Kirjoittaja Aihe: Nousukarsinta kakkosesta ykköseen 2015  (Luettu 29943 kertaa)

Matti Lintunen

  • The worst soccer coach in the world
  • Viestejä: 4049
    • Profiili
Vs: Nousukarsinta kakkosesta ykköseen 2015
« Vastaus #75 : 14.10.15 - klo:12:09 »
Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, minusta ei syynä ole pelkästään raha, vaan tuo kokonaisuus!

Samaa mieltä.

Siksi olen jalkapallomenneisyydessäni (ja nyt jo -historiassa) puhunutkin "mahdollistamisesta", ja siihen kuuluu tuo kokonaisuus, esimerkkinä vaikkapa jalkapalloystävällisten työpaikkojen etsiminen/auttaminen niiden löytämisessä, jolloin työn ja pelaamisen yhdistäminen helpottuisi.

Sitten se ikuisuuskysymys eli "ulkkikset", joille käsittääkseni maksetaan kaikissa seuroissa, JOS he ovat tulleet tänne jalkapalloa pelaamaan (elämysmatkaajat sitten erikseen), ja jos "omat" pelaajat samaan aikaan maksavat pelaamisestaan, niin silloin ollaan väärillä jäljillä ja ainakin minun moraalikäsitykseni ulkopuolella. Eli jos heihin löytyy rahaa - korvamerkittyä tai ei, samaan kassaan se menee - sitä ennen pitäisi olla tilanteen se, että kenenkään pelaaminen ei maksa mitään ja ollaan otettu askeleita tuota "mahdollistamista" kohti.

Toisaalta nuorten pelaajien harjoitusmääriä on pystytty nostamaan sinne 7 - 8 kertaan viikossa, ja jos se aikuinen nainen, mahdollisesti myös vähän vanhempana pelaamisen aloittanut, treenaa 3 - 4 kertaa (max) viikossa, on joskus/usein pois työesteiden takia ja myös skippaa korvaavan omatoimisen treenaamisen jne, niin se alkaa näkymään suorituskyvyssä ja taitotasossa, jolloin tuollainen lukion parilla viimeisellä luokalla oleva pelaaja voi hyvinkin olla jo sekä fyysisesti että taidollisesti niin paljon edellä, että ajaa ohi kokoonpanoja valittaessa, ja sitähän aikuisen naisen psyyke ei aina kestä, että istuu bussissa sinne Rovaniemelle istumaan penkille, tästäkin on omakohtaisia kokemuksia valmentajana (ei tosin Rovaniemestä), ja sekin on koettu, että se aikuinen nainen ei ole valmis kilpailemaan siitä pelipaikasta, jota hän on mahdollisesti kausikorttimaisesti pitänyt vuosia hallussaan.

There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

KKK

  • Viestejä: 1879
    • Profiili
Vs: Nousukarsinta kakkosesta ykköseen 2015
« Vastaus #76 : 14.10.15 - klo:19:24 »
No niin nyt tämä keskustelu syystäni tai väärin kirjoitetun alustuksen myötä hieman karkaa omasta alkuperäisestä kysymyksestä.
Eli onko teidän mielestä pelaajien keski-iän aleneminen etenkin naisten ykkösessä ja liigassa seurausta siitä että tuki eurot aina vaan tiukemmassa ja joudutaan menemään entistä syvemmälle pelaajien taskuun


Noista ylemmistä sarjoista en osaa sanoa, mutta naisten kakkosessa ainakin on näin. Maksuista tulee kynnyskysymys. Aikuisemmat pelaajat (osa heistä) olisivat mukana, jos kuukausimaksuja ei perittäisi. Kauempaa kulkevat pelaajat haluaisivat vielä matkakulutkin joukkueen piikkiin. Tähän valitettavasti ei naisten joukkueessa ole mahdollisuutta, ainakaan meidän resursseilla. Seuran miesten kakkosessa tilanne onkin sitten jo toinen.