Kirjoittaja Aihe: Laatuseurat junioreille  (Luettu 31868 kertaa)

Futisfaija

 • Viestejä: 167
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #15 : 13.08.16 - klo:17:49 »
Juu, ei ole vantaalaisilla paljoa annettavaa kun parhaita tyttöfutisseuroja listataan. PK-35:n kohdalle voisi korjata naisten joukkueen tasoksi "nelonen" niin ei jäisi vakiosaivartelijoille siimaa.

JPallo

 • Viestejä: 165
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #16 : 13.08.16 - klo:19:45 »
Juu ja Pk,n junnu pelaajat Stadilaisia  :) en tiennytkään että Pihlajanmäki on nykyään Stadia  :peukku_ylos:

Westside

 • Viestejä: 192
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #17 : 13.08.16 - klo:20:17 »
Alkuperäiseen kysymykseen seurojen paremmuudesta sen verran, että näinhän se totta kai on, että varsinaisiksi Top-seuroiksi voidaan kutsua niitä, joilla sekä naiset että B-tytöt ovat SM-sarjassa tai vähintään Divarissa ja jotka lisäksi pärjäävät näissä nuoremmissakin junioreissa useammassakin ikäluokassa kohtuullisesti.

Mitä alemmas tuolla Ma Alitonin listalla edetään, sen enemmän hyvässä sijoituksessa on kyse pikemminkin yhden ikäluokan/joukkueen edesottamuksista varsinaisen seuratyön sijaan.

Eli seuran yhdessä ikäluokassa on sattuman kautta yhdistynyt samaan joukkueeseen riittävästi innostuneita ja urheilullisia tyttöjä riittävän pätevän ja innostavan valmentajan kanssa, jolloin lopputulos on tietenkin yleensä seuran koosta riippumatta hyvä. Vuotta vanhempi ja nuorempi ikäluokka voivat sitten olla vaikka ihan harrastelijajoukkueita.

Noissa Top-joukkueissa on sitten ikäluokkien välillä pienempi ero ja todennäköisemmin pääsee hyvään valmennukseen mukaan lähtiessään. Valitettavasti mitään takuita siitäkään ei ole, vaan myös näiden isojen seurojen valmentajatehtävissä on ihan kaikenlaista ”osaajaa” – etenkin tyttöpuolella.

samapatuo

 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #18 : 14.08.16 - klo:10:12 »

PK-35 ja PK-35 Vantaa ovat tehneet yhteistyötä koko PK-35 Vantaan liigahistorian ajan.  Seuroilla on PK-35 Vantaan liigalisenssin edellyttämä yhteistyösopimus junioreiden kehittämisestä PK-35:n kanssa. Solmittu viimeksi viime syksynä kolmeksi vuodeksi.

meikkulainen

 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #19 : 15.08.16 - klo:14:20 »
Mielestäni kakkostasoa ei kannattaisi huomioida lainkaan kun harrastajatason joukkueita ja jonne pääsi mukaan ilmoittautumalla. Ei kerro junnuvalmennuksen tasosta...tai kertoo jos seuran ainoa ko. ikätason joukkue on kakkostasolla eli ei ole kummoinen taso.

Onpa aikamoinen yleistys siis, jos ei ole ykköstasolla niin junnuvalmennus on huonotasoista. Jos halutaan fudis nousuun, niin kyllähän yksi edellytys sille on, että isommissa seuroissa arvostetaan työtä mitä tehdään kasvattajaseuroissa ja sama myös toisin päin. Toki tosiasia on se, että se on aikalailla tuurista kiinni minkälaisen valmentajan sattuu saamaan pikkuseurassa, mutta ei se noissa isoimmissa seuroissakaan ole mitenkään taattua, että pääsee hyvään valmennukseen. Toki todennäköisyys on suurempi, että näin käy. Ja ainakin pääkaupunkiseudulla monien ykköstason joukkueitten kokoonpanosta iso osa on aloittanut jalkapallouransa jossain muussa seurassa. Näissä kasvattajaseuroissa on ne ensimmäiset opit saatu ja toivon mukaan istutettu innostus jalkapalloon. Monelle tytölle on hyvä vaihtoehto sitten siirtyä isompaan seuraan jossain vaiheessa, mutta varmasti on niitä tapauksia jossa parempi vaihtoehto olisi ollut jäädä lähiseuraan ja käyttää se aika mikä menee autossa istumiseen vaikka kouluhommien tekemiseen, omaehtoiseen harjoitteluun tai ihan johonkin muuhun.

Hyypiö

 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #20 : 18.08.16 - klo:12:22 »
Komppaan nimim. meikkulaista, että autossa istumisen sijaan on usein parempi jäädä omaan lähiseuraan, ja käyttää sekin aika kouluhommiin, omatoimiseen treenaamiseen ja lepoon. Aina ei välttämättä ole hyvää lähiseuran joukkuetta tarjolla, mutta jos omassa lähiseurasssa on tarjota hyvät olosuhteet, kunnollinen ja kehittävä valmennus, motivoiva kaveriporukka ja kaikenpuolin toimiva juttu, niin en näe mitään järkeä, miksi pitäisi lähteä D-, C- tai edes vielä B-iässä johonkin isompaan seuraan. Hyviä valmentajia kun on myös pikkuseuroissa, ja niissä pystytään mielestäni usein toimimaan pelaajalähtöisemmin ilman ison organisaation paineita ja linjauksia. Oman kokemukseni mukaan nämä isommat seurat viisaine valmennuspäälliköineen joutuvat pakostakin keskittymään puhtaaseen kilpajalkapalloon, koska esim. se seuran BSM paikka on säilytettävä tai naisten edustukseen on koulittava lahjakkaita pelaajia jo hyvissä ajoin. Ja näitä ennenkin tulisi pärjätä Piirin korkeimman tason sarjoissa ja valtakunnallisissa lopputurnauksissa.

Tyttöfutis ei ( ainakaan Suomessa ) sentään ole esim. brittien poikaseurojen akatemioiden kaltaista businesta kasvattaja-/siirtokorvauksineen, mutta jonkinlaisesta tuloshakuisuudesta myös kentän ulkopuolella on kuitenkin kyse jo varsin varhaisessa vaiheessa. Itse olen vuosien seurannut läheltä T01-ikäluokkaa, josta on vuosien aikana kadonnut paljon joukkueita mm. siksi, että nuorempia ikäluokkia on pakkoyhdistetty vanhemman ikäluokan kanssa, jotta saataisiin riittävän kilpailukykyinen joukkue siihen vanhempaan ikäluokkaan. Esimerkinnä VJS T01-joukkue, jolla oli oma riittävän iso pelaajarinki, ja joka oli aikanaan maan kovatasoisimpia ja menestyksekkäimpiä joukkueita. Valmennus oli kunnossa ja ainakin ulkopuolelta katsoen joukkue oli täysin toimiva paketti. Yhdistäminen tehtiin pelaajien ja vanhempien vastustuksesta huolimatta, jolloin toimiva ryhmä hajoitettiin. Valmentaja vaihtui, osa tytöistä jäi seuraan, osa siirtyi mm. TiPS:iin ja FC Espooseen ja monta urheilijanalkua lopetti koko harrastuksen. Toinen samanlainen esimerkki on JäPS, jossa tehtiin aikoinaan ihan sama kuvio. Molemmilla joukkueilla oli pelaajia riittävästi kahteen eri tasoryhmään, mutta niitä noin 12-vuotiaita ”huippuja” ei vaan tainnut olla riittävästi ”laatuseurojen” tarpeisiin. Ja paljonko pelaajahävikkiä ko. ikäluokassa on tullut esim. Ma Aliton listan kärkiviisikon seuroissa? Jokaisella oli vielä muuta vuosi sitten esim. juuri T01-ikäluokassa pelaajia vähintään 2 joukkueeseen ja eri tasoryhmiin, mutta nyt osa operoi hyvin rajoitetulla pelaajaringillä. 

Minulle laatuseura junioreille tarkoittaa pelaajalähtöistä toimintaa, hyvää, kokonaisvaltaista ja määrätietoista valmennusta sekä toimivaa taustaa. Vaatia saa ja pitää, ja mitä vanhemmaksi tullaan sitä enemmän pelataan tuloksesta, koska kyse on tulosurheilusta. Sarja- ja turnaussijoitusten lisäksi näkisin kuitenkin mittareina myös lopettaneiden pelaajien määrän, kauanko pelaaja on viihtynyt seurassa, harjoitusaktiivisuuden ja koko seuran toiminnan kehityksen. Täällä paljon peräänkuulutetaan Suomen jalkapallon nousua ja ”huippuammattilaisia”, mutta kyllä kai tärkeintä on pitää nuoret liikkumassa ja mukana mielekkäässä toiminnassa. Huiput kyllä hioutuvat sieltä hyvistä pikkuseuroistakin harjoituksissa ja varsinkin omalla ajalla, motivoituneena tehtyjen harjoitteiden myötä. Toki tätä kehitystä pitää tukea Palloliiton Piiri- ja Aluetoiminnan valmentajakoulutuksen, pelaajavalmennuksen, opastuksen ja palautteen kautta.

Ynjevi

 • Viestejä: 33
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #21 : 18.08.16 - klo:15:35 »
Itse olen vuosien seurannut läheltä T01-ikäluokkaa, josta on vuosien aikana kadonnut paljon joukkueita mm. siksi, että nuorempia ikäluokkia on pakkoyhdistetty vanhemman ikäluokan kanssa, jotta saataisiin riittävän kilpailukykyinen joukkue siihen vanhempaan ikäluokkaan. Esimerkinnä VJS T01-joukkue, jolla oli oma riittävän iso pelaajarinki, ja joka oli aikanaan maan kovatasoisimpia ja menestyksekkäimpiä joukkueita. Valmennus oli kunnossa ja ainakin ulkopuolelta katsoen joukkue oli täysin toimiva paketti. Yhdistäminen tehtiin pelaajien ja vanhempien vastustuksesta huolimatta, jolloin toimiva ryhmä hajoitettiin. Valmentaja vaihtui, osa tytöistä jäi seuraan, osa siirtyi mm. TiPS:iin ja FC Espooseen ja monta urheilijanalkua lopetti koko harrastuksen. Toinen samanlainen esimerkki on JäPS, jossa tehtiin aikoinaan ihan sama kuvio. Molemmilla joukkueilla oli pelaajia riittävästi kahteen eri tasoryhmään, mutta niitä noin 12-vuotiaita ”huippuja” ei vaan tainnut olla riittävästi ”laatuseurojen” tarpeisiin. Ja paljonko pelaajahävikkiä ko. ikäluokassa on tullut esim. Ma Aliton listan kärkiviisikon seuroissa? Jokaisella oli vielä muuta vuosi sitten esim. juuri T01-ikäluokassa pelaajia vähintään 2 joukkueeseen ja eri tasoryhmiin, mutta nyt osa operoi hyvin rajoitetulla pelaajaringillä. 

Kyseistä VJS-01 joukkuettahan taidettiin olla yhdistämässä VJS-02 tyttöjoukkeen kanssa ? Ei VJS-02 joukkueellakaan huonosti pelit mennyt, kun yhdistymistä suunniteltiin .. http://www.vjst02.com/pelit. Huhujen perusteella yhden VJS-01 joukkueen tytön isä oli mobilisoimassa ja hajoittamassa onnistuneesti VJS-01 joukkuetta. Hänen omat ennakkoluulot yhdistymisestä vastaan olivat käsittääkseni erittäin negatiiviset, ennenkuin edes ensimmäisiäkään treenejä tai peliä oli vedetty. Vanhemmat ( lue kaverit ) puhuttiin vastarintaan mukaan, sekä tytöt  8) Mobilisointi meni kuuleman mukaan niin pitkälle, että vanhemmat tytöt suureen ääneen hoilottivat "ettei me pentujen, lasten ( en nyt muista tarkkaan mitä termiä käytettiin, kun kuulin tarinaa tapahtuneesta ) kanssa pelata ja treenata" ??  Älykästä toimintaa  8) :D« Viimeksi muokattu: 18.08.16 - klo:15:42 kirjoittanut Ynjevi »

Hyypiö

 • Viestejä: 26
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #22 : 18.08.16 - klo:15:59 »
Oli varmaan noin päin, en seurannut aivan niin läheltä ja muistikin saattaa heittää muutaman vuoden jälkeen. Pahoitteluni virheellisesti informaatiosta. Mutta pointti oli se, että joukkueita yhdistellään ylhäältä seuran organisaatioista päin saneltuina, eikä aina pelaajia ja vanhempia kuunnellen. Pelaajien harrastuksesta on kuitenkin kyse, ilman heitä ei ole joukkuetta ja vanhemmat maksavat sen lystin. Laadukkaassa seurassa toimitaan näissä asioissa mielestäni lasten ja nuorten etujen mukaisesti, mutta samalla päämäärätietoisesti ja tavoitteellisesti.

JPallo

 • Viestejä: 165
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #23 : 18.08.16 - klo:21:41 »
Kaikella kunnioituksella jos vanhempia ruvetaan kuuntelemaan joukkueiden yhdistymisissä ym: ollaan todella metsässä.Totuus vaan taitaa tyttö futiksessa olevan se että vanhemmat,koutsit ja seurojen johto on pääsee liian isoon rooliin syystä että laji on niin pieni meillä Suomessa.Siihen päälle vielä pienipiiripyöri ja paketti sekaisin ja loppu peleissä aina kyse jonkun tytön,kaverin,serkun,kaiman eteenpäin viemisestä ... ikävä kyllä.

Ma Aliton

 • Viestejä: 324
  • Profiili
Vs: Laatuseurat (?) junioreille
« Vastaus #24 : 02.09.16 - klo:17:39 »
HJK on viimeisen vuode-parin aikana pyrkinyt panostamaan tyttöpuoleen, mm perustamalla edustusjoukkueita entistä nuoremmille ikäluokille. Viimeisimpänä:
http://www.hjk-j.fi/?x18668=1667072
Onkohan tämä vain kuorrutetta vanhan päälle vai alkaako oikeasti nostamaan tyttöpuolen tasoa?

incognito

 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Laatuseurat junioreille
« Vastaus #25 : 03.09.16 - klo:20:04 »
Eikai pelkkä nimi "akatemia" tai "edari" mitään muuta. Riippuu mitä siellä tehdään ja mitä tehdään aiemmin. Onko 90% "edaripelaajista" muista seuroista vai onko niillä klubilainen peli-identiteetti.

Assistonto

 • Viestejä: 551
  • Profiili
Vs: Laatuseurat junioreille
« Vastaus #26 : 03.09.16 - klo:20:42 »
No toihan on vähän niinkuin vjs mainostaa pelaajapolun naisten liigaan asti....

Ma Aliton

 • Viestejä: 324
  • Profiili
Vs: Laatuseurat junioreille
« Vastaus #27 : 17.10.16 - klo:00:11 »
Rankinglistaan päivitetty B-tytöt samalla periaatteella kuin nuoremmat. Suluissa sijoitus listalla ilman B-tyttöjä. Seuran nimen jälkeen sijoitus ikäluokittain B=>TD13, YJ-lisäys tarkoittaa sijoituksen saavuttamista osana yhteisjoukkuetta.
Listalta pistää silmään valtakunnan tyttöjalkapallon kapeus; harva seura saa edes joukkuetta kokoon kaikkiin näihin neljään ikäluokkaan. Yhden joukkeen ihmeet pystyivät nostamaan seuran listalle, vaikka pisteytyksessä pyrin suosimaan ennemminkin tasaisuutta kuin kärkisijoja. PU:n ja JyPK:n yhteistyö vääristää listaa nostamalla PU:n turhan korkealla ja vastaavasti JyPK:n "todellinen" sijoitus olisi ihan terävimmässä kärjessä.

1(1) PK-35, 1,1,3,7
2(2) Honka, 2,5,4,8
3(6) Ilves, 4,3,9,15
4(3) HJK, 9,3,5,9
5(5) ONS, 5,9,10,6
6(4) PU-62, 23,6,1,20
7(7) VJS, 8,-,6,5
8(10) Pallokissat, 6,-,8,14
9(8 ) TiPS, 11YJ,2,-,19
10(12) JyPK, 9,-,-,1
11(9) Kuusysi, 13,-,2,-
12(11) KPV, 11,15,7,-
13(13) SeMi, 15,8,18,-
14(14) EBK, -,-,-,3
15(-) TPS 5,-,-,-
16(15) TPV, -,11,17,-
17(20) VIFK 3YJ,16YJ,14YJ,10YJ
18(-) EPS, 17,-,-,13
19(16) IHK, -,7,-,-
20(-) FC Halikko, 11YJ,12YJ,11YJ,-

edit; näppäilyvirheitä korjattu
« Viimeksi muokattu: 17.10.16 - klo:09:58 kirjoittanut Ma Aliton »

ohilaukaus

 • Viestejä: 1164
  • Profiili
Vs: Laatuseurat junioreille
« Vastaus #28 : 17.10.16 - klo:09:14 »
Hienon koonnin Ma Aliton olet viitsinyt tehdä! Ihan kaikki ei kuitenkaan tyhmälle savolaiselle avaudu. Elikkä, miten tuossa on huomioitu B-tyttöjen ykkösessä pelanneet seurat? Esimerkiksi IHK on mainittu ja siinä ilmeisesti LK-sijoitus 7. Savolaisseuroista, kun Pallokissojen BSM:n ja PSL:n lisäksi Klubi-36 oli LK:ssa ja B1:ssä eikä näy listalla? Tuo PU-62 ja JyPK yhteistyö hyvä huomio, vääristää seurojen sijoituksia melkoisesti...
Aika oikeudenmukaiselta muuten näyttää tuo tyttöjunioritoiminnan laatuseurojen sijoitukset tuossa. Eniten ihmetystä herättää Turun seudun ja etenkin TPS:n toiminta...
« Viimeksi muokattu: 17.10.16 - klo:09:17 kirjoittanut ohilaukaus »

Ma Aliton

 • Viestejä: 324
  • Profiili
Vs: Laatuseurat junioreille
« Vastaus #29 : 17.10.16 - klo:09:49 »
Hienon koonnin Ma Aliton olet viitsinyt tehdä! Ihan kaikki ei kuitenkaan tyhmälle savolaiselle avaudu. Elikkä, miten tuossa on huomioitu B-tyttöjen ykkösessä pelanneet seurat? Esimerkiksi IHK on mainittu ja siinä ilmeisesti LK-sijoitus 7. Savolaisseuroista, kun Pallokissojen BSM:n ja PSL:n lisäksi Klubi-36 oli LK:ssa ja B1:ssä eikä näy listalla? Tuo PU-62 ja JyPK yhteistyö hyvä huomio, vääristää seurojen sijoituksia melkoisesti...
Aika oikeudenmukaiselta muuten näyttää tuo tyttöjunioritoiminnan laatuseurojen sijoitukset tuossa. Eniten ihmetystä herättää Turun seudun ja etenkin TPS:n toiminta...

Klubi-36 oli LK:ssa 13. yhteisjoukkueena ja B-tyttöjen ykkösen sijoitus toi ikäluokssa sijan 32; ei ihan top 20 riittänyt. Toki voidaan kysyä ansaitseeko pelaaminen LK ja B-ykkösessä paremman sijoituksen kuin esim TD13 lopputurnauksen kolmas sija; varmaankin, mutta valitsemallani pisteytystavalla (TOP30 ikäluokittain) loppusijoitukset meni näin.