Kirjoittaja Aihe: Liiga 2019  (Luettu 259246 kertaa)

ilpo

 • Viestejä: 146
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #825 : 19.09.19 - klo:16:46 »

Liigaan 12 joukkutta👍🏻
Samalla Palloliiton tulisi osallistua pohjoisten joukkueiden matkakustannuksiin sekä liigassa että divarissa sillä suurin osa joukkueista tulee etelä-ja keski-Suomesta.
Tämä mahdollistaisi seuroja panostamaan enemmän heidän toimintaansa kun matkakustannuksiin varatut varat voitaisi käyttää valmennukseen,parempiin harjoitus olosuhteisiin  ja jne.
Suomi on pitkä maa ja hyviä jalkapallon pelaajia löytyy myös muualtakin kuin vain etelästä.

haikaran uhri

 • Viestejä: 377
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #826 : 19.09.19 - klo:17:31 »
EI VÄLTTÄMÄTTÄ KAUHEAA KAUHEAA

Jollakin ilmeisesti sisäpiiri tieto mahdollisista muutoksista vai … ??

Itse en lähtisi suoralta kädeltä tyrmäämään ajatusta kaksi lohkoista järjestelmää.
Jos ajatus olisi, että joukkuemääriä ei kasvateta nykyisestä 12 joukkueesta niin silloin mentäisiin
ymmärtääkseni niin että olisi kaksi kuuden joukkueen lohkoa ja ilmeisesti kaksi kierrosta.
sehän nopeasti laskettuna tarkoittaisi 10 peliä/joukkue.
Jos sen jälkeen menisi niin että A ja B lohkojen kaksi parasta yläloppusarjaan johon liittyisi liigan neljä hei-kointa olisi siis kahdeksan joukkueen ylä-karsinta sarja joka varmaankin pelaisi kaksinkertaisen sarjan tulisi pelejä ylä-karsinta sarjaan 14 kpl eli yläloppusarjaan edenneillä ykkösen joukkueilla tulisi pelejä 24 kpl olisi varmaankin ihan hyvä määrä.  Liigan neljälle heikoimmalle tulisi pelejä 32 kpl

Tuo alaloppusarja on mielestäni hieman kinkkisempi, eli olisikohan ajatus, että naisten 1 divarin alaloppu-sarja jatkuisi kaksi lohkoisena ja   kakkosesta lohko voittajat ja paras kakkonen jaettaisiin A ja B lohkoon niin että alaloppusarjassa olisi kummassakin lohkossa 6 joukkuetta, ja nämä pelaisivat kaksinkertaisen sarjan.
Jolloin ykkösen alaloppusarjaan päätyneille 1 div joukkueille tulisi kauden aikana 20 ottelua.

Korjatkaa nuo pelimäärät  jos olen laskenut väärin.

Kuten alussa sanoin niin en lähtisi suoralta kädeltä tyrmäämään.
Minusta ylä ja alaloppusarja pitäisi pelata omina ”sarjoinaan” eli ylä/alaloppusarjan alkaessa joukkueiden piste saldo nolla. Ei siis edes lähtöpisteitä mukaan.
Se että ylä/alaloppusarja aloitetaan nollasta, tekee tilanteesta tasapuolisen ja itse näen asian niin että silloin jokaisella ottelulla on merkitystä.

Vähän varovasti, kun lainaat, mihin se [/quote]. Viestisi näyttää siltä, että minä olisin kirjoittanut näin. Yritän tässä vähän erotella ajatukseni.

1. Saksalaisena kaksikertainen sarja on minulle pyhimys. Pelkkä semoiset ajatusleikit tuntuu kuin joku sanoisi jehovalaisille: "Jumala on musta vammainen nainen" tai hardcoremusliimille vastava Mohammedista.

2. Kaksi lohkoa ei muistakseni nimimerkki sienistä ehdotettukaan. Oli vain esimmerkki, miten vastava malli oli Suomessa jo käytössä. Ei sen enempää siihen kuin että Suomessa ei kaksi lohkoa maantieteellisesti toimii.

3. Miksi 2-kertainen sarja: jokainen kohtaa jokaisen kerran kotona, kerran vieressä. Otteluohjelmaa tehdään kerran, sitten suunnitteluvarmuus sekä joukkueille, liikuntapalveluille (kenttävuorojako) että kannattajille.

4. Miksi loppusarjat ovat ylipäätään huono:
4.1 Kohdataan samat vastustajat uudestaan ja uudestaan.
4.2 Nopealla aikataululla pitää suunnittella loppusarjoja.
4.3 Usein tulevat sinne taukoja parhaassa kelissä.
4.4 Joskus joukkue A matkustaa joukkueelle B, muttei toisinpäin ja saman alueen joukkueille tulee eripituuksia vierasmatkoja.
4.5 Pisteidän nollattaminen kesken kauden on vain tylsä ja Suomen kausi on tarpeeksi lyhyt. Yksi sarja per kausi (+kunnon Cup-kilpailu) riitää.
4.6 Kronistille vaikea työ ja ruma lopputulos, kun verata kaudet keskenään

5. Miksi juuri tuo sarjojen sekämalli on "kaikista huonoin":
Mitä semoinen Liiga-alaloppu-/divariyläloppusarja on? Mikä sarjataso? I-taso? Ei voi olla, koska ne joukkueet, jotka keväällä pelaavat divaria, eivät voi sillä kaudella voittaa mestaruutta! II-taso? Kuinka monta kertaa putoaa ja nousee, joka on perinteisesti vaikka Liigan 7.? Miten tuota välisarja voi edes markinoida?

Ei ei ei! Mulla rakkaus lajiin loppuu semmosella hölmöilyllä, jos taas tulisi. Tuo systeemi, joka oli välissä minun aikana Ykkösellä, jossa kaksi Alkulohkoa, yksi yhteinen loppusarja, oli synkkä aikakausi, jolloin nousu Liigaan oli ainoa toivo. Liiganousu tuli sitten, kun Ykkösen systeemi oli muuttunut paremmaksi kuin Liigan sarjasysteemi.
« Viimeksi muokattu: 19.09.19 - klo:20:36 kirjoittanut haikaran uhri »
99140 on ohi

Aleqok

 • Viestejä: 415
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #827 : 20.09.19 - klo:13:31 »
Kiitos Saksalainen haikaran uhri mielipiteistäsi.
Pitkästä aikaa joku kommentoi ja perustelee asiallisesti.

Ennen kuin alan tarkemmin vastailemaan h u:n kannanottoihin niin olisi kiva tietää mistä on tällainen
juttu  mahdollisesta sarja muutoksesta lähtenyt liikkeelle.
Jos on niin että Pöllöliitossa on tällainen suunnitteilla niin jostain tämä tieto on vuotanut tällekin foorumille, koska SPL:n sivuilta en mitään tähän viittaavaa löydä.
Onko joku täällä hengailevista mukana jossain työryhmässä ja ollut niin epäammattimainen ja/tai epävarmuuttaan tai muuta vastaavaa silmällä pitäen kirjoittanut
asiasta tänne.
Toisaalta onhan se palloliittokin tänne asiasta kirjoittaa ja haluaa kuunnella meidän todellisten tietäjien ääntä.

Ottaisin haikaran kommenteista  kiinni kohtaan 4.

4.1 Hieman eri mieltä, koska alkusarjan jälkeen tulisi mukaan toisen lohkon kaksi parasta ja liigan 4 heikointa.
eli uudelleen kohtaamisia ei kauhean montaa nykyiseen kaksikertaiseen tule
4.2 Osittain samaa mieltä
4.3 Taukoja on jo tälläkin kaudella (2-kertainen sarja) ollut koko ajan. Taukoja ei tule jos sarjat suunnitellaan niin että ei tule taukoja
4.4 Osittain samaa mieltä
4.5 Pisteiden nollaaminen lisäisi otteluiden panosta kauden alusta loppuun saakka, nythän niin ei ole.
4.6 Sellaista sana helinää mitä en ymmärrä.

Harvoin täällä foorumilla aikaani vietän ,mutta näin flunssan kourissa tämä menee paremman puutteesta.
Se mikä usein ihmetyttää niin kovin paljon täällä ollaan vastaan muutosta ja lähestytään asioita negatiivisesti.
Väkisin mieleen nousee asia että noinko me itsekään arvostamme tyttö ja nais futista.
Meillä on paljon hyviä ja vieläkin parempia ajatuksia mutta olemmeko valmiit laittamaan itsemme likoon vai onko se vaan helpompaa
höpöttää täällä, ja tämä koskee myös itseäni
haikaran uhri

 • Viestejä: 377
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #828 : 20.09.19 - klo:15:47 »
Kiitos sullekin asiallisestä kommentistä!

4.6. Tarkoitin sen, joka kirjoittaa kronikan eli historiakirjan. Käyttännössä tarkoitin minuakin, kun tälläisen teen Suomen Naisten jalkapallohistoriasta. Vaikka en kirjoittaisikaan, on tämä minusta yksi jalkapallon herkuista, katsoa joukkueiden sijoitusten kehitystä vuodesta toiseen ja siihen tämmöiset loppusarjasysteemit ovat vaikea - ks. esim. tämän kauden Vaasan Kolmosta:
[ks. linkki]
Siellä laitettiin lähtöpisteiksi Alkusarjan pisteet, maalierot poistetiin. Kaksi joukkueet pelasivat vain neljä ottelua (Kraft /2, SeMi) ja ovat tavallaan lopputaulukossa. Ja kahdet pelasivat kahdeksan (SoPS)/yksitoista (BK-48) ottelua, mutta eivät ole.
Nyt voisi minulle osoittaa seuraavat vastaukset:
- Suomessa ei numeroidaan sijoituksia lainkaan (ainakaan Palloliiton sivuissa tämä ei ole tällä hetkellä)
- Alku- ja loppusarjoja katsotaan täysin erikseen ja - jos haluat numerointia - Alaloppusarjasta aloitetaan sijalla 1

Se on kuitenkin täysin sekava, jos Alaloppusarjassa aloitetaan sijalla 1, koska mistä tiedät pari kymmenen vuoden päästä, montako joukkueetta olivat juuri silloin Yläloppusarjassa. Mikä arvoinen tämä Alaloppusarja 1 oikeasti on? Vaikea tässä foorumissa näyttää, mitä tarkasti tarkoitan, enkä sitä tässä vaiheessa vältämättä halua paljastaa. Matemaatikko sitä ehkä ymmärtää.

Arjessa sitä on varmasti plussaa, kun saa mielenkiintoisia otteluja, mutta ainakin minun puolesta tilastoja ja lajin sekä seurojen historiaa ja perinne ovat merkittäviä tekijää, ilman niitä - tai jos ne ovat liian sekavia - lähtisin varmasti vähemmin jalkapalloon - sanoisin melkein, en lähtisi olenkaan - ja mulla olisi enemmän aikaa viedä konserteissa tai jossakin, jossa haen pelkästään sen yhden illan hyvän fiiliksen.

Mitä koskee muutoksia, olet varmaan jonkun verran oikeassa. Toisaalta minusta liikaa muutoksia tuhoavat lajia. Suomen jalkapallossa on aivan liikaa muutettu systeemiä, harvinainen pysyy perässä, miten tämä nyt edes meni. Mielipiteitä on myös niin monta erilaisia ja jokainen kausi on erilainen. Joskus sopii enemmän systeemi A, joskus B. Sitä ei koskaan ennen kautta tietää.
Ylipäätään minusta:

A Ei liikaa muutoksia
B Keep it simple

Tulee juuri siihen B:lle vielä mieleen, että useammat Liiga-joukkueet kirjoittaa valmiksi semmoisen taulun, jossa kaikki kotipelit. Se loppuu tällä hetkellä kesken ja loppusarjapeliä pitää mainostaa erikseen. Luulen myös, että esim. huomisen FCV:n ja JyPK:n otteluiden ajallinen päällekkäisyys olisi vältetty, jos kenttävarauksia olisi tähänkin tehty jo keväällä. Ainakin Jyväskylässä se on niin, että monet ihmiset kulkevat sekä FCV:llä että JyPK:llä että JJK:lla.
99140 on ohi

ohilaukaus

 • Viestejä: 1164
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #829 : 22.09.19 - klo:09:13 »
Onhan se aina hienoa katsoa otteluja illan pimeydessä iltavaloissa. KuPS-Åland pelin alku lupaili vielä kuopiolaisittain jotain, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sen selvemmin Åland peliä hallitsi ja loi tilanteita. KuPSin alakerta (ja keskikenttä) oli alati vaikeuksissa vieraiden kanssa. Åland on kyllä kieltämättä parantanut otteitaan keväästä ja alkukesästä. Mitalitaistelu säilyi kuitenkin tiukkana ja nyt KuPSilta vaadittaisiin melkein voittoa HJK:sta jotta mitalitoiveet säilyisi.
Putoaminen ja karsinta on edelleen kolmen kauppa. Ilves pystynee kuitenkin pitämään itsensä nyt kuivilla ja aika ratkaiseva peli lienee Myranin ja ONSin keskinäinen kohtaaminen.

jax

 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #830 : 29.09.19 - klo:12:17 »
Hjk:lle ansaittu mestaruus. Ylivoimainen materiaali muihin joukkueihin nähden. Ei ollut Kupsillakaan mitään sanomista eilen muutamaa Rochin yksinyrittämistä lukuun ottamatta. Vielä riittää jännitettävää prossimitaleista ja putoamistaistelussa.

Naakka

 • Viestejä: 540
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #831 : 29.09.19 - klo:15:58 »
Ilves kylvettää muurahaisia. Tauolla jo 3 - 0 :peukku_ylos: Ei mitään muurahaisia vastaan, mutta tamperelaisena alkaa olla helppo hengittää.

Myyrä

 • Viestejä: 2492
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #832 : 29.09.19 - klo:21:18 »
Huikea taistelu tulee tuosta sarjapaikasta. ONS olisi eilen voinut tehdä 5-7 maalia mutta huono viimeistely piti tuloksen nollassa. Taitaa ratkaisu tapahtua Oulussa ja hallissa. Karsija joutuu myöskin tiukille. Se on varmaa.

MySweetLollipop

 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #833 : 19.10.19 - klo:16:00 »
Ei riittänyt ONS:n pyristely, vaan Myran vei voiton ja karsintapaikan. Onnittelut Myranille!

ONS:lle mietinnän paikka.
MSL :P

Dzuppi

 • Viestejä: 122
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #834 : 19.10.19 - klo:16:27 »
Ei riittänyt ONS:n pyristely, vaan Myran vei voiton ja karsintapaikan. Onnittelut Myranille!

ONS:lle mietinnän paikka.


Oulussa päästään seuraamaan ykkösen derbyä! haupa lujassa  nosteessa, liekkö muuttoliikettä tapahtuu ja mihin suuntaan?
kumpi toimii kumman farmina😊

ohilaukaus

 • Viestejä: 1164
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #835 : 19.10.19 - klo:22:30 »
Nooh nooh...HauPan junnu työtä lapsen kengissä ONSiin verrattuna. ONSille saattaa tehdä hyvää vauhdin haku.  Jokinen pelaaja tulee vaihtamaan maisemaa (Kuopio).  Mutta ONSilla pohjoisen seuroista ainoana potentiaalia liigaan, muille divari  maksimia.

Myyrä

 • Viestejä: 2492
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #836 : 20.10.19 - klo:11:02 »
Oululaisilta puuttui tänä vuonna se tärkein. Maalintekijä. Aina heillä on sellainen ollut. Nyt se ainut loukkasi juuri tärkeällä hetkellä. Jos on halua niin paluu voi tapahtua nopeasti. On kuitenkin hyvää työtä tekevä junioriseura. Näin tällä kertaa. Uutta matoa onkeen :peukku_ylos:

Myyrä

 • Viestejä: 2492
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #837 : 20.10.19 - klo:11:03 »
PK-35 Vantaa tervetuloa liigaan, ja samalla tuomalla laatua liigaan.  :peukku_ylos: :peukku_ylos: :peukku_ylos:

Naakka

 • Viestejä: 540
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #838 : 20.10.19 - klo:16:21 »
Onnittelut mitalisteille.

Koko ajan on kehuttu HJK:n pitkäjänteistä nousujohteista työtä. Taustat on siis kehittyneet? Pelaajathan on miltei muilta napsittu ja vaihdettu joka vuosi.

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3759
  • Profiili
Vs: Liiga 2019
« Vastaus #839 : 20.10.19 - klo:16:33 »
Onnittelut mitalisteille.

Koko ajan on kehuttu HJK:n pitkäjänteistä nousujohteista työtä. Taustat on siis kehittyneet? Pelaajathan on miltei muilta napsittu ja vaihdettu joka vuosi.
Tällä hetkellä EuPa lienee kovin pelaajakehitysympäristö ja Alavetelissä suurin katsojakeskiarvo. Kumpaankin HJKlla on matkaa.
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff