Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jalaton

Sivuja: [1] 2 3 ... 48
1
Naiset / Vs: Kakkosen A-lohko 2015
« : 24.11.15 - klo:22:45 »
Espoo solminut soppareita tyylillä:
Naiset innolla uuteen kauteen


2
Naiset / Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« : 24.11.15 - klo:22:43 »
Lainaus
Academically, Koivisto has earned a perfect 4.00 GPA so far as she pursues a degree in interdisciplinary social science

ei voi muuta kuin ihailla  :peukku_ylos:

3
Eiköhän ton kokoiset kuvat mahdu internettiin tai sitten pitää papan ostaa uusi tietokone ja sellainen vähän nopeempi netti.  ;D

Hienoja kuvia!

4
Nuoret / Vs: Laura Kalmari 2015
« : 05.08.15 - klo:13:30 »
Matti hei, meillä Suomessa ei palvota kuin yhtä jumalaa kerrallaan ja Barsan lyhytsyöttöpeli on nyt se uskonkappale jonka jokainen ASIANTUNTIJA tunnustaa. Kaikki muu on perseroiskintaa.
 8)


5
Nuoret / Vs: Laura Kalmari 2015
« : 04.08.15 - klo:15:48 »
Ei sen takia kannata tuhota seuran junnuputkea, jonka pitäisi tuottaa parikymmentä B-ikäistä vuosittain ja toivottavasti riittävästi aikuisia kilpatasolle. LK on kuitenkin turnaus johon jokainen ikäluokka raivaa vielä tiensä itse tai ainakin pitäisi raivata.
Ei kai se junnuputki Laura Kalmari turnaukseen kaadu?! Yksi turnaus muiden joukossa!? Kaatuiko JyPK -02 Gothia Cupiin kun oli extra apuja? Ai jai voi voi kyllä sielläkin tarvitaan psykologia sielunhoitoon ja joku drop outtasi!

Ei se turnaus itse mitään tee sehän on vain yksi turnaus muiden joukossa. Samat joukkueet siellä pelaa kuin muissakin turnauksissa. Ehkä olet niin kova, ettei drop out sinua häiritse, mutta itse otin sen aina vakavasti, kun valmentamani pelaajat eivät viihtyneet ja tutkiskelin aina omaa toimintaani, jos se oli ollut syynä tai edes katalyyttinä siihen. Eivät pelaajat välttämättä aina tykänneet siitä miten hommia hoidin, mutta nykyään vielä tervehtivät, kun tulevat kadulla vastaan.

Mutta junnuputkesta. Se kaatuu siihen, kun vuodeksi 14 vuotiaiden valmennuksen painopiste siirretään yhteen turnaukseen valmistautumiseen penkittämällä suurin osa joukkueesta ja peluuttamalla sarjoissa joilla turnaukseen päästään vain avausta ja/tai pelaajia toisista ikäluokista vain siksi, että päästään turnaukseen ja lopulta turnauksessa kolmas osa pelaajista on joukkueen ulkopuolelta. Muut sitten pelailevat jämä sarjoja tai muissa ringeissä, jos pelaavat ollenkaan. Nyt ei puhuta viikoista vaan reilusta vuodesta, kun LK mahdollisuus alkaa häämöttää ja kunnianhimo ohittaa järjen äänen.

Olen itse istunut vanhempain kokouksessa ja kuunnellut, kun jojo selittää, että kaikki eivät pelaa ja tytöt ovat hyväksyneet tämän ja seurakin vaatii... ja luullut, että tässä vain pehmitetään vanhempia, ettei peliaika jakaannut aivan tasan ja siksi jojo pistelee vähän omiaan. Sitten, kun katsoo kauden jälkeen tilastoja, niin käytännössä 9 pelaajaa vetänyt täydet minuutit ja loppupeliaika jaettu suppenevasti loppujen 13 pelaajan kesken. Osa ei ole pelannut olleenkaan tai yhtään ns. merkittävää minuuttia jossa peli ei olisi ollut ratkaistu. Pelit ovat tärkeä osa valmennusta. Ilman pelejä, ei pelaaja voi tietää miksi asioita harjoitellaan ja onko ne sisäistetty itsetunnosta puhumattakaan.

Sen lisäksi, että pudotetut ja penkitetyt jäävät ilman oman sarjatasonsa mukaisia pelejä, toiminta hajoittaa joukkueen. "Parhaat" eivät enää viihdy joukkueessa "huonojen" kanssa ja lähtevät muualle "huonot" tajuavat, että kaikki sanahelinä joukkueen eteen uhrautumisesta olikin yksisuuntaista skeidaa  - he eivät olleetkaan joukkueen jäseniä. Dropout ja muualle lähteminen  lähentelee sitten seuraavan kauden aikana helposti 30-60% ja pahimmassa tapauksessa mitä olen nähnyt, niin joukkue hajoaa. Lopputulos on, että noin 60 D ikäisestä pelaajasta karsitun 25 pelaajan kilpajoukkueesta on lopulta puristettu 4-6 ylimmällä tasolla pelannutta pelaajaa B ikäisiin.  

Osa nuorten valmentajista kuvittelee, että ovat Mourinhoja ja että heidän tehtävänsä on kasata joukkueita voittamaan hinnalla millä hyvänsä vaikka LK, StadiCup, ELL jne . Onhan se kiva tunne, kun joukkue jota valmennat voittaa sarjansa tai pääsee mitalleille - itsekin niistä hetkistä nauttinut sitä en kiellä, mutta nuorten valmentaja joka "pelaa voitosta" on väärässä ammatissa. Ja ennen kuin joku mussuttaa, että eikö saa voittaa ja tuleeko häviämällä parempia pelaaja, niin ei tule, mutta jos joutuu kysymään, niin ymmärrys on sillä tasolla, ettei kannata edes selittää.

Pelaajille saa sanoa, että me pelaamme vain voitosta, mutta seuroilla ja valmennuksella pitäisi olla vähän pidempijänteinen toimintatapa.

Pahoittelen pitkästä postauksesta

6
Nuoret / Vs: Laura Kalmari 2015
« : 03.08.15 - klo:23:35 »
Eikö Hongalla siis ollut 18 00-pelaajaa?

Miten hoidetaan ja hoidettiin mahdollisesti 00-joukkueeseen aikaisemmin kuuluneiden pelaajien ja nyt pudotettujen sielunhoito ja miten estetään heidän kohdallaan dropout (vai tuliko jo hoidettua, heh-heh).

Miksei voisi pelata kautta loppuun ikäluokkaporukoin, myös kalmarin?

Samaten kalskahtaa pahalta minimipeliajan saaminen täyteen jo alkulohkossa tärkeänä asiana, mites peluutus meni sijoituspeleissä?

Itse ihmettelen samaa, en tosin tarkoita Honkaa vain noin yleensä. Sivusta nähnyt jo useamman kerran, kun hyvä ikäluokka hajotetaan aikuisten tuloskiiman takia juuri tässä iässä. Loppujen lopuksi LK on yksi turnaus muiden joukossa. Ei sen takia kannata tuhota seuran junnuputkea, jonka pitäisi tuottaa parikymmentä B-ikäistä vuosittain ja toivottavasti riittävästi aikuisia kilpatasolle. LK on kuitenkin turnaus johon jokainen ikäluokka raivaa vielä tiensä itse tai ainakin pitäisi raivata.

Pudotettujen sieluja tuskin hoidetaan. Valmentaja, joka pudottaa 14 vuotiaan pelaajan turnausryhmästä tuskin miettii näitä asioita.

7
http://www.mtvtekstikanava.fi/new2008/images/258-01.gif

Käsittämätöntä. Suomi on (naisten) jalkapallossa maailmanmestari!!

Tästä täydet viisi tähteä!  :peukku_ylos: :peukku_ylos: :peukku_ylos: :peukku_ylos: :peukku_ylos: :peukku_ylos:   Onnea valtavasti!!!

 

EDIT: Vai oliko se Olympiavoittaja. Onnea kuitenkin!!!  :peukku_ylos:

Hienoa!
Näytitte, että jalkapallo kuuluu kaikille!! Onnittelut voittajille ja jatkakaa samaan malliin!

8
Nuoret / Vs: Laura Kalmari 2015
« : 01.08.15 - klo:17:55 »
Eiköhän taitokisan idea ole tullut, kun on kuultu ulkomailla olevan taitoa, eikä olla oikein tiedetty mitä se tarkoittaa jalkapallossa. Joku sitten palaverissa keksinyt, että hei pidetäänpäs niitä vartein oikein kisat, niin lapset oppivat taitoa.

Vinkkinä musiikkiväelle: Pianon soitossa voisi pitää kisat siitä kuka pimputtaa nopeiten tai lyö C-duurin kovimpaa.

9
Nuoret / Vs: Laura Kalmari 2015
« : 31.07.15 - klo:15:22 »
Pelaajaluettelot löytyvät turnauslehdykästä (pdf), mutta otteluohjelma taitaa siinä olla väärä.

Ikiä ei näytä olevan

10
Nuoret / Vs: Laura Kalmari 2015
« : 30.07.15 - klo:23:30 »
Montako muiden seuran pelaajaa XZYlla on kasattu menestyksen tavoittelun huumassa?
Onks tietoa lainapelaajista tämän vuoden turnauksessa?
 
No onkos sillä  väliä onko  lainattu pelaajia?  Toisin kuin sinä en usko, että  ne lainataan joukkueen menestyksen tavoittelun huumassa. Nämä kisat eivät sittenkään ole SM-kisoja , eikä rahaa ole jaossa.

No kannattaa kysyä niiltä pelaajilta jotka syrjäytetään jalkapallouransa kenties hienoimmasta kokemuksesta. Ja kuten piiri härpäkkeessä yksittäiset pelaajat uudessa ympäristössä harvoin loistavat ja pääsevät omalle tasolleen.

Itse antaisin valmennuspäälikkönä pienen puhuttelun valmentajalle, joka hakee pelajia oman valmennusrinkinsä ulkopuolelta. Ei ole selvästi hoitanut omaa hommaansa.

11
Naiset / Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« : 26.07.15 - klo:13:14 »
Eikös siellä VJS:ssä olekaan tavoitteena "voitetaan _______-cuppi ja ____-sarja ensi vuonna" - mikä tietenkin toteutetaan peluuttamalla 1/3 joukkueesta ja täydentämällä nuoremmista ja vanhemmista joukkueista ja soittelemalla naapuriseurojen tähtöset läpi. Sitten ihmetellään, kun naisikään mentäessä onkin seuran omasta ikäluokasta vain 1-4 pelaajaa, jotka ovat treenanneet tavoitteelisesti.

VJS:n voi korvata monella muulla seuralla.

e: typoja

12
Naiset / Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« : 20.07.15 - klo:01:07 »
 ;D palsta alkaa lähestyä kummeli sketsiä, mutta hyvä niin  :tuoppi:

Kemppinen troolaa isoilla verkoilla ja taisi pari arvokalaa päätyä pannulle asti ja parista kiiskistäkin tekisi keiton jos ei ruodot haittaa.

Ruleolelle suosittelen rauhallista kesälomaa, ettei vaan joku valtimo pamahtaisi.

13
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 12.07.15 - klo:17:56 »
Tiedettiin ja tiedettiin...  meillä Suomessa taitaa ylpeys käydä aina lankeemuksen edellä ;)

duunit sitten lomien jälkeen :)


14
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 12.07.15 - klo:13:18 »
Toiselta foorumilta bongasin tälläisen herkkupalan:

http://www.hs.fi/urheilu/a1436504960043?ref=suositeltu-aihe

Italialaisen Roberto Nuccion näkemyksiä siitä mitä pitäisi tehdä. Tuo seurojen rankkaus juniori valmennuksen mukaan olisi kyllä aika hieno veto.

Alkaa olla aika OT

15
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 12.07.15 - klo:00:36 »
Varmasti itse menisin pelailemaan, mutta ehkä keskityn ikämieshöntsiin, mutten sateella, kun on liukasta.  :D Tuota samaa vähän itsekin sanoin, mutta en ala arvostelemaan päätöstä.

Unohtui, että piti vielä sanoa tuosta piiri ja maju valinnoista se, että pointtini ei ole se, että se tappaa innostuksen jalkapalloon, kun ei valita. Pointti on, että naisten puolella ei kovin monella ole mahdollisuutta ammattilaisuraan ja kun nuorena jo näkee, että ovi on kiinni huipulle, niin järkevällä ihmisellä ajatukset kääntyvät muualle vaikka harrastus jatkuisikin. Kansantaloudellisesti se voi olla  jopa hyvä asia. Jalkapallon ystävän kannalta ehkä ei.

Sivuja: [1] 2 3 ... 48