Kirjoittaja Aihe: B SM-karsinta 2021  (Luettu 14022 kertaa)

Masinol

 • Viestejä: 11
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #45 : 04.05.21 - klo:09:18 »
Lainaus
En kyllä tajua mitä logiikkaa on siinä että seuraavan vuoden karsintasarjaan tehdään tasoltaan mahdollisimman epätasaiset lohkot. SM-sarjassa sijalle 10. sijoittunut joukkue pääsee ainakin pelaamaan koko rahan edestä.

Olisikohan siinä ideana, että saadaan tasaisempia otteluita karsintavaiheeseen. Todennäköisesti A-lohkosta menee jatkoon enemmän joukkueita kuin B-lohkosta. Mutta tämä tosiaan ihan villi veikkaus.

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #46 : 03.06.21 - klo:20:10 »
Katsotaanpa saataisiinko taas keskustelua aikaiseksi nyt kun SM-sarjan ensimmäinen peli (NuPS - P-Iirot) on käynnissä.

Ensimmäiseen puoliaikaan mennessä tuli jo selväksi että T18 SM-karsintapaikkojen jakaminen osallistumispalkintoina seuroille jotka olisivat olleet tulossa Laura Kalmariin ellei sitäkin olisi peruttu johti varsin odotettuun lopputulokseen.

Paria poikkeusta lukuun ottamatta 19 joukkueen SM-sarja näyttää kyllä ihan mielenkiintoiselta varsinkin nyt kun uudet T18 joukkueet ovat olleet olemassa jo puolen vuoden ajan pelaamatta keskinäisiä otteluita josta voisi päätellä tämän kauden tasoa (pari kolme harkkamatsia TBSM-joukkueiden välillä on kyllä pelattu toukokuun lopussa)

Naisten ykkösen puolelta on kuulunut sellaista valitusta että muutamat jo valmiiksi junioripainotteiset "naisten" joukkueet ovat koronan aikana muuttuneet käytännössä T18-ikäluokan tyttöjoukkueiksi kun muutamilla paikkakunnilla tajuttiin etteivät nuorten rajoitukset koskekaan pelaajan ikää vaan paitaa.

mä vaan

 • Viestejä: 141
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #47 : 04.06.21 - klo:17:53 »
Naisten ykkösen puolelta on kuulunut sellaista valitusta että muutamat jo valmiiksi junioripainotteiset "naisten" joukkueet ovat koronan aikana muuttuneet käytännössä T18-ikäluokan tyttöjoukkueiksi kun muutamilla paikkakunnilla tajuttiin etteivät nuorten rajoitukset koskekaan pelaajan ikää vaan paitaa.

Ei ne ole ainakaan sarjan tasoa laskeneet. Onko T18 pelaajat liian kovia ykköseen, vai mistä valittavat?

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #48 : 05.06.21 - klo:13:25 »
Ei ne ole ainakaan sarjan tasoa laskeneet. Onko T18 pelaajat liian kovia ykköseen, vai mistä valittavat?

Jos oikein ymmärsin niin valitus koski juuri sitä että naiset kyllästyvät ja lopettavat kun TB-ikäiset teinitytöt vievät pelipaikat. Tai sitten kehitys meni päinvastoin mutta lopputulos oli joka tapauksessa sama.

Viime vuoden puolella näin ainakin yhden ONS:in pelin jossa TBSM-joukkueesta tutut 04/05-ikäiset pelaajat pyörittivät ykkösessä vastustajan aikuisia naispelaajia masentavan vaivattomasti. Lihasmassa oli ainoa jossa joutuivat enää antamaan tasoitusta mutta nopeus ja pallonkäsittely oli jo aivan eri tasoilla.

Ellen ihan väärin muista niin Kansallisessa Liigassa on debytoinut jo 05-ikäluokan pelaajia ja kovimmat 04-ikäiset pärjäävät aivan vaivatta menossa mukana.

Ketjun aiempi vakioaihe olikin väitellä siitä johtuuko tämä nuorempien ikäluokkien dramaattisesti nousseesta tasosta vai siitä että naisten joukkueiden taso on mitä on kun jokainen huippupelaaja joka haluaa pelata jalkapalloa edes päätyökseen (rikastumisesta nyt puhumattakaan) joutuu lähtemään ulkomaille tai lopettamaan kun jalkapallolla ei elätä itseään ja palkkatyö/opiskelu on pakko priorisoida edelle.

Ultimate EOM

 • Viestejä: 59
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #49 : 05.06.21 - klo:22:17 »
Ei ne ole ainakaan sarjan tasoa laskeneet. Onko T18 pelaajat liian kovia ykköseen, vai mistä valittavat?


Ellen ihan väärin muista niin Kansallisessa Liigassa on debytoinut jo 05-ikäluokan pelaajia ja kovimmat 04-ikäiset pärjäävät aivan vaivatta menossa mukana.

Hiukan OT, mutta itseasiassa onko ketään 05ia Liigassa? Jos tarkoitat Klubin Waltaa, niin on 06-syntynyt, toki vissiin pitkään jo pelannut 05-ikäluokan joukkueessa. Eikä 04-ikäisiäkään ole isossa roolissa kuin PKVn Sevenius. Ilveksen Määttä tuli viime kaudella ryminällä Liigaan, mutta on erittäin yksipuolinen pelaaja, jonka vahvuus eli nopeus on verrattain helppo eliminoida. Klubin Tolonen taitaa olla 3.eniten 04:ista pelannut, mutta nyt on tainnut minuutit vähentyä kun kk-pelaajia on tullut sairastuvalta.

Mitä tulee itse T18-SM-sarjaan, niin tänä vuonnahan se on oikeasti mielenkiintoinen, sillä kun aiempina vuosina on talven SM-karsintaan saanut vapaalipun vain osallistumalla kesän SM-sarjaan, niin nyt siellä säilyy alle puolet eli 9 ja karsintaan etenee 10.sijoittunut. Eli vähintään 9 joukkuetta putoaa Ykköseen ja näin ollen yksikään joukkue ei voi lähteä sarjaan hälläväliä-asenteella. Toki mukana on joukkueita, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia 9 joukkoon ja näihin lasken NuPSn, KPVn, TP47n ja HyPSn.

Itse veikkaan mitaleista taistelevan: Honka, EPS,HJK, ehkä jopa Valtin voisi nostaa mustaksi hevoseksi. Jos Ilves ja ONS peluuttaisivat parhaimmistojaan, niin olisivat tässä porukassa, mutta sen verran paljon menee varmasti pelejä päällelläin/peräkkäin Naisten Ykkösen joukkueiden kanssa, että sitä tuskin tulee tapahtumaan.

Useamman vuoden SM:ssä pelanneista mahalaskun ja Ykköseen putoamisen uskon kokevan seuraavien joukkueiden: EBK, PK-35, sillä yllämainittujen mitalista kamppailevien lisäksi talven SM-karsintapaikat uskon ottavan TPS, JyPK ja PKKU. Viimeisimmällä haasteena toki se, että pelaa myös Naisten Ykköstä, mutta saanevat sinne Honka-farmin kautta pelaajia niin, että pystyvät ottamaan BSM-paikan. 10.sija ja karsinta sitten VIFK:lle.

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #50 : 06.06.21 - klo:10:52 »
Aha, mielenkiintoista kuulla että Suomessa "naisten" liigan korkeimmalla sarjatasolla pelaa jo syntymäkuukaudesta riippuen joko 14 tai 15 vuotias koululainen. Tätä kehitystä kun jatketaan muutama vuosi niin Laura Kalmarista voisikin antaa TBSM:n sijaan yhden paikan Kansalliseen Liigaan.

Itse TBSM-sarjassa saadaan ensimmäisiin peleihin lisää jännitystä siitä että joukkueiden mahdollisuus harjoitella koronakevään aikana on ollut vähintäänkin kirjavaa. Muutamat ovat näköjään voineet keväällä harjoittelun lisäksi pelata jopa oikeita otteluita aivan mielin määrin siirtämällä vain koko TBSM-jengin kirjoille naisten joukkueeseen kun taas pk-seudulla jopa kentät vietiin alta kun kaupungit sulkivat omat liikuntapaikkansa nuorten urheilulta. Ensimmäisissä peleissä nähdään todennäköisesti yllättäviäkin tuloksia tästä syystä.

Toisaalta keväällä ei ole nähty koronakaaoksen takia perinteistä joukkopakoa suuriin seuroihin jotka ovat aiempina vuosina hakeneet menestyksensä oman pelaajakehityksen sijaan paikallisten kasvattiseurojen materiaalista SM-statuksen ansiosta. Muutaman viime vuoden SM-kärkijoukkueen peli on lisäksi tainnut olla erittäin vahvan 02-ikäluokan varassa joten olen samaa mieltä siitä että tänä vuonna SM-sarjasta voi pudota nimekkäitä seuroja siitäkin syystä että T18-ikäluokkaa siirrettiin koronan aikana naisten joukkueeseen jossa niille saattaa olla kovempi tarve kuin TBSM:ssä kun pelit menevät päällekäin.

En uskalla kyllä veikata yhtään nimeä koska paria toukokuun lopun harkkapeliä lukuun ottamatta kukaan ei ole pelannut puoleen vuoteen otteluita joista voisi päätellä tämän kauden joukkueen tasoa ja näissä harkkapeleissäkin kentällä näytti olleen pelaajia jotka ovat jo naisten joukkueessa. Onhan siellä lisäksi valtava määrä joukkuepareja jotka eivät ole koskaan pelanneet keskenään eivätkä osaa varoa sitä yhtä tuulennopeaa tähtipelaajaa jonka heikotkin paikallisvastustajat ovat oppineet aikoja sitten vartioimaan ulos maalipaikoilta.

Yksi positiivinen asia on se etten ole kuullut ainakaan TBSM-joukkueiden pelaajien lopettaneen koronan aikana vaikka Palloliitto on raportoinut todella masentavasta junnupelaajien määrän romahtamisesta.
« Viimeksi muokattu: 06.06.21 - klo:11:03 kirjoittanut Kakkospallo »

HoTen

 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #51 : 06.06.21 - klo:22:46 »
Kieltämättä mielenkiintoisia ja suuntaa antavia tuloksia nähtiin tällä viikolla. NuPs ja TP-47 kokivat melko suurella erolla selvät tappiot. Ilmeisesti Kuusysi on ainoa, joka ei saanut yhtään harkkapeliä tulevia vastustajiaan vastaan ja yrittää kääriä muutaman harkkapelin jostain. Itsekin veikkaan valtti/Yj:tä mustaksi hevoseksi myös sekä eps:n olevan mitalitaistossa, toki HJK, honka mukana. Ilves todennäköisesti klaaraa itsensä korkealle. Harkkapelien tulokset mitä kuuli kyliltä, oli mielenkiintoisia, eps-HJK 3-1, valtti/yj-ebk 9-0, JyPK-KuPS 8-2, ilves myllytti vastustajia kanssa melko suurinumeroisesti.

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #52 : 06.06.21 - klo:23:20 »
Ei ollut niinkään yllättävää että ykkösen lohkojumboksi jäänyt ja kakkoseen pudonnut NuPS hävisi suht suurinumeroisesti viime vuonnakin SM-sarjaa pelanneelle P-Iiiroille mutta TP-47 pääsi sentään mukaan voittamalla oman ykkösen lohkonsa.

Joka vuosi on kiistelty siitä ovatko ykkösen kolme lohkoa alkuunkaan samantasoisia kun kaikista voittaja pääsee kuitenkin SM-karsintaan mutta tänä vuonna selviää sitten tuokin. Muut lohkovoittajat olivat HyPS ja PKKU. Kyykkä ja Valtti pääsivät mukaan lohkokakkosina.

Honka voitti odottamattoman suurinumeroisesti ONS:in mikä antoi samalla vastauksen siihen kumpaa sarjaa ONS priorisoi kun naisten ja TBSM:n pelit ovat samana päivänä mutta yhtä rosteria pyöritetään kummassakin. Naisten pelissä oli 4-5 TBSM:n kärkipelaajaa joten tuossa on taas yksi arpanoppa joka lahjoittaa pisteitä kenelle tahansa vastaantulijalle tai voittaa kärkijoukkueita ihan ottelupäivästä riippuen. Voisikohan SM-sarjaan osallistumiselle laittaa lopultakin sellaisen ehdon että siihen pääsee vain joukkueella joka tosiaan pelaa tätä sarjaa?

Ilves puolestaan haparoi vaivoin voiton KPV:sta vaikka Tampereella on pelattu naisten paidassa koko kevät ilman koronarajoituksia ja kentällä oli sekä ONS:ista siirtynyt Bohui että Laine joista kumpikin teki myös maalin. KPV:n epäonneksi kummallakaan ei ollut tänään oman joukkueensa peliä ja pikaisella vilkaisulla tuuri näyttäisi jatkuvan aina sarjan loppuun saakka.
« Viimeksi muokattu: 06.06.21 - klo:23:32 kirjoittanut Kakkospallo »

HoTen

 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #53 : 08.06.21 - klo:08:26 »
Sen verran korjaan että Kuusysi pääsi parhaana lohkokakkosena sm
Karsintaan kuten säännöissä luki. Valtti pääsi samalla tavalla kuten nups eli LauraKalmari jäi pelaamatta niin sitä kautta. Tosin valtti olisi sen paikan sieltä itselleen pelannut.

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #54 : 08.06.21 - klo:10:37 »
Sen verran korjaan että Kuusysi pääsi parhaana lohkokakkosena sm
Karsintaan kuten säännöissä luki. Valtti pääsi samalla tavalla kuten nups eli LauraKalmari jäi pelaamatta niin sitä kautta. Tosin valtti olisi sen paikan sieltä itselleen pelannut.

Pointti oli siinä että SM-sarjaan pääsi käytettävissä olevien tulosten perusteella Suomen 18 parasta T18-ikäluokan joukkuetta.

"Heikkoimmatkin" joukkueet pelasivat itsensä ykkösessä lohkokakkoseksi joten maasta ei enää löydy sellaista TB-ikäluokan jengiä joka voisi osoittaa pärjänneensä kaudella 2020 paremmin kuin joku 2021 SM-sarjaan päässeistä joukkueista (pl. se 19. paikan saanut B-lohkon jumbo)

Mikäli käytettävissä olisi ollut rajattomasti aikaa niin tokihan olisi voinut pelata syksyllä ristiinkarsinnan vaikka SM-sarjan neljän heikoimman, ykkösen joka lohkon neljän parhaan ja näiden LK-joukkueiden välillä mutta tuo olisi ollut aika hyödytöntä kun keväällä kaikkien rosteri menee uusiksi - kenen enemmän, kenen vähemmän - eivätkä viime vuoden tulokset kuitenkaan enää päde.

Kakkospallo

 • Viestejä: 108
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #55 : 13.06.21 - klo:15:01 »
Toinen kierros on nyt pelattu KuPS:in avauspeliä lukuunottamatta ja voi sanoa tulosten olevan mielenkiintoisia.

Monet sellaiset pelit joiden odotti olevan tiukkoja ovat päättyneet suurinumeroisesti mutta vastaavasti "kuusnolla"-pelit ovatkin päättyneet tasapeliin tai jopa odottamattoman joukkueen voittoon.

KuPS ja Kyykkä eivät ole vielä pelanneet avausotteluaan mutta muilta osin ykkösestä nousseet ovat pärjänneet odottamattoman hyvin 2020 SM-sarjan joukkueita vastaan. Esim. TP 47 voitti EBK:n, PKKU voitti TPS:n ja Valtti voitti VIFK:n ... vaikka VIFK oli juuri pelannut tasurin JyPK:ta vastaan.


HoTen

 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #56 : 20.06.21 - klo:20:21 »
Kaikki pelanneet ja ilmeisesti etelän joukkueilla, myös divarista nousseilla on pelit menneet hyvin. Poislukien nups jonka jokainen osasikin ennustaa olevan sarjan pistelinko.
 Eps todella kova jopa ylivoimainen alku. Klubilla siistit nollapelit joka osoittaa aina sen vahvuuden.

 Valtti/yj yrittää kaikkensa ainakin pelaajien suhteen, pöytäkirjoja katseli niin kansallisen liigan pelaaja yli-ikäisenä kentällä. Mitenköhän nuo yj sopimukset menee, melko kieroa jos liigasta sillä verukkeella saa pelaajan tai jopa kaksi itselleen, yli-ikäisenä.

Ultimate EOM

 • Viestejä: 59
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #57 : 20.06.21 - klo:21:42 »

 Valtti/yj yrittää kaikkensa ainakin pelaajien suhteen, pöytäkirjoja katseli niin kansallisen liigan pelaaja yli-ikäisenä kentällä. Mitenköhän nuo yj sopimukset menee, melko kieroa jos liigasta sillä verukkeella saa pelaajan tai jopa kaksi itselleen, yli-ikäisenä.
Selittäkääs nyt joku miten tämä seuraava case on mahdollinen. Pelaaja on TiPS sopimuspelaaja, pelannut (ilmeisesti lainalla eli määräaikaisella siirrolla) NJS:ssä 12.6. Tänään sitten Valtti yj. (TiPS kuuluu tähän yj-sopimukseen). NJS:llä on farmi HJKn kanssa ja TiPSlla Kuusysin kanssa, joten mitään tuollaista ei ainakaan seurojen välillä voi olla. Lisäksi määräaikaisissa siirroissa minimiaika on 15 päivää (linkki sääntöön) ja kun pelaaja ei ole pelannut vielä 29.5 NJS:ssa, niin tarkoittaa siirron tapahtuneen vasta sen jälkeen. Ja vaikken sitä mistään löytänytkään, niin muistelisin, että karenssi siirroissa seurasta toiseen on 6 päivää eli jotenkin tämä yhtälö ei nyt oikein pidä🤔

Ja löytyihän se 6 päivän tietokin tuolta saman linkin takaa

Lainaus
15.  Määräaikaisesti siirtyvä pelaaja voi ensimmäistä kertaa pelata uuden seuransa joukkueen virallisessa ottelussa aikaisintaan kuudentena päivänä viimeisestä entisessä seurassa pelatusta virallisesta ottelusta edellyttäen, että hänen pelioikeutensa muutoin on kunnossa eikä näistä määräyksistä muuta johdu. Kun pelaaja määräajan päätyttyä palaa takaisin lähtöseuraan, voi hän pelata siellä aikaisintaan kuudentena päivänä viimeisestä edellisessä seurassa pelatusta virallisesta ottelusta
.
« Viimeksi muokattu: 20.06.21 - klo:22:01 kirjoittanut Ultimate EOM »

HoTen

 • Viestejä: 11
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #58 : 20.06.21 - klo:22:02 »
Itse katselin kanssa tuota ja pelaaja jonka mainitsit on B ikäinen, mutta valtilla yli-ikäisenä tipsistä, kansallisesta liigasta, myös pelaaja. E mankki, ja josta sinä mainitsit on p pisilä, joka on siis B ikäinen.
 Koskeeko siis yj joukkueet myös yli-ikäisyyksiä, sekä siis aikuisten joukkueita, ei juniorijoukkueita, että kansallisesta liigasta voi ottaa yli-ikäisen pelaajan kentälle? :D
Tietysti pisiläkin on sopimuspelaaja aikuisten joukkueessa, ei tipsin junioreissa.

Ultimate EOM

 • Viestejä: 59
  • Profiili
Vs: B SM-karsinta 2021
« Vastaus #59 : 20.06.21 - klo:22:04 »
Määräaikaisessa siirrossa ei ole väliä onko kyse Nuoresta (alle 20v) vai aikuispelaajasta.