Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - CoachLine

Sivuja: [1] 2
1
Nuoret / Vs: Pelaajien ”värvääminen”
« : 25.10.20 - klo:19:54 »
Hyvä MSL, aivan samaa olin tulossa kirjoittamaan kun päivemmällä näitä "totuuksia" täältä luin.

Otetaan pieni otanta
05-MaJu 1.leiri: 27 pelaajaa, 10 ei-BSM-seuroista (status kesä 2020)
04-MaJu 1.leiri: 20 pelaajaa, 5 ei-BSM seuroista (status kesä 2019)
03-MaJu 1.leiri: 20 pelaajaa, 10 ei-BSM seuroista (status kesä 2018)

Eli kyllä tuolla otannalla voi jo sanoa, että kyllä ne kyvykkäät pelaajat löydetään, vaikkei Alueen 1.seurassa pelaisikaan.

No tuosta otannastahan ei todellisuudessa voi sanoa mitään. Valitettavasti. Ekalle maju-leirille on kautta aikain otettu pelureita jollain sumealla logiikalla monesta paikasta, ihan varmaan vaan systeemin toimivuuden mainostamiseksi ja jotta voidaan pikkuseuroillekin harhaanjohtavasti vakuutella, että kyllä teitäkin ajatellaan. Otannan totuusarvo kasvaa huomattavasti, kun otetaan yhden ikäluokan jatkumo eli useampi nimetty ryhmä peräkkäin pidemmältä ajalta ja katsotaan nimettyjä pelaajia, muutoksia heidän seurajoukkueissaan ja laitetaan rinnalle aluevalkkujen seuravaikutuspiiri. Ja kas kas, sinnehän niitä pelureita imetään ajan mittaa lähelle näitä piilodiktaattoreja.


2
Nuoret / Vs: Pelaajien ”värvääminen”
« : 25.10.20 - klo:11:04 »
Mutta on aikalailla eri asia, kun pelaaja omasta tahdosta/aloitteesta muuttaa/vaihtaa vaikkapa sitten sitä maajoukkuetta tavoitellaakseen kuin että aluevalkku aloitteellisena soittelee houkuttelupuheluita. Jälkimmäinen on ainakin eettisesti vähintään kyseenalaista olipa selittely taustalla mitä tahansa. Sitäpaitsi jos aluevalkulla on houkuttelun kohde kiikarissa, niin silloinhan pelaaja on toisessakin seurassa jo radarilla - ilman värväyskin.

3
Nuoret / Vs: Pelaajien ”värvääminen”
« : 25.10.20 - klo:00:26 »
Härskiä joo. Tuossahan ei riitä pelkästään seurojen välinen värväys, kun siihen on sekaantunut sekä alue valmennus ja peräti maju valmennus. Tällaiset valmennus päälliköt voivat suoraan siirtyä eläkkeelle. Voivat aloittaa siellä Porissa. Ne ovat loppupäässä vastuussa, ja saavat palkkansa menestyksestä johon kuuluu myöskin pelaajien houkutteleminen seuraan.

Vastenmielisintähän tuossa on se, kun ”värvääjä” on kahdella hatulla toimiva, sekä Palloliitolta että seuralta palkkaa nostava, todellinen tyttöfutiksen tulevaisuuden rakentaja. Ne, joille Palloliiton kuviot on vain keino scoutata itselle sopivia menestyksen tekijöitä seuraan ja joiden mielestä ohjeistukset koskee muita. Tästähän on viime kuukausilta ihan konkreettisia esimerkkejäkin alkaen vaikkapa yhdestä espoolaisesta suurseurasta...

4
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2019
« : 30.08.19 - klo:08:58 »

Ja Hongan 04 hävisi näköjään eilen T15 ELL-pelin HJKn puhtaalle 05-joukkueelle 4-2. Tokihan on jonkun kouhovalmentajan logiikan mukaista, että samat pelurit jotka ei pärjää edes omassa sarjassa ja vielä vuotta nuoremmille, pelaa alaikäisenä ja pelimääriä kaihtamatta myös Bn pelit alkaen TBSMstä (ja ottaa systemaattisesti turpaan)... 
Onko jonkun mielestä minkään tason ihme, että tällaiset pelleilyt saavat palstatilaa? Enemmän ihmetystä aiheuttaa se, että tällainen puuhastelu yleensä sallitaan missään...

5
Nuoret / Vs: B-tyttöjen SM 2019
« : 06.08.19 - klo:13:49 »
Joku nyt myös päättänyt ojentaa Honkaa peluutuksista, kun TB ykkösen paikallispelin tulos kääntynyt tasurista FC Espoolle 3-0.
Laskujeni mukaan peräti 7 edellisen SM-ottelun pelaajaa. Eivätkä silti onnistuneet kentällä voittamaan divarin keskikastin joukkuetta.
https://www.palloliitto.fi/ottelu/1298556

No tämä nyt vain vahvistaa näiden juttujen ihmettelyä, Hongalla on palikat täysin sekaisin. Voisko joku honkalainen tai Honkaa lähellä oleva selventää, mitä siellä tapahtuu, kun kukaan ei oikein tunnu ymmärtävän? Vai onko niin, että selitystä ei ole ja Hongassakaan ei ymmärretä asiaa...🤔

6
Nuoret / Vs: B-tyttöjen SM 2019
« : 05.08.19 - klo:20:14 »
Pääosin juuri niin kuin kirjoitit. Tuossa Hongan tapauksessa oli kuitenkin nimenomaan kyse siitä, että samat naamat pelaa omaa -04 ELL lisäksi useampaa muuta vanhempien sarjaa mm. TBSM, TB1 ja päälle Kalmarit ym. järjettömillä minuuteilla. Vaikea keksiä perustetta tälle, kun pelaajia näyttää seurassa riittävän joka ikäluokassa ihan toisenkinlaiseen ratkaisuun. Ja kun noi 04 eivät todellakaan ole TBSM-tasoisia ei voi perustella kehitykselläkään, hyvä jos TB1-tasolla. Kalmarin ja ELL tuloksistakin voi arvioda Honka 04 tasoa ja se tullut selvästi alas viime vuodesta, ei lähelläkään esim ONS04, EPS04 tai EBK03 viime vuonna tasoa.

7
Nuoret / Vs: B-tyttöjen SM 2019
« : 05.08.19 - klo:14:15 »
Lainaus
   Mitä tuolla Hongassa oikein tapahtuu?
Kevätkierros lievästikin sanoen alakanttiin ja tänään syksyn aluksi 6-0 turpaan Palloiiroilta 

Hongalla oli myös Naisten Suomen cupin peli TiPS:ä vastaan edellisenä päivänä. Kova kuorma, toivottavasti ei tule loukkeja.

Joo eikä tossa kaikki. Uteliaisuudesta plarasin tulospalvelua ja näköjään Hongalla ollut nyt reilussa viikossa näin nopeasti katsoen ainakin kaksi N2-peliä, kaksi B ykkösen peliä, naisten suomen cuppi ja sitten vielä toi sm nöyryytys. Ja samat tb nimet näköjään pyörii joka paikassa. Lisämausteena mukana myös toi mainittu 04 joukkio, joka edellisen viikonlopun pelasi Laura Kalmarissa näköjään tosi ohuella rosterilla ja parilla vaihtopelaajalla. On nimittäin kuormat ja minuutit kohdillaan, kun pelaat puolenkymmentä peliä viikossa. Ainakaan ei voi sanoa, että ”tuloksia hinnalla millä hyvänsä”, koska hinta tulee olemaan kallis (loukkaantumiset, lopettaneet, pois lähteneet) ja tulokset silti kelvottomia.Onkohan treenaaminen unohdettu kokonaan vai se vielä tohon päälle?

8
Nuoret / Vs: B-tyttöjen SM 2019
« : 04.08.19 - klo:23:17 »
Mitä tuolla Hongassa oikein tapahtuu?
Kevätkierros lievästikin sanoen alakanttiin ja tänään syksyn aluksi 6-0 turpaan Palloiiroilta 😳  Ihmettelin jo keväällä, kun tuloksista huolimatta pelistä toiseen peluuttaa TBSM:ssä laumaa 04 joukkueesta, vaikka b-ikäisiäkin on näköjään tbsm-listoilla vaikka kuinka paljon. Laura Kalmarissa pelejä ja tulokset nähneenä ja muutaman Hongan 04 ELL pelin nähneenä ei kyllä mahdu järkeen, ei voittoja tolla systeemillä ole odotettavissakaan. Onks toi tuloksista piittaamatta joku viritys saada hongan junnuille mainosmielessä tbsm-tilastomerkintöjä ennen syksyn 04 maju-valintoja varten?


9
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2019
« : 30.04.19 - klo:09:48 »
Tässä vielä linkki tuohon sääntöön:
https://www.palloliitto.fi/jalkapalloperhe/saannot-ja-maaraykset/kilpailutoiminta/kilpailumaaraykset-tavlingsbestammelser#14%20%C2%A7%20NUOREN%20PELAAJAN%20EDUSTUSOIKEUSM%C3%84%C3%84R%C3%84YKSET

Kyllä tuo on varsin selvästi sanottu, edellinen peli oli 14.4. VJS-FC Honka/2. Kuusi pelaajaa on tuosta pelistä käynyt pelaamassa tätä kakkosen pelia. Onko tässä vielä jotain epäselvää jollekin?

Aikalailla yksiselitteistä. Ei epäselvää, tarinoiden kertomista tai byrokratiaa. Mutta niitähän voi aina käyttää tekosyynä, jos ei tiedä tai ymmärrä saati jaksa ottaa selvää...

10
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2019
« : 29.04.19 - klo:18:21 »
Eihän tuolla ole ollut kuin käytännössä koko I divarijoukkue pelaamassa VJS2:n mukana. Mitä isompi seura, sen suurempaa pelleilyä. Miksi pitää lähteä joka sarjaan mukaan jos ei ole pelaajia. ...

Tuolla Kriittisen linkkaamalla sivulla https://vjs.fi/tb1/ aika selkeästi kerrotaan, että VJS TB1 joukkue pelaa TB ykköstä & kakkosta. Pelaajia sivun mukaan 27+6. Jos on vähänkään seurannut junioripalloilua, näkee että tuo määrä on liian iso yhteen sarjaan, jolloin kaikki ei saa peliaikaa ja varmaan edessä lopetus. Kahteen erilliseen joukkueeseen taas ei riitä pelaajat. Näissä tapauksissa pienemmätkin seurat usein tekee samanlaisen ratkaisun, eli pitää kaikki mukana ja jakaa peliaikaa ristiin tarpeen mukaan (myös pojissa).

Jos tuo on tehty reilusti ja sääntöjen mukaan, niin käytännössähän se usein menee niin, että ydinryhmä 6-8 pelaajaa pelaa täydet minuutit ykköstä, toinen porukka käytännössä kakkosta, ja sitten välissä ne vajaa 10, jotka pääsevät jonkun verran ykkösen peleihin, ja kakkosessa pelaavat loput minuutit. Sairastumiset ym. huomioiden tuon kokoinen porukka varmaan juuri ja juuri riittää fiksuun peluuttamiseen, jossa myöskään alempaan tasoon ei viedä niitä ylemmän tason avainpelaajia ja penkitetä heikompia.

Mikä olisi Ohilaukaus pelaajien kannalta parempi ratkaisu? Olen aika varma, että pelkkää ykköstä pelatessa ei iso osa 27+6 ringistä saisi yhtään peliaikaa.

Niin hyvä Fudisfatsi, puhut nyt kahdesta eri asiasta. On kaksi erillistä kysymystä, että a) pelataanko sääntöjen mukaan, ja b) palveleeko säännöt pelaajia, pelaajakehitystä sekä lajin parissa pysymistä. Nyt tässä keskustelussa on kyse nimenomaan tuosta a-kohdasta ja kyllä asia vain on niin, että niiden sääntöjen mukaan mennään, jotka on voimassa, tykkäsi asiasta tai ei. Piste. Siinä on aika turha oma-aloitteisesti kikkailla ja keksiä tekemisille selityksiä tai perusteluja, vaikka kuinka tekisi mieli. B-kohta on kokonaan oma haasteensa ja jos/kun sen suhteen on korjattavaa, voi katseet/puheet/perustelut kääntää Pöllöliiton suuntaan

Tuosta kohdasta a) olen ihan samaa mieltä, ajattelin että tuo boldattu "reilusti ja sääntöjen mukaan" kuittaa sen ;-)

JOS siis ei ole mennyt sääntöjen mukaan, niin tietysti sitä on turha selitellä. Piste. Mutta tuossa Ohilaukauksen viestissä ei faktat ehkä ihan olleet kohdallaan "koko I divarijoukkue pelaamassa VJS2:n mukana", piti nyt vielä tsekata Palloliiton sivuilta tilastoa… Kakkosdivarin joukkueen peliit https://www.palloliitto.fi/joukkue/60578 ja ykkösen pelit https://www.palloliitto.fi/joukkue/155890 kun laittaa vierekkäin, niin siellähän on tosiaan samat nimet. Ihan nopealla vilkaisulla on suuri osa tyttöjä, jotka on pelanneet 0 peliä toisessa ja 2 toisessa sarjassa, eli tukisi tätä fiksua jakoa. Sitten muutama jotka on molemmissa sarjoissa pelanneita, minuuttejahan tuosta ei tietysti näe. Oma kommenttini oli siis suoraan lainaukseen siitä, pitäisikö pelata 2 sarjaa vai ei. JOS sen pystyy tekemään sääntöjen mukaan. Mielestäni siis keskustelun aihe laajeni tuosta puhtaasta a)-kohtaan liittyvästä, mikä on aika luonnollista näissä ketjuissa.

Jep hyvä tarkennus. Samaa mieltä. 👍

11
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2019
« : 29.04.19 - klo:16:55 »
Eihän tuolla ole ollut kuin käytännössä koko I divarijoukkue pelaamassa VJS2:n mukana. Mitä isompi seura, sen suurempaa pelleilyä. Miksi pitää lähteä joka sarjaan mukaan jos ei ole pelaajia. ...

Tuolla Kriittisen linkkaamalla sivulla https://vjs.fi/tb1/ aika selkeästi kerrotaan, että VJS TB1 joukkue pelaa TB ykköstä & kakkosta. Pelaajia sivun mukaan 27+6. Jos on vähänkään seurannut junioripalloilua, näkee että tuo määrä on liian iso yhteen sarjaan, jolloin kaikki ei saa peliaikaa ja varmaan edessä lopetus. Kahteen erilliseen joukkueeseen taas ei riitä pelaajat. Näissä tapauksissa pienemmätkin seurat usein tekee samanlaisen ratkaisun, eli pitää kaikki mukana ja jakaa peliaikaa ristiin tarpeen mukaan (myös pojissa).

Jos tuo on tehty reilusti ja sääntöjen mukaan, niin käytännössähän se usein menee niin, että ydinryhmä 6-8 pelaajaa pelaa täydet minuutit ykköstä, toinen porukka käytännössä kakkosta, ja sitten välissä ne vajaa 10, jotka pääsevät jonkun verran ykkösen peleihin, ja kakkosessa pelaavat loput minuutit. Sairastumiset ym. huomioiden tuon kokoinen porukka varmaan juuri ja juuri riittää fiksuun peluuttamiseen, jossa myöskään alempaan tasoon ei viedä niitä ylemmän tason avainpelaajia ja penkitetä heikompia.

Mikä olisi Ohilaukaus pelaajien kannalta parempi ratkaisu? Olen aika varma, että pelkkää ykköstä pelatessa ei iso osa 27+6 ringistä saisi yhtään peliaikaa.

Niin hyvä Fudisfatsi, puhut nyt kahdesta eri asiasta. On kaksi erillistä kysymystä, että a) pelataanko sääntöjen mukaan, ja b) palveleeko säännöt pelaajia, pelaajakehitystä sekä lajin parissa pysymistä. Nyt tässä keskustelussa on kyse nimenomaan tuosta a-kohdasta ja kyllä asia vain on niin, että niiden sääntöjen mukaan mennään, jotka on voimassa, tykkäsi asiasta tai ei. Piste. Siinä on aika turha oma-aloitteisesti kikkailla ja keksiä tekemisille selityksiä tai perusteluja, vaikka kuinka tekisi mieli. B-kohta on kokonaan oma haasteensa ja jos/kun sen suhteen on korjattavaa, voi katseet/puheet/perustelut kääntää Pöllöliiton suuntaan

12
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2019
« : 27.04.19 - klo:13:49 »
Kyllähän nyt kyseenalaistetaan toiminta ihan aiheesta, asia ei millään harmaasävyillä selity. Puhutaan sentään SM v. kakkosdivari. Vaikka olisi minkä sattumien summana pelaajia pois rivistä, niin Klubilla on mm. kaksi kilpajoukkuetta 04-ikäluokassa ja pelikelpoisia pelureita tarjolla tuohonkin peliin vaikka kuinka paljon. Kyse on vain ja ainoastaan tahdosta, seuran edustamista arvoista ja sääntöjen kunnioittamisesta. Ellei sitten kyse ole siitä, että suurin ja mahtavin ei tunne kilpailusääntöjä, mikä tarinan surullisuudessa hakisi vertaistaan...

13
Nuoret / Vs: TB Ykkönen 2019
« : 26.04.19 - klo:15:34 »
Eipä varsinaisesti yllätä. Eikä ole ensimmäinen kerta. Tuskin on suurimmalla ja mahtavimmalla sääntöjen tuntemisesta kiinni, vaan oisko pientä ylimielisyyden aiheuttamaa ”ei koske meitä” -asennetta ilmassa... ??? 🤔

14
Nuoret / Vs: BSM Karsinta 2019
« : 21.01.19 - klo:21:38 »
E. Coachlinellä taitaa olla pientä katkeruutta, jos oma lapsi ei B-smjengiin mahtunut??

Aika mielenkiintoinen lähestyminen faktapohjaiseen ja asialliseen, jos toki kriittiseen kommenttiin, jonka kanssa ei tarvitse toki olla samaa mieltä. Samalla puusilmäisellä logiikalla: ”Sankari” taitaa saada palkkaa HJKlta. Kuuluuko trollauskin toimenkuvaan, jos omasta täydellisyydestä löytyy kritisoitavaa?

Asiasta lienee tarpeetonta vaihtaa ajatuksia tällä foorumilla tämän enempää.

15
Nuoret / Vs: BSM Karsinta 2019
« : 21.01.19 - klo:18:50 »
Eiköhän se ole se laadukas toiminta joka houkuttelee? HJK:ssa TBSM, 04-, 05- ja 06-ikäluokat ovat kaikki Suomen huippua. Sitä alempana näyttää tyttöjunnuja olevan iso määrä. Eli hyvältä näyttää Klubissa. Kiva nähdä että jossain seurassa tehdään taas asioita hyvin.  :peukku_ylos:

No, tuohan nyt ei kerro mitään pitkäjänteisestä työstä ja aika ohuesti laadukkaasta toiminnastakaan.

Pitkäjänteistä työtä on mm. se, kun omat juniorit kehittyvät, menestyvät ja pysyvät lajin parissa omassa seurassa ikäluokasta  toiseen. HJKn pitkäjänteisyyden (ja toiminnan laadunkin) tämän hetken tilan ja tuloksen voi mitata TB-rosterissa olevien omien kasvattien määrästä ja roolista.

Laadukkaasta toiminnasta taas ei juurikaan kerro mitään se, että eri ikäluokkiin kasataan vuosittain (sisältä JA ulkoa) lyhyen tähtäimen voiton tavoitteluun sopiva/kykenevä joukkue, pullistellaan menestyksellä ja unohdetaan iso kuva. Laadukasta toiminta on mm. silloin, kun varmistetaan isot pelaajamäärät (varsinkin tytöissä) ikäluokasta toiseen, toimitaan vuodesta toiseen laadukkaasti niin edustus-, kakkos- kuin harrastejoukkueissa ja näiden eri ”tasojen” välinen yhteistyö toimii OIKEASTI myös arjessa. Ja kun omat junnut valtaavat edustusjoukkueet vanhempana. Kukaan ei oikeasti tiedä alle 15v junnuista, kenestä tulee huippupeluri ja kenestä ei saati mistä joukkueessa se tuleva tähti ponnistaa. Näitä esimerkkejä riittää lukuisia ihan Suomen maassakin. Junnuikäluokkien pyttyjen määrän luettelu on valitettavasti aika puusilmäinen ja yksipuolinen näkemys laadusta ja pelaajakehityksestä. Jotkuthan tosin juoksevat ja tulevat jatkossakin juoksemaan vain menestyksen perässä, niin pelaajat kuin seuratkin - heille sallittakoon. Silloin on tosin aika falskia jeesustella toiminnan pitkäjänteisellä laadulla.

No eiväthän nämä pelkästään HJKn haasteita ole, samaa valitettavasti näkee ja kuulee muualtakin. Mutta kun tuota Klubia on niin läheltä niin monta vuotta katsonut, myös poikapuolella...

Sivuja: [1] 2