Kirjoittaja Aihe: Naisten MM-kisat Kanadassa 5.6.-6.7.2015  (Luettu 38722 kertaa)

Ruleole

 • Viestejä: 1067
  • Profiili
Vs: Naisten MM-kisat Kanadassa 5.6.-6.7.2015
« Vastaus #90 : 05.07.15 - klo:13:17 »
Tärkeintä oli ettei saksa voittanut (lopussa)! Eteenpäin on menty!
Kyllä näin, Englanti halusi enemmän ja taisteli voiton itselleen, ainakin työvoitto oli kiistaton.
Saksan päävalmentajan ote oli voimaton ja häntä jopa hymyilytti tappiotilanteessa  ???
Saksan valkku patsasteli koko kisan olemalla cool. Mitään taktista hän ei tehnyt. Ei mitään mikä olisi muuttanut pelin kulun. Saksa oli kisojen suurin pettymys. Englanti positiivinen 'yllättäjä' ranska taidokkain, espanja tulossa. Japani hiipumassa?!
Don't confuse my personality to my attitude. My personality is who I am and my attitude depend on who you are.

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Naisten MM-kisat Kanadassa 5.6.-6.7.2015
« Vastaus #91 : 05.07.15 - klo:15:01 »

Saksan valkku patsasteli koko kisan olemalla cool. Mitään taktista hän ei tehnyt. Ei mitään mikä olisi muuttanut pelin kulun. Saksa oli kisojen suurin pettymys. Englanti positiivinen 'yllättäjä' ranska taidokkain, espanja tulossa. Japani hiipumassa?!


Pakko peukuttaa, analyyttista.  :peukku_ylos:

Mutta ei anneta kuin yksi, että jää lisää tavoiteltavaa Ruleonellekin.  ;D
"I do my best."  Maybe it is not enough.

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Naisten MM-kisat Kanadassa 5.6.-6.7.2015
« Vastaus #92 : 06.07.15 - klo:12:41 »
Älä nyt Matti... Vaikka nääs uskonkin, että mielessäsi toivoit Englannin voittoa, sinäkin.

Heille ensimmäinen naisten MM-mitali!! Jossain on juhlat!   :viini::viini::viini:

Siitä paitsiosta vielä...

Minä puhuin tuomarista, en tuomareista. Kun avustaja jättää jotain liputtamatta, on päätuomarin todella vaikeaa alkaa niitä (tällä tasolla) korjailemaan. Ei siis ollut (pää) tuomarin virhe.

Siitä rankusta vielä...

Esim kulmapotkuissa estetään/kahvataan jatkuvasti ja yleensä aina puolustavan joukkueen toimesta. Silti useimmin puhalletaan puolustavan joukkueen eduksi ja aina jos hiemankin koskee maalivahtiin. No, siitä ei nyt ollut kysymys. Vaan hyökkääjän ja puolustajan käsillä pelaamisesta (kahvaamisesta) ja sanoisinko, sen oveluudesta.

On totta, että englantilaishyökkääjä kahvasi takakädellä ensin saksalaispuolustajaa, mutta juuri sen verran kuin usein tehdään ja joita ei vihelletä. (Tavallaan saa provosoida, mutta ei saa provosoitua.) Kun saksalaispuolustaja sitten teki mitä teki, kyse ei enää ollut pelkästä kahvaamisesta, vaan kahden käden nopeasta täsmäiskusta, kun hyökkääjä kaadettiin. Mielestäni ensimmäinen (englantilais) virhe ei aivan ollut vapaapotkun arvoinen, mutta toinen virhe ehdottomasti sitä oli.

Meidän näkemysero tulee kuitenkin enemmän siitä, kun sinun mielestäsi saksalaisvirhe ei siksi ollut virhe, kun jo aikaisemminkin oli tapahtunut pienempi virhe, (jota tuomari ei noteerannut.) Mutta, mutta, virhe se saksalaisvirhe silti oli.

Ja kyllähän sinäkin Matti, koet kuitenkin Englannin voiton, voitoksi jalkapallolle?!!  :peukku_ylos:

Ja myönnät kai senkin, että Englanti oli aivan yhtä hyvä kuin Saksa. (Siis +/- 5%, tai oikeammin 1-0.)

Kyllä Englanti oli parempi ja ansaitsi voiton, pilkkutuomio vaan oli minusta vähän väärä tapa ratkaista tämä aika huonotasoinen ottelu ja oikeastaan myös ottelun tuomarilinjan vastainen, sillä aika paljon sallittiin käsillä repimistä läpi ottelun eikä vihelletty selviäkään vapareita, vaikka niillä repimisillä estettiin hyvien tilanteiden syntymistä.

Ensimmäinen virhe pitäisi aina löytää ja viheltää, nyt se johti sitten toiseen ja ratkaisevaan virheeseen. Sillä ensimmäisellä virheellä kun usein saavutetaan se etu tilanteessa.

Saksa on hyytynyt toistaiseksi, mutta kyllä se naisfutiksen suurvaltana tulee pysymään. Aika kyseenalaisia valintoja tähän peliin valmentaja teki, mutta muutaman hyvänäkin. Petermann aloitti hyvin, sitten hyytyi, ja odotin Mittagia hänen tilalleen, en Sasicin.

Itse puuttuisin noihin kahvaamisiin myös kulmissa, muutama pilkku tärkeissä otteluissa, niin loppuisi. Nythän vihelletään vain sellaiset tilanteet, joissa rikotaan sitä pelaajaa, joka olisi pääsemässä palloon, kun toisaalla on pidetty kaksin käsin kiinni pelaajaa, joka voisi siiihen palloon päästä tai jonka olisi mahdollisesti pitänyt siihen paikkaan liikkua ja joka olisi ollut alkuperäisen kuvion kohde.

EDIT: ai niin se paitsio - se oli tilanne, jossa Saksalla oli kulma, englantilainen puski pallon takaisin kohti samaa kulmaa, jossa kulman antaja sitten liputettiin paitsioon....ja vihellettiin myös.
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Naisten MM-kisat Kanadassa 5.6.-6.7.2015
« Vastaus #93 : 06.07.15 - klo:15:20 »
Aijaha. Tuollainenko se paitsio oli. Jäi minulta huomaamatta. Siis se, että sen pallon sinne kulmaan palautti englantilainen. Ja eihän tuo ollut tuomareilta kuin puolittainen virhe. Pelaajahan oli nääs paitsioasemassa.  :D  Heh.

Jääkiekossa kahvaamiseen on puututtu. On oikeastaan todella suuri ihme, ettei jalkapallossa tuota käsillä pelaamista tavata viheltää.

Itse kun pelasin, niin se vähän auttoi kun kyynärpäillä tein itselleni tilaa. (Mutta tämä ei ole neuvo kenellekään.) Tämä on suuri ongelma, siitä olen samaa mieltä. Varmaan jossain vaiheessa huomaavat, että on nipistelyn tai puremisen kanssa samaa epäurheilumaisuutta.

Tästä tulikin mieleen yksi juttu... kun kaverin faija kerran oikein neuvoi minua, että koita kuule nipistellä niitä puolustajia, niillä kuulemma palaa päreet. No minähän koitin, että palaako.  :D  Heti seuraavassa pelissä oli vastassa sellainen oikein kovaotteinen toppari, jolle en meinannut pärjätä. Otin käyttöön nipistämisen, (kun puremisesta en tuolloin ollut vielä mitään kuullut.) Vasta toisella puoliajalla siltä meni hermot ja sitten alkoikin jatkuvia virheitä tekemään. Voitettiin se peli kahdella maalilla, joten suositten.  ;D  Vitsi, en suosittele. Fair Play.
"I do my best."  Maybe it is not enough.

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 10000
  • Profiili
Vs: Naisten MM-kisat Kanadassa 5.6.-6.7.2015
« Vastaus #94 : 21.07.15 - klo:21:58 »
Kanadan MM-kisoissa jäi ratkaisematta Euroopan viimeinen paikka ensi kesän Olympiakisoihin Rio de Janeiroon. (Englanti ei voi osallistua, kun britit menevät o-kisoihin Iso-Britannian lipun alla)

Ruotsi yritti kovasti juntata itselleen karsintaturnauksen järjestämistä.
Nyt on UEFA kuitenkin päättänyt antaa turnauksen Hollannille.

Karsintaturnaus pelataan Rotterdamissa 2.-9.3.2016 Hollannin, Norjan, Ruotsin ja Sveitsin kesken.

E: Turnauksessa ratkeaa siis UEFA:n kolmas paikka Rioon. Saksa ja Ranska lunastivat pilettinsä jo MM-kisojen menestyksen perusteella.
« Viimeksi muokattu: 22.07.15 - klo:11:37 kirjoittanut Eki »