Kirjoittaja Aihe: Pitäiskö olla huolissaan ?  (Luettu 1857 kertaa)

savox

 • Viestejä: 28
  • Profiili
Pitäiskö olla huolissaan ?
« : 03.10.18 - klo:00:19 »
Itä-suomalaisen tyttöfutiksen osalta olisin enemmän huolissaan pikkutyttöfutiksen "olemattomuudesta" kuin yj-toiminnasta, Laura Kalmarsita, B-SM:sta, I-divarista ym vanhempien tyttöjunnujen sarjoista. Viidessä vuodessa on menty selvästi taaksepäin tyttäfutiksessa Itä-Suomessa, jossa pikkutyttöihin löytyy enää muutama seura, jolla sitten useampi joukkue. Perinteisistä tyttöseuroista hävinneet melko tyystin mm SiPS, WJK, KiuPa, Yllätys, OuPa, KiU ja Kaiku. Tämä tulee aikanaan näkymään näissä keskustelun alla olevissa Kalmareissa ja B-tyttöjen sarjoissa ja kyllähän ympäristön tyttötoiminnan puute näkyy jo nyt Pallokissojen alamäessä, kun ympäristöstä ei tulekaan enää maajoukkuetyttöjä (kuten SiPS:sta ja WJK:sta). Toivottavasti muualla Suomessa asia on paremmin...

ohilaukaus

 • Viestejä: 1136
  • Profiili
Vs: Pitäiskö olla huolissaan ?
« Vastaus #1 : 03.10.18 - klo:07:19 »
Totta puhut! Kyllähän viime vuosina koko Itä-Suomen tyttöfutis on mennyt pahasti alaspäin viime vuosina. Käytännössä jonkinlaista tyttöfutistyötä tehdään FC Hertassa, Pallokissoissa, FC Siilissä ja Klubi-36:ssa. Muista seuroista löytyy joitain yksittäisiä joukkueita. Kunnollisia piirinsarjoja ei enää ole. Lippulaiva Pallokissat menee BSM-karsintapaikasta huolimatta alamäkeä myös junnupuolella ja FC Hertta ja Klubi-36 näyttävät tekevän lähes yhtä laadukasta työtä pienemmistä harrastajamääristä huolimatta. En tiedä tarkemmin tehdäänkö alueella jonkinlaista yhteistyötä eri seurojen välillä. Joka kylällä ja kaupungissa kannattaisi panostaa pelaajamäärän kasvattamiseen ja sitä kautta omien joukkueiden olemassaoloon. Pelaajamäärän lisääntymisen kautta myös tasoa saataisiin nostettua. Keräämällä pelaajia yhden tai parin seuran alle tapetaan pienemmät seurat ja näivetetään alueen sarjat.

Myyrä

 • Viestejä: 2490
  • Profiili
Vs: Pitäiskö olla huolissaan ?
« Vastaus #2 : 03.10.18 - klo:08:03 »
Tuleeko tällaiset tulokset ihan oikeasti jollekkin taholle yllätyksenä. Tämä liiton vetämä linja on ollut näkyvissä kohta kymmenen vuotta kun YJ päästtiin vireille, ja homma senkun jatkuu samanlaisena. Piirien yhdistämisellä uskottiin että se tuo säästöjä. No silleen että suuret piirit saavat budjettinsa läpi ja mahdollisuutena kasvaa ja rikastua. En ymmärrä kuinka sokeita seuroissa ollaan, kun hyväksytään kaikki. Kyllähän seuroissakin pitää jyristä ja lyödä nyrkkiä pöytään, sillä nehän nämä piirien olemassaolot maksaa. Eikös niin. Seurojen rahoillahan siellä mällätään.

Hyviä kirjoituksia ohilaukaus,sekä savox. Nyt olisi mukava kuulla näiden Pallokissojen sen ajan toimijoiden mielipide kun P.....t on housussa. Eivät enää kirjoittele täällä. 1-2 lähti pakoon virheitään, ja muista ei sitten kuulu enää mitään. Imemällä pienet seurat tyhjäksi on vain yksi hätävara menestyä. Ja sitten vielä  yksi MM oli sitä aikanaan tukemassa, jota ei kuulemma paljon enää näy pörräilemässäi Kuopion suunnalla. Näin se aika vierähtää.

Tätä menoa ei mene kauaa kun Pallokissatkin saa lakkauttaa.
« Viimeksi muokattu: 03.10.18 - klo:08:07 kirjoittanut Myyrä »

ohilaukaus

 • Viestejä: 1136
  • Profiili
Vs: Pitäiskö olla huolissaan ?
« Vastaus #3 : 03.10.18 - klo:10:22 »
Käsittääkseni Itä-Suomi on ollut viime vuodet yhtä kuin KuPS ja Pallokissat, joiden mukaan on paljon menty. Joitakin vuosia sitten piirijoukkuueet luotiin pitkälti näiden ehdoilla ehkä aiheestakin. Nykyisinhän tämäkin on muuttunut kun näitä Helmari- ja Huuhkaja-tapahtumia, joihin suurseurat tulevat omana joukkueenaan ja sitten jämistä rakennetaan joukkue. Pikkaisen paremmat taitaa olla näyttöpaikat näillä, jotka pääsee antamaan näyttöjä oman seuran mukana. Mutta eikös joku vuosi sitten liiton suunnalta suoraan viestitetty että panostus on suurissa seuroissa ja pienet älköön enää vaivautuko turhaan panostamaan toimintaanne.