Kirjoittaja Aihe: Laura Kalmari 2018  (Luettu 18457 kertaa)

Arvid

 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #60 : 29.07.18 - klo:08:43 »
Kuopiossa nyt neljättä päivää pyörineenä muutama havainto:

Finaalipari EBK - VJS, EBK:n pelejä sen verran nähneenä voin todeta että ei ole yllätys, tulosliuskoja lukemalla saman voi tämänkin foorumin asiantuntijat todeta. Ilves pelin 3-3 selittyy sillä että EBK täytti siinä ottelussa peluutusäännön ja laajan rosterin kaikki tytöt pääsivät pelaamaan. Se myös suurin syy sille että kahdeksan joukkoon pääsi yksi suuri yllättäjä, Ilves. Loppusarjan pelit tuttuja joukkueita (NJS, PK-35) näyttivät menneen odotetusti, NJS ollut numeroiden perusteella tiukin vastus tähän asti.

ONS pelannut tasaisia pelejä, ei mitään vakuuttavaa pallonhallintaa mutta riittävän hyvin. Alkulohkon aloitus voitolla NJS:stä oli se joka petasi hyvän polun aina finaaliin, huolimatta tappiosta raumalaisille. Sen pelin maalit kelasin ONS:n tallenteesta ja 2-0 tuli vaparin ja yli puolen kentän soolokuljetuksen kautta lentokentän kokoisella Savon Sanomat Areenalla. Jatkopaikka varmistui 1-0 voitolla tutusta TP-47:sta, kuulemani mukaan lopun vartin torniolaiset painoivat kovasti ONSsin päätyyn mutta nolla piti ja unelmavastus puolivälierässä (Ilves) oli edessä. Siitä 2-0 perusvoitto, välierä VJS:ää vastaan ratkesi yhteen komeaan kaukolaukaukseen toisen puoliajan alussa: 04-joukkueesta turnaukseen mukaanotettu tyttö paukautti 20m vasempaan etuyläkulmaan, VJS oli yllättävän aseeton viimeiset 20min hakieassaan tasoitusta. Kuten tämänikäisille tyypillistä on tappioasemassa pelistä tulee pystysuunnan palloa joka on tiiviillä eteenpäinpuolustamisella helpompi torjua kuin voimakkaalla pallonsiirtelyllä iskupaikkojen haku.

Finaalissa vain yksi suosikki: EBK. Pelikenttä SS Areena, joka suosii pallonhallinnan mestaria, EBK:ta. Numerot ovat joko rumat tai ONS saa kovalla työllä taisteltua ja vastaiskulla EBK:ta järkytettyä. Muistetaan vielä että ONS:n joukkueessa on kuulemani mukaan 4 04-tyttöä, jotka pari viikkoa sitten EBK:n Helsinki Cupin finaalissa voittivat. Joten olisihan se kohtalon ivaa jos EBK:n BSM-karsintapaikka kaatuisi toiseen ONS-tappioon finaalissa kahden viikon sisällä. Jos kiinnostaa niin ONS:n pelit näkyvät heidän live streamissään http://www.ustream.tv/channel/GN5Dsbqzbtm , sinne katsomaan ja sitten anylysoimaan. Sieltä tulee myös finaali tänään klo14.

Ja sitten muista joukkueista: on helppo sanoa että suurimmat alisuorittajat Pallokissat ja JyPK. JyPK jäi tasapisteisiin PK-35:n kanssa ja jäi maalierolla kolmanneksi, 0-0 keskinäinen peli. VJS-JyPK 2-0, toinen maali tuli jo yliajalla JyPK:n pelatessa harvennetulla alakerralla. JyPK:n osalta alempaan kaavioon tiputti maalinteko: paikkoja oli muutamaan lisämaaliin, etenkin TPV pelissä, ne jäi kuitenkin tekemättä ja lopputuloksena B-finaali raumalaisia vastaan 5-3 voitolla Pallokissoista ja 3-1 voitolla TP-47:sta. Marginaalit pieniä, nyt kovahko alkulohko heitti tuolle polulle. VJS ja PK-35 kuitenkin pronssipelissä. Lisäksi JyPK:n avauskentällisessä muutamia pelaajia joiden pelirutiini loikkinut eteenpäin turnauksen edetessä, ekat kaksi peliä (PK-35, VJS) olivat vain vähän liian kovia joukkueita vastaan ja TPV pelissä lähtötilanne "tehtävä vähintään 5 maalia" oli henkisesti liian kova paikka.

Pallokissojen peli on ollut kyllä sekaisin kuin sote-uudistus, selityksen voisi raapia kasaan jokin heidän pelejään enemmän nähnyt. Alkusarjan 3 tehtyä maalia viittaisi samaan ongelmaan kuin JyPK:llä, luultavasti vastustajat ovat onnistuneesti merkanneet nro7, toinen kärkityttö selkeästi puolikuntoinen näissä kinkereissä.

Etelän joukkueet kovalla edustuksella top8 joukossa, ainoastaan ONS PSL-joukkueista siellä. Tuota voitte sitten analysoida mutta pelejä näkemättä on yhtä asiantuntevaa kuin etanan selkälimasta ennustaminen. Mutta kyllä isommassa kuvassa viime vuoteen verrattuna painopiste on liikahtanut Suomi-neidon hameen helman tasolle.

Jos haluatte pelejä katsoa jälkikäteen niin ONS:n ja JyPK:n (JyPK B16 YouTube) pelit ovat ainakin vapaasti katsottavissa ja tulevat myös livenä, muista minulla ei ole tietoa. Tässä asiassa PSL-joukkueet taitavat olla etelää reilusti edellä  ;D

ohilaukaus

 • Viestejä: 1125
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #61 : 29.07.18 - klo:17:38 »
Mikäs joukkue siellä nyt on säätänyt? Onko uusi PU-62/JyPK farssi?

Ma Aliton

 • Viestejä: 301
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #62 : 29.07.18 - klo:21:29 »
uhraa puolijoukkueellista pelaajia oman tähden kirkastamiseksi.

Mitäköhän tämä sitten käytännössä tarkoittaa??

ohilaukaus

 • Viestejä: 1125
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #63 : 29.07.18 - klo:21:38 »
Ei muuta kuin nimeä esiin...mistä suunnasta nämä vahvistukset hankittu? Ja liitoltahan ei löydy rotia puuttua vaan kehutaan, miten hienosti on panostettu ja kehitetty joukkuetta!

ohilaukaus

 • Viestejä: 1125
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #64 : 29.07.18 - klo:21:49 »
Pitipä käydä tutkailemassa...eli ilmeisesti Rovaniemeltä ja Haukiputaalta haettu vahvistuksia, kun omilla ei taidot riitä. Pelaajiahan Oulussa kyllä on määrällisesti.

Zinna

 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #65 : 29.07.18 - klo:22:11 »
Mikä negatiivinen aalto täällä nyt jyllää? Kommentoinnit finaalin jälkeen kuulostavat tulleen pohjoisen joukkueen mahdollisilta kannattajilta. Onko ONSsilla ja heidän "kannattajillaan" todella vara mollata oman seuran joukkuetta ja pelaajia (näitä nuoria, jotka itsekin takuulla seuraavat tätä kirjoittelua) julkisesti? Epäilen, että kirjoittelijoiden joukossa sattunee olemaan valitettavasti onssilaisia itsekin. Ihmeellistä seuran maineen ylläpitoa.

Tänne etelään asti on kantautunut tieto, että ONS:lla ja RoPs:lla on yhteistyöseurasopimus, joka tarkoittaa, että pelaajia voidaan lainata puolin ja toisin. Tämä on alueellista jalkapallon kehitystyötä, jonka tarkoituksena on kehittää niin pelaajia, joukkuetta, seuraa ja isossa mittakaavassa lopulta jopa Suomen naisten maajoukkueen menestystä. Sillä ihmettelenkin näitä katkeria kommentteja. Molemmat joukkueet olivat takuulla ansainneet paikkansa finaalissa, viihdyttävää katseltavaa.  Tilastojen mukaan myös mainitsemanne "haukiputaalaiset" ovat jo useamman kauden ajan edustaneet ONSsia.. Tilastot kertovat myös, että ropsilainen oli täten ainut seuran ulkopuolinen pelaaja, joka kuitenkin täysin oikeutettu pelaamaan joukkueen mukana yhteistyöseurasopimuksen kautta.

On sääli, että muutenkin heikohkon suomalaisen jalkapallokulttuurin tila pilataan tällaisella asennoitumisella ja (todennäköisesti) oman seuran haukkumisella julkisella palstalla. En usko, että ONSin johtokaan perustaa tällaiselle kirjoittelulle. Etelässä on vara valita seuransa ja täällä pelaajien siirtyminen useammankin seuran välillä ei ole uusi juttu. Näen pohjoisten seurojen yhteistyömallin toimivana; yhteenhiileen pelaamalla saadaan pelaajakehitystä eteenpäin askel askeleelta.

ohilaukaus

 • Viestejä: 1125
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #66 : 29.07.18 - klo:23:23 »
Miksi näitä sitten mainostetaan seurojen SM-tapahtumana, jos porukka kootaan vain lopputurnausta varten. Eikös sitä varten ole Helmari-tapahtumat, joissa pelataan alueellisilla joukkueilla?

Arvid

 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #67 : 30.07.18 - klo:09:11 »
Hienosti järjestetty tapahtuma ja tosiaankin kuten turnauksissa tapana on niin lopuksi saadaan joukkueet järjestykseen. Samoin jälkipelit on vähän kuin viiden ruokalajin illallisen kahvi+avec: kruunaa koko komeuden.

En itsekään ymmärrä miksi ONS:n saavutus pitää laittaa kepin nokkaan tai lähinnä jalkapuuhun kirkon mäelle. Seurojen toiminnan perusajatus on pelaajien oikeanlainen liikkuvuus ikäkausijoukkueiden välillä, ainakin paperilla pelaajakehityksen näkökulmasta. En siis voi arvioida ulkoapäin menikö ONS juuri oman seuran linjauksen takia tällä tyylillä tässä turnauksessa, mutta selkeästi 04-tytöt olivat oikeassa ympäristössä jos avauskentälliseen finaalissa mahtuivat. Ja mitä penkillä istuneisiin tyttöihin tuli niin kaikki riippuu siitä mitä heille on valmentaja kommunikoinut. Jos se mennyt perseelleen niin sitten perästä kuuluu, kyllä vanhemmat aina perillistensä puolta pitää.

Oikea joukkue voitti, oli selkeästi ainut tiimi joka ei tuskaillut maalinteon kanssa. Ainoastaan NJS-pelissä jäivät yhteen maaliin. Muutoin lähes kaikki turnauksessa mukana olleet joukkueet kyllä puolustaa osasivat, se on siis kaikilla opeteteltu. Hyökkäyksen rakentelu muutoin kuin pitkällä korkean linjan taakse on sitten vaikeampaa, etenkin kuin "puolusta eteenpäin" ideologia jyllää. Se johtaa taas järjestään koviin kaksinkamppailuihin keskialueella, välillä näin painimolskilta tuttuja otteita. Tuotakin taitoa tarvitaan mutta kyllä itsekin kannustan pallonhallintaan ja eteenpäin pyrkivään linjojen puhkaisuun. Se taas vaati pallollisia taitoja, noita pelaajia kyllä löytyi nähdyissä peleissä. En myöskään väheksy henkisen puolen asioita: niin pelaajilla kuin valmentajilla on tällaisessa ikäluokan lopputurnauksessa aivan erilaisen surinat korvien välissä kuin tiistai-illan aluesarjan pelissä. Se näkyy väistämättä osalla pelaajista tason laskuna, osalla tason nostona. Olipa tarkkailijoilla muistiin kirjattavaa.

03-ikäluokasta löytyy runsaasti hyviä joukkueita ja tyttöjä, maju-toimintaan on loistavat edellytykset. Toivottavasti mahdollisimman moni seura pystyy B-tytöissäkin laadukasta toimintaa jatkamaan #jalkapallokansallispeliksi

Assistonto

 • Viestejä: 551
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #68 : 30.07.18 - klo:11:54 »
Onneksi olkoon EBK  :peukku_ylos:

Dzuppi

 • Viestejä: 105
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #69 : 30.07.18 - klo:15:18 »
Asiaan sen verran kantaa otan ao joukkueen vanhempana että ensinnäkin tytöiltä ei mitalia tulla poisottamaan,sen he ovat jokainen pelaamalla ansainneet,kunnioittakaa tulosta!!
Toiseksi joukkueen loukkaantumistilanne on ollut lievästi sanoen haastava pitkin vuotta,tästä johtuen nuoremmasta ikäluokasta on saatu apuja pitkin kautta pslään(1-2) ja Bdivariin apuja bsmästä(1-2)
Esim.joukkueen 1:toppari ei ehtinyt kuntoutua aivan kalmariin yli kuukauden paussilta.....5...6 pelaajaa edelleen enemmän tai vähemmän toipilaana kalmarissa...
Joukkueen mukana oli kalmarissa 4 04-pelaajaa omasta seurasta ja roista yksi pelaaja

Tämä faktana joukkueen rakenteesta,haukiputaalaisia tyttöjä ollut joukkueessa 2-3v!

Joukkueen peluuttamiseen ja toimihenkilöiden tekemisiin liittyvät asiat varmasti osataan käsitellä tarvittaessa seurassa  päättäjien toimesta seuran sääntöjen ja toimintatapojen mukaisesti jos tarvetta on,eikä niitä toivottavasti tulla tällä foorumilla revittelemään!
Siitä voitte olla kevein mielin ja jatkaa suomalaisen futiksen kehittämistä foorumin voimin :)
Fanina kiitokset kaikille viikonlopun vastustajille ja erityisesti vjsn ja ebkn joukkueille,myöskin teidän tasokkaista pelaajista toivottavasti kuulemme myöskin lisää tulevaisuudessa!
Kentillä tavataan,kiitos!

ohilaukaus

 • Viestejä: 1125
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #70 : 31.07.18 - klo:09:04 »
Itse pidän tuota nuorempien mukaan ottamista täysin hyväksyttävänä ja jopa suotavana ja kritisoinkin lähinnä yleensä näihin LK:iin ja KP:iin koottavia joukkueita ja yj:tä, joilla hävitetään seuraidentiteetti ja pönkitetään valmentajien statusta. Oululaisten kannalta huoletuttava kuulostikin nyt lähinnä tuo noin monen pelaajan loukkaantumistilanne ja puolikuntoisena pelaaminen. Onko ahnehdittu liikaa sarjoja ja pelejä vai mistä loukkaantumiset seurausta. ONSilla on BSM ja lisäksi kaksi joukkuetta ykkösessä. Jos pelaajat joutuvat urakoimaan ja onpa tainnut pelata jonkun pelin vajaallakin toinen ONSin joukkue, niin olisiko ollut kannatavampaa laittaa divariin vain yksi joukkue. No asia tiedettäneen parhaiten siellä Oulussa.

mä vaan

 • Viestejä: 94
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #71 : 07.08.18 - klo:09:49 »
Minusta ONS tarvitsee kaksi divari paikkaa. Yhdellä joukkueella moni pelaaja jäisi ilman peliaikaa.

Lisäksi nämä LK-turnauksien kautta bsm-karsintoihin voitaisiin lopettaa. Esim. ONS finalisti joukkueesta ei yksikään pelaaja ei mahdu ONS BSM-joukkueeseen, niin miten kokonainen joukkue voisi menestyä edes siedettävästi karsinnoissa. Eikä samainen joukkue kuitenkaan pärjää divarissa riittävän hyvin päästäkseen karsintoihin.

Dzuppi

 • Viestejä: 105
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #72 : 30.08.18 - klo:23:39 »
Ehkäpä onssilla on sen verran hyvin ja hyvätasoisia pelaajia että ala-ikäisiä ei tarvitse vängällä vääntää loukkaantumaan 3v vanhempien pääsarjatasolle,vaan annetaan rauhassa kasvaa ja treenata kellä motivaatio siihen riittää!!
Ja miten edellinen kommentti liittyy Laura Kalmari turnaukseen??jotain kateellisen volinaa??

mä vaan

 • Viestejä: 94
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #73 : 31.08.18 - klo:07:39 »
Hyvä että annetaan kehittyä, mutta palloliitossa ei nähtävästi haluta antaa. Kun 15-vuotiaat finalistit saavat vapaalipun seuraavan talven bsm-karsintaan. Enkä minä ONSsia arvostellut, vaan sarja järjestelmää.

Eikö BSM-karsinnoissa kuulu pelata oikeasti ikäluokkansa parhaat joukkueet?

Eikä nämä LK-turnauksessa menestyneet joukkueet ainakaan 1-divari menestyksen osalta sitä ole. Vai oletko eri mieltä asiasta?
« Viimeksi muokattu: 31.08.18 - klo:07:44 kirjoittanut mä vaan »