Kirjoittaja Aihe: B-tyttöjen SM 2019  (Luettu 18646 kertaa)

HAT

 • Viestejä: 894
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #60 : 07.08.19 - klo:22:00 »
Taso on tasaisesti laskenut viimeisen 10 vuoden aikana seuraavissa sarjoissa
Naisten ykkönen
Naisten kakkonen, tason lasku  ISO
BSM, tason lasku ISO
B-tyttöjen ykkönen

Väitän kuitenkin naisten liigan nostaneen tasoaan 10 vuoden aikana selkeästi ainoana sarjana näistä viidestä.

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3736
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #61 : 07.08.19 - klo:22:56 »
Taso on tasaisesti laskenut viimeisen 10 vuoden aikana seuraavissa sarjoissa
Naisten ykkönen
Naisten kakkonen, tason lasku  ISO
BSM, tason lasku ISO
B-tyttöjen ykkönen

Väitän kuitenkin naisten liigan nostaneen tasoaan 10 vuoden aikana selkeästi ainoana sarjana näistä viidestä.
Samaan listaan voi kyllä lisätä liigan. Varsinkin kun vertaa kv kehitystä suhteessa Suomeen.
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

HAT

 • Viestejä: 894
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #62 : 07.08.19 - klo:23:13 »
No juu. Kansainvälisesti kyllä ero kasvanut

Dzuppi

 • Viestejä: 90
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #63 : 08.08.19 - klo:01:37 »
Voiko tasoa mitata muuten kuin vertaamalla kansainvälisesti?
Mikä on se vertaus sitten...

HAT

 • Viestejä: 894
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #64 : 08.08.19 - klo:06:07 »
Esimerkiksi sarjaan itseensä. Miten peli on kehittynyt, vaihti, taktisuus yms ja ehkä sitten erikseen miten joukkueet toimii arjessa, minkälainen organisaatio, valmentajien taso jne. Perustuu moni asia tietty omaan silmään mutta eipä tuokv vertailukaan paljon anna jos tuloksia verrataan kun rajapinta on lähinnä talven harkkapelit 1-2 ruotsalaisia vastaan mitkä ei kerro mitään ja europelit jossa aina yksi vahva ja kaksi heikkoa. Niiden perusteella voisi sanoa että mukana on pysytty hyvin mutta tokihan tiedossa on panostusteb määrät ja silmällä tässäkin näkee...

« Viimeksi muokattu: 08.08.19 - klo:06:12 kirjoittanut HAT »

Dzuppi

 • Viestejä: 90
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #65 : 08.08.19 - klo:16:07 »
Tälläisessä mutuilussa nämä foorumit elää ja voi hyvin😊
Kansainväliset pelit osoittaa kotimaan tason verrattuna mitä muualla on tapahtunut, ei kukaan voi luottaa muistiin eikä silmiin!
Naisten liigan tasoa pidetään keinotekoisesti yllä ulkomaalaisilla ja jos silmiin pitää luottaa niin pelaajat on hitaita ja pyöreämuotoisia verrattuna ulkomaalaisiin...

HAT

 • Viestejä: 894
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #66 : 10.08.19 - klo:07:46 »
Ei ollut tarkoitus loukata vaan todeta miten asian nähnyt vuosien aikana. 

Ihmettelen sitä kun liitossa ja muualla kerrotaan tason nostosta suomalaisessa futiksessa.  Sarjat menneet oikeasti alaspäin joka ihmeellistä kun harrastajamäärät nousseet, valmennukseen satsataan enemmän.  Pidän isona syynä esimerkiksi b-junnussa olevia nousu ja karsintasääntöjä.  Karsinnassa pelaa suurin osa parhaista, kauden aikana kiire nostaa naisiin, kun pelaajat ei riitä ja tai naispelaajien taso ei riitä.  Ylimmällä naisten tasolla vahvistukset kuuluu asiaa koska taistellaan menestyksestä kilpasarjoissa.  On ne sitten ulkkareita tai kotimaisia.  Pyöreyttä on kyllä nykyään enemmän alasarjoissa.  Se liittyy osaltaa siihen että suomalaiset on elitasossa korkealla ja naisten kakkonen on harrastesarja, ykkönen suurimmalla osalla harrastus.  Toisin kuin foorumeilla lukee niin kyllä suurin osa liigapelaajista suhtautuu harjoitteluun ja pelaamiseen todellakin tosissaaan ja ammattimaisesti.


Ma Aliton

 • Viestejä: 280
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #67 : 11.08.19 - klo:11:48 »
Ei ollut tarkoitus loukata vaan todeta miten asian nähnyt vuosien aikana. 

Ihmettelen sitä kun liitossa ja muualla kerrotaan tason nostosta suomalaisessa futiksessa.  Sarjat menneet oikeasti alaspäin joka ihmeellistä kun harrastajamäärät nousseet, valmennukseen satsataan enemmän.  Pidän isona syynä esimerkiksi b-junnussa olevia nousu ja karsintasääntöjä.  Karsinnassa pelaa suurin osa parhaista, kauden aikana kiire nostaa naisiin, kun pelaajat ei riitä ja tai naispelaajien taso ei riitä. 

Suljettu TBSM on yksi ongelmakohta; kun SM karsintapaikka seuraavalle kaudelle on varmistettu, niin häntäpään joukkuella ole mitään panosta. Ykkösessä sen sijaan joutuu pelaamaan tosissaan, koska yksikin huono peli voi viedä talven karsintapaikan. Ratkaisu olisi esim pudottaa kaksi heikointa SM sarjasta syksyksi ykköseen ja pelata SM-sarjassa ns mitalisarja syksyllä. SM karsintaa voisi ottaa poikien tapaan 20 joukkuetta nykyisen 16 sijaan; tällöin yksi huono peli ei vielä vie karsinta mahdollisuutta.
ELL:ssä kokonaisten alaikäisten joukkueitten peluuttaminen on suuntaus, joka aiheuttaa lumipalloefektin ja vie tasoa alaspäin. ELL:ssä oli vielä pari vuotta sitten sääntö, joka esti tämän. TC15 syksyn ELL on muutoinkin ollut haasteellinen, kun osa joukkueista/pelaajista on keskittynyt jo B-ikäisten sarjaan, esimerkkejä tästä löytyy lukuisia mm viime vuodelta EBK. PSL:ssä koko syksyn sarjaa ei ole pelattu aikoihin.

Foxdrive

 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #68 : 15.08.19 - klo:22:57 »
Summarum. Paljon hyviä kirjoituksia, mistä kaikista kuultaa yksi asia läpi. Nuoret pelaa koko ajan vanhempien sarjassa. Vanhemmat, jotka maksavat joukkueen kk-maksua, istuvat penkillä. (näin kärjistetysti). Joukkueet pelaavat koko ajan sekoitetuilla joukkueilla. Veikkaan, että parhaimmillaan/pahimmillaan, oman ikäluokan vakiopelaaja ei osaa nimetä edes etunimillä seuraavana päivänä omaa joukkuettaan pelin jälkeen. Yhteisiä treenejä ja sitä kautta erikoistilanteiden harjoitteleminen on minimissään. Miten joukkue siinä sitten kehittää peliään ? Ikäero pelaajien välillä B-SM/ykkösessä voi olla jopa viisi vuotta. (yksi syntynyt 01 alkuvuonna ja yksi 05 loppuvuonna). Uskaltaako edes tämä 4-5 vuotta vanhempi pelaaja taklata tosissaan jotain, reilusti fyysisesti heikompaa, vaikka voisi muuten pituuden puolesta olla suurin piirtein saman kokoinen. Mikä vastuu on Palloliitolla näitä tällä hetkellä nuoria kohtaan, joita peluutetaan sumeilematta esim. omassa 04 tai 05 joukkueessa. B tyttöjen yhdessä tai pahimmillaan kahdessa joukkueessa, koulun joukkueessa tai sitten voi olla jopa niin, että pelataan kahta eri sarjaa joukkueena + muut edellä mainitut pelit. Onko nämä nyt 14-15 vuotiaat enään 20 vuotiaina kävely kunnossa. Vaikuttaa siltä, että seurojen toimihenkilöt ovat täysin vastuuttomia tässä asiassa eli tarvitaan tuomaria. Mielestäni tyttöihin pitää perustaa A-junnut ja sallittavaksi tulisi olla vain pelata omassa ikäluokassaan. (ainoa poikkeus se, että paikkakunnalla ei ole oman ikäluokan joukkuetta). En näe muuta ratkaisua. Jos joku näkee, niin mielusti ehdotusta tänne. Ehkä joku palloliiton vaikuttaja lukee näitä.

Kakkospallo

 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #69 : 16.08.19 - klo:11:44 »
Tuossa viimeisessä kirjoituksessa valitettiin periaatteessa ihan oikeasta asiasta mutta sotkettin taas kaksi toisistaan riippumatonta ilmiötä keskenään. Se että joku "ali-ikäinen" eli käytännössä 04-syntynyt (05-ikäisiä on SM-joukkueissa yhden käden varpailla laskettava määrä), pelaa TB ikäluokan joukkueessa ei tarkoita automaattisesti sitä että se pelaisi enää säännöllisesti myös oman ikäluokkansa sarjoja.

Ainakin niissä 04-ikäluokan joukkueissa joita olen seurannut pelaajat (neljässä tapauksessa koko joukkue) ovat siirtyneet viimeistään syksyllä pelaamaan käytännössä kokonaan TBSM:n tai ykkösen pelejä. Omassa ikäluokassa peluutetaan enää yksittäisiä pelaajia jos peliaika on jäänyt TB-peleissä sen verran vähäiseksi että sitä halutaan varta vasten lisää. Ehkä vanhempia otetaan mukaan avainpeleihin jos pääosin 05-ikäisistä koostuva T15 ELL/PSL-jengi uhkaa pudota viivan alle.

Jos jonkin seuran yksittäistä 04-ikäistä tähteä peluutetaan samaan aikaan jokaisessa joukkueessa naisten kakkosesta TB:n kautta T15ELL:ään niin tuo on varmasti ikävyyksien kerjäämistä jota pitäisi jotenkin rajoittaa mutta nämä ovat oikeasti yksittäistapauksia joiden takia ei kannata pilata kaikilta mahdollisuutta pelata omalla tasollaan.

Minä melkein väittäisin että "ali-ikäisten" pelaaminen menestyksellisesti TBSM tai T18 kkösen joukkueissa ei ole suinkaan merkki siitä että TB-sarjojen taso on laskenut vaan siitä että junioritoiminnan taso on noussut jyrkästi varsinkin viime vuosina (ehkä 01 lähtien) niin että nuorempien ikäluokkien kärki on noussut tasolle jolla pärjää jo vanhempien mukana. Ne TB-ikäluokkien mukana pelaavat 04 ikäiset edustavat nimittäin oman ikäluokkansa hyvin kapeaa kärkeä ja 05-ikäiset ovat ihan yksittäistapauksia eikä kyse ole tosiaankaan siitä että vähän keskitasoa parempi 14/15-vuotias veisi jo TB-ikäisiä pelaajia kuin litran mittaa.

Vaatimus siitä että kaikkien pitäisi pelata vain yhden eli oman ikäluokkansa pelejä tappaisi käytännössä kärjen mahdolisuuden pysyä edes jotenkin kansainvälisen tason perässä. Yhden ikäluokan kärki kun on Suomessa niin onnettoman kapea että esim. T15 ikäluokan korkeimmalla tasolla eli ELL-sarjassa kolmen kärkijoukkuen ero kolmeen heikoimpaan on jo niin suuri ettei niiden kannata edes pelata keskenään. Ottelu ei kehitä kumpaakaan millään tavalla eikä niillä kolmella kärkijoukkueella ole mitään järkeä tahkota lainkaan liigassa jossa ne saavat vain kaksi riittävän kovaa peliä (eli keskinäiset ottelut) koko kaudessa. Se neljäs 04-ikäluokan kärkijoukkue joutuu pelaamaan PSL:ää jossa nämä eivät saisi enää yhtään oman tasonsa ottelua, joten kehitypä siinä sitten.

Ei ole ihan sattumaa että tämä nelikko pelaa nykyään ihan omana joukkueenaan ykköstä joten jokaisen etunimi on varmasti tuttu jo vuosien takaa mutta muutama hyvinkin nimekäs seura joutuu näköjään turvautumaan yksittäisiin 04-pelaajiin pitääkseen TBSM-joukkueensa viivan yläpuolella. Näissä tapauksissa voisi yleisen menestyksenkin perusteella väittää juuri kyseisen seuran TBSM-joukkueen tason pudonneen mutta se ei merkitse vielä sitä että koko sarja olisi romahtanut.

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3736
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #70 : 18.08.19 - klo:12:49 »
Edellinen kirjoitus taas edustaa näitä, joissa kirjoittaja on kaksi kautta seurannut tyttöjen pelaamista ja sitten varmana tietona kertoo miten asiat oikeasti ovat.

"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

Riku Vaan

 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #71 : 18.08.19 - klo:17:30 »
Kakkospallolle sanoisin, että ainakaan Hongalla ei mene noin; siellä edelleen samat nimet pyörii t15ell, b1 ja bsm peleissä. Ja ikävä kyllä tulokset ovat sen mukaisia. Eikö Hongalla OIKEASTI ole enää pelaajia käytössä vai mistä johtuu....

Pekku191

 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #72 : 19.08.19 - klo:10:13 »
No huh huh.....aikamoista jos oikeasti samat nimet pelaa kolmea sarjaa.  Siitäkö johtuu tällä kaudella nähty joukkopako?  :-\

Reilupeli

 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #73 : 19.08.19 - klo:10:20 »
Hyviä kirjoituksia! Piiri pieni pyörii, lapset (yleensä toimihenkilöiden) siinä hyörii 8) Harrastustahan tämä on kaikille jos ei palkkaa saa ;D

Paitsiomaali

 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: B-tyttöjen SM 2019
« Vastaus #74 : 20.08.19 - klo:09:48 »
Kakkospallolle sanoisin, että ainakaan Hongalla ei mene noin; siellä edelleen samat nimet pyörii t15ell, b1 ja bsm peleissä. Ja ikävä kyllä tulokset ovat sen mukaisia. Eikö Hongalla OIKEASTI ole enää pelaajia käytössä vai mistä johtuu....

Piti vähän selata tulospalvelua ja kyllä tosiaan ainakin Hongassa nippu 04sia (ja ainakin yksi 05) pelaa ihan vakiona noissa kaikissa kolmessa sarjassa ja samat nimet täysiä/isoja minuutteja pelistä toiseen, tulee näköjään säännöllisesti montakin ”ysikymppistä” viikossa ja aika usein monta vuotta vanhempia vastustajia vastaan. En tiedä voiko tuohon tulla vielä normitreenit päälle... Antaa vaikutelman edesvastuuttomasta nuorten pelaajien terveydellä leikkimisestä, varsinkin kun tuloksetkin Hongalla on sarjasta toiseen mitä on ja b-tytöissä näyttäis olevan listoilla lukuisia pelaajia, joilla ei ainakaan tilastoissa paljon peluutusta näy. Veikkaan, että aika monelle teini-ikäiselle tulee myös  motivaatistoppi päättömässä höykytyksessä, jollei terveys sano poks ennen sitä. Tämä on lopputulos, kun Palloliitto ”antaa seuroille ja valmentajille vastuun” kuormituksessa ja peluutuksessa. Näin kehittyy jalkapallo Suomessa... sankarivalmentajan oma agenda edellä...