Kirjoittaja Aihe: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan  (Luettu 41843 kertaa)

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 10000
  • Profiili
Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« : 13.07.15 - klo:13:01 »
USA:n yliopistoihin futaamaan ja opiskelemaan aikoville tässä linkkejä valinnan perusteiksi:

Niissäkin on kiinnostusta ollut, ja miten määrittelet HUIPPUyliopiston - futiksen vai opiskelun perusteella?
USAssa yliopistot on rankattu paremmuus järjestykseen joten harvinaisen helppoa tietää mikä yliopisto on futiksen suhteen Huippu. Toivois suomeenkin enemmän kestustelua fakta pohjalta eikä aina mutu, mielipidehöttöä.


No niin, laitappa linkki listaan, missä rankataan parhaat futiksen jenkkiyliopistot, ettei tämä aihe jää mutupohjalle.


http://www.nscaatv.com/rankings/4035/NCAADivisionI/women/LastPoll

sekä

http://www.ncaa.com/rankings/soccer-women/d1/ncaa-womens-soccer-rpi

Rankkauksia löytyy myös muita (TV-yhtiöt, eri keskustelupalstat, jne), mutta omien havaintojeni perusteella nuo kaksi yllämainittua on hyvinkin tarkkoja. Kauden aikana listat päivitetään viikoittain. Rankkaukseen vaikuttaa ko. joukkueen oma menestys, missä painotetaan pelattujen otteluiden vastustajan tasoa (voitto-%) ja vastustajan vastustajien tasoa (voitto-%). Eli mitä heikomman joukkueen voitat, sitä vähemmän saat pisteitä.

Jos siis tarkoitat:

a) vain viime kautta; ja
b) vain tuloksiin/kenttatapahtumiin perustuvaa

niin:

http://www.ncaa.com/rankings/soccer-women/d1

Tulevana kautena siis pelaajat syntyneet paaosin 1994-1997.

Niissäkin on kiinnostusta ollut, ja miten määrittelet HUIPPUyliopiston - futiksen vai opiskelun perusteella?
USAssa yliopistot on rankattu paremmuus järjestykseen joten harvinaisen helppoa tietää mikä yliopisto on futiksen suhteen Huippu. Toivois suomeenkin enemmän kestustelua fakta pohjalta eikä aina mutu, mielipidehöttöä.

No niin, laitappa linkki listaan, missä rankataan parhaat futiksen jenkkiyliopistot, ettei tämä aihe jää mutupohjalle.

FM ehti jo ensin. Hänen tiedot jenkki-systeemistä onkin luotettavia. Rankingeja on myös valmentajista ja pelaajista. Ja vielä että ei mene pahasti pieleen jos sanoo että suurimmalla osalla top 50 yliopistojen resurssit, analysointi ym on korkeammall tasolla kuin HJKn miehillä.

frank makoi

 • Viestejä: 422
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #1 : 13.07.15 - klo:17:57 »


Mikäli foorumisteja kiinnostaa, niin kirjoittelen havaintojani viime syksyltä USA:n yliopistofutiksesta. Pääsin sattuneesta syystä seuraamaan ajoittain hyvinkin läheltä Florida State Universityn (FSU) naisjoukkueen toimintaa. Havainnot ja tuntemukset ovat pääosin omiani eikä pelaajan. Virheellisyydet menee täysin oman tietämättömyyteni piikkiin.

Yliopistourheilu USA:ssa on meikäläisittäin katsottuna käsittämättömän laajaa ja taloudellisestikin erittäin merkittävää toimintaa. Se tapahtuu pääosin kahden (NCAA ja NAIA) kattojärjestön alaisuudessa. NCAA on näistä selkeästi suurempi ja pelkästään sen divisioona I:ssä on 332 yliopistoa (div. II:ssa ja III:ssa yht. n.150). Jako divisiooniin ei mene pelkästään urheilusaavutusten mukaan vaan yliopiston on div. I:een päästäkseen täytettävä myös tiettyjä vaatimuksia akateemisen ja urheilulajien tarjonnan suhteen. Parhaat yliopistot ovat ehdottomasti NCAA:n div. I:ssä mutta esim. div. II:stä tai NAIA:sta löytyy varmasti yliopistoja, mitkä ovat selkeästikin NCAA:n rankingin loppupään joukkueita parempia. Oman näppituntumani perusteella NAIA:n alaisissa joukkueissa pelaa huomattavasti enemmän ulkomaalaisia kuin NCAA:n alaisissa. Syytä tähän en tiedä. NAIA:n mestaruusturnauksen loppuottelun hävinneessä Northwestern Ohion joukkueessa pelasi  kolme suomalaista. Yhteensä naisfutista on tarjolla USA:ssa n. 700 yliopistossa.

Käsittelen tässä lähinnä NCAA:n alaista toimintaa ja FSU:n joukkuetta. NCAA asettaa urheilijoille tarkkoja sääntöjä ja vaatimuksia esim. amatööristatuksen ja koulumenestyksen  suhteen. Hyväksyntä yliopistourheilijaksi onkin tavallaan kolmiosainen: valmentajan hyväksyntä, yliopiston hyväksyntä (lukion päättötodistus+ylioppilastodistus) ja NCAA:n hyväksyntä. Ei englantia äidinkielenään puhuvilta vaaditaan pakollinen TOEFL-kielitesti sekä kaikilta ACT- ja/tai SAT-koe. Nämä lähinnä lukiokurssien tasoa olevat kokeet voi suorittaa esim. Helsingissä. Yliopistot tarjoavat haluamilleen urheilijoille erilaisia stipendejä, mitkä vaihtelevat jossain 25-100%:n tasolla. Täysi stipendi pitää sisällään opiskelun (sis. kirjat ja muun materiaalin), ruuan, majoituksen, vakuutuksen ja tietysti kaiken urheiluun liittyvän.

Futiksen (soccer) pelikausi alkaa pre-seasonilla elokuun alussa ja päättyy NCAA-mestaruuden huipentavaan College Cupiin (mikäli joukkue sinne asti selviää) joulukuun alkupuolella. FSU oli ollut vuoden 2013 loppuottelun häviävä osapuoli ja lähti viime kauteen NCAA:n ranking-kakkosena, joten oli alusta asti selvää, että kyseessä on huippujoukkue. Joukkueen ottelu- ja viikko-ohjelma yksittäisine harjoitusohjelmineen tuli jo keväällä ja siten pystyi hieman orientoitumaan, mitä oli odotettavissa. Joukkue edellyttää pelaajien palaavan syksyllä Tallahasseehen pelikunnossa ja kausi alkaakin lääkärintarkastuksella ja kuntotesteillä. Ulkomaiset pelaajat pelaavat normaalisti kesän kotimaassaan tai FSU järjestää kesäksi harjoittelupaikan NWSL-ammattilaisjoukkueen kanssa. NCAA sallii harjoittelun, muttei pelaamista ammattilaisjoukkueessa.

FSU:n futisjoukkueen resurssit on meikäläisittäin katsottuna käsittämättömät. Yliopiston eri urheilulajien talous menee jollain tapaa samaan pooliin ja suurin Seminolesien tulovirta tulee jenkkifutiksesta, jonka stadionille mahtuu 82.500 katsojaa. Viime kaudella jokainen kotimatsi oli loppunmyyty. FSU:lla ei ole miesten soccer-joukkuetta, joten kaikki siihen liittyvä infra on vain naisjoukkuetta varten. Joukkueen stadion on samassa sport-kompleksissa em. jenkkifutis-, naisten softball- ja miesten baseball-stadionin kanssa. Nämä sijaitsee kampusalueella opiskelija-asuntoloiden lähellä. Joukkueiden kuntosalit  on yhteiset ja siellä on päätoimiset ohjaajat, jotka vastaavat lihaskuntoharjoitteista. Voin muuten vakuuttaa, että punttia ja punnusta löytyy... Vieraillessani  sinne asennettiin juuri avaruuspuvun näköistä ilmapukua, minkä avulla loukkaantumisista palautuvat urheilijat voivat aloittaa treenin aikaisemmin, koska urheilijan "painoa" voidaan portaattomasti säätää ja esim. polven ja nilkan vammoissa juoksuharjoittelu helpottuu. Joukkueiden yhteisiä tiloja on myös videotallennushuone, missä on valmiudet seurata ja tallentaa tapahtumia samaan aikaan kuudesta eri ottelusta ympäri maailman. Naisten Soccer-joukkueella on oma rakennuksensa futiskentän vieressä. Siellä on joukkueen yhteistilat, pukuhuoneet, auditorio, valmentajien huoneet, videohuoneet, tarvikehuone (Nike), joukkueen Hall of Fame (Sanna Talonen oli muuten siellä hyvin esillä), fysion tilat, opinto-ohjaajan tilat, lääketieteellisen johtajan (koko FSU:n urheilu) huone, reception, etc...

Joukkueella on kolme päätoimista valmentajaa: päävalmentaja sekä erikseen hyökkäyksen ja puolustuksen apuvalmentajat. Puolustuksen valmentaja keskittyy hyvin pitkälti mv-valmennukseen ja kenttäpelaajien valmennusta vetivätkin paljolti pää- ja toinen apuvalmentaja, joka oli paljon pelaajien seassa harjoituksissa. Itsessään harjoitukset ovat ihan samoja, mitä on tottunut täällä Suomessa näkemään - mutta se intensiteetti! Kaikesta huokuu tehokkuus. Joukkueella on tietysti oma fysio, joka vetää alku- ja loppulämmöt. Nämä tehdään todella huolellisesti eikä höntsäillen. Treenien jälkeen on aina kylmäaltaat. Onkin silmiinpistävää, miten vähän treenien ja otteluiden fyysisyys huomioiden pelaajilla on loukkaantumisia. Kaikki harjoitukset videoidaan ja joukkueella on laitteisto (http://statsports.com/), millä seurataan pelaajien suoritusta (syke, spurtit, nopeus, juostu matka, etc.). Joukkueella on tästä lääketieteellisestä puolesta vastaava henkilö, joka heti jokaisen treenin jälkeen vielä erikseen kerää jokaiselta pelaajalta numeerisen arvion rasittavuudesta. Kaikki data taltioidaan ja se todella analysoidaan ja saatua tietoa käytetään. Oli vaikuttavaa nähdä eri pelaajien grafiikasta tietoja. Laitteisto paljastaa myös alkavan rasitus- tai vastaavan vamman, koska askelluksen muuttuminen näkyy grafiikassa. Samoin syketasojen kohoaminen epänormaalisti rasitukseen nähden esim. alkavan flunssan vuoksi näkyy heti ja asiaan puututaan. Harjoitukset alkaa normaalisti lyhyellä palaverilla ja kentälle siirryttäessä on kaikki valmiina. Pallot, tötsät ja muu rekvisiitta on valmiina ja taustahenkilöitä on paikalla yli kymmenen. Pelaajien tehtävä on treenata ja pelata eikä käyttää aikaa pallojen etsiskelyyn ja juomapullojen hakuun. Loppuverryttelyn aikana pelaajille tuodaan palautusta edistävät energiajuomat samalla, kun he rullaavat maitohappoja lihaksistaan ja antavat pelaajapalautteen.

Vajaat kolme viikkoa kestävän pre-seasonin aikana joukkue treenaa kahdesti päivässä. Viikko sisältää aina yhden totaalisen vapaapäivän urheilusta. Viime syksynä FSU pelasi pre-seasonin aikana kaksi harjoitusottelua miesjoukkueita vastaan. Kaikki kotiottelut videoidaan sekä leveys- että pituussuunnassa. Jo näissä harjoituspeleissä puoliajalla käytiin pari asiaa läpi ekan puoliajan videoklippien avustuksella. Kuva siirtyy langattomasti videointihuoneeseen, missä toinen apuvalmentajista työstää klipit heti käytettäväksi.

NCAA:ssa kausi koostuu kolmesta eri vaiheesta. Kauden alussa pelataan normaalisti n. kahdeksan non-conference ottelua. Näitä voisi meikäläisittäin kutsua harjoitusotteluiksi, joita ne eivät kuitenkaan ole, sillä jokainen ottelu on merkityksellinen ranking-sijoituksen suhteen. Joukkueet sopivat nämä ottelut keskenään ja korkean ranking-sijoituksen omaava joukkue pääsee valitsemaan itselleen mieluisan ohjelman, koska joukkueet haluavat ranking-pisteitä, joita saa vaikka häviääkin hyvälle joukkueelle (https://en.wikipedia.org/wiki/Rating_Percentage_Index). USA on jaettu alueellisesti konferensseihin ja parhaat joukkueet näyttävät tulevan ACC-(Atlantin rannikko Floridasta Bostoniin), Pac-12-(Kalifornia)ja SEC-(Meksikon lahti) konferensseista. Konferenssipelejä pelataan oman konferenssin joukkueita vastaan kymmenen ja konferenssin mestaruusturnaukseen pääsee neljä korkeimman rankkauksen omaavaa joukkuetta. FSU voitti viime syksynä oman konferenssin finaalissa Virginian 1-0. Vierasmatkat on pitkiä ja matkat tehdään pääsääntöisesti omilla charter-lennoilla eikä aikaa tuhlata lentokentillä odotteluun. Mikäli vierasmatkoilla yövytään, niin mukana seuraa joukkueen akateemisista opiskeluista vastaava opinto-ohjaaja, joka valvoo pelaajien pakollisen kaksituntisen opiskelujakson. Kaikissa yliopistoissa on tilat näitä opiskeluja varten.

Konferenssifinaalien jälkeen alkaa 64 parhaan ranking-sijoituksen omaavan joukkueen välinen NCAA-Cup, mikä pelataan siis Cup-periaatteella. 16 parasta joukkuetta sijoitetaan ja ottelupareissa korkeamman sijoituksen omaava joukkue saa kotiottelun. Jo tämänkin vuoksi kaikki ottelut on tärkeitä ja voittoa haetaan aina. Tarvittaessa pelataan jatkoaika ja ellei "sudden death"-maalia tule, niin ottelu päättyy tasan. Ottelut pelataan käyttäen "tehokas peliaika"-periaatetta ja kello pysäytetään esim. loukkaantumis- tai mahdollisten juomataukojen aikana (oli kerran yli 40C). NCAA-ranking on kyllä todella tarkka ja parhaat näyttävät seuloontuvan College Cup-finaaleihin (http://www.ncaa.com/interactive-bracket/soccer-women/d1). FSU voitti viime vuonna USA:n mestaruuden ja finaalit Boca Ratonissa oli kyllä korkeatasoiset. Finaalissa kaatui jälleen Virginia 1-0. FSU:a vastaan ei tehty kuudessa pelissä maaliakaan, mikä tapahtui NCAA:n historiassa vasta toista kertaa (http://www.seminoles.com/ViewContent.dbml?&DB_OEM_ID=32900&CONTENT_ID=958153). Jokainen voi arvioida ottelutiheyden 2+26 ottelua/vajaa 4 kk. Kansainvälisille pelaajille tulee lisäksi mahdollisia maaotteluita.

Joukkueen harjoittelu syksyllä pelikauden aikana keskittyy joukkueharjoituksiin ja meikäläistä enemmän keskitytään vastustajan taktiikkaan ja tiedettyihin vahvuuksiin ja heikkouksiin. Keväällä harjoittelu on enemmän yksilöiden harjoittamista ja joukkue monesti jakautuu puolustuksen sekä hyökkäyksen omiin harjoituksiin ja tekee harjoituksia eri aikoihin. Samoin lihaskuntoharjoittelu painottuu enemmän kevääseen. Ottelut on fyysisiä ja siksi voimanhankintaan panostetaan. Pelaajien nopeusominaisuuksia seurataan ja mikäli tarvetta, niin pelaaja laitetaan juoksutreeniin yliopiston yleisurheilujoukkueen mukaan.

Yliopistourheilu antaa paljon, mutta se myös vaatii. Akateemisten opintojen sujumista seurataan tarkasti ja pelaajien on saavutettava tietty määrä opintosuorituksia. FSU:sta joutui pois joulun jälkeen yksi pelaaja riittämättömien opintosuoritusten vuoksi. Kursseja voi suorittaa myös kesätauon aikana joko yliopistossa paikan päällä tai netissä. Tämä helpottaa ohjelmaa pelikauden ajalle.

Yliopistourheilijat saavat oikeuden osallistua NCAA:n alaiseen urheiluun neljäksi vuodeksi. Mikäli pelaajalle tulee pitkä loukkaantumisjakso, eikä hän pääsee pelaamaan, on mahdollista saada ns. "red shirt"-status, jolloin saa yhden lisävuoden. Oli mielenkiintoista nähdä, että pelaaja menee yliopistoon ensimmäiselle luokalle ja hänestä on sitten neljässä vuodessa tarkoitus tehdä valmis pelaaja siirtymään ammattilaiskentille tai jatkamaan akateemisia opintoja edelleen ilman NCAA:a. Näiltä freshmaneilta ei odotetakaan ensimmäisenä vuotena paljon, mutta kansainvälisiä pelaajia ei kyllä sinne oteta penkille istumaan. Nuori suomalaispelaaja pärjää siellä varmasti ja pelitaktisesti olemme varmaankin jenkkejä edellä. Suurimmat puutteet on varmaan fysiikassa. Mutta mikäli asennetta löytyy, niin se on helpointa korjata.

USA:n maailmanmestaruuden voittaneen joukkueen jokainen pelaaja on ollut aikoinaan NCAA:n alainen yliopistourheilija (http://www.ncaa.com/news/soccer-women/article/2015-07-01/womens-world-cup-looking-back-uswnts-time-college). Näihin resursseihin tutustuneena ei voi kun ihmetellä, miksi he eivät olleet vielä ylivoimaisempia?

Nyt syksyllä Suomen naismaajoukkueen ringistä USA:ssa pelaa neljä pelaajaa. Pitkä etäisyys ja varsinkin aikaero asettaa maajoukkuetoiminnolle rajoituksia. Jokainen voi arvioida, onko maajoukkuepelaajillemme hyväksi siirtyminen jenkkeihin. Painotan tässä kohden vahvasti, että yliopistojoukkueiden välillä on suuria eroja. Evaluointi tässä suhteessa on tehtävä huolella. Näppituntumana voisin sanoa, että NCAA-ranking tulee olla vähintään 64:n sisällä. Todellisia huippujoukkueita on vajaat 20.

Syksyn mittaan pelureittemme esityksiä pääsee seuraamaan ESPN:n (maksullinen)välityksellä. Sieltäkin voi tehdä yliopistojen välistä arviointia, kun katsoo, mitä otteluja ESPN on ottanut listoilleen. Lähetykset on "Areena"-tyyppisiä, niin voi katsella otteluita tallenteina aikaerosta kärsimättä.

FM

MariaV

 • Viestejä: 462
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #2 : 13.07.15 - klo:18:37 »
Kiitos Frank, hieno yhteenveto :peukku_ylos:
Taidan esittää tämän jutun seuraavassa valmentajaneuvottelussa resurssipohjaksi ;)

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #3 : 13.07.15 - klo:18:59 »
Itsekin Jenkeissä pelanneena allekirjoiitan melkein kaiken, jos en jopa kaiken, mitä FM kirjoitti. Jo silloin kauan sitten taustat olivat aika pienessä yliopistossa kunnossa "kotona", pelireissuille ei kyllä lennelty chartereilla jne. Lukujärjestyksessä oli myös päivällä varattu harjoitusaika (physical education luki "lukujärjestyksessä") jne.

Pelaajat sekä vastustajan joukkueissa olivat kovia urheilijoita, nopeita ja vahvoja ja ns tekniikkakin oli hyvä, pelikäsitys sitten perin puutteellinen, monet jenkit olivat omien high school -joukkueidensa tähtiä, joille pallo oli annettu omalla rankkarialueella ja pyydetty kuljettamaan se vastustajan päätyyn.

Valmennus ei ollut kauhean korkealla tasolla muuta kuin fysiikan osalta, ja niinpä hyvän pelikäsityksen omaavat eurooppalaispelaajat olivat erittäin tärkeitä apulaisia valmennukselle (skotti, britti, pari hollantilaista ja yksi finnjävel, jota vastustajat kutsuivat nimellä pendejo, joka varmaan tarkoittaa "hieno mies", kuten myös unkarilaisten käyttämä termi "Kurwa"), lisäksi porukassa oli pelaajia Etelä-Amerikasta (Brasilia, Kolumbia), vastustajilla paljon kuubalaisia ja haitilaisia pelaajia.

Osa pelaajista oli puolikasstipendillä ja loppu hoitui work-studyn kautta (vahtimestarina kirjastossa ja liikuntatiloissa, kevyitä hommia), itselläni oli täysi stipendi, joka silloin oli Suomen rahassa arvoltaan 36 000 mummon markkaa ja kattoi kaikki asumis- ja opiskelukulut sekä 200 $ / kk henkilökohtaisen hygienian hoitoon ja vastaavaan. Pääasiassa meni toki Pac-Manin pelaamiseen ja virvokkeisiin ja viikonlopun BBQ-hankintoihin, oli minulla isäntäperhekin, mutta en koskaan siellä käynyt.

Pieni koulumme (junior collegessa pelattiin, soccer ykköslaji, muiden lajien tasosta kertoo, että voitin heidän lajeissaan mm tenniksen ja raquet ballin ykköspelaajat heidän omissa lajeissaan kattavissa intramural-sarjoissa - tosin olin pelannut tennistäkin vähän kilpaa jo Suomessa, ja valtavasti squashia yliopistossa eli en nyt ihan huono ollut, monipuolinen urheilija hyvässä kunnossa...) tekikin historiaa ja olimme 7. maassa ja kakkosia omassa "neljänneksessämme" , yksi tappio koko kautena, sectional-finaalissa sudden death -jatkoajalla.

Joukkueen pelaajista kahden vuoden jälkeen kaikki muut menivät isoihin kouluihin ja osa menestyi todella hyvin esimerkiksi Flaglerissa Floridassa. Itse palasin Suomeen.

Suosittelin tätä vaihtoehtoa voimakkaasti sekä omalle tyttärelleni (sydän verta vuotaen toki) ja muille pelaajille, kukaan ei sitten halunnut enää lähteä lukion jälkeen. Paikkoja olisi ollut tarjolla varsinkin maajoukkue-ehdokkaille. Suosittelen edelleen sekä futiksen että elämänkokemuksen ja itsenäistymisen kannalta.
« Viimeksi muokattu: 13.07.15 - klo:19:06 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 10000
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #4 : 13.07.15 - klo:20:55 »
FM:n mainitsemasta neljästä suomalaisesta A-maajoukkuepelaajasta USA:n yliopistoihin syksyksi menevistä - nämä löysin.
Jos on tulossa lisää, tänne voi linkata.


Florida State University, Tallahassee, Florida:
Emma Koivisto (FC Honka)
Natalia Kuikka (MeLU)


University of Central Florida, Orlando, Florida:
Katariina Naumanen (Pallokissat)
Vera Varis (FC Honka)

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #5 : 13.07.15 - klo:21:16 »
Kuinka monen paikka noista olisi naisten majussa?

EDIT: esitysten perusteella ei kenenkään?
« Viimeksi muokattu: 13.07.15 - klo:21:31 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Ruleole

 • Viestejä: 1067
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #6 : 13.07.15 - klo:21:37 »
Kuinka monen paikka noista olisi naisten majussa?

EDIT: esitysten perusteella ei kenenkään?
Kysyy, ja vastaa itse. Varmin tapa saada haluttu vastaus. Ainakin itselle. Ei tarvi edes perusteluja.  8)
Don't confuse my personality to my attitude. My personality is who I am and my attitude depend on who you are.

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #7 : 13.07.15 - klo:21:41 »
Niin, tuo on oma mielipiteeni. Näkemäni perusteella, mm Koivisto teki pahoja virheitä maaotteluissa, joita myös silloin kommentoin. Ja hän on kai lähinnä sitä oikeasti lunastettua majupaikkaa.
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

MariaV

 • Viestejä: 462
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #8 : 13.07.15 - klo:21:52 »
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #9 : 13.07.15 - klo:21:56 »
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Voi hyvin olla, en epäile yhtään. Ominaisuuksia on.

Mutta esitykset majussa eivät puolustussuuntaan eivät ole menneet putkeen, liian aikaisin?

EDIT: vai eikö parempia ja valmiimpia ollut?
« Viimeksi muokattu: 13.07.15 - klo:21:58 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

MariaV

 • Viestejä: 462
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #10 : 13.07.15 - klo:22:05 »
Onhan se kenelle vaan haastavaa, että pitää olla hyökkäävä laitapakki joukkueessa, joka menettää pallon väärään aikaan väärässä. Saattaa olla kiire takaisin ja harvoin sinne edes ehtii ennen vastustajan ensimmäistä murtosyöttöä.

U19 ja U20 maajoukkueessa vastaavaa tapahtui hyvin harvoin.

Totta kai Emmalla on vielä paljon parannettavaa puolustuspelaamisessa, mutta minulle on kerrottu, että sen oppiminen on helpompaa kuin pallollinen pelaaminen ;)

Ruleole

 • Viestejä: 1067
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #11 : 13.07.15 - klo:22:06 »
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Voi hyvin olla, en epäile yhtään. Ominaisuuksia on.

Mutta esitykset majussa eivät puolustussuuntaan eivät ole menneet putkeen, liian aikaisin?

EDIT: vai eikö parempia ja valmiimpia ollut?
Joo virheetöntä ei ole tullut vastaan. Mutta hyvin alkanut university osio löysi heti tutun lähestymistavan asiaan kuin asiaan: kaikki on paskoja jos oikein tarkkaan katsoo.
Don't confuse my personality to my attitude. My personality is who I am and my attitude depend on who you are.

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #12 : 13.07.15 - klo:22:11 »
Ja sinä, Ruleole, peräät analyysien perään?

Sitä nimenomaan aikanaan ihmettelin, että USA:n ykkösyliopiston avauspelaaja pelasi nuo tilanteet niin löysästi laittamatta ns kroppaa likoon ja vastustaja maalasi.

Maria, samaa mieltä, puolustamisen oppiminen ja opettaminen on helppoa.
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 10000
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #13 : 13.07.15 - klo:22:32 »
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Voi hyvin olla, en epäile yhtään. Ominaisuuksia on.

Mutta esitykset majussa eivät puolustussuuntaan eivät ole menneet putkeen, liian aikaisin?

EDIT: vai eikö parempia ja valmiimpia ollut?
Joo virheetöntä ei ole tullut vastaan. Mutta hyvin alkanut university osio löysi heti tutun lähestymistavan asiaan kuin asiaan: kaikki on paskoja jos oikein tarkkaan katsoo.
:D

Kaikista "paskapelaajista" on vaan poimittava ne vähiten paskimmat, jotka sitten valitaan maajoukkueesiin  :)

Tarkoitus ei ollut rajata tätä topikkia ainoastaan A-maajoukkuepelaajien edesottamuksiin, vaan myös kaikkia (liiton) sarjoja pelaavia, jenkkiyliopistoihin lähteviä koskevaksi.

Myyrä

 • Viestejä: 2492
  • Profiili
Vs: Jenkkiyliopistoihin palloilemaan
« Vastaus #14 : 13.07.15 - klo:22:36 »
Tämäkin on oma mielipiteeni: Jos joku suomalainen lähivuosina nousee "huipulle" =NWSL/eurooppalainen huippujoukkue, se on Emma Koivisto.

Saa laittaa talteen ;D

Minä pistän varmasti talteen.

Pallollisella puolella mielestäni ei useassa USAn yliopistoissa juurikaan mennä eteenpäin. Pallotreenejä aivan liian vähän, ja keskitytään fysiikkaan joka tahtoo monelta jäädä tylsäksi ja jää tekemättä. Juuri pallollisella puolella toivoisin kohennusta, jotka tuonnekin lähtee.

Nyt alkaa vaan näyttämään siltä että koko yliopisto alkaa olla joku muotijuttu, ja onhan noita värväreitä liikkeellä siellä sun täällä. Ja näkyy tuo palloliitonkin sormenjäljet taas kerran. Kymmenestä 1-2 saa jotakin muut tulee hauskat tuulet ja rusketus kotiin.