Kirjoittaja Aihe: "Nuori Suomi -ideologia" väärä?  (Luettu 23586 kertaa)

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: "Nuori Suomi -ideologia" väärä?
« Vastaus #30 : 15.11.06 - klo:16:21 »
No jaa, PPT voi olla myös PPP, jos sääntöä tulkitaan tiukasti - ja jos esimerkiksi vastustaja tulkitsee sitä tiukasti ja kiinnittää huomiota siihen, että esimerkiksi vastustajan tähtikuusikko häärii koko ajan kentällä - tai edes osa siitä, ja penkillä istuu sitten kuitenkin tasan kentällinen muita pelaajia.

Tällöin tietenkin vastustajan valmentaja on väärässä paikassa ja hakemassa voittoa vaikkapa turnauksen finaalissa... ;D eikä ryökäle edes usko, että "no kun ne vaihtopelaajat sanoi, että ne ei halua kentälle...niin mun oli ihan pakko peluuttaa ykköskenttää koko pelinajan" voisi olla täysin vilpitön...

Vakavasti puhuen, itselläni on kokemus piirisarjan ratkaisuottelusta C-pojissa, sovittu, että peliaika menee parettain puoliksi niillä pelipaikoilla, joille pari löytyy ja muuten sitten vähän sovellellen. Ollaan häviöllä maalilla, aikaa 15 minuuttia, joukkueen paras maalintekijä tulee vuorollaan pois ja vaihtokärki sisään. Minuutin päästä juuri kentälle mennyt kärki tulee pyytämään pois, otetaan vaihtoon ja kysytään, että mihin sattuu - "Ei mihinkään, mutta mä haluan voittaa piirimestaruuden eikä me sitä voiteta, jos minä olen kentällä ja Pekka on penkillä"

PPP voi syntyä myös, jos kiivas isä tai ärhäkkä äiti katsoo parhaaksi valvoa lapsensa etua ja oikeuksia, tietämättä, että lapsi on niistä itse luopunut...

Eli syntyy kysymys siitä kuka voi luopua tästä takuusta? Pelaaja itse yksin vai vain vanhemman suostumuksella? Miten tähteeksi jäänyt peliaika pitää jakaa?

Itselläni oli tapana pikkujunnuja valmentaessani "ajaa" pelaajia pikkuhiljaa sisään pelin vaatimustasoon - ensin harjoiteltiin muutama kuukausi, sitten pelattiin ensin 5 minuuttia (ihan hirveä jännitys, samalla ilo ansaitusta peliajasta), sitten 10 minsaa jne, ja välillä pelaaja otettiin pois, hänelle annettiin ohjeita ja neuvoja, ja sitten taas takaisin pelaamaan, ja lopulta hän pelasi puolet pelistä, ja jatkossa enemmänkin - niin se meni, mutta jos joku niuhottaa ja vaatii, että PPT käyttöön eka pelistä alkaen, niin tuohan on mahdotonta...

Ja myös FUN-lopputurnauksen säännöt saattavat aiheuttaa pelivelvollisuuden, vaikka se ei PPTn piiriin enää kuulukaan. Mitä tehdään pelaajalle, joka ei ole pelannut sääntöjen mukaista minuuttimääräänsä, mutta haluaa tulla pois? Huudetaanko: "Loukkaannu!"?

Eli ongelmana on se, että ylipäätään tarvitaan sääntöjä periaatteessa itsestään selvän asian toteuttamiseksi.
« Viimeksi muokattu: 15.11.06 - klo:16:37 kirjoittanut Matti Lintunen »
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

tiima

 • Viestejä: 354
  • Profiili
Vs: "Nuori Suomi -ideologia" väärä?
« Vastaus #31 : 21.11.06 - klo:15:38 »
2004 Ahvenanmaan taitokisojen jälkeen kävin kuumana kuin hellankoukku Huttuselle ja kumppaneille, kun muuttivat palkitsemissysteemiä eivätkä sitä etukäteen tiedottaneet. Kävimme kohtuu pitkän mielipieen vaihtelun Huttusen ja nuroisopäälliköiden kesken sen jälkeen. En vanhaa viitsi enää enenpää penkoa, muuta lupasin silloin piirimme nuorisopäällikölle pullakahvit, jos -94 ikäluokka ei jää historian viimeiseksi todella kovaksi T10 ikäluokaksi. Väitin, että taso tulee tippumaan. Ei muutos hirveästi ole vaikuttanut tuloksiin. Viime ja tänä vuonna kolme tai neljä tyttöä on alittanut 2004 syntyneen kisaennätyksen. Kultamerkkejä -94 ikäluokka teki 2004 kaikkiaan 15, joista 14 Ahvenanmaalla. Nyt kultamerkkien määrä liikkuu n. 10 tietämillä kokonaisuutena, joten ei tässä ihan vielä tarvitse pullakahveille lähteä, mutta suunta näyttää edelleen olevan se, että harjoittelu aloitetaan aiemmin, määrä ja taso on paranee riippumatta palkitsemiskäytännöistä ainakin tyttöpuolella.

Laituri

 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: "Nuori Suomi -ideologia" väärä?
« Vastaus #32 : 14.12.06 - klo:15:59 »
Boycott
« Viimeksi muokattu: 29.05.09 - klo:15:42 kirjoittanut Laituri »

462857

 • Viestejä: 73
  • Profiili
Vs: "Nuori Suomi -ideologia" väärä?
« Vastaus #33 : 14.12.06 - klo:21:59 »
Ottamatta kantaa onko "Nuori Suomi -ideologia" väärä, niin B ikäisten pelaajien hävikin torjuntaan voisi jo nykyään löytyä ratkaisu A-tyttöjen sarjasta. Siis sarjan perustamisesta ja ylösajosta.
Tämä kyllä saattaisi käydä uudeksi "aihealueeksi"

No niin ketä A-tyttöjen sarjanperustaminen sitten oikeasti palvelisi  :P.?? ... Vain isoja seuroja johon saataisiin houkuteltua porukkaa . :peukku_alas: . EI hyvä pienten kaupunkien seuroille.

Max

 • Libertaari
 • Viestejä: 4619
  • MSN Messenger - max123@saunalahti.fi
  • Profiili
  • Youtube
Vs: "Nuori Suomi -ideologia" väärä?
« Vastaus #34 : 14.12.06 - klo:22:16 »
Kai lähinnä niitä seuroja joilla on B-joukkue mutta ei naisjoukkuetoimintaa (tai ainakaan sellaista joka on luonnollinen jatke B-joukkueelle). Mielestäni ne eivät mitään isoja seuroja ole...

Mutta kuten futiskyselyistä käy ilmi ei A välttämättä mitään ratkaisisi kun ongelmat ovat muuallakin.
Läran om god moral är den ondaste.