Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Futisfaija

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Nuoret / Vs: HFA
« : 12.07.20 - klo:16:22 »
Niin, P15 poikien kakkonen tuntuu olevan se taso jossa parhaat tyttöjoukkueet vielä pysyvät mukana. Kansallisen liigan joukkue voisi ehkä pärjätä ykköstasolla, mutta parhaimpia P15 joukkueita vastaan ei todennäköisesti enää mitään saumaa. PK-35 Vantaa taisi ottaa preseasonilla 7-1 pataan HJK:n P14:lta, joka on ikäluokkansa huippujoukkue.

2
Nuoret / Vs: HFA
« : 12.07.20 - klo:11:23 »
Kahden kierroksen jälkeen HFA tappioitta C15 ikäluokan kakkosessa. Oikea taso on ilmeisesti löytynyt. Myös HJK:n T05 aloittanut hyvin saman sarjan toisessa lohkossa.

3
Maajoukkueet / Vs: 2004-maajoukkue
« : 15.02.20 - klo:21:41 »
Hesa cup on tytöille kesäinen höntsäturnaus eikä kovin hyvin mittari tekemisen tasosta. Parempia mittareita ovat SPL-turnaukset, LK, BSM ja Naisten Liiga. Vielä muutama vuosi sitten tie nuorisomajuun aukeni helpoiten jos paidan logossa olivat tupsukorvat, nyt auttaa ilmeisesti toiset logot. Jos HJKssa tekemisen taso on mittareidenkin mukaan korkealla, niin ONSsista ei voi kyllä vielä sanoa samaa.

Mikä mittari onkaan niin ouluun menee junnutyön lähihistoriikin osalta 100-0...

Junnutyö 100-0 Oululle?.Minun silmiini Oulun junnutyö näyttää tuottavan lähinnä erittäin hyviä pikkukentän joukkueita jotka jostain syystä pikkuhiljaa hyytyvät isolle kentälle siirtymisen jälkeen. Tätä kertoo tilastot: 0 kultaa LK-turnauksissa, 0 kultaa TBSM-sarjassa. Ja ONSsin ikäluokkia hehkutettu maasta taivaisiin ainakin 99-joukkueesta lähtien.

4
Maajoukkueet / Vs: 2004-maajoukkue
« : 15.02.20 - klo:13:33 »
Hesa cup on tytöille kesäinen höntsäturnaus eikä kovin hyvin mittari tekemisen tasosta. Parempia mittareita ovat SPL-turnaukset, LK, BSM ja Naisten Liiga. Vielä muutama vuosi sitten tie nuorisomajuun aukeni helpoiten jos paidan logossa olivat tupsukorvat, nyt auttaa ilmeisesti toiset logot. Jos HJKssa tekemisen taso on mittareidenkin mukaan korkealla, niin ONSsista ei voi kyllä vielä sanoa samaa.

5
Nuoret / Vs: HFA
« : 17.01.20 - klo:17:35 »
Taitaa olla HJK:n T05-joukkueella jo useampi kausi kokemusta samanikäisten poikien kanssa pelaamisesta joten en olisi heidän pärjäämisestä huolissani.

6
Nuoret / Vs: Laura Kalmari 2019
« : 28.07.19 - klo:23:18 »
Niin sitä kirjoitin kun oli Onssille itelleen parhaita pelejä, kyllä siinä toisiakin oli hyviä, kaksi sijottu yläpuolelle kun olivat parempia. HJK:n kaikkia pelejä en nähnyt, mutta finaali meni heiltä hyvin vaan tuloksen puolesta. Ja kultaa tuli, tuloksesta siinä pelattiinkin. Pelasivat jonkun toisen pelin varmasti paremminkin.
Voi ei. Oulussa ei ole vieläkään opittu häviämään, vaikka harjoiteltu jo monesti.

7
Nuoret / Tyttöturnaukset 2019
« : 11.04.19 - klo:13:21 »
Tulevana viikonloppuna pelataan hyvää futista pienen kentän ikäluokissa Bolliksella. Ainakin 06-ikäluokan osalta todennäköisesti vuoden tasokkain turnaus Suomessa.
http://www.gameresultsonline.com/hjk/hjk-kevatturnaus-2019/pages/ilmoittautuneet-joukkueet

8
Nuoret / Vs: BSM Karsinta 2019
« : 12.02.19 - klo:10:41 »
Palloliiton valmennuskursseilla perinteisesti on uusille valmentajille kerrottu, että pelaajien siirtyessä B-junioreihin, nähdään miten pelaajia on valmennettu. Onko kehitetty pelaajia vai menty menestys edellä. Tuo pelaajien kehittäminen on se vaikeampi tie. Juniori-ikäluokissa riittää, että joukkueessa on muutama hyvä pelaaja jotka ratkovat pelejä omilla kyvyillään. B:ssä ei enää riitä, että fifa-valmentaminen, vaan pelaajien pitää oikeasti osata jotain. Mistä se oppi taas hankitaan ovat ikäluokat F-C ja jos noissa ikäluokissa valmennuksen taso ei ole ollut hyvää, silloin B:n valmentajilla on käsissään nippu pelaajia, joiden taktinen pelikäsitys ei ole riittävä. Toki seuralla on iso vastuu pelaajien kehittämisessä. Seuroilla ei yleensä ole kuitenkaan rahaa palkata ammattivalmentajia, joten valmennuksesta poikkeuksetta vastaa lajikokemattomat, itsensä kehittämisestä kiinnostumattomat ja pahimmillaan menestyksenjanoiset isävalmentajat, jotka huomaavat, että joukkue pärjää turnauksissa, mutta ei ymmärrä, että pärjääminen johtuu siitä, että 250 000 asukkaan kaupungissa on lahjakkaita pelaajia paljon, jotka taidollisesti pystyvät dominoimaan omassa ikäluokassa, mutta kun yhteen laitetaan 3 ikäluokan pelaajat, pelaajien pitää myös oikeasti ymmärtää pelaamista.

Täyttä asiaa. Pelaamisen/pelin ymmärtäminen ja siihen tähtäävä valmennus eivät taida kuulua keskiverron suomalaisen juniorivalmentajan vahvuuksiin/työkalupakkiin.

9
Nuoret / Vs: BSM Karsinta 2019
« : 07.02.19 - klo:12:01 »
No mutta Susirajan Pallon kohdalla tämän yhden pelaajan uran loppu voi tarkoittaa koko seuran loppua!
Silloinkin yli-ikäisyys sääntö tulee tarpeeseen.
Susirajalla sen käyttö onkin perusteltua kuten YJ kin.

Ehkä äkkiseltään "perustellumpaa", mutta kuitenkin kaikille pitää olla samat säännöt - ja hyvä niin.

Jankkaan tästä samasta YJn käsitteestä:
Itse en näe isossa kuvassa eroa esim. HJKn ja Valtti/TiPS/PPJ YJn välillä. Kummassakin on pelaajia, jotka on kasvattanut eri seurat. HJKn tapauksessa ehkä jokin seuraidentiteetti on selkeämpi, mutta siinäpä se. Ja kuinka oleellinen ja sitova se sitten loppujen lopuksi on pelaajalle, joka pyörähtää seurassa vuoden tai kaksi?

Voisi tehdä nelikenttäanalyysin "ortodoksista joukkueesta":
Y-akselin ääripäät:
- "kaikki pelaajat omia junioreita alusta lopuun ja näillä mennään, ulkopuolisia ei oteta"
- "kaikki (parhaat) pelaajat toisista seuroista, omista ei väliä"
X- akselin ääripäät:
- "kaikki pelaajat poikkeuksetta ikäluokan mukaan - ei yli- eikä alaikäisiä"
- "kaikki mahdolliset yli- ja alaikäiset mukaan, mikäli joukkue (tai pelaaja) siitä hyötyy - tai jopa molemmat"

Jos ei näe eroa seuraidentiteetin lisäksi toiminnan tasoissa (aloittavista ikäluokista aikuisiin asti) pääkaupunkiseudun seuroissa, täytyy olla pihalla siitä missä tyttö-/naisfutiksessa mennään. Pelaajapolun ja organisaation rakentaminen toimivaksi ja laadukkaaksi ja samalla ulkopuolisillekin houkuttelevaksi soisi olevan kaikkien seurojen päämäärä sen sijaan että tavoitellaan lyhytjänteistä kilpailuetua YJ-kokoelmien avulla. ”Ortodoksisesta” tai suljetusta joukkueesta tulee mieleen lähinnä Pohjois-Korean yhteiskuntajärjestys ja sen toimivuus reaalimaailmassa.

10
Nuoret / Vs: BSM Karsinta 2019
« : 23.01.19 - klo:23:50 »
Nykyiset BSM pelaajat ovat aloittaneet ehkä 9-10 vuotta sitten pelaamaan ja saaneet toivottavasti hyvääkin valmennusta joltain innokkaalta isävalkulta. Miten se liittyy tyttöfutiksen toiminnan tasoon pk-seudun seuroissa tällä hetkellä?

11
Nuoret / Vs: BSM Karsinta 2019
« : 20.01.19 - klo:18:01 »
Märskyssä opiskelevia pelaa ainakin PKssa, TiPSissä, HJKssa ja Hongassa. Ei kaikki halua HFA:han

12
Maajoukkueet / Vs: 2001 maajoukkue
« : 18.11.18 - klo:11:45 »
U17 EM-kisojen tähdistökentälliseen valittu puolustaja, joten totuuspohjaakin on.

13
Maajoukkueet / Vs: 2001 maajoukkue
« : 17.11.18 - klo:16:25 »
Koivunen on ollut ja on tämän joukkueen selkäranka. Onko sattumaa että kenttäpelaajista jotka ovat esittäneet (väläytelleet) positiivisia otteita (Kantanen, Vuorinen, Koivisto, Leskinen, Kosola) kukaan ei pelannut tällä kaudella Naisten liigaa?

14
Maajoukkueet / Vs: 2001 maajoukkue
« : 17.11.18 - klo:10:33 »
Silmiinpistävää on ollut, että toisin kuin Suomen joukkueesta vastustajista ei erotu tällä tasolla pelaajia jotka olisivat muita jäljessä yleisliikunnallisuuden suhteen, ja nopeus-, ketteryys-, räjähtävyysominaisuudet ovat jo kunnossa. Huolestuttavaa on että osa Suomen pelaajavalinta/-kehityssysteemin tuottamista/valikoimista lahjakkuuksista vaikuttaa maailman huippujen rinnalla hitailta ja kankeilta ja joutuvat vielä tässä vaiheessa tekemään paljon töitä perusominaisuuksienkin kehittämisen eteen.

15
Maajoukkueet / Vs: 2001 maajoukkue
« : 15.11.18 - klo:09:56 »
Kylläpä harmittaa. Juuri ratkaisevassa pelissä Suomen peruspelaaminen pettää totaalisesti. Menikö sitten jännityksen vai minkä piikkiin? Voi olla jopa valmennuksen syy. Ovathan he tuhonneet jo aika monta ikäluokkaa.
Karmea hehkutus etukäteen ja sitten tällainen floppi.
Monet jututtamani futisihmiset olivat tänään todella pettyneitä jopa vihaisia tähän nähtyyn esitykseen. Hyvää siinä oli tietysti se, että ihmisiä kuitenkin kiinnosti tämä peli ja sehän on orastavaa futiskulttuuria.

Tietysti jos puheet ja nähty peli eivät lainkaan korreloi toisiaan, niin on turha odottaa arvostusta.

Millä asenteilla ja puheilla tuonne kisoihin pitäisi sinun mielestä lähteä?
1) ei anneta haastatteluja ollenkaan 2) mennään yrittämään parasta 3) ”no katsotaaan miten käy”
4) nää kisat on jo hävitty 5) hävetään nurkkapöydässä, että edes ollaan MM-kisoissa?
Monissa MM-kisoissa sinä olet ollut? Vai, että on turha odottaa arvostusta kun pääsee MM-kisoihin? Voi taivas sentään!
Tottakai peli oli pettymys monelle. Tuolla sinun asenteella se ei siitä paremmaksi muutu. Eli nää kisat on jo hävitty?

No jos et tajua, niin sitten et tajua. Onneksi tuolla Futisfoorumin puolella on fiksumpia kommentteja siirryn sinne, joten älä hermoile turhaan.

En tiedä miten joukkuetta on mediakoulutuksessa ohjattu, mutta häviön jälkeisen suurimman ketutuksen aikana ”no comment” voisi joskus olla hyväkin ratkaisu. Sympatiaa harvoin saa urheiluyleisöltä, jos etukäteen hehkutetun ja televisioidun tappiopelin jälkeen antaa vastustajaa väheksyviä kommentteja ja sanoo joukkueensa olleen vastustajaa parempi. Vaisun, taistelutahdottoman ja kontakteja välttelevän esityksen jälkeen seliteltiin suurimman päivälehden sivuilla vastustajan yllättäen olleen iholla koko ajan. Seuraava vastustaja tulee iholle todennäköisesti astetta kovemmin ja lopputulos voi olla vielä karumpi, jos ei olla valmiita ottamaan muutamia mustelmiakin. Ensimmäisen TV-pelin ja median välityksellä piirtyy nyt kuva lellityistä lallukoista joiden neppailua ilkeä vastustaja on häirinnyt. Onneksi TV-pelejä on vielä jäljellä ja tuo kuva voi vielä muuttua aivan muuksi. 

Sivuja: [1] 2 3 ... 12