Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KKK

Sivuja: 1 ... 124 125 [126]
1876
Nuoret / Vs: Taitokisat 2008
« : 18.11.08 - klo:17:01 »
Seuroissa yleensä tarjotaan taitureille lisätreeniä. On kykyryhmiä jne... Olisiko mahdollista, että olisi myös "tukiopetusta" niille, jotka ovat "jalkapuolia"? Voimakkaasti oikea- tai vasenjalkaisilla heikomman jalan harjoittaminen vaatii enemmän toistoja. Käytännössä olen kuitenkin nähnyt, että se jää monasti tekemättä. Ryhmän valmennuksessa esim. vasenjalkainen pystyy ns. "lintsaamaan" helposti, kun harjoitellaan laukaisuja. Maalintekoharkoissa nuoret vetävät tietenkin sillä paremmalla jalalla (koska haluavat onnistua); vasuri sillä vasemmallaan. Sitten kun valmentaja käskee harjoittaa sitä toista jalkaa eli enemmistön mukaan vasenta, niin se vasuri edelleen vetää vasemmalla.

On joukkueita, jossa pallonkäsittelytreenit ovat syystä tai toisesta jääneet nuorempana väliin tai vähemmälle. Valmentaja on esim. ajatellut, että harjoitteet tehdään kotona. Kyllä kuitenkin pitäisi ensin opettaa, miten ne tehdään oikeaoppisesti.

Mielestäni taitotekniikkakisan osasuorituksista kuljetus-laukaus, kuljetus-keskitys, syöttö ja pujottelu tukisivat hyvin tätä molempien jalkojen treenausta. Näkisin, että niitä olisi hyvä sisällyttää aika ajoin harkkoihin. Jos pallo pysyy jalassa pujottelussakin, niin varmaan se pysyy helpommin myös pelissä. Toki vastaavia harjoitteita on, mutta ne ei näytä toimivan riittävän hyvin. Riippuu tietenkin valmennuksesta.

Huippuja tietenkin etsitään ja niihin panostetaan, mutta ilman sitä muuta joukkuetta ei joukkuepeliä voi pelata. Näkisin, että näihin vähemmän taitaviinkiin kannattaisi panostaa. Joku saattaa vain kehittyä hitaammin ja tarvitsisi enemmän toistoja ja jalastapitäen opetusta. Hän saattaa kuitenkin omata muita joukkueen pelin kannalta hyviä ominaisuuksia.

Perheemme 92-tyttö on pelannut joukkueessa, jossa tekniikkaan ei ole aikoinaan kiinnitetty riittävästi huomiota. Hän rakastaa pelaamista, mutta mikä on tulevaisuus? Jos ja kun oma joukkue ennen pitkää lopettaa, niin hänen on vaikea siirtyä muualle, kun osaa pelata vain puolustajana ja on umpivasuri. (Vahvuuksina vain pääpeli, heitot ja sisukkuus) Vaihtopenkki häämöttää ???

93-sisko taas on hakenut lisää peliminuutteja harrasteliigatasoisessa joukkueessa (toisessa piirissä), jossa on päässyt kokeilemaan muitakin pelipaikkoja kuin puolustusta. Molempijalkaisena hänelle pallon kanssa temppuilu on ollut huomattavasti helpompaa.

Molemmat ovat aloittaneet jalkapallon parissa samana vuonna, toinen 7v ja toinen 8v. Lateraalisuus oli siis jo vakiintunut silloin. Ensimmäiset vuodet treenattiin yhdessä, mutta tiet erosivat eri joukkueisiin ja sitä myötä eri tasoisiin treeneihin.

1877
Nuoret / Vs: Taitokisat 2008
« : 18.11.08 - klo:16:22 »
Onkos kukaan koskaan tutkinut, mikä merkitys on lateraalisuudella ja menestymisellä taitokisoissa? Entä jalkapalloharrastuksen aloittamisiällä, erityisesti tekniikkaharjoitteiden aloittamisiällä?

Lateraalisuushaan vakiintuu siinä ennen kouluikää eli suurimmalla osalla seitsemänvuotiaista puolisuus pitäisi olla vakiintunut.

Onkohan niin, että molempijalkaiset pärjäävät paremmin tai yleensäkin oppivat helpommin erilaisia tekniikoita. Jessin haastattelussa Futarissa mainittiin, että hän olisi molempijalkainen. Kuinka monta muuta samanlaista on näissä taitokisojen voittajissa?

Voihan olla myös niin, että nämä molempijalkaiset, joille treenaaminen on helpompaa, kiinnostuvat myös lajista helpommin?

1878
Pelaajapörssi / Vs: TuPS N / BT hakee edelleen pelaajia
« : 17.11.08 - klo:01:45 »
TUPSin 93:lla on myös aluesarjapaikka käytettävissä keväällä. Pelaajia kaiketi tarvittaisiin lisää, kun noihin peleihin ei vanhemmat B-tytöt voi osallistua.

Ei kun ilmoittautumaan Riitalle :peukku_ylos:

1879
Nuoret / Vs: Taitokisat 2008
« : 17.11.08 - klo:01:14 »
Seurattuani tätä keskustelua taitokisojen merkityksestä, pistän mukaan hieman toisenlaisen kommentin:
Taitokisoissa on mahdollista saavuttaa hopeamerkkisuoritus, vaikka ei olisi harjoitellut ns. taitokisalajeja ennen kisaa. C15 tyttö meni ensimmäistä kertaa futisuransa aikana kokeilemaan taitotasoaan piirin kisoihin tänä syksynä. Rata kuivaharjoiteltiin kotona katsomalla säännöistä piirrokset ja ohjeet sekä parin lajin osalta videot. Toki tyttö on pelannut jalkapalloa 7-vuotiaasta saakka ja käynyt joukkueen normaaleissa treeneissä ja pelannut 65 peliä (kun otetaan turnaus- ja harkkapelitkin laskuun mukaan) vuoden 2008 aikana. Oli hän toki vuotta aikaisemmin kokeillut rataa, kuljetus-keskitystä lukuunottamatta, muutaman kerran.

Tietyn tason siis voi saavuttaa ilman varsinaisia taitokisaharjoituksiakin ;) Kultamerkkiin ei kylmiltään tietenkään voi yltää.

Kuinkas tässä sitten kävikään :o Oulun reissusta innostuneena, hän päätti jatkossakin kokeilla, saisiko yksittäisten osasuoritusten aikoja parannettua ensi vuonna. Ilmeisesti aikoo myös harjoitella hieman enemmän ;D Hieman haikeana kuitenkin totesi, ettei taida B-tyttöihin siirryttyään enää päästä valtakunnallisiin kisaamaan.


Sivuja: 1 ... 124 125 [126]