Kirjoittaja Aihe: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun  (Luettu 84732 kertaa)

Kommentti

 • Viestejä: 42
  • Profiili
Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« : 06.05.15 - klo:08:52 »
Pentti Kemppainen kirjoittelee tällaista.  Sopii myös tälle foorumille:

Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapallon – Palloliitto, piirit, seurat vai Hentun Liisa


Viimeinen kirjoitukseni sai paljon huomiota. Kiitos.
Yhteydenottoja tuli valmentajilta, pelaajien vanhemmilta ja muutamalta toimittajalta.

Mikä käsitys sinulla on suomalaisesta jalkapallosta?
Suomessa liian monet seurat eivät ole tyytyväisiä Palloliiton toimintaan, ja myös Palloliitto odottaa seuroilta enemmän päätöksiä ja tekemistä. Miten nämä ajatusmaailmojen erot vaikuttavat jalkapallon kehitykseen? On syytä kysyä, kuka johtaa suomalaisen jalkapallon kehittymistä?

Menestyvissä jalkapallomaissa systeemit ovat hyvin hierarkkisia, jonka vuoksi vastuut voidaan määritellä selkeinä käskyinä ja kieltoina. Täällä akatemia-valmentajat saavat valmiin paperin siitä, miten harjoitukset on toteutettava. Täällä ei ruikuteta luovuuden tai omaperäisyyden perään. Siis sen perään, ettei valmentaja saa toteuttaa itseään.

Olin joku vuosi sitten käymässä erään pääkaupunkiseudun johtavan akatemian tiloissa. Yksi heidän valmentajistaan oli lähdössä goutsaamaan piirijoukkuetta. Valmentaja esitti kiireissään minulle tekaisemansa harjoitussuunnitelman, jossa näytti olevan kaikki maan ja taivaan väliltä. Suunnitelmassa oli ainakin viisi erilaista pienpeliä. Goutsi kysyi mielipidettäni harjoitussuunnitelmasta. Vastasin ytimekkäästi: "Suunnitelmassa on neljä pienpeliä liikaa."

Kun koulutin Tanoke-valmentajia, niin useampi nuori innokas valmentaja etsi netistä päivittäin - "päivän pelastajaa" - uusia pienpelejä. Keskustelimme asiasta, jonka jälkeen tulimme siihen tulokseen, että huippuvalmentajat tulevat toimeen niukoilla pienpeli- tai rondoharjoitusmalleilla. Tärkeää on osata soveltaa ja kehittää entistä osaamistaan. Koko ajan ei tarvitse levottomasti etsiä uusia harjoituksia. Tärkeää on myös pysähtyä ja miettiä.
Kun jalkapallovalmentajia koulutetaan, on kysyttävä, mitä jalkapallovalmentamisella tai jalkapallon pelaamisella ylipäätänsä tarkoitetaan? Jotta jalkapallosta voisi puhua mielekkäästi, on määritettävä se, mitä peli on.

Peli on täällä Espanjassa keskiössä, täällä ei höpötetä niin paljon peliin kuulumattomista asioista. Voi hyvä Sylvi - ja Riipisen Pena ……mitä kaikkea suomalaiset valmentajat ja valmennuspäälliköt ovat joutuneet kokemaan vuosien varrella, kun ovat joutuneet kuuntelemaan mammoja, pappoja, poikansa etuja ajavia isiä ja Hentun Liisaa. Täällä tämä poppoo pysyy onneksi verkkoaitojen takana.

Täällä kunnioitetaan fundamentaalisella tavalla peliä itsessään. Täällä keskustellaan enemmän jalkapallosta, kun kaiken maailman sellaisista asioista, jotka eivät liity millään tavalla jalkapallon valmentamiseen.

Hierarkkisissa järjestelmissä ohjeet tulevat ulkopuoliselta auktoriteetilta. Jotka ovat täällä seurojen presidentit, päävalmentajat, valmennuspäälliköt, vastuuvalmentajat jne. Olen huomannut tällä ollessani, että tällainen hierarkkisuus helpottaa valmentamista ratkaisevalla tavalla. Tällöin ei tarvitse tuntea harjoittelun suunnittelusta sisimmässään omantunnon syytöksiä. Kun harjoitus on suunniteltu hyvin - ajan kanssa, korkeasti koulutettujen ihmisten toimesta, niin valmentaja voi keskittyä itse valmentamiseen.

Mielestäni suomalaiseen jalkapalloon sisältyy liikaa idealismia ja höpöhöpö-demokratiaa. Tämän höpötys-idealismin johtavana lauseena on ollut: eteenpäin on menty –lause, jonka keskipakoisvoimalla jalkapallon tahkoa pyöritetään hyvässä uskossa, nöyrästi ja luottavaisesti. Tämä slogani kantautui korviini ensi kertaa parikymppisenä valmentaja. Tähän aikajaksoon liittyy uskomattomia tarinoita, vakuutteluja, innostuneita valmentajia, Eerikkilän koulutustiloissa istumista, uudistuksiin luottavia ihmisistä, ajan ilmiöitä ja ajatuksia jalkapallollisesta paatoksesta. Jos Eerikkilän seinät voisivat kertoa, mitä kaikkea siellä on höpötetty, niin entistä vankempaa uskoa tarvittaisiin, kaiken sen toteuttamiseen, mihin on sinisilmäisesti uskonut. Kirkkoisä Augustinus tuli aikoinaan siihen tulokseen, että jos usko ja järki joutuvat ristiriitaan, niin usko voittaa….. ja onhan se voittanut, ainakin suomalaisessa jalkapallossa. Sillä uskomme edelleen. Uskomme olevamme kaikessa tekemisissämme Euroopan kymmenen parhaan maan joukossa. Augustinus pohti, voiko ihmisen tuomita helvettiin tekojen takia, jos hän ei itse toimi oman tahtonsa mukaan tai ei tunne ”jalkapallon opetuksia” . Ja emmehän me tunne niitä. Meidän mielestämme - hyvyys ja huonous - tietysti tulevat aina katsojan näkökulmasta.

Suomalaisen jalkapallon idealismi on konkretisoitava – eurooppalaistettava, jolloin on pystyttävä sanomaan entistä selvemmin, mitä aiotaan saada aikaan, ja miten jalkapalloa pitää pelata, ja miten jalkapallo on kehittynyt.
Mieleeni tulee filosofian opiskelun ajoilta Occamin partaveitseksi kutsuttu leikkausmetodi. Sen periaatteella: ei pidä olettaa turhia tekijöitä ilmiöiden selittämiseksi, käsitteiden olomuodoksi oletettu ideamaailma on tällainen turha lisäoletus, joka tulee leikata teorioista pois kuten parta leuasta. Mitä sinä leikkaisit suomalaisesta jalkapallosta pois?

Minun leikkauslistaani kuuluisivat ainakin seuraavat asiat:
Siirtyisin kollektiiviseen pelitapaan ja harjoitusmalliin.
Lopettaisin yksilökeskeiset harjoitusmallit, jalkapallo on joukkuepeli, jota oppii pelaamaan joukkueen kanssa pelaamalla.
Lopettaisin pelaajien luokittelemisen; kaikkien akatemia pelaajien on oltava laadukkaita – hyviä.
Lopettaisin A ja B nuorten SM-sarja nykymuodossa.
Määräisin lasten ja nuoren jalkapallon pelaamisen kustannuksille ylärajan.
Lopettaisin taitokilpailut.
Määräisin lasten joukkueharjoittelulle ylärajan.
Määräisin laadittavaksi kilpailukykyisen peli- ja valmennussysteemin, joidenka suunnittelun ja toteuttamisen ulkomaalaisille huippuosaajille.

Täältä pesee, jos leikkauksia ja uudistuksia tarvitaan lisää.

Suomalainen jalkapallo ei tarvitse enää pitkäpiimäisiä jaarittelijoita, vallankahvasta kiinni pitäviä, byrokrateja , pelkureita ja pelureita. Ensisijaisesti on toimittava ruohonjuuritasolta – seurojen - pelaajien ja valmentajien ehdoilla.

Tällä hetkellä kysymys on erilaisten näkemysten keskenään kiistelevistä ajatuksista, jolloin kenenkään ei tarvitse ottaa kokonaisvastuuta.
Suomalaisessa jalkapallossa on kummallisuuksia, jotka pyörivät liturgimaisesti vuodesta toiseen toimintojen keskiössä. Tällaisia ovat esimerkiksi lapsille järjestettävät taitokilpailut, kärrynpyörätestaukset ja peep-testit. Nykyjalkapallon kehittämisen kannalta nämä ovat väärien asioiden tavoittelua.
Pelikäsitys on johdonmukaisen ajattelun kehittämistä pelaamisesta. Tämän, jos jonkun espanjalaiset osaavat. Suomessa on liikaa toistensa kanssa ristiriidassa olevia pelitapoja ja harjoittelumalleja. Peli on saatava kulkemaan myös Suomessa.

Piilari

 • Viestejä: 82
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #1 : 06.05.15 - klo:09:09 »
 :peukku_ylos: :peukku_ylos: :peukku_ylos:

JiiHoo64

 • Viestejä: 205
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #2 : 06.05.15 - klo:14:24 »
Täyttä asiaa!!!

Iso kunnioitus tälle kaverilla täältä suunnalta!  :peukku_ylos:

Tuosta taitokilpailuista tuli mieleen, että tässä vastikää seurasin erään Urheiluakatemian pääsykokeita. Mielenkiinnolla odotin, että mitä kaikkia osa-alueita nuorilta 99-syntyneiltä testataan, ehkä ketteryys, nopeus, kehonhallinta, erilaisia askeltiheys-suoritteita joissa pitäisi liikkua erilaisilla nopeuksilla ja eri suuntiin ja mahdollisesti vielä pallo mukana noissa. Ehkä olisi 1v1 tai jopa 2v1 rasteja, joissa katsottaisiin, miten nuoret ratkaisevat noita tilanteita. No, jokanen varmaan jo arvaa, että mitä siellä sitten testattiin, aivan oikein siellähän olikin, yllätys, yllätys, taitokisarasteja!!!

Siis nuorilta, jotka ovat noita vääntäneet jo jostain 5-vuotiaista eteenpäin ja osaavat ne varmasti vaikka unissaan tehdä, niin mitä hemmettiä nuo kertovat heidän jalkapalloilullisista kyvyistään oikeasti? Kiva tietty kirjata ponnauttelutuloksia ja pujottelu aikoja taulukkoon, ei siinä mitään ja eihän tuossa ole tarvinut niin kauheasti alkaa itse mitään suunnittelemaan, ymmärrän toki sen, jos aika on tiukalla koutseilla.

Ja mistäs minä tiedän, vaikka olisi Palloliitosta tullut ohjeistus siitä, mitä Akatemian pääsykokeissa pitää testata???
"A team is like a good watch. If you lose one of its parts, it still looks good. It just doesn't work as well."

Ruud Gullit

blame_referee

 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #3 : 14.06.15 - klo:23:09 »
Puolet paskaa!!!!

Kuka sen pallon syöttää? Kuka kuljettaa? Kuka tekee keskitykset? Kuka tekee oikea-aikaiset pysty juoksut?
JOUKKUE???

Kyllä se on yksilö!

Jos on nopea kärki joka ei osaa ajoittaa pysty juoksujansa niin hänen ajoitusta pitää kehittää.
Tai jos on hyvä laitapelaaja joka voittaa 1v1 tilanteet ja pääsee etenemään aina keskitykseen saakka. Mutta keskitykset menevät minne sitten sattuu. Niin hänen keskitys tarkkuuttansa ja omien pelaajien havainnoitia pitää kehittää.

Tämä keskustelun syy on taas yksi Palloliiton perisynti.
Se ei ole kertonut riittävän tarkasti mitä se yksilökeskeisellä valmennuksella tarkoittaa.
Samoin kävi "kaikki pelaa" opin kanssa. Siinä jäi alussa kertomatta, että kaikki pelaa OMALLA TASOLLANSA.
Ja se oli yksi syy siihen, että se oppi meni heti alusta alkaen karille.

Kyllä se yksilökeskeinen valmennus tarkoittaa ihan perusasioista alkaen, pelaajan sijoittumiseen kentällä ja yhteistyöhön muiden pelaajien kanssa.
Yksilön kehittäminen tarkoittaa kaikkea mitä se pelaaja siellä kentällä tekee.
Kaiken A/O mitä siellä kentällä tapahtuu on yksilön ratkaisut. Ja niitä saadaan paremmaksi vain kehittämällä yksilöä ja yksilöitä tekemään oikeita ratkaisuja!!!

Joukkue on niin hyvä kuin sen heikoin lenkki.
Joka ikinen urheilulaji on lopulta yksilölaji!
Joukkue lajeissa vain yksilöt pyrkivät yhteistyöllä voittamaan kyseisen kilpailun!!!
« Viimeksi muokattu: 14.06.15 - klo:23:37 kirjoittanut blame_referee »

Ruleole

 • Viestejä: 1067
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #4 : 15.06.15 - klo:00:49 »
Kun yksilö syöttää yksilölle se on jo kaksio! Voisiko palloliiton seuraavassa satavuotis ohjelmassa olla kaksio keskiössä niin päästäis edes vähän lähemmäs joukkuepeliä?
Don't confuse my personality to my attitude. My personality is who I am and my attitude depend on who you are.

Myyrä

 • Viestejä: 2490
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #5 : 15.06.15 - klo:08:53 »
Kyllä se on yksilö!

pelaajan sijoittumiseen kentällä ja yhteistyöhön muiden pelaajien kanssa.

Joukkue lajeissa vain yksilöt pyrkivät yhteistyöllä voittamaan kyseisen kilpailun!!!

Minun kysymys kuuluu. Kuinka monta 3-5 pelaajan yksilöä, tai kolmikkoa/viisikkoa löytyy naisten maajoukkueesta.

Olen myös kriittinen tuohon miesten puoleen. Kaikki puhuu minun mielestä itsekkäästä Roman Jeremenkosta. Minä kun taas en nähnyt muuta kuin yhden kovan hyvän liian korkean ja helposti torjuttavan  vedon Unkari pelissä. Toinen ja kolmas meni harakoille josta kukaan ei maininnut mitään. Kukaan ei ole henkä huomannut kuinka hidasliikkeinen kaveri on. Silloin ei puhuta huippupelaajasta jolla puuttu useampi huippupelaajaan ominaisuus. Aivot toki hyvät, jonka hävittää monesti itsekyydellään. Onko hän pelaaja joka on yhteistyöhaluinen? Väitän että ei. Venäjän sarja sopii hänelle vallan mainiosti. Mutta entäs Budesliiga/Englannin liiga. Portugali Espanja ym? Väitän että ei tuu mitteee.

Kyllähän Unkari maali oli osoitus hyvästä painavasta teknisestä suorituksesta. Tuossa laukaisutaidossa pitää mennä koko keholla pallon päälle. Kutsun sitä pallonradan tunnistamiseksi. Jotkut pelaajat eivät kertakaikkiaan koskaan edes opi tai hallitse sitä. Vaatii myös kehon hallintaa. Yksilö on yksilö. Roman ei olisi ehkä osannut tai tehnyt vastaavaa?

Monesta muusta Suomen Unkari pelistä olevista pelaajista vois tehdä vaikka kirjan.

-peksi-

 • Viestejä: 42
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #6 : 15.06.15 - klo:09:49 »
Pavel Kuka
Football player
Pavel Kuka is a former Czech football forward. Kuka started and finished his career at Slavia Praha, playing with the club from 1989–93 and then from 2000–05. He has also played for 1. FC Kaiserslautern, 1. FC Nürnberg, and VfB Stuttgart. Wikipedia
Born: July 19, 1968 (age 46), Prague, Czech Republic
Height: 1.83 m
Position: Forward
Children: Tomáš Kuka, Aneta Kuková, Pavel Kuka

jalaton

 • diletantti
 • Viestejä: 711
 • kovalla äänellä ilman asiantunemusta
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #7 : 15.06.15 - klo:14:13 »
Puolet paskaa!!!!

Kuka sen pallon syöttää? Kuka kuljettaa? Kuka tekee keskitykset? Kuka tekee oikea-aikaiset pysty juoksut?
JOUKKUE???

Kyllä se on yksilö!

Mitenkäs se yksilö noita harjoittelee? Syöttelee mielikuvituskaverille?
;)   :(   ^  
     \     :(
 :(  \_____o 
   = :D    ^

Arsenal

 • Viestejä: 167
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #8 : 15.06.15 - klo:15:12 »
Voisikohan yksilökeskeisen valmentamisen kiteyttää siihen, että osana (kulloistakin) joukkuetta pyritään hyödyntämään maksimaalisesti yksilön vahvuudet ja parantamaan kehityskohteita. Yksilötason kehityskohteet (ja vahvuuksien hyödyntämismahdollisuudet) riippuvat siitä millaisessa joukkueessa ja roolissa pelaaja kulloinkin on.

Valkulla pitäisi siis löytyä a) kyvykkyyttä ja b) aikaa tunnistaa (osana kulloistakin joukkuetta ja tietyssä roolissa) kunkin yksilön osalta em. asiat ja c) taitoa saada yksilö oivaltamaan miten tämä pystyy hyödyntämään vahvuuksiaan ja kehittämään kehityskohteita. Valkun pitäisi myös d) yksilötasolla osata vetää niistä naruista joka ruokkii yksilön motivaatiota.

Vastakohtana edellä kuvatulle on mm. armeijassa entisaikoina vallinnut tasapäistämisoppi jossa kaikkien pitää päästä tietylle minimitasolle.

Sinällään Kemppaisen teksti on aikalailla asiaa ja jos tarkkoja ollaan niin hän ei puhu yksilökeskeistä valmentamista vastaan vaan siitä mihin aika käytetään JOUKKUEharjoituksissa: "Lopettaisin yksilökeskeiset harjoitusmallit, jalkapallo on joukkuepeli, jota oppii pelaamaan joukkueen kanssa pelaamalla".

jalaton

 • diletantti
 • Viestejä: 711
 • kovalla äänellä ilman asiantunemusta
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #9 : 15.06.15 - klo:15:30 »
Sinällään Kemppaisen teksti on aikalailla asiaa ja jos tarkkoja ollaan niin hän ei puhu yksilökeskeistä valmentamista vastaan vaan siitä mihin aika käytetään JOUKKUEharjoituksissa: "Lopettaisin yksilökeskeiset harjoitusmallit, jalkapallo on joukkuepeli, jota oppii pelaamaan joukkueen kanssa pelaamalla".

Tuon voisi kehystää seinälle. Usein unohdetaan, että lahjakas pelaaja tarvitsee ympärilleen joukkueen, että voi kehittyä. Valmentaja joka keskittyy muutamaan yksilöön joukkueessa luultavasti tekee näille karhunpalveluksen.

Yllättävä mielipide tietenkin kaverilta, joka veti vuosikaudet tanoke treeniä missä joukkuetta ei tarvittu.
;)   :(   ^  
     \     :(
 :(  \_____o 
   = :D    ^

Myyrä

 • Viestejä: 2490
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #10 : 16.06.15 - klo:08:32 »
Sinällään Kemppaisen teksti on aikalailla asiaa ja jos tarkkoja ollaan niin hän ei puhu yksilökeskeistä valmentamista vastaan vaan siitä mihin aika käytetään JOUKKUEharjoituksissa: "Lopettaisin yksilökeskeiset harjoitusmallit, jalkapallo on joukkuepeli, jota oppii pelaamaan joukkueen kanssa pelaamalla".

Tuon voisi kehystää seinälle. Usein unohdetaan, että lahjakas pelaaja tarvitsee ympärilleen joukkueen, että voi kehittyä. Valmentaja joka keskittyy muutamaan yksilöön joukkueessa luultavasti tekee näille karhunpalveluksen.

Yllättävä mielipide tietenkin kaverilta, joka veti vuosikaudet tanoke treeniä missä joukkuetta ei tarvittu.

sanoisin että molemmat ovat yhtä tärkeitä, ja yhtä tärkeitä.

Arsenal

 • Viestejä: 167
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #11 : 16.06.15 - klo:11:41 »
Sinällään Kemppaisen teksti on aikalailla asiaa ja jos tarkkoja ollaan niin hän ei puhu yksilökeskeistä valmentamista vastaan vaan siitä mihin aika käytetään JOUKKUEharjoituksissa: "Lopettaisin yksilökeskeiset harjoitusmallit, jalkapallo on joukkuepeli, jota oppii pelaamaan joukkueen kanssa pelaamalla".

Tuon voisi kehystää seinälle. Usein unohdetaan, että lahjakas pelaaja tarvitsee ympärilleen joukkueen, että voi kehittyä. Valmentaja joka keskittyy muutamaan yksilöön joukkueessa luultavasti tekee näille karhunpalveluksen.

Tähän kun vielä yhdistää sen, että "vaihtopenkillä istumalla ei kehity" niin aletaan olla erityisesti tyttöfutiksen ongelmien ytimessä. Vuosien varrella on tullut nähtyä monien pelaajien innon sammuvan ja rukkasten putoavan: "parhaat" ovat pelanneet systemaattisesti lähes täydet minuutit ja "kakkosketjun pelaajat" ovat saaneet lopussa muutaman taktisen minuutin kentällä. Samalla kakkosketjulaiset ovat menettäneet mahdollisuuden pelata mahdollisesti alemman tason kakkosjoukkueessa isompia minuutteja.

Pikaisena korjausliikkeenä voitaisiin ottaa takaisin edestakaiset vaihdot TBSM ja muissa juniorisarjoissa, jolloin kakkosketjun pelaajillekin pystytään paremmin antamaan minuutteja ja sen myötä kehittymismahdollisuuksia / näyttömahdollisuuksia.

MariaV

 • Viestejä: 462
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #12 : 16.06.15 - klo:12:07 »

Tähän kun vielä yhdistää sen, että "vaihtopenkillä istumalla ei kehity" niin aletaan olla erityisesti tyttöfutiksen ongelmien ytimessä. Vuosien varrella on tullut nähtyä monien pelaajien innon sammuvan ja rukkasten putoavan: "parhaat" ovat pelanneet systemaattisesti lähes täydet minuutit ja "kakkosketjun pelaajat" ovat saaneet lopussa muutaman taktisen minuutin kentällä. Samalla kakkosketjulaiset ovat menettäneet mahdollisuuden pelata mahdollisesti alemman tason kakkosjoukkueessa isompia minuutteja.

Pikaisena korjausliikkeenä voitaisiin ottaa takaisin edestakaiset vaihdot TBSM ja muissa juniorisarjoissa, jolloin kakkosketjun pelaajillekin pystytään paremmin antamaan minuutteja ja sen myötä kehittymismahdollisuuksia / näyttömahdollisuuksia.

Jee jee jee  :D :D :D Näin meillä kehitetään pelaajia: Muutetaan sääntöjä, koska on pakko voittaa! Tätä olen ihmetellyt jo monta vuotta ja kiva, että joku kirjoittaa sen mustaa valkoisella, jotta saan jotain todellisuuspohjaa ihmettelylleni.

Eikö olisi paljon helpompaa laittaa kakkosketjulaisia kentälle kuin aloittaa muutaman vuoden sääntömuutosprojektia?

Kuka muuten peluutuksesta junnujoukkueissa päättää? Valmentaja vai sittenkin joku muu ??? ??? ???

Samaan aikaan pelaajakehityksen ylipäällikkö puhuu pyramidin leventämisestä ja tasoryhmien vähentämisestä ja jopa ajoittaisesta poistamisesta, mutta ilmeisen kuuroille korville. Toisaalta, kuka sitä edes ymmärtää, kun ulkomaan kieltä puhuu.

Pikaisin korjausliike olisi vaatia valmentajia kehittämään pelaajia eikä hakemaan pikavoittoja! Ja kuka muu sen vaatimuksen esittää, jos ei seuran valmennuspäällikkö tai vastaava.

Sitä päivää odotellessa... :o

Arsenal

 • Viestejä: 167
  • Profiili
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #13 : 16.06.15 - klo:13:32 »
Jee jee jee  :D :D :D Näin meillä kehitetään pelaajia: Muutetaan sääntöjä, koska on pakko voittaa! Tätä olen ihmetellyt jo monta vuotta ja kiva, että joku kirjoittaa sen mustaa valkoisella, jotta saan jotain todellisuuspohjaa ihmettelylleni.

Eikö olisi paljon helpompaa laittaa kakkosketjulaisia kentälle kuin aloittaa muutaman vuoden sääntömuutosprojektia?

Kuka muuten peluutuksesta junnujoukkueissa päättää? Valmentaja vai sittenkin joku muu ??? ??? ???

Pikaisin korjausliike olisi vaatia valmentajia kehittämään pelaajia eikä hakemaan pikavoittoja! Ja kuka muu sen vaatimuksen esittää, jos ei seuran valmennuspäällikkö tai vastaava.


"Muutetaan sääntöjä koska on pakko voittaa".... eikös tavoitteena ole saada peliaikaa myös kakkosketjulaisille eikä mennä vain parhaiden ehdoilla. Tyttöpuolella drop-out on oikeasti ongelma ja johtuu pitkälti siitä että kun ei olla riittävän hyvä niin istutaan penkillä. Haluttiinpa tai ei niin futis on tyttöpuolella keskimäärin ensisijaisesti mukavassa seurassa tapahtuvaa urheilullista harrastamista ja vain pienelle osalle (n. kahden joukkueen verran pelaajia Suomessa) vakavasti otettavaa kilpaurheilua. Oletko tästä erimieltä?

Uskotko oikeasti että pitkän linjan valmentajat tai seurojen valmennuspäälliköt pystyvät muuttamaan tapojaan...?  ;D ;D ;D Sen verran monta "mukavaa valkkua" on matkan varrella tullut nähtyä että vain 1/10:stä pystyy siihen. Lyhyen aikavälin voitot valitettavasti ohjaavat valmentajien päätöksentekoa tiukassa paikassa. Poikapuolella TB-ikäisissä alemmalla tasolla toimii edes takaiset vaihdot mainiosti, miksi ei sitten tyttöpuolella?

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kuka uudistaisi suomalaisen jalkapalloilun
« Vastaus #14 : 16.06.15 - klo:13:40 »

Pikaisena korjausliikkeenä voitaisiin ottaa takaisin edestakaiset vaihdot TBSM ja muissa juniorisarjoissa, jolloin kakkosketjun pelaajillekin pystytään paremmin antamaan minuutteja ja sen myötä kehittymismahdollisuuksia / näyttömahdollisuuksia.


Samaa mieltä, samaa mieltä.

Tällä hetkellä taidetaan Suomen kaikissa piireissä, ainakin piirisarjat (5- 6- ja 7-divisioonat, sekä harrastesarjat) pelata edestakaisilla vaihdoilla.

Alkujaan, kenenkähän idea?!!  :peukku_ylos:

Olen tätä paasannut aikaisemminkin. Kokonaisuudessaan jalkapallon sääntöjä voisi muuttaa niin, että edestakaiset vaihdot sallittaisiin. Se vain kehittäisi peliä ja toisi paljon erilaisia piiloetuja.

Jääkiekossa onnistuu, miksei sitten jalkapallossa.

On selvää, että ainakin kaikissa (kansallisissa) junioripeleissä edestakaiset vaihdot on ehdoton must!

Jotkut seurat ovat turnauksissaan jo tämän toteuttaneet.

Ja jotta palloliittokin tämän uskoo, niin lisätään tähän vielä se taikasana:

Tämä muuten kehittäisi suomalaista jalkapalloa ja erityisesti pelaajia.EDIT:  Kaikki pelaa, pelaako ?
« Viimeksi muokattu: 16.06.15 - klo:14:02 kirjoittanut Nääs »
"I do my best."  Maybe it is not enough.