Kirjoittaja Aihe: BSM Karsinta 2019  (Luettu 39201 kertaa)

Dzuppi

 • Viestejä: 53
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #120 : 12.02.19 - klo:15:48 »
Hyvä,jos nyt kuitenki jäi pätevä valmennus ja huonot lähti pois,voidaan jalostaa palloliiton menestyksekästä taktiikkaa kirjaimellisesti...tarkemmin kun miettii niin aika tiukassa on pohjoisessa menestys ollukki tyttöjen ja naisten puolella vaikka maajoukkue tasosia pelaajia ainakin nuoriin on tullut...yksilövalmennus kieltämättä jotenkin on toiminut!?toisaalta nuorimman maajoukkueen leirityksessä ei nyt ollut kuin pari oulusta ja yksi rovaniemeltä niin kyseenalaista lienee yksilövalmennuskin siltä kantilta katsoen..
Ilmeisesti pelaamisen ja taktiikan opetus ainakin on seurassa jäänyt ihan retuperälle...

Ruudvangullit

 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #121 : 12.02.19 - klo:16:52 »
Palloliiton valmennuskursseilla perinteisesti on uusille valmentajille kerrottu, että pelaajien siirtyessä B-junioreihin, nähdään miten pelaajia on valmennettu. Onko kehitetty pelaajia vai menty menestys edellä. Tuo pelaajien kehittäminen on se vaikeampi tie. Juniori-ikäluokissa riittää, että joukkueessa on muutama hyvä pelaaja jotka ratkovat pelejä omilla kyvyillään. B:ssä ei enää riitä, että fifa-valmentaminen, vaan pelaajien pitää oikeasti osata jotain. Mistä se oppi taas hankitaan ovat ikäluokat F-C ja jos noissa ikäluokissa valmennuksen taso ei ole ollut hyvää, silloin B:n valmentajilla on käsissään nippu pelaajia, joiden taktinen pelikäsitys ei ole riittävä. Toki seuralla on iso vastuu pelaajien kehittämisessä. Seuroilla ei yleensä ole kuitenkaan rahaa palkata ammattivalmentajia, joten valmennuksesta poikkeuksetta vastaa lajikokemattomat, itsensä kehittämisestä kiinnostumattomat ja pahimmillaan menestyksenjanoiset isävalmentajat, jotka huomaavat, että joukkue pärjää turnauksissa, mutta ei ymmärrä, että pärjääminen johtuu siitä, että 250 000 asukkaan kaupungissa on lahjakkaita pelaajia paljon, jotka taidollisesti pystyvät dominoimaan omassa ikäluokassa, mutta kun yhteen laitetaan 3 ikäluokan pelaajat, pelaajien pitää myös oikeasti ymmärtää pelaamista.

Aamen! Kunhan kaikki tämän sisäistäisivät. Toisaalta, voivathan asiat mennä juuri toisinpäinkin. 

Jo jonkin aikaa on ollut vallalla selkeä näkemys että suomifutiksen menestymättömyys kumpuaa voitonjanon sumentamien isävalmentajien tekemisistä ja tekemättömyyksistä. Varsinkin liiton, majuvalkkujen sekä median piirissä ihmetellään usein kun pelaajat eivät "osaa" sitä ja tätä. Mikä tietysti pitää usein paikkansa.

Perinteisesti suomijunnut ovat pärjänneet aina n.16v ikään asti, sen jälkeen vastus katoaa taivaanrannan taakse. Vaikka lupaavimmat pelaajat ovat jo usein päässeet ns ammattivalmennuksen piiriin kun tasoerot realisoituu niin tämä on tuskin pelkästään isävalmentajien vika. Suomessa on paljon sitoutuneita ja kyvykkäitä isä- ja äiti valmentajia, siinä missä myös eväättömiä ammattivalmentajia.

Useimmissa seuroissa joukkueet elävät usein omaa elämäänsä, on pelkästään onnen kauppaa päätyykö juniori kehittävään valmennukseen vai ei. On seurajohdon vastuulla varmistaa että kaikki pelaajat jotka haluavat oikeasti haastaa itsensä, saavat riittävän tasokasta valmennusta. Ja jos oma seura ei siihen kykene, ohjaa pelaajan riittävän ajoissa sinne missä sitä on tarjolla. Parhaiden pelaajien kun pitäisi harjoitella siellä missä valmennus ja olosuhteet ovat parasta tasoa.

Mielestäni tarvitsemme ammattimaisesti johdettuja kasvattajaseuroja, jotka keskittyvät nimenomaan siihen junnujen kehittämiseen. Pikkuseurojen utopistinen unelma luoda omista (ja muiden) pelaajista, hinnalla millä hyvänsä, yhden tai kahden ikäluokan menestystarina tapahtuu vain ja ainoastaan pelaajien kustannuksella. Liiton pitäisi luoda kasvattajaseuroille tasovaatimukset ja tarjota siten seuroille
edellytykset ja kannustimet keskittyä nimenomaan yksilöiden kehittämiseen. Parhaalla mahdollisella tavalla.

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #122 : 12.02.19 - klo:20:43 »
Hetken jo ehdin Ruudille kimmastua, mutta sitten luin koko julkaisun....

Olin isavalmentaja tytoissa, koulutusaste A-valkku (ja joidenkin mielesta A-luokan mulk...mutta arvatkaa kiinnostiko heidan mielipiteensa patkan vertaa) ja siviilipuolen koulutusta humanistisissa aineissa ja mm pedagogiikassa maisterin papereiden verran, pelaaja"uraa" 23 vuotta ennen valmentamisen aloittamista  kilpailutasolla ja ennen tyttojen valmentamista valmensin miehia ja poikia, B-pojissa SM-tasolla - parhaat ominaisuudet pelaajana taito ja pelikasitys, fysiikasta jai "vahan" kiinni se ns huippu-ura, mutta silti paljon koin ja nain (tuohon nyt ne pisteet...kai).

Kun luin, etta me ollaan Suomen tyttofutiksen syopa, kimmaannuin. Kun joku nimeaa paremman  REALISTISEN vaihtoehdon 8 - 10-vuotiaille tytoille ja joka jatkaa B-tyttoihin asti ILMAN taloudellista korvausta (halusin, etta raha menee toimintaan eika ihan muutenkin hyvin tienaavaan valkkuun).

Olen taallakin usein sanonut, etta minusta esim tyttojen pitaisi ensinnakin pelata C-tyttojen loppuun asti siella junnuissa ja myos pakollinen yksi treeni- ja pelikausi B-tytoissa ennen siirtymista naisiin - etta on aikaa seka opettaa, oppia ja tottua erilaisiin vaatimuksiin. Hyvan valkun valmennuksessa kaikkien perusasioiden pitaisi olla hallussa viimeisen C-vuoden jalkeen, sitten on aika opetella ruuvaamaan sita fyysista ruuvia kireammalle, ja voitte kylla ihan hyvin kysya valmentamiltani tytoilta- nykyisin naisilta - kuinka kevyesti ja helposti fyysisesti mentiin siihen, etta joukkueen testitulokset olivat ikaluokan majua paremmat noin keskimaarin B-tytoissa, ja joitain ihan huipputuloksiakin oli.

Kuka saatana olisi JyPKissa tehnyt noiden pelaajien kanssa enemman? Osalle - siis niille, jotka nousivat majuun ja sinne ehdokkaiksi - yli 300 ohjattua, hyvin suunniteltua ja myos fyysiset jutut huomioon ottaen plus koulut ja levot jne treenia.

Ei, en nosta omaa hantaani - mutta on ihan vaarin aina yleistaa, ei Suomen naisfutiksen ongelma ole meissa, vaan ihan jossain muualla. OK, jossain varmasti valmentamaan joutuu jonkun isa, kun muita ei ole, kun kenellekaan ei makseta - ja mita sina maksaisit E-tyttojen valkulle? Ja ryhtyisitko siihen itse?

EDIT: ai niin, asun nykyisin Keski-Uudellamaalla. Jos joku taalla kaipaa apua valmennukseen, vaihtelua, talentti- tai taitovalmennusta tai vaikka apua fyysiseen valmennukseen, niin yksaria sitten vaan.
« Viimeksi muokattu: 13.02.19 - klo:10:12 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Assistonto

 • Viestejä: 549
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #123 : 25.02.19 - klo:17:37 »
Ebk -Vjs 8-1 , aika rajua

ohilaukaus

 • Viestejä: 1020
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #124 : 25.02.19 - klo:17:42 »
Valitettavasti on niin, että SM-karsinnassa on useita joukkueita, jotka eivät ole edes B1:n kärkikahinoissa tulevana kesänä.

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3669
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #125 : 25.02.19 - klo:18:10 »
Ebk -Vjs 8-1 , aika rajua
Aina voi tehdä YJ.n.
Ebkvjstipsvaltti YJ. Sillä voisi jo saada hyvän joukkueen.
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

Jaahans

 • Viestejä: 82
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #126 : 26.02.19 - klo:09:41 »
Ebk -Vjs 8-1 , aika rajua
Aina voi tehdä YJ.n.
Ebkvjstipsvaltti YJ. Sillä voisi jo saada hyvän joukkueen.

Äkkiseltään en tiedä miksi EBK pitää niputtaa tuohon kategoriaan. EBK taitaa kuitenkin pelata lähinnä omillaan (ei lainkaan naisia?), muualta tulleita on ehkä puolet, joista suurin osa ACKsta - toki eräänlainen YJ siis tuokin, mutta silloin se pätee varmastikin kaikkiin joukkeisiin.

EBK on siitä hauska joukkue, että maaleja osaavat tehdä!
Tosin vastassa ollut häntäpään joukkueita pl. lohkokärki PK-35, jota vastaan maalinteko ei näköjään ollut enää helppoa.

Etelän neljän kärki lienee selvä, tosin Honka hyvin lievänä kysymysmerkkinä (tuleeko naisista menestykseen välttämättömät avut vai ei).

Pohjoisessa VIFK saattaa hyvinkin tippua kärjestä, kun vastassa on vielä Ilves ja JyPK.
Myös ONSlla samat vastustajat edessä, joten voivat jäädä 9 pisteeseen ja 3 pisteen joukkueista kaikilla on hyvä mahdollisuus myös 9 pisteeseen, toistensa kustannuksella tosin.
 


Jaahans

 • Viestejä: 82
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #127 : 26.02.19 - klo:09:42 »
Valitettavasti on niin, että SM-karsinnassa on useita joukkueita, jotka eivät ole edes B1:n kärkikahinoissa tulevana kesänä.

Eikä B1ssä taida olla montaa joukkuetta, jotka pärjäisivät paremmin SM-karsinnoissa?
Kärki on siis kovin kapea...

Assistonto

 • Viestejä: 549
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #128 : 26.02.19 - klo:11:43 »
Täysin naurettava Laura Kalmari kiintiö. Samat joukkueet eivät menesty divarissa, mutta ovat vapaalipulla mukana karsintojen heittopusseina. Minusta tuolla pitäisi olla U18 Suomen parhaat joukkueet. Laura Kalmari joukkueet ovat U16.

Ei ne nyt ihan heittopusseja ole....

Ruudvangullit

 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #129 : 26.02.19 - klo:19:24 »
Pelaajien määrä ja pelaajien taso ikäluokasta seuraavaan on ainakin etelässä nousussa, mutta samaan aikaan joukkuetasolla kärki kapenee koko ajan. 04 ja 05 -ikäluokissa tilanne on jo hälyttävä.

Mistä kärkijoukkueet saavat enää riittävästi haastetta? Pojista ehkä, mutta ei voi olla hyvä jos ikäluokan kärki on keskittynyt 2-3 joukkueeseen vuosikausiksi. Ikäluokan omassa sarjassa siis 1-2 tiukempaa peliä per kevät/syksy. Hongan hapuilun myötä uskottava pelaajapolku näyttää löytyvän enää vain HJK:sta.

Koska yksittäisten seurojen eväät tunnu riittävän, niin ehkä vastaus on sittenkin yj:ssa? Esimerkkinä ehkä IHU T05? Tämä tarkoittaa tietysti että seurat ja seuratoimijat nöyrtyvät sitoutumaan pitkäjänteiseen yhteistyöhön. Ei taida hevillä onnistua näissä piireissä.

Ma Aliton

 • Viestejä: 261
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #130 : 26.02.19 - klo:22:43 »
Valitettavasti on niin, että SM-karsinnassa on useita joukkueita, jotka eivät ole edes B1:n kärkikahinoissa tulevana kesänä.

Eikä B1ssä taida olla montaa joukkuetta, jotka pärjäisivät paremmin SM-karsinnoissa?
Kärki on siis kovin kapea...

Niin, ykkösestä tämän talven karsintaan itsensä pelanneet ovat voittaneet yhteensä 3 peliä, eikä yksikään ole suoran nousijan paikalla. Jatkokarsintaan B-lohkosta ollaan toki menossa, kun siellä noita edellsen kauden SM joukkueita on vain neljä.

Ma Aliton

 • Viestejä: 261
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #131 : 26.02.19 - klo:23:01 »
Pelaajien määrä ja pelaajien taso ikäluokasta seuraavaan on ainakin etelässä nousussa, mutta samaan aikaan joukkuetasolla kärki kapenee koko ajan. 04 ja 05 -ikäluokissa tilanne on jo hälyttävä.

Mistä kärkijoukkueet saavat enää riittävästi haastetta? Pojista ehkä, mutta ei voi olla hyvä jos ikäluokan kärki on keskittynyt 2-3 joukkueeseen vuosikausiksi. Ikäluokan omassa sarjassa siis 1-2 tiukempaa peliä per kevät/syksy. Hongan hapuilun myötä uskottava pelaajapolku näyttää löytyvän enää vain HJK:sta.
Koska yksittäisten seurojen eväät tunnu riittävän, niin ehkä vastaus on sittenkin yj:ssa? Esimerkkinä ehkä IHU T05? Tämä tarkoittaa tietysti että seurat ja seuratoimijat nöyrtyvät sitoutumaan pitkäjänteiseen yhteistyöhön. Ei taida hevillä onnistua näissä piireissä.

HFA:han imaisi joukkueellisen pelaajia, ei tämä voi olla näkymättä (karsintasarjassa) pelaajia menettäneiden pienempien seurojen materiaalissa.
Yleisesti ottaen seurojen pitää vain tehdä työnsä paremmin, jotta ne voisivat tarjota varteenotettavan vaihtoehdon niille, jotka nyt imevät pelaajia nimellään tai muuten. Ei ole kenenkään etu, kun pari-kolme seuraa kasaavat pelaajia vaihtopenkille ja muut kamppailevat pelaajapulan kanssa. YJ on vain laastaria ei ratkaisu. Väitän, että Valttikin olisi pärjännyt yhtä hyvin omana itsenään kuin nyt valttitipsppj yj:nä.

Jaahans

 • Viestejä: 82
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #132 : 27.02.19 - klo:08:35 »
HFA:han imaisi joukkueellisen pelaajia, ei tämä voi olla näkymättä (karsintasarjassa) pelaajia menettäneiden pienempien seurojen materiaalissa.

Tätä vähän haastaisin.  ;)
Tämän mukaan: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/helsinki-football-academy-tukee-pelaajan-kokonaisvaltaista-kehitysta
HFAn takia suurimmat menetykset eli kaksi pelaajaa kokivat PK-35, PKKU, Sudet (KJP?), KaaPo (TPS?), Honka ja HJS (Ilves?).
PK-35 ja Ilves menestyvät ihan hyvin ilmankin. Etenkin PKKUlla ja Hongalla voisi olla enemmän pisteitä yo. pelaajien avulla, mutta miksei myös KJPlla.
Loput 5 pelajaa voisivat toki olla vahvistamassa joitain nykyisistä seuroista, oletettavasti pääkaupunkiseudulla.

fudisfatsi

 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #133 : 02.03.19 - klo:11:26 »
Karsinnat alkaa olla aika loppupuolella, suurin osa ainakin A-lohkossa näyttää menneen ennakko-odotusten mukaisesti. Olisikohan korjauksia tähän pikakatsaukseen ;-) Järjestys tilanteessa, jossa jäljellä 1-2 peliä per joukkue.

PK-35: Hyvin parantanut koko ajan varmuutta pelissään, paria epävarmaa alun matsia korjaten. Pitkäjänteinen oman rosterin kehitys ja valmennus näyttää saavan hyvin tytöistä osaamisen irti. Varmaan mitalitaistoissa taas mukana.

EBK: Joukkue pääsi 03-tyttöjen Laura Kalmari tuloksen perusteella mukaan karsintaan - tätähän arvosteltiin paljonkin, ja veikkailtiin näiden joukkueiden olevan heittopusseja, vaan eipä siltä näytä! EBK onnistui hienosti ottamaan kriittisen pieneen joukkoon mukaan muutaman ACK:n pelaajan, ja lopputulos näyttää jo nyt hyvältä. Jopa paras maalintekijäjoukkue, voisiko nousta mitalitaistoihinkin mukaan. Ymmärtääkseni koostuu 03- ja 02- tytöistä, joten voi olla ensi kaudella vielä parempi, jollei Märsky tai HJK ime pelaajia pois.

HJK: Tästähän on jo paljon keskusteltukin pari sivua aiemmin... Laajin ja tasaisin 3 ikäluokan maju-pelaajia sisältävä joukkue, jonka piti olla selkeästi kärjessä. Näyttää vain olevan vaikeuksia hyväntasoisten vastustajien kanssa. Jos vielä EBK onnistuu viemään pisteen, niin voinee sanoa, että valmennus ei ole saanut pelaajista osaamista irti?

Honka: Sai joukkueen vahvistukseksi 2 yli-ikäistä ja 3 oletettavasti naisissa jatkavaa 01-maajoukkuepelaajaa. Näiden voimin pystynyt nousemaan jatkoon. Jos sarjassa naisten pelaajat eivät tule olemaan mukana, niin taso ei riitä SM-peleihin. Ilman vahvistuksia olivat ongelmissa KJP:n kanssa ja Danan puuttuessa myös VJS:n kanssa. Taitaa olla tällä kaudella ainoa joukkue, joka pelaa karsintoja ja mahdollista sarjaa täysin eri tasolla.

VJS: Toinen 03-tyttöjen LK-turnauksen myötä karsintaan tullut joukkue. Veikattiin sarjassa ylemmäs, mutta menetti 3 maajoukkuepelaajaansa HJK:lle, ja taso tipahti pari pykälää eikä päässe 4:n joukkoon. Pelin taso vaihdellut aika lailla kauden aikana. SM-paikka jäänee B-lohkon 5/6 sijan kanssa taistoon.

PKKU: Niukalla rosterilla saanut hyviä pelejä aikaiseksi. Noussee vielä VJS:n ohi viimeisillä kierroksilla, eli VJS kanssa sama tilanne jatkoon menon suhteen.

KJP/YJ: Aika tasainen joukkue, tullee olemaan 1-divarin kärkipäässä. SM-tasolle tarvitsisi muutaman vahvistuksen nostamaan tasoaan.

Valtti/TiPS YJ: Todella laaja rosteri YJ-kuvioiden myötä. Parhaat pelaajat joukkueista on jo aiemmin siirtyneet muualle, eli taso ei SM:ään riitä. Eivät spekulaatioiden vastaisesti käyttäneet TiPS 01-naispelaajia SM-paikan hankintaan, mikä oli hatunnoston arvoinen päätös. Uskoisin pärjäävän 1:ssä ihan hyvin.

Mielenkiintoista nähdä miten A- ja B-lohkon 5/6 karsinnat tulevat menemään. Ristiinpelejä nykyisillä kokoonpanoilla ei pahemmin ole takana.

Ruudvangullit

 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: BSM Karsinta 2019
« Vastaus #134 : 02.03.19 - klo:12:23 »
Hyvä katsaus ja sijoitukset alkavat tosiaan olla selvät. Muutamassa osoitteessa ilmeisesti pähkäilty että ristiinkarsinta on lähes yhtä varma nousu sarjaan kuin itse karsinta. Peluutuksessa on ollut sen verran vaihtelua ja toiveajattelua. Vaikka tasoerot ovat isot, lätkänumerot tulostaululla eivät selity pelkästään pelaajamateriaalilla. Useammassa osoitteessa valmennuksen taktiset eväät ovat selvästi loppuneet.
PK:n ja varsinkin Klubin rosteri kestää kärkipelaajien vierailut myös naisiin, Ebk on ollut vuosia yhdessä ja se näkynyt vahvasti peleissä. Hongan kaudesta voi tulla pitkä ja nähdyn perusteella mitalisijat kiven alla. Toivotaan että Jypk ja Ilves haastavat niin että saadaan mitaleista kova taisto.