Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Myyrä

Sivuja: [1]
1
Kaikille forumisteille oikein hyvää Joulua sekä Onnellista Uutta vuotta 2016

2
Nuoret / Nuori pelaaja on nuori pelaaja.
« : 22.12.09 - klo:09:13 »
Nyt on kaikilla näin Joulun alla mahdollisuus ottaa kantaa erittäin tärkeään aiheeseen " liian aikaisin ylös ja liigakentille" Olen pitkään miettinyt missä ja milloin. Täytyy myöntää että olen henkilökohtaisesti huolissani trendiin jossa nuorempi ja vieläkin nuorempi pelaaja siirtyy ylös mielestäni aivan liian aikaisin isoihin saappaisiin. :) Onhan sekin hyvä asia.

Kysymys kuuluu kuitenkin miksi meillä on B-juniorit joka tyttöpuolella on suunniteltu pelattavaksi aina 18 vuoteen saakka.

Miten käy pelaajan kun hän hyppää yli kehitysvaiheen jossa hänen kuuluu opiskella perusasioita?

Miten käy pelaajan kun hän kehitysvaiheessa jättää tekemättä ne asiat joita hänen tulee osata tehdä kun hän siirtyy Suomalaiseen huippujalkapalloon (liiga) tässä tapauksessa. Osaakos hän perusasiat siten että hän hallitsee pelaamisen. Ei osaa.

Nyt liigakentillämme vilisee satoja pelaajia joilla ei ole minkäänlaista perusasiaa kunnossa.

Nuori pelaaja harjoittelee liigassa niitä asioita joita hän ei hallitse, eikä voi edes hallita kun on asioita jotka on jäänyt tekemättä nuoruudessa.

Kaikki tämä vastuu kuuluu mielestäni siirtää kokeneille ratsuille jolla tulee olla kyky nähdä milloin siirto on kypsä ja ajankohtainen. Tässä tapauksessa (värvärit, kunnianhimoiset koulutetut valmentajat) jotka tyhjentävät vuosi toisen jälkeen seuroja missä pelaajalle tehdään perusasiat kuntoon. Luvataan peliaikaa, joka jää toteuttamatta.

Näin voi myös harjoitella :o 15 vuotias . Marraskuu-Joulukuu-Tammikuu. Viikko ohjelma 2-3 punttia, 1 lenkki, 2 lajiharjoitusta jossa paljon fyysisyyttä, juoksua. Kontrolli, henkilökohtainen seuranta? Ei tietoakaan :o

Tässä vähän esimakua kuinka asiat todellisuudessa ovat, monessa kolkassa. Pidän yhtenä syyllisenä nais-jalkapallon pelaaja kadossa aikaisessa vaiheassa sen että saavutettiin jo 15 vuotiaana se mitä lähettiin tavoittelemaan, eli tässä tapauksessa liigapelaaja. Onko mukaavaa olla edes liigapelaaja jos ei osaa pelata. Onko 15 vuotiaan hyvä olla ympäristössä jossa kuhisee 25-30 vuotiaita pelaajia. Sanon heti että ei. Nuoren kuuluu olla siellä jossa hänet ymmärretään jossa hän tulee ymmärretyksi, ja jossa hän ymmärtää mistä on kyse. Nais maailma on ihan eri kuin nuorten maailma.
Lista on nyt vain lyhyt joíta haluan tuoda esiin näin joulun kynnyksellä

Mielipiteitä kehiin.


Sivuja: [1]