Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - savox

Sivuja: [1] 2
1
Nuoret / Vs: Tyttöturnaukset 2019
« : 20.07.19 - klo:08:25 »
FC Siilin TyttöSiili-tyttöturnaukseen Siilinjärvelle on 21.-21.7.2019  tulossa jo 56 joukkuetta ja vielä mahtuu joihinkin sarjoihin

FC Siilin TyttöSiili-turnaus järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa ja se on noussut Itä-Suomen suurimmaksi tyttöturnaukseksi. Moni joukkue ympäri Suomen tulee päättämään kauttaan Siilinjärven nurmikentille - tänä vuonna käytössä myös uusittu pääkenttä. Turnauksessa on kaikki sarjat ikäluokissa 2005-2011 syntyneille. Monet sarjat on jo täynnä, mutta useaan majtuu vielä joitain joukkueita. Lisätietoja turnaussivulta. http://gameresultsonline.com/fc-siili/tyttosiili-2019

2
Nuoret / Pitäiskö olla huolissaan ?
« : 03.10.18 - klo:00:19 »
Itä-suomalaisen tyttöfutiksen osalta olisin enemmän huolissaan pikkutyttöfutiksen "olemattomuudesta" kuin yj-toiminnasta, Laura Kalmarsita, B-SM:sta, I-divarista ym vanhempien tyttöjunnujen sarjoista. Viidessä vuodessa on menty selvästi taaksepäin tyttäfutiksessa Itä-Suomessa, jossa pikkutyttöihin löytyy enää muutama seura, jolla sitten useampi joukkue. Perinteisistä tyttöseuroista hävinneet melko tyystin mm SiPS, WJK, KiuPa, Yllätys, OuPa, KiU ja Kaiku. Tämä tulee aikanaan näkymään näissä keskustelun alla olevissa Kalmareissa ja B-tyttöjen sarjoissa ja kyllähän ympäristön tyttötoiminnan puute näkyy jo nyt Pallokissojen alamäessä, kun ympäristöstä ei tulekaan enää maajoukkuetyttöjä (kuten SiPS:sta ja WJK:sta). Toivottavasti muualla Suomessa asia on paremmin...

3
Nuoret / Vs: TB Ykkönen B-lohko 2017
« : 03.10.17 - klo:16:24 »
Joku syyhän siihen pitää todellakin olla että vuodesta toiseen pelaajista 60 km on lyhyempi matka kuin 20 km ja pelaajiltahan sen ainoan oikean vastaukses saisi - muilta osapuolilta varmaan tulisi hyvinkin erilaisia vastauksia. Yhtenä yleisenä syynä on Klubin ja SiPS:n pitkäaikainen hyvä yhteistyö ja hyvät välit ja Klubi näyttää vaalivan yhteistyötä nykyään myös toiseen siilinjärveläisseuraan. Jos siilinjärveläistytöt ei Klubissa pelaa ensi kaudella, niin enpä usko että Kuopioon menevät vaan jäävät siihen puoliväliin seuraan, jossa sipsiläisiä 98-00 tyttöjä pelasi tälläkin kaudella vaikka kuinka monta...

4
Nuoret / Vs: TB Ykkönen B-lohko 2017
« : 03.10.17 - klo:10:02 »
Iisalmi-Siilinjärvi yj joukkueita on ollut tällä vuosikymmenellä  harva se vuosi, kun omat ei ole riittäneet ja Kuopion suunta ei ole ole kaikkia kiinnostanut...Ensi kaudella taitaa Klubi joutua pelaamaan ilman siilinjärveläisiä.

5
Naiset / Vs: Ykkönen 2017
« : 10.02.17 - klo:19:10 »
KuFu nyt sitten näköjään sekä KuPS:n että Pallokissojen farmijoukkue ilman omia junnuja tytöissä tai pojissa

6
Nuoret / Vs: Bt Ykkönen C-lohko 2016
« : 29.11.16 - klo:10:11 »
SiPS:n paikka menee uusjakoon. Pelaajat menneet pohjoiseen ja etelään.

7
Nuoret / Vs: Bt Ykkönen C-lohko 2016
« : 08.11.16 - klo:19:31 »
Pallokissojen B SM-joukkueessa oli ennestään ja on edelleen yksi tyttö Klubista ja toinen SiPS:ta noiden nyt siirtyneiden kahden iisalmelaisen ja yhden sipsiläisen lisäksi eli 5 kaikkiaan.

8
Nuoret / Vs: Bt Ykkönen C-lohko 2016
« : 02.11.16 - klo:09:33 »
SiPS:n tyttöjen siirtyminen Klubiin oli paikallislehden Uutis-Jousen jutussa, jossa oli myös maininta, ettei yj ToU:n kanssa onnistunut yrityksistä huolimatta, kun pelaajia ei tullut tarpeeksi. Ehkäpä Tiikereiden mukaan tulo muuttanut suunnitelmia.  Saapa nähdä, mitä tapahtuu - ei taida tietää kukaan...

9
Nuoret / Vs: Bt Ykkönen C-lohko 2016
« : 26.10.16 - klo:19:50 »
Paikallislehti Uutis-Jousen jutun mukaan SiPS:n jäljellä olevat pelaajat olisivat menossa Klubiin. Iisalmen suunta on luontainen, koska SiPS:n tytöt on pelanneet viime kesänäkin Klubissa Puolen Suomen liigaa ja Kalmari-turnausta. Matka on ehkä hieman pitempi Iisalmeen kuin Kuopioon, mutta pelikaverit tuttuja. SiPS ja Klubi ovat useiden vuosien ajan tehneet yhteistyötä B- ja C-tytöissä.

10
Nuoret / Vs: Bt Ykkönen C-lohko 2016
« : 12.07.16 - klo:07:19 »
SiPS:ltä ja Klubilta taitaa ensi kautta ajatellen pelaajat loppua - hyvä kun saavat tämän syyskauden loppuun pelattua, niinpä ne taitavat yhdistää voimansa taas muutaman vuoden tauon jälkeen, sellaisia juttuja ainakin liikkuu täällä savossa. Sittenhän ne pelaavat jo syyskauden oikeastaan pisteitä samaan pussiin  ;). Iisalmessa on taas parin vuoden tauon jälkeen muututtu hyvin yj-myönteisiksi ja jo tänä vuonna siellä pelattu 01 sarjassa kolmen eri seuran yhteisellä joukkueella. Siilinjärvellä yj-toimintaan on suhtauduttu myönteisesti vuosia, mutta kumppaneita on ollut vaikea löytää alle 100 km:n etäisyydeltä. Yj-toiminta täällä Savossa (Kuopiota lukuun ottamatta) vanhemmissa ikäluokissa on pelaajamäärien vähenemisestä johtuen ainoa mahdollisuus saada joukkueita kasaan piti siitä tai ei.

11
Nuoret / Futis harrasteena lapsilla ja nuorilla
« : 03.04.15 - klo:16:43 »
Kun nyt lukee naisfutisforumia ja/tai futisforum2:ta niin sitä ihmettelee, että kiinnostaako ketään enää futis pelkästään iloa tuottavana liikuntamuotona nuorilla ja pitääkö kukaan enää futista harrasteena ilman isompia tavoitteita minkään arvoisena. Äkkiä lukien vain menestys ja maajoukkueet ja aluejoukkueet ja SM ja Kalmari, minkä ikäiset pelaa missäkin maajoukkueessa, millä pelikirjalla koko Suomen nappuloita ja aikuisia pitäisi vetää, jne ovat merkityksellisiä ja muu puuhastelu on merkityksetöntä. Että pitää olla ammattivalmentajat ja yhteinen kansallinen ellei maailmanlaajuinen pelikirja jota noudatetaan ja jota toteuttamalla kaikki pärjää...Vanhemmilla on kuitenkin "ilmainen" motivaatio lähteä mukaan vetämään joukkueita (joillain, ei monilla) ja sekin mollataan keskusteluissa, joissa vain trendikäs ammattivalmentaminen on jotain. Myös siinä Peräkylän Pallo-Seurassa joku palloliiton koulutuksisa mukana ollut "päättäjä" uskoo tämän ja yrittää viedä laumaa eteenpäin jonkun huippujoukkueen opein - tuloksena katastrofi eli joukkueen häviäminen jalkapallokartalta. Tästä löytyy paljon esimerkkejä, mutta kiinnostaako ne ketään ? Toki seuroilla on (ainakin joillain) joitain harrastejoukkueita oman tunnon syistä ikään kuin käsienpelu välineenä, mutta ei sen toiminnan tärkeys kyllä kuvaannu juuri minkään seuran ohjelmanjulistuksista.

Toisaalta on tutkimusten mukaan lasten liikunta koko ajan vähenee ja vähenee ja on kansanterveydellinen riski jo. Harrastusten hinnan nousu toisaalta ruokkii edellä mainittua ilmiötä. Kuinkahan moni Peräkylän Pallo-Seuran 5-7 vuotiaihin lastaan tuova vanhempi on huolissaan siitä, onko joukkueella ammattivalmentajat ja onko tie turvattu piiri-, alue- ja maajoukkueisiin ja ammattilaiskentille ja tähtiin ? Kuinhakan moni perhe ajattelee kokeilla, millainen laji tämä jalkapallo oikein meidän tytölle olisi ja kuinka viihtyy tämän lajin parissa kun vaihtoehtoja on kymmenittäin ? Kuinkahan moni vanhempi miettii, mitä tämä kaikki maksaa ja kannattaako lähteä ollenkaan mukaan vai olisko halvempaa ostaa viimeistä huutoa oleva pleikkari ei niin tulis kuljetuksia ja jatkuvaa rahanmenoa?

Teini-iässä monille tulee muitakin mielenkiinnon kohteita eivätkä he ole omien sanojensa mukaan " valmiita uhraamaan koko elämäänsä futikselle, mutta kiva olis siti pelata". Kunnianhimoinen seurapomo taas voi ajatelle menestystä ja SM:ä jne ja asettaa pelaamisen ehdot niin, että joko täysillä tai ei ollenkaan ja seurauksena on "Titanik-ilmiö" etenkin siellä Peräkylän Pallo-Seurassa, miksei isommissakin seuroissa. Itse näkisin, että harrasteen jatkuminen missä muodossa tahansa veisi futista eteenpäin, sillä massojen lain kautta myös huippuja löytyy ja fanikulttuurin kautta löytyy tukea huippu-urheilullekin - sekä mies että naisfutikseen, sillä monista futaritytöistä tulee aikanaan äitejä ja heidän suhtautumisensa jälkikasvun harrastuksiin voi juontua omista kokemuksista.

Olen itse jo aktiivifutiksen ulkopuolella, mutta ollut vuosikymmiä sen sisälläkin, mutta kirjoitanpahan nyt kuitenkin tähän auki oman näkökulmani ikään kuin testamenttina, etenkin kun näyttää, ettei suomalainen futis kuitenkaan kaikesta kunnianhimoisuudestaan ja suuria futismaita matkimalla ole kuitenkaan kaatunut eteenpäin, vaan mennyt kansainvälisesti ajatellen pikemminkin turvalleen uudelleen ja uudelleen. Menestyksestä ja menestyksettömyydestä riippumatta tämän hieno laji ja peukku kaikille niille, jotka etenkin pienillä paikkakunnilla jaksavat usein yksin tai kaksin tehdä töitä vuodesta toiseen lajin ja lasten eteen  :peukku_ylos:

12
Nuoret / Vs: B-tytöt ykkönen C-lohko
« : 29.06.14 - klo:18:43 »
Klubi-36 voitti tänään Tornion 3-1 ja siitä lähtöpiste "nimihirviölle"  :peukku_ylos:

13
Nuoret / Vs: B-tyttöjen SM-sarja 2014
« : 16.11.13 - klo:09:18 »
Montaa mieltähän sitä aina ollaan ja joka tapauksessa. Tässä tapauksessa on ainakin mahdollista peluuttaa kummankin seuran pelaajia kullekin parhaiten sopivalla tasolla ja omien toiveidenkin mukaan. Ei ne pelipaikat siitä vähene eikä lisi, pelattiin kummin tahansa, kun kutenkin YJ:lla pelataan kahdessa eri sarjassa. Joukkueilla on takanaan vuosikausia tehtyä yhteistyötä ja niillä on ollut pelaajavaihtoa jo paljon ennen YJ-joukkueita ja pelaajat on yli joukkuerajojen pelien ulkopuolellakin kavereita keskenään. Niin että eiköhän anneta heidän jatkaa YJ:nä kun vielä kaikki tuntuvat sitä haluavan :)

14
Nuoret / Vs: B-tyttöjen SM-sarja 2014
« : 15.11.13 - klo:19:41 »
SiPS ja Klubi jatkavat YJ-joukkueilla sekä B-SM:ssä että B-I:ssä. Miksipä lopettaa hedelmällistä yhteistyötä.

15
11joukkuetta kasassa, mutta vielä sopii mukaan. Pelejä 5-6/joukkue eli lisätty alkuperäisinfosta joukkueiden toivomuksesta. Tervetuloa Savoon ja Nilsiää joukkueet eri puolilta Suomea !

Tahkoilla on myös 00-tyttöjen turnaus viikkoa aikaisemmin kuin B-tyttöjen turnaus sekä harrasteturnaus miehille ja naisille tammikuun alussa. Tiedot läytyy SiPS:n nettisivuilta: http://www.sips.fi/

Sivuja: [1] 2