Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aleqok

Sivuja: [1] 2 3 ... 27
1
Naiset / Vs: Liiga 2019
« : 20.09.19 - klo:13:31 »
Kiitos Saksalainen haikaran uhri mielipiteistäsi.
Pitkästä aikaa joku kommentoi ja perustelee asiallisesti.

Ennen kuin alan tarkemmin vastailemaan h u:n kannanottoihin niin olisi kiva tietää mistä on tällainen
juttu  mahdollisesta sarja muutoksesta lähtenyt liikkeelle.
Jos on niin että Pöllöliitossa on tällainen suunnitteilla niin jostain tämä tieto on vuotanut tällekin foorumille, koska SPL:n sivuilta en mitään tähän viittaavaa löydä.
Onko joku täällä hengailevista mukana jossain työryhmässä ja ollut niin epäammattimainen ja/tai epävarmuuttaan tai muuta vastaavaa silmällä pitäen kirjoittanut
asiasta tänne.
Toisaalta onhan se palloliittokin tänne asiasta kirjoittaa ja haluaa kuunnella meidän todellisten tietäjien ääntä.

Ottaisin haikaran kommenteista  kiinni kohtaan 4.

4.1 Hieman eri mieltä, koska alkusarjan jälkeen tulisi mukaan toisen lohkon kaksi parasta ja liigan 4 heikointa.
eli uudelleen kohtaamisia ei kauhean montaa nykyiseen kaksikertaiseen tule
4.2 Osittain samaa mieltä
4.3 Taukoja on jo tälläkin kaudella (2-kertainen sarja) ollut koko ajan. Taukoja ei tule jos sarjat suunnitellaan niin että ei tule taukoja
4.4 Osittain samaa mieltä
4.5 Pisteiden nollaaminen lisäisi otteluiden panosta kauden alusta loppuun saakka, nythän niin ei ole.
4.6 Sellaista sana helinää mitä en ymmärrä.

Harvoin täällä foorumilla aikaani vietän ,mutta näin flunssan kourissa tämä menee paremman puutteesta.
Se mikä usein ihmetyttää niin kovin paljon täällä ollaan vastaan muutosta ja lähestytään asioita negatiivisesti.
Väkisin mieleen nousee asia että noinko me itsekään arvostamme tyttö ja nais futista.
Meillä on paljon hyviä ja vieläkin parempia ajatuksia mutta olemmeko valmiit laittamaan itsemme likoon vai onko se vaan helpompaa
höpöttää täällä, ja tämä koskee myös itseäni
2
Naiset / Vs: Liiga 2019
« : 19.09.19 - klo:09:23 »
[...]

Mielipiteitä?


Systeemi oli muuten I- ja II-tason välissä jo käytössä Suomessa johtuen siihen, että joukkueet pelasivat "SM-sarja" vaikka ne eivät voinut voittaa mestaruutta alusta lähteenkään. Ykkösen lohkojen sarjajohtajat lähtivät silloin kesken kesän pois sarjasta.


Naisten Ykkösellä tällä hetkellä se paras mahdollinen sarjasysteemi. Älkää ihmeessä vaihtaa sen pois! Loppusarjat aina miinus - ihan sama minkälaisia, mutta tuo yhdistetty on kaikkein kamalin! Muistan ne Ykkösen vuodet, jolloin Alkulohkojen (12-14 ottelua) pisteet poistettiin kesken kesää ja pelattiin yhteinen yksinkertainen Yläloppusarja. Tylsä!
Mitä koskee Naisten Liigaa pitää päästää siihen, että pelataan myös 12-14 joukkueilla. Olen aiemminkin kirjoittanut: Lahti, Kokkola, Rovaniemi tai mitä kaupunki vaan Uudenmaan ulkopuolella eivät ottaa keskenään pelaajat pois. Liiga on houkuttelevampi tasokkaammille pelaajille, kuin sarja jossa ei ole Label "Liiga".
Eikä tasoerot Liigassa olleet tällä kaudellakaan niin hirveä. Eikä ollut aiemminkaan, vaikka joskus Kuusysi hävisikin Espoossa 16-1. Edelliskaudella Kuusysi oli kuitenkin Liigan 6.Koitan tulkita tuota ylläolevaa tekstiä mielenkiinnolla , ei oikein aukea tuo kirjoitus minulle, voisiko joku kirjoittaa selkeällä Suomen kielellä
Ja tietenki haikaran uhri voisi perustella myös esim "loppusarja aina miinus"
Miksi tuo yhdistetty on kaikkein kamalin

Tuo mitä kirjoitat liigajoukkueiden määrän kasvattamisesta on mielestäni harkittavissa oleva asia.

3
Naiset / Vs: Liiga 2019
« : 19.09.19 - klo:09:16 »
[...]

Mielipiteitä?

EI VÄLTTÄMÄTTÄ KAUHEAA KAUHEAA

Jollakin ilmeisesti sisäpiiri tieto mahdollisista muutoksista vai … ??

Itse en lähtisi suoralta kädeltä tyrmäämään ajatusta kaksi lohkoista järjestelmää.
Jos ajatus olisi, että joukkuemääriä ei kasvateta nykyisestä 12 joukkueesta niin silloin mentäisiin
ymmärtääkseni niin että olisi kaksi kuuden joukkueen lohkoa ja ilmeisesti kaksi kierrosta.
sehän nopeasti laskettuna tarkoittaisi 10 peliä/joukkue.
Jos sen jälkeen menisi niin että A ja B lohkojen kaksi parasta yläloppusarjaan johon liittyisi liigan neljä hei-kointa olisi siis kahdeksan joukkueen ylä-karsinta sarja joka varmaankin pelaisi kaksinkertaisen sarjan tulisi pelejä ylä-karsinta sarjaan 14 kpl eli yläloppusarjaan edenneillä ykkösen joukkueilla tulisi pelejä 24 kpl olisi varmaankin ihan hyvä määrä.  Liigan neljälle heikoimmalle tulisi pelejä 32 kpl

Tuo alaloppusarja on mielestäni hieman kinkkisempi, eli olisikohan ajatus, että naisten 1 divarin alaloppu-sarja jatkuisi kaksi lohkoisena ja   kakkosesta lohko voittajat ja paras kakkonen jaettaisiin A ja B lohkoon niin että alaloppusarjassa olisi kummassakin lohkossa 6 joukkuetta, ja nämä pelaisivat kaksinkertaisen sarjan.
Jolloin ykkösen alaloppusarjaan päätyneille 1 div joukkueille tulisi kauden aikana 20 ottelua.

Korjatkaa nuo pelimäärät  jos olen laskenut väärin.

Kuten alussa sanoin niin en lähtisi suoralta kädeltä tyrmäämään.
Minusta ylä ja alaloppusarja pitäisi pelata omina ”sarjoinaan” eli ylä/alaloppusarjan alkaessa joukkueiden piste saldo nolla. Ei siis edes lähtöpisteitä mukaan.
Se että ylä/alaloppusarja aloitetaan nollasta, tekee tilanteesta tasapuolisen ja itse näen asian niin että silloin jokaisella ottelulla on merkitystä.
 
 

4
Naiset / Vs: Ykkönen 2019
« : 29.08.19 - klo:09:54 »
Varmasti jokainen on pelikenkien arvoinen. Tarkoitin sitä että jos seura lupaa pelaajalle pelikengät pitää seuran /joukkueen kassa olla myös rahaa maksaa ne eikä jättää maksamatta.
Minusta ne asiat mitä luvataan maksaa pitää maksaa ja ne laskut mitkä on perusteltuja pitää maksaa  täysimääräisesti tai ainakin sopia maksusuunnitelma josta pidetään kiinni.
Eli sopimus on sopimus.

5
Naiset / Vs: Ykkönen 2019
« : 28.08.19 - klo:13:32 »
Tuossa sarjassa kun on seuroja jotka maksattavat pelaajille peräti kenkäparin.

Harvoin jaksan vit...la mutta tuohon sinun lauseeseen noista pelikengistä on pakko kuitata että ne maksaa joilla on rahaa, Toiset lupaa ja unohtaa lupaukset ja toiset ottaa velaksi ja unohtaa maksaa velkansa.

6
Naiset / Vs: Ykkönen 2019
« : 28.08.19 - klo:13:25 »
IK Myranin valmentaja asiasta sen verran että Liigalisenssin saamiseksi EI vaadita A valmentajaa , riittää että valmentaja osallistuu A-kurssille pelattavan kauden aikana. Toki en tiedä mikä valmentaja lisenssi Myranin oikean vastuuvalmentaja Slotten taskussa on.

Vantaalaisten yksi kompastuskivi saattaa olla se että heillä ei ole liigalisenssin edellyttämää juniori toimintaa (vähintään kaksi tyttöjoukkuetta (virallista) ikävuosien 15 ja 18 välillä, vähintään yksi tyttöjoukkue 10 ja 14 välillä. Toki lisenssi vaatimuksissa on kohta jossa sanotaan että edellämainittuja joukkueita ei tarvitse olla jos on kolmen vuoden mittainen sopimus jonkun lähialueen seuran kanssa ja joukkue tukee taloudellisesti ja teknisesti yhteistö seuraa.
PK-35 Vantaalla ollut näitä yhteistyö kuvioita aikaempina kausina ja tälläkin kaudella. Aikaisemmat loppuneet syystä jota en tiedä , nykyinen EBK:n kanssa aiheuttanut kuulemma EBK:n sisällä aikapaljon keskustelua ja jatkunee koska EBK BT1 jengin valmentajalla paksu napanuora PK Vantaaseen ja VJS:ään.

7
Naiset / Vs: Ykkönen 2019
« : 28.08.19 - klo:09:26 »
Veikkaan että PK-35 Vantaa ei tule menettämään kauden aikana pistettäkään.
Lenteekö liigaan onkin sitten oma lukunsa. Sarjan voitto ei pelkästään riitä liigaan pääsemiseksi kun pitää se liigalisenssikin saada.
Palloliiton päätös tammi/helmikuussa evätä PK-35 liigapaikka  oli sääntöjen perusteella oikea, se että oliko sillä vaikutusta Naisten liigan tasoon en ota kantaa.
SPL, lisenssikomitea ja  urheilun oikeuslautakunta sai varmaan melkoisen ryöpytyksen tammi/helmikuisen päätöksen johdosta, joka ei yllätä sillä meillä Suomalaisilla on yleensä tapa etsiä syyllisiä muualta kuin omasta "pesästä"
Toivottavasti edellä mainituilla instansseilla on  "munaa" käydä ensikauden hakemukset liigassa säilyvien kuin myös liigaan nousevien kohdalla samalla tarkkuudella läpi kun viime vuonna
kävivät Vantaalaisten ja tekevät kovia päätöksiä jos ja kun on aihetta seuraan/joukkueeseen katsomatta.   

8
Naiset / Vs: Suomen Cup 2019-2020
« : 19.08.19 - klo:08:18 »
FC Loviisa-PK-35 Vantaa päättyi 1-17
Onko näissä peleissä mitään järkeä ???
Liiton mielestä on paljonkin. Joko tällä hyper super kierroksella joku putoaa vai päästäänkö keräilyerien kautta jatkoon?

Jos näillä peleillä on tarkoitus kehittää pelaajia ja nostaa Suomalaista naisfutista niin  uskallan olla erimieltä .. tai no voihan se olla että olenkin taas väärässä

9
Naiset / Vs: Ykkönen 2019
« : 14.08.19 - klo:08:58 »
Anita Abu Naisten Ykkösen kuukauden pelaaja
https://jpy.fi/fi/uutiset/anita-abu-naisten-ykkosen-kuukauden-pelaaja

10
Naiset / Vs: Liiga 2019
« : 17.07.19 - klo:07:36 »
Jatkoa edelliseen.
Eli vaikka SPL ja piirit syytäisi miljoona kaupalla rahaa seuroihin niin seuroissa se duuni loppupelissä kuitenkin tehdään.
Ja se varsinainen perustyö tehdään kuitenkin niissä aloittavissa ja sen jälkeisissä junnu ikä-luokissa. Eli sinne pitäisi panostaa.
Nimetkää minulle 10 Suomalaista Naisten/Miesten huippuvalmentajaa (mies tai nainen) esim vuosilta 2008-2012 (hatusta vedetyt vuosi luvut)
jotka ovat lopettaneet aikuispuolen valmentamisen ja siirtyneet junnuihin.
Tai nimetkää 10 nais/mies entistä pelaajaa ( N-liiga/ Veikkaus liiga)jotka lopettaneet oman uransa ja siirtyneet junnuvalmennukseen.

11
Naiset / Vs: Liiga 2019
« : 17.07.19 - klo:07:29 »
Minusta on turhaa aina syyttää palloliittoa. Toki palloliitto kuten myös piirit ovat osa syyllisiä,mutta kyllä minä osan vastuusta kaataisin
seurojenkin suuntaan.


12
Naiset / Vs: Liiga 2019
« : 16.07.19 - klo:12:25 »
Suomessa sarjojen taso on tippunut järjestään. Varsinkin BSM ja naisten 2div eniten. Samaan aikaan harrastajamäärät nousseet. Miksi?

Nyt olaan niin asian ytimessä.
Olen tätä kehitystä jo vuosia seurannut.
Syitä on varmastikkin monia.
Yhdeksi syyksi veikkaan että valmennuksen taso ei ole riittävä, lisäksi valmennukseen kohdistuu menestyspaineita vanhempien ja seuran taholta.

Meillä on valtavasti entisiä pelaajia (mies ja nais) jotka ovat valmiita kertomaan mielipiteitään haastatteluissa, televisiossa jne.. mutta kas kummaa kuinka moni heistä
valmentaa,vastaus= murto-osa.

Jos meillä on kohtuu hyvä joukkue ja siinä hyvä valmentaja joka tietää että pitkäjänteisellä työllä ja harjoittelulla (perustaitojen jatkuvalla kehittämisellä) tulee menestystä niin
jossain vaiheessa vanhempien suunnasta tulee painetta että miksi emme pelaa voitosta jne... ja jossain vaiheessa seura yhtyy tähän piipitykseen.

Sitten yksi asia mitä olen miettinyt on että onko meillä liikaa seuroja jotka tarjoavat lajinaan jalkapallon. Palloliitto julistaa että Jalkapallo on laji kaikille, kyllä näin sen pitää ollakin mutta silloin se tarkoittaisi myös että Palloliiton pitäisi oikeasti panostaa näihin seuroihin eikä ainoastaan kerätä sieltä rahaa. Mutta onko Palloliiton järkevää panostaa nykyisen kehityksen aikana.
Suomi on pinta-alaltaa suuri maa ja sen vuoksi myös seuroja on paljon.
Yritin etsi Palloliiton sivuilta kuinka lisenssien määrät jakaantuvat Tyttö/Poika puolella.
Mutta jos ajatellaan että Suomessa noin 150 000 lisenssin omaavaa pelaajaa ja jalkapalloa tarjoavia seuroja on noin 1000 niin se tarkoittaa karkeasti 150 pelaajaa/seura.
Jos joukkueen koko keskimäärin 25 pelaajaa se tekee 6 joukkuetta /seura.  Tietenkin seurojen talouden kannalta nämä 150 pelaajaa on tärkeitä, mutta onko seura tärkeämpi kuin pelaaja, toisaalta ei ole seuraa jos ei ole pelaajia.
Itse näkisin että seurojen määrää pitäisi saada karsittua monillakin paikkakunnilla ja yhdistää voimia, lisäksi hieman arveluttavaa on vastakkain asettelu monilaji seura vs Jalkapalloseura.

Eli loppu vetona oma ajatus on että pitäisi enemmän pyrkiä keskittämään , tekemään yhdessä , laadun parantamiseen.
 


13
Naiset / Vs: Ykkönen 2019
« : 11.07.19 - klo:12:49 »
HAH HAH HAAAAAAA. Onko oikeasti ns emo seurat eli tässä tapauksessa VJS ja PK-35 (Helsinki) niin lapasia että eivät pyydä Vantaalaisia korjaamaan esittelysivuja.
Voisinko sanoa että tuo seuran esittely teksti on täydellistä kusetusta ,ainoastaan kunniataulu joka onkin todella hieno pitää paikkansa
Lapasia tai tumppuja, mutta ei kai tuohon nyt kehdata puuttua. Pihlajamäen PK-35 on jo vuosia ratsastanut Vantaan-osaston menestyksellä, joten tuohan menee kivasti käsi kädessä. Viime vuonnakin PK-35:n vuoden valmentaja ja vuoden naispelaaja palkittiin Vantaan puolelta.

Joo olet kyllä oikeassa että kovasti Oikean PK:n porukoissa ihmetystä herätti nuo Vantaalaisten palkitsemiset. Tuohon Vantaalaisten menestyksellä ratsastamiseen en osaa sanoa mittään. Lähinnä ihmettelen tuota tytär seura asettelua. Minusta VJS + Oikea PK(Helsinki) olivat ne aikuiset ja Vantaa tytär.
"Molemmilla tytärseuroilla on joukkueita nappulafutiksesta aikuisten harraste- ja ikämiessarjoihin saakka"  Voiko edellä olevan lauseen lukea tai päivittää niin että myös PK Vantaan naiset pelaavat aikuisten harraste sarjaa. Niin minä ainakin mietin koska Oikean PK-35 ja Vantaan PK-35 naiset pelaavat kummatkin Naisten 1 divisioonassa.


14
Naiset / Vs: Ykkönen 2019
« : 11.07.19 - klo:07:45 »
FutisForum2 lainattu
"PK-35 Vantaan kotisivulta lainaus:

"PK-35 Vantaan tytärseuroja ovat PK-35 ja Vantaan Jalkapalloseura. Molemmilla tytärseuroilla on joukkueita nappulafutiksesta aikuisten harraste- ja ikämiessarjoihin saakka."

Tällaisella vivahteikkaalla (ehkä jopa arroganttisella) tekstillä perinteiset PK-35 ja VJS on alistettu palvelemaan PK-35 Vantaan tarkoitusperiä.
Ihan OK, jos näin on sovittu ja seurat hyväksyvät asemansa.
Pihliksen PK-35 pelaa sentään samaa sarjaa "äitiseuran" kanssa."
Tässä vielä linkki PK-35 Vantaan seuran esittelyyn--> https://pk35vantaa.fi/seura/esittely/

HAH HAH HAAAAAAA. Onko oikeasti ns emo seurat eli tässä tapauksessa VJS ja PK-35 (Helsinki) niin lapasia että eivät pyydä Vantaalaisia korjaamaan esittelysivuja.
Voisinko sanoa että tuo seuran esittely teksti on täydellistä kusetusta ,ainoastaan kunniataulu joka onkin todella hieno pitää paikkansa
 

15
Naiset / Vs: Liiga 2019
« : 07.06.19 - klo:13:32 »
HAT kirjoitti
PK taisi tässä kierätämisessä olla paras kaikista.  Tosin he vedätti myös pelaajia.

Ja Verkkainen kysyy
Millä tavoin noita on voinut kiertää? Noita vinkkejä kannattaa ehdottomasti laittaa täällä julkisesti jakoon, jotta persaukisiinkin seuroihin saadaan parempia pelaajia.

Täytyy kyllä sanoa että varsinaisia pellejä olette. Eiköhän tuo PK kuvio ole jo läpi käyty.
Tuskin ketään jaksaa kiinnostaa vanhat asiat.
Hmmmmm vai voinko havaita tässä katkeruutta vai kateutta.
Kateus on ansaittava

Sivuja: [1] 2 3 ... 27