Naisfutis.net

Muut => Vapaa keskustelu => Aiheen aloitti: Eki - 16.01.10 - klo:10:39

Otsikko: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 16.01.10 - klo:10:39
Lainaus
Suomen Palloliiton toimiston organisaatiota on muokattu vastaamaan paremmin uuden toimintastrategian (2010–2013) haasteisiin päivittäisellä tasolla.

Menestyksekkäästi UEFA naisten EURO 2009 – turnausorganisaatiota johtanut Outi Saarinen siirtyy huippujalkapallo-organisaatioon projektipäälliköksi vastaamaan naisten jalkapallon kansallisen kilpailutoiminnan ja kansainvälisen toiminnan kehitysprojektista. Saarinen tekee läheistä yhteistyötä naisten A-maajoukkueen päävalmentajan Andrée Jeglertzin kanssa. Jeglertz linjaa nais- ja tyttöjalkapallon urheilullisen sisällön Saarisen vastatessa rakenteista. Nimityksellä pyritään tehostamaan yhteistyötä Naisten Jalkapalloliigan joukkueiden suuntaan. Saarisen tehtäviin kuuluu myös naisten A-maajoukkueen managerointi. Saarisen projekti jatkuu elokuun loppuun, jolloin hän jää vuorotteluvapaalle.
Suomen Palloliitto on kutsunut aiemmin muun muassa TPS:n myyntijohtajana toimineen Ilkka Vanalan kehittämään kansallista kilpailutoimintaa kehityspäällikön nimikkeellä. Vanala aloitti tehtävässään maanantaina (11.1.). Vanalan operatiiviseen vastuualueeseen kuuluvat Suomen Cup, miesten Ykkönen ja Kakkonen sekä Naisten Jalkapalloliiga. Hän vastaa lisäksi kotimaisten, UEFA:n kilpailuihin osallistuvien seurajoukkueiden asioista Suomen Palloliitossa. Vanala toimii myös Palloliiton liittohallituksen vuodenvaihteessa asettaman kansallisen kilpailutoiminnan kehitystyöryhmän sihteerinä. Työryhmän tehtävänä on tehdä maaliskuun loppuun mennessä SPL:n liittohallitukselle toimenpide-ehdotukset kansallisen kilpailutoiminnan kehittämiseksi. Työryhmän jäsenet ovat Markku Lehtola (varapuheenjohtaja, SPL), Seppo Mäkinen (puheenjohtaja, MyPa), Kimmo J. Lipponen (toimitusjohtaja, SPL) ja Petri Jakonen (huippujalkapallojohtaja, SPL).
 

Palloliiton kilpailutoimintoon on tehty myös muita muutoksia. Kilpailupäällikkönä toiminut Petri Heikkinen jättää tehtävänsä tammikuun lopussa ja siirtyy Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n tehtäviin. Kilpailupäällikön tointa ei toistaiseksi täytetä Vanalan aloittaessa kehityspäällikkönä.

Sarjapäällikkönä toiminut Petteri Lindblom siirtyy SPL:n lakimieheksi, jonka vastuulla ovat säännöt, määräykset, kurinpito sekä vedonlyönnin monitorointiyhteistyö kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Lindblom vastaa tehtävässään myös muista SPL:n lakiasioista. Lindblom vastaa vielä kauden 2010 sarjaohjelman laatimisesta ennen siirtymistään Palloliiton lakimieheksi.

Kilpailusihteeri Kirsi Rautio on nimitetty kilpailutoiminnon yhteyspäälliköksi, jonka vastuulla on Palloliiton toiminnanohjausjärjestelmä sekä jäsenrekisterit ja pelipassit. Joni Suihkonen on nimitetty määräaikaisella sopimuksella kilpailuassistentiksi. Suihkosen vastuulla on Palloliiton järjestämät alemmat, sekä nuorten sarjat.
Koko uutinen: http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=157623

Täytyypi toivoa, että sarjaohjelmien laadinta, Palloliiton nettisivujen ajantasaisuus ja kilpailutoiminto yleisesti kehittyvät uudelleenorganisoinnin myötä!
Otsikko: Vs: Palloliiton organisaatiomuutokset 2010
Kirjoitti: defcon1 - 11.05.10 - klo:17:15
Löytyipä sopiva topikki tämmöiselle jutulle, joka ilmoitettakoon vinkkinä kaikille itsensä sopivaksi katsoville forumisteille:
Suomen Palloliitto hakee kilpailupäällikköä (http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=165104)

Viimeaikaisten sarjamuutosten jälkikaiuissa hieman optimistiselta vaikuttaa linkistä löytyvän työnkuvauksen kohta (lihavointi minun)
Lainaus
pääset vaikuttamaan eturintamassa suomalaisen jalkapallon kehittämiseen yhdessä seurojen ja SPL:n huippujalkapalloyksikön kanssa
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Oulujyrää - 20.11.11 - klo:12:08
budjetti yli 16 milliä.........

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=198258
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: sohovi - 06.12.11 - klo:20:31
Palloliitto oli lähettäny allekirjoittaneelle postissa lehdykän nimeltä: "NUOREN URHEILIJAN RAVINTO-OPAS".

Melkeinhän tässä on otettu!  ;D

...Mutta vakavasti: tuossahan on pikaisen selailun perusteella melko maireaa tuotesijoittelua. Aikasemmin myös kerrottiin kärjistäen veden, ruisleivän ja potun riittävän, nyt puhutaan palautumis- ja urheilujuomista sekä proteiinipatukoista. Selvästi ravintosuositukset muuttuneet hiilihydraattien korostamisesta proteiinien tarpeellisuudesta muistuttamiseen. Eikä tosiaan enää kauhistella lisäravinteita... Ehkäpä kuitenkin EOM.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Myyrä - 07.12.11 - klo:07:34
Niinpä. Samaa minäkin mietin. Pitää kuitenkin muistaa että tämä ja nämä tuotteet tulee olla lisä siinä tapauksessa jos näitä nautitaan. Mutta kerroppas se näille tytöille. Eiköhän näistäkin tuotteista tule olla esimerkiksi joku info ilta jossa käydään läpi vanhempien kautta nuorten pelaajien kesken, mitä tämä koko kokonaisuus tarkoittaa.

Nythän kyseessä oli enempikin mainostaminen. Joku sai taas jotakin.

En kyseenalaista kyseisiä tuotteita, mutta ne määrät ja ajankohdat.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: beck - 07.12.11 - klo:09:18
En maallikkona ota sen enempää kantaa ohjeisiin, mutta kyllä nyt nähdään asiassa mörköjä. Luin melko tarkkaan läpi tekstin jo perjantaina ja mielestäni siinä ei minkäänlaista mainostamista ollut. Jos puurosta puhuu ja kuvituksessa näkyy hiutalepaketti niin ihan sama kun proteiinipatukka siitä puhuttaessa. Koska lehdykän avoimesti ilmoitettu sponsori on lisäravinteiden maahantuoja/valmistaja he tietenkin käyttävät kuvituksessa omia tuotteita. Olisiko maailma parempi paikka jos lehdykkä olisi jäänyt julkaisematta/jakamatta?

En ole siellä töissä (en muista nyt edes mikä firma se oli)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Oulujyrää - 07.12.11 - klo:09:53
Olisiko maailma parempi paikka jos lehdykkä olisi jäänyt julkaisematta/jakamatta?

olisi
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: beck - 07.12.11 - klo:10:04
Olisiko maailma parempi paikka jos lehdykkä olisi jäänyt julkaisematta/jakamatta?

olisi
no sitten ;)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: sohovi - 08.12.11 - klo:16:35
Niin mun mielestä nuo ravintosuositukset totisesti on menneet järkevämpään suuntaan. Entinen sinivalkoisella tiellä ties missä auditoriossakin esitelty lautasmalli ja ruokailujen määrä ei ainakaan meikäläiselle (C-B -ikäluokkien taitteessa) ois riittäny mitenkään. Ja enempikin syömällä keikuin alipainosen ja normaalipainosen rajalla koko ajan.

Ihan hyvä pelkästään, että ravintolisistäkin voi puhua järkevästi (ite en vaan koskaan pirtelöitä oppinu nauttimaan), ennen urheilujuomia tunnuttiin pelkäävän aika lailla, eikä kukaan uskaltanu sanoa niistä mitään muuta, kun että huonoja hampaille.

Se mikä lehdykässä suuresti huvitti, oli visuaalinen panos: kuvat oli suoraan Fastin mainoskatalogista  ;)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: beck - 08.12.11 - klo:23:17
Jeps, Sohvin kanssa ihan sama. Mun mielestä on tärkeempää tehdä, vaikka menisi joskus vähän pieleen kuin istua kammarissa ja puhista miksei kukaan tee mittään.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Oulujyrää - 09.12.11 - klo:00:53
VAIHTOEHTOTIETOUTA


Pöllöliito vois pysyy tän ulkopuolella. Heil on tärkeämpää tekemistä. ku vaa ite keksisivä mitä se olisi. tärkeä nostaa sponsorii esille. pekoni, porkkana, vesi riittää!!!!

määrät ja koska? joku juo 2 - 5 litra vettä päivässä kun nii on kerrottu. yks syö kalkkii, rautaa, yks tykkä hilareist, kolmas syö juustoporilaista. onko jokaine hodarien syöjä ylipainoinen ? ei oo. tavallinen kotiruoka + vesi + rasva + leipä riittää.

Määrät, ajankohdat..
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 13.12.11 - klo:09:39
Jeps, Sohvin kanssa ihan sama. Mun mielestä on tärkeempää tehdä, vaikka menisi joskus vähän pieleen kuin istua kammarissa ja puhista miksei kukaan tee mittään.
:peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: juulia3 - 27.12.11 - klo:15:09
MIKÄÄN EI OOO KAHDEKSASSA VUODESSA MUUTTUNUT!!!!!


TV1 / MOT / 06.10.2003

Toim. Simo Sipola

Huiput pelaavat - Junnut maksavat
 


Gustafsson: "Lähinnähän kyse on siitä, että toiminta on laajentunut, kasvanut, ei nyt ihan räjähdysmäisesti, mutta lähestulkoon. Meijän liiton kansainvälinen toiminta on kasvanut merkittävästi."

Kurittu: "Kivaa se ois vallan kammareissa tuolla ulkomailla ja kansainvälisillä kentillä tietysti leikkiä. Mut se on ehkä väärä pää aloittaa."

Juntunen: "Jos puusta ruvetaan kasteleen pelkästään lehtiä, nii jossain vaiheessa ne lehet loppuu, jos ei juuria kastele."

Huiput pelaa, juniorit maksaa

Ohjelman alkutunnus

Syyskuinen aamu Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Suomen jalkapallon A-maajoukkue- ja olympiajoukkue ovat lähdössä karsintapeliin Azerbaidzhaniin.

Pelaajien, valmentajien ja huoltojoukkojen lisäksi Bakun lennolle on lähdössä kymmenkunta Suomen Palloliiton toimihenkilöä. Mukana ovat puheenjohtaja Pekka Hämäläinen, pääsihteeri Teuvo Holopainen, markkinointiviestintäpäällikkö Juha Kuosa ja muita liiton toimiston työntekijöitä. Onpa joukossa myös Palloliiton 60-70-lukujen pääsihteeri, 82-vuotias Erkki Poroila.

Bakuun on matkalla lisäksi useita Palloliiton yhteistyökumppaneiden eli sponsoreiden edustajia, tällä kertaa muun muassa Adidaksesta, Pohjolasta, Postista ja Veikkauksesta. Sponsorit ovat Palloliiton vieraita, joten liitto maksaa heidän matkansa, majoituksensa ja pääsylippunsa. Luvassa on myös juhlaillallinen ja muuta tarjoilua.

Pelaajat ja muu matkaseurue lentävät Bakuun Finnairin 140-paikkaisella koneella. Tilauslennon hinta on noin 100 000 euroa. Koko matkasta yöpymisineen, illallisineen ja päivärahoineen tulee Palloliitolle suurin piirtein 150 000 euron lasku.

Gustafsson: "Se on nykyaikaa, et yhteistyökumppaneista huolehditaan ja heistä pidetään hyvää huolta, mut se on tietysti sit muutakin sitten kun esim. joihinkin kansainvälisiin otteluihin mukaan ottamista."

Yksi Azerbaidzhanin matka ei kaada Palloliiton taloutta. Mutta miksi liiton kassa sitten on tyhjä, ja miksi liitto teki viime vuonna reilusti tappiollisen tuloksen? Niin, mihin Palloliitto on kolmessa vuodessa hukannut kolme miljoonaa euroa?

Suomen Palloliitto on rikas urheilujärjestö. Liiton varallisuuden perusta on Jalkapallo Säätiössä, joka perustettiin 1975 edistämään ja kehittämään jalkapalloilua Suomessa.

Säätiö sai varansa, kun Palloliitto myi omistamansa Veikkauksen osakkeet valtiolle. Rahoilla rakennettiin toimistotalo Helsingin Lassilaan. Säätiö myi rakennuksen 80-luvun lopussa lähes 36 miljoonalla markalla eli kuudella miljoonalla eurolla.

Kaupassa säätiö sai sekä rahaa että asunto- ja pörssiosakkeita. Asunto-osakkeista säätiö on sittemmin luopunut.

Holopainen: "(Se voidaan oikeastaan ilmaista näin, et…) jos nää säätiön investoinnit niinku toiminnallisesti tukevat jalkapalloilun edistämistä ja kehittämistä, niin se on tietysti hyvä asia ja jos sitten säätiön omaisuus pitkällä aikavälillä säilyttää reaaliarvonsa, niin me olemme säätiössä tyytyväisiä."

Eerikkilän urheiluopisto on Palloliiton toinen huomattava omaisuuskeskittymä. Opisto on valtakunnallinen jalkapalloilun valmennuskeskus. Siellä koulutetaan myös liikunnanohjaajia ja eräoppaita.

Eerikkilän alue rakennuksineen on parin miljoonan euron arvoinen. Urheiluopiston omistaa Palloilu Säätiö, jota hallinnoi joukko entisiä ja nykyisiä luottamusmiehiä ja työntekijöitä. Heidän joukossaan ovat muun muassa Palloliiton nykyinen puheenjohtaja Pekka Hämäläinen, entinen maaherra Mauri Miettinen ja Sampo-vakuutusyhtiön entinen pääjohtaja Jouko K. Leskinen.

Suomen Palloliittoa johtaa liittohallitus. Siihen kuuluu kymmenen jäsentä, jotka edustavat Palloliiton piirejä ja jäsenistöä eli seuroja. Hallituksessa istuu muun muassa kolme kansanedustajaa. Hallituksen sihteerinä toimii liiton pääsihteeri Teuvo Holopainen.

Holopainen on pitkään kuulunut hallituksen johtohahmoihin yhdessä puheenjohtaja Pekka Hämäläisen ja varapuheenjohtaja Jukka Gustafssonin kanssa.

Juntunen: "Siellä on pääsihteeri, siellä on puheenjohtaja, pääsihteeri Holopainen, puheenjohtaja Hämäläinen. Siel on varapuheenjohtaja Gustafsson…

Tämä on työryhmä, joka on siellä hallinnoinut nyt varmaan jo 10 vuotta... Tämä työryhmä tekee päätökset, esitykset ja sen mukaan kaikkien pitää toimia. Jos sen yli uskaltaa joku mennä, niin ei kauan liitossa ole."

Ydinryhmän lisäksi helsinkiläinen Kari Kontuniemi ja kuopiolainen Eija Vähälä kuuluvat hallituksen vaikutusvaltaisiin jäseniin. He kuuluvat myös Jalkapallo Säätiön hallitukseen. Siellä istuvat niin ikään Hämäläinen ja Gustafsson. Säätiön asiamiehenä toimii tuttu mies, pääsihteeri Holopainen.

Jalkapallo Säätiön harmaana eminenssinä toimii Palloliiton entinen puheenjohtaja Pentti Seppälä. Hän johtaa puhetta myös Palloilu Säätiössä, joka omistaa Eerikkilän urheiluopiston.

Todellinen taustavaikuttaja on Palloliiton entinen pääsihteeri Pertti Alaja. Hän johti yhteispohjoismaista, vuoden 2008 EM-kilpailujen hakuprojektia. Hanke epäonnistui: kisat menivät pohjoismaiden sijaan Itävaltaan ja Sveitsiin.

Nykyisin Alaja työskentelee urheilun keskusjärjestö SLU:ssa määräaikaisessa tehtävässä. Samaan aikaan Palloliiton johto suunnittelee hänelle tehtäviä A-maajoukkueen taustavoimana.

Gustafsson: "Mehän on kaavailtu sitä, että kun Pertin kansainvälinen osaaminen on niin huimaa, että hän olis esim. tässä meidän maajoukkuetoimintojen parissa mukana, mut et tällaiselta ikään kuin luottamuspohjalta sitten ja mut et mitään tällaista eksakstia toimenkuvaa tai muuta ei oo sovittu."

Alajasta povataan myös Palloliiton seuraavaa puheenjohtajaa Hämäläisen jälkeen. Hämäläinen on määrä valita kolmannen kerran peräkkäin liiton puheenjohtajaksi liittokokouksessa, joka pidetään marraskuussa Kuopiossa.

Hämäläisen kolmas kausi päättyy vuonna 2007 eli samaan aikaan, jolloin Alajan projektitehtävä loppuu SLU:ssa.

Valta on siis Palloliitossa keskittynyt harvojen käsiin. Muodollisesti ylintä valtaa käyttävää liittovaltuustoa moni entinen ja nykyinen jalkapallovaikuttaja pitää voimattomana kumileimasimena.

Hagfors: "Otan tässä karrikoidun esimerkin omalta ajaltani Palloliiton liittokokouksesta, jossa keskeisenä, keskeisimpänä kysymyksenä tuli esiin, millonka on lounas. Jos pohjoisesta, etelästä, idästä tai lännestä matkaava liittokokousedustaja pitää tätä asiaa tärkeimpänä, niin minusta ollaan ajauduttu aika paljon asioista pois ja annettu täysin blanco valtakirja liittohallitukselle hoitaa näitä asioita."

Kurittu: "Et se on vaan ollu semmonen ns. maan tapa, että valta keskitetään yksiin käsiin ja johdetaan lähestulkoon diktatorisesti ja sit tulee käskyjä ja ollaan tämmösessä komentojärjestelmässä."

Vallan keskittyminen harvoille on johtanut epäterveisiin ilmiöihin. Palloliiton johto on esimerkiksi ostanut palveluita lähipiiriltään.

90-luvulla silloisen pääsihteerin Pertti Alajan kaksoisveli Erkki hoiti Palloliiton markkinointia.

Nykyään Palloliitto ostaa turvapalvelut A-maajoukkueen kotiotteluihin Tapahtumapalvelu Paristo -nimiseltä yritykseltä. Sen toimitusjohtaja ja yksi pääomistajista on liittovaltuuston jäsen Risto Niironen.

Makra Oy on toistakymmentä vuotta vastannut A-maajoukkueen kotiotteluiden kentänlaitamainosten myynnistä. Lisäksi Makran toimitusjohtaja ja omistaja Arto Vallila neuvottelee Palloliiton puolesta maaotteluiden niin kutsutut ISPR- eli televisiointisopimukset.

Vallilan suvulla on Palloliiton kanssa pitkä yhteistyösuhde. Liiton markkinointia hoiti 80-luvulla Arto Vallilan isä Eero Vallila.

Arto Vallilan vahvaa asemaa kuvaa se, että Palloliitto on ilman kilpailuttamista antanut hänen neuvotella kaksi viimeisintä televisiointisopimusta, yhteisarvoltaan noin kymmenen miljoonaa euroa. Lähellä liiton johtoa olevat tahot kuvaavat Vallilan sopimusneuvotteluista saamaa palkkiota "muhkeaksi".

Holopainen: "Noh, hän on ollut pitkäaikainen ja hyvä yhteistyökumppani meille…

Mot:Onks teillä käynyt koskaan mielessä kilpailuttaa sitä? Se on aika huomattava potti, jonka Vallila siinä neuvottelee.

Holopainen: "Yleinen periaatehan meillä on, että kun me pyydetään tarjouksia eri asioihin liittyen, me kilpailutamme. Mutta et ehkä tän tyyppisessä asiassa niin se yhteistyö, mitä on tehty, niin se on toiminut erittäin hyvin ja sitä on koko ajan voitu kehittää. Et tää ei ehkä ole sentyyppinen, mitä nyt ensimmäisenä lähdetään kilpailuttamaan."

Eevert: "No mä aloitin fudiksen silloin, kun me muutettiin Oulusta. Mä taisin olla 6-vuotias... Se oli silloin MPS ja sit se oli Barcelona. Tota vuos tais olla... 97, 98."

Eevert: "Se on aina ollu kivaa musta, pallon potkiminen... Sitä pystyy kuitenkin pelaan, vaikkei niinkö tarvii ekana oppia luistelemaan tai sitte voi lähtee vaan pelaamaan, ei tarvi mitään varusteita, vaan pihalle vaan ja pallo mukaan...(Ei tarvi kauaa kerätä porukkaa, kun saa heti niinku pelin pystyyn.)"

Helsinkiläinen Eevert Kokkonen on tyypillinen jalkapalloa harrastava nuori. 12-vuotias Eevert pelaa jalkapalloa, koska se on hauskaa.

Eevert: "Ehkä se on harhauttaminen ja kikkailu. Ja sit pelit on aina kivoja. Kaikki peleissä on kivaa. Mä tykkään aika paljon harjotellakin, varsinkin yksin. Mä usein meen potkimaan tai pompotteleen."

Eevertin kaltaisia, jalkapalloa rakastavia junioreita on Suomessa kymmeniätuhansia. Kun päälle lasketaan jalkapalloa liiton sarjoissa harrastavat aikuiset, rekisteröityjen pelaajien määrä nousee yli sadantuhannen. Tämän lisäksi kymmenet tuhannet nuoret ja aikuiset harrastavat jalkapalloa omaksi huvikseen.

Lapset ja nuoret ovat yksi Palloliiton toiminnan pääkohteista. Heille liitto on suunnannut Kaikki Pelaa -ohjelman, joka tunnetaan monipuolisuudestaan myös lajin ulkopuolella.

Kaksi muuta Palloliiton päätavoitetta ovat kansainvälinen eli maajoukkueiden menestys ja seurojen elinvoiman vahvistaminen.

Mutta kuinka paljon Palloliitto kanavoi rahaa tärkeimpiin tavoitteisiinsa?

Kuluvan vuoden reilun yhdentoista miljoonan euron budjetista oli nuorten toimintaan varattu neljä prosenttia eli 440 000 euroa.

Seurojen toiminnan vahvistamiseen liitto budjetoi täksi vuodeksi kuusi prosenttia menoistaan eli 665 000 euroa. Maajoukkueiden osuus budjetista on 53 prosenttia eli yli kuusi miljoonaa euroa. Osuudet ovat pysyneet kutakuinkin samansuuruisina jo vuosia.

Holopainen: "Suurin osa maajoukkuetoiminnan budjetista on myös nimenomaan tätä talenttitoimintaa, joka suuntautuu lahjakkaiden pelaajien kehittämiseen. Et se ei oo niin yksoikoista et se on maajoukkuetoimintaa lähes puolet, vaan kyllä suurin osa budjetista menee näiden peruspalveluiden tuottamiseen."

Mot: Kuinka paljon teillä sitten suurin piirtein menee vuodessa talenttitoimintaan?"

Holopainen: "En pysty sanomaan tarkkoja euromääriä. Täytyis laskea eri momenteilta."

MOT teki Holopaisen puolesta laskutoimituksen, joka oli yksinkertainen. Palloliiton tämän vuoden budjetissa on yksi ainoa momentti, jossa puhutaan nimenomaan talenttitoiminnasta. Se on toimintaa, jonka tarkoituksena on tukea nuorten, 16-19-vuotiaiden pelaajien kehittymistä kohti kansallista huippua.

Liiton tämän vuoden suora satsaus talenttitoimintaan on 146 000 euroa. Suurin piirtein saman verran Palloliitto käytti ohjelman alussa mainittuun A- ja Olympiajoukkueiden matkaan Azerbaidzhaniin.

Talenttitoiminnan kulut kaatuvatkin pääosin seurojen maksettaviksi. Esimerkiksi Pietarsaaren Jaro käyttää nuorten kykyjen valmentamiseen lähes pelkästään omia varojaan.

Lars Mosander (Puhelinhaastattelu): "Me ollaan saatu anoa rahaa tämmöseen, mikä peittää matkakuluja, matkustamista, tuomari- ja hallivuokria. Tämmösiin asioihin on saanu hakee tukee. mutta valmentamiseen tai toiminnan kehittämiseen, siihen ei niinku Palloliiton budjetti riitä."

Seurat ovat Palloliiton toiminnan kivijalka. Tästä ovat yhtä mieltä niin liiton johto kuin piirit ja seuratkin. Monen järjestö- ja piirijohtajan mielestä Palloliitto ei kuitenkaan tue riittävästi seuroja.

Kurittu: "Kyllä meillä täytyy olla se seurakenttä ja tää kotimainen organisointi … siinä kunnossa, ett meillä seurat osais toimia, ettei joka toinen vuosi joku seura olis konkurssissa."

Juntunen: "Jos esimerkkinä otetaan Ruotsi. Ruotsin liitto antaa miljoona kruunua ykkösseuroille per vuosi ja liigaseuroille 4 miljoonaa kruunua per vuosi. Suomen Palloliitolta meille ykkösen seuroille ei tuu mitään, ni me ollaan naurettavassa tilanteessa."

Mosander (puhelinhaastattelu): "Tietysti kaikki seurat toivoo, että Palloliitosta tulis niinku taloudellista tukea, mutta jos ei oo sponsoreita, jotka on niinku esimerkiks Ruotsissa on, Tippselit. Tää Veikkaus Ruotsissa tukee tätä toimintaa hirveellä summalla joka vuosi."

Ruotsin Veikkaus eli Svenska Spel tukee seuroja suoraan muun muassa antamalla rahaa nuorisovalmentajien palkkaukseen. Suomessa Veikkaus antaa rahaa Palloliitolle ja Veikkausliigalle mutta ei suoraan seuroille.

Juntunen: "Nyt jos sinne juuriin ruvettais laittamaan sitä vettä, elikkä antamaan niitä rahatuloja ja –lähteitä siirtämään sinne seuroihin, niin ne pystyis kasvattamaan hyviä juniorivalmentajia, jotka kasvattais hyviä junioreita ja sitten niistä hyvistä junioreista tulis niitä hyviä maajoukkuepelaajia."

Vaatimukset liiton suorasta tuesta seuroille eivät ole perusteettomia.

Seurat nimittäin perustivat Palloliiton oman toimintansa tukemiseksi ja pelien järjestämiseksi. Liiton piti myös hankkia rahaa suomalaiseen jalkapalloiluun. Nyt seurat kuitenkin rahoittavat liiton toimintaa.

Hagfors: "80-luvullahan se kääntyi sillä tavalla, että varoja ryhdyttiin hankkimaan ja keräämään seuroilta ja yksittäisiltä pelaajilta entistä enemmän. Tehtiin sopimuksia, joihin lisenssimaksuun laitettiin siivu päälle, joka sitten tuloutettiin Palloliiton toimintaan. Minun mielestäni olisi pitänyt lähteä siitä liikkeelle, että yhteistyösopimuksilla oltaisiin tällainen tarve saatu toteutettua ja tyydytettyä."

Palloliitto saa lähes neljänneksen tuloistaan pelaajien lisenssimaksuista, jotka se kerää seuroilta. Kyse on noin puolestatoista miljoonasta eurosta. Tästä se palauttaa alle kymmenesosan suoraan seuroille ja osan piireille.

Kurittu: "Jos meillä on karkeesti 94-95 prosenttia Suomessa pelaajista piirien järjestämissä kilpailuissa ja se loppu sitten liiton järjestämissä kilpailuissa... Se lisenssimaksujen... jakosuhde ei oo lähelläkään siellä vaan jostain syystä se raha sitten kanavoidaan ehkä vähän enemmän sinne liitolle kun piireille."

Holopainen: "Meillä on henkilöitä, jotka ovat päätoimisesti ainoastaan tätä lisenssijärjestelmää varten. Meidän lehden kustannukset, jotka sisältyy tähän, ne maksaa noin 700 000 euroa. Ett loppujen lopuksi se netto, joka meille jää, se on 200 000 euroa."

Eevert: "En mä paikan päällä oo käyny kattoon muita kuin näitä Suomen matseja."

Eevert: "Maajoukkueessa on enemmän tuttuja pelaajia, et ne tietää kaikki ja se on varmaan parempaa peliä, jos siinä on Suomen parhaat, niin ainakin pitäs olla kovatasosempaa. (Ja sitte siitä huippumaa vastaan, se tietenkin kiinnostaa, joku Italia tai Saksa.)"
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: juulia3 - 27.12.11 - klo:15:10
Maajoukkueisiin Palloliitto on satsannut 80-luvun lopusta lähtien. Yhtenä huippuna oli miesten A-maajoukkueen päävalmentajan palkkaaminen Tanskasta 90-luvun lopussa. Richard Möller-Nielsen nautti parinsadan tuhannen euron vuosipalkkaa ja asui Helsingin Kaivopuistossa Palloliiton ostamassa asunnossa.

Möller-Nielsenin avulla Suomen piti päästä arvokisoihin. Kisapaikka jäi kuitenkin – jälleen kerran – vain haaveeksi.

Hagfors: "Tässä suhteessa rahankäyttö nimenomaan ylikorostuneesti suunnattiin tähän huippu-urheiluun. Voin todeta tässä yhteydessä, nyt kun Euroopan mestaruuskilpailujen karsinnat on käyty, että edelleenkin tilastojen valossa olemme sillä tasolla missä olemme olleet 70-80-luvulla. En kiistä sitä, etteikö pelin laatu olisi parantunut, mutta sarjataulukossa olemme edelleen niillä samoilla sijoilla kuin sinäkin aikana."

Junioreissa maajoukkueisiin panostaminen on kantanut hedelmää, vaihtelevasti. Esimerkiksi Suomessa elokuussa pidettyihin alle 17-vuotiaiden MM-kisoihin Palloliitto satsasi paljon. Juniorimaajoukkue leireili ja pelasi kisoja edeltäneenä vuotena Etelä- ja Pohjois-Amerikassa, Afrikassa ja Euroopassa. Rahaa valmistautumiseen paloi enemmän kuin muilla poikamaajoukkueilla yhteensä.

Kotikisojen urheilullinen tulos jäi kuitenkin vaatimattomaksi. Suomi ei päässyt alkulohkostaan jatkoon.

Holopainen: "Oli aika realistista odottaa, että vintiöiden sijoitus on 9-12. Parempikin olis tietysti ollut mukava, mutta näin kävi."

Taloudellisesti nuorten MM-kisat olivat Palloliitolle lähes pomminvarma satsaus. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA tuki kisoja 2,5 miljoonalla eurolla. Se kattoi neljä viidesosaa kisojen budjetista.

Lisäksi Palloliitto varmisti selustansa valtion tuella.

Holopainen: "Meillä on haettu opetusministeriöltä tappiotakuu ja meille on myönnetty 100 000 euron tappiotakuu.

Mot: Pystytkö sanomaan nyt jo, että tuleeko se tarpeeseen ( vai miten käy)?

Holopainen: "Noh, kunhan nyt katotaan nää paperit ensin. Me on lokakuun loppuun mennessä saatu varmaan nää tilitykset tehtyä."

Suomen A-maajoukkue pelasi maaliskuussa 2001 Liverpoolissa MM-karsintaottelun Englantia vastaan. Paikalla oli tuhti Palloliiton edustus. Liitto oli lennättänyt otteluun liittohallituksen ja -valtuuston sekä toimistonsa väkeä, siis useita kymmeniä luottamusmiehiä ja liiton työntekijöitä.

Gustafsson: "Jaa, nää on kaikki pitkän linjan ansioituneita jalkapalloihmisiä, jotka on seura- ja piiritasolla useimmat tehny kymmeniä vuosia työtä ja varmaan siin oli tämmösestä palkintomatkasta ja huomioimisestakin kysymys."

Juntunen: "Sekin puoli miljoonaa kun olis hakattu seuratasolle taikka jollekin sarjatasolle, ni ois ollu tervetullut raha. Mutta ku siellä pitää ison porukan vaan päästä syömään ja juomaan ja kattomaan, ja leikitään isoa maata, kun ei me vielä olla."

Liverpoolin-matka ajoittui Palloliiton lihaviin vuosiin. Liitto oli muutamaa vuotta aiemmin saanut miljoonia euroja televisiointisopimuksesta. Samaan aikaan myös Jalkapallo Säätiön sijoitukset tuottivat hyvin, koska pörssikurssit hipoivat ennätyksiä. Säätiöltä liikenikin vuosituhannen vaihteessa liitolle vuosittain satoja tuhansia euroja.

Koska rahaa tuli ovista ja ikkunoista, Palloliitto käynnisti uusia hankkeita ja palkkasi lisää henkilöstöä. Tähän kului myös valtion tukea, jota liitto saa vajaat puolitoista miljoonaa euroa vuodessa.

Palkat nousivat, ja osa työntekijöistä sai mukavat luontoisedut. Esimerkiksi pääsihteerin palkka oli viime vuonna luontoisetuineen lähes ministeritasoa, yli 6 500 euroa. Pienemmät päälliköt saivat tyytyä reiluun 4 000 euroon, osa jopa vähempään.

Liiton rahan käyttö onkin viime vuosina ylittänyt budjetoidun reilusti. Samaan aikaan varainhankinta on jäänyt tavoitteistaan.

Rajala: "No viime vuosinahan kaikist suurin heikkous on ollut tää, että siellä on äärettömän iso tämmönen kulujäämä. Eli toiminnan tuottojen ja kulujen välinen erotus on suuri ja sitä ei pystytä tällä Palloliiton varainhankinnalla eli varainhankinnan ja sijoitustoiminnan tuotoilla kattamaan."

Lihavien vuosien innostamana liitto aloitti 90-luvun lopulla mittavan sijoitusohjelman. Se, tai oikeammin Jalkapallo Säätiö, meni osakkaaksi Finnair Stadioniin ja sitä pyörittävään yhtiöön. Tätä varten liitto lainasi Säätiölle rahaa.

Rajala: "Kun säätiöllä ei ollu likviditeettiä, se ei halunnut purkaa tätä sijoitusomaisuuttaan investointeihin, niin sillon Palloliitto lainaa rahaa säätiölle, joka tekee investoinnin, jolloin se tulee tähän säätiön taseeseen."

Jalkapallo Säätiö osti lisäksi enemmistöosuuden Eerikkilän Jalkapallohalli Oy:stä. Yhtiö rakennutti ja pitää yllä urheiluopiston uutta jalkapallohallia. Sen toisena osakkaana on Eerikkilän urheiluopiston omistava Palloilu Säätiö.

Näihin kahteen sijoitukseen meni yli kaksi miljoona euroa. Summan merkitys Palloliiton taloudelle selviää parhaiten, kun liittoa ja Jalkapallo Säätiötä tarkastelee yhtenä kokonaisuutena.

Rajala: "Jos Palloliiton puolella… tulee likviditeettiongelmia, niin silloin se voidaan helposti hoitaa tätä likvidiä sijoitusomaisuutta hyödyntämällä. Jos se on kokonaisuudessaan kiinni Eerikkilän palloiluhallissa tai Finnair-stadiumissa… niin sillon niitten likvidointi on kyllä paljon hitaampaa ja vaikeampaa."

Suomen Palloliiton ja Jalkapallo-Säätiön eli Palloliito-konsernin kassa on kolmen viime vuoden aikana tyhjentynyt. Syynä tähän ovat olleet liiton tappiollinen toiminta, säätiön sijoitustuottojen ehtyminen ja säätiön suuret sijoitukset. Konserni on tehnyt kolmessa vuodessa tappiota lähes kolme miljoonaa euroa. Pelkästään viime vuonna tappiota kertyi kaksi miljoonaa euroa. Tästä puolet oli säätiön sijoitusten arvonalennusta.

Säätiöllä on kuitenkin yhä kiinni 2,5 miljoonaa euroa osakerahastoissa. Ne ovat tiukan paikan tullen muutettavissa rahaksi, ja näin säätiö on jo viime vuonna osin tehnytkin.

Holopainen: "Ne on sentyyppisiä sijoituksia, että niitä voidaan tarvittaessa realisoida. Ja toivotaan, että niissä arvokehitys on mahdollisimman hyvä."

Nykyisellä tappiovauhdilla rahasto-omaisuus ei kuitenkaan kauaa riitä. Rajalan mukaan pelivaraa on noin puoleksitoista vuodeksi.

Rajala: "Siellä näyttäis konsernitasolla olevan pientä likviditeettiongelmaa eli alijäämää lyhytaikaisessa rahoituksessa. Sen paikkaaminen saattaa vaatia jonkun näköistä realisointia näistä sijoituksista… Jos siihen vielä lisäis sen, että Palloliiton taloutta ei saada vakautettua… Ei se sijoitusomaisuus kauheen pitkäks aikaa siellä kuitenkaan riitä."

Mot: Mitäs sulle sanoo Suomen Palloliitto?

Eevert : "Se pyörittää tätä toimintaa, et keskusjärjestö."

Mot: Mitä muuta?

Eevert: "Noh, miten sen nyt sitten sanoo. Hoitaa Suomen jalkapalloilua."
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Myyrä - 27.12.11 - klo:21:28
 :D Tätähän tämä on. Tulikos jollekkin yllätyksenä?

Löytyiskö vielä jotakin uuttakin uutisoitavaksi asti.

Vieläkö joku kehtaa puolustaa tätä ihan käsittämätöntä toimintaa. Pieni piiri päättää asiat jotka ovat niin lähellä rikollisen puolella olevaa toimintaa että oksat pois. Mutta hei juulia3 kun katsoo ketkä tuolla liiton kirjoilla ja toimikunnissa on mukana niin eipä yllätä meikäläistä. Mutta eipäs nämä juulian jutut kehitä tätä naisjalkapalloa? Minun mielestä taas on hyvä tapa alkaa toden teolla kaivaamaan ja laittamaan asiat kuntoon retuperä tilasta jota se on. Tämähän alkaa muistuttamaan hiihtoliiton linjaa missä Piir....n & kumpp laittoi koko maan suksikaupat sekaisin.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: sohovi - 29.12.11 - klo:16:08
Mutta eihän lisenssimaksut ole menneet hukkaan: saatiinhan me Palloverkko!

 ;D
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: jalaton - 29.12.11 - klo:21:06
Mutta eihän lisenssimaksut ole menneet hukkaan: saatiinhan me Palloverkko!

 ;D

Älä mollaa, tuostahan oli hupia koko vuodeksi... sitä paitsi tietotekniikka on vaikeata, esim. joidenkin johtavien naisfutis nettisivustojen etusivujen menut on olleet sekaisin jo jonkin aikaa.  ::) (ei tosin ole menoa haitannut, eli ei ressiä)  :tuoppi:
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 29.12.11 - klo:21:15
Mutta eihän lisenssimaksut ole menneet hukkaan: saatiinhan me Palloverkko!

 ;D

Tästä tulee väkisinkin mieleen suurseura, jolla on paljon juniorijoukkueita ja kallis edustusjoukkue.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Haba - 29.12.11 - klo:22:34
Voisikohan ton Berlusconin vielä jotenkin saada tonne Palloliiton poikien joukkoon, vaikka kansainvälisenä konsulttina tai jotain?
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: sohovi - 30.12.11 - klo:16:26
Älä mollaa, tuostahan oli hupia koko vuodeksi... sitä paitsi tietotekniikka on vaikeata, esim. joidenkin johtavien naisfutis nettisivustojen etusivujen menut on olleet sekaisin jo jonkin aikaa.  ::) (ei tosin ole menoa haitannut, eli ei ressiä)  :tuoppi:
Eihän siellä ole mitään sisältöäkään, sama kuopata kaikki muu paitsi foorumi.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Giallo e Nero - 31.12.11 - klo:15:20

Sellainen tyhmä kysymys olisi koskien kauden 2012 sarjapaikkojen vahvistamista, että mistähän nämä aikataulut mahtavat löytyä?  Tuli nimittäin liitolta eilen (30.12.) sähköpostitse muistutus, että liiton sarjoihin ilmoittautuminen päättyy tänään, enkä ole tähän mennessä löytänyt liiton sivuilta mitään tiedotetta, josta päivämäärät olisi voinut tarkistaa.

Lisäksi naisten kakkosen kilpailukirjeessä, joka tuli edellisenä päivänä, pyydettiin ilmoittautumaan 15.1.2012 mennessä!  Toistaiseksi ainut viittaus päivämääriin löytyy juuri siitä lomakkeesta, johon sähköpostissa oli linkki, mutta liiton nettisivulla ei siis halaistua sanaa.

Mikä mättää vai olenko sokea ?

Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: KKK - 31.12.11 - klo:15:34
Piirin sivuilta löytyi tällainen
http://uusimaa.palloliitto.fi/kilpailu/kilpailun_aikataulut/ (http://uusimaa.palloliitto.fi/kilpailu/kilpailun_aikataulut/)

Liiton sarjoista on pyydetty ilmoittatumaan 30.12. mennessä ja piirin sarjoihin 15.1. mennessä. Tainnut tulla tieto jossain sähköpostissa.


Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Giallo e Nero - 31.12.11 - klo:15:48

Liiton sarjoista on pyydetty ilmoittatumaan 30.12. mennessä ja piirin sarjoihin 15.1. mennessä. Tainnut tulla tieto jossain sähköpostissa.


Joo, eli siis tiedottamisen suhteen täysin retuperällä.  Kyllä nämä aikataulut pitäisi olla näkyvissä ja koska vaan tarkistettavissa liiton sivuilta.  Että vinkiksi vaan liittoon ensi kevään verkkosivu-uudistusta varten.  Toivotaan, ettei siitä tule uutta "palloverkkoa"...::)

Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 08.02.12 - klo:12:21
.....

Ja todellakin, onhan pöllöä että esim. palkittujen tilastoja on päivitetty 12.12. Miksei hommaa anneta vaikka sitten harrastelijoille, jos ei itse ehditä. On varmaan kamala työpaikka tuo Pöllöliitto, kiirettä pitää.

Palloliiton sivuille lopputurnausennakkohehkutusta odotellessa.

Eilen TV2:n urheilu-uutisissa n. klo 22 oli puheenjohtajavaihdos-jutun yhteydessä mainita, että samalla Palloliitto tarkistaa organisaationsa, ja resursseja tullaan kohdistamaan paremmin sinne, missä nyt on paljon työtaakkaa.
Toivottavasti tämä tuo lisää miestyövuosia Kilpailutoimintoon, jossa ei ole ehditty hoitaa töitä kunnolla!
Otsikko: Palloliiton Valmennuslinjaus
Kirjoitti: Eki - 23.08.12 - klo:16:04
Nyt Palloliitto on julkaissut valmennuslinjansa ja sieltä löytyy alaotsakkeen alta myös pelitapa, josta erinäisissä topikeissa on välillä kyselty ja keskusteltu.

http://www.palloliitto.fi/palloliitto/valmennuskeskus/palloliiton-valmennuslinja

http://spl.samihyypiaakatemia.fi/
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Matti Lintunen - 23.08.12 - klo:16:39
Tuli luettua, ei mitään uutta ja ihmeellistä.

Ei suuria poikkeamia aikaisempaan, ja toki tavoitteena on hieno se, että pyritään hallitsemaan keskialuetta, toivottavasti pelaajavalinnoissa onnistutaan siinä aikaisempia vuosia paremmin...eli siis valitaan tähän pelitapaan sopivia pelaajia.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 23.08.12 - klo:16:50
Tästähän oli keskustelua toisessa topikissa ja sitä valitettiin, ettei "tuota salaisuutta" ole julkaistu seuroihin asti, vaan aluevalmentajat pitivät "pelitapaa" visusti omana tietonaan.

Nyt se on sitten julkista tietoa!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: jalaton - 23.08.12 - klo:16:58
Onkos tuo 1-4-4-2 tai 1-4-4-1-1 oikeasti missään käytössä?
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 26.08.12 - klo:23:35
Tästähän oli keskustelua toisessa topikissa ja sitä valitettiin, ettei "tuota salaisuutta" ole julkaistu seuroihin asti, vaan aluevalmentajat pitivät "pelitapaa" visusti omana tietonaan.

Nyt se on sitten julkista tietoa!

Kyllä tämä materiaali on jo huhtikuusta lähtien ollut julkisesti luettavissa. Mutta tämä koskee vain poikien ja alle 21 majua. Ei miesten maajoukkuetta eikä naisia eikä nuorten majuja tyttö puolella.

Naisten käyttöön tarkoitetut tilastot ja analysitkin valmistunevat vasta vuonna yks ja kaks....

Suomen palloliiton toiminnan järkevyyttä on myös syytä kyseenalaistaa tämän materiaalin osalta. Nuoria koulutetaan tähän pelitapaan ja sitten varsinainen maju pelaa toisella järjestelmällä. Logiikkaa on kohtuullisen vaikea ymmärtää. Selityksiä sen sijaan on monia. Tosin hataria.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Myyrä - 30.08.12 - klo:09:33
Minusta hieno asia mutta eri on sitten se että riittääkö taitotaso lyödä esimerkkinä tuo poikittaissyöttö toiselle puolelle, vai onko parempi siirtää se kerran vielä keskialueen kautta laitaan. Harva tyttö/naispelaaja ja vielä laitapuolustaja toppari kykenee tähän pitempään ristipalloon. Ihan ok pelitapa mutta voisi olla ehkä hivenen muunneltuna ihan ok sekä sopiva tyttö-nais fudikseen. Erittäin helppo sekä opettaa että oppia. Luovuutta roimasti sekaan vaan nii hyvä tulloo.

Liitolle :peukku_ylos: ettehän päästä PLäää sotkemaan tätäkin hommaa.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 14.10.12 - klo:12:11
Pertti Alajasta SPL:n puheenjohtaja seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Mediassa on ennakoitu otteen tiukkenemista Palloliitossa Alajan ollessa enemmän kiinnostunut jokapäiväisestä toiminnasta kuin edellinen pj!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Vaappuva Ankka - 14.10.12 - klo:14:37
Miten Alaja priorisoi naisia futismaailmassa?

Ymmärtääkseni (!) ehdokkaista ainakin Lehtinen olisi ollut halukas karsimaan panostusta naisten peliin. PJn linjanvedot ovat varmasti resurssien jaossa merkityksellisiä.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 02.11.12 - klo:14:35
Lakimies Lindblomista kilpailutoiminnon pomo, ja kai sitten Peter Lundströmin esimies, ellei tämä nostanut kytkintä.

http://www.palloliitto.fi/uutiset/lindblomista-spln-kilpailutoiminnon-paallikko

Toivottavasti kilpailutoimintoon tule tätä kautta ryhtiä!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: defcon1 - 21.11.12 - klo:11:25
Palloliiton sivuille ovat ilmestyneet
Toimintastrategia 2013-2016 (http://www.palloliitto.fi/sites/default/files/liitteet/spl_toimintastrategia_2013_2016_web.pdf)
ja
Vuosikertomus 2011 (http://www.palloliitto.fi/sites/default/files/liitteet/vuosikertomus_2011_lowres.pdf)

Eno vielä ehtinyt perehtyä tarkemmin, mutta tyttöfutisbuumi näyttää tukehtuneen; harrastajien kokonaismäärä on pitkän nousun jälkeen taas kääntynyt lievään laskuun.  :'(
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Kristian - 22.11.12 - klo:09:38
Se todistaa mitä olen ymmärtänyt ennenkin, ei tule enää pelaajia maaseudulta. Ajattelen nyt esim Vaasan seutua, missä oli ennen junnujoukkueita jokaisessa kylässä-nyt ei ollenkaan samassa määrässä. Onko futis jatkossa suurten kaupunkiseurojen asiaa...ovatko nuoret isät ja äidit tänä päivänä liian "laiskoja" viemään lapsiaan/itse mennä toimintaan mukaan? Onko se liian kallista maaseudulla,vai mistä se kertoo? Muaalla harrastemäärät tytöissä kasvaa, Suomessa ei. Kertooko se myöskin jotain Palloliiton toiminnasta... :(
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Jaakko - 22.11.12 - klo:13:52
Tuo 2011 vuosikertomus laahaa tietenkin perässä. Osoitteena futis -yhteenvedossa uusia junnuja v. 2012 mukana olleisiin seuroihin saatiin yhteensä 3000. Erityisesti 04 tyttöjä. Lisenssipelaajia 03 ikäluokassa nyt yli 2000 kun v. 2011 määrä oli 1850 (edit).
Se tilastoista.
Paitsi Vaasan piirissä tyttö- ja naisfutaajia on nyt suunnilleen nyt saman verran (2100) kuin v. 2009, mikä on se ongelma. Pienempien junnujen joukkuemäärät on ainakin kasvanee viime vuodesta, esim. TE-F joukkueita oli nyt sarjoissa 41 eli 10 enemmän kuin v. 2011.
Nyt näyttää siltä, että kato käy entistä aikaisemmin. Tuohon maaseutukorttiin en oikein usko ainakaan maksujen suhteen. Voisko olla niin, että kaupunkiseurojen kausi- ynnä kk-maksut vaikuttais vanhempien lajivalintaan? Tietenkin rahaa palaa myös kuskaamiseen kauempaa, jos omalla paikkakunnalla ei tyttöjoukkuetta ole. Meni outta topic, mutta sallittakoon.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: defcon1 - 22.11.12 - klo:14:30
Lainaus
Tuo 2011 vuosikertomus laahaa tietenkin perässä
Tietysti laahaa - vaikka ei enää nykyisellä lisenssisysteemillä pitäisi; esimerkiksi Turun piiri julkaisee kuukausittain seurakohtaiset lisenssitilastot ( :peukku_ylos:), ei vaan onnistu Pallostoliitolta ( :peukku_alas:).

Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tilaston luotettavuuden ja/tai vertailtavuuden (aiempien vuosien kehityskaaret) kanssa...
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Cisu - 22.11.12 - klo:14:38
Lainaus
Tuo 2011 vuosikertomus laahaa tietenkin perässä
Tietysti laahaa - vaikka ei enää nykyisellä lisenssisysteemillä pitäisi; esimerkiksi Turun piiri julkaisee kuukausittain seurakohtaiset lisenssitilastot ( :peukku_ylos:), ei vaan onnistu Pallostoliitolta ( :peukku_alas:).

Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tilaston luotettavuuden ja/tai vertailtavuuden (aiempien vuosien kehityskaaret) kanssa...

Lisenssimääräthän todennäköisesti otetaan palloverkosta  8)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: defcon1 - 22.11.12 - klo:16:27
Niinpä...  ::)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 30.09.14 - klo:21:53
http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/spl-ottaa-kayttoon-uuden-kilpailujarjestelman
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: KKK - 02.10.14 - klo:05:46
http://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/spl-ottaa-kayttoon-uuden-kilpailujarjestelman


Eli tämännäköisilläkö pöytäkirjoilla jatkossa jatketaan?
http://www.splhelsinki.fi/poytakirjat/pk.php?preview=1&otteluid=246666.pdf (http://www.splhelsinki.fi/poytakirjat/pk.php?preview=1&otteluid=246666.pdf)

Tapahtuma-aikojako ei enää tarvitse kirjata?
Pelaajien peliaikoja ei enää tilastoida? Pelkät maalimäärät, ei näe, kuka milläkin puoliajalla on maalit tehnyt?
Palataanko siihen, että ainoastaan tuomarit syöttävät tapahtumat?
Joukkueilta vain kokoonpanot?

Odotan mielenkiinnolla, tuleeko tuosta pöytäkirjapohjasta kehittyneempi versio ja millaisella työnjaolla tapahtumat syötetään. Aiemmin ainakin joukkue syötti vain kokoonpanot ja tuomarit sitten "tapahtumat".
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Samu P. - 02.10.14 - klo:11:32
Ei.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 02.10.14 - klo:12:50
Seuraavat kolme vuotta sitten pilotoidaan tätä uutta systeemiä kunnes se toimii ja sitten vaihdetaan pois?!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 02.10.14 - klo:14:39
KKK, Kiinnitin huomioni laittamaasi pöytäkirjaan.

Onko Töölön Taiston Joonas Kuparinen, Kuparisen poika?
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: karvapallo - 02.10.14 - klo:14:45
KKK, Kiinnitin huomioni laittamaasi pöytäkirjaan.

Onko Töölön Taiston Joonas Kuparinen, Kuparisen poika?
Voi hyvinkin olla tai sitten Taiston pikkuserkku!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 02.10.14 - klo:20:07
Tämän illan lukijakevennykset hoidettu.

Veikkaan vielä, että Kuparinen pelaa samaa pelipaikkaa kuin isänsä.

Aika usein on nääs sillai.    8)EDIT:   Oho, näytti aloittaneen vaihdossa. Heh heh.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: KKK - 04.10.14 - klo:22:37
Ei.

Mihinkähän noista monista kysymyksistäni vastasit?

Pitäisi varmaan laittaa vain yksi kysymys/viesti :D
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: KKK - 04.10.14 - klo:22:39
Seuraavat kolme vuotta sitten pilotoidaan tätä uutta systeemiä kunnes se toimii ja sitten vaihdetaan pois?!

Sitä minäkin ihmettelen.

Eläköön uusi pilotointivaihe!  ;D
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 07.10.14 - klo:14:21
Kysymys: kuinka monessa piirissä kenttävuorojen jakoperusteena käytetään sitä, että seura on mukana sami hyypiä akatemiassa.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: beck - 07.10.14 - klo:15:18
Turussa, linkin takana painoarvot

https://www.dropbox.com/s/75b83n63fnmjnln/vuoropistekysely.pdf?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/75b83n63fnmjnln/vuoropistekysely.pdf?dl=0)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 08.10.14 - klo:11:59
Turussa, linkin takana painoarvot

https://www.dropbox.com/s/75b83n63fnmjnln/vuoropistekysely.pdf?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/75b83n63fnmjnln/vuoropistekysely.pdf?dl=0)
Entä muualla? Ollaanko muissakin piireissä yhtä shan lumoissa? Taitoratoja ja yoyoja tekemällä huippupelaajaksi? Tähänkö vuoroja hukataan.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 16.10.14 - klo:15:26
Liittohallituksen maanantain kokouksessa päätetään ensi kauden sarjajärjestelmistä.

Tiedossa on että miesten kakkonen tulee muuttumaan nelilohkoisesta kolmeen lohkoon.
Onko etukäteistietoa naisten sarjojen muutoksista?
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 28.05.15 - klo:14:15
Onko Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja tehtäviensä tasalla vai osa suurta hyvä-veli -joukkoa, joka on korruptoitunut.

http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/art-1432781738725.html
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 28.05.15 - klo:17:42
On on tehtävien tasalla ja todellinen ammattimies!

On mm. valinnut nämä naisten ja miesten maajoukkueiden koutsit.

Ja piti jopa puhuttelun Mixu Paatelaiselle ja nyt skulaa hyvin!

On se huippumies, Alaja.


Korruptio?

Ei tartu häneenkään, täyttä terästä, eikun teflonia.

Näillä mennään. Ja kehitystä tapahtuu joka sektorilla.

Onneksi täällä, palloliiton moraali on arvossaan.

Fair Play, No Racism, Respect, Money Talks.   :peukku_ylos:

Sulle, mulle ja ittelle.  :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi:


EDIT:  Aiheeseen liittyen... Tietääkö kukkaan, mistä (asiasta) tunnistaa ammattilaisen?? Todellisen huippuvalmentajan, tai johtajan ja esim. firman parhaan automyyjän? Mikä on se tavallaan ulkoinen yhdistävä tunnusmerkki? Niin, mistä sen parhaan tunnistaa?
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: HAT - 28.05.15 - klo:23:02
Wikipediasta vanhojen muistelua
Vuonna 1998 Alaja tuomittiin sakkoihin opetusministeriön ylijohtajan Harri Syväsalmen lahjonnasta.[6] Palloliitto maksoi kolme urheilumatkaa Syväsalmelle.[6] Vuonna 2012 Nelosen uutiset kertoi, että Alajan luottokorttilaskuissa oli epäselvyyksiä Alajan ollessa Palloliiton varapuheenjohtaja.[6]
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: triumviri - 29.05.15 - klo:08:42

On mm. valinnut nämä naisten ja miesten maajoukkueiden koutsit.
Ei pidä tuo väite paikkaansa. Ei liene kohtuuton vaatimus, että ottaa asioista selvää, ennen kuin alkaa niistä kohkaamaan.

Alaja toiminut palloliitton puheenjohtajana vuodesta 2012.
Paatelainen toiminut päävalmentajana vuodesta 2011.
Jeglertz toiminut päävalmentajana vuodesta 2010.

Noihin muihin väitteisiin en ota kantaa.  ;D
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 29.05.15 - klo:10:08
Alaja (oliko) viime vuonna, kun allekirjoitti jatkosopimuksen AJ:n kanssa.

Alaja piti Paatelaiselle julkisen puhuttelun, mutta antoi jatkaa. Pidän tätä päätöksenä "jatkosopimuksesta." Olisi myös voinut katkaista sopimuksen.

Huonot tulokset ovat kaikkien tiedossa. Se on juuri herra Alaja, jonka pitäisi tehdä asioille jotain. Kyseisten valmentajien jakkarat heiluvat voimakkaasti ja esim. Paatelaisen kiistanalaisuus on yleisessä tiedossa.

Myös triumvirin tiedossa.  :peukku_ylos:
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: triumviri - 29.05.15 - klo:10:48
Alaja (oliko) viime vuonna, kun allekirjoitti jatkosopimuksen AJ:n kanssa.

Alaja piti Paatelaiselle julkisen puhuttelun, mutta antoi jatkaa. Pidän tätä päätöksenä "jatkosopimuksesta." Olisi myös voinut katkaista sopimuksen.

Huonot tulokset ovat kaikkien tiedossa. Se on juuri herra Alaja, jonka pitäisi tehdä asioille jotain. Kyseisten valmentajien jakkarat heiluvat voimakkaasti ja esim. Paatelaisen kiistanalaisuus on yleisessä tiedossa.

Myös triumvirin tiedossa.  :peukku_ylos:
Väitit, että Alaja olisi valinnut nuo valmentajat Paatelainen ja Jeglertz . Tuo ei pidä paikkaansa, olit sitten asiasta mitä mieltä tahansa. Tämä ei ole mielipide kysymys, vaan fakta.
Se, että on solmittu jatkosopimus jonkun kanssa ei ole synonyymi valinnalle.Mitä tulee kiistanalaisuuteen, niin näinhän on ollut kaikkien päävalmentajien kohdalla. Tämä ei liene siten vain Paatelaisen yksilöllinen ominaisuus.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 29.05.15 - klo:11:01
Paatelaisen kiistanalaisuus on yleisessä tiedossa.
Mitä on kiistanalaisuus? Mitä on yleisessä tiedossa? Onko yleinen tieto sama kuin OIKEA tieto tai totuus?

Puhutaanko tässä nyt viestistä ja viestin välittäjästä? Niin kauan kuin puhutaan valmentajasta(viestin välittäjä) eikä sisällöstä(viesti) voidaan loputtomasti mussuttaa kuka on nice ja kuka ei ole. Onneksi puhetta maailmaan mahtuu.....
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 29.05.15 - klo:12:28

Väitit, että Alaja olisi valinnut nuo valmentajat Paatelainen ja Jeglertz . Tuo ei pidä paikkaansa, olit sitten asiasta mitä mieltä tahansa. Tämä ei ole mielipide kysymys, vaan fakta.


En ala jankkaamaan jo sanotusta ja toistamaan sanottua taas eri sanoilla. Se kun ei siitä miksikään muutu.

Totean vielä mm sen, että juuri herra Alajalla on ne keinot tehdä asioille jotain, jotain konkreettista. Hän ei ole tehnyt mitään. Entinen meno jatkuu.

Tottakai hänen on myös pitänyt tehdä vuosittainen tilannekatsaus ja sen hän on varmasti tehnyt. Mutta töitään hän ei ole hoitanut.

Kun verrataan esim uutta pääministeriä ja asennetta, millä hän ja koko porukka alkoi töihin ja tuloksia peräämään, kun aloittivat uuden duunin. Niin, verrataanpa häntä herra Alajaan, joka tuli vähän aikaa sitten palloliittoon töihin. Mikä oli asenne, mikä muuttui? Millaista "kehitystä" on palloliitossa tapahtunut?

Meillä kummallakaan ei ole valtaa tehdä näille asioille mitään (tai mistä tiedän, jos sinulla on) mutta meillä molemmilla on sama valta arvostaa tai arvostella.

Olet siinä oikeassa, kunhan teemme sen faktoihin nojaten.

Alaja henkilökuntineen ja eri valiokunnat ovat apäonnistuneet suuresti. Varoja on käytössä, mutta niitä käytetään väärin. Epäonnistumiset tulevat jatkumaan.

On itsestään selvä, että kukaan ei (edes henkilöt itse) voi olla sitä mieltä, että tätä nykymenoa on syytä arvostaa.

En jatka tätä samojen sanojen vaihtoa. Joten annan sinulle viimeisen sanan...

...Jossa tulet toistamaan sen, että Paatelaisen sopimusta Alaja ei ole allekirjoittanut ja unohdat sen että Jeglertzin sopimuksen nääs on. Lisäksi sinua ei kiinnosta se, että Alaja on vastuussa juuri niistä tuloksista, joista sinä et ilmeisesti ole huolissasi. Etkä tule puhumaan myöskään siitä, että Alaja ei ole ollenkaan Paatelaisen ja Jeglertzin duuniin tyytyväinen. Et seuraa mielipidettäni siitäkään, että Alaja on päättämättömyydellään tehnyt päätöksen, olla purkamatta mainittuja sopimuksia.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: triumviri - 29.05.15 - klo:13:22

Väitit, että Alaja olisi valinnut nuo valmentajat Paatelainen ja Jeglertz . Tuo ei pidä paikkaansa, olit sitten asiasta mitä mieltä tahansa. Tämä ei ole mielipide kysymys, vaan fakta....Jossa tulet toistamaan sen, että Paatelaisen sopimusta Alaja ei ole allekirjoittanut ja unohdat sen että Jeglertzin sopimuksen nääs on. Lisäksi sinua ei kiinnosta se, että Alaja on vastuussa juuri niistä tuloksista, joista sinä et ilmeisesti ole huolissasi. Etkä tule puhumaan myöskään siitä, että Alaja ei ole ollenkaan Paatelaisen ja Jeglertzin duuniin tyytyväinen. Et seuraa mielipidettäni siitäkään, että Alaja on päättämättömyydellään tehnyt päätöksen, olla purkamatta mainittuja sopimuksia.

Vielä kerran. Alaja ei ole palkannut AJ:ä palloliiton palvelukseen. Hän ei ollut tuolloin puheenjohtaja. Päätöksen taustalla oli Napoleon Jakonen. En osaa sanoa, että onko Alaja tyytyväinen vai tyytymätön tehtyyn työhön, kas kun en tunne miestä. Ehkäpä sinulla on tuosta edes lyödä faktoja pöydälle vai onko tarjolla "seiska päivää" tasoista informaatiota ?. Omasta mielipiteestäni voin sanoa sen verran, että taisin tälläkin palstalla olla ainut, joka kyseenalaisti AJ:n palkkauksen järkevyyden,heti tuon palkkaus uutisen julki tultua(2010).
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 29.05.15 - klo:14:30

Väitit, että Alaja olisi valinnut nuo valmentajat Paatelainen ja Jeglertz . Tuo ei pidä paikkaansa, olit sitten asiasta mitä mieltä tahansa. Tämä ei ole mielipide kysymys, vaan fakta....Jossa tulet toistamaan sen, että Paatelaisen sopimusta Alaja ei ole allekirjoittanut ja unohdat sen että Jeglertzin sopimuksen nääs on. Lisäksi sinua ei kiinnosta se, että Alaja on vastuussa juuri niistä tuloksista, joista sinä et ilmeisesti ole huolissasi. Etkä tule puhumaan myöskään siitä, että Alaja ei ole ollenkaan Paatelaisen ja Jeglertzin duuniin tyytyväinen. Et seuraa mielipidettäni siitäkään, että Alaja on päättämättömyydellään tehnyt päätöksen, olla purkamatta mainittuja sopimuksia.

Vielä kerran. Alaja ei ole palkannut AJ:ä palloliiton palvelukseen. Hän ei ollut tuolloin puheenjohtaja. Päätöksen taustalla oli Napoleon Jakonen. En osaa sanoa, että onko Alaja tyytyväinen vai tyytymätön tehtyyn työhön, kas kun en tunne miestä. Ehkäpä sinulla on tuosta edes lyödä faktoja pöydälle vai onko tarjolla "seiska päivää" tasoista informaatiota ?. Omasta mielipiteestäni voin sanoa sen verran, että taisin tälläkin palstalla olla ainut, joka kyseenalaisti AJ:n palkkauksen järkevyyden,heti tuon palkkaus uutisen julki tultua(2010).


Kun yllätyksekseni olemmekin itse asioista hyvin paljon samaa mieltä,  :peukku_ylos:  niin vastaan vielä tähän.

Jeglertz:in jatkosopimuksen tekeminen ja Paatelaisen voimassa olevan sopimuksen hyväksyminen, on mielestäni sama asia, kuin alkuperäisten sopimusten tekeminen. Pidän tätä siten faktana, kun Alajalla olisi ollut oikeus olla jatkamatta AJ sopimusta ja katkaista MP sopimus. Mutta ei jankata tästä. Mehän olemme painotuksissamme molemmat oikeassa.

Minä tunnen Alajan, mutta hän ei minua.  ;D

Ja nääs jo maalaisjärki kertoo sen, että tuossa asemassa oleva henkilö ymmärtää jostain jotakin, tai kaikesta ison osan. Kyllä Alaja tietää mitä tekee.

Kun kaikki tietävät näiden valmentajien osaamattomuuden, niin kyllä sen saman tietää myös kaikki palloliiton Alajat. Paljon pitäis henkilöitä vaihtaa.

Palloliiton missiona ei ole jalkapallomenestyksen hakeminen, vaan mahdollisimman suuren taloudellisen tuloksen tekeminen.

Vaikka palloliitto onkin ry. Niin sen takana majaileva Jalkapallosäätiö on yritys, joka tekee valtavaa voittoa mm. veikkausrahoilla, joilla kasvatetaan vain palloliiton omaa mannaa. Ei sitä juurikaan käytetä jalkapallon tason nostoon, kun se ei ole heidän omissa intresseissä.

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja näiltä muilta (ainakin valtiollisilta) tukijoilta voisi kysyä, näinkö olette halunneet rahanne käytettävän?

Nämä Alaja-veijarit ovat hoitaneet yritystään hyvin.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: triumviri - 29.05.15 - klo:14:44
"Jeglertz:in jatkosopimuksen tekeminen ja Paatelaisen voimassa olevan sopimuksen hyväksyminen, on mielestäni sama asia, kuin alkuperäisten sopimusten tekeminen. Pidän tätä siten faktana"

Pidä vaan. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan ainoastaan mielipide jonka arvo on jossain turhan ja tarpeettoman välimaastossa.

" Vaikka palloliitto onkin ry. Niin sen takana majaileva Jalkapallosäätiö on yritys, joka tekee valtavaa voittoa mm. veikkausrahoilla"

Olisin kiinnostunut kuulemaan tuosta lisää. Faktoja ?
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 29.05.15 - klo:15:52
Helppoa päässälaskua ja maalaisjärkeä:

Palloliitto tai jalkapallosäätiö rakentaa rakennuksia, harjoituskeskuksia, (ketä varten) joiden kapasiteetti pyörii vajaakäytöllä. Maa-alueet ja rakennukset parantavat tasetta, omaisuuden tasoa. Turhaa omaisuutta, ketä varten?

Oikeasti se vähäinen käyttö, mitä heillä näille omille urheilutiloilleen on, se käyttö voidaan ostaa paljon halvemmalla ulkopuoliselta. (Huom. Varsinkin arkisin, päiväsaikana.) Tiloja on valtavasti tarjolla jo nyt. Varsinkin hyvin etukäteen suunnittelemalla, niitä löytyy eripuolilta Suomea. Kilpailuttaakin voi. Palloliitto tai jalkapallosäätiöllä tulee myös olla omissa tiloissaan kohtuullista palkkaa nostava talonmies/koordinaattori/piiripäällikkö paikalla.

Mihin pallopiirejä muuten enää tänä päivänä tarvitaan? Kun puhelin, internet ja muu tekniikka hoitaa kaiken. Valmennusta ja valmentajien koulutusta tarvittaisiin, mutta sitä ei juuri tarjota. Se kun ei kiinnosta palloliittoa.

Turhia työntekijöitä on pääkallopaikalla ja piireissä yhteensä kymmeniä. Vapautuisi varoja jalkapallon kehittämiseen. Mutta, kaikille vanhoille uskollisille löytyy töitä. Mitä ne työkseen sitten muka tekevät? Kysyn vaan.

Opetusministeriö ja esim Veikkaus Oy tulee saada vakuuttuneeksi sijoitusten mielekkyydestä. Rahaa ei kannata pyytää, pelkkään toimintaan. Silloin ei saa kuin sen mitä pyytää ja se kaikki menisi toimintaan. Se ei kasvata palloliiton tai jalkapallosäätiön omaisuutta.

Paljonko on Jalkapallosäätiön liikevaihto ja paljonkohan se tuottaa miinusta?   :-\

Näitä voi jokainen pähkäillä itsekin, mutta säätiöstä ei tietoja saa ulos. Löytyykö edes liikevaihtoa? Tämä koko kompleksi on älykkäästi rakennettu. Ei nämä veijarit tyhmiä ole.

Ei Alajakaan.

-   -   -

PS. Niin ja plussaahan se säätiö tietenkin tekee.   :o
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: triumviri - 29.05.15 - klo:16:24
Kuten arvelinkin, faktoja oli turha odottaa. Säätiön viimeinen toimintakertomus(2013) paljastaa säätiön tehneen tuolloin tuloksen -32000€. Tuon jos pystyy tulkitsemaan "valtavaksi voitoksi" ja veikkausvoittovarojen väärin käytöksi , niin on se ainakin todiste siitä, että peruskoulun matematiikan opinnot pystyy läpäisemällä siten, ettei ne jätä jälkiä olemassaolostaan.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 29.05.15 - klo:16:36

Säätiön viimeinen toimintakertomus (2013) paljastaa säätiön tehneen tuolloin tuloksen -32.000€. Tuon jos pystyy tulkitsemaan "valtavaksi voitoksi" ja...


Mistä löysit tuon luvun ja omat tietosi? Mitä on noiden lukujen takana? Tällä vanhalla ja menestyneellä säätiöllä ei tietenkään ole omaisuutta ollenkaan? Köyhä firma ja olemassa olevaa omaisuutta ei omista kukaan?   ;D ;D

Kuka väärinkäytöksistä on puhunut?

Mikäli siellä jonain vuonna kerrotaan olevan miinusta, niin se ei todellakaan ole jatkuva tila. Lähinnä kirjanpidollisesti sen vuotinen tilanne. Palloliiton 18 milj. budjetista riittää kyllä tuommoisen 32 tuhannen tappion kuittaamiseen. Muuten olisi säätiö jo melkoisella miinuksella ja kuopattu ajat sitten.

Tämä oli sitä haluamaasi faktaa. (Jota et näe minun kirjoituksissa olevankaan.)

Mainittakoon nyt vielä mm. sellainen tieto, että palloliiton tämän vuoden budjetti on 50 tuhatta ylijäämäinen. Sitä miten palloliitto ja jalkapallosäätiö keskenään "rahansa jakavat" sitä ei löydä mistään. (Heillä on oikeus siihen.) Tiedot eivät ole julkisia, sen luonnollisesti myös triumvili Suomen lakia hyvin ymmärtävänä tietää.

Eli julkisuuteen annetaan harkittua tietoa, (kuten monet yritykset tekevät) ei sellaisia numeroita, joista voisi jotain lukea. Älä siis kehtaa edes vihjata, että kyseessä olisi tappiota tuottava yritys/säätiö.

Mutta vielä kerran, tämä on vakavaa, ansiokasta ja tarkasti harkittua toimintaa. Palloliiton ja jalkapallosäätiön toimintaa ohjaavat melkoisen isot aivot. Mitä tiedät triumviri siitä?

- Kuka omistaa Jalkapallo-Säätiön ?
- Kuka omistaa Suomen Palloliitto ry:n ?
- Kenen hallussa on niiden omaisuus ?
- Mitä se omaisuus on ?
- Mikä on Palloilu-Säätiön rooli?

Miksi ihmeessä taloutta pyöritetään monen eri firman (joista tässä vain osa) kautta, eikö yksi Oy riitä? Vaikka 18 milj budjetti on iso, ei sitä varten tarvita kuin yksi yritys.

Onko virhe sijoittaa jalkapalloon tarkoitettuja varoja kiinteään omaisuuteen? Minä sijoittaisin sen rahan seurakehitykseen, valmennuksen koulutukseen ja muuhun yleiseen kehitykseen. Omaisuusmassa ei oikein palvele palloliiton asiakkaita.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 29.05.15 - klo:18:50
Korjasin tuota viimeistä viestiäni aika tuntuvasti.

Minun kohdaltani voin nyt lopettaa tähän.

On aika alkaa viettämään viikonloppua.   :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi:
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: mursu - 30.05.15 - klo:22:06
http://a2.images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1000,h_562,c_fill/w_854,dpr_1.0,f_auto,q_80,d_yle-tv2.jpg/13-1-1331668.jpg
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 31.05.15 - klo:11:28
http://a2.images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1000,h_562,c_fill/w_854,dpr_1.0,f_auto,q_80,d_yle-tv2.jpg/13-1-1331668.jpg

Tää oli kyllä hyvä. Kiitos!!

(http://a2.images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1000,h_562,c_fill/w_854,dpr_1.0,f_auto,q_80,d_yle-tv2.jpg/13-1-1331668.jpg)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 31.05.15 - klo:16:40
Lainaus
Palloliitto kiistää huhut Blatterin äänestämisestä - "Alajalla on tänään vapaapäivä"

Ollut varmaan "raskas" reissu  :D

YLEn uutinen (http://yle.fi/urheilu/palloliitto_kiistaa_huhut_blatterin_aanestamisesta_-_alajalla_on_tanaan_vapaapaiva/8032637?ref=leiki-es)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 02.06.15 - klo:14:06
EURO 2016 karsintaottelu Suomi - Unkari la 13.6.2015... On muuten kova paikka miesten maajoukkueen valmentajalle. Paatelainen miettii kuumeisesti taktiikan (siis minkä?) vaihtoa. Oliko joulukuusi pelijärjestelmänä niin hyvä, että nyt tämä herra on jo päässyt pelikirjassaan (EOM) taktiikkasivulle asti.

Urheiluruudussa kertoi kehityksen olleen/olevan hänen ykkösjuttunsa.  Just joo.  ;D

Ja Alaja komppaa, kuten AJ:in kohdalla.

Kun pelaajien kehittäminen on mennyt niin hyvin, niin minkähänlaiset arpajaiset on taktiikan osalta tulossa?   ;D

Nyt tarvitaan voittavaa maalivahtia!   :peukku_ylos:

Koska on sitten AJ:in ja MM:en aika lähteä?   :o
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 04.06.15 - klo:10:33
Palloliiton liittovaltuusto seminaarimatkalle Kreikkaan!

http://www.hs.fi/urheilu/a1433307148616

ja lisää...
http://www.hs.fi/urheilu/a1433307132023
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 04.06.15 - klo:15:43
Älkää nyt näitä herroja mistään syytelkö.

https://pbs.twimg.com/media/CGgpI92VIAEJvgj.jpg

Tämäkin on jonkun Photoshopilla manipuloima kuva.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 10.06.15 - klo:11:26
Joulukuusi oli näköjään vaihtunut tervaleppään!!

Olen väittänyt ettei palloliittoa kiinnosta jalkapallon tulokset ja jalkapallon kehitys.

Sillä missään muualla ei miesten maajoukkueen valmentajaa olisi katseltu näin pitkään, kuin on täällä tehty. Ja vielä suurempi esimerkki on naisten maajoukkue, sen valmentaja. Mutta kun ei.

Tehdään vaan annetaan toivottomien valmentajien soppareille jatkoa.

Lauantaina miehillä vastassa Unkari.

Mahdoton tehtävä.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 10.06.15 - klo:12:32
Aleksi Valavuoren pari sanaa (https://pbs.twimg.com/media/CHFBNDvW0AA8Gor.png:large) suomalaisesta jalkapalloilusta.

Tähän kirjoitukseen voi hyvin yhtyä!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: triumviri - 11.06.15 - klo:10:41
Aleksi Valavuoren pari sanaa (https://pbs.twimg.com/media/CHFBNDvW0AA8Gor.png:large) suomalaisesta jalkapalloilusta.

Tähän kirjoitukseen voi hyvin yhtyä!
En aio kyllä tuohon yhtyä, mutta samaa mieltä olen. ;)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 22.06.15 - klo:13:11
Palloliiton päätös:
Lainaus
Suomen Palloliiton liittohallitus on vahvistanut minimipalkkasäännön käyttöönoton Euroopan Unionin ulkopuolisille pelaajille. KELA:n vuosittain määrittelemä veronalainen minimikorvaus otetaan käyttöön Veikkausliigassa, miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Liigassa ja naisten Ykkösessä 1.1.2016 alkaen.

Valmisteluvaiheessa kuultiin muun muassa pääsarjaseuroja, Jalkapallon Pelaajayhdistystä ja Maahanmuuttovirastoa, jotka kaikki pitivät uutta sääntöä tervetulleena uudistuksena.

Jotta minimipalkkasäännön noudattamista voidaan valvoa, on pelaajan tai hänen seuransa esitettävä oleskelulupapäätös tai oleskelulupahakemus ennen peliluvan saamista. Ilman oleskelulupaa tai -hakemusta ei saa pelilupaa Suomeen. Mikäli pelaaja on hakenut oleskelulupaa muun syyn kuin urheilun vuoksi ja hänelle on se myönnetty, ei minimipalkkasääntö koske häntä.

Turistiviisumeilla ei enää saa pelata, mutta au-pairia tuo minipalkka ei koske. Eli vastedes jenkkipelaajat tulevat au-paireiksi  :D
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 22.06.15 - klo:14:54
Muuttaako tämä jotain??

Sillä voi (rikkaan talon tyttö) edelleen tulla tänne omilla rahoillaan myös turistina, vaikkapa jalkapalloa pelaamaan.

Sekä sehän tuossa edellä mainitussa tekstissä jo sanottiin, että töihin tai opiskelemaan tänne voi tulla ja samalla jalkapalloa pelata.

Väitän myös, että toteuttaessaan tätä päätöstä, palloliitto joissain tapauksissa rikkoo lakia. Sillä ei palloliitolla ole oikeutta evätä turistilta tai muiltakaan jalkapallon pelaamista veloituksetta, mikäli joku sellaista haluaa ilmaiseksi tehdä.

Tämä palloliiton "päätös" ei siis muuta mitään. Kun tähänkin saakka maahantuloviranomaisille on pitänyt näyttää toteen maahantulon syy, oleskelun pituus, miten aikoo täällä elää, jne.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 22.06.15 - klo:15:11
Muuttaako tämä jotain??

Sillä voi (rikkaan talon tyttö) edelleen tulla tänne omilla rahoillaan myös turistina, vaikkapa jalkapalloa pelaamaan.

Sekä sehän tuossa edellä mainitussa tekstissä jo sanottiin, että töihin tai opiskelemaan tänne voi tulla ja samalla jalkapalloa pelata.

Väitän myös, että toteuttaessaan tätä päätöstä, palloliitto joissain tapauksissa rikkoo lakia. Sillä ei palloliitolla ole oikeutta evätä turistilta tai muiltakaan jalkapallon pelaamista veloituksetta, mikäli joku sellaista haluaa ilmaiseksi tehdä.

Tämä palloliiton "päätös" ei siis muuta mitään. Kun tähänkin saakka maahantuloviranomaisille on pitänyt näyttää toteen maahantulon syy, oleskelun pituus, miten aikoo täällä elää, jne.

Kyllä se poistaa sen mahdollisuuden, ettei pelkällä turistiviisumilla (3kk) saa enää pelilupaa.
Oleskelulupa tai ainakin -hakemus vetämässä pitää olla, ja jos se on jalkapalloilemista varten, niin sitten minimipalkkasääntö astuu voimaan.

Tuosta turistiviisumilla pelaamisesta on muutamalla pelaajalla viime vuodelta karvaat kokemukset, kun lomaltapaluumatka tyssäsi Hki-Vantaan lentokentälle. (KF10 ja MeLU)

E: Minimipalkka on Palloliiton mukaan tänä vuonna 1165 €.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 22.06.15 - klo:16:16
Liiton olisi nyt hyvä tarkentaa mitä tarkoittaa EU:n ulkopuolisilla pelaajilla.

Kilpailumääräysten nykyisessä Ulkomaalaiskiintiöpykälässä on määritelty näin:

Lainaus
Tämän pykälän määräykset eivät koske UEFA:n jäsenmaiden kansalaisia eivätkä kansalaisia joiden valtioilla on Euroopan Unionin kanssa sopimus, jolla kielletään työvoiman syrjintä sopimusosapuolten kesken.
Monilla Afrikan mailla on sopimus EU:n kanssa työvoiman syrjinnän estämisestä.

Edit:
Ainakin näiden maiden kanssa EU:lla on sopimus työvoiman tasavertaisesta kohtelusta.

Lainaus
Algeria, Andorra, Islanti, Norja, Liechtenstein, Marokko, San Marino, Sveitsi, Tunisia, Turkki, Albania, Kroatia, Makedonia, Serbia, Venäjä, Bosnia ja Montenegro. Sekä Antigua & Barbuda, Angola, Barbados, Burkina Faso, Burundi, Benin, Bahamas, Botswana, Belize, Central African Republic, Congo, Côte d'Ivoire, Cook Islands, Cameroon, Cape Verde, D.R. Congo, Djibouti, Dominican Republic, Eritrea, Ethiopia, Fiji, Micronesia, Gabon, Equatorial Guinea, Ghana, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Jamaica, Kenya, Kiribati, Comoros, St. Kitts & Nevis, Liberia, Lesotho, Marshall Islands, Madagascar, Mali, Mauritania, Mauritius, Malawi, Mozambique, Namibia, Niger, Nigeria, Nauru, Niue, Papua New Guinea, Palau, Rwanda, Solomon Islands, Seychelles, Sudan, Sierra Leone, Senegal, Suriname, Sao Tome e Principe, Swaziland, Chad, Togo, Tonga, Timor-Leste, Trinidad & Tobago, Tuvalu, Tanzania, Uganda, Vanuatu, Dominica, Grenada, St Lucia, Samoa, St Vincent & Grenadines, South Africa, Zambia ja Zimbabwe.

Listalta puuttuu ainakin jenkit ja muut pohjois-amerikan maat sekä brassit, venäläiset, kiinalaiset ja japanilaiset.

Toisaalta eikö tasavertaiseen kohteluun kuulu juuri minimipalkka, joten luulisi heidän kuuluvan minimipalkkasäännön piiriin  ???
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 22.06.15 - klo:16:38
Onpa futiksen pelaaminen tehty hankalaksi maassa, jossa 99% pelaajista on harrastelijoita...
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 22.06.15 - klo:17:02
Meistä saa jokainen mennä (omilla rahoillaan) esim USA:an pitkäksikin aikaa sukeltelemaan, tai jalkapalloa pelaamaan. Ei jalkapallon pelaaminen EU:ssa ole kaikissa tapauksissa työtä, kuten se ei ole esim USA:ssakaan.

Tarkistappa EU:n tuloon oikeuttavat viisumisäännöt ja turistiviisumisäännöt. Niistä on kysymys ja lain edelle ei tietenkään mene pallostoliitonkaan omat säännöt.

En kehoita rikkomaan maahantulosäännöksiä, vaan nimenomaan noudattamaan niitä. Ja kun kaiken tekee oikein, ei esteitä ole. Hankalaa saattaa silti olla, kun kaikenlaisia säveltäjiä on liikkeellä.

Muistakaa, maahantuloviranomaisille ei pidä mennä valehtelemaan.

Siinä olet Eki oikeassa, että hakemukset ja niiden vireillepanot on syytä tehdä etukäteen. Jopa niin paljon valmiiksi, että asia on jo selvä, ennenkuin kyseinen turisti, elämysmatkailija, opiskelija, työntekijä tai jalkapalloilija, lentokoneeseen hyppää.

Kuten sanoin, tämä palloliiton "päätös" ei muuta mitään. Toisin sanoen, päätöksenä turha, vaikka hieman selventääkin (tai sekoittaa) palloliiton jäsenille maahantulomuodollisuuksia.

Mutta mielivaltaisuus tuosta palloliiton "päätöksestä" on syytä poistaa ja informoida jäseniään oikein. Mikäli esim USA-pelaaja tänne tulee ja pelaa täällä vain jalkapalloa, kyse on minimipalkasta tai palkka ja edut yhteenlaskettuna, muodostuvasta palkan määrästä.

Suurin osa ulkomaalaisista saa laillisesti tulla tänne ja oleskella täällä. Voi myös käyttää ajastaan pienen osan (esim 25%) jalkapalloon ja saada sitten siitä minimipalkkaa pienempi palkkio. Muun ajan hän voi täällä elämysmatkailla omilla varoillaan, opiskella pari tuntia päivässä, tehdä puolipäivätöitä ja kalastaa, sukellella, asua ystäviensä luona. Tai sitten vaikka tekemällä Au Pairin töitä. (Josta sitten jo maksetaan lähes minimipalkkaa vastaava palkka.)

Viranomaiset saavat päätettäväkseen paljon toisistaan hyvin erilaisia tapauksia ja ratkaisevat ne sen mukaan, mitä näyttöjä asioista saavat. Ennakkoasenteen vuoksi, asiat tulee selvittää etukäteen.

Ja seuroille on parempi, kun eivät tarkennusta palloliitolta pyydä, vaan viranomaisilta. Tarkalleen sellaiseen esimerkkiin, kuin mitä heidän eri vieraiden on tarkoitus täällä tehdä.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 22.06.15 - klo:18:29

Kyllä se poistaa sen mahdollisuuden, ettei pelkällä turistiviisumilla (3kk) saa enää pelilupaa.


Ei poista. Kyllä (turisti) saa laillisella viisumillaan pelata vaikka jalkapalloa.

Palloliitolla ei ole oikeutta hylätä lisenssiä sellaiselta henkilöltä, joka on laillisesti täällä.

Palloliitolla ei myöskään ole oikeutta päättää pelaajien palkkioista.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 22.06.15 - klo:18:46

Kyllä se poistaa sen mahdollisuuden, ettei pelkällä turistiviisumilla (3kk) saa enää pelilupaa.


Ei poista. Kyllä (turisti) saa laillisella viisumillaan pelata vaikka jalkapalloa.

Kyllä nääs Palloliitto voi estää pelaamasta naisten liigaa ja ykköstä, jos ei anna pelilupaa.
Kakkosta ja piirisarjoja saa edelleen pelata vaikka viikon turistiviisumilla!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 22.06.15 - klo:20:50
Lainaus:  Mikäli pelaaja on hakenut oleskelulupaa muun syyn kuin urheilun vuoksi ja hänelle on se myönnetty, ei minimipalkkasääntö koske häntä.

Tulkitaan automaattisesti näin:

Mikäli oleskelulupa on (syystä riippumatta) jo myönnetty, ei minimipalkkasääntö koske häntä.

Tuossa kohtaa maahantulon valvonta siis pysähtyy.

-  -  -

Edit:

Lainaus: Palloliitolla ei ole oikeutta hylätä lisenssiä sellaiselta henkilöltä, joka on laillisesti täällä. Palloliitolla ei myöskään ole oikeutta päättää pelaajien palkkioista.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 22.06.15 - klo:22:15
Kyllä tämä liiton päätös muuttaa olennaisesti käytäntöä 'tietyissä' seuroissa. Nyt ei voi pelata kolme kuukautta turistiviisumilla liigassa ja divarissa. Aikaisemmin liittoa ei ole kiinnostanut edes se onko pelaajalla maassaololupa. Nyt liitto joutuu tarkistamaan onko maassaololupa vireillä. Hakeminen on kohtuu kallista puuhaa siksi tietyt seurat ovat jättäneet sen aikaisemmin hakematta.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 23.06.15 - klo:00:04
Myös turistiviisumi oikeuttaa maahantuloon, ts. on oleskelulupapäätös.

Ei ulkolaista henkilöä aina koske erilaiset säännöt kuin kotimaisiakaan.

Älkää sekoittako puuroa ja velliä keskenään.

Ehkä ymmärrätte, jos jatkossa puhun vain tänne opiskelemaan tulevasta henkilöstä... joka myös pelaa jalkapalloa.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: KKK - 23.06.15 - klo:00:07
Turistiviisumilla ei muuten saa opiskella Suomessa. Toki jollain kurssilla voi käydä, mutta ei pidempään.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 23.06.15 - klo:00:14
Joo, ei saa. En sitä tuossa yhteydessä tarkoittanut.

Turistikin saa pelata jalkapalloa. Se oli se pääpointti.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 23.06.15 - klo:00:45
Myös turistiviisumi oikeuttaa maahantuloon, ts. on oleskelulupapäätös.

Ei ulkolaista henkilöä aina koske erilaiset säännöt kuin kotimaisiakaan.

Älkää sekoittako puuroa ja velliä keskenään.

Ehkä ymmärrätte, jos jatkossa puhun vain tänne opiskelemaan tulevasta henkilöstä... joka myös pelaa jalkapalloa.

Turistiviisumi haetaan lähtömaassa konsulaatista, oleskelulupahakemus haetaan Suomessa ja päätös tehdään Suomessa. Eli ovat kaksi täysin eri asiaa!
Turistiviisumin voimassaolo on yleensä 3kk.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 23.06.15 - klo:00:53
Myös turistiviisumi oikeuttaa maahantuloon, ts. on oleskelulupapäätös.

Ei ulkolaista henkilöä aina koske erilaiset säännöt kuin kotimaisiakaan.

Älkää sekoittako puuroa ja velliä keskenään.

Ehkä ymmärrätte, jos jatkossa puhun vain tänne opiskelemaan tulevasta henkilöstä... joka myös pelaa jalkapalloa.
Kyllä on pahasti puurot ja vellit sekaisin.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 23.06.15 - klo:01:03
Ompa saivartelua, taisi itse aihe unohtua. Alkakaa vänkäämään keskenänne, mä en taida viitsiä. Jatkan NOR-ENG pelin katsomista. Illanjatkoa.   :D
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Matti Lintunen - 23.06.15 - klo:01:47
Itsekin katselen naisia...

Oma mielipiteeni näihin sääntöihin on aika moralistinen (kuten aina): jos pelaaja tulee tänne jalkapallon takia, kaikki kikkailu pois ja se minimipalkka maksuun. Porsaanreikiä löytyy aina, mutta niitä ei pitäisi käyttää - kun käytetään, tulee tällaisia päätöksiä.

Jos on muuten tullut tänne, niin sitten voi pelata ilmaiseksi tai sovittua korvausta vastaan. Tämän päätöksen jälkeenhän kukaan ei ole tullut tänne futista pelaamaan...

Itse asiassa kaikille sopimuspelaajille, myös suomalaisille, pitäisi maksaa tuo minimipalkka, jos ei ole osoittaa täysikäisellä muuta työpaikkaa/ansionlähdettä.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 23.06.15 - klo:02:50
Sienestyskausi alkanut?! Varo niitä valkohattuisia!!!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Matti Lintunen - 23.06.15 - klo:07:50
Valkohattuisten kanssa vielä pärjää, mutta mites nuo pihassa pyörivät valkotakkiset.... ;D

Kuten sanoin, moralistinen on lähtökohtani, pitäisi olla reilu kaikkia kohtaan, niin pelaajia, muita seuroja ja kaikkia muita toimijoita kohtaan.

Ja sit mä heräsin.

EDIT: Aika jännä, että Ekin luettelossa ei ole esimerkiksi Norjaa...
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 23.06.15 - klo:08:01
Itsekin katselen naisia...

Jos on muuten tullut tänne, niin sitten voi pelata ilmaiseksi tai sovittua korvausta vastaan. Tämän päätöksen jälkeenhän kukaan ei ole tullut tänne futista pelaamaan...

Itse asiassa kaikille sopimuspelaajille, myös suomalaisille, pitäisi maksaa tuo minimipalkka, jos ei ole osoittaa täysikäisellä muuta työpaikkaa/ansionlähdettä.
Kohta velvoitat seuran hankkimaan naisen...,jos katselee naista, sillä silmällä, eikä peliä. On Nääs tullut 'tänne' vartavasten sienestyskaveria etsimään ja sit mä sekosin, eiku.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 23.06.15 - klo:09:07

...kaikille sopimuspelaajille, myös suomalaisille, pitäisi maksaa tuo minimipalkka, jos ei ole osoittaa täysikäisellä muuta työpaikkaa/ansionlähdettä.


Ei ole näillä näkymin Suomeen tulossa Naisten Superliigaa, kun miehissäkin on vain muutama seura, joissa rahaa on (toistaiseksi) tarpeeksi takana.

Tässä nopeasti laskettu budjetti, jolla Naisten Superliiga saataisiin onnistumaan:

- Pelaajat 20kpl, minimipalkka 1200+eläke-vakuutus-sos ja piilokulut. Yht. 2400 ekiä/hlöx10kk.
- Valmentajat 3kpl, palkka 3000+eläke-vakuutus-sos ja piilokulut. Yht. 6000 ekiä/hlöx10kk.
- Muut kulut arviolta yhteensä, 40000 ekiä.

(20x2400x10) + (3x6000x10) + 40.000 = yht. 700.000 erkkiä/vuosi.

Helppoa, kuin heinänteko.  Ja sit mä heräsin.

Paitsi, että tuo summa taitaa olla suurempi, kuin koko Naisten Liigan budjetti!   :)

Kun jo tälläkin hetkellä tilanne on vakava, lähtenyt lapasesta, niin välitön seuraus seurojen kulujen nostamisesta, (ilman vastaavaa suoraa kompensaatiota) johtaa sellaiseen, että Suomen jalkapallon taso vielä entisestään laskee. Koska jalkapallon kehittämiseen jää jäljelle liian vähän todellisten tekijäihmisten energiaa. Homma on jo nykyisillä kuluilla ja tehtävämäärillä, näivettynyt pystyyn. (Drop Out.)

Joten, miten pelastetaan suomalaisen (seura) jalkapallon alasajo?

Olisi hyvä muistaa, että seurat ne maajoukkueille materiaalin valmistaa.

Pelaajayhdistys ja palloliitto (ja nyt ML) voivat lisäkuluja esittää, mutta tavallinen arkirealismi ei tue näitä ajatuksia. Kukaan meistä ei ole näitä haaveita vastaan, mutta...  Ja sit mä heräsin.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Matti Lintunen - 23.06.15 - klo:10:20
En ole esittänyt mitään, paitsi toiveen/unelman.

Tiedän oikein hyvin arjen raadollisuuden. Tehnyt myös joukkueilleni laskelmia ja hyvin kutinsa pitäneitä kulu- ja tulobudjetteja (aina kulut inhorealistisesti ja tulot alakanttiin ja ne mätsäämään). Surullista on myös se, että veikkaan ihan lonkalta, että useimpien naisjoukkueden ja/tai naisfutisseurojen talous ei kestäisi päivänvaloa tai esimerkiksi verottajan tarkastusta.

Olen myös usein esittänyt kysymyksen siitä miksi rahaa "tuhlataan" tusinaulkkiksiin eikä suomalaisten pelaajien kehittämiseen. En koskaan ole myöskään hyväksynyt sitä, että näiden peliluvilla/maassaololuvilla kikkaillaan jne.

Kun katsotaan Suomen ohi viime vuosina nousseiden maiden kehityksen taustaa, niin mistä se raha on niille tullut - niinpä, liitto on tehnyt satsauksia.

Joka tapauksessa se nyt on vaan niin, että Suomen naisfutiksen taso ei tule tästä nousemaan ilman, että JOKU satsaa. Siitä voi sitten olla eri mieltä tarvitseeko sen edes nousta. Niin kauan kuin KAIKKI naisfutikseen liittyvät päätökset tehdään pelkästään TALOUDELLISISTA lähtökohdista, pelin - eli tuotteen - taso ei tule siihen kuntoon, että se alkaisi kiinnostaa suurempaa yleisöä.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 23.06.15 - klo:12:48
...höpinää...
EDIT: Aika jännä, että Ekin luettelossa ei ole esimerkiksi Norjaa...

Norja ei ole liittynyt EU:hun, mutta kuuluu ETA:an (Euroopan Talousalue). Siinä luettelossa ei ollut esim. Sveitsiä

Palloliiton liittohallituksen päätökseksi kirjattiin:

Lainaus
Liittohallitus päättää, että pelaajan, joka ei ole EU:n/ETA:n/Sveitsin kansalainen, on saatava pelaajasopimuksen mukaan veronalaista tuloa KELA:n vuosittain määrittelemän minimitoimeentulon verran (vuonna 2015: 1.165 euroa/kk). Mikäli pelaaja on hakenut oleskelulupaa muun syyn kuin urheilun vuoksi ja hänelle on se myönnetty, ei minimipalkkasääntö koske häntä.

Edit: Nyt kun tarkemmin miettii, niin tuossa (http://www.naisfutis.net/foorumi/index.php?topic=529.msg66998#msg66998) listassa olevien maiden kansalaiset ovat lähtökohtaisesti heikommassa asemassa taloudellisesti kuin EU/ETA-maiden kansalaiset, joten minimipalkkasääntö tullee koskemaan heitä.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 23.06.15 - klo:13:51
Kun ei-schengen alueen kansalainen matkustaa schengen alueelle, hakeeko hän sitä esim lähtökohtaisesti vain 'matkustamista' varten? Jos näin on niin silloinhan voi pelata ilmaiseksi, kun ei ole tullut vartavasten pelaamaan.
Entä schengen alueen kansalaiset? Hehän voivat asua pitempäänkin esim suomessa ilman maahanmuuttoviraston heille myöntämää lupaa?! Rekisteröimällä oleskelun poliisilaitoksella.
Myös tuo rajanveto kakkosen ja ykkösen välillä on mielenkiintoinen. Ikäänkuin naisten ykkönen olisi ammattilaissarja. Sen ymmärtäisi, jos divaaripelaajille maksettaisiin tuo minimipalkka niin silloin myös ulkomailta tuleville pitäisi maksaa, tasavertaisesti.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 23.06.15 - klo:14:01
Olen selvittänyt tämän asian, joten en puhu mielipiteestä.

Tämä palloliitosta uutisoitu "päätös" ei siis muuta mitään, ei mitään. Huomioikaa, että nämä asiat eivät edes ole palloliiton käsissä, vaan nimenomaan viranomaisten. Palloliitto ei ole viranomainen.

Joten käytännössä tätä uutista "ei päätöksenä" ole olemassakaan.

Uutisen otsikko "Minimipalkkasääntö Palloliiton sarjoihin" on epäselvä/virheellinen.

Toistan aikaisempaa, palloliitolla ei myöskään ole oikeutta päättää (seurojen maksamista) pelaajien palkkioista tai palkoista.

Toistan aikaisempaa, ulkomaalainen saa pelata jalkapalloa myös Suomessa ilman palkkiota. (Tämä asia kun ei kuulu palloliitolle.)

Palloliitolla ei myöskään ole oikeutta olla antamatta pelilupaa, kun asiat on tehty (lähtömaassa) oikein. Takana kun ovat viranomaissääntöjen lisäksi, myös FiFan säännöt, joten ei täällä peliluvasta enää erikseen päätetä. Se kuuluu antaa.

Puhummeko turistiviisumista vai oleskeluluvasta tämän asian yhteydessä, sillä ei ole oleellista merkitystä. Molemmilla papereilla pelata saa. (Se puuroista ja velleistä.)

-     -     -

Edit:  Hyvä Ruleone! Juuri niin.   :peukku_ylos:

Tarkennus:  Vaikka tulisi vartavasten jalkapalloa pelaamaan, saa pelata ilmaiseksi.
(Silloin tulee kyllä varautua selvittämään asiat viranomaisille aivan pohjia myöten.)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ruleole - 23.06.15 - klo:14:28
Jos oleskeluluvalla tarkoitetaan maahanmuutto-viraston antamaa tai hylkäämää päätöstä, se on aivan eriasia kuin turistiviisumilla maahan tulo'lupa'.
Myös tuo 'viisumi' käsite on tässä yhteydessä epätäsmällinen.
Käyttämällä samaa termiä tarkoittamaan eriasioita asiat mutkistuvat.


Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Myyrä - 24.06.15 - klo:08:48
Olen ymmärtänyt että ulkomailta tulevalle pelaajalle ei tarvitse myöntää pelipassia/lisenssiä jos se minimipalkka noin tonnisata ja joku euro 3 päälle, ei toteudu. Nyt aletaan ilmeisesti valvomaan tätä jo lähtöpäässä. :peukku_ylos: hyvä jos niin

Kyllähän tämä uusi käytäntö ainakin vähentää näitä filunkia harrastavia.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 24.06.15 - klo:13:25
Kun palloliitto päätti julkaista tämän "uutisen", se halusi vain antaa merkin siitä, että seurojen tulee olla tarkkana näissä asioissa.

Maahantulopäätökset hoitaa viranomainen ja peliluvan varmasti saa, jos/kun on laillisesti maassa.

Älkää takertuko tuohon minimipalkkaan. Sillä jalkapalloa 100%:sti ammatikseen pelaavia (nais) pelaajia ei tänne kannata tuoda... Se on seuroille yksiselitteisesti liian kallista! Hankkikaa pelaajille töitä ja/tai opiskelua, maailman arvostetuimmassa koululaitoksessa.

Kyllä tänne tulijoita on ja kaikki haluavat nähdä maailmaa.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Matti Lintunen - 24.06.15 - klo:15:25
Kun palloliitto päätti julkaista tämän "uutisen", se halusi vain antaa merkin siitä, että seurojen tulee olla tarkkana näissä asioissa.

Maahantulopäätökset hoitaa viranomainen ja peliluvan varmasti saa, jos/kun on laillisesti maassa.

Älkää takertuko tuohon minimipalkkaan. Sillä jalkapalloa 100%:sti ammatikseen pelaavia (nais) pelaajia ei tänne kannata tuoda... Se on seuroille yksiselitteisesti liian kallista! Hankkikaa pelaajille töitä ja/tai opiskelua, maailman arvostetuimmassa koululaitoksessa.

Kyllä tänne tulijoita on ja kaikki haluavat nähdä maailmaa.

Niin, se on liian kallista, jos se tehdään "laillisesti" ja "moraalisesti kestävästi ketään riistämättä".

Kuopiossahan Uwakit ja muut olivat kai (ei varmaa tietoa) koulun kirjoilla, kävivät siellä vain syömässä ja livi-tunneilla, asuivat hotellissa. Hetken päästä puuhamies saikin kutsun kuulusteluun, aiheena ihmiskauppa...;-). Eli oli järjestetty koulutusta...ja Uwakhan oli yhdessä vaiheessa aivan maailman huippua....ilmeisesti kuitenkin oli parempi olla täällä kuin kotimaassa.

Eräs toinen pelaaja meinasi nääntyä nälkään, kun lähetti suurimman (liian ison) osan palkastaan perheelleen Nigeriaan, jossa se oli puolestaan iso raha.

En nyt tajua miksi tuon kirjoitin, mutta minkä kirjoitin, sen kirjoitin. Ugh.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 24.06.15 - klo:16:44
ML ilmeisesti lukee tekstiäni rivien välistä.

En kannata laittomuuksia.

En myöskään kannata niitä palloliiton toimesta.

Ihmettelen, kun kukaan toinen ei ole tästä palloliiton ottamasta (viranomais) roolista huolissaan.

Olen myös huolissani urheiluseurojen taloudellisesta ja toiminnallisesta hyvinvoinnista. Mikäli seuroilla menisi paremmin, on selvää että pelaajillakin menisi.

Ristiriita tässäkin asiassa on se, kun palloliitto ei omalla toimillallaan ole yhtään huolissaan seuroista. Eikä tee mitään seurojen toiminnan parantamiseksi. Pelaajien olojen parantamiseksi taas tehdään. Hyvä niin, mutta palloliiton oma toiminta tulee olla kaikkia kohtaan yhtä tasapainoista, oikeudenmukaista. Nyt ei niin ole.

Kertokaa minulle, koska palloliitto on viimeksi tehnyt jotain sellaista, josta jäsenseuroille on hyötyä taloudellisesti tai toiminnallisesti?
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Matti Lintunen - 24.06.15 - klo:19:48
Tätä kyselin joskus piiristä - eli kumpi se nyt on, onko Palloliitto olemassa seuroja varten vai seurat Palloliittoa varten? Käsittääkseni perusoletuksena on tuo ensimmäinen vaihtoehto, todellisuudessa taidetaan kallistua toiseen vaihtoehtoon.

Ja tuohon peliluvan saamiseen vähän anekdoottia eli kauan sitten, kaukaisessa maakunnssa etäällä Kehä Kolmosesta oli nuori tyttö vaihdossa Etelä-Afrikasta, ja hän osasi pelata jalkapalloa ihan kohtalaisen hyvin. Ja olisi halunnut pelata paikallisessa seurassa ja sen B-tyttöjoukkueessa - mutta koska hän oli ns alaikäinen, hän ei saanut pelilupaa edes juniorijoukkueeseen.

Eli ei täällä aina saa pelata edes huvikseen futista sarjatasolla, puulakkissa kyllä - no....
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 06.07.15 - klo:11:10
Tulospalvelu on taas alhaalla  ???

Hakkeroitu kun
Lainaus
Security violation 1
?
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 05.09.15 - klo:12:50
Lainaus
Suomalainen jalkapallo keventää rakenteitaan

05.9.2015

Suomen Palloliiton valtuustoseminaari 3.-4.9.2015 antoi liittohallitukselle toimeksiannon valmistella marraskuussa 2015 kokoontuvalle valtuuston kokoukselle esityksen uudelleen organisoitumisesta. Uudelleenorganisoitumisen avulla tehostetaan 127 000 rekisteröidyn pelaajan ja 955 jäsenseuran palveluja.

Tavoitteena on hyödyntää aiempaa joustavammin koko henkilöstön osaamista nykyisiä aluerajoja laajemmin. Uudistuksella reagoidaan toimintaympäristön muutoksiin ja jäsenseurojen muuttuviin tarpeisiin.

Uudistamishanke on jatkoa kuluvan strategiakauden alueelliseen kehittämistyöhön ja tulee osaksi suomalaisen jalkapallon toimintastrategiaa 2016-2020, josta päätetään liittokokouksessa Tampereella ensi vuoden huhtikuussa.
http://kymppipaikka.fi/Suomifutis/Suomalainen-jalkapallo-keventaa-rakenteitaan

Yhteiskunnan tuen pieneneminen pakottaa Palloliitossa toimiin.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Nääs - 05.09.15 - klo:15:35

Suomalainen jalkapallo keventää rakenteitaan

Suomen Palloliiton valtuustoseminaari 3.-4.9.2015 antoi liittohallitukselle toimeksiannon valmistella marraskuussa 2015 kokoontuvalle valtuuston kokoukselle esityksen uudelleen organisoitumisesta. Uudelleenorganisoitumisen avulla tehostetaan 127 000 rekisteröidyn pelaajan ja 955 jäsenseuran palveluja.

Tavoitteena on hyödyntää aiempaa joustavammin koko henkilöstön osaamista nykyisiä aluerajoja laajemmin. Uudistuksella reagoidaan toimintaympäristön muutoksiin ja jäsenseurojen muuttuviin tarpeisiin.

Uudistamishanke on jatkoa kuluvan strategiakauden alueelliseen kehittämistyöhön ja tulee osaksi suomalaisen jalkapallon toimintastrategiaa 2016-2020, josta päätetään liittokokouksessa Tampereella ensi vuoden huhtikuussa.

Tällaista ovat päästäneet eetteriin Ateenasta, liiton hallituksen kokouksesta. Kunhan herrat selviävät... reissusta kotiin, niin alkavat miettimään palloliiton tavallista arkea. Tämä verbaalinen sananhelinä ei minua innosta, ei uskottavuutta.

Hauskaa, tragikoomista, kun jalkapallon ääntä Suomessa (luonnollisesti) käyttää palloliitto. Kun nimittäin valtion rahan väheneminen ei ole mikään ongelma kuin palloliitolle, mutta ei siis (talkoo) jalkapallolle.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Arsenal - 08.09.15 - klo:19:11

Suomalainen jalkapallo keventää rakenteitaan

Suomen Palloliiton valtuustoseminaari 3.-4.9.2015 antoi liittohallitukselle toimeksiannon valmistella marraskuussa 2015 kokoontuvalle valtuuston kokoukselle esityksen uudelleen organisoitumisesta. Uudelleenorganisoitumisen avulla tehostetaan 127 000 rekisteröidyn pelaajan ja 955 jäsenseuran palveluja.

Tavoitteena on hyödyntää aiempaa joustavammin koko henkilöstön osaamista nykyisiä aluerajoja laajemmin. Uudistuksella reagoidaan toimintaympäristön muutoksiin ja jäsenseurojen muuttuviin tarpeisiin.

Uudistamishanke on jatkoa kuluvan strategiakauden alueelliseen kehittämistyöhön ja tulee osaksi suomalaisen jalkapallon toimintastrategiaa 2016-2020, josta päätetään liittokokouksessa Tampereella ensi vuoden huhtikuussa.
.

Tällaista ovat päästäneet eetteriin Ateenasta, liiton hallituksen kokouksesta. Kunhan herrat selviävät... reissusta kotiin, niin alkavat miettimään palloliiton tavallista arkea. Tämä verbaalinen sananhelinä ei minua innosta, ei uskottavuutta.

Hauskaa, tragikoomista, kun jalkapallon ääntä Suomessa (luonnollisesti) käyttää palloliitto. Kun nimittäin valtion rahan väheneminen ei ole mikään ongelma kuin palloliitolle, mutta ei siis (talkoo) jalkapallolle.

Rivien välistä luettuna: YT:t tulossa. Hyvä näin koska isoja muutoksia ei muuten synny :peukku_ylos: Olisikohan Alajan viimeinen projekti Palloliitossa?!
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 08.11.16 - klo:10:50
Veli-Matti Yli-Rinteen blogikirjoitus Palloliitosta ja sen irrallisista piiriorganisaatioista.
https://vjs.fi/blog/2016/11/04/velkan-blogi-seurojen-palloliitto-tarvitse-piiriorganisaatioita/

Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: ohilaukaus - 21.11.16 - klo:11:24
Itä-Suomen piirin sivuilta bongattua:
Kun erovuorossa oli neljä jäsentä ja esityksiä tuli kuudesta henkilöstä, jouduttiin äänestykseen.  Itä-Suomi, Kaakkois-Suomi ja Keski-Suomi ovat perinteisesti pitäneet yhtä henkilövalinnoissa - mutta nyt Kaakkois-Suomi esitti omaa ehdokastaan kun taas Itä-Suomi ja Keski-Suomi olivat Marja Lipposen takana.  Äänestyksessä Marja Lipponen sai viisi ääntä ja tuli valituksi - kun taas Kaakkois-Suomen ehdokas Pirkko Itälä joutui tyytymään neljään ääneen ja jäi valitsematta.

Tämä oli siis tuore teksti Itä-Suomen sivuilla. En tiedä harittivatko silmäni aiemmin, kun mielestäni aiemmin piirin sivuilla oli em. tekstissä vielä lisäykset Kaakkois-Suomen sooloilusta ja siitä, että vaikuttaako tulevaan yhteistyöhön. Melkoista kabinettipeliä joka tapauksessa...
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 21.11.16 - klo:13:01
Ihan perus politikointia piireissä. Monessa piirissä poliittiset raja-aidat eivät ole vieläkään kaatuneet.
Ei siis mikään ihme, että suomifutis kyntää.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ma Aliton - 22.11.16 - klo:21:55
Ja sitten tämä Waldenin facebook kirjoitus:
https://www.facebook.com/jan.walden.56/posts/1251324264889021
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 23.11.16 - klo:18:14
Kilpailutoiminnan päällikön/Liiton lakimiehen paikka avoinna!
https://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/palloliitto-hakee-kilpailutoiminnan-paallikkoa (https://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/palloliitto-hakee-kilpailutoiminnan-paallikkoa)

Petteri Lindblom lähtenyt muiden haasteiden perään.
Next sub Peter Lundström vahvoilla ???
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 23.11.16 - klo:18:21
Kilpailutoiminnan päällikön/Liiton lakimiehen paikka avoinna!
https://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/palloliitto-hakee-kilpailutoiminnan-paallikkoa (https://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/palloliitto-hakee-kilpailutoiminnan-paallikkoa)

Petteri Lindblom lähtenyt muiden haasteiden perään.
Next sub Peter Lundström vahvoilla ???
Lundström niitä harvoja liiton miehiä jolla osaaminen kohdallaan.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: ohilaukaus - 23.11.16 - klo:19:28
Minusta Waldenilta suoraselkäinen kirjoitus! Ei liene pelkästään Uudenmaan ongelma. Monessa piirissä luotetaan jo 20 vuotta tehtävässä toimineeseen, eikä haluta uusia tuulia tai näkemyksiä. Näin Suomen taso miesrangissä säilyy 101:ssä ja naisissa pikkaisen paremapana.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: antiviri - 17.12.16 - klo:18:15
Minusta Waldenilta suoraselkäinen kirjoitus! Ei liene pelkästään Uudenmaan ongelma. Monessa piirissä luotetaan jo 20 vuotta tehtävässä toimineeseen, eikä haluta uusia tuulia tai näkemyksiä. Näin Suomen taso miesrangissä säilyy 101:ssä ja naisissa pikkaisen paremapana.
Aivan loistava kirjoitus, mutta todella surullinen kirjoituksen sisältö! Kauan jalkapallon parissa toimineena, voin sanoa, että Palloliitto on järjestönä edelleen näitä surullisen kuuluisia vanhoja rakenteita, jossa fokus on täysin hukassa ja oikeastaan mikään ei johtotasolla ole muuttunut. Suomalaisen jalkapallon parempi tulevaisuus alkaa siitä, kun nämä vanhat poliittiset jäärät ja heidän oppipoikansa saadaan pois toiminnasta.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Aleqok - 03.02.17 - klo:10:14
 ;D
Ei hitto mie romahda ja kuolen nauruun. Mikä tää on
https://www.palloliitto.fi/palloliitto/yhteystiedot/palloliiton-toimisto/alueelliset-ja-valtakunnalliset-johtoryhmat
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: g-man - 06.02.17 - klo:18:35
ja valinnat ovat onnistuneet päätöksien mukaan
"Alueellisten johtoryhmien jäsenvalinnoissa noudatetaan liittohallituksen 15.8.2016 tekemän päätöksen mukaisesti vähintään 25 % miehiä ja naisia -periaatetta." jopa puolessa valiokunnista. Eteläinen on näköjään ainoa missä sukupuolijakautuma on onnistunnut kaikissa johtoryhmissä. Pohjanmaa oli luultavasti käsittännyt väärin(?) ja luullut että pitäisi olla 25% toisen sukupuolen edustajia 25% johtoryhmistä, eli yhdessä neljästä.
En ota kantaa henkilövalintoihin tai johtoryhmien tarkoitusperään, Haluan ehkä enemmän nostaa esille sen että jos Palloliiton arvovalta on näin korkea niin sen voi helposti suhteutaa SUomen futiksen tasoon.
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 06.02.17 - klo:19:02
Kilpailutoiminnan päällikön/Liiton lakimiehen paikka avoinna!
https://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/palloliitto-hakee-kilpailutoiminnan-paallikkoa (https://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/palloliitto-hakee-kilpailutoiminnan-paallikkoa)

Petteri Lindblom lähtenyt muiden haasteiden perään.
Next sub Peter Lundström vahvoilla ???
Lundström niitä harvoja liiton miehiä jolla osaaminen kohdallaan.
Pekka Soini liiton kilpailutoiminnan päälliköksi/lakimieheksi
http://ravinetti.fi/uutisarkisto/pekka-soini-palloliiton-kilpailupaallikoksi/ (http://ravinetti.fi/uutisarkisto/pekka-soini-palloliiton-kilpailupaallikoksi/)
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 21.09.17 - klo:22:14
Liittohallituksen kokous Seinäjoella 22.-23.9.
Työkokous alkaa perjantaina klo 13.30 ja sitä voi seurata HUUTV:n kautta suorana!


https://www.palloliitto.fi/uutiset/suomen-palloliitto/palloliiton-liittohallitus-kokoontuu-seinajoella

Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Assistonto - 27.09.17 - klo:16:36
Näköjään palloliiton sivusto laitettu uusiks , toimii kuin junan vessa
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 27.09.17 - klo:17:27
Näköjään palloliiton sivusto laitettu uusiks , toimii kuin junan vessa
Nykyään kun saitit tehdään kännykkäselaajien ehdoilla, tuntuu siltä, että osa materiaalista on jätetty pois, tai sitä on hyvin vaikea löytää  :-\
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Eki - 04.10.17 - klo:08:50
Vanha tulospalvelu on taas käytettävissä, mutta miten kauan?

https://vanha.palloliitto.fi/tulospalvelu
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: Ma Aliton - 14.01.18 - klo:12:51
Näköjään palloliiton sivusto laitettu uusiks , toimii kuin junan vessa
Nykyään kun saitit tehdään kännykkäselaajien ehdoilla, tuntuu siltä, että osa materiaalista on jätetty pois, tai sitä on hyvin vaikea löytää  :-\

Miloinkohan nämä sivut saadaan kuntoon. Kohta neljä kuukautta kulunut ja mitään ei ole saatu aikaan. >:(
Käytettävyydeltään aivan järkyttävät  :peukku_alas:
Otsikko: Vs: Palloliitto
Kirjoitti: kiira_s_tuli - 14.01.18 - klo:16:46
Näköjään palloliiton sivusto laitettu uusiks , toimii kuin junan vessa
Nykyään kun saitit tehdään kännykkäselaajien ehdoilla, tuntuu siltä, että osa materiaalista on jätetty pois, tai sitä on hyvin vaikea löytää  :-\

Miloinkohan nämä sivut saadaan kuntoon. Kohta neljä kuukautta kulunut ja mitään ei ole saatu aikaan. >:(
Käytettävyydeltään aivan järkyttävät  :peukku_alas:
Näin on. Muutos on ollut takapakkia. Käytettävyys karmea. Yksittäisen tiedon hakeminen on kuin joku monimutkainen arvoitus. Jotkut ö-junnujen tulokset hyökkää ensimmäisenä silmille.
Eikö jossain ollut, että tämänkin projektin takana on joku nepotismi/hyväveli kuvio?