Kirjoittaja Aihe: Aluejoukkueet 2006-07  (Luettu 98412 kertaa)

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 9999
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #195 : 10.02.07 - klo:23:05 »
Viralliset pisteet ennen kahta viimeistä peliä:
Länsi 18p. (täydet pisteet, ennätys jo tähän mennessä AJ-turnauksissa?)
Pohjoinen 10p.
Itä 8p.
Uusimaa 5p.
Helsinki 2p.

Länsi on jo varma voittaja ja Pohjoinen, Itä sekä Uusimaa kisaavat kakkospaikasta sunnuntain peleissä. Hesan pelit loppuivat ja sen floppi oli totaalinen: kaksi tasuripuoliaikaa, kuusi tappiollista puoliaikaa ja maaliero 0-12 !

Laitetaan vielä perinteisen sarjan mukaiset pisteet näkyviin:
Länsi 3 ott. 9-1 9p.
Pohj. 3 ott. 5-0 7p.
Itä   3 ott. 4-2 4p.
Uusimaa 3 ott. 2-6 3p.
Hki   4 ott. 0-12 op.
« Viimeksi muokattu: 10.02.07 - klo:23:11 kirjoittanut Eki »
😜

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 9999
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #196 : 10.02.07 - klo:23:19 »
Lainaus käyttäjältä: taikina
Aikanaan ei naisfudista (kuulema) osattu pelata kehäkolmosen ulkopuolella - nyt taitaa olla toisin päin  ;D

Onneksi ainakin Marko Salorannan katse yltää yli kehä kolmosen http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=88640
😜

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 9999
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #197 : 11.02.07 - klo:00:06 »
Vielä lauantain otteluista.
Itä-Pohojonen 0-0, 0-0
Vähän vaisua yritystä molemmilta, Itä ehkä aavistuksen hallitsevampi, mutta Pohjosen pulustus Sportin tyttöjen johdolla piti nollan taaskin. Idällä yksi tolppaveto ja kaksi maalilinjalla pyörivää palloa, jotka Matilda Henriksson nappasi viime hetkellä. Pojoisen Kirppu Saarisella yksi tekopaikka, mutta veto meni maalivahdin syliin.

Helsinki-Länsi 0-1, 0-2
Hesa aloitti pirteästi ja sai vähäksi aikaa Lännen puolustuskannalle. Tiia Tikkasen tultua kentälle ensi jakson loppupuolella alkoi tapahtua. Hesan mv torjuu Tikkasen 25 metristä antaman tiukan vaparin yläriman kautta takaisin suoraan Julia Anderssonin nupattavaksi pystytolpan kautta maaliin. Tikkanen tekee itse toisella jaksolla kaksi maalia yksilösuoritusten päätteeksi. Toinen maali on taidonnäyte, kun hän vie pallon oikealla päätyrajan tuntumaan, huomaa Helsingin maalivahdin olevan vähän ulkona maalista ja laukoo oikean pystytolpan ja maalivahdin väliin, jolloin mv torjuu pallon omaan maaliin.

Uusimaa-Pohjoinen 0-0, 0-2
Ensimmäinen jakso tasaista vääntöä, mutta toisella jaksolla aluevalmentaja Uusitalo löysi oikean kenttäkoostumisen ja Pohjoinen hallitsi loppua kohden tehden tarvittavat täysosumat. 0-1 menee Uusimaan moken pikkiin, kun hän palloa vastaatullessaan arvoi väärin pompun ja pallo onkin yhtäkkiä hänen ja maaliviivan välissä, jonne ryntäävällä "Kirppu" Saarisella on helppo työ vetää tyhjiin. Toinen maali syntyy kauniin kuvion päätteeksi. Laitalinkki Hanne Ojanperä vie puolustajan harhauttaen pallon vasemman kulmalipun lähelle, kääntää tarkan keskityksen maalin eteen, jossa Kirppu on oikea-aikaisesti juuri ennen puolustajaa ja maalivahtia ja nuppaa 0-2.

Itä-Helsinki 2-0, 2-0
Itä sai maalihanat vihdoin auki. Kouvolan nopsa Eve Parikka pääsee vaparin (tai kulman??) jälkitilanteesta laukomaan sydämensä kyllyydestä etuylänurkkaan Hesan puolustuksen lepsuillessa. Ennen ensi jakson loppua Kuopion Minna Kiiski saa mainion keskityksen Jessi Hietaselta vas. päätyrajalta ja pääsee nuppaamaan vastapalloon taka-alanurkkaan.
Toisella jaksolla Jessi Hietanen laukoo jo 3-0 ja loppunumerot rynnii Katariina Henriksson väkisin sisään Parikan oikealta laidalta antamasta keskityksestä. Tilanteessa puolustaja ja maalivahti loukkaantuivat hieman.

Sunnuntaina on vielä kaksi maukasta peliä tiedossa: klo 11.45 Itä-Uusimaa ja klo 13.15 Länsi-Pohjoinen sekä klo 17.30 All-stars -ottelu.
« Viimeksi muokattu: 11.02.07 - klo:00:34 kirjoittanut Eki »
😜

Max

 • Libertaari
 • Viestejä: 4619
  • MSN Messenger - max123@saunalahti.fi
  • Profiili
  • Youtube
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #198 : 11.02.07 - klo:00:23 »
Lainaus käyttäjältä: taikina
Aikanaan ei naisfudista (kuulema) osattu pelata kehäkolmosen ulkopuolella - nyt taitaa olla toisin päin  ;D

Onneksi ainakin Marko Salorannan katse yltää yli kehä kolmosen http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=88640
Lainaus
- Suurin yllätys on kyllä se, että miten muut joukkueet ovat helsinkiläisiä kohdelleet. Neljä peliä, eikä yhtään voittoa tai saati edes tehtyä maalia. Aiempina vuosina se on kuitenkin ollut Helsinki, joka on näitä pelejä hallinnut, Saloranta ihmettelee.

Suosittelen tulevaisuutta ajatellen tätä minun mainitsemaa ja hyväksi havaittua ennustamismenetelmää:


Lainaus käyttäjältä: Max
Aika hyvin olisi ainakin tähän mennessä voinut tuloksia ennakoida lasemalla joukkueiden pelaajat jotka omaavat liigakokemusta   ::)

 ;D
« Viimeksi muokattu: 11.02.07 - klo:01:27 kirjoittanut Max »
Läran om god moral är den ondaste.

Robles

 • Viestejä: 598
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #199 : 11.02.07 - klo:12:18 »
Ollin oppivuodet on ikävä kyllä nyt ohi!
Helsinki tarvitsee valmentajan, joka koostaa aluejoukkueen ja saa sen pelaamaan yhteen!

Ei ole Suomen etu pelleillä ja briljanteerailla Viilman tahdissa!

Huippuvalmentaja Matikainen, Herätys!!

Sen verran mitä olen Olli Viilman joukkueiden pelaamista seurannut - ja aika monta matsia olen nähnyt - silmääni on pistänyt se, että hän peluuttaa tiettyjä luottopelaajiaan aivan riippumatta siitä, millainen vire näillä on. Taktisesti oikeita vaihtoja tai ylipäätään taktiikan muutoksia hän ei juuri tee. En tiedä onko tämä tietoinen valinta. Viilman pelaajilla saattaa olla hyvä tekniikka, mutta hän ei ole joukkuevalmentaja. Hyvistä yksilöistä ei ole tullut tässäkään tapauksessa joukkuetta. Myös pelaajien lopettamisprosentti on tietääkseni aika hälyttävä.

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #200 : 11.02.07 - klo:13:43 »
Itä päässyt vauhtiin, Uusimaa kaatui 3 - 0 (1 - 0, 2 - 0), oliskohan pelaajien oikeat paikat löytyneet, ehkä myös pelitapa saatu selkiytettyä?

Joka tapauksessa Pohjoisen on nyt voitettava Länttä vastaan vähintään toinen puoliaika ja pelattava toinen tasan päästäkseen tasoihin Idän kanssa, Idän maaliero 7 - 2, Pohjoisella tällä hetkellä 5 - 0, joten tuolla yhdistelmällä Pohjoinen olisi maalieron turvin kakkonen tasapisteiden sattuessa.

Entiset PowerHouset Helsinki ja Uusimaa rämpineet pahasti maajoukkue- ja liigapelaajineen, kertooko tämä jostain ylipäätään yhtään mitään? Jos kertoo, mitä se kertoo?

Toisaalta on hienoa nähdä Lännen ja Pohjoisen, jotka olivat aikaisemmin ihan heittopusseja (tai siis helsinkejä ja uusimaita... ::), nostaneen tasoaan, nähtäväksi jää onko kyseessä vain tilapäinen vuosikertoihin liittyvä ilmiö vai merkki painopisteen siirtymisestä - Itähän on aina menestynyt hyvin näissä turnauksissa.

Samaten on mukava nähdä, että nyt tulee maalejakin, pojanoteeraus taisi olla muutama vuosi sitten Kuopiossa, kun maaleja tehtiin vain 10 15 ottelussa, ja suurin osa niistä erikoistilanteista.

Onko Allstars-valinnoista vielä tietoa?

Edit-lisäys: Puolan joukkueessa elokuussa oli Helsingistä ja Uusimaalta yhteensä 9 pelaajaa TU17-maajoukkueessa.
« Viimeksi muokattu: 11.02.07 - klo:13:47 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Luke

 • Viestejä: 40
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #201 : 11.02.07 - klo:14:07 »

En tiedä, kuvittelenko, mutta jotenkin tuntuu, että Lintusen sana on laimentunut (engl. mellowed). Tulee mieleen, kun töissä eräs kollega alkoi vaatia kaikille lisää palkkaa, ja piti palopuheita, mutta kun hän sai henkilökohtaisen palkanlisän, loppuivat muiden puolesta puhuminen...

Voisiko Hesan ja Uudenmaan esityksiin vaikuttaa se, että aika paljon valitaan naaman mukaan, lellikkejä ym suosikkeja. Eliittiin jalkapallossa, varsinkin näköjään naisten ja tyttöjen, menee valinnat sen mukaan, oletko pikkutyttönä osannut pomputtaa ennätyksen ja olitko jo silloin suosiossa. On paljon esimerkkejä nytkin joistakin maajoukkuepelaajista, jotka eivät ole saaneet SM:ssä peliaikaa, koska eivät ole niin hyviä. Se on fakta. Esim yleisurheilussa, jos heität uuden Suomen ennätyksen vaikkapa keihäässä, niin sua tuskin jätetään maajoukkueista tai muista isoista kisoista ulos. Mutta jalkapallossa mennään kasvokertoimen mukaan. Nyt viime vuoden puolella kutsuja tuli sekä maajoukkueleireille (kakkosdivaripelaajia ja rampoja) sekä aluej.leireille (suurinpiirtein jalat poikki-tapauksia jos saan liioitella) - eli tämäkin todistaa sen, että jos joskus olet ollut jotain, olet aina sitä, vaikka pallo ei enää jalassa pysyisi, tai et edes pysty kävelemään.

Hyvin harva on niin lahjakas, että kehitys jatkuu 18-v. iän jälkeen, vaan se tasaantuu sitten. Jos viet mehut lapselta koko kasvuajan, niin 18-vuotiaana kehittyy siis vain harva heistä eteenpäin. Kun Suomen vaatimattomalla huipulla pelaa paljon lapsia (alaikäisiä), on tähdenlento lyhyt aika, ja pelaajakierto ja peli-ikä sen kuin lyhenee, koska lopettamiset lisääntyvät ja kehitys laantuu. Laantuminen vaikuttaa yleisesti koko kansalliseen tasoon. Ottakaapa esimerkkiä Ruotsista, maajoukkuepelaajia on tasaisesti mestaruus- ja ykkösdivaritasoilta, pelaajat pelaavat omaa ikäluokkaa, eikä lapset aikuisten (pääasiassa). Se on parasta jalkapallon kehitykselle. Suomessa kun halutaan, että lapset kokevat kaiken (KAIKEN) mieluiten lapsena.

Missä on muuten muut ykkösdivaripelaajat maajoukkueista?? mikä on se, mikä tekee Jypkin esim ainutlaatuiseksi, mer eller mindre? Katsokaa jälleen naapuriin ja ottakaa oppia.

Nyt voisi taas toivoa, että kukaan joka toimii valmentajana näissä joukkueissa, mistä valitaan alue- tai maajoukkuepelaajia tai on sukulaisia, ei saisi olla mukana valitsemassa pelaajia. Jos näytöt eivät riitä, takaisin kehittymään ja uudet kasvot ja varsinkin JALAT esiin. Mikäs vakio se olla pitää, jos taidot ovat sitä mitä ovat. Kyllä viime kesänkin pelit joltain alle -19v mj-pelaajilla oli ...  :'(huhhuh! Lisää uusia pelaajia !


Max

 • Libertaari
 • Viestejä: 4619
  • MSN Messenger - max123@saunalahti.fi
  • Profiili
  • Youtube
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #202 : 11.02.07 - klo:15:11 »
Edit-lisäys: Puolan joukkueessa elokuussa oli Helsingistä ja Uusimaalta yhteensä 9 pelaajaa TU17-maajoukkueessa.

Et sitten viitsinyt laittaa viimeisimmät valinnat...  ::)
Läran om god moral är den ondaste.

welttolenkki

 • Viestejä: 12
  • MSN Messenger - nikkeliallergia@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #203 : 11.02.07 - klo:15:18 »
Edit-lisäys: Puolan joukkueessa elokuussa oli Helsingistä ja Uusimaalta yhteensä 9 pelaajaa TU17-maajoukkueessa.

Et sitten viitsinyt laittaa viimeisimmät valinnat...  ::)

Tässäpä nämä TU17-maajoukkueen pelaajat.

Linda Hakala, FC Sport
Siiri Välimaa, P-Iirot
Niina Mönkkönen, HJK
Anni Ruostekoski, FC Sport
Sanna Vahtera, FC Sport
Sanna Porali, HJK
Laura Talonen, VJS
Ellen Söderlund, VJS
Teija Laiho, FC Espoo
Pernilla Nordlund, FC Sport
Hanna Emet, FC United
Emmi Alanen, KPV
Sini Ihamäki, HJK
Annika Kukkonen, HJK
Linda Ruutu, HJK
Katariina Henriksson, Ilves
Satu Kruus, FC Honka
Vilma Korkiatupa, TJK

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=80239

Max

 • Libertaari
 • Viestejä: 4619
  • MSN Messenger - max123@saunalahti.fi
  • Profiili
  • Youtube
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #204 : 11.02.07 - klo:15:27 »
Nokitan kolme kuukautta uudemmalla listalla:

Valitut pelaajat (1.1.90):
Tinja Haikka, Ilves
Siiri Välimaa, P-Iirot
Anette Sundqvist, JyPK
Niina Mönkkönen, HJK
Noora Savolainen, JyPK
Laura Talonen, VJS
Sanna Vahtera, FC Sport
Carolina Gädda, FC United
Maiju Hirvonen, Ilves
Pernilla Nordlund, FC Sport
Rebecca Björkvall, Åland United
Linda Ruutu, HJK
Arijana Leku, TuPy
Annika Kukkonen, HJK
Elina-Kristiina Myllymäki, Ilves
Tiialeena Hakala, FC Sport
Teija Laiho, FC Espoo
Emmi Mäkitalo, NiceFutis
Tiia Tikkanen, SC Raisio
Katariina Henriksson, Ilves

 ::)
Läran om god moral är den ondaste.

welttolenkki

 • Viestejä: 12
  • MSN Messenger - nikkeliallergia@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #205 : 11.02.07 - klo:15:30 »
oho, tuollaista listaa en ollutkaan huomannut :o

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #206 : 11.02.07 - klo:16:42 »
Vastaan (ehkä) tuohon laimentumiseen ja JyPKin tilanteeseen myöhemmin, mutta...

Huhut kertovat allstars-pelistä seuraavaa:

 • Idästä 5 pelaajaa mukana, kaksi Jypykkää varapelaajina ja kolme Ilvestä, joista yksi 91.
 • Pohjoisesta 6 pelaajaa, joista kaksi 90 ja neljä 91-pelaajaa
 • Helsingistä 3 + 3 = 6..., pelaajat on lueteltu HJKn sivuilla, en voi sen kummemmin kommentoida, kun en nähnyt heiltä kuin yhden pelin.
 • Länneltä listoilla yhteensä 9 pelaajaa (5 90, 4 91)

Täydennän listaa, jos kuulen huhuja ennen virallista julkaisua...
« Viimeksi muokattu: 11.02.07 - klo:16:54 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

taikina

 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #207 : 11.02.07 - klo:17:36 »
Ahh, mikä onkaan Allstars kokoonpano ?
Täytynee kait odottaa iltamyöhään...   :o

Palloliiton sivuilla olisi kyllä voinut olla joukkueen kokoonpano ennen pelin alkua  >:(

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #208 : 11.02.07 - klo:18:25 »
No niin, taas tuli lisätietoa, joka vähäksi aikaa kuohahdutti mieltäkin, mutta ei kai sillä nyt niin väliä ole. Mutta:

Allstars-otteluun on valittu 11 + 3 pelaajaa, ja varapelaajat pelaavat vain, jos joku loukkaantuu.

Nyt sitten menevät nuo valinnat vähän eri valoon, kun ajatellaan, että esim Helsingistä, tuosta ylivoimaisesta jumbosta, pelaa 3 pelaajaa kummassakin ryhmässä, ja sen yhden näkemäni ottelun perusteella siellä ei pitäisi olla ketään siitä ryhmästä - no, ehkä muut pelit ovat sitten sujuneet paremmin, toisaalta joukkue ei tehnyt yhtään maalia ja päästi 12, joten ainakaan ulkokohtaisesti päätellen näin ei ole voinut olla? Idästä pelaa 2 + 1, ja se oli sentään selkeä kakkonen turnauksessa.

Pohjoisesta pelaa 7 (2  + 5) pelaajaa, ja se oli kolmas turnauksessa, ja siltä näin pelin Itää vastaan, jota Itä hallitsi aika selkeästikin...

Lännestä pelaa 5 + 3

Ilmeisesti Uusimaalta ei sitten ole ketään? Alkaa nimittäin paikat loppua, jos saamani epäviralliset tiedot pitävät paikkansa.

Tästä kai pitäisi päätellä, että Idän yksilöt olivat huonompia kuin esim Hesan ja Pohjolan, mutta se pelasi joukkueena paremmin? No, Siinä yhdessä ottelussa nimenomaan mätti se Idän joukkuepeli ja pelitapa...

Ei kai tuolla muuten suurta merkitystä ole, mutta eiköhän nämä allstarsissa pelaavat ole saletisti mj-leireilijöiden joukossa?

Lisäystä: peli päättyi 90-joukkueen 2 - 0-voitoon (Tikkanen ja Kotiranta maalasivat)

90-kokoonpano:

Haikka (Itä); Vahtera (Po) - Kaanaa (Lä) - Hirvonen (Itä) - Montonen (Lä); Mäkitalo (Lä) - Leku (lä) - Hakala (po) - Ruutu (he); Tikkanen (Lä) - Kotiranta (He); penkillä Mönkkönen (He), Savolainen (Itä) ja Pursiainen (Itä) - saattaa olla, että astelma kentällä oli eri, mutta tuossa on nyt 4 - 4- 2 -muodossa.

91-joukkueesta ei vielä tarkempaa tietoa. Nyt on:

Kankaanpää (LÄ); Ruostekoski (Po) - Porali (He) - Andersson (Lä) - Alatalo (po); Hietanen (itä) - Alanen (Po) - Honkanen (Lä) - Mutikainen (he); Ojanperä (po) - Hamberg (po) - loukkaantunena pois Saarinen (po) ja Meller (Uusimaa), tilalle Hamberg ja Alatalo.
« Viimeksi muokattu: 11.02.07 - klo:19:45 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Fenix

 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: Aluejoukkueet 2006-07
« Vastaus #209 : 11.02.07 - klo:20:43 »
Pro Maajoukkue ja sen yhteistyökumppanit!
« Viimeksi muokattu: 29.05.09 - klo:16:04 kirjoittanut Fenix »