Kirjoittaja Aihe: BSM karsinta 2020  (Luettu 22615 kertaa)

Vilbert

 • Viestejä: 70
 • Maakuntajoukkueet
  • Profiili
Vs: BSM karsinta 2020
« Vastaus #135 : 16.03.20 - klo:12:55 »

Edit: Enpä huomannut, että edellisessä viestissä oli "tieto" (vai mutu) sarjan viimeisen kierroksen ja jatkokarsinnan perumisesta.

Eihän tuosta perumisesta ole mitään päätöstä. Palloliitto on keskeyttänyt kilpailutoiminnan väliaikaisesti maaliskuun loppuun ja tekeen jatkosta päätökset tilanteen mukaan.

Pahoittelut epäselvästä ilmaisusta. Tarkoitus oli viestiä että kyseisen päivän tapahtumat on peruttu ja siirrettäneen parempaan ajankohtaan.

Kun tänä päivänä kaikki vaikuttaa kaikkeen, siirtyy BT-ykkösen avauskin todennäköisesti myöhemmäksi reilusti. Eri asia ehtiikö enne lumien tuloa
pelata yhteensä 22 ottelua.

Kakkospallo

 • Viestejä: 40
  • Profiili
Vs: BSM karsinta 2020
« Vastaus #136 : 16.03.20 - klo:13:53 »
Palloliitto ei ole enää se taho joka päätöksiä tekee vaan ne tulevat käytännössä valtioneuvoston kansliasta kuten tuo 12.3. annettu suositus joka lopetti muun muassa juniorijalkapallon kilpailu- ja harjoitustapahtumat kokonaan vaikka se ei ollut vielä edes määräys vaan vasta "suositus" lähikontaktien rajoittamisesta harrastetoiminnassa.

Tuo "maaliskuun loppu" on ihan Palloliiton omaa keksintöä koska ainoa deadline joka em. tiedotteesta löytyi oli suositus yleisotapahtumien peruuttamisesta toukokuun loppuun saakka.

Käytännössä sen paremmin Palloliitto kuin seuratkaan eivät voi tehdä juniorijalkapallon osalta uusia päätöksiä ennen kuin valtioneuvoston kanslia on ilmoittanut virallisesti että epidemia alkaa olla ohi ja sen estämiseen tähtäävät toimenpiteet voidaan lopettaa.

Hallituksen seuraava tiedotustilaisuus on tänään kello 16.00 eikä siinä taatusti tulla lieventämään aiempia suosituksia vaan kiristetään niitä huomattavasti koska koronaepidemia on meillä vasta alkamassa.

Shorecorner

 • Viestejä: 66
  • Profiili
Vs: BSM karsinta 2020
« Vastaus #137 : 16.03.20 - klo:21:44 »
Niin tämän päivän Hallituksen ilmoitushan vie sarjojen alun vähintään Pääsiäisen jälkeen. Toisaalta eikös joku "deadline" olut myös toukokuun loppu eli kyllä vahvasti näyttää siltä, että koko kevätkierros jää pelaamatta. Näin ollen BSM-karsintaa voitaisiin ehkä jatkaa heinäkuussa ja sarjat sitten käyntiin elokuussa.

Dzuppi

 • Viestejä: 105
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: BSM karsinta 2020
« Vastaus #138 : 16.03.20 - klo:23:11 »
Tärkeysjärjestys! sama vaikka koko vuosi viivataan yli jatullaan uuteen alkuun vauhdilla!

Kakkospallo

 • Viestejä: 40
  • Profiili
Vs: BSM karsinta 2020
« Vastaus #139 : 17.03.20 - klo:00:34 »
Niin tämän päivän Hallituksen ilmoitushan vie sarjojen alun vähintään Pääsiäisen jälkeen. Toisaalta eikös joku "deadline" olut myös toukokuun loppu eli kyllä vahvasti näyttää siltä, että koko kevätkierros jää pelaamatta. Näin ollen BSM-karsintaa voitaisiin ehkä jatkaa heinäkuussa ja sarjat sitten käyntiin elokuussa.

Palloliittohan teki jo maanantaina päätöksen siitä että miesten ykkösen ja kakkosen huhtikuussa alkavaksi suunnitellut sarjat alkavat aikaisintaan kesäkuussa. Kuulostaisi aika oudolta jos tyttöjen huhtikuussa alkavaksi suunniteltuja sarjoja yritettäisiin puskea alkamaan ainakaan tuota aikaisemmin mutta junnupuolella ei ole tehty vielä selkeitä linjauksia.

Toinen, paljon mielenkiintoisempi, tiedote koski P17- ja P20-sarjoja jotka kokivat maanantaina merkittävän uudistuksen epäilyttävän tutulta kuulostavasta syystä:

"Olemme saaneet jo jonkin aikaa seuroilta palautetta, jonka mukaan nykyinen alkukevään yksinkertainen SM-karsintasarja on johtanut siihen, että seurat peluuttavat siinä ikäluokan parhaita pelaajiaan vain muutamassa ottelussa saavuttaakseen SM-sarjapaikan, mutta sitten itse sarjasta parhaat pelaajat puuttuvat. Ja tästä syystä kesän sarjat – erityisesti P20-ikäluokassa – eivät ole olleet välttämättä tasoltaan nimensä veroisia, kertoo Soini."

Onneksi mitään tällaista ei ole koskaan tapahtunut tyttöpuolen SM-karsinnoissa.

Palloliiton keksimä ratkaisu se vasta mielenkiintoinen olikin. Kun kerran nimekkäimpien seurojen on pakko hankkia statuksen vuoksi SM-paikka peluuttamalla karsinnassa aivan toisen tason pelaajia kuin itse "SM-sarjaa" lopulta pelaavaan ykkösen keskikastin rosteriin kuuluu niin mehän pelataankin jatkossa pelkkiä SM-karsintoja!

"uudistetut SM-karsintasarjat, jotka tullaan jatkossa pelaamaan kahdessa kymmenen (10) joukkueen lohkossa kaksinkertaisina sarjoina kevään ja alkukesän aikana. Uudistuksella tavoitellaan sarjoihin aikaisempaa enemmän merkityksellisiä otteluita, jotka jakautuvat nykyistä pidemmälle aikavälille"

Joku SM-tynkäsarjakin jätettiin sitten jälkiverryttelyksi koska olisihan se aika hölmöä vaan karsia ei-mistään. Tiedotteessa Palloliitto myöntää suoraan että "SM-sarja" tulee uudessa mallissakin taantumaan samalle tasolle kuin vanhassa mutta tarkoitus onkin saada aidosti SM-tason pelejä edes siihen tuplasti pidempään karsintaan.

"Uudistetun SM-karsintasarjan jatkoksi pelattavaan kahdella joukkueella kasvavaan 12-joukkueiseen syksyn SM-sarjaan selviävät molempien karsintalohkojen viisi (5) parasta joukkuetta ja karsintalohkojen kuudenneksi sijoittuneiden ja kevään Ykkösen lohkovoittajien erillisten karsintaotteluiden voittajat. Syksyn SM-sarja pelataan yksinkertaisena sarjana heinäkuun lopun ja lokakuun alun välisenä aikana."

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/p17-ja-p20-valtakunnalliset-sarjat-uudistuvat-kaudelle-2021

Epilogi: "Vastaavantyyppistä uudistustarvekeskustelua käydään myös tyttöjen T18-ikäluokassa, mutta sen sarjan kehittäminen on liitetty laajempaan tyttö- ja naisjalkapallon kehittämisprosessiin ja ratkaisut tehdään sen suhteen myöhemmin."
« Viimeksi muokattu: 17.03.20 - klo:00:37 kirjoittanut Kakkospallo »