Kirjoittaja Aihe: B SM-karsinta 2021  (Luettu 14018 kertaa)

ohilaukaus

 • Viestejä: 1164
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #30 : 19.12.20 - klo:19:38 »
Mitäs tuo nyt tarkoittaa...sarjaan pääsee hyvä veli-systeemillä ja Palloliiton suojelemalla HFA:lla...

Ma Aliton

 • Viestejä: 324
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #31 : 19.12.20 - klo:21:13 »
Mitäs tuo nyt tarkoittaa...sarjaan pääsee hyvä veli-systeemillä ja Palloliiton suojelemalla HFA:lla...
Kunhan pääsevät pelaamalla, eikä millään liigaseurojen fast trackillä.

HoTen

 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #32 : 26.01.21 - klo:08:00 »
Alkaakohan karsinnat ajallaan? Onko tiedossa onko ketkä kaikki harjoitusotteluita pelanneet? Aika kylmiltään pitää lähteä pelaamaan joukkueiden...

peksu19

 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #33 : 26.01.21 - klo:14:09 »
Tämä on kyllä mielenkiintoista. Palloliitto lupaili viikolla 2 ilmoittaa viikolla 3 ja mitään ei sivuilta löydy. Toivottavasti ovat joukkueita pitäneet ajan tasalla.
Uudenmaan alueella ei kai ole kukaan voinut pelata, kun se ei ole sallittua. Jokunen seura on tainnut kiertää ja laittaa pelurit pelaamaan naisten ykkösen pelejä, ainakin somen mukaan. Suurin osa pääkaupungin seuroista harjoittelee ulkona ja koska pakkanen ja lumi, on treenejä jäänyt paljon väliin. On tämä tilanne kummallinen. En itse usko, että voivat mitenkään aloittaa pelejä.
« Viimeksi muokattu: 26.01.21 - klo:14:11 kirjoittanut peksu19 »

Nineteen

 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #34 : 27.01.21 - klo:14:44 »
Kyllä Pk-35 matkustaa Jyväskylään lauantaina. Palloliiton kanta asiaa kysyttäessä (pelataanko vaiko ei) oli käsittääkseni ollut luokkaa "sopikaa keskenänne". Eli liitolta ei tule selvää ohjeistusta/vastuunottoa. Jos virusta linkoaa kovin ko. tapahtumassa, niin jännä nähdä mitä sitten tapahtuu ja kenen päät vierii...
Ihan oma juttunsa on sitten joukkueiden lähtökohdat harjoittelun ja harjoituspelien tiimoilta. Toisilla on, toisilla ei.
Puhumattakaan siitä, mitä JYPK edes tekee tässä lohkossa. Aiemminkin jo kovatasoisempaan Etelä -lohkoon roudattiin JYPK ja KuPS, Pohjois -lohkoon vaihtokaupassa NuPS ja HyPS - ennakkoon ei mitenkään kärkeen ennustettuja ryhmiä. Aikamoista, Etelässä nyt viime kauden SM -sarjan 1,2 ja 3...Mikä ja kenen agenda lie takana tässä manööverissä?  Faktinen tilanne tulee olemaan se, että Etelä-lohkon kuuden joukkoon pääsemiseksi saa ihan tosissaan jo pelata ja Etelä -lohkon kutonen taistelisi Pohjois -lohkon kärkisijoista. Onko tämä sitä aluepolitiikka vai mitä? Järkeä tässä ei ainakaan ole, mutta eipä sitä ole Pöllöliiton manöövereissä useimmiten ennenkään ollut. Saadaanko näin tasaisempi ja laadukkaampi SM -sarja kun sarjaan pääsee Pohjoisesta kevyemmin eväin? Minun logiikan mukaan ei, mutta mitäpä sitä maallikkona ymmärtää...

peksu19

 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #35 : 27.01.21 - klo:15:20 »
Miten on mahdollista, että pk-35 matkustaa Jyväskylään?

Palloliiton oma ohjeistus on, että lasten ja nuorten kilpailuja ja otteluita ei järjestetä eikä lasten ja nuorten toiminnassa matkusteta tapahtumiin, otteluihin ja kilpailuihin oman alueen (sairaanhoitopiiri) ulkopuolelle.

Ja eikö hallitus linjannut, että rajoituksia ei pureta, niin eihän nyt joukkueet voi itse päättää.
Nineteen

 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #37 : 28.01.21 - klo:16:05 »
Jep, eilen vihdoin tuli tuo vapauttava tieto että karsintojen aloitus siirtyy. Ollut maalaisjärjellä jo pitkään selvä juttu, mutta aika tingalle meni virallinen ilmoitus.

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #38 : 31.01.21 - klo:15:48 »
Jep, eilen vihdoin tuli tuo vapauttava tieto että karsintojen aloitus siirtyy. Ollut maalaisjärjellä jo pitkään selvä juttu, mutta aika tingalle meni virallinen ilmoitus.

Aina vaan erikoisemmaksi menee. Tänään Jyväskylässä päätettiin kieltää kaikki nuorten harrastustoiminta koska siellä on paljastunut laajoja altistumisia joukkuelajeissa jalkapallo mukaan lukien. Oliko se PK-35 jonka piti matkustaa Jyväskylään karsintaotteluun ... eilen?

"YLI kymmeneen kouluun kohdistuu karanteeneja, ja viruksen on todettu levinneen myös lasten ja nuorten harrastustoiminnassa, kuten jalkapallossa, koripallossa, jääkiekossa, jääpallossa, kuntosaleilla ja vesipallossa. Altistumiset ovat joukkuetoiminnassa olleet laajoja."
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007774210.html

Turussahan lasten ja nuoren harrastustoimintaa ei ole rajoitettu millään tavalla ja yllättäen toispualtjokke raportoitiin vain muutama päivä sitten että ratkaisu on ollut ehdottoman oikea koska vain 2% tartunnoista on voitu yhdistää nuorten urheiluun. SM-karsinnan joukkueet eivät voisi enää juuri tämän eriarvoisemmassa asemassa olla sarjaan valmistautumisen  kannalta.

PK-seudullahan tehtiin viime viikolla hallitusta närästänyt päätös ja purettiin yllättäen nuorten urheiluun liittyneitä rajoituksia mikä toi joukkueita enemmän samalle viivalle. Käytännössähän vain kaupungin omistamat tai näiltä vuokratulla tontilla sijainneet kuplat ja hallit ovat olleet suljettuina mutta muutamat SM-jengit ovat treenanneet ja pelanneet harjoitusotteluita täyttä päätä yksityisissä halleissa tai nimellisesti seuran naisten jengin mukana.

Viikolla paljastui myös hallituksen muistio jonka perusteella THL ennustaa muuntoviruksen räjäyttävän epidemian uuteen kasvuun maaliskuussa minkä takia huhtikuulle ollaan suunnittelemassa täyttä päätä uutta neljän viikon lockdownia.  Ei selvinnyt mitä tämä pitäisi sisällään mutta tuskin ainakaan ympäri maata reissaavien TBSM-karsintajoukkueiden otteluita.

Parin viikon sisään hiihtolomalaisten täyttämät lapin monodiskot levittävät taatusti koronaa taas joka niemen notkoon ja saarelmaan kun se tehokkain viruslinko johon hallitus ei uskalla koskea silkkihansikkaillakaan ovat ravintoloiden ja pubien paaritiskit joissa äänestäjäkunnan pitää saada notkua kuin mitään koronaa ei maassa olisikaan.


Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #39 : 11.02.21 - klo:11:44 »
Palloliitto on kerrankin tiedottanut ajoissa päätöksistään tai tässä tapauksessa lähinnä tosiasioiden tunnustamisesta

"Koronatilanteen ja alueellisten koronarajoitusten johdosta jalkapallon nuorten SM-karsintasarjojen (T18, P17 ja P20) aloitusta joudutaan siirtämään ainakin helmi-maaliskuun vaihteeseen asti."

Tuokin kuulostaa hieman haastavalta jos tavoitteena oli että kaikki joukkueet voivat harjoitella ja pelata harjoitusotteluita (toisia joukkueita vastaan) ennen karsintasarjan aloittamista. Helmikuuta on jäljellä enää kaksi täyttä viikkoa ja toinen niistäkin on etelässä hiihtolomaviikko.

Paikalliset rajoitukset ja varsinkin niiden tulkinta näyttää olevan oma taiteenlajinsa mutta ainakin osa joukkueista ei ole voinut etelässäkään pelata harjoitusotteluita ainakaan virallisena TB-joukkueena toista TB jengiä vastaan pariin kuukauteen enkä ole kuullut että tähän olisi tullut yhtäkkiä muutoksia.

Etelän eli käytännössä pk-seudun lohko olisi voinut pelata rästiin jääneet ottelut mainiosti viikollakin iltaotteluina mutta sitten NuPS ja HyPS korvattiin koko päivän reissun vaativilla KuPS:illa ja JyPK:lla. Mikäköhän logiikka tuossakin oli. Pohjoisen lohkossa ei ollut ennestäänkään 2020 SM-sarjan kärkijoukkueita ruuhkaksi saakka ja sitten JyPK:in siirrettiin etelään.
« Viimeksi muokattu: 11.02.21 - klo:11:49 kirjoittanut Kakkospallo »

Huikka

 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #40 : 13.02.21 - klo:22:55 »
Onko Hongan bsm joukkueessa taso romahtanut kun joukkueen kaikkien b-ikäisten ohi on liiganaisten mukaan otettu -06 syntynyt pelaaja.
Onko raadilla parempaa tietoa?
« Viimeksi muokattu: 14.02.21 - klo:15:19 kirjoittanut Huikka »

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #41 : 19.02.21 - klo:15:07 »
Aluehallintovirasto kiristi jälleen Uudenmaan rajoituksia.

"Uudenmaan kokoontumisrajoituksia kiristetään 22.2.-14.3. väliseksi ajaksi - yli kuuden hengen kokoontumiset on kielletty, pienempiäkin tulisi välttää"

Teknisesti ottaen nämä määräykset eivät koske urheilutapahtumia joissa ei ole yleisöä mutta uudet suositukset näyttävät tältä:

"Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona.
HUS suosittelee, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan keskeytystä jatketaan. Jos kunta päättää jatkaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa, HUS suosittelee, että henkilömäärä rajataan kymmeneen.
Alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.
"

Suositukset ovat vain suosituksia ja onneksi esim. Eerikkilä kuuluu Kanta-Hämeeseen koska siellä leireili juuri kaksi nuorisomajua suurelta osin Uudeltamaalta kotoisin olevia tyttöjä/naisia jotka pelasivat harjoitusotteluita muun muassa helsinkiläistä naisten joukkuetta vastaan.

Epäilen silti että ainakaan etelän lohko ei pääse aloittamaan TBSM-karsintaa vielä maaliskuun taitteessa jos edellytyksenä on se että TB-joukkueet voivat ensin harjoitella ja pelata harjoitusotteluita oikeasti omana TB-joukkueenaan eikä vappunenä päässä naisten divarijoukkueeksi naamioituneena tai oikean sellaisen siivellä.

Pohjoisen lohkosta en osaa sanoa, siellä on varmaan joukkueita jotka ovat voineet kaiken aikaa jopa pelata muita lohkon TB-joukkueita vastaan?

Vilbert

 • Viestejä: 81
 • Maakuntajoukkueet
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #42 : 21.04.21 - klo:13:52 »
Näyttää Jyväskylässä olevan vaikeaa saada pelejä aseteltua. Sekä B-Sm karsinta ja B-ykkösen pelit vissiin kaikki päivämäärät ja kellonajat auki.
 

Masinol

 • Viestejä: 11
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #43 : 30.04.21 - klo:13:47 »
Näyttäisi siltä, että TBSM-karsinta jää väliin ja sarja pelataan yhdessä 19 joukkueen lohkossa https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/T18SM!spljp21/tables

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #44 : 30.04.21 - klo:16:57 »
Näyttäisi siltä, että TBSM-karsinta jää väliin ja sarja pelataan yhdessä 19 joukkueen lohkossa https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/T18SM!spljp21/tables

Palloliiton sivuilla oli vielä viikolla T18 SM-karsinnan otteluohjelma joka olisi alkanut viikon päästä ja päättynyt heinäkuun alkuun mutta nyt se on kadonnut ja tilalle tullut tämä T18 SM-otteluohjelma. Onhan siinäkin 18 peliä joiden aikana Suomi ehtii tulla kiitettävän tutuksi pelaajille.

En kyllä tajua mitä logiikkaa on siinä että seuraavan vuoden karsintasarjaan tehdään tasoltaan mahdollisimman epätasaiset lohkot. SM-sarjassa sijalle 10. sijoittunut joukkue pääsee ainakin pelaamaan koko rahan edestä.

T18 SM-sarja pelataan 19. joukkueen yksinkertaisena sarjana.
SM-sarjassa sijoille 1.–5. sijoittuneet joukkueet jatkavat SM-karsintasarjan lohkoon A 2022.

SM-sarjassa sijoille 6.–9. sijoittuneet joukkueet jatkavat SM-karsintasarjan lohkoon B 2022.

SM-sarjassa 10. sijoittunut joukkue karsii yhdessä T18 Ykkösen kolmen lohkovoittajan kanssa kahdesta paikasta SM-karsintasarjan lohkoon B 2022.

SM-sarjassa 11. ja huonommin sijoittuneet jatkavat T18 Ykköseen keväälle 2022.