Kirjoittaja Aihe: Liiga 2019  (Luettu 192988 kertaa)

HAT

 • Viestejä: 895
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #180 : 19.01.19 - klo:08:42 »
Toistuvasti jättäneet pelaajille velvoitteet hoitamatta.  Tai osalle pelaajista ainakin kahden kauden ajan. Sitten vääristelleet jälkikäteen maksupäiviä virallisiin papereihin. Turha muita syyttää.

Seura on pieni, nämä maksuasiat on seuran toimihenkilöiden hyväksymiä.  Aikaa ollut korjata asia joitakin vuosia.  Samat toimihenkilöt päättää miten ulospäin informoivat, minkälaista totuutta kerrotaan missäkin kanavassa.

Joukkue saanut vantaan kaupungillta kait aika isoa rahallista tukea. Olisiko sponsoroinut jos olisi tienyt näistä asioista, että nuoret ei saa työstään sovittua korvausta

Aasi

 • Viestejä: 350
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #181 : 19.01.19 - klo:10:27 »
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/627848-naisten-jalkapalloeuro-on-3-senttia-pk-35-vantaa-maksaa-palkkaa-vain-yhdelle

Vanhaan lehrestä:
"Kaupunki tukee PK-35 Vantaata 55 000 eurolla, TiPSiä 5 000 eurolla
Naisten Liigassa pelaavien vantaalaisjoukkueiden, PK-35 Vantaan ja TiPS:n, kaupungilta saaman tuen määrä kirvoitti keskustelua ennen kauden alkua.

Vantaan kaupunki on selkeästi merkittävä yksittäinen tukija, joka mahdollistaa joukkueiden toimimisen.

Kaupunki tukee PK-35 Vantaata noin 55 000 eurolla ja TiPSiä noin 5000 eurolla tällä kaudella. Merkittävä ero on poikinut tulikivenkatkuisia kommentteja tikkurilalaisilta.

Liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kertoo tukien määrän olevan kohdallaan. Muun muassa areenoiden nimimyynnistä saatavat tulot jakaantuvat vantaalaisseuroille pääasiassa medianäkyvyyden ja tunnettavuuden mukaan.

– Se on puhdasta matematiikkaa ja määräytyy viime vuoden mukaan. TiPS pelasi viime kaudella Ykkösessä, joten sen näkyvyys oli vähäisempi. Joukkue ei täyttänyt vielä kriteereitä, mutta tilanne voi muuttua tämän kauden jälkeen."


HAT

 • Viestejä: 895
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #182 : 19.01.19 - klo:16:39 »
Näissä seuroja koskevissa kirjoituksissa on ehkä syytä muistaa, että kyse on usein yksittäisen henkilön toimista  :-X

Tuosta asiasta huhuja on kuultu jo pitkään. Eiköhän nuo huhut ole kantautuneet pukukoppiin asti. Varsinkin kun asia koskee siellä kopissa olevia.  Hiton harmi asia kaikkien kannalta

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 9999
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #183 : 19.01.19 - klo:19:52 »
PK-35 Helsingin FB-julkaisu:

Lainaus
TIEDOTE:
PK-35 hallitus tekee päätöksen Naisten Liigalisenssin hakemisesta ke 23.1 illan kokouksessaan. Ennen sitä selvitetään huolellisesti taloudelliset, toiminnalliset sekä kotikenttään liittyvät asiat mm. Palloliiton edustajien kanssa. Lisenssin hakemisen deadline on su 27.1.
Teemu Jaronen
Pallokerho-35 ry
Puheenjohtaja

Cisu

 • Viestejä: 350
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #184 : 19.01.19 - klo:20:24 »
Savon Sanomat juttu liigalisenssistä


KuPSilla voi olla ensi kesänä kaksi pääsarjajoukkuetta
 
Petteri Pennanen on KuPSin Veikkausliigan joukkueen kapteeni. Paula Auvinen ja Neea Berg saattavat myös päästä edustamaan seuraa pääsarjatasolle. Kuva: Tapio Hartikainen
Ykköseen viime kauden päätteeksi pudonneen Pallokissojen toiminnan vastuulleen ottaneelle Kuopion Palloseuralle voi tarjoutua yllättävä mahdollisuus aloittaa naisten sarjaottelut korkeimmalla tasolla.

Naisten Liigan viime kauden mestari PK-35 Vantaa ei saanut lisenssiä, joten pääsarjaan on teoriassa yksi paikka auki. PK-35 voi vielä valittaa kymmenen päivän sisällä urheilun oikeusturvalautakuntaan, joka käsittelisi tarvittaessa Palloliiton päätöksen oikeellisuutta. Jalkapallon valtaorganisaatiossa on mukana useita lakimiehiä, joten lisenssin epäämiseen perusteet lienevät vankat.

– Meiltä on pyydetty lisenssihakemusta liigaan ja toimitamme sen Palloliittoon ensi viikolla. Olemme kiinnostuneita pääsarjapaikasta, KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen toteaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

KuPS on täydennysjärjestelmässä toisena. Edellä on helsinkiläinen PK-35.

– Näin olen asian ymmärtänyt, Heiskanen sanoo.

KuPS on rakentanut naisten joukkuetta kovaa tahtia. Pelaajasopimuksia tehtäessä ajatuksena on ollut pelaaminen Ykkösessä.

– Oikeastaan toiminnassamme ei muuttuisi muu kuin sarjapaikka, jos pääsisimme liigaan. Olemme kasanneet joukkuetta sillä ajatuksella, että nousemme mahdollisimman nopeasti. Meille kävisi hyvin sekin, jos paikka tulisi kabinetin kautta, Heiskanen toteaa.

– Meillä on liigatason toiminta, valmentaja ja pelaajat, Heiskanen jatkaa.

Palloliitto selvittää myös helsinkiläisjoukkueen halun ja mahdollisuuden pelata liigassa. Asiaan tulee enemmän selkoa, kun puolustavan mestarin toimenpiteet ratkeavat.

– Lisenssikomitea ei myöntänyt PK-35 Vantaalle lisenssiä naisten liigaan. Seura oli myöhässä tiettyjen asioiden hoitamisessa, mutta seuran käsityksen mukaan kaikki oli kunnossa lisenssin päätöshetkellä. Seura perehtyy nyt lisenssikomitean perusteluihin ja tiedottaa jatkotoimenpiteistä myöhemmin, PK-35 kertoi sosiaalisessa mediassa.

PK-35 Vantaa ja PK-35 ovat erillisiä seuroja. PK-35 Vantaa sai alkunsa kauden 2008 jälkeen, jolloin PK-35:n edustusjoukkueet eriytettiin omaksi seurakseen.

KuPSin naisten kausi käynnistyy lauantaina cupin ottelussa Oulussa ONS:n vieraana.

KuPSin miehet pelaavat Veikkausliigassa joten teoriassa on mahdollista, että kaupungissa on kesän peleissä jopa kaksi pääsarjajoukkuetta.

valmentaja

 • Viestejä: 260
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #185 : 19.01.19 - klo:21:38 »
Karua kerrontaa. PK-35 Vantaan taru taisi olla tässä...
https://yle.fi/urheilu/3-10603382

Kyllä kun tuon jutun lukee niin pistää mielet aika surulliseksi. No aika monta aukkoa tuolla kuitenkin on. Onko liitto tehnyt kaikkensa, mitä he siellä hokee. Tuskin mitään. Kuinka paljon he ovat olleet ennalta ehkäisemässä että nämä olisivat vältettävissä. PK voittaa mestaruuden ja valmistautuu tuleviin chämppäreihin. Mikä on rahallinen reilu ansaittu korvaus tästä tittelistä. Lohkeaisiko vaivaiset 100.000e tästä liiton isosta budjetista kotimaan sarjan voittajalle? Vai heitetäänkö tämäkin summa näihin vanhoihin pieruihin (liittokokoukset, saunat,ryyppyseurat, sonnan puhujien kokouksiin. Linjaautot, taksit, junamatkat ym. Nämä jonnen joutavia rahan tuhlausseremoniat. Jotka voidaan hoitaa modermisti etäänä, niin kuin moni asia tänä päivänä hoidetaan. Sarjanousijat tulisi palkita sekä niitä tukea 50.000e kun he astuvat ansaitusti uuteen ympäristöön, että nuo ranskalaiset visiitit olisi vältettävissä. Liiton yhteinen markkinointi mistä lohkeaa kaikille seuroille 30.000 e jokaisen seuran käyttöön jolla hoidetaan ainakin matkakulut. Jokaiselle seuroille samanlaiset nettisivut, mitkä liitto kustantaa. Tästä voisimme aloittaa kaudella 2021. Järkeä tähän touhuun jos aiomme tasoamme nostaa. Se että sanotaan että kaikkemme olemme tehneet on Bullskit. Mitään ei ole tehty. ei mitään. Olisiko välitintarkastus esim Heinäkuussa ollut tarpeen? Onko tehty. Ei ole. Milloin sarjat alkaa? Kuka pelaa missäkin? HOHOI kohta Helmikuu!!!!  Kun ei saada edes tätä hoidettua. On olemassa Joulukuun 1 pv. On olemassa Marraskuun 15 pv jolloin seurojen tiedossa tulisi olla alustava ohjelma. On olemassa niinkin tärkeä asia kuin budjetin laatiminen. Jos ja kun liitossa herätään arkeen että sellainenkin tulisi tehdä, jos helmikuussa sitten paukautetaan eteen negatiivinen lisenssi, joka on jäänyt täyttämättä.

 :peukku_ylos: :peukku_ylos:

Assistonto

 • Viestejä: 551
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #186 : 19.01.19 - klo:21:47 »
Kuinkas tuo mestareitten liigan paikka menee jos pk35 vantaa loppuu, saako Hjk sen ?

Verkkainen

 • Viestejä: 332
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #187 : 19.01.19 - klo:23:09 »
Savon Sanomat juttu liigalisenssistä
Joku kriittisempi voisi todeta, että nuo KuPSin "liigatason pelaajat" putosivat viime kaudella selvällä erolla Naisten Liigasta.

No, Kauppila ja Kröger ovat toki hyviä potkijoita, joten nousuun on hyvät mahdollisuudet. Jos tuo kaksikko pysyy kunnossa, KuPS lienee jopa nousijasuosikki.

Naakka

 • Viestejä: 540
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #188 : 20.01.19 - klo:17:07 »
Begolli sitten jää Jypkiin. Voipi olla että joukkue on kohtuu vireessä ensi kaudellakin, kaatuihan Ilveskin juuri harkkapelissä tennislukemin 6 - 0.

Sankari

 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #189 : 20.01.19 - klo:20:59 »
Begolli sitten jää Jypkiin. Voipi olla että joukkue on kohtuu vireessä ensi kaudellakin, kaatuihan Ilveskin juuri harkkapelissä tennislukemin 6 - 0.

JYPK vahvistaa Begollin: https://www.jypkliiga.fi/single-post/2019/01/20/Sopimusuutisia-Lavdije-Begolli

JyPK voisi olla ensi kauden mitalijoukkue, jos PK-Vantaa putoaa.
Stadilainen futis since 1990.

Myyrä

 • Viestejä: 2489
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #190 : 21.01.19 - klo:08:56 »
Jos ja kun PK-35 häipyy tästäkin sarjasta niin mitä naisten liiga tässäkin tilanteessa voittaa. Suurin häviäjä on naisten liiga. Tottakai pelaajapalkkiot tulee maksaa ja sitä tuskin kukaan kiistää. Mutta se että ne ovat tällä hetkellä hoidettu suurilta osin. Tämäkin kertoo sen että yritys on kova. Onko se sitten parempi vaihtoehto (ONS esimerkki) että esimerkiksi pelaajat MAKSAVAT ITSE   pelaavat ilmaiseksi eivätkä koskaan saa korvausta. Sama sarja.

Naisten liiga yrittää olla iso kun päästään rankaisemaan, muuta muuten tuo sakki lepää laakereilla. Persposket kovettuen.

Onko koskaan edes tullut mieleen, että tällainen rike voisi olla se että PK-35 aloittaa sarjan -6 pistettä. Mikäli homma ei hoidu ennen sarjaa niin rangaistus olisi -12 pistettä. Naisten liigan säännöt ovat ristiriidassa siihen että kyseessä on puhdas amatöörisarja. Palloliitto ja sen organisaatio ei muutenkaan ole tervejärkisellä pohjalla tekemään tällaisia päätöksiä. HJK asuu nurkan takana, ja hallituksessa istuu kilpailivien seurojen edustajia. Näin se ei saa olla. Tämänkin päätöksen tehneet ovat " minun mielestäni " täysin........ :peukku_alas:

pallisti

 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #191 : 21.01.19 - klo:09:21 »
Myyrä :   Yes täysin samaa mieltä.    :peukku_ylos: :) Suurin häviäjä on naisten liiga , amatöörisarja ei ammattilaisliiga ---  järki käteen 'palloliitto' ! 

ohilaukaus

 • Viestejä: 1127
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #192 : 21.01.19 - klo:09:43 »
Täysin samaa mieltä edellisten kanssa! Kilpailullisesti iso tappio naisten Liigalle. HJK tietenkin toivoo tiputusta jotta olisi edes pienet mahdollisuudet mestaruuteen.

Assistonto

 • Viestejä: 551
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #193 : 21.01.19 - klo:10:29 »
Jos ja kun PK-35 häipyy tästäkin sarjasta niin mitä naisten liiga tässäkin tilanteessa voittaa. Suurin häviäjä on naisten liiga. Tottakai pelaajapalkkiot tulee maksaa ja sitä tuskin kukaan kiistää. Mutta se että ne ovat tällä hetkellä hoidettu suurilta osin. Tämäkin kertoo sen että yritys on kova. Onko se sitten parempi vaihtoehto (ONS esimerkki) että esimerkiksi pelaajat MAKSAVAT ITSE   pelaavat ilmaiseksi eivätkä koskaan saa korvausta. Sama sarja.

Naisten liiga yrittää olla iso kun päästään rankaisemaan, muuta muuten tuo sakki lepää laakereilla. Persposket kovettuen.

Onko koskaan edes tullut mieleen, että tällainen rike voisi olla se että PK-35 aloittaa sarjan -6 pistettä. Mikäli homma ei hoidu ennen sarjaa niin rangaistus olisi -12 pistettä. Naisten liigan säännöt ovat ristiriidassa siihen että kyseessä on puhdas amatöörisarja. Palloliitto ja sen organisaatio ei muutenkaan ole tervejärkisellä pohjalla tekemään tällaisia päätöksiä. HJK asuu nurkan takana, ja hallituksessa istuu kilpailivien seurojen edustajia. Näin se ei saa olla. Tämänkin päätöksen tehneet ovat " minun mielestäni " täysin........ :peukku_alas:

Voi Myyrä , sä ett tiedä hittojakaan noista taustoista. Edelleenkään se ei ole palloliiton vika jos asia turitaan. Jos edellisenä vuonna annetaan jo varoitus, niin luulisi jo oppivan.

Sandberg

 • Viestejä: 142
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #194 : 21.01.19 - klo:10:35 »
Eli jos Palloliitto ei ole tarpeeksi vaativa homma menee soosiksi, ja se on Palloliiton vika. Ja sitten jos Palloliitto pitää omista säänöistään kiinni niin se on myös Palloliiton vika?

Missä kulkee seurojen oma vastuu? Onko Naisten Liiga erillinen osa Palloliittoa joka voi tähän vaikuttaa? Onko edes hyvä jos tähän nimen omaiseen tilanteeseen vaikutetaan?