Kirjoittaja Aihe: Laura Kalmari 2018  (Luettu 17855 kertaa)

Ma Aliton

 • Viestejä: 296
  • Profiili
Laura Kalmari 2018
« : 14.04.18 - klo:15:19 »
LK pelataan tänä vuonna Kuopiossa 26-29.7
http://www.laurakalmari2018.com/
https://www.facebook.com/laurakalmari2018/

Mukana:
Järjästävä seura Pallokissat
10 joukkuetta ELL:stä https://www.palloliitto.fi/spluusimaa/t15-ell
HJK, VJS, NJS, Ilves, NiceF, PK-35, TPV, EBK, EPS, Pallo-Iirot YJ
Viisi parasta pl Pallokissat PSL:stä https://www.palloliitto.fi/splvaasa/t15-03-ps-liiga

Tänä vuonna kaikki ELL joukkueet pääsevät mukaan suoraan. YJ joukkueita yksi, ei toistaiseksi tietoa viritelmistä.
PSL on edelleen karsintana, josta neljä jää rannalle. Täällä mukana kolme YJ yhdistelmää.

Valderama

 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #1 : 20.05.18 - klo:10:47 »
Mukana:
Järjästävä seura Pallokissat
10 joukkuetta ELL:stä https://www.palloliitto.fi/spluusimaa/t15-ell
HJK, VJS, NJS, Ilves, NiceF, PK-35, TPV, EBK, EPS, Pallo-Iirot YJ
Viisi parasta pl Pallokissat PSL:stä https://www.palloliitto.fi/splvaasa/t15-03-ps-liiga

Linkkien takaa löytyvien sarjataulukoiden perusteella pääkaupunkiseudun joukkueet ovat vahvoilla, mitä tulee ELL:n joukkueisiin. Tampere ja Turun seutu vähän huonommassa hapessa. Puolen Suomen Liigassa puolestaan tasaista niiden joukkueiden osalta, ketkä pääsemässä LK-turnaukseen. Onko siellä nyt niin, että PaRi tai FC Wimma vie viimeisen paikan - muuten joukkueet selvillä? Aika törkeästi silmiin sattuu myös PSL:n viimeisenä oleva huumorinippu ToU, seitsemässä ottelussa 86 päästettyä maalia. 100 päästettyä maalia mennee takuuvarmasti rikki, kun kolme ottelua vielä jäljellä. On varmaankin näiden sarjojen ennätys? Mikähän kuningasajatus tässä osallistumisessa (ei varmaan pelaamisesta voi puhua) on takana?

Mielenkiintoista nähdä, miten lopputurnauksessa voimasuhteet Pohjoisen ja ELL:n joukkueiden välillä asettuvat. Ovatko ELL:n häntäpään joukkueet (TPV, NiceF) täysin heittopusseja lopputurnauksessa vai kamppailevatko tasapäisesti kaikkien (ainakin keskenään tasaisia otteluita pelanneiden) PSL-joukkueiden kanssa?


ohilaukaus

 • Viestejä: 1123
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #2 : 20.05.18 - klo:11:36 »
PSL:ssa tasaista kärkijoukkueiden osalta. Uskon, että monen, varsinkin kärkiporukoiden kokoonpanot eläneet otteluissa. Moni pelaaja pelannut varmaan myös esim. B1:stä. Oman arvion mukaan pohjoisessa neljä joukkuetta, jotka pystynevät laittamaan hanttiin etelän parhaimistolle: JyPK, Wasa yj, ONS ja Pallokissat. Pieni kysymysmerkkihän on edelleen, että miten joukkueiden kokoonpanot elävät. Perinteisestihän tapana on ollut napsia vielä viime hetkellä pelaajia jostain suunnasta.
Kieltämättä tuolla ToU:ssa ei ole tainnut arviot joukkueen tasosta mennä ihan kohdilleen:)

Hrubesch

 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #3 : 21.05.18 - klo:21:16 »
Vaikuttaa etelässä olevan aika kova kärki. NJS, VJS, EBK vaikeasti lyötävä kolmikko, HJK ja PK35 hyviä turnausjoukkueita. Uudenmaan ja Hgin ulkopuolelta ei löydy tasoa kuten Ellissä on tylysti nähty.
Pudotuspelivaiheessa piilee yllätysmomentti pohjoisen porukoille, muuten ei paljon uskalla toivoa.
EPS 04:lla aika raju ohjelma kun oletettavasti sama porukka pelaa muutama päivä myöhemmin vastaavan turnauksen oman ikäisissä.

Ma Aliton

 • Viestejä: 296
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #4 : 29.05.18 - klo:18:46 »
Kalmari paikat jaettu, kun PSL saatiin päätökseen. Mukaan Pallokissat, FC Wasa YJ, ONS, TP-47, JyPK ja PaRi.
Onko Kalmarista tullut virallinen SM-turnaus, kun näin turnaussivulla mainostavat :-\

meikkulainen

 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #5 : 30.05.18 - klo:13:15 »
Onko tänä vuonna sama juttu kuin viime vuonna, että kaksi parasta joukkuetta joilla ei ole SM-karsintapaikkaa sen saa tämän turnauksen perusteella? Yritin tätä tietoa etsiä, mutta en onnistunut löytämään palloliiton sivuilta. Jos on tarkoittaako se, että joukkue saa myös I-divarin paikan automaattisesti, jos ei läpäise karsintaa. Varsin mahdollista tänä vuonna, että niistä joukkueista jotka tuon karsintapaikan saavat ei ole joukkuetta I-divarissa.  Jos saa  paikan I-divisioonasta niin kuka sieltä heitetään sitten pois vai nouseeko vain vähemmän joukkueita II:sta?

Itse olen todellakin sitä mieltä, että kustakin ykkösen lohkosta pitäisi kaksi parasta päästä SM-karsintaan ja unohtaa näitten paikkojen jakaminen turnauksen perusteella.

Timpero

 • Viestejä: 150
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #6 : 31.05.18 - klo:09:27 »
Toisaalta, tänä vuonna PKKU sai paikan LK-turnauksen perusteella ja ihan kivasti näyttää pärjäävän. PKKU:lla oli joukkue myös Ykkösessä, mutta tn. priorisoi ELL:n Ykkösen edelle.

Tämän vuotiseen SM:ään pääsi joukkueita jokaisesta striimistä; SM:n joukkueita, Ykkösen joukkue (KJP) ja LK-joukkue (PKKU).

ohilaukaus

 • Viestejä: 1123
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #7 : 31.05.18 - klo:11:14 »
Olisin samaa mieltä kuitenkin tuossa SM-karsintapaikka-asiassa, että vain jokaisen ykkösen lohkon kaksi parasta menisi karsintaan. Tämä selkiyttäisi karsintaakin ja esim. näitä yj-touhuja. Ykkösen lohkoja vaikea vertailla keskenään ja paras kakkonen on lähinnä arpapeliä. Lisäksi pelaako esim. PKKU nyt täysin samalla joukkueella kuin LK:ssa viime vuonna. Onhan huvittavaa, että voi päästä SM-karsintaan suoraan, jos seuralla ei edes ole ykkösen paikkaa.

meikkulainen

 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #8 : 31.05.18 - klo:11:35 »
Joo PKKU on hyvin tuolla SM-sarjassa pärjännyt (yllätys ainakin minulle), siinä mielessä ihan oikeassa paikassa. Eihän tähän mitään oikeaa tai väärää vastausta ole mutta mielestäni todellakin reilumpaa, että kaksi parasta kustakin ykkösen lohkosta saisi karsinpaikan. Sen lisäksi että paras kakkonen on arpapeliä niin kyllähän yksittäisessä turnauksessa onnella on suuri osuus. Mihin lohkoon arvotaan, mikä on jatkokaavio, miten se pallo siinä yksittäisessä ottelussa/pilkkukisassa pomppii jne... Nyt ykkösen joukkueet tahkoavat ensin kevätkauden ja saavat siitä lähtöpisteitä syksyyn. Sitten syksyllä täysi kierros vs yksittäinen turnaus johon kenties vielä naapuriseuroista otetaan vähän vahvistuksia.

ohilaukaus

 • Viestejä: 1123
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #9 : 31.05.18 - klo:11:52 »
Näin juuri ja tätähän ei Palloliitossa ymmärretä.

Ma Aliton

 • Viestejä: 296
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #10 : 31.05.18 - klo:20:05 »
Lisäksi pelaako esim. PKKU nyt täysin samalla joukkueella kuin LK:ssa viime vuonna. Onhan huvittavaa, että voi päästä SM-karsintaan suoraan, jos seuralla ei edes ole ykkösen paikkaa.

Taitaa siellä olla kaksi nollaykkösta lisättynä Kalmarin joukkueeseen.
Jonkinlainen porkkana on kuitenkin paikallaan Kalmari ja/tai ELL/PSL kärjelle, oli se sitten paikka SM karsinnassa, esikarsinta ykkösen kakkosten kanssa tai suora paikka ykköseen. Varma tapa menettää parhaat pelaajat muualle on joutua aloittamaan kakkosesta. Tämä siis jos sitä ykkösen paikkaakaan ei ole. Joku kynnys tässäkin olisi vielä oltava, onhan siinä hieman eroa onko ELL:ssä ykkönen vai kahdeksas vrt tämän kevään 03 ELL.

ohilaukaus

 • Viestejä: 1123
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #11 : 31.05.18 - klo:21:24 »
Miksi ko. joukkue ei jo pelaa esim. B:n kakkosta tai ykköstä, jos taso riittää. Sieltähän voi hankkia sarjassa pelaamalla paikan SM-karsintaan.

meikkulainen

 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #12 : 01.06.18 - klo:13:59 »
Ihan samaa mieltä miksi pitäisi olla oikotie tai joku porkkana. Menee vähän off-topic mutta menköön.
Jos joku sanoo, ettei T15 ELL:ssä ole riittävästi panosta, niin eikös tuon sarjan voittamisessa pitäisi olla riittävästi panosta. Mihin on kiire, kun se sarja ei kelpaa, naisten liigaanko? Mitäs sitten aikuisissa, jolloin vielä toivon mukaan mahdollisimman moni pelaisi. Pelataan syksyllä kakkosta tai kolmosta tai jotain muuta vesisateessa syyskuussa sijoista x-y. Eikös jokaiseen otteluun lähdetä täysillä siitä huolimatta. Sitä minä ainakin toivon näkeväni otteluissa, vaikka ei olekaan mahdollista nousta johonkin seuraavalle tasolle.
Minusta annetaan täysin väärä viesti, jos on jotain oikoteitä tai porkkanoita tarjolla. Sen sijaa pitäisi sanoa seuroille, että jos haluatte sinne sm sarjaan niin pitäkää huolta kaikista ikäluokista. Se vaatii pitkäjänteistä työtä ja se monelta seuralta puuttuu. SM:ssä ja ykkösessä on yhteensä 46 paikkaa, kyllä niitä riittää aika monelle seuralle.
Jos se on syy vaihtaa seuraa, ettei jaksa kahta kuukautta pelata kakkosessa niin ajattelisin että on jotain suurempiakin syitä taustalla minkä takia halutaan vaihtaa seuraa. Jos joukkue on hyvin valmennettu ja hoidettu niin kyllä ainakin tytöt jaksavat sen kaksi kuukautta siellä kakkosessa pelata, vanhemmat ovat sitten eri juttu. Ei ole minusta liikaa vaadittu siltä seuralta jolla on yksi hyvä ikäluokka, että käy pelaamassa kymmenkunta peliä kakkosessa kuten esim. EBK tekee tänä keväänä.

Ma Aliton

 • Viestejä: 296
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #13 : 02.06.18 - klo:09:10 »
Koska viimeksi on pelattu syksyllä PSL:ää? Koska viimeksi kaikki ELL-seurat ovat panostaneet syksyn sarjaan? Hieman ristiriiraista kommenttia kun toisaalta painotetaan pelaamista oman ikäisten sarjoissa ja samassa lauseessa käsketään menemään vanhempien sarjaan. Esimerkin EBK pelaa B-kakkosta ja seitsämän pelin jälkeen maaliero on 61-4. Mikä se olisikaan vuoden päästä keväällä, jos kehitys jatkuu samana? Ei numeroiden perusteella vaikuta ihan oikealta sarjatasolta. Pelaako sitten tänä syksynä sekä B-ykköstä että TC15 ELL molempia tosissaan? Mikä sitten on kakkosen taso pääkaupunkiseudun ulkopuolella? Onneksiksi tämä ei montaa seuraa koske, kun vähänkin merkittävillä seuroilla on jo joukkeet jo SM:ssä tai ykkösessä.
Todettakoon vielä, että nykysysteemi suoralla SM karsintapaikalla Kalmarien parhaille ei ole mielestäni paras ratkaisu tähän vaan jotain muuta olisi keksittävä. Ja kyllä, oman ikäluokan pitäisi pystyä tarjoamaan riittävästi haastetta niin yksilöle kuin joukkueillekin ja siirtymiset vanhempaan vain poikkeustapauksissa. Kohta ollaan tilanteessa, jossa voidaan  kaikki ikäluokat siirtää suoraan vuotta vanhempiin pelaamaan sarjojen nimiä muuttamalla. Onko muuten koskaan laskettu miten pelaajien ikäjakauma on esim B-tytöissä?

meikkulainen

 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #14 : 05.06.18 - klo:11:43 »
Joo tästä on helppo olla samaa mieltä, että oikea sarjataso esim. EBK:n tasoiselle joukkueelle on varmasti vähintään se ykkönen ensi keväänä. Siitä huolimatta mielestäni ei ole oikea ratkaisu tarjota porkkanoita, jos ei ole vanhempia ikäluokkia niin sitten se sarjapaikka pitää käydä pelaamassa kakkosen kautta.