Kirjoittaja Aihe: TB Ykkönen A-lohko 2018  (Luettu 22826 kertaa)

Jaahans

  • Viestejä: 94
    • Profiili
Vs: TB Ykkönen A-lohko 2018
« Vastaus #90 : 03.10.18 - klo:10:15 »
Perustan arvioni siihen, mitä olen tänä ja aiempina vuosina joukkueita nähnhyt. Itsekään en ole enää niin aktiivisesti mukana kuin aiemmin, mutta juuri nykyiset B-ikäluokan joukkueet tuli tutuksi sattuneesta syystä aika hyvin. Ja tämä Laura Kalmari -vertaus perustuu siihen, että millainen juniorityö seurassa on ollut näiden viimeisten LK-vuosien aikana. Se kertoo kuitenkin jotakin seurojen junnutyöstä.
Mulla ollut sellainen käsitys että Valtti ollut enemmänkin harrasteseura, jossa ei ole edes panostettu kilpapelaamiseen yhtälailla kuin esimerkiksi vaikkapa PK-35:ssa. Olen kuvitellut että seuraan hakeutuu enemmänkin pelaajia, jotka eivät halua luoda sen kummoisempaa uraa, vaan kyse enemmänkin sosiaalisen verkoston luomisessa harrastuksen kautta. Ilmeisesti jonkinlaista muutosta tapahtunut lähiaikoina tyttöpuolella, jos kerran joukkue selviytynyt BSM-karsintoihin saakka, jota en olisi voinut hetki sitten edes kuvitella. Ja tämä kyllä tuo erittäin positiivista sävyä tyttöjen jalkapallomaailmaan Pk-seudulla.

ohilaukauksen kanssa samaa mieltä, että teoriassa Laura Kalmari-vertaus on toimiva, koska periaatteessahan B-juniorijoukkueiden pelaajat ovat pelanneet LK:ssa kolmen viime vuoden aikana. Toisaalta, HJK ei ole niissä menestynyt viime vuosina ja on silti tänä vuonna BSMn kärkikahinoissa.

1pelinrakentajan kanssa sama käsitys Valtin olemuksesta, filosifiasta: "rennosti, mutta melko tosissaan" tms. Hieman vilkaisin Valtin n. 20 ottelua pelanneita pelaajia, jokunen KontU:n tyttö tai omaa, Viikingeistä, pari HJKsta ja B1n maalipörssin jaetulla 1. sijalla oleva on näköjään PPJ:n kasvatti, sitten pari vuotta sekä HJKssa että PK-35ssä (ei paljoa tilastoituja pelejä eikä maaleja, ehkä loukkaantumisia?), joiden jälkeen Valtissa pari vuotta, jossa taas löytänyt näköjään ainakin maalihanat ja ehkä pysynyt myös terveenä tms. Ehkä myös löytänyt itselleen sopivan tason tai ympäristön - tai vaan puhjennut kukkaan myöhemmin, ken tietää?
« Viimeksi muokattu: 04.10.18 - klo:15:57 kirjoittanut Jaahans »

Wenger

  • Viestejä: 164
    • Profiili
Vs: TB Ykkönen A-lohko 2018
« Vastaus #91 : 04.10.18 - klo:15:19 »
HJK:n B-tyttöjen avauksessa on arvioni mukaan 2-3 tyttöä, jotka ovat HJK:ta Kalmareissa edustaneet. ::)
Mutta siis _periaatteessa_ joo.