Kirjoittaja Aihe: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)  (Luettu 105678 kertaa)

triumviri

 • Viestejä: 987
 • Walking on the moon
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #15 : 19.10.07 - klo:08:47 »
Oho. Tämäpä herättää suuria tunteita  :D . Jos tarkkaan katsoo edellistä viestiäni, niin totesin vain, että " luulisi tuolla lahjakkaitten pelaajien määrällä olevan suhteellisen korkealla sarjassa" ja " Vaikkei se saisi valintoihin vaikuttaa". Siis,aluejoukkue toiminnan tulisi/pitäisi palvella maajoukkue toimintaa ja ko. joukkueisiin tulisi valita potentiaalisia maajoukkue pelaajia.
Ajatuskulku Kaapon osalta on siis se, että jos joukkueessa pelaa 8 potentiaalista maajoukkue pelaajaa, niin ( tyhmempi, kuten minä) luulisi sen jotenkin näkyvän otteluissa ja sitä kautta sarja sijoituksessa. Mitä tulee tarkkailuun, niin tuskin on apupuusilmiä tarvittu. Pohjola-cup on nimenomaan pelaaja tarkkailua varten, jossa myös itse havaitsin Lindholmin hiippailevan. Se, että 93-syntyneet( Turun osalta) "pärjäsivät" paremmin, ei ole suoraan ( ei ainakaan saisi olla) verrannollinen pelaaja valintojen ikä-jakaumaan, koska heitä tulee verrata oman ikäluokkansa sisällä jossa menestys on hankittu( jos valinta perusteena on menestys).Aluevalmentajat, kuten muutkin, valitsevat aina omasta mielestään parhaan joukkueen. Se, että vaikuttaako valintoihin valmentajan seura tausta on tietysti toinen asia.Ja lopuksi; aluejoukkue paikka nyt, ei välttämättä takaa mitään. Se ei myöskään ole mikään lopullinen mittari. Pelaajat kehittyvät kukin omaan tahtiinsa, joku ennemmin ja joku myöhemmin. :peukku_ylos:
"so long and thanks for all the fish"

tiima

 • Viestejä: 354
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #16 : 19.10.07 - klo:19:18 »
Seurasin Pohjolo Cupissa kaikkie "omanjoukkueeni" pelit ja juttelin siellä tarkkailijoiden kanssa. Jokaisessa pelissä oli liiton nimeämä tarkkailija (Lintusen mukaan hänen piirivalmentaja aikanaanä näin ei vielä ollut eli parempaan päin on menty). Tarkkailijat tekivt jokaisessa pelissä listaa potentiaalisista maajoukkue-ehdokkaista ja potentiaalisista aluejoukkue-ehdokkaista. Mitä nimitystä listoista ja merkinnöistä käytetäänkään, niin oletettavaa on, että alueleirityksessä olevien pelaajien kohdalla on useamman tarkkailijan merkintä ei vain aluevalmentajan näkemys. Lopullinen valinta onkin sitten toinen juttu ja varmaan listoen ulkopuoleltakin on mukaan nostettu. Itselleni ainakin jäin Pohjola Cupin tarkkailusta positiivinen käsitys. Palaan asiaan sitten, kun Itä-Suomi julkaiseen Keski-Suomen ja Itä-Suomen piirien listoja. Sieltä pystyn paremmin tarksitamaan tämän Pohjola Cupin tarkkailijoiden ja aluevalkkujen yhteistyön.

aatos

 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #17 : 20.10.07 - klo:01:03 »
Kun ajatellaan lännen aluejoukkueen ehdokkaiden koostumusta Turun tapahtumaa varten, niin se peilaa kohtuu hyvin sitä miten pelit on menneet tällä kaudella. En todellakaan puolustele KaaPoa B-ykkösen syyskierroksen romahduksen jälkeen, mutta siihen voi olla todellinenkin syy, selityksen asemasta. Kun otetaan huomioon C-piirisarja ja B-ykkönen lohko B ja niissä pelanneet joukkueet ja joukkueiden runkopelaajat, niin eiköhän he ole mukana. Sivustaseuraajana kysymys triumvirille, kun heinäkuun lopulla aloit kirjoittamaan näillä palstoilla kovalla antipatialla KaaPoa kohtaan, niin oletko saanut kenkää ko organisaatiosta? Tämä nyt vaan tulee mieleen kun lukee sinun kirjoituksiasi.

triumviri

 • Viestejä: 987
 • Walking on the moon
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #18 : 20.10.07 - klo:14:00 »
Heh,heh  ;D. Ei minulla mitään antipatioita tai sympatioita ketään kohtaan ole. En ole myöskään "kenkää" saanut kaaposta, koska en ole siellä koskaan vaikuttanut( onko sieltä joku sitten kenkää saanut ?). Tarkkailen vain tapahtumia ja syy/seuraus suhteita "ulkopuolisena", jolloin ne näkyvät ilman minkään "värisiä laseja". Saattaa näyttää siltä, että kritiikin kärki on kohdistunut Kaapon esityksiin johtuen siitä, että siellä suunnalla ei puheet ja teot ole olleet oikein "balanssissa". Sama jatkuu näissä aluejoukkue valinnoissa. Vaikea on käsittää miten 8:lla aluejoukkue pelaajalla melkein pudotaan sarjasta jos verrataan esim. Weikkojen miehitystä aluejoukkueessa vs. sijoitusta sarjassa.Voi tietysti olla niin, että Kaapossa on hyvät pelaajat ja valmentaja huono ja muualla päinvastoin. Mene ja tiedä. ;)
"so long and thanks for all the fish"

Repa

 • Viestejä: 82
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #19 : 20.10.07 - klo:14:16 »
Taas, vielä ulkopoulisempana, ehkä tyhmäkin kysymys.
Puhutte sarjasijoituksista ja joukkueiden kovuudesta jne. Pelaavatko kaikki tällä listalla olevat saman seuran pelaajat edes samassa joukkueessa?
Koska jakauma 92-93 kuitenkin näyttää olevan suht tasainen. Onko olemassa sellainenkin mahdollisuus että aluevalmentajat (hyödyntäen tuota Pohjola Cup tarkkailua jne) ovat kutsuneet pelaajia joita pitävät mahdollisina maajoukkue-ehdokkaina 1-3 vuoden sisällä? Mahdollisesti siis parempia pelajia ollaan jätetty rannalle koska tulevaisuudessa potentiaalisimpia, jopa nuorempia pelaajia halutaan nyt katsastaa vaikka eivät ehkä lopulliseen joukkueeseen tänä vuonna pääsisikään... (esim 93 syntyneiden Pohjola Cup pelaajia).???

Jos näin on- onhan silloin mahdollista etteivät pelaa läheskään samoissa joukkueissa vaikka kuuluvatkin samaan seuraan. (tämä nyt ei ainoastaan KaaPosta, vaan ihan yleisesti).

Näin alue- ja liiton/piirien toiminta eroaisi hieman seurojen toiminnasta, mikä ehkä onkin tämän touhun tarkoitus, ihan myönteisessä mielessä kumpaankin suuntaan. Silloin kaikki puhuminen jonkun seuran menestymisestä B-pirisarjassa verrattuna toisen seuran menestykseen ja vertaaminen aluejoukkuepaikkoihin menettää suuren osan painoarvostaan... Eikö viime alueturnauksen jälkeen tälläkin palstalla ihmetelty helsinkiläisten suurta määrää maajoukkueryhmissä, vaikka alueturnauksessa oli heikko? No- 91 maajoukkue näyttää kuitenkin pärjäävän toistaiseksi suht hyvin. Olkoonkin ettei helsinkiläisiä ole niin paljon, mutta kuitenkin saman verran kuin turnauksen voittaneella lännellä, joka taas häviää selvästi pohjoiselle jne.

Olisiko niin että Pohjola Cup tarkkailu, sekä maajoukkue- että aluevalmennus perustuisi joihinkin juttuihin mitä ei ehkä seuroissa niinkään paljoa harrasteta? En tiedä. Tämä siis avoimina kysymyksinä paremmin tietäville...

triumviri

 • Viestejä: 987
 • Walking on the moon
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #20 : 20.10.07 - klo:14:46 »
Joo-o. En minä väitäkkään, että sarjasijoituksella tulisi olla jotain vaikutusta alue,-/maajoukkue valintoihin, ei tietenkään pidä olla.Eikä kyseessä ole piirisarja jota käytin esimerkkinä, vaan B-divari. Lähtökohtaiseti on vain niin, että aluejoukkuepelaajien tulisi edustaa ikäluokkiensa parhaimmistoa ko. alueella. So. jos jossain seurassa on 8 ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluvaa pelaajaa, niin voisi sen ajatella näkyvän otteluissa. Eikö totta?.
Se, että onko pelaajat pelanneet samassa joukkueessa( seuran sisällä) on toinen asia.
Jos näin ei olisi, niin se  kuullostaisi aika erikoiselta, tosin mahdolliselta. Mitä tulee "tulevaisuuden" pelaajiin, niin asia voi tosiaan olla kuten Repa totesi. Varmasti liiton toiminta eroaa seurojen toiminnasta ja näin tulee ollakkin. Se tosiasia, että helsinkiläiset ovat aina vahvasti edustettuina maajoukkueissa ei ole mikään uutinen. On totta, että sieltä löytyy paljon tasokkaita pelaajia, koska sieltä löytyy myös massaa. Joskus tulee vaan mieleen, että onko helsinkiläisillä jokin kiintiö maajoukkueissa  tai all starseissa?. Vaikka hesalaisilla menisi pohjola-cup tai alueturnaus miten huonosti tahansa, niin aina löytyy all starsista väh. 5 kpl helsinkiläisiä. Erikoista, eikö totta ?. En ole asian suhteen katkera, mutta tilannetta 20v (huvittuneena) sivusta seuranneena pannut sen merkille.Tilanne on sama myös poikien puolella. Toisin on muilla. All stars paikkoja on turha odottaa huonosti menneen turnauksen jälkeen, "koska teillä meni niin huonosti" :D
« Viimeksi muokattu: 20.10.07 - klo:16:33 kirjoittanut triumviri »
"so long and thanks for all the fish"

beck

 • Pitää hävitä ne oikeat ottelut
 • Viestejä: 1124
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #21 : 20.10.07 - klo:16:03 »
Yhteistä kaikille (paitsi niille jotka valinnat tekevät) näyttää olevan epätietoisuus. Kun on kyse ihmisistä (joskus jopa omasta lapsesta) joiden tulevaisuudesta päättävät täysin ulkopuoliset henkilöt niin on helposti myös tunteet pinnassa. Organisaatiossa jossa avoimesti tiedotetaan esim. valintaperusteista, perustellaan päätökset ja annetaan palautetta niin on parempi olla ja toimia ja myös hyväksyä ikävätkin päätökset.

En tiedä miten muissa piireissä on toimittu/toimitaan, mutta Turussa yllä mainitut asiat (ainakin) viime vuonna menivät aika penkin alle. Tiedotus hoidettiin puhtaasti netin avulla ja siinäkin oli lähinnä valmentajien nimet. Karsituille pelaajille ei missään vaiheessa kerrottu, tuleeko uutta kutsua. Ns. viimeinen avoin katsastustilaisuus peruttiin ilman mitään viestiä ilmoittautuneille tai seurojen yhdyshekilöille -  piirin kotisivuille asia ilmaantui kaksi päivää ennen tilaisuutta. KaaPon kotisivuilta tieto löytyi ainakin kolme päivää etukäteen. Looginen syy on tietenkin, että joukkuehan oli jo ajat siten valittu eikä viitsitty tällaista näytelmää turhan takia vetää.

Hys, hys, nyt hiljaa, eihän näistä asioista saa puhua kun kyseisellä ikäryhmällä meni Pohjolassa niin hyvin.
Taistelu tuulimyllyjä vastaan

tiima

 • Viestejä: 354
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #22 : 22.10.07 - klo:12:17 »

Olisiko niin että Pohjola Cup tarkkailu, sekä maajoukkue- että aluevalmennus perustuisi joihinkin juttuihin mitä ei ehkä seuroissa niinkään paljoa harrasteta? En tiedä. Tämä siis avoimina kysymyksinä paremmin tietäville...

Asiantuntijakatsomo voi kommentoida vain sitä mitä on kuullut. Sen verran olen kuullut, että tarkkailu perustuu yksilöiden tarkkailuun pointtina juuri se, että ovatko he tuleivaisuudessa potentiaalisia maajoukkuepelaajia. Maajoukkueeseen taas haetaan tietyn tyyppisiä pelaajia. Kuulemma isoja, voimakkaita, nopeita ja taitavia. Mikäli tämä kompinaatio ei löydy, niin sitten haetaan sopivia yhdistelmiä edellisistä. Kuqihan on se iso ja voimakas vaan ei niin nopea ja taitava. Kaikeiti nykyisin jo halutaan vielä joku kolmaskin omainaisuus, ettei vaan kahdella... :)

Keski-Suomen 93 alueleirivalinnat nodattelivat aika hyvin sitä Pohjola Cupin tarkkailijoiden linjaa ja tehdyt muutoksetkin lienee perusteltuja.

Kristian

 • Viestejä: 1706
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #23 : 22.10.07 - klo:13:21 »

Olisiko niin että Pohjola Cup tarkkailu, sekä maajoukkue- että aluevalmennus perustuisi joihinkin juttuihin mitä ei ehkä seuroissa niinkään paljoa harrasteta? En tiedä. Tämä siis avoimina kysymyksinä paremmin tietäville...

Asiantuntijakatsomo voi kommentoida vain sitä mitä on kuullut. Sen verran olen kuullut, että tarkkailu perustuu yksilöiden tarkkailuun pointtina juuri se, että ovatko he tuleivaisuudessa potentiaalisia maajoukkuepelaajia. Maajoukkueeseen taas haetaan tietyn tyyppisiä pelaajia. Kuulemma isoja, voimakkaita, nopeita ja taitavia. Mikäli tämä kompinaatio ei löydy, niin sitten haetaan sopivia yhdistelmiä edellisistä. Kuqihan on se iso ja voimakas vaan ei niin nopea ja taitava. Kaikeiti nykyisin jo halutaan vielä joku kolmaskin omainaisuus, ettei vaan kahdella... :)

Keski-Suomen 93 alueleirivalinnat nodattelivat aika hyvin sitä Pohjola Cupin tarkkailijoiden linjaa ja tehdyt muutoksetkin lienee perusteltuja.

Hanna Ljungberg ja Victoria Svensson jäisivät siis Suomen junnumaajoukkueiden ulkopuolelle :o. Suomessa yksi ominaisuus näyttää olevan yli muiden, nimittäiin ISO.

tiima

 • Viestejä: 354
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #24 : 22.10.07 - klo:14:09 »
...onneksi sentää tarkkailijoilla on silmälasit käytössä ja JyPKin Iida Laihokin noihin laseihin tarttui vaikka ei Kuqia pystykkään haastamaan hänen vahvuuksillaan ;). Pieni, mutta nopea ja taitava näyttää kelpaavan.

MariaV

 • Viestejä: 462
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #25 : 22.10.07 - klo:14:29 »
Minä en tiedä aluepelaajien valintakriteereistä enkä sitäkään, onko jotain kriteeristöä virallistettu. Joskus vaan näyttää siltä, että monet valinnat menevät enemmän mutu-pohjalta kuin perusteellisen analyysin kautta. Ja tietysti vähän sen mukaan, missä joukkueessa pelaa. Amatöörivalitsija voi joskus hämääntyä valitsemaan heikomman pelaajan, joka pelaa hyvässä joukkueessa kuin paremman pelaajan, joka pelaa huonommassa joukkueessa. Toinen asia tietysti on, että pelaajaa pitäisi seurata useammin kuin yhden kerran, jotta todelliset taidot tulevat esiin. Seuravalmentajat ovat avainasemassa, koska he näkevät pelaajat päivittäin. Mutta onko heillä taitoa erottaa lahjakkaimmat pelaajat? Kun puhutaan 14-16-vuotiaista, niin lahjakkain ei aina välttämättä ole joukkueen paras.

Itse kun on jonkun verran tarkkailua tehnyt oman joukkueen nimiin, niin minä jätän Tiiman mainitsemista ominaisuuksista pois ison ja voimakkaan, sillä koko on jalkapallossa toissijainen ja voimaa voi aina hankkia lisää. Nykyfutiksessa oleelliset ominaisuudet ovat taito, nopeus ja pelikäsitys. Taitoa pitää olla aina, mutta tarvittaessa puuttuvaa nopeutta voi jonkin verran kompensoida hyvällä pelikäsityksellä ja päinvastoin. Tietysti pelipaikasta riippuen. Valitettavan paljon on kuitenkin edelleen nuoria pelaajia (myös maajoukkueessa), jotka eivät ole koskaan oppineet syöttämään tai potkaisemaan niin, että pystyvät saamaan pallon haluamaansa paikkaan. Joko maassa tai ilmassa. Onko sitä edes opetettu, sitä en osaa sanoa.

Kristian

 • Viestejä: 1706
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #26 : 22.10.07 - klo:14:42 »
Maria-you're my "man" : :peukku_ylos:

sohovi

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1513
 • Rahoittaa Oulun ortopedien mukavan elämän.
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #27 : 22.10.07 - klo:22:46 »
Valitettavan paljon on kuitenkin edelleen nuoria pelaajia (myös maajoukkueessa), jotka eivät ole koskaan oppineet syöttämään tai potkaisemaan niin, että pystyvät saamaan pallon haluamaansa paikkaan. Joko maassa tai ilmassa. Onko sitä edes opetettu, sitä en osaa sanoa.

Loistavaa  ;D :peukku_ylos:
“Like I always say, there's no "I" in team. There's a "me" though, if you jumble it up.” -Dr. Gregory House

es

 • Viestejä: 672
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #28 : 23.10.07 - klo:08:02 »
Valitettavan paljon on kuitenkin edelleen nuoria pelaajia (myös maajoukkueessa), jotka eivät ole koskaan oppineet syöttämään tai potkaisemaan niin, että pystyvät saamaan pallon haluamaansa paikkaan. Joko maassa tai ilmassa. Onko sitä edes opetettu, sitä en osaa sanoa.

Loistavaa  ;D :peukku_ylos:
Olen ollut havaitsevani, että Suomessa nähdyissä ulkomaisten miesjoukkueiden peleissä on piirrettä samanlaisista puutteista. Se on pannut pohtimaan, että mikä onkaan tärkeää ottelun voittamiseksi.... eikun näyttämiseksi telkkarissa ja katsomiseksi paikan päällä?

tiima

 • Viestejä: 354
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2007-2008 (1.1.1992)
« Vastaus #29 : 23.10.07 - klo:09:33 »
...yhdyn täysin MariaV:n kommenttiin. Syöttötaito ja tilan hahmottaminen on aika tärkeä juttu. Uskoisin, että puute on systemaattisen harjoittelun kohdalla. Pidetään asioita itsestään selvyytenä ja että kyllä se sieltä ajan kanssa tulee.

Sen verran vielä tarkkailijoiden puolesta, että tuo TAITO, jota he katsovat pitää sisällään sen pelikäsityksen ja kokemani perusteella en viimekesän tarkkailuun juurikaan moitittavaa löydy siltä kohden mitä sitä itse pääsin seuraamaan. Asiantuntija katsomohan on tietenkin se asiantuntevin taho antamaan tältäkohden lausuntoja  ;D, joten ostakaa vaan tämä ajatus kiltisti.