Kirjoittaja Aihe: Laura Kalmari 2018  (Luettu 20377 kertaa)

Timpero

 • Viestejä: 150
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #15 : 05.06.18 - klo:15:06 »
En pitäisi porkkanoita pelkästään huonona vaihtoehtona. Lahjakkuutta on hyvä vaalia ja lahjakkaille pelaajille onhyvä  löytää oikeat/optimaaliset sarjatasot. Kuitenkaan edelleenkään ei voida olettaa, että kaikki lahjakkuudet tulevat isojen seurojen ehjistä junioriputkista, vaan pienemmätkin seurat saattavat tuottaa aika ajoin ryppään laadukkaita pelaajia. On mielestäni hyvä, että heidän lahjakkuuttaan tuetaan ja annetaan mahdollisuus pelata pelaajien kehittymistä tukevalla tasolla.

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3759
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #16 : 05.06.18 - klo:16:18 »
Vain harva pelaaja tulee isojen seurojen junioriputkista.
Miten niin pitää tarjota joukkueille porkkanoita, että pelaaja pääsee omalle tasolle pelaamaan?
Jokainen pelaaja voi halutessaan siirtyä seuroihin, joissa joukkue pelaa sillä tasolla mihin pelaajan taso ja motivaatio riittää.
Kyllä täytyy olla sairas sarjasysteemi, jos itse sarja ei ole riittävän kiinnostava joukkueille.
On täysin naurettavaa naittaa, linkittää eri sarjoja keskenään.
Myös nämä talvella pelattavat karsinnat sarjaan jossa on säilynyt edellisenä syksynä on uskomatonta.
Miettikää nyt jos aikuisten sarjoissa toimittaisiin samoin. Kukaan ei hyväksyisi.
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

Timpero

 • Viestejä: 150
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #17 : 06.06.18 - klo:08:50 »
Jos joukkue on saanut paikan esim. LK:n kautta, niin uskon, että joukkueessa on useampia potentiaalisia pelaajia, joille pelaaminen korkeammalla tasolla kuin esim. BT Kakkosessa on kehittymistä ajatellen hyvästä.

Junioripuolen ja aikuispuolen vertaaminen ei ole relevanttia. Junioripuolella ikäluokat eivät ole missään seurassa tasalaatuisia, jolloin myös (useammista ikäluokista koostuvat) joukkueet ovat eritasoisia. Ei sekään ole oikein, että edellinen ikäluokka ansaitsee seuraavalle ikäluokalle paikan, jos pyrkimys on kuitenkin siihen, että suurinpiirtein kaikki parhaat pelaa samassa sarjassa tai ylipäätään saadaan mahdollisimman hyvätasoinen sarja.

Itse ajattelen, että tasokkaiden lisäpelien saaminen talveen ei ole huono asia. Tasokkaat SM:ssä pelanneet joukkueet/seurat saavat edelleen pitää sarjapaikkansa ja saavat ajettua eri ikäluokkia yhteen. Ja nyt esim. TPS ja Pallokissat tippuivat Ykköseen. Talven karsinta on hyvä tasonmittaus ja saadaan hyviä pelejä.

Siirtyminen isompiin seuroihin ei ole aivan niin helppoa koko maan alueella kuin isoissa kaupungeissa. BT:ssä pelaa kuitenkin peruskouluikäisiäkin pelaajia. Lukioiän kynnyksellä on helpompi hakeutua urheilulukioihin ja samalla isompiin seuroihin.

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3759
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #18 : 06.06.18 - klo:14:35 »
Talven karsinnat suosivat seuroja jotka käyttävät pelaaja booleja eli allokoivat pelaajat sinne missä heistä on enemmän hyötyä seuralle. Sitten sarjoissa pelaa toiset. Näin ollaan vesitetty nimenomaan kilpakauden sarjat!
Nyt esim. Keskellä talvea pelataan parhailla joilla turvataan sarjapaikka. Kesällä kokoonpanot mitä on.
Siinä olen samaa mieltä, että ikäluokissa on eroja. Se kertoo seuran toiminnan laadusta.
B junnuissa ei kuitenkaan pelata yhdellä ikäluokalla vaan vähintään kolmella plus yli-ikäiset ja ali-ikäiset.
Aikaisemmin ns. tason mittaus tapahtui kevät kierroksen jälkeen mikä oli aika toimiva. Nyt nämä talven ottelut pelataan olosuhteissa jotka eivät palvele jalkapallon pelaamista.
Nämä keskustelut lähtevät aina jonkun yksittäisen joukkueen motiiveista.
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

soccerdad

 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #19 : 06.06.18 - klo:16:47 »
Kiiran kanssa samaa mieltä.
C ja B junnujen pääsarjat ihan pelleilyä, ellstä pääsee kaikki kalmariin, bsmstä pääsee suoraan seuraavan vuoden karsintoihin jotka taas pelataan eri joukkueilla kuin itse sarja..
Eikö kilpasarjoihin kuulu nousut ja putoamiset. Ja että joka pelillä panosta. Eikö näissä opita voittamaan ja häviämään.
Ei tätä voi perustella ainakaan pelaajakehityksellä, jos jotain niin seurojen etua ajetaan.
Nyt ykkösessäkin kovempia joukkueita ja parempia pelejä kuin smssä mutta silti yhdellä lohkosta mahis talven karsintaan.

Ei hyvä mut näillä mennään..

ohilaukaus

 • Viestejä: 1143
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #20 : 07.06.18 - klo:11:40 »
Nyt puhutaan asiaa...Sarjajärjestelmäremontti olisi jollain lailla paikallaan. Nythän puhutaan oikestaan yhden joukkueen jo ensi kauden varmasta noususta suoraan LK:sta B:n SM-sarjaan. Eikös tuolla joukkueella olisi toisenlainenkin reitti eli nyt kevään kakkosesta tapahtuu nousu syksyn ykköseen ja sen voittamalla on ensi talvena SM-sarjassa. Eihän tuokaan ihan järkevältä sarjasysteemiltä kuulosta mutta käytännössä mahdollista nousta siis yhden kauden aikana kakkosesta seuraavan talven SM-karsintaan.

soccerdad

 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #21 : 07.06.18 - klo:12:01 »
Joo onhan se ihmeellistä.
Ja se että on useampi reitti ja mahdollisuus päästä karsintoihin, jos ei kalmarista onnistu niin vielä on ykkösen voittamalla uusi mahdollisuus.. Ja mitä esim ebk tekee jos varmistaa paikan jo kalmarissa, ei mitään panoksia syksyn kahdessa sarjassa, voi pelata ihan millä pelaajilla kulloinkin huvittaa. Reilua muita kohtaan.. Ja todellista pelaajakehitys.

No kaikilla on aina mahdollisuus tehdä yj jonkun karsintoihin päässeen kanssa, eivät tähän asti ainakaan ole kieltäytyneet, parhaat pelaajat kelpaavat aina..

ohilaukaus

 • Viestejä: 1143
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #22 : 07.06.18 - klo:12:05 »
Yhdistelmäjoukkueiden luvattu maa. Aika monta yhdistemäjoukkuetta tänäkin vuonna SM:ssä ja ykkösessä.

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3759
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #23 : 07.06.18 - klo:12:31 »
Harva muistaa esimerkiksi sen, että TiPSin nousu lähti YJ.stä SalPa/Halikon kanssa.
Yj. Ideahan on hyvä, mutta sitä käytetään vastoin alkuperäistä tarkoitustaan. Lopulta juuri Yj kuvioista on seurannut seurojen oman toiminnan kehittämisen lopahtaminen. Yj. Joukkueista on tullut projektiluontoisia, lyhyenkantaman ohjuksia, joilla on suuri lähtönopeus, mutta maahan iskeytyessään, jäljellä jää vain rauniot.
Seuratyö, perinteiden ja yhteisöllisyyden vaaliminen, mikä on pitkäjänteiselle toiminnalle tunnusomaista on unohtunut.
Mikä pahinta. Nykyiset sarjasysteemit ovat tuhonneet pyramiidin pohjan täysin. Paikallinen sarjajärjestelmä ja kilvoittelu on pk seutua lukuunottamatta olematonta. Kun paikallista sarjatoimintaa ei juuri ole niin pakosta joudutaan osallistumaan valtakunnallisiin sarjoihin, joissa istutaan enemmän bussissa kuin pelataan futista.
« Viimeksi muokattu: 07.06.18 - klo:12:34 kirjoittanut kiira_s_tuli »
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

ohilaukaus

 • Viestejä: 1143
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #24 : 07.06.18 - klo:13:00 »
Nimenomaan...Harva muistaa, että yhdistelmäjoukkueiden alkuperäinen tarkoitus oli mahdollistaa pienten seurojen joukkueiden saaminen kasaan ja osallistuminen sarjoihin. Nyt tällaisia "pienen pieniä" seuroja ovat muun muassa sellaiset kuin TPS, TiPS, VJS, Sport jne. Näissähän on haettu vain menestystä tietylle ikäluokalle ilman minkäänlaista seuraidentiteettiä. Sitten rinta rottingilla kehutaan oman seuran tekemistä...Oman seuran tekeminen olisi juuri sitä, että saataisiin kasaan isot harrastajamäärät ja omat joukkueet jokaiseen tai ainakin suurimpaan osaan ikäluokista.

HAT

 • Viestejä: 895
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #25 : 07.06.18 - klo:13:02 »
... ja taitaa Tipsin yhden ikäluokan takii tehty liigassa taukoja normaalia nuorenpien majuedustukaen vuoksi. Tämä saaga päättynee niin että jos tipsi tippuu ykköseen, joukkue hajoaa ja tipsin liigataival vetää likaista happea taas joitakin vuosia.

Timpero

 • Viestejä: 150
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #26 : 07.06.18 - klo:14:02 »
Kyllähän Yj mahdollistaa myös pienen seuran toiminnan jatkumisen, vaikka pienen seuran kehittyneet pelaajat lähtisivätkin Yj:n mukana eteenpäin. Perinteisellä pelaajan siirtymisellä suurempaan seuraan tämä ei ole mahdollista (joissakin piireissä taitaa olla 2-edustus nuoremmissa junioreissa käytettävissä tähän tarkoitukseen), jolloin pienen seuran ko. joukkue ainakin kuolee.

Mielestäni Yj on hyvä asia ja saattaa pienen seuran tavoitteelliset pelaajat sille tasolle, joka on heidän kehitykselle optimaalista kuitenkaan pyllistämättä kotiseuralle. Suurien seurojen muodostamat Yj:t kertoo joko näiden "suurten" seurojen toiminnan tasosta tai kilpailun kiristymisestä, kun "Yj:n hengen" mukaiset yhdistelmäjoukkueet haastavat suuria seuroja tullen heidän ruokakupeilleen. Onko se jopa imartelevaa näille aidoille Yj:lle, että isot seurat panikoivat ja alkavat muodostaa isompia kokonaisuuksia  :).


kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3759
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #27 : 07.06.18 - klo:14:37 »
Ohilaukauksen pieniin seuroihin, jotka yjn turvin kitkuttavat eteenpäin voidaan lisätä myös Ilves TBSM.

Yt. Ovat hämärtäneet myös seurojen profiloitumista kilpa/harrasteseuroihin.

Kuvaavaa suomifutiksen toiminnassa on järjetön ristiriita kehittämisen suunnissa. Ensin rakennetaan valtakunnan kattava yksilohkoinen TBSM sarja tason nostamiseen vedoten, toisaalla rakennetaan akatemiatoimintaa paikallisesti. Akatemiat ajavat ajatusta, ettei pelimatkoihin kuluisi aikaa vaan pelattaisiin poikien sarjoja lähellä kotia.
Eli ensin vuosia on ajettu päin seinää ja sitten samaan aikaan ajetaan vastakkaiseen suuntaan...

Ei ole vaikea ennustaa että TBSM taso tulee romahtamaan akatemioiden myötä piirisarjatason höntsäksi ja sen jälkeen yritetään elvyttää paikallista sarjatoimintaa edes siedettävälle tasolle.
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3759
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #28 : 07.06.18 - klo:16:13 »
Nykyisillä toimintamalleilla siivilöidään kourallinen pelaajia liigatasolle. Loput on aje(lute)ttu loppuun ennen kuin ovat täyttäneet 18 vuotta.
Sitten tullaan seuraavaan ristiriita vaiheeseen.
Halutaan että pelaajat lähtevät ulkomaille koviin seuroihin, mutta kannustetaan jäämään suomeen maksamalla tukia?

Lievästi off topic mut näin sen näin..
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3759
  • Profiili
Vs: Laura Kalmari 2018
« Vastaus #29 : 09.06.18 - klo:23:49 »
Niin kauan kun pelaajat voivat liikkua lähes miten vaan ykkösen ja kakkosjoukkueen välillä niin on ihan selvä ettei toista joukkuetta samasta seurasta nouse TBSMn.

Myös farmiseuroilla ei pitäisi olla mitään asiaa nousuihin.
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff