Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - .

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 12
31
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 22.03.16 - klo:22:22 »
Tervetuloa Gary Williams! (Saa ottaa talteen.)

32
Nuoret / Vs: Lahjakkaat nuoret - tulevat talentit(ko)
« : 21.05.15 - klo:13:35 »
Olisiko tämä sopiva topic tällaiselle kolumnille, jonka kaverini minulle linkitti?
Lainaus
Helppohan se on lahjakasta lasta valmentaa

Ahdistaa nähdä, että usein jopa alle 10-vuotiaiden valmennuksessa panostetaan vain kunnianhimossaan sokeutuneiden aikuisten kuorimaan kermaan. Valiojoukkoon poimitaan sillä hetkellä taitavimmat lapset ja tämän ryhmän vetäjiksi palkataan ansioituneet valmentajat. Saman ikäluokan loppuporukkaa ohjailee joku isistä. Tasoryhmissä harjoittelu saattaa olla perusteltua, mutta ei se, että osa lapsista saa parempaa valmennusta kuin toiset. Rivivanhemman on vaikea tulla kritisoimaan joukkueenjohdon päätöksiä, kentän laidalla lasten eriarvoisuudesta puhutaan kuitenkin paljon.

Lahjakkaiden ja kuuliaisten lasten menestyksessä on sitä paitsi kaikkein helpointa paistatella. Valmentajan todelliset taidot mitataan siinä, mitä hän saa aikaiseksi niiden villien, arkojen, vähän innottomien tai liikunnallisesti kömpelömpien lasten kanssa. Jos näistä hepuista saa luotua yhteen hiileen puhaltavan ryhmän, joka oppii pelaamaan, ja ennen kaikkia nauttimaan lajista, saavutus on paljon upeampi kuin kilparyhmän Hesa Cup -voitto.
Koko juttu täällä.

Jälleen yksi aikuinen, jota muiden aikuisten toiminta ihmetyttää.
Lukemisen arvoista tekstiä kaikille. Samaa mieltä tai ei.

33
Naiset / Vs: Liiga 2015
« : 26.03.15 - klo:19:14 »
KF10:n valitus käsitelty

Lainaus
PÄÄTÖS    Nro 7/2015

Päätöslauselma
Valitus hylätään.
Valitusmaksua ei palauteta.
Ratkaisu oli yksimielinen.
 
Jukka Sippo               Samuli Sillanpää
puheenjohtaja             sihteeri
 
Ratkaisuun osallistuneet jäsenet: Jukka Sippo, Elias Kajander, Pekka Lindroos ja Thomas Stenius

34
Nuoret / Vs: Lahjakkaat nuoret - tulevat talentit(ko)
« : 14.03.15 - klo:19:56 »
Ajattelemisen aihetta Sihvosen Petteriltä:

Lainaus
Oma ikäluokka on paras ikäluokka pelata
Lainaus
Suomen Jääkiekkoliitossa on havahduttu erinomaisesti tärkeään asiaan. Urheilujohtaja Rauli Urama kirjoittaa liiton viimeisimmässä Leijona-lehdessä ansiokkaasti siitä, miten tarkkaa hommaa se on, milloin pelaajan kannattaa pelata omaa ikäluokkaansa vanhemmissa, milloin ei.

Olen vuosikausia ollut suhteellisen jyrkästi sitä mieltä, että noin 15-vuotiaaksi asti kannattaa – tai oikeammin pitää – pelata omassa ikäluokassaan. Ne pelaajat, joita tämä sääntö ei koske, ovat niin harvoja poikkeuksia, että he vain vahvistavat säännön.

Olen ollut suomalaisessa jääkiekkoilussa mukana tavalla tai toisella vuodesta 1975. Täyteen tulevan 40 jääkiekkovuoteni aikana olen nähnyt aivan liian paljon sitä, että junioripelaajia on suorastaan tuhottu sillä, että heitä on peluutettu omaa ikäluokkaansa vanhemmissa.

Vanhemmissa harjoitteleminen ja pelaaminen ovat tarkkaa puuhaa. Sitä pitää tarkastella kriittisesti päivittäin. Kehittyikö vai ei pelaaja juuri tänään? Missä kehittyi, missä ei? Pystyikö ottamaan riittävän isoa pelillistä roolia; entä oliko nuori pelaaja vanhempien pelaajien seurassa pukukopissa oma itsensä, hengittikö persoonansa hengityksen mukaan? Pärjäsikö teknisesti? Entä taktisesti? Puhumattakaan fyysisesti?

Kaava menee valitettavan usein ja lähes aina näin: Pelaaja pärjää loistavasti omassa ikäluokassaan. Hänet nostetaan vuotta vanhempiin pelaamaan. Alku vanhemmissa on usein häikäisevä, valmentajat ihastelevat, että hienosti poika pärjää! Kunnes… Alkaa hiipuminen. Sitä hiipumista ei vain nähdä. Valmentajat eivät näe. Etenkään se vanhemman ikäluokan koutsi ei näe. Pelaaja tulee käväisemään omassa ikäluokassaan pelaamassa. Hän pelaa ok, ei mitenkään erityisesti. Tätä pelaajaa katsotaan ylöspäin ikään kuin vierailevaa tähteä. – Ja voin kertoa, raju alamäki on tällöin jo alkanut.

Seuraavassa vaiheessa pelaaja ei enää oikein meinaa mahtua pelaamaan vanhemmassa ikäluokassa. Mutta häntä roikutetaan siellä, koska hän täydentää sopivasti kokoonpanoa siellä pienen roolin kolmos- tai jopa neloskentässä.

Saavutaan katastrofi-vaiheeseen, joka on liki aina väistämätön. Pelaaja ei ole enää mikään vahvistus edes omalle ikäluokalleen. Pelaaja tuskastuu. Pelaajan vanhemmat tuskastuvat. Aletaan etsiä syyllisiä. Mutta syyllisiä on enää turha etsiä. Maito on jo kaatunut maahan.

Voin vapauttaa yksilöt syyllisyydestä. Vika ei ole siinä ja siinä valmentajassa tai siinä ja siinä valmennuspäällikössä. Vika on siinä yhteisessä kollektiivisessa harhassa, jossa nostamme pelaajia pelaamaan vanhempaan ikäluokkaan ja luulemme, että siitä on jotain hyötyä pelaajalle tai seuralle. Ei ole!

Jos valta olisi minulla, kieltäisin alle 14-vuotiaissa pelaamisen suomalaisessa jääkiekkoilussa omaa ikäluokkaa vanhemmissa. Se, joka on kanssani tästä eri mieltä: on väärässä.

35
Naiset / Vs: Kansainvälistä
« : 05.01.15 - klo:11:39 »
Spämmäänpä tällaisella:

Iltasanomat 2.1.2015 Ruotsin futisnaiset liian laihoja
Lainaus
... Eräs pelaaja sai vuoden ajan kaikkea mahdollista asiantuntija-apua eikä hänen painonsa noussut kiloakaan. Sitten hänet pantiin pois joukkueesta.
– Hänelle sanottiin, että ole kotona kunnes tilanne muuttuu. Sitten tapahtui muutos. Pelaajat ovat älykkäitä. Niin kauan kun he saavat kutsun maajoukkueeseen, he eivät ota asiaa vakavasti.

Tuosta voisi jatkaa vaikka mihin.

36
1  TPS - FC Honka
1  PK-35 Vantaa - Merilappi United
1  ONS - Kokkola F10
1  NiceF - HJK
1  Pallokissat - ÅU

37
Maajoukkueet / Vs: 1998 - maajoukkue
« : 03.10.14 - klo:19:34 »
Lainaus
Mukana joukkueessa on useampikin vuotta nuoremman ikäluokan pelaaja.
 
- 99-syntyneitä on oikeastaan vähän joka linjassa. Meillä on ollut vähän haastetta muutaman loukkaantumisen kanssa, mutta nuoremmassa ikäluokassa on todella hyviä pelaajia ja meillä on hyvä ryhmä koossa. Mielenkiintoinen joukkue, vaihtoehtoja meillä löytyy joka pelipaikalle.

Tässä on valmentajalta sellainen lausahdus mitä en hyväksy.
Jos kerran haasteita tulee 98-ikäluokassa, niin eikö todellakaan ole mitään mahdollisuutta korvata pelaajistoa 98-ikäluokan pelaajilla?
Ymmärrän sen, että eri ikäluokissa on vaihtelua koossa ja laadussakin. Mutta kun tuo valittu joukkue on kuitenkin sen verran pieni lukumääräisesti, niin itse olen siinä hyvässä uskossa että Suomen niemeltä varmasti löytyisi kyseisen ikäluokan korvaajia. Ja ehkä nuo "yllätyskutstut" olisivat sen saatuaan jopa motivoituneempia jalkapalloharrastukseensa. Huoltajiansa myöten.
Kyllä ne nuoremmat saavat tilaisuutensa omalla ajallaan.
Pitääkö nykyisistä valinnoista tulkita niin, että tähän joukkueeseen valitut 99-pelaajat ovat kertakaikkisesti kaikki parempia kuin ne kaikki loput "rannalle" jääneet 98:t?

Jumalauta.
Maajoukkuevalmennus taustoineen pyllistää koko muun maan 98-ikäluokan pelaajille näillä valinnoilla.

Ei tällä tavalla motivoida mahdollisia tulevaisuuden pelaajia jatkamaan tätä puuhastelua kovinkaan pitkälle.
Suomi tarvitsee tällä hetkellä kipeästi määrää.
Sieltä ne helmetkin yleensä löytyy.
Ja kyllä.
Haikailen ihan kaiken kokoisten ja näköisten harrastajien perään. Kiekko, hiihto, jousiammunta tai mikä tahansa muu harrastus jalkapallon rinnalla ei oikeasti ole este.

Ja ei. Ei ole oma lehmä ojassa. Minulla ei ole jälkikasvua tyttö/naisfutiksessa. On vaan tullut seurattua ja osallistuttua tähän touhuun joskus menneisyydessä useita vuosia.
Edelleen näyttää Suomen tyttö/naisfutis jatkavan alamäkeen.

... huvita enää mikään ... korkkikin hukkui ... kohta astun sen päälle ja ...

EDIT: yritin laittaa pilkut ...
EDIT2: kritisoin valmentamista ilman perustelua, otin sen pois

39
1  TPS - PK-35 Vantaa
1  FC Honka - ÅU
X  Merilappi United - Pallokissat
1  NiceF - Kokkola F10
1  ONS - HJK

40
Naiset / Vs: Kakkonen A-lohko 2014
« : 07.09.14 - klo:20:04 »
... Muuttuuko siis mikään muu kuin, että liitto ei tee otteluohjelmia?

Naisten kakkosta pelaavien joukkueiden osallistumis/siirtomaksut ainakin hiukan alenevat.
Jos siis nykyhinnoittelulla vertaa.
EDIT: Ja ehkä joutuvat Palloverkon tulospalvelun ulottumattomiin?

41
Naiset / Vs: Kakkonen A-lohko 2014
« : 26.08.14 - klo:19:37 »
Matin antipatioita luulen ymmärtäväni PuVe-tapauksessa, mutta:
Naisten kakkosesta ei tee kilpasarjaa se, että se on Palloliiton sarja.
Mielestäni se on juuri sellainen mainitsemasi harrastesarja, johon mm. PuVe kuuluu, kun siellä kerran omilla ansioillaan pelaavat.
Yhdyn kyllä kirjoitukseesi noin muuten, mutta kun tämä Suomen jalkapallo, ja Naisten jalkapallo varsinkin nyt on mitä on. Tällä hetkellä.
Sen verran pessimismin vallassa sitä katselen ja kuuntelen, ettei siinä nyt vielä mitään sellaista eteenpäin menoa ole näköpiirissä, etteikö PuVe voisi toimia niin kuin nyt toimii; Pelaa pelit ja voittaa silloin - häviää tuolloin. Vajaalla tai ei.
Summa summarum; meillä on liian isot sarjat pelaajamääriin nähden.

PS. Montakohan joukkuetta Palloliiton Naisten sarjoissa olisikaan, jos ne olisivat esim. K-18-sarjoja?

42
Naiset / Vs: Ykkönen 2014
« : 05.08.14 - klo:21:52 »
VJSllä oli vain 3 aikuista jotka on PKssa kirjoilla tänään

Arvasinkin jotain tällaista. Eli vanha kunnon palloverkko ajantasaisine tietoineen.
Hiekkaa sitten pilipaliverkossa. Taas.
Mut hei Samu P. Ketkä viisikosta Koso, Hirvonen, Leppikangas, Kivelä ja Kivistö eivät ole PK:n kirjoilla, vaikka hulluverkko niin ilmoittaa? Ei kai se salaisuus liene?

43
Naiset / Vs: Ykkönen 2014
« : 05.08.14 - klo:21:13 »
MVNT?
VJS:n kokoonpanossa 5 aikuista PK:n peluria, joista 4 avauksessa. 5:s pysyi vaihdossa. Näin käy ilmi aina luotettavasta palloverkosta. Eikös farmisäännöissä ole aikuisten pelaajien määrä rajoitettu max. kolmeen yhdessä pelissä? Sieltä ylhäältä alaspäin.
Kävikö vahinko vai mikä?
Sakkoa, sanktiota ja raippapaaluun nyt joku jossain edes joskus.

44
2  ONS - NiceF
X  Kokkola F10 - PK-35 Vantaa
1  Merilappi United - ÅU
1  HJK - Pallokissat
X  TPS - FC Honka

45
1  PK-35 Vantaa - Merilappi United
1  Pallokissat - TPS
1  FC Honka - ONS
1  ÅU - Kokkola F10
X  NiceF - HJK

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 12