Kirjoittaja Aihe: Pakottavia syitä miksi olla poissa harkoista ja peleistä ;)  (Luettu 22858 kertaa)

Max

 • Libertaari
 • Viestejä: 4619
  • MSN Messenger - max123@saunalahti.fi
  • Profiili
  • Youtube
-sormi kipeä (miten kipeä sormi estää harjoittelemasta jalkapalloa!?!)

Suorastaan huutaa legendaarisen tuuletuksen jälkeistä kuvaa:


Paulo Diogo, Servette, 2004
« Viimeksi muokattu: 09.01.08 - klo:18:30 kirjoittanut Max »
Läran om god moral är den ondaste.

es

 • Viestejä: 672
  • Profiili
Pikkuisen askarruttaa, että pitää ylipäänsä selittää. Mikä BigBrother/Syster-mentaliteetti teidän joukkueissa oikein on.

Ainiin, eihän tässä aiheena olekaan selitykset.... vaan syyt. Ja sehän on eri asiaa.

Harkkoihin tullaan ja mennään tai sitten ei ja piste. Ei töissäkään ole velvollisuutta selittää, on jopa kiellettyä syiden utelu.

Observer

 • Viestejä: 52
  • Profiili

es: kyllä meidän töissä on nykyään pakko kysyä pomolta lupa olla poissa; jos on sairas, sairaus pitää kertoa esimiehelle, joka päättää siitä, saako jäädä sairaslomalle. Ja kaikki työehtosopimuksen mukaan.

Miksi ei jalkapallossa pidä kertoa, miksi on poissa esim pari kuukautta? tai neljä?

Robles

 • Viestejä: 598
  • Profiili

es: kyllä meidän töissä on nykyään pakko kysyä pomolta lupa olla poissa; jos on sairas, sairaus pitää kertoa esimiehelle, joka päättää siitä, saako jäädä sairaslomalle. Ja kaikki työehtosopimuksen mukaan.

Miksi ei jalkapallossa pidä kertoa, miksi on poissa esim pari kuukautta? tai neljä?

Jos on sairas, ei pomo sitä voi päättää voitko olla pois, jos tarkkoja ollaan. Lääkärintodistus ylittää esimiehesi määräysvallan.

Mutta itse asiasta: jos pelaaja keksii hassuja syitä poissaololleen harjoituksista, ei hänellä sillä hetkellä ole motivaatiota harjoitella, ja silloin "pakkotreenaaminen" tuskin vie pelaajaa eteenpäin kovinkaan paljon.

es

 • Viestejä: 672
  • Profiili
No palaanpa aiheeseen.

Henkilön sairaus on yksityisasia. Työnantajalla ei ole oikeutta muuhun tietoon kuin kuinka kauan sairausloma kestää. Henkilöllä ei ole pienintäkään velvollisuutta kertoa, mikä on vaiva.

Jos ollaan aivan tarkkoja, niin työnantajan edustaja ei saa edes kertoa, että henkilö on sairauslomalla, jos joku, esimerkiksi asiakas kysyy. Henkilö on silloin vain "työlomalla" tai miksi sitä halutaankaan kutsua.

Kun siirrytään harrastukseen, niin harrastaminen on vapaaehtoista. Voidaan tietysti jotain keskinäisiä sääntöjä sopia, mutta edelleen sairaus ainakin on täydellinen yksityisasia... on sitten varpaan nyrjähdyksestä tai vakavammasta kysymys.

Hieman ihmettelen hinkua tietää muistakaan henkilökohtaisista syistä. Jos ei hinguttaisi, niin eipä tarvitsisi viritellä näitä hassunhauskoja seliselijä.

Anderson

 • Kunnianarvoisa
 • Viestejä: 356
  • Profiili
Joo, ramadan on huono syy, ko ei se ole mikään paasto, vaan ruokavalio, jossa syödään vaan illalla ja erityisruokia.

Jälkiedittiä: toisaalta, se juomattomuus voi vähän rampittaa...

Ja syistä ja selityksistä. Mulle on ihan sama tuleeko vai ei, mutta ilmottaa pitää, että tietää monta tulee ja jos ei ole syytä (tai se on paska), se kertoo motivaatiosta ja vaikuttaa suoraan siihen kirjoitetaanko nimi mustalla tussilla elefantin muistiin vai ei. Mun mielestä se ei ole big brotheria ollenkaan. Mua suoraan sanottuna ällöttää semmoset epämääräiset kuviot jossa tullaan ja mennään millon halutaan.

Mulla unohtu se Qstock. Jumaleissön sentään.

Jälkiedittiä osa 2: urheiluvalmentajalle on joskus tärkeää tietää jos pelaaja on fyysisesti vajakki. Jos ei sitä halua kertoa, ei tarvi, mutta pitää tietää vaikuttaako se siihen pystyykö pelaamaan vai ei.

Avautuminen: mua kyllästyttää ihan sikana nämä jankutukset. Meni tämäki hauska topikki ihan pilalle.
« Viimeksi muokattu: 10.01.08 - klo:21:26 kirjoittanut Anderson »
Hiinokka on paras nokka.

Robles

 • Viestejä: 598
  • Profiili
Joo, ramadan on huono syy, ko ei se ole mikään paasto, vaan ruokavalio, jossa syödään vaan illalla ja erityisruokia.

Edelleen: rippikoulu on aivan yhtä kehno syy, sillä siinähän on vain kyse aatteellisesta toiminnasta, jonka ei pitäisi mitenkään haitata futaamista.

sohovi

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1513
 • Rahoittaa Oulun ortopedien mukavan elämän.
  • Profiili
  • Sähköposti
Joo, ramadan on huono syy, ko ei se ole mikään paasto, vaan ruokavalio, jossa syödään vaan illalla ja erityisruokia.
Edelleen: rippikoulu on aivan yhtä kehno syy, sillä siinähän on vain kyse aatteellisesta toiminnasta, jonka ei pitäisi mitenkään haitata futaamista.
Niin, joitakin taitaa huolettaa se, että jalkapallon jälkeenkin on elämää. Ja elämän jälkeen...? Mu mielestä ihmisten vakaumuksellisuutta ei sinällään pitäisi ehkä mennä ilkkumaan, tai sen tarpeellisuutta ulkopuolisena arvioimaan. (Eri kastissa toki nämä "en voi mennä muille leireille koska kaikki mun kaverit menee sinne toiselle".)
“Like I always say, there's no "I" in team. There's a "me" though, if you jumble it up.” -Dr. Gregory House

jalaton

 • diletantti
 • Viestejä: 711
 • kovalla äänellä ilman asiantunemusta
  • Profiili
Mu mielestä ihmisten vakaumuksellisuutta ei sinällään pitäisi ehkä mennä ilkkumaan, tai sen tarpeellisuutta ulkopuolisena arvioimaan.

Varsinkin jos kuuluu lahkoon, jota myös jalkapalloseuraksi kutsutaan  :P
;)   :(   ^  
     \     :(
 :(  \_____o 
   = :D    ^

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Onneksi taltioin Lintusen Matin testamentin viime kaudelta. Tässä kootut selitykset harjoituksista ja pelimatkoilta poissaolohin.

" erilaisten leirien vetäminen
" JyPK-junnujoukkueen valmentaminen turnauksissa
" purjehduskilpailut
" parhaan kaverit häät
" toiseksi parhaan kaverin häät
" vanhan lapsuudenkaverin häät
" shoppailu serkun kanssa
" muutto opiskelupaikkakunnalle (lauantai ainoa päivä kuulemma, ja tämä tapahtui kahdesti)
" lomamatka Riikaan
" lomamatka Tunisiaan
" lomamatka Espanjaan
" serkun valatilaisuus armeijassa
" luokkaretki Saksaan

Käyttäkää soveltaen hyväksenne ;)

En enää toimi jalkapallon parissa enkä aio palata forumistiksi, mutta tähän täytynee nyt vielä ottaa kantaa, kun toiset näyttävät puhuvan kukista ja toiset lillukan varsista...

Tuo Ekin laittama lista on siis luettelo niistä syistä, joilla oltiin pois SM-liiganousun tavoitteekseen asettaneessa joukkueessa SARJApeleistä SAIRAUKSIEN ja TYÖESTEIDEN lisäksi, jotka ovat tietenkin hyviä syitä olla pois, työeste sillä ehdolla, että siihen pyritään vaikuttamaan, aina vaan ei voi. Työesteiden poistamisessa seurojen pitäisi tehdä enemmän pelaamisen ja harjoittelun mahdollistamiseksi - eli ns taustat kuntoon.

Muut paitsi sairaus (ja osin työesteet) ovat siis valintakysymyksiä ja kertovat siitä miten  pelaajat arvottavat jalkapalloaan.

Syyksi siis riittää sairaus, lääkärintodistuksia ei kyselty tai ilmoitus, että olen töissä - tosin kävi niinkin, että seura hankki pelaajalle, joka oli ilta- ja viikonlopputöissä, päivätyön, jotta hän voisi harjoitella, mutta pelaajaa ei harkoissa näkynyt; kysyttäessä asiasta hän ilmoitti, että piti sen toisenkin työn, kun tarvii rahaa...samaan aikana joukkueessa oli pelaajia kokonaan vailla työtä  :peukku_alas:.

Itse hämmästelen sitä, että yhden viikonlopun riennon takia ollaan valmiita uhraamaan tavoitteen saavuttaminen ja samalla ne kymmenet tai sadat harjoituskerrat, jotka jokainen pelaaja on tavoitteen eteen tehnyt - siis ei voi laskea, että hukkaan menee mahdollisesti vain oma harjoittelu, se määrä pitää kertoa 20 pelaajalla ja 5 muulla toimijalla. jos tapahtumia oli vaikka 190, niin hukkaan meni teoriassa 4750 harjoitusta eli noin vähintään 8000 tuntia. No, jos harkkaprosentti oli 70, niin vain noin 3300 treeniä ja vähintään 5600 tuntia...

Hämmästelen myös sitä, että muille joukkueen pelaajille tämä on OK, vaikka nimenomaan toisin on sovittu yhteisessä palaverissa. Minusta tärkeää on se, että kun jotain sovitaan,siitä pidetään kiinni, ja joukkueen pitäisi keskenään sopia mitkä ne hyväksyttävät syyt ovat ja vaikka kirjata ne paperille...Ja kun tuo lista sitten näytetään valmentajalle, hän voi päättää haluaako hän olla mukana toiminnassa ja onko hän oikea valmentaja kyseiselle joukkueelle.

Suoraa yhteyttä esim tavoitteen saavuttamatta jäämiseen yhden avauskokoonpanotason pelaajan poissaolojen takia ei koskaan voida kiistatta osoittaa, mutta otetaan nyt esimerkkinä erään pelaajan tilastot:

Hän oli oma-aloitteisesti pois 4 pelistä, niissä joukkue saalisti 5 / 12 pistettä (1,25 per peli), teki 3 maalia ja päästi 6 maalia. Hänen pelaamissaan otteluissa joukkue keräsi keskimäärin 34 / 54 (1,88 per peli), teki 2,94 maalia per peli ja päästi 1,33 maalia per peli. Tavoitehan jäi 5 pisteen päähän...

edit-lisäys: yllä mainituista otteluista 3 oli vieraspelejä ja yksi kotipeli, vastaavat kotipelit voitettiin kaikki ja se yksi vieraspeli voitettiin myös selvästi, maaliero oli 16 - 4. Ja ko pelaaja siis mukana pelaamassa, mutta ei kai siti silti ihan näin suoraan laskea voi?

ESn kanssa olen eri mieltä siitä, että pelaaminen ja harjoittelu on vapaaehtoista. Toki se sitä on, mutta kun sanot taikasanat "kyllä, olen mukana", osa vapaaehtoisuudesta katoaa tuon sitoutumisen myötä ja luovutat siitä osan joukkueellesi ja toimit yhdessä asetettujen tavoitteiden edellyttämällä tavalla - tai ainakin sinun pitäisi toimia. Miksi sitoutuminen on niin vaikeaa nai...ei, ehkä tuota ovea en avaakaan.

Mukaan lähteminen on siis täysin vapaaehtoista, mutta jos sen teet, siitä seuraa velvoitteita. Ei voida toimia niin, että ei oteta muita mukana olevia huomioon - muut satsaavat aikaansa ja osaamistaan, seura tekee budjetteja, hankkii rahoitusta tiettyjen lainalaisuuksien vaatimalla tasolla, satsaa rahojaan ( ;D) jne.

Ilmoittaminen harjoituksista poissaolosta: niin yllättävää kuin se onkin, jotkut valmentajat suunnittelevat harjoituksia etukätään, jotkut jopa niin, että laskevat kuinka monta pelaajaa on tulossa, ja siksi pitäisi ilmoittaa ajoissa, ei silloin, kun valmentaja ajelee jo kohti kenttää...

Muuten, myös paha mieli voi olla hyvä syy olla pois harkoista ja onkin, sillä pelaajan pitäisi harjoitella oikeastaan vain silloin, kun se hänelle maistuu; jos tulet viikko kaupalla pitkin hampain harkkoihin, niin et varmasti kehity, mutta yhdenkin treenin henkinen lepo voi tehdä ihmeitä.

Noihin uskontojuttuihin en ota kantaa muuten kuin toteamalla, että rippikoulun voi hyvin järjestää halutessaan niin, että se ei futista häiritse - kuten niin monen muunkin asian.

Edit-lisäys:

kauden 2007 tärkein asia itselleni oli eräänlainen disilluusio. Olin siihen asti kuvitellut, että naisfutis voisi olla kilpaurheilua ja ehkä huippu-urheiluakin ja että sitä voisi siihen suuntaan kehittää, mutta ei se taida olla näillä rakenteilla edes mahdollista. Lukioiässä voidaan harjoitella hyvinkin 7 - 12 kertaa viikossa (esim 7 - 8 ohjattua ja henkkoht fysiikkaa päälle), sen jälkeen näyttävät harjoitusmahdollisuudet heikkenevän merkittävästi ja saatetaan jäädä 2 - 3 joukkuetreeniin ilman omatoimista fysiikkatreeniä.

olen todennut, että voisin olla mukana pähkähullussa proggiksessa, jossa Suomen huippu on vain välitavoite ja varsinainen tavoite on Euroopan huipputaso, siihen vaan tarvittaisiin 30 sitoutunutta ja riittävän lahjakasta pähkähullua pelaajaa, 10 seinähullua taustatoimijaa ja muutama ennakkoluuloton sponsori, mutta toisaalta tähän liittyy myös ristiriita eli toinenkin illuusio katosi, mutta se liittyy enemmän käsitykseen itsestä valmentajana, joten ei siitä sen enempää - mutta Wiggum on särmä sälli.

Jäiköhän jotain, ei kai?


« Viimeksi muokattu: 13.01.08 - klo:11:38 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Kyllä se paras selitys oli se, minkä yks pelaaja keksi,
kun tiesi että kuitenkin kaikki selitykset menee läpi:

"En pysty, kun mulla on punainen auto"
"I do my best."  Maybe it is not enough.

jalaton

 • diletantti
 • Viestejä: 711
 • kovalla äänellä ilman asiantunemusta
  • Profiili
Pari vuotta sitten tuli hyvä syy, jota en ollut kuullut aikaisemmin:

- "Mummon muutto"

 :D
;)   :(   ^  
     \     :(
 :(  \_____o 
   = :D    ^