Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ma Aliton

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Naiset / Vs: Naisfutis, kuollut keskustelualusta?
« : 02.08.21 - klo:14:55 »
Hiljaista on tällä kanavalla.
Mikähän on syy?

Tuohon otin kantaa jo tuolla TB SM ketjussa, mutta toistetaan:
Moni aktiivi on siirtynyt tuolle isommalle forumille, jossa naisfutis keskustelu on viime kuukausina aktivoitunut kovastikin.. Tälle taisi kuolinisku olla viimeistään tuo spämmivyöry keväällä, vaikka olihan keskustelu hiljentynyt jo aiemminnkin.

2
Nuoret / Vs: B SM-karsinta 2021
« : 02.08.21 - klo:14:50 »
On todella sääli että kiinnostus ja keskustelu naisfutikseen liittyen yleensä ja tyttöfutikseen erityisesti on kuollut kokonaan koronan aiheuttaman tauon aikana.Ei se kiinnostus ole kuollut, ainakaan koronan takia. Se vaan on siirtynyt tuonne toiselle forumille Moni vanha naisfutisforumilainen on siellä entistä aktiivisempana. Tosin painottuen naisten sarjoihin.
Taisi kuolinisku tälle forumille ollut tuo pitkään jatkunut spammi (moderoinnin puute).

3
Futiskyselyt / Vs: Pitäisikö futisfoorumit yhdistää?
« : 06.02.21 - klo:17:30 »
Voihan pimpero

Älä muuta sano.
Ylläpito vissiin loppunut. No kuolluttahan täällä on ollut jo pitkään.... ainoastaan tuo junnupuoli silloin tällöin näyttänyt pieniiä elonmerkkejä.

4
Nuoret / Vs: B SM-karsinta 2021
« : 19.12.20 - klo:21:13 »
Mitäs tuo nyt tarkoittaa...sarjaan pääsee hyvä veli-systeemillä ja Palloliiton suojelemalla HFA:lla...
Kunhan pääsevät pelaamalla, eikä millään liigaseurojen fast trackillä.

5
Nuoret / Vs: B SM-karsinta 2021
« : 19.12.20 - klo:15:47 »
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/naisten-ja-tyttojen-ylimpien-sarjatasojen-kehitystyo-etenee

SM karsinnat poistuu ja HFA mukaan sarjaan. Uudistuksia tulossa. Alustavasti parempaan suuntaan ollaan menossa mutta aika näyttää.

6
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 03.12.20 - klo:14:10 »
Suomi askeleen päässä EM-kisista, mutta palsta hiirenhiljaa. Onko kaikki siirtyneet naapuriforumille?

7
Maajoukkueet / Vs: 2004-maajoukkue
« : 27.11.20 - klo:11:41 »

Tuo TBSM-karsinta ei mene hirveästi off-topic koska juuri nämä majupelaajat löytyvät kyllä tuosta sarjasta ainakin karsinnoista. Tänä vuonna karsintaan tulee ilmeisesti peräti 19 joukkuetta (12 SM, 4 ykkönen ja 3 perustusta Laura Kalmarista) joten karsinnat on pieni pakko aloittaa joulukuun puolella että keväällä jäisi aikaa vielä itse SM-sarjallekin. Muuten pelejä täytyy sulloa kenkälusikalla joka rakoon.

Poikien puolella on vuosikausia ollut 20 joukkuetta karsinnassa ja pelit on aloitettu tammi/helmikuun taitteessa. Joten hyvin ehtii karsinnat pelata ilman aikaista aloitusta.

8
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2020
« : 07.10.20 - klo:18:38 »
Eihän urheilulukio pakota tiettyyn seuraan.

9
Nuoret / Vs: HFA
« : 07.10.20 - klo:11:50 »
Jos HFA:sta uloskasvaneet pelaajat eivät vähintään liigassa pelaa, niin HFA olisi, sanoisinpa että täysin, epäonnistunut.
Kun vertaa pelaajien lähtötasoa (järjestään maju) ja liigan ikärakennetta., niin kolmessa vuodessa ei voi pudota kelkasta jos lajia harrastaa tosissaan ja ilman pahoja loukkaantumisia.

Montako on HFA:n ensi vuoden rosterissa ? Ja milloinka tuo HFA jäsenyys tarkalleen ottaen päättyy?

10
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2020
« : 30.09.20 - klo:21:39 »
Ikuisuuskysymys ja mitkä on tavoitteet. On selvä että kehityksenkannalta on ihan eri asia treenata kilpaseurassa aamu- ja iltatreenejä esim. 6-8 krt. Viikossa plus pelit. Vaikka vähemmälläkin peliajalla versus pari kertaa viikossa maakuntajoukkueessa
Missä joukkueessa on kahdeksan joukkueharjoitusta viikossa?
Näiden ääripäiden välissä on hyvää valmennusta tarjoavia seuroja, jotka ei olosuhteiltakaan häviä yhtään näille top5 seuroille. Huolihan oli nimenomaan siitä, että tämä väli kuihtuu pikkuhiljaa, jos sitä ei enää arvosteta/panosteta.

11
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2020
« : 30.09.20 - klo:17:44 »

Ei ole hyvä asia jos ei pääse pelaamaan. Jos pääsee niin hyvä.

valmentaja pelauttaa parasta Mahdollista kokoonpanoa. Onko hyvä vai huono asia? Vai pitäisikö toiselta paikkakunnalta muuttava syrjäyttää automaattisesti paremman?

Sen yksilön kannalta hyvä, joka pelaa. Ja joukkueen kannalta, ainakin lyhyellä tähtäimellä myös hyvä. Jos se toiselta paikkakunnalta muuttava ei mahdu kokoonpanoon tai pelaa vain vähän, kannattaa miettiä mikä olisi se paras paikka. Pääkaupunkiseudulla niitä vaihtoehtoja on, pienemmillä paikkakunnilla vähemmän.  Peli on kuitenkin se jalkapallon juhlapäivä. Vähemmän pelaavalla pitää olla kova palo lajia kohtaan, jos pelkällä treenaamisella jaksaa aikuiseksi saakka.
 
Tämähän on se ikuisuuskysymys; kuinka tunnistaa lahjakkuus ja tukea häntä kohti aikuista huippua niin että tämä myös toteutuu. Se suurimman potentiaalin omaava pelaaja saattaa istua siellä penkillä tai kyläseurassa tai on jo lopettanut... tai sitten on siinä avauskokoonpanossa.

12
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2020
« : 30.09.20 - klo:16:30 »

On se ihme homma, jos Teemu Pukki siirtyisi vaikka Manun paitaan se olisi hyvä asia. Jos taas jostain kajaanista siirtyisi (itse haluaisi) motivoitunut juniori vaikka ouluun tai tampereelle olisi niin se paha asia?

Ei ole hyvä asia jos ei pääse pelaamaan. Jos pääsee niin hyvä.

13
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2020
« : 20.08.20 - klo:14:43 »
Eniten motivoituneet siirtyvät ns. ei matalan kynnyksen joukkueisiin ja joillakin motivaatio ei riitä edes siinä. Pohjoisen kakkosessa on 3 joukkuetta ja välimatkat ovat yhtäsuuret kuin tasoerot, eli ihan jäätävät. Tuskin yksikään ONS/2 pelaajista ei siirtyisi tuohon sarjaan. tai hehän olisivat jo siirtyneet. Eikä Onssi saa joukkuetta tähän sarjaan, jollei saa B1:een.

En jaksa enää tästä jaaritella. Minun mielestäni on hyvä, että ONS/2 jatkaisi B1 c-lohkossa, vaikka osin BSM-avuilla. Osan mielestä joukkue pitäisi sulkea sarjasta, jollei riitä pelaajia.

Kirjoitinkin niistä, joilla motivaatio ei riitä ns kilpajoukkueen vaatimuksiin enää B-ikäisenä viettää 4x2h/arki-ilta treeneihin ja min 4h matkoineen viikonloppuisin peleihin. Ja maksaa tästä lystistä täysi hinta riippumatta siitä kuinka paljon seuran palveluita käyttää. Jos vaihtoehtona on em. tai lopettaa, niin vastaus lienee yksinkertainen. Toki tuo kakkonen ei välttämättä motivoi sekään.
Jos joukkuetta ei peleihin saada täyteen, niin vaihtoehdot on aika vähissä; rikkoa sääntöjä, pelata vajaalla tai luovuttaa. Tämä koskee kaikkia seuroja, ei ONS ole mikään poikkeus. Valitettavan heikko tilanne koko maassa, kun ei edes ikäluokan valtakunnan toiseksi korkeimpaan sarjaan saada joukkuemäärää täyteen.

14
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2020
« : 20.08.20 - klo:12:26 »
Pitäiskö olla matalamman kynnykset joukkue, joka treenaa pari kertaa viikossa. voisi jatkaa harrastusta vähemmän aika vievässä ympäristössä ja kaveripiirikin pysyisi samana. Usein kun vaihtoehtona on treenata "joka päivä" tai vaihtaa seuraa niin lopettaminen nouseekin houkuttelevimmaksi vaihtoehdoksi.
Ja on pohjoisen alueella kakkonenkin vaikkakin vain muutamalla joukkueella....

15
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2020
« : 13.08.20 - klo:13:55 »
Huhut tietävät kertoa, että RoPS olisi tehnyt tästä ottelusta protestin, sillä ONS on peluuttanut liikaa pelaajia, jotka ovat pelanneet myös edellisessä BSM-pelissä. Nopeasti vilkaistuna näyttäisi olevan 7kpl(!) samoja pelaajia kuin 8.8 pelatussa ONS-FC Honka BSM-pelissä eli aivan oikein menee jos/kun tuomio tulee.

Nyt sitten kuuluukin kysymys, että miksi ONS tekee näin? Eivät voi 2-joukkueella kuitenkaan nousta. Aivan varmasti tämä on tehty tahallaan eli törkeästi vain oltu piittaamattomia säännöistä. Mielestäni tällaisesta pitäisi lätkäistä taustoille pitkät toimintakiellot niin toimisi varoittavana esimerkkinä, sillä näiden selvittelyhän ei ole kaikkein helpointa ja sen vuoksi (etenkin isot seurat) tätä törkeästi tekevät.

Kuusi pelaajaa, jotka eivät pelanneet SM-pelissä, eli eivät olisi saaneet täyttä kenttää muuten peliin. Tämä tietysti edellyttäen, että ei ollut muita pelikelpoisia pelaajia saatavilla. Tuossa tilanteessa vaihtoehdot olisi olleet vajaalla pelaaminen tai luovutus.
Päättivät sitten pelata pelin hylkäyksestä huolimatta, tuskin mikään vahinko. Tämä tietysti vain spekulaatiota.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22