Kirjoittaja Aihe: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset  (Luettu 15213 kertaa)

Rio

 • Viestejä: 17
  • Profiili
Aloitetaan keskustelu yhteisjoukkueista, yli-ikäisyysluvista, kaksoisedustuksista, määräaikaisista siirroista junioreissa. Mitä hyvää, mitä huonoa? Yhteisjoukkueita jo E-ikäluokissa. Säännöissä puhutaan 12-20-vuotiaista. Yli-ikäisyyssäännöt ja -käytännöt piireissä erilaisia. Kaksoisedustuksilla pelastettu pieniä joukkueita. Määräaikaiset siirrot junioreissa. Säännöillä kikkailuako?

Vilbert

 • Viestejä: 70
 • Maakuntajoukkueet
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #1 : 05.08.16 - klo:09:54 »
Mielestäni ihan järkevää toimintaa. Uudenmaan ulkopuolella on pelaajamäärät se verran pienet, että kilpailukykyisen joukkueen kasaaminen on työn ja tuskan takana. Lienee etelän joukkeillekkin parempi että näissä kansallisissa lopputurnauksissa ei ole heittopusseja mukana, vaan saadaan tasokkaita pelejä. Voidaan toki tehdä sääntö että yj:t ynnä muilla menetelmillä kootut joukkueet lähtee 2 maalin takamatkalta niin menee tulokset oikein. Eikö vaan?
Nämä lopputurnaukset on mielestäni pelaajatarkkailutilaisuuksia ja silloin on syytä saada mahdollisimman hyvä otos ikäluokan potentiaalista näytille. Hyviä pelaajia on kehä 3:en pohjoispuolellakin vaikka sitä on vaikea uskoa.

Mikäs sen Tuomas Kyrön kirjan nimi olikaan?
Rio

 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #2 : 05.08.16 - klo:11:02 »
Ymmärrän pienten seurojen yhteisjoukkueet vanhemmissa ikäluokissa. En ymmärrä isojen seurojen yhteisjoukkueita nuoremmissa ikäluokissa. Pienet seurat taistelevat olemassaolostaan vanhemmissa ikäluokissa. Isot seurat hakevat vain menestystä yhteisjoukkueilla nuoremmissa ikäluokissa.

Onko tulevaisuudessa lopputurnauksissa pelaavat joukkueet suurin osa yhteisjoukkueita? Onko tämä oikea suunta?

Pitäisikö pelaajakehityksen nimissä liikkuminen olla vapaampaa? Rajoitetaanko säännöillä siirtymisiä liian vähän vai paljon?

Onko oikein pelata omassa joukkueessa karsintapelejä odottaen toisesta seurasta tulevia pelaajia karsinnoista läpi päästessä? Pelaajakehityksen nimissä meidän joukkue vahvistuu noilla vähän kauempaa tulevilla pelaajilla. Ei hätää. Pelaavat vain tämän turnauksen.

soccerdad

 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #3 : 05.08.16 - klo:11:45 »
Yjt on hyvä asia kun ne tehdään sääntöjen ja sen tarkoituksen takia. Samoin kaikki kaksoisedustukset ja muut. Viisaat niitä ovat miettineet ja varmaan todenneet hyviksi kun niitä on jatkettu ja annettu olla olemassa.
Ihminen on vaan näköjään sellainen että on pakko koittaa löytää tapoja joilla sääntöjä pystyy kiertämään.
Pelaajakehityksen varjolla perustellaan että otetaan kaverilta 10 pelaajaa ja jätetään omasta saman verran rannalle. Kuka sanoo että rannalle jääneistä jotkut eivät tulevaisuudessa olisi parempia pelaajia. Isoja riskejä ollaan valmiit ottamaan. Olisi kiva tietää millainen pelaajakato Mikkelissä on kun syyskierrokset alkaa..

Ei pystynyt Lintunen ja kumppanit kertomaan hyviä syitä toiminnalle niin olen edelleen vahvasti vastaan. Siis kun ollaan sääntöjen harmaalla alueella.

Etelän joukkueet voivat hakea kovempia pelejä halutessaan muualta mutta kun pelataan "epävirallisesta" sm tittelistä niin kaikki samalle viivalle.
No ehdotetaan ensi talvena että norjalaiset hiihtää kaikki pertsaa ja muut vapaata niin saadaan tasaisemmat kisat 😆

soccerdad

 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #4 : 05.08.16 - klo:12:12 »
Sen vielä kysyn ennen kuin jään odottamaan ja seuraamaan uusia keskusteluita niin miten on mahdollista että kaupungeissa kuten Mikkeli, Jyväskylä, Oulu, Kuopio tilanne on se että sieltä ei saa millään omaa c15 joukkuetta kasaan ilman yjtä, sen variaatioita tai pelaajalainoja??
Jokaisessa näissä kaupungeissa on vielä tyttöjalkapallon erikoisseurat..
Kai siellä ollaan jo herätty että nykyinen tapa ei toimi ja jotain tartteis tehrä.
Turussakin mielenkiintoinen tilanne kun tps ei saanutkaan c14 iässä haluamiaan pelaajia pikkuseuroista, eikä siellä kaiketi oltu hirveän tyytyväisiä asiasta..No nyt oli kaksi "pikkuseuraa" kalmarissa. Peukut heille vaikka toinen oli yj, mutta sääntöjen mukainen.

Joo tiedän että pk seudulla omat haasteensa ja paljon voisi tehdä toisin.

Viimeisenä toivon että liitossa ja piireissä herätään tilanteeseen ja oikeasti otetaan kentältä selvää missä mennään ja korjataan asioita. Tytöt kuitenkin pelaa nykyään hyvää fudista ja osa isolla intohimolla niin ei pilata sitä. Ugh😊

Westside

 • Viestejä: 191
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #5 : 05.08.16 - klo:14:24 »
Tapaus A:
Kaksi pienen paikkakunnan joukkuetta suhteellisen lähekkäin päättävät yhdistää voimansa YJ:ksi sen takia, että tyttöjalkapalloharrastusta ylipäätään voidaan jatkaa ko alueella, kun kumpikaan ei vähäisen harrastajamäärän takia pärjää omillaan. Tätä ei varmaan kukaan vastusta?

Tapaus B:
Kaksi tai useampi lähialueen seura yhdistävät voimansa YJ:ksi sen takia, että pystyisivät tarjoamaan oman alueen tytöille kilpajoukkueen, joka pelaa kovatasoisessa sarjassa, sen sijaan että tyttöjen pitäisi vielä kovin nuorena lähteä kuluttamaan elämäänsä päivittäisiin ehkä pitkiinkin matkoihin suurseurojen treenikentille ja takaisin. Esim mallia TC14 PKKU. Minusta tämä on edelleen varsin OK ja tyttöjen edun mukaista, kunhan sitten valmennus on riittävän tasokasta ja pidetään huoli myös niistä paikkakunnan futista harrastavista tytöistä, jotka eivät siihen ykköskilpajoukkueeseen mahdu.

Tapaus C:
Muutama lähialueen tyttö pelaa oman harrastetasoisen porukkansa lisäksi naapurin kilpasarjajoukkueessa kaksoisedustussopimuksella. Hyvin järkevää toimintaa, ilman näitä voisi se harrastetason porukka olla aika lähellä hajoamista kilpahenkisten tyttöjen lähtiessä kilpajoukkueisiin, koska ne pelaajamäärät ovat lähes aina kriittisen pienet.

Tapaus D:
Tyttö pelaa yli-ikäisluvalla joukkueessa, koska paikkakunnalla ei ole oman ikäisille tarkoitettua joukkuetta. Erittäin OK tietenkin ainakin harrastejoukkueissa, ehkä hyvin perustein yksittäistapauksina myös kilpajoukkueessa.

Tapaus E:
Turnaukseen mallia Laura Kalmari otetaan oman joukkueen mukana muutama naapurijoukkueen tasokas pelityttö, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta ko turnaukseen päästä "näytille" piiri- ja maajoukkuetta ajatellen. Mallia Koivisto ONS/RoPS. Tämä on jo enemmän toisaalta ja toisaalta tapaus. Oma suhtautuminen lievästi positiivinen näiden "orpojen" tyttöjen takia, jos puhutaan siis esim 1-2 tytöstä per joukkue, mutta rajanveto aika vaikeaa ellei mahdotonta. Mutta noin pienellä määrällä ei vielä tarvitsisi jättää turnauksesta kotiin omiakaan pelaajia, mikä tässä tietysti kääntöpuolena ylimääräisen kilpailuedun lisäksi. Ulkomaan todella kovatasoisiin turnauksiin tämä OK.

Tapaus F:
Tämä tapaus mallia PU-62/JyPK, jossa kaksi omien piiriensä ehdotonta valtaseuraa yhdistetään vain yhden turnauksen, Laura Kalmarin, ajaksi sellaisen kaksoisedustuspykälän nojalla, joka on olemassa ainoastaan Kaakon piirin sääntökirjassa. Tätä on jo puitu niin paljon, ettei siitä enää jaksa sen enempää, mutta vaikka tässä nyt siis mentiin (Kaakon) sääntöjen mukaan, niin päätellen ainakin täällä olevista kirjoituksista ja turnauksessa paikan päällä käydyistä keskusteluista, niin moraalisesti liikutaan jossain harmaan ja sysimustan välimaastossa. Näille siis ehdoton ei, molemmilla joukkueilla riittävät resurssit selviytyä turnaukseen ihan omina joukkueinaan, ja kuka tietää vaikka se tulevaisuuden Laura Kalmari olisikin ollut juuri se tyttö, joka viimeisenä pudotettiin PU-62:n joukkueesta ulos JyPKiläisten tieltä ja jonka motivaatio sen takia loppui siihen paikkaan.


Eli soccerdaddya kompaten, kutakuinkin kaikki poikkeusluvat ovat OK silloin kun niitä käytetään niiden alkuperäisten tarkoitusten mukaisesti eikä keppihevosena tietyn turnauksen menestystä jahdatessa.
« Viimeksi muokattu: 05.08.16 - klo:16:08 kirjoittanut Westside »

ohilaukaus

 • Viestejä: 1125
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #6 : 05.08.16 - klo:14:35 »
Westsiden kanssa täysin samaa mieltä!!! Soccerdadille sen verran, että kun kuopiolaisena tunnen aika hyvin Pallokissojen tilannetta, niin C15-ikäluokassa Pallokissoilla ei ollut yj:tta ja mikä huolestuttavaa, niin kuopiolaiset jäivätkin karsinnoissa ilman LK-paikkaa. Kuopion lähialueen (lähialueeksi luen Siilinjärven ja Iisalmen) pienissä seuroissa tunnutaan tekevän joissakin ikäluokissa yhtä hyvää, ellei parempaakin juniorityötä tällä hetkellä...Tosin näillä paikkakunnilla taitaa ola ongelmana pelaajien vähäisyys.

Rio

 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #7 : 05.08.16 - klo:16:12 »
Yhteistyötä myös toiseen suuntaan JyPK United/PU-62 ? Ikäluokkana E11. Masto Cup tulevana viikonloppuna Lahdessa.

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #8 : 05.08.16 - klo:17:57 »
Sen vielä kysyn ennen kuin jään odottamaan ja seuraamaan uusia keskusteluita niin miten on mahdollista että kaupungeissa kuten Jyväskylä jne tilanne on se että sieltä ei saa millään omaa c15 joukkuetta kasaan ilman yjtä, sen variaatioita tai pelaajalainoja??
Jokaisessa näissä kaupungeissa on vielä tyttöjalkapallon erikoisseurat..
Kai siellä ollaan jo herätty että nykyinen tapa ei toimi ja jotain tartteis tehrä.

Joko et ole lukenut tai ymmärtänyt lukemaasi, mutta sanotaan nyt vielä kerran:

JyPKillä ei ole ollut moneen vuoteen C15-joukkuetta, vaan C15-ikäiset pelaajat on C14-kauden jälkeen hajoitettu pelaamaan eri B-tyttöjoukkueisiin ja ehkä on ollut joku harrastejoukkue. Itse en tätä kannata enkä ymmärrä. Johtaa varmasti aikamoiseen dropoutiin myös. Ehkä siksi JyPKissä on tämän foorumin mukaan jäljellä enää kymmenen 01-pelaajaa, itse en tiedä tilannetta, kun en JyPKissä toimi.

Mutta siksi JyPK ei voinut esim karsia LK-turnaukseen, koska ei ole mahdollista käytännössä pelata pitkää sarjaa joukkueella. jolla ei ole organisaatiota ja johon pelaajia tulisi eri B-tyttöjoukkueista, joiden sarjapelien kanssa olisi myös tullut päällekkäisyyksiä.

Tottakai vastustan sitä, että pudotetaan esimerkiksi PU:n pelaajia pois joukkueesta JyPKin pelaajien edestä, mutta kävikö oikeasti noin - jäikö joku PU:n 01-pelaaja sivuun tuon takia? Onko tietoa vai onko vaan heittoja? Minulla ei ole tietoa, niin en ryhdy heittelemäänkään.
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

ohilaukaus

 • Viestejä: 1125
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #9 : 05.08.16 - klo:18:17 »
Käsittääkseni sama tilanne kuin JyPKillä on ollut hyvin monella muullakin PSL:aan ja LK:iin osallistuneilla joukkueilla. Omaa organisaatiota ei ole ollut, vaan monet on hajautettu eri joukkueisiin tai pelanneet B1:stä. Esimerkkinä vaikka Pallokissat (B1), Klubi-36 (B1), ONS (hajautettu B1 ja BSM) ja TiPS (ELL ja B1), PU-62 (B1) jne. Miksi tämä ei ole onnistunut Jyväskylässä, jos se on onnistunut muualla???

Ma Aliton

 • Viestejä: 301
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #10 : 05.08.16 - klo:21:32 »
Aikalailla myös samoilla linjoilla Westsiden kanssa.
Sen verran korjausta kohtaan B) PKKU TC14 ei ole yj/kaksoisdustus yms poikkeuslupa vaan ihan oma seura ja itsenäinen joukkue. Esimerkkinä tähän kohtaan voisi ottaa PuiU/MPS:n, joka on jo jonkin aikaa yhdistänyt voimansa D12/13 ikäluokista alkaen. YJ joukkue harjoittelee yhdessä ja toimii kuten yksi joukkue mahdollistaen kilparyhmän lisäksi myös harraste puolen jatkumisen ja oikeat tasoryhmät. Näkisin, että tämä harraste ryhmien jatkuvuuden turvaaminen on myös tärkeää.

Kohtaa F) lisäisin, että myös monet etelän joukkueet yhdistävät ikäluokkia esim 02/03 ja pelaavat näin vielä hyvällä menestyksellä. Ja tälläisilla yhdistetyillä ryhmällä tuo PUkin saavutti TC14 ja TC15 ikäluokan lopputurnauspaikan. Nyt vaan itse turnauksesta osa pelaajista siirrettiin syrjään ja ilmeisesti pelaamaan oman ikäluokkansa turnaukseen jota sitten taas jouduttiin täydentämään. Ja kyllähän tälläinen täydennys omien sijaa tähtää myös turnausmenestykseen vaikka kuinka sitä perusteltaisiin yksilön kehittymisellä ja pyyteettömällä näytön paikkojen tarjoamisella.

Rio

 • Viestejä: 17
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #11 : 05.08.16 - klo:21:56 »
Entä mielipide E11 ikäluokan yhteisjoukkueista? Niitäkin löytyy, vaikka säännöissä puhutaan 12-20 vuotiaista.

Pallopete

 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #12 : 06.08.16 - klo:03:16 »
Jostain kumman syystä Jypk seurana on vain sössineet tyttö futiksen😭

Vilbert

 • Viestejä: 70
 • Maakuntajoukkueet
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #13 : 06.08.16 - klo:10:18 »
Jostain kumman syystä Jypk seurana on vain sössineet tyttö futiksen😭

Varmaan ottaneet mallia Espoon Bluesia,  FC Hongasta, Kori-Hongasta.

Ma Aliton

 • Viestejä: 301
  • Profiili
Vs: Yhteisjoukkueet, yli-ikäisyysluvat, kaksoisedustukset
« Vastaus #14 : 06.08.16 - klo:12:52 »


Varmaan ottaneet mallia Espoon Bluesia,  FC Hongasta, Kori-Hongasta.

Odotellaan vaan Shefkin ensikauden sopimusta ;)