Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jereman

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
Toivoin Englannin voittoa (kuten aikaisemmin Ranskan), mutta pakko ihailla tuota jenkkien kylmäpäistä, kurinalaista ja viisasta peliä, ei mitään paniikkkia missään vaiheessa. Siihen päälle niitä maailmanluokan keskityksiä ja muutenkin taitoa riittää. Vaikea kuvitella, että Hollanti/Ruotsi voisi antaa edes kunnon vastusta. No, ehkä jos eka puoliaika pystyttäisiin pitämään nolla-nollassa eikä anneta jenkeille heti alkuun sitä yhtä eteen, ihmeitäkin voisi tapahtua.

2
Eipä näytä kiinnostavan naisjalkapallon tärkein näyteikkuna eli MM-kisat. No, itseäkään ei alkusarja oikein innostanut. Aloin kuitenkin katsomaan neljännesvälierää Ranska-Brasilia ja heräsin. Parempaa naisjalkapalloa en muista koskaan katsoneeni. Taitotaso, intensiteetti, taisteluhalu ja täyden katsomon luoma tunnelma, alkoi jo muistuttamaan hyviä miesten matseja. Sittemmin tuli katsottua kokonaan myös Usa- Espanja. Ainoa haittapuoli näissä kisoissa on ollut tuo Var ja "tulkinnat" rangaistuspotkuista.

3
Maajoukkueet / Vs: 2001 maajoukkue
« : 17.11.18 - klo:10:21 »
Tämän(kin) joukkueen kohdalla on hehkutettu hyvää asennetta, kuinka jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja nyt "voidaan mennä päätyyn asti eli finaaliin". Itse en anna näille etukäteispuheille minkäänlaista arvoa. Ihan sama uhotaanko ennen peliä varmasta voitosta vaiko se perinteinen "tehdään paras ja katsotaan mihin se riittää". Ei näillä ole mitään merkitystä. Eivät ne oikeasti kerro mitään siitä, mikä on se todellinen tunne pelaajan pään sisällä kun tuomari puhaltaa pilliin. Vaatimattomasti esiintyvä voi todellisuudessa olla todella sisuuntunut pelaaja joka haluaa näyttää. Uhoaja voi sulaa ensimmäisestä vastoinkäymisestä. Pointti kumminkin se, ettei kumpikaan tapa ole sinänsä väärin tai oikein vaan tärkeää on, että focus on itse pelissä eikä missään muussa. Peli näyttää kaiken, se on se ja sama miten tuuli huulia heiluttaa ennen tai jälkeen peliä.

Tytöille iso hatunnosto että yleensä pääsivät kisoihin. Sellainen tunne jäi kuitenkin, että Euroopan ulkopuolelta tulevia joukkueita aliarvioitiin.

4
Naiset / Vs: Kakkonen 2018
« : 15.09.18 - klo:12:49 »
Härmä-Tupy 4 - 0, melko ylivoimainen esitys lohkokakkosta vastaan. Härmä siis tämän lohkon ykkönen ja nousukarsintoihin.

5
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 06.09.18 - klo:11:26 »
"Ei todellakaan mikään sensaatio. "

Itävalta EM-kisoissa välierissä (voitto mm. espanjasta), Suomi ei selviytynyt koko kisoihin. Jos ei sensaatio niin ainakin todella iso yllätys.

6
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 05.09.18 - klo:13:19 »
Mielestäni joukkue ja pelaajat eivät alisuorittaneet. Olisi ollut sensaatio jos Suomi olisi päässyt kahden joukkoon.

Positiivisuus on tietysti hyvä asia mutta hypetys estää ongelmien korjaamisen, myöntämisen ja niihin puuttumisen. Miksi hehkuttaa jotain Serbia tai Israel-voittoja, maita joissa naisfutis on ihan lapsenkengissä?  Nyt on hehkutettu pelaajien siirtymistä ulkomaille, kuuluisiin seuroihin. Hyvä muistaa, että hienosta nimestä huolimatta se "naisjaosto" voi olla hyvin olla ja joissain tapauksissa onkin, ihan alkutekijöissään, Manu miehissä ja manu naisissa on kaksi ihan eri asiaa.

Ei voi myöskään mennä tyttömaajoukkueen selän taakse. Aikuisissa menestyminen on ihan eri juttu. Eri maat suhtautuvat eri lailla noihin nuorisomaajoukkueisiin. Vertailun vuoksi pojilla oli juuri alle 19-vuotiaiden Em-kisat Suomessa. Ei ollut siellä belgia, kroatia, saksa, espanja..


Joka tapauksessa näyttää selvältä, että naisfutiksen suosio maailmalla on nousussa ja siihen panostetaan enemmän, niin maiden kuin suurseurojen taholta ja taso nousee varmasti.  Mitä Suomeen tulee, niin se on ainakin varmaa, että tekemällä asiat samalla tavalla lopputulos ei voi olla erilainen. Hyvä jos päävalkku on myöntänyt realiteetit. Tällaista satunnaista seuraajaa on häirinnyt perusteeton yltiöoptimistisuus. Onko Suomi edes koskaan ollut MM-kisoissa (EM-kisoissa toki) ja ennen se oli taatusti helpompaa.

7
Maajoukkueet / Vs: 2001 maajoukkue
« : 19.05.18 - klo:14:41 »
Ihmettelen tuota kommentaattorin kritisointia myös. Hänhän oli ainoastaan realistinen, kertoi siis siitä mitä kentällä tapahtui. Sen sijaan naisten maaotteluissa kommentointi on ollut joskus yltiöpositiivista, siis sellaista jota kenttätapahtumat eivät lainkaan tue. Sellainen ärsyttää, eihän ihmiset tyhmiä ole. Miksi naisia/tyttöjä pitäisi muutenkaan kohdella silkkihansikkain, huippu-urheilu on kovaa touhua.

Mitä tulee maajoukkuevalintoihin, niin samat systeemithän ne on muuallakin. Kerätäänhän lätkässäkin parhaat 14-15 vuotiaat Pohjolaleirille joista sitten valitaan aikanaan maajoukkuepelaajat. Toki sielläkin tulee pelaajia ulkopuolelta, mutta runko on pitkälti valittu varhaisessa vaiheessa. Joistakin kommentoinneista paistoi sellainen "väärin sammutettu/voitettu" ajattelu.

Se on sitten eri asia, pitäisikö näin nuorten lainkaan pelata em- tai mm-kisoja, minusta ei. Yhdet nuorten ja yhdet aikuisten kisat riittäisi. Kun tämmöisiä junnuarvokisoja järjestetään, se osaltaan vie siihen, että maajoukkueen runko valitaan aikaisessa vaiheessa ja se sitten tuppaa pysymään samanlaisena myöhemminkin.

8
Härmä - Rops 2 - 0

9
Naiset / Vs: Liiga 2016
« : 29.05.16 - klo:13:38 »
Kun mestarin nimi on jo selvillä, voidaankin jännittää mm. sitä, saako ja milloin Tips maalitilinsä auki.
Ei sitten saatu Vantaalle kahta kovatasoista jengiä... No, kaikkeahan voi vielä tapahtua.

10
Naiset / Vs: Liiga 2015
« : 18.10.15 - klo:17:39 »
Ruleole näyttää tietävän jo ensi vuoden kokoonpanotkin ym. taustat?
Ons oli ykkösen selvä ykkönen loppukaudesta, Tips sai kuitenkin alkukaudesta riittävän eron.

Jos Ons nousee, jota jostain syystä toivon, sillä on varmasti mahdollisuudet menestyä liigassa ihan kohtuullisesti. Paljon riippuu siitä, saako Oulu houkuteltua riveihinsä parhaita pelaajia kulmakunniltaan (pohjanmaa, merilappi). Samat sanat Tipsistä. Tämän vuoden joukkueella edessä on, jos ei putoaminen, niin putoamistaistelu.

11
Naiset / Vs: YKKÖNEN 2015
« : 03.10.15 - klo:18:47 »
Juu, onnittelut Tipsille! Yllättävän tiukoille lopulta meni, Onsin kuntopuntari parani syksyn mittaan, Tikkurilan laski. Jos maaliero ratkaisee, myös putoajat ovat selville, Kuusysi ja Härmä. Jos nyt vielä käy niin, että Merilappi tulee takaisin ykköseen, tietää se ensi vuonna pääkaupunkiseudun ja Turun joukkueille matkustettavaa ehkä jopa ennätyksellisen paljon :)

12
Naiset / Vs: YKKÖNEN 2015
« : 25.08.15 - klo:10:38 »
Johtuneeko "lievät" antipatiat VJS:ää kohtaan myös siitä, että se on joukkue jolla tavoitteena on pelata niin hyvin/huonosti, ettei pelkoa ole sen paremmin putoamisesta kakkoseen kuin noususta liigaan ja resurssien puolesta mahdollisuus myös säädellä peliään näin. Ainakin teoriassa ja huhujen mukaan kokoonpanomuutoksilla on ollut myös (välillinen) mahdollisuus vaikuttaa siihen kuka nousee ja kuka putoaa.

Oli niin tai näin, niin tänä vuonna Tipsin nousua liigaan ei näytä estävän mikään ja tämä tuo varmasti mukavaa säpinää ja muutosta vantaalaiseen naisjalkapalloon.

13
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 10.07.15 - klo:10:47 »
Isossa kuvassa taustalla on myös naisjalkapallon huono arvostus Suomessa. Siinä kun muualla kiinnostus on nousussa, ei Suomessa ole tapahtunut oikein mitään. Usa:ssa oli valtava tv-yleisö, enemmän kuin miesten matseissa!
Lentopallon ja pesäpallon(!) yleisömäärät ovat Suomessa paljon parempia kuin jalkapallon.

Monissa yksilölajeissa naiset saavat jo tänä päivänä parhaan mahdollisen valmennuksen mitä tarjolla on. Myös mediahuomio on lähes tasapuolista, edellyttää kyllä sitten jo todellista menestymistä.

Pienuuteen Suomessa vedotaan turhankin helposti. Miestenkin puolella pienet menestyvät yllättävän hyvin, päällimmäisenä nyt vaikka Islanti joka johtaa lohkoaan ja on menossa Em-kisoihin.

Ovatko suomalaiset yleisestikin "pehmenneet". Drop out-ilmiö on tuttu melkeinpä lajissa kuin lajissa. Sitten kun alkaisi se todellinen työnteko niin mieluummin lopetetaan tai sitten vaan "harrastellaan". Mitä kovempi kv. kilpailu, sitä kovempi on haaste. Salibandyä on mukava pelailla ja koska sitä pelaa tosissaan ehkä neljä maata on kiva kuvitella olevansa "maailman huipulla".

Ainahan tuota drop outia on ollut ja se on monessa mielessä täysin ymmärrettävää ja hyväksyttävää. Nykyisen se tuntuu kuitenkin korostuvan ja vielä enemmän tytöissä/naisissa. Monellako urheilevalla aikuistuvalla naisella on tänä päivänä lähipiirin tukea takanaan vai onko (piilo)asenne se, että mitä sä nyt enää..?

14
"Saksa vie kyllä pronssin helposti, jos se nyt tällä tasolla on edes mahdollista."

Niinpä. Näyttää kuitenkin siltä, että Saksan ohi tai ainakin rinnalle on tulossa useampikin maa, myös Euroopasta - ja mikäs sen mukavampaa. Esim. Espanja saattaa haastaa nykyiset kärkimaat jo ihan lähitulevaisuudessa.

15
Olipa vahinko, ettei Ranska päässyt jatkoon. Tekisi mieli melkein sanoa, että vahinko koko naisjalkapallolle. Se vähä, mitä näitä olen katsellut, niin juuri Ranska tarjoaa nopeaa, taitavaa ja oikeasti viihdyttävää futista - ei tarvitse olla kuin hidastetussa filmissä.

Vielä puuttuu se viimeinen kovuus (tai sitten se "kliininen viimeistelijä"), millä käännetään tiukkoja otteluita voitoksi.

Usa mennee helpommalta puolelta maailmanmestariksi, valitettavasti. Saksa ei todellakaan vakuuttanut.

Sivuja: [1] 2 3 ... 18