Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - frank makoi

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 29
31
Olen kovasti tykännyt Marianne Miettisen kommentaattorin roolista TV 2:n EM-ottelulähetyksissä. Hän tuo paljon lisäarvoa lähetyksiin "sisäpiirin" tietämyksellään ja onhan Markella Eurosportin suomalaisselostajiin verrattuna "ammattimiehen" ote.

Eilisessä lähetyksessä käsiteltäessä suomalaispelaajien uravaihtoehtoja Marken kommentti NCAA-pelaajien pelikaudesta kaipaa hieman korjaamista tai ainakin lisäselvitystä. Ongelmaksi Marke kertoi pelikauden lyhyyden ja tiiviyden sekä sen, että kevätkausi on varattu opiskelulle. NCAA:ssa naisfutiksen pelikausi on syksyllä alkaen elokuun puolivälin jälkeen. Kausi alkaa vajaan kolmen viikon pre-seasonilla ja pelaajien oletetaan saapuvan kesän jälkeen pelikunnossa. Pelikausi kestää 15-16 viikkoa ja mikäli joukkue selviytyy kauden päätteeksi NCAA:n mestaruuden ratkaisevan College Cup:n loppuotteluun, niin otteluja tulee 26 kappaletta eli keskimäärin hieman alle kaksi/viikko.

Kevätlukukausi ei ole missään nimessä varattu pelkästään yliopisto-opiskelulle vaan joukkue harjoittelee ja pelaa harjoitusotteluita koko kevään. Keräsin tähän erään suomalaisen NCAA:ssa pelaavan suomalaisen maajoukkuepelaajan suunnitellut ja toteutuneet harjoitus- ja ottelutiedot, joiden perusteella selviää, miten paljon futista siihen opiskelukevääseen kuuluu.

Yliopiston lukukausi alkoi 09.01. ja päättyi 04.05. kestäen vajaat 17 viikkoa (116 päivää). Tästä joukkueharjoituksista vapaata oli viikon Spring Break ja yliopiston lopputenteille varatut viimeiset kaksi viikkoa. Joukkueen kanssa tänä aikana (14 viikkoa/95 päivää) oli 48 pallollista harjoitusta ja 5 harjoitusottelua naisten ammattilaisjoukkueita ja miesjoukkueta vastaan. Henkilökohtaisen ohjelman mukaisia punttitreenejä 31 ja 2 yoyo-testiä sisältäviä juoksuharjoituksia 21. Teambuilding- ja taktiikkaluentoja oli 7. Suomen maajoukkuepelejä oli kahteen otteeseen 4 ja näiden yhteydessä 8 pallollista harjoitusta. Harjoittelusta ja pelaamisesta vapaita päiviä oli 20 sisältäen 5 matkustuspäivää.
Tämän lisäksi kerran viikossa "vision training"  http://www.aoa.org/news/clinical-eye-care/vision-training-could-mitigate-soccer-related-concussions?refer=rss&sso=y

Jokaiselle pelaajalle tehdään oma henklökohtainen ohjelma huomioiden opiskelu ja maajoukkue-edustukset. Yllä olleen ohjelman lisäksi pelaajat käyvät pelaamassa keskenään, sillä onhan heillä käytössä oma kenttä koko ajan.

Onko tämä harjoittelu/pelaaminen tarpeeksi paljon, jääköön jokaisen lukijan itsensä arvioitavaksi. NCAA-pelaajat pelaavat oman joukkueen kauden ulkopuolisen kesäkauden normaalisti NWSL:n ammattilaisjoukkueiden farmiliigassa tai kotimaansa sarjoissa.

FM

32
Naiset / Vs: Harkkapelit 2017
« : 06.07.17 - klo:15:11 »
Tänään pelattu perinteinen FC Honka/naiset - Finnair/pilotit päättyi ensimmäistä kertaa pilottien voittoon 11-10. Lentäjät parantaneet vai Honka heikentänyt?

FM

33
Naiset / Vs: Suomalaiset ulkomailla
« : 03.07.17 - klo:18:29 »
Henriikka Mäkelä Pacific Tigersiin. Kovan luokan vahvistus Tiikereille.

http://www.pacifictigers.com/sports/w-soccer/2017-18/releases/20170623p9x3l8

FM

34
Naiset / Vs: Suomalaiset ulkomailla
« : 30.06.17 - klo:17:47 »
Florida State Universityn "suomalaisjoukkue" on julkaissut regular seasonin otteluohjelman:

http://www.seminoles.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=32900&ATCLID=211626300

Tänä vuonna on odotettavissa aikaisempaa enemmän televisioituja otteluita, kun eri konferenssit ovat avaamassa omia ESPN:n alaisia kanavia.

Tiivis pre-season alkaa 31.07. ja tositoimiin päästään 18.08. Suuri osa pelaajista on harjoitellut ja pelannut kesän ammattilaisliiga NWSL:n farmijoukkueissa tai kotimaansa sarjassa. Pelaajien oletetaan saapuvan pre-seasonille täydessä pelikunnossa. Natu on ollut kesän Kaliforniassa, Emma Hongassa ja Heidi on jatkanut lyhyen Suomen loman jälkeen polven kuntoutusta Tallahasseessa.

FM

35
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 13.06.17 - klo:09:20 »
Joo hyväksytään Japani mukaan. Ja voihan sinne tulla Afrikastakin joku maa.

FM

36
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 13.06.17 - klo:01:23 »
Vaikka vatsatautiepidemia joukkueessa tuntuukin selittelyltä niin joukkueen näkemys omasta suorituksestaan oli hyvä. Arviot foorumilla eivät perustuneet tietoon. Parhaimmillaan (ilman vatsatautia) ollessa Suomi olisi ihan oikeasti haastanut Kiinan

Arvio Kiinaan paremmuudesta Tanskaan nähden ei ole UEFA:n rankingin mukaan oikein. Euroopasta, Koresta, sekä Etelä-ja Väli-Amerikan maista Kanadasta ja USA:sta löytyy parhaat joukkueet.

No voihan se Kiinakin olla ihan OK.

FM

37
Naiset / Vs: Naisjalkapallo mediassa
« : 19.05.17 - klo:17:53 »
agree

Lintunen varmaan tietään tuon Suomen verottajan käytännön. Tuo "pocket money", mistä suomalainen verottaja ottaa tuon 10 pinnan veron ja USA;n "Governement tax" ei vaan maistu. Rikkaampia ja taitavampiaa ne näyttää tulevan - josko ne Nataliaa kutsuu ammattilaisjoukkueesta

38
Naiset / Vs: Naisjalkapallo mediassa
« : 19.05.17 - klo:16:34 »
Onhan se suomalaiselle naisjalkapalloilijalle syy pelata vain rakkaudesta lajiin. Varmaan meidän parhaat maajoukkuepelaajat jopa pystyvät sopimuksillaan tienaavan elämiskustannuksensa ulkomailla.

USA:ssa NCAA.n div. I:n  (siellä nais- ja miesurheilujen tulot ja menot menee samaan pooliin) alaisuudessa  eurooppalaisten naisfutaajinpelaajien arvostus on korkealla tasolla. Hyvän suomalaispelaajan on mahdollista saada 100 prosentin stipendi opiskelu- ja pelioikeuksineen yliopistoon USA:ssa. Tuo stipendi pitää sisällään asumisen, opiskelun, pelaamisen, ruuan ja muut kulut. Suomen verottaja pitää tästä huolensa  ja verotusarvo saamistaan ruoka- ja asumis- edusta on vuosittain 12.880e. Tuon verotusarvon jälkeen urheilija-opiskelija on oikeutettu 8 kuukauden opintotukeen kuukautiseen 336e:n  verotettavaan opintotukeen ( mistä siis opiskelija maksaa Suomen verottajalle n. 10%). Ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelija on oikeutettu saamaan KELA:n 210e:n verottoman asuntotuen (210e).
 Ensimmäisenä vuonna opiskelija asuvat normaalisti opiskelija-asunnassa. Stipendiin liityvä Suomen verotettava arvo on arvoltaan n. 13.000e. Käytännössä opiskelijan ei tarvitse maksaa mitään, kuten ei tarvitse ilmeisesti maksaa muutakaan elämiskustannuksiakaan opiskelija Suomessa - pois lukien asumistaan kotona tai vanhempiensa kotona. Yliopisto-joukkue vastaa kaikista mahdollisista loukkaantumistapauksissa. Jokainen voi mieltää, että kannustaako suomalainen opintotukijärjestelmä nuorta opiskelijaa hakeutumaan työelämään.
Suomen opintotukijärjestelmä puoltaa opintolainan ottamista. Neljän vuoden aikana jenkkeihin lähtevän opiskelijan kannattaa ottaa valtion takaama opintolaina, minkä kannattaa laittaa tarpeettomana sidotulle talletustilille. Valtio maksaa palkkion neljän vuoden kuluttua omavastuuosuuden 2500 euron jälkeen pelaajalle 30% ja on alempi korkeakoulututkinto korkeakoulututkinto ja tilillä 6800e.

Näitten tuki- ja pelaamismahdollisuuksien jälkeen nettopalkka/kk  onkin jo NETTOPOLKKA  yhdeksän kuukauden pelikaudesta 700-800e/kk.
Kyllä se naisfutis voi joskus kannattakin.  En tiedä, moniko foorumeista saa tuon netto palkan.

Osa joukkueista maksaa matkakulut ja siihen on lisättävä n.1000e (minkä siis yliopisto maksaa)/ lukukausi. Joukkueet kyllä järjestää kesän harjoittelun (mm. Natalia Kuikka)
Ammattilaisjoukkueiden pelaamisen farmijoukkueesa

39
Naiset / Vs: Suomalaiset ulkomailla
« : 15.05.17 - klo:11:52 »
Tuo Emmi Alasen kuntoutuminen on kyllä maajoukkueen kannalta hieno uutinen. Alasen taistelevaa olemusta keskikentällä olisi tarvittu Puola- ja Tanska-otteluissa.

FM

40
Naiset / Vs: Liiga 2017
« : 07.05.17 - klo:22:13 »
Mitenkähän HUU-TV:lle menisi terveiset perille, ettei kuvausta kannata tehdä vasta-aurinkoon - ei ainakaan tekonurmikentällä.

FM

41
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 26.04.17 - klo:15:06 »
Suomen ottelut MM-karsinnoissa:

su 22.10. Suomi – Serbia
su 26.11. Suomi – Israel
- - -
ma 22.01. Israel – Suomi
pe 06.04. Suomi – Espanja
pe 08.06. Suomi – Itävalta
ti 12.06. Serbia – Suomi
pe 31.08. Espanja – Suomi
ti 04.09. Itävalta - Suomi


Suomi neuvotteli heti arvonnan jälkeen pelipäivät.
https://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/naisten-mm-karsintalohkot-arvottu

Suomi neuvotteli...??
Eikö ohjelma herätä foorumisteissa mitään kannanottoja? "Hämmentynyt" on itseäni kuvaava lievä ilmaisu.

FM

42
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 12.04.17 - klo:14:40 »
Kyllä oli rankkaa katsottavaa. Mielestäni jopa Ahtinen ei ollut sillä tasolla jossa kuuluu olla ja lisäksi vielä kapteeni...huh, huh. Turha hehkutella nuorat pelaajaa, ei ihan vielä tuolla tasolla / paikalla pitäisi olla. Pelissä ei toiminut oikeastaan yhtään mikään. AE:n pirteys, jep, pari juoksua ja menetystä 1vs.1. Koivisto aivan ulkona, Tanskan nro 11 vei mennen tullen ja joka kerta. Laiturit aivan ulalla jne. En viitsi edes analysoida enempää. Miksi ottaa yleensäkin sellaisia pelaajia mukaan, jotka eivät kykene edes pelaamaan, ei omassa joukkueessaan peliaikaa, mutta majussa kyllä. Kummassakaan pelissä ei päätä eikä hantää. Pulassa ollaan ja tosi syvällä vielä. Eikö tämän pitäisi olla Suomen maajoukkue (parhaat pelaajat) eikä oteta vaan pelaajia, jotka ovat joidenkin hyviä tuttuja. Näin se on ollut monta vuotta ja pahemmaksi menee.

Tarkka analyysi, missä ei tarvitse muuttaa kuin  konditionaali "paikalla pitisi olla" preesensiin.

FM

43
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 11.04.17 - klo:18:11 »
Ellei tuo VPN:n siirto kaikilta onnistu eikä stiimiä saatavilla niin voin laittaa vähän omaa näkemystäni (objektiivinen/subjektiivinen) paikanpäältä. Keli on ainakin hyvä, mitä nyt vähän tuulee. Täällä ei näytä olevan vapaata city-wifi:ä, joten olen hotellin tarjonnan varassa. Katselin välissä kotona jaossa olleen videon ja täytyy kyllä sanoa, että saadakseen futismatsista kokonaiskuvan, täytyy olla paikanpäällä. Olihan se Puola-peli sekavaa, mutta ei niin paljon, mitä video antoi ymmärtää - kameran keila on niin kapea. Ehkä vedän nämä nippuun, kun tuun kotiin.

FM

44
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 07.04.17 - klo:19:55 »
Näköjään YouTube näyttääkin matsin niin ei tarvitsekaan raportoida.

FM

45
Maajoukkueet / Vs: Maajoukkue
« : 07.04.17 - klo:19:47 »
Näyttäis olevan hyvä vire joukkueella. Kaksi debytanttia avauksessa ja hieman jännitystä ilmassa... Vesisade alkoi tunti ennen matsia. Netti toimii vielä hetken ja voin laittaa hieman raporttia ottelun kulusta, mikäli Pryzkovin public free wi-fi toimii toisenkin 60 minuuttia.

FM

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 29