BK-48, joka ymmärtääkseni on Vaasan alueen yhteisjoukkkue. B-lohkosta Pallo-Iirot/FC Rauma ja NJS. C-lohkosta VJS ja PK-35. D-lohkosta HJK ja joku toinen, ehkä EPS.

On epätasaiset lohkot. D-lohko selkeästi muita heikompi.

Minkälainen lienee jatko-ohjelma? A1-B2, A2-B1, C1-D2, C2-D1?

Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: jalkapallotietäjä12 - 05.07.18 - klo:11:41
Laura Kalmarin lohkojako näyttää "arvotun":
A: Pallokissat, BK-48, EBK ja Ilves
B: Pallo-Iirot/FC Rauma, ONS, TP-47, NJS
C: VJS, PK-35, JyPK, TPV
D: HJK, EPS, PaRi, Valtti


Lyödäänpä heti arviot jatkoon menijöistä:
A: Järjestävällä seuralla Pallokissoilla erinomaiset mahdollisuudet jatkoon, vaasalaisten yj toinen vahva ehdokas. Ilveksellä ei tämä niin vahva ikäluokka ja EBK:sta ei itsellä juuri tietoa.
B: Pohjoisen joukkueet samaan lohkoon. ONS  ja länsirannikon yhdistelmä vahvoilla.
C: JyPK ja VJS jatkoon...
D: Tämä lohko selkeästi EPSin ja HJK:n heiniä.

PaRi kyllä pelasi viime vuoden lopputurnauksessa vaakuuttavasti kovimmassa lohkossa häviten suomen mestarille pk:lle ja kolmannelle eli ebk:lle vain niukasti 1-0. Pelannut tämänkin kauden ehkä hieman vuoristorataisesti tulosten mukaan mutta olisiko mahdollista että pieni seura pystyisi toistamiseen haastamaan kovat ja ehkä jopa mestarisuokki joukkueet tämän vuoden turnauksessa. Mitä olette mieltä?
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 05.07.18 - klo:11:52
Näköjään PSL ykkönen ja kakkonen laitettu ensin samaan A-lohkoon, sitten kolmonen ja nelonen B-lohkoon ja jäljelle jääneet vitonen ja kutonen omiin  C ja D lohkoihin. ELLssä sijoille 1-4 sijoittuneet on jaettu em seuraksi 1/lohko niin että ELL kakkonen meneen A-lohkoon PSL ykkösen ja kakkosen seuraksi. Sitten ELL 5-8  "arvottu" 1/lohko, kuten myös jäljelle jääneet 9-10.
Lopputuloksena D lohkossa ELL nelonen, kuutonen ja täydennysjoukkue Valtti sekä PSL kuutonen. Vrt ykköslohko, jossa ELL kakkonen ja PSL ykkönen ja kakkonen.

Kahdeksan joukkoon menevät:
A - Pallokissat ja EBK
B - ONS ja NJS
C - VJS ja JyPK
D - EPS ja HJK

Yllättäjän rooliin PK-35 hyvänä turnausjoukkueena, BK-48 (=FC Wasa) ja Pallo-Iirot (mikäli B-avut mukana)
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Futistavaan - 05.07.18 - klo:21:15
Onhan tuolla muutama suosikki, EBK, VJS, NJS, HJK, JyPK ja ehkä ONS mutta mielenkiintoinen on tuo PaRi. Ei näytä edes olevan yj. ja kolmatta kertaa lopputurnauksessa. Viime vuoden tulokset aika kovia
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 06.07.18 - klo:08:05
PaRilla ei jakoa jatkoon tuolta, mutta hieno homma, että lopputurnauksessa. Tosin pohjoisessa pääsee nuo viimeiset joukkueet aika helposti lopputurnaukseen.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Arvid - 06.07.18 - klo:19:12
Lohkojako mielenkiintoine, selkeimmän pitäisi olla A (EBK ja Pallokissat jatkoon) sekä B (NJS ja ONS jatkoon, TP-47:lla pieni sauma mutta viime syksy huima vire tuntuu laantuneen).

C-lohkon on mielenkiintoinen sillä viime vuoden lopputurnausfinaali otetaan JyPK - PK-35 ottelussa jo alkusarjassa. VJS näyttää ELL tulosten valossa olevan kova, mutta kuten Venäjällä nämäkin ottelut päättyvät aika usein 1-0. Eli TPV on kyllä kovassa paikassa, jos oikein kimurantiksi menee niin ratkaisevaa kuinka monta maalia TPV:ta vastaan tehty muiden joukkueiden toimesta. Uskon kuitenkin että VJS ja JyPK jatkoon.

D-lohkon "varma" jatkoon menijä HJK, eiköhän fyysisellä pelilä ne tarvittavat voitot raavi. Toinen paikka ratkeaa EPS:n ja PaRin välillä, pallonhallinta EPS:llä takuuvarmasti mutta PaRi voi sen vastaiskun tai kaksi onnistuneesti tehdä, uskotaan että Keski-Suomi lyö Kehä3:n ja PaRi toisena jatkoon.

Kaaviota ei ole julkaistu, mutta jos Pallokissat viime vuoden kaaviota kopioivat (järjestivät myös viime vuonna T03 lopputurnauksen) niin eka pudotuspelikierros menee A1-B2 (1), B1-A2(2), C1-D2(3) ja D1-C2(4). Ja välierissä sitten vastakkain 1. ja 4. ottelujen voittajat sekä 2. ja 3. ottelun voittajat. Jos näin menee niin kolmatta vuotta peräkkäin ei saada EBK-JyPK välierää ;-)

Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Vilbert - 07.07.18 - klo:10:10
EBK:n heiniä tänä vuonna. ELL vedetty pintakaasulla, todellista iskukykyä näytetty ulkomailla. Alsace-cupin voitto taskussa. Matkalla kaatui joitakin eurooppalaisia kyläseuroja. VJS omaa potentiaalia myös korkealle. Jypkistä ei osaa sanoa, pelanneet PSL:ssä osin höntsäporukalla mutta sijoituksesta päätellen tasoa löytyy laajemmaltikin. Pallokissoilla pari hyvää yksilöä, mutta riittääkö leveys materiaalissa muuten? PSL tulosten perusteella riittäisi, mutta onko muut vetäneet muuta kuin turnauspaikan varmistellen...Pari on joukkue joka saattaa taas sotkea "asiantuntijoiden" ennakkokaavailut. Siellä on erittäin vaarallinen hyökkäyskaksikko, mikä kestää vertailun mihin etelän suurseuraan.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: jalkapallotietäjä12 - 07.07.18 - klo:13:36
EBK:n heiniä tänä vuonna. ELL vedetty pintakaasulla, todellista iskukykyä näytetty ulkomailla. Alsace-cupin voitto taskussa. Matkalla kaatui joitakin eurooppalaisia kyläseuroja. VJS omaa potentiaalia myös korkealle. Jypkistä ei osaa sanoa, pelanneet PSL:ssä osin höntsäporukalla mutta sijoituksesta päätellen tasoa löytyy laajemmaltikin. Pallokissoilla pari hyvää yksilöä, mutta riittääkö leveys materiaalissa muuten? PSL tulosten perusteella riittäisi, mutta onko muut vetäneet muuta kuin turnauspaikan varmistellen...Pari on joukkue joka saattaa taas sotkea "asiantuntijoiden" ennakkokaavailut. Siellä on erittäin vaarallinen hyökkäyskaksikko, mikä kestää vertailun mihin etelän suurseuraan.

Samaa mieltä olen kyllä minäkin mutta uskosin että pallokissoila riittää kovantasoisia pelaajia sillä olihan helmariturnauksessakin melkein kentällinen pallokissalaisia vai olenko väärässä? Ja taitaahan parillakin riittää hyviä pelaajia yllättäjä joukkueeksi kun ottaa huomioon varsinkin tuon hyökkääjäkaksikon.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Vilbert - 07.07.18 - klo:13:58
Se että on paljon pelaajia Helmari turnauksessa tietyistä seuroista, voi kertoa siitä että niissä on hyviä pelaajia paljon. Toisaalta pitää katsoa mistä seuroista valmentajat on. Ja paljon jäi hyviä pelaajia turnauksesta ulos...
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Arvid - 07.07.18 - klo:17:39
ELL:n ja PSL:n tulosten katsominen kevätkierroksen osalta on tosiaan aika lailla kahvinporojen ja etanan selkäliman kanssa vertailukelpoista luotettavuudeltaan. Kevään tavoite varmistaa paikka lopputurnaukseen (ELL ei edes sitä tarjonnut, PSL:ssä piti pari ottelua voittaakin) ja kun kesätauon aikana joukkueet saavat pelaajia kuntoon niin heinäkuun lopulla toivottavasti joka joukkue on parhaassa mahdollisessa iskussa.

Pallokissat ovat parantaneet roimasti, ei ole tosiaankaan enää kahden pelaajan varassa heidän menestyksensä. Eli voi olla savolainen musta hevonen tässä Kalmarissa. EBK saa kuitenkin sen suurimman ennakkosuosikin viittaa perässään raahata, 2 kertaa jääneet välierään, kolmasko kerta toden sanoo. Samoin VJS:llä kaksi edellistä kertaa menneet alakanttiin, nälkää on. Toivottavasti tänäkin vuonna tämä turnaus näyttää sen että -03 ikäluokasta löytyy osaavia seuroja pohjoisemmistakin maakunnista.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 26.07.18 - klo:18:26
Itse en ainakaan ole löytänyt tai oikeastaan saanut toimimaan live-seurantaa tuloksista. Ei olisi kovin paljon vaadittu liitolta vai liekö vastuu järkestevällä seuralla.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 27.07.18 - klo:10:14
Toinen päivä Kalmaria alkanut ja palsta nukkuu kuten live-seuranta. Eikö ketään enää seuraa pelejä?
Sarjapeleissähän seuranta on kotijoukkueen vastuulla, eikä täälläkin voi mennä samalla periaatteella?

Ainoa live mitä löysin oli JyPK:n youtube kanavan live streami.

Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 27.07.18 - klo:10:20
Aivan käsittämätöntä! Kyllähän tällaisen turnauksen live-seuranta pitäisi olla liiton tai järjestävän tahon vastuulla. Aikaisempina vuosina homma on toiminut paremmin. No kuvastaa hyvin, miten kiinnostuneita ja miten tärkeä LK on eri tahoille.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 27.07.18 - klo:10:25
Aivan käsittämätöntä! Kyllähän tällaisen turnauksen live-seuranta pitäisi olla liiton tai järjestävän tahon vastuulla.

Tämä olisi se paras ja oikea ratkaisu. Puheista huolimatta naisfutiksen arvostus :(
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 27.07.18 - klo:11:03
Järjestäjille lienee buffetin tuotto tärkein.
Tähän asti järjestäjät ovat aina saaneet live seurannan toimimaan.
Kenen vastuulla tällä kertaa?
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 27.07.18 - klo:11:14
Noin 10 sekunnissa löytyi tulokset ja tämä:
https://www.palloliitto.fi/splturnaus/laura-kalmari-lopputurnaus
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 27.07.18 - klo:11:21
Noin 10 sekunnissa löytyi tulokset ja tämä:
https://www.palloliitto.fi/splturnaus/laura-kalmari-lopputurnaus

Täällä huudeltiinkin live seurannan perään  :) Sarjapeleissä se on toiminnassa jo tälläkin tasolla.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 27.07.18 - klo:11:25
Noin 10 sekunnissa löytyi tulokset ja tämä:
https://www.palloliitto.fi/splturnaus/laura-kalmari-lopputurnaus

Täällä huudeltiinkin live seurannan perään  :) Sarjapeleissä se on toiminnassa jo tälläkin tasolla.
Olihan tuolla myös liveseuranta päällä.
En toki tarkistanut että oliko jokaisesta ottelusta. Pitäisi toki olla, jos kerran kyse on 'virallisesta' . SM lopputurnauksesta kuten kisajärjestäjän sivuilta käy ilmi.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Vaappuva Ankka - 27.07.18 - klo:20:18
Taitaa meidän arabikuninkaalla olla joku oma versio jossa pyöri yksityinen liveseuranta.

Huomenna turnauksen helmi, EBK-NJS. Voittaja BSM-karsintaan ilmeisesti.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ruudvangullit - 27.07.18 - klo:20:47
Taitaa meidän arabikuninkaalla olla joku oma versio jossa pyöri yksityinen liveseuranta.

Huomenna turnauksen helmi, EBK-NJS. Voittaja BSM-karsintaan ilmeisesti.
Minkä takia juuri tästä parista mennään Tbsm -karsintaan?

Isompi ja häpeällisempi juttu on että turnauksesta ei tule sen enempää striimiä kuin live seurantaa. Pallokissojen jostain pelistä oli tilastopäivitystä, muista ei mitään.
Osoittaa liiton prioriteetit aika törkeästi, se että järjestäjä ei vaivaudu mutta luulisi että saamisen ehtona liitto edellyttää jotain. Mutta ei.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Westside - 28.07.18 - klo:09:41
Täysin yllätyksettömästi on menty tähän saakka. Etelä-Länsiliigan kuusi parasta + Ilves jatkossa, pohjoisen edustus ONSsin varassa. Ehkä Pallokissoilta olisi odottanut enemmän Puolen Suomen Liigan kevään voittajana ja kotijoukkueena?

BSM-karsintoihin VJS kun hoitaa Klubin, ja sitten EBK-NJS -matsin voittaja. Eikös EPS ole aika vahvasti 04-painotteinen, halunneeko edes vielä karsintaan mukaan? No toki turnausmenestys kelpaa ja siitä taistellaan.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 28.07.18 - klo:10:13
Ei suurempia yllätyksiä. Pallokissat ja JyPK suurimmat pettymykset, molempia odotin kyllä kahdeksan joukkoon. Tulospalvelu edelleen syvältä.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Timpero - 28.07.18 - klo:12:16
Vielä ei voi tosiaan BSM-karsintapaikkoja jaella. Mutta toisella EBK-NJS - otteluparista tie sen osalta nousee pystyyn.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Vaappuva Ankka - 28.07.18 - klo:13:04
Eikö EBK ja VJS nyt ottaneet SM-karsintapaikat?

Miten se täydennys menee jos/kun TiPS luopuu? Divarista vai NJS-EPS ottelun voittaja?
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Westside - 28.07.18 - klo:14:52
Jos EBK tai VJS eivät ottaisi paikkaa vastaan, niin täydennys Kalmarista. No näin ei tietenkään tapahdu.

Jos TiPS, tai joku muu sarjan kautta paikan ansainnut, ei lähde mukaan niin täydennys Ykkösestä.

Näin oli ainakin viime vuonna. Palloliitosta ei kyllä tiedä, voihan olla, että sääntöjä on taas muutettu ja unohdettu vaan asiasta tiedottaa...
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 28.07.18 - klo:16:38
Luulin, että virallisissa sm kisoissa pelattaisiin suomen mestaruudesta, mutta nämä näköjään ovatkin karsinnat TBSM sarjaan.
Ensi vuonna sitten pelaajat voisivat karsia urheilulukioon tms.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Arvid - 29.07.18 - klo:08:43
Kuopiossa nyt neljättä päivää pyörineenä muutama havainto:

Finaalipari EBK - VJS, EBK:n pelejä sen verran nähneenä voin todeta että ei ole yllätys, tulosliuskoja lukemalla saman voi tämänkin foorumin asiantuntijat todeta. Ilves pelin 3-3 selittyy sillä että EBK täytti siinä ottelussa peluutusäännön ja laajan rosterin kaikki tytöt pääsivät pelaamaan. Se myös suurin syy sille että kahdeksan joukkoon pääsi yksi suuri yllättäjä, Ilves. Loppusarjan pelit tuttuja joukkueita (NJS, PK-35) näyttivät menneen odotetusti, NJS ollut numeroiden perusteella tiukin vastus tähän asti.

ONS pelannut tasaisia pelejä, ei mitään vakuuttavaa pallonhallintaa mutta riittävän hyvin. Alkulohkon aloitus voitolla NJS:stä oli se joka petasi hyvän polun aina finaaliin, huolimatta tappiosta raumalaisille. Sen pelin maalit kelasin ONS:n tallenteesta ja 2-0 tuli vaparin ja yli puolen kentän soolokuljetuksen kautta lentokentän kokoisella Savon Sanomat Areenalla. Jatkopaikka varmistui 1-0 voitolla tutusta TP-47:sta, kuulemani mukaan lopun vartin torniolaiset painoivat kovasti ONSsin päätyyn mutta nolla piti ja unelmavastus puolivälierässä (Ilves) oli edessä. Siitä 2-0 perusvoitto, välierä VJS:ää vastaan ratkesi yhteen komeaan kaukolaukaukseen toisen puoliajan alussa: 04-joukkueesta turnaukseen mukaanotettu tyttö paukautti 20m vasempaan etuyläkulmaan, VJS oli yllättävän aseeton viimeiset 20min hakieassaan tasoitusta. Kuten tämänikäisille tyypillistä on tappioasemassa pelistä tulee pystysuunnan palloa joka on tiiviillä eteenpäinpuolustamisella helpompi torjua kuin voimakkaalla pallonsiirtelyllä iskupaikkojen haku.

Finaalissa vain yksi suosikki: EBK. Pelikenttä SS Areena, joka suosii pallonhallinnan mestaria, EBK:ta. Numerot ovat joko rumat tai ONS saa kovalla työllä taisteltua ja vastaiskulla EBK:ta järkytettyä. Muistetaan vielä että ONS:n joukkueessa on kuulemani mukaan 4 04-tyttöä, jotka pari viikkoa sitten EBK:n Helsinki Cupin finaalissa voittivat. Joten olisihan se kohtalon ivaa jos EBK:n BSM-karsintapaikka kaatuisi toiseen ONS-tappioon finaalissa kahden viikon sisällä. Jos kiinnostaa niin ONS:n pelit näkyvät heidän live streamissään http://www.ustream.tv/channel/GN5Dsbqzbtm (http://www.ustream.tv/channel/GN5Dsbqzbtm) , sinne katsomaan ja sitten anylysoimaan. Sieltä tulee myös finaali tänään klo14.

Ja sitten muista joukkueista: on helppo sanoa että suurimmat alisuorittajat Pallokissat ja JyPK. JyPK jäi tasapisteisiin PK-35:n kanssa ja jäi maalierolla kolmanneksi, 0-0 keskinäinen peli. VJS-JyPK 2-0, toinen maali tuli jo yliajalla JyPK:n pelatessa harvennetulla alakerralla. JyPK:n osalta alempaan kaavioon tiputti maalinteko: paikkoja oli muutamaan lisämaaliin, etenkin TPV pelissä, ne jäi kuitenkin tekemättä ja lopputuloksena B-finaali raumalaisia vastaan 5-3 voitolla Pallokissoista ja 3-1 voitolla TP-47:sta. Marginaalit pieniä, nyt kovahko alkulohko heitti tuolle polulle. VJS ja PK-35 kuitenkin pronssipelissä. Lisäksi JyPK:n avauskentällisessä muutamia pelaajia joiden pelirutiini loikkinut eteenpäin turnauksen edetessä, ekat kaksi peliä (PK-35, VJS) olivat vain vähän liian kovia joukkueita vastaan ja TPV pelissä lähtötilanne "tehtävä vähintään 5 maalia" oli henkisesti liian kova paikka.

Pallokissojen peli on ollut kyllä sekaisin kuin sote-uudistus, selityksen voisi raapia kasaan jokin heidän pelejään enemmän nähnyt. Alkusarjan 3 tehtyä maalia viittaisi samaan ongelmaan kuin JyPK:llä, luultavasti vastustajat ovat onnistuneesti merkanneet nro7, toinen kärkityttö selkeästi puolikuntoinen näissä kinkereissä.

Etelän joukkueet kovalla edustuksella top8 joukossa, ainoastaan ONS PSL-joukkueista siellä. Tuota voitte sitten analysoida mutta pelejä näkemättä on yhtä asiantuntevaa kuin etanan selkälimasta ennustaminen. Mutta kyllä isommassa kuvassa viime vuoteen verrattuna painopiste on liikahtanut Suomi-neidon hameen helman tasolle.

Jos haluatte pelejä katsoa jälkikäteen niin ONS:n ja JyPK:n (JyPK B16 YouTube) pelit ovat ainakin vapaasti katsottavissa ja tulevat myös livenä, muista minulla ei ole tietoa. Tässä asiassa PSL-joukkueet taitavat olla etelää reilusti edellä  ;D
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 29.07.18 - klo:17:38
Mikäs joukkue siellä nyt on säätänyt? Onko uusi PU-62/JyPK farssi?
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Ma Aliton - 29.07.18 - klo:21:29
uhraa puolijoukkueellista pelaajia oman tähden kirkastamiseksi.

Mitäköhän tämä sitten käytännössä tarkoittaa??
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 29.07.18 - klo:21:38
Ei muuta kuin nimeä esiin...mistä suunnasta nämä vahvistukset hankittu? Ja liitoltahan ei löydy rotia puuttua vaan kehutaan, miten hienosti on panostettu ja kehitetty joukkuetta!
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 29.07.18 - klo:21:49
Pitipä käydä tutkailemassa...eli ilmeisesti Rovaniemeltä ja Haukiputaalta haettu vahvistuksia, kun omilla ei taidot riitä. Pelaajiahan Oulussa kyllä on määrällisesti.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Zinna - 29.07.18 - klo:22:11
Mikä negatiivinen aalto täällä nyt jyllää? Kommentoinnit finaalin jälkeen kuulostavat tulleen pohjoisen joukkueen mahdollisilta kannattajilta. Onko ONSsilla ja heidän "kannattajillaan" todella vara mollata oman seuran joukkuetta ja pelaajia (näitä nuoria, jotka itsekin takuulla seuraavat tätä kirjoittelua) julkisesti? Epäilen, että kirjoittelijoiden joukossa sattunee olemaan valitettavasti onssilaisia itsekin. Ihmeellistä seuran maineen ylläpitoa.

Tänne etelään asti on kantautunut tieto, että ONS:lla ja RoPs:lla on yhteistyöseurasopimus, joka tarkoittaa, että pelaajia voidaan lainata puolin ja toisin. Tämä on alueellista jalkapallon kehitystyötä, jonka tarkoituksena on kehittää niin pelaajia, joukkuetta, seuraa ja isossa mittakaavassa lopulta jopa Suomen naisten maajoukkueen menestystä. Sillä ihmettelenkin näitä katkeria kommentteja. Molemmat joukkueet olivat takuulla ansainneet paikkansa finaalissa, viihdyttävää katseltavaa.  Tilastojen mukaan myös mainitsemanne "haukiputaalaiset" ovat jo useamman kauden ajan edustaneet ONSsia.. Tilastot kertovat myös, että ropsilainen oli täten ainut seuran ulkopuolinen pelaaja, joka kuitenkin täysin oikeutettu pelaamaan joukkueen mukana yhteistyöseurasopimuksen kautta.

On sääli, että muutenkin heikohkon suomalaisen jalkapallokulttuurin tila pilataan tällaisella asennoitumisella ja (todennäköisesti) oman seuran haukkumisella julkisella palstalla. En usko, että ONSin johtokaan perustaa tällaiselle kirjoittelulle. Etelässä on vara valita seuransa ja täällä pelaajien siirtyminen useammankin seuran välillä ei ole uusi juttu. Näen pohjoisten seurojen yhteistyömallin toimivana; yhteenhiileen pelaamalla saadaan pelaajakehitystä eteenpäin askel askeleelta.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 29.07.18 - klo:23:23
Miksi näitä sitten mainostetaan seurojen SM-tapahtumana, jos porukka kootaan vain lopputurnausta varten. Eikös sitä varten ole Helmari-tapahtumat, joissa pelataan alueellisilla joukkueilla?
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Arvid - 30.07.18 - klo:09:11
Hienosti järjestetty tapahtuma ja tosiaankin kuten turnauksissa tapana on niin lopuksi saadaan joukkueet järjestykseen. Samoin jälkipelit on vähän kuin viiden ruokalajin illallisen kahvi+avec: kruunaa koko komeuden.

En itsekään ymmärrä miksi ONS:n saavutus pitää laittaa kepin nokkaan tai lähinnä jalkapuuhun kirkon mäelle. Seurojen toiminnan perusajatus on pelaajien oikeanlainen liikkuvuus ikäkausijoukkueiden välillä, ainakin paperilla pelaajakehityksen näkökulmasta. En siis voi arvioida ulkoapäin menikö ONS juuri oman seuran linjauksen takia tällä tyylillä tässä turnauksessa, mutta selkeästi 04-tytöt olivat oikeassa ympäristössä jos avauskentälliseen finaalissa mahtuivat. Ja mitä penkillä istuneisiin tyttöihin tuli niin kaikki riippuu siitä mitä heille on valmentaja kommunikoinut. Jos se mennyt perseelleen niin sitten perästä kuuluu, kyllä vanhemmat aina perillistensä puolta pitää.

Oikea joukkue voitti, oli selkeästi ainut tiimi joka ei tuskaillut maalinteon kanssa. Ainoastaan NJS-pelissä jäivät yhteen maaliin. Muutoin lähes kaikki turnauksessa mukana olleet joukkueet kyllä puolustaa osasivat, se on siis kaikilla opeteteltu. Hyökkäyksen rakentelu muutoin kuin pitkällä korkean linjan taakse on sitten vaikeampaa, etenkin kuin "puolusta eteenpäin" ideologia jyllää. Se johtaa taas järjestään koviin kaksinkamppailuihin keskialueella, välillä näin painimolskilta tuttuja otteita. Tuotakin taitoa tarvitaan mutta kyllä itsekin kannustan pallonhallintaan ja eteenpäin pyrkivään linjojen puhkaisuun. Se taas vaati pallollisia taitoja, noita pelaajia kyllä löytyi nähdyissä peleissä. En myöskään väheksy henkisen puolen asioita: niin pelaajilla kuin valmentajilla on tällaisessa ikäluokan lopputurnauksessa aivan erilaisen surinat korvien välissä kuin tiistai-illan aluesarjan pelissä. Se näkyy väistämättä osalla pelaajista tason laskuna, osalla tason nostona. Olipa tarkkailijoilla muistiin kirjattavaa.

03-ikäluokasta löytyy runsaasti hyviä joukkueita ja tyttöjä, maju-toimintaan on loistavat edellytykset. Toivottavasti mahdollisimman moni seura pystyy B-tytöissäkin laadukasta toimintaa jatkamaan #jalkapallokansallispeliksi
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Assistonto - 30.07.18 - klo:11:54
Onneksi olkoon EBK  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Dzuppi - 30.07.18 - klo:15:18
Asiaan sen verran kantaa otan ao joukkueen vanhempana että ensinnäkin tytöiltä ei mitalia tulla poisottamaan,sen he ovat jokainen pelaamalla ansainneet,kunnioittakaa tulosta!!
Toiseksi joukkueen loukkaantumistilanne on ollut lievästi sanoen haastava pitkin vuotta,tästä johtuen nuoremmasta ikäluokasta on saatu apuja pitkin kautta pslään(1-2) ja Bdivariin apuja bsmästä(1-2)
Esim.joukkueen 1:toppari ei ehtinyt kuntoutua aivan kalmariin yli kuukauden paussilta.....5...6 pelaajaa edelleen enemmän tai vähemmän toipilaana kalmarissa...
Joukkueen mukana oli kalmarissa 4 04-pelaajaa omasta seurasta ja roista yksi pelaaja

Tämä faktana joukkueen rakenteesta,haukiputaalaisia tyttöjä ollut joukkueessa 2-3v!

Joukkueen peluuttamiseen ja toimihenkilöiden tekemisiin liittyvät asiat varmasti osataan käsitellä tarvittaessa seurassa  päättäjien toimesta seuran sääntöjen ja toimintatapojen mukaisesti jos tarvetta on,eikä niitä toivottavasti tulla tällä foorumilla revittelemään!
Siitä voitte olla kevein mielin ja jatkaa suomalaisen futiksen kehittämistä foorumin voimin :)
Fanina kiitokset kaikille viikonlopun vastustajille ja erityisesti vjsn ja ebkn joukkueille,myöskin teidän tasokkaista pelaajista toivottavasti kuulemme myöskin lisää tulevaisuudessa!
Kentillä tavataan,kiitos!
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: ohilaukaus - 31.07.18 - klo:09:04
Itse pidän tuota nuorempien mukaan ottamista täysin hyväksyttävänä ja jopa suotavana ja kritisoinkin lähinnä yleensä näihin LK:iin ja KP:iin koottavia joukkueita ja yj:tä, joilla hävitetään seuraidentiteetti ja pönkitetään valmentajien statusta. Oululaisten kannalta huoletuttava kuulostikin nyt lähinnä tuo noin monen pelaajan loukkaantumistilanne ja puolikuntoisena pelaaminen. Onko ahnehdittu liikaa sarjoja ja pelejä vai mistä loukkaantumiset seurausta. ONSilla on BSM ja lisäksi kaksi joukkuetta ykkösessä. Jos pelaajat joutuvat urakoimaan ja onpa tainnut pelata jonkun pelin vajaallakin toinen ONSin joukkue, niin olisiko ollut kannatavampaa laittaa divariin vain yksi joukkue. No asia tiedettäneen parhaiten siellä Oulussa.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: mä vaan - 07.08.18 - klo:09:49
Minusta ONS tarvitsee kaksi divari paikkaa. Yhdellä joukkueella moni pelaaja jäisi ilman peliaikaa.

Lisäksi nämä LK-turnauksien kautta bsm-karsintoihin voitaisiin lopettaa. Esim. ONS finalisti joukkueesta ei yksikään pelaaja ei mahdu ONS BSM-joukkueeseen, niin miten kokonainen joukkue voisi menestyä edes siedettävästi karsinnoissa. Eikä samainen joukkue kuitenkaan pärjää divarissa riittävän hyvin päästäkseen karsintoihin.
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: Dzuppi - 30.08.18 - klo:23:39
Ehkäpä onssilla on sen verran hyvin ja hyvätasoisia pelaajia että ala-ikäisiä ei tarvitse vängällä vääntää loukkaantumaan 3v vanhempien pääsarjatasolle,vaan annetaan rauhassa kasvaa ja treenata kellä motivaatio siihen riittää!!
Ja miten edellinen kommentti liittyy Laura Kalmari turnaukseen??jotain kateellisen volinaa??
Otsikko: Vs: Laura Kalmari 2018
Kirjoitti: mä vaan - 31.08.18 - klo:07:39
Hyvä että annetaan kehittyä, mutta palloliitossa ei nähtävästi haluta antaa. Kun 15-vuotiaat finalistit saavat vapaalipun seuraavan talven bsm-karsintaan. Enkä minä ONSsia arvostellut, vaan sarja järjestelmää.

Eikö BSM-karsinnoissa kuulu pelata oikeasti ikäluokkansa parhaat joukkueet?

Eikä nämä LK-turnauksessa menestyneet joukkueet ainakaan 1-divari menestyksen osalta sitä ole. Vai oletko eri mieltä asiasta?