Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - es

Sivuja: [1] 2 3 ... 45
1
Futiskyselyt / Vs: Naisten Ykkösen sarjajärjestelmä?
« : 12.10.12 - klo:17:00 »

Jostain syystä jalkapallon sivistysmaissa sarjat ovat kaksinkertaisia ja ilman play-offeja. En tiedä miksi -

Tuosta asiasta olen aika lailla eri mieltä. Suurissa jalkapallomaissa kaikissa on pleijarit. Niitä kutsutaan vain toisella nimellä, Championien liiga ym. erilaiset uefacupit ja euroliigat, jonne menee useita joukkueita. Kansallinen sarja on vain ns. runkosarja.

2
Nuoret / Vs: Junioriturnaukset 2012
« : 29.05.12 - klo:21:52 »

2) Taktisia rikkeitä


Tämäkö on futiksen Fair Play (paidassa roikkuminen ym.). Siis saa tehdä vilppiä. Pidän enemmän yksilölajeista, esimerkiksi satasella ei yleensä tarrata vastustajaan jos ollaan jäljessä. Mutta yhteiskunta kai kasvattaa pikkuvilppeilyyn.

3
Nuoret / Vs: B-tyttöjen SM-sarja 2011
« : 08.10.11 - klo:20:03 »

Oli sitten kyseessä mikä seura tahansa, niin aina pitäisi ennen sarjoihin ilmoittautumista hoitaa joukkueiden tilanne sellaiseksi, että päällekäisyyksien sattuessa ei tarvitse lähteä pelejä siirtelemään - tai ryhtyä valtavaan otteluiden siirtoruljanssiin, kun alustavgat otteluohjelmat julkaistaan.

Tähän ongelmaan auttaisi yksinkertainen temppu. Ilmoittaumisaikojen siirto jonnekin maalis-/huhtikuun vaiheille.

Miksi muuten nykyisin pitää ilmoittautua niin kauhean aikaisin?

4
Naiset / Vs: Ykkönen 2011
« : 02.10.11 - klo:14:44 »
Onnittelut Ouluun liigapaikan johdosta  :viini: .Jatkakaa samaan malliin ja yrittäkää pitää tiimi kasassa jatkossa. Ei kannata varmastikaan laittaa  tavoitteeksi heti ensi kaudella mestaruutta ja haalia hirveää määrää "vahvistuksia", vaan kehittyä tuolla nykyisellä jengillä ja satsata joukkueen yhtenäisyyteen. :viini:

Niin ja muualla esim. Kokkolassa pelaavat maju-tason oululaiset vahvistavat kummasti ONSsia.
Ootko Eki tulossa kattomaan peliä? -Ite järjestin töistä vapaata.  :peukku_ylos:

Eihän hommaa ole vielä missään nimessä taputeltu. Kuitenkin jaksan uskoa että ONS hoitaa homman kunnialla kotiin. Olisiko muuten ensimmäinen kerta kun oululainen joukkue pelaa naisten pääsarjaa futiksesa? -Oma historiantuntemus ei riitä...

Taitaapi olla.

Toisaalta hämärästi muistelen kemiläisjoukkueen olleen mitaleilla Suomen naisfutiksen alkuvuosina, joten pohjoisimman joukkueen titteliä ei tulisi.

5
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 22.09.11 - klo:18:46 »

Tuollainen lopputulos nostaa kylmän hien pintaan tahtomattakin :o.  Ja nyt on kuitenkin edessä kaikkien aikojen paras tilaisuus päästä arvokisoihin, mitä arpaonneen tulee.  Jos tuo peli on pelattu kokeiluluonteisella kokoonpanolla tai siinä on harjoiteltu jotain erikoisjuttua, niin tilanne on hieman valoisampi.  

Löytyyköhän pelistä videota mistään?http://www.youtube.com/user/ScotlandNationalTeam?feature=mhsn#p/u/0/pWNzXhIJkds


Voi Luoja tuota 6-1 maalia... :'(

1-1 oli kyllä paljon upeampi kuin 6-1. Hienoja maaleja näkyivät olevan kaikki muutkin. Siis yleisöystävällistä peliä.

6
Jos miesten puolelle tyhmien studiohölinöiden tilalle tulisi tämä YLEtason selostus ja kommentointi niin anti olla nykyisellään. YLElle kisalähetyksistä nelonen (vanha kouluarvostelu, eli hylätty).


En nyt ihan huonoa arvosanaa YLElle antaisi. On nimittäin huikeaa eteenpäinmenoa, että ylipäänsä näinkin paljon nähtiin.

Tietysti olisi mukavaa, että selostaja osaisi mainita suunnilleen kaikki maailmanmestarit pelin aikana nimeltä (näin miesten selostajat), tai edes enemmän kuin Sawa. Mutta jos näkee eka kerran joukkueita, niin voipi olla vaikeaa.

7
Naiset / Vs: Liiga 2011
« : 22.04.11 - klo:10:34 »
Pelin siirto ei mahdollista vain aikuisten eli Naisten maajoukkueen pelien takia ( ja silloinhan maajoukkue tauko) , vaikka koko joukkue ois mukana se ei ole mahdollista näin ilmoitti kilp. päällikkö Lundström kun oli pyydetty Åland pelin siirtoa. Uusi sääntö koska kolminkertainen sarja ei saalli siirtoja.
 

HöpöHöpö Lundströmille...vai eikö noudatetakaan kilpailumääräyksiä:
Lainaus
20. Kotimainen seura, josta on valittu edustustehtävään yksi aikuinen pelaaja tai kaksi samassa joukkueessa pelaavaa nuorta pelaajaa, voi anoa asianomaisen joukkueen kilpailun järjestäjältä seuran ottelun siirtämistä siten, että ottelun ja edustustehtävän välillä on vähintään yksi (1) kokonainen kalenterivuorokausi.

Ottelusiirtoa on anottava välittömästi edustustehtävään nimettyjen pelaajien julkistamisen jälkeen, viimeistään viikko ennen ottelua. Jos nimeäminen edustustehtävään tapahtuu myöhemmin, on siirtoa anottava välittömästi nimeämisen tultua tietoon.

Tosin eihän tässä sanota että siirtoon pitää suostua, mutta ikinä ennen ei ole anomusta näillä perusteilla hylätty. Tämähän tarkoittaa sitä, että jatkossa seurat alkavat miettimään pelaajien päästämistä maajoukkuetapahtumiin...? Varsinkin ne seurat, joissa seura kustantaa pelaamisen.

Onko olemassa jotkut Naisten Liigan Erillismääräykset, jotka kumoavat kilpailusäännöt? Kuten Liigacupissa, jossa maajoukkue-edustukset eivät oikeuttaneet ottelusiirtoon.


Ei kai sentään seuralla ole mitään virallista mahdollisuutta SPL:n sääntöjen mukaan rajoittaa edustustehtäviin valittujen pelaajien lähtöä maajoukkueen mukaan. Eli jos pelaaja valitaan ja pelaaja haluaa, niin pakko on päästää.

Pelaajan ei tietysti tarvitse haluta lähteä, jos ei huvita, ilman sanktioita.

8
Nuoret / Vs: B-tyttöjen SM-sarja 2011
« : 18.04.11 - klo:23:25 »

Voisiko joku suomentaa Vifkin raportin? Kiitos!

Kelpaako Google runoilu?

Kokeilin itekkin mutta tulos oli niin sekava että ajattelin jospa joku ruotsintaitoinen tuon ihan kunnolla suomentaisi

Sujuisiko tästä paremmin kuin ruotsista:

After the uphill climb during the first half with 1-0 to GBK to break so swung the girls in B-FM team match completely in the second half.
Literally, it was to begin with Ria Olinger, swinging on a nickel and pulled the ball in the right cross for a corner situation and the match was acknowledged.
Sofia Nose compounded with a nod to 1-2 on a corner and nail in the coffin GBK hit True Granholm when she was changed into the floor 4 minutes before the end.
- A very successful change. 22 seconds it took for Sanna before she scored, "said Peter Nyman afterwards.
- GBK began with high and intense pressure right from kick off and they did it well while we had a tough time getting control of the ball on Kipparihallens worn artificial turf, analyzed, Peter.
In rest, it was then agreed to raise the ball up the pace with fewer touches and then hung not really GBK with anymore.
As is known, it is also very tiring to drive a full match with high pressure and a lot of really tired GBK also more than VIFK in the second half, according to Peter. (by Google)

9
Maajoukkueet / Vs: Tyttöjen valmennus
« : 08.02.11 - klo:21:05 »
??? Monella pelaajalla on yksi hyvä ominaisuus, jota hyödynnetään paljon harjoittelussa ja peleissä. Tämä.......tarkoittaa mitä?
No näin maallikkona olen havainnut, että joku on nopea ja toinen pitkä. Ja niiden hyödyntämispyrkimystä on ollut näkyvissä. Ei kyllä kumpikaan taida ihan ydinalueella lajin kannalta.

Analyysi oli kokonaisuudessaan juuri sitä, millainen tilanne on. Mutta miten siitä eteenpäin? Esimerkiksi, että ominaisuudet (ja harkkamäärä) kasvaisivat 19-vuoden jälkeen. Mikä avain siihen?

10
Naiset / Vs: Siirtomarkkinat 2011
« : 31.01.11 - klo:10:50 »
Åland panostaa persoonallisiin pelaajiin näköjään. Yksi jenkeistä on kuuro ja tuorein testipelaaja lienee tämä: http://www.thekerriparkeracademy.com/eng/Rachel-Watkins
Selvästikin urheilijatyyppiä, kun rintakehän ympärys on suurempi kuin lantion. (36C !-! 34)  :D

Edit: Åland Unitedilla on nyt sopimus kolmen jenkkipelaajan kanssa ja ulkomaalaiskiintiö (EU:n/ETA-alueen ulkopuoliset) on täynnä. Kaksi brittiä on vielä hakusalla, niin aika kansainvälisen joukkueen saavat kokoon!

Eikös tuohon ulkomaalaiskiintiöön lasketa vain pari maailman maata, pykälä ei koske seuraavia:

"3. Tämän pykälän määräykset eivät koske UEFA:n jäsenmaiden kansalaisia eikä kansalaisia joiden valtioilla on Euroopan Unionin kanssa sopimus, jolla kielletään työvoiman syrjintä sopimusosapuolten kesken."

EU:n sopimusvaltiot mm.:

Afrikan valtiot (48)
Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Djibouti, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea Bissau, Eritrea, Etelä-Afrikan tasavalta, Etiopia, Kamerun, Kap Verde, Kenia, Keski-Afrikan tasavalta, Komorit, Kongon demokraattinen tasavalta , Kongon tasavalta, Lesotho, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mali, Mauritania, Mauritius, Mosambik, Namibia, Niger, Nigeria, Norsunluurannikko, Päiväntasaajan Guinea, Ruanda, Sao Tome ja Principe, Sambia,Senegal, Seychellit, Sierra Leone, Somalia, Sudan, SwazimaaTansania, Togo, Tsad, Uganda ja Zimbabwe

Tyynenmeren valtiot (15)
Cookin saaret, Fidji, Itä-Timor, Kiribati , Marshallsaaret , Mikronesia, Nauru, Niue, Palau, Papua Uusi-Guinea, Salomosaaret , Samoa, Tonga, Tuvalu ja Vanuatu

Karibian valtiot (16)
Antigua ja Barbuda, Bahamasaaret, Barbados, Belize, ,Dominica, Dominikaaninen tasavalta, Grenada, Guyana , Haiti, Jamaika, Kuuba, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenada, Surinam ja Trinidad ja Tobago

Muut ei UEFA-maat (4)
Kirgisia, Tadžikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan

11
Naiset / Vs: Naisjalkapallo mediassa
« : 26.01.11 - klo:15:55 »
Tässä tapauksessa vaan tuomarin sukupuolta ja jalkapallotietämystä arvosteltiin.Kaikki tuomarit varmasti saavat kritiikkiä joskus,tässä ei ollut kyse siitä...oli kyse siitä, ettei nainen voi toimia tuomarina, koska ei naiset voi ymmärtää paitsiota!!

Kiinnostaisi tietää, että täytyykö esimerkiksi kaikkien suomalaisten naisten, siis vajaan kolme miljoonan ymmärtää paitsio, jotta joku tai jotkut näistä naisista voisivat olla tuomareina.

12
Nuoret / Vs: T96 Piirijoukkueet
« : 29.11.10 - klo:15:48 »
Mitäs mieltä olette noiden jo alueleireillä käyneiden roikottamisesta piirijoukkueessa?
..
Milläs muuten näytät piirivalmentajalle hyvyytesi, jos ei ole näitä alueen parhaita pelureita verrokkina. Muuten syntyy suljettuja yhteisöjä, kuten joku on väittänyt maajoukkueympyröissä tapahtuvan. "Kerran maju, aina maju" - väittää pahat kielet. Myös maajoukkuepelurien pitäisi näyttää suvereenisuutensa alue- ja piirijoukuetapahtumissa vastaavasti. Jos tapahtumat ovat päällekkäin, pitänee tietenkin valita korkeammalle rankattu tapahtuma. Kaikkien osallistuminen myös lisää harjoituksien arvostusta ja tasoa.

Miksi ihmeessä pitää piirivalmentaja vakuuttaa, jos jo maju-valmentaja on vakuuttunut?
Piirijoukkue on sitä varten, että pelaaja saa näyttöpaikan. Kun näyttö on annettu ja pelaaja on nostettu eteenpäin niin silloin on muiden mahdollisuus antaa näyttöjä.Eikös ne olekaan harjoittelutilaisuuksia, joissa saa puuhailla vähän tavallista "parempien" pelikavereiden kanssa ja samalla oppia jotain myös valmentajalta. Vai harjoitellaanko liikaa jo muuten? En usko.

13
Naiset / Vs: Siirtomarkkinat 2011
« : 12.11.10 - klo:23:05 »
Viimekaudella jo ihmettelin, miksei naisilla ole miesten kaltaista pelaajapörssiä jonne "vapaa" voisivat ilmoittautua. Pelaajayhdistys hoitaa tätä aika aktiivisesti miesten puolella,olisiko naispelaajienkin aika yhdistäytyä /liittyä mieten vastaavaan?

Nojaa.

Tuohan kuulostaa aivan siltä kuin olisi työkkäri.

Eikös valtaosa työpaikoista täyty siten, että työtä vailla oleva on itse yhteydessä mahdollisiin työpaikkoihin. Kai urheilijankin kannattaisi itse hakea joukkuetta ottamalla yhteyttä seuroihin tai joukkueisiin eikä odotella passiivisena jollain listalla.

14
Maajoukkueet / Vs: Tyttöjen valmennus
« : 09.11.10 - klo:11:16 »
Tämä taas liittyy omaan valmennusfilosofiaani / tapaani valmentaa aikanaan - eli teknistä suoritusta käsittelin teknisenä suorituksena tasan niin kauan kunnes se alkoi sujua riittävän hyvin, jotta siihen voi yhdistää muita pelillisiä elementtejä, jotka liittyvät ehkä pääasiassa pelikäsitykseen, mutta välillä myös muihin pelin osa-alueisiin.

Eikö tuossa lihavoimassani kohdassa ole vaikea pala ratkaistavaksi? Kuinka monen pelaajan pitää asia osata hyvin? Kun taitaa olla niin, että joukkueen parhailta moni asia sujuu hyvin heti tai aika pian, mutta sitten kahdeksas, yhdeksäs, viidestoista pääsevät ytimeen vasta joskus, jos ollenkaan.

15
Naiset / Vs: Liiga 2011
« : 06.11.10 - klo:20:35 »
Ålandiin uusi valkku kertoo mm. hs.fi

Lisää henkilöstä: http://www.stevebeekssoccerschool.co.uk/aboutus.php

Sivuja: [1] 2 3 ... 45