Kirjoittaja Aihe: 94 - maajoukkue  (Luettu 435371 kertaa)

Ruleole

 • Viestejä: 1067
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1125 : 13.08.14 - klo:12:18 »
Alkulohkoon jäivät myös väestöpohjaltaan hieman kookkaammat maat Brasilia ja Kiina, vaikka molemmat maat onnistuivat saalistamaan sentään pisteitä.

Eivät olisi jäänneet A lohkossa
Suomi olis mennyt brassien lohkosta kirkkaasti jatkoon kun vastustajat olisivat sopineet paremmin. Oltais pelattu luovaafutista! Otettu kokonaisvaltaisesti yksilöt huomioon.
Taktiikassa siirrytty tekniseen pallonhallintaan minkä nämä nyt vaihtoon jääneet luovat pallovirtuoosit olisivat mahdollistaneet.
« Viimeksi muokattu: 13.08.14 - klo:12:20 kirjoittanut Ruleole »
Don't confuse my personality to my attitude. My personality is who I am and my attitude depend on who you are.

jukkapekkaseppo

 • Viestejä: 50
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1126 : 13.08.14 - klo:12:35 »
Miksi ei menty jatkoon?
- puolustuspeli omassa päässä
- pelitavassa pitäisi olla enemmän pallonhallintaa
- liian paljon samanlaisia pelaajia kentällä samaan aikaan

Hyvää yritystä ja tsemppaamista, mutta se ei yksin riitä!

Arvosanaksi 8 +

Matti Lintunen

 • The worst soccer coach in the world
 • Viestejä: 4049
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1127 : 13.08.14 - klo:13:08 »
Turnauksen "toiseksi viimeinen sija" kotiintuomisina. Ei aivan mitalipeleihin ylletty, mutta viralliset kommentit ovat varmaan tyyliä: kaaduttiin, mutta kaaduttiin sentään eteenpäin....

Sama sijoitus (15.) kuin 2006 Venäjällä käydyissä MM-kisoissa, nyt sentään maaliero vain -3 (4-7), Venäjän kisoissa -11 (1-12), joten EOM  :peukku_ylos:

Kuinka moni Suomen junnumaajoukkue on pystynyt parempaan sijoitukseen MM-kisoissa, miehet mukaan lukien?

Tutkin hiukan tuota 86-syntyneiden (periaatteessa) MM-porukkaa, ja näyttäisi siltä, että 24 pelaajasta pelaa tällä hetkellä ilmeisesti noin puolet(jos nyt Sällström enää pystyy pelaamaan) ja heistä 7 on tainnut olla jossain vaiheessa naisten maajoukkueessa, osa ei taida pelata enää ns tosissaan - enkä ole kaikista ihan varma, en esimerkiksi tiedä pelaako Tytti Porkka enää, jossain vaiheessa taisi pelata Ruotsissa. Listahan on tällainen:

Tinja-Riikka Korpela, SCR 1986
Maiju Virta, SCR 1986
Tinja Haikka, Ilves 1990
Maija Saari, Honka 1986
Niina Hyvönen, KMF 1986
Hanna Hovi, TiPS 1987
Meri Viljanen, Ilves 1986
Peppiina Pentti, HJK 1986
Tuija Hyyrynen, HJK 1988
Mirka Ruotsalainen, FC United 1986
Emmi Tiittanen, Honka 1986
Anna Westerlund, SCR 1989
Eeva Härkönen, TiPS 1987
Elina Sormunen, HJK 1987
Susanna Hokkanen, HJK 1988
Leena Puranen, HJK 1986
Essi Sainio, HJK 1986
Neea Berg, KMF 1987
Laura Hyvönen, Honka 1986
Susanna Ranta, SCR 1986
Heidi Kivelä, Ilves 1988
Sarah Engblom, Åland United 1986
Heini Tiilikainen, KMF 1987
Linda Sällström, TiPS 1988

Minusta maajoukkuepelaajien määrä on aika hyvä, mutta toki aika moni on lopettanut, vaikka olisivat nyt parhaassa peli-iässä.

Yhtään peliä en nyt katsonut, joten en voi niitä kommentoida, mutta ei kai nyt tyytyväinen voi olla, jos kaikki ottelut hävitään.

Peliä on kehuttu, ihmettelen vaan sitä, että jos joissain kommenteissa esille tulleet seikat, kuten liki summittaiset pitkät pallot (pitkä syöttö ei ole summittainen) ja keskikentän keskustan "heikkous", niin miten peli on voinut olla "hyvää", koska ilmeisesti silloin ei ole kauheasti keskikentän kautta pelattu eli jukkapekkasepon kommentti pelitapaan lienee kohdallaan?
There's one thing I tell you friend
I don't believe in supermen
Who fly through the clouds above the rest
I don't believe in the best

Grant Lee Buffalo - The Hook

Samu P.

 • Viestejä: 1227
  • Profiili
  • autiollasaarella
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1128 : 13.08.14 - klo:15:13 »
Mitä hänelle jäi käteen? Yksi ainut vapari rimaan 270min aikana. Oliko nämä Jaakonsaaren ensimmäiset peliminuutit pohjalla? Vaihdot.

Aika vahan jai kateen, jos se tuohon jai. Oli nimittain epasuora vapari joka jostain syysta paatettiin vetaa suoraan maaliin.

mursu

 • Viestejä: 623
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1129 : 13.08.14 - klo:15:54 »
Totta. Dumari seisoo vieressä käsi pystyssä ja eikun tästä mä vedän suoraan...
Toinen erikoinen tapaus ko. pelissä oli kun tuomari ei saanut selvitettyä pelaajille onko tuomio rajaheitto vai vapaapotku.

Myyrä

 • Viestejä: 2492
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1130 : 13.08.14 - klo:16:19 »
Tietty jos yritti riman kautta syöttöä. ;) Itse ei tietysti voi kehikosta tulevaa palloa jatkaa, jos ja kun joku ei ole siihen välillä koskenut.

Ruleole

 • Viestejä: 1067
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1131 : 13.08.14 - klo:16:54 »
Täällä taas ei ymmärretä luovia pelaajia. Kyllähän Nora tuossa yritti yläriman kautta mv selkään ja siitä maaliin....
Don't confuse my personality to my attitude. My personality is who I am and my attitude depend on who you are.

TJKfani

 • Viestejä: 68
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1132 : 13.08.14 - klo:22:51 »
Tämä oli ihan voitettava peli toisissa olosuhteissa. Johtoasema olisi ollut pidettävissä, mutta ihan ymmärrettävästi haettiin lisää maaleja, ja se on tietysti pois puolustussuunnan pelaamisesta. Ekalla jaksolla oltiin pahasti alakynnessä, ja Ghanan viimeistelyn taso oli onneksi heikko. Toka jakso paljon parempaa Suomelta. Kemppi  :peukku_ylos:, taas upea viimeistely.

Ei vaihdot avaukseen tehneet parannusta, mutta ei pelin taso paljon laskenutkaan.

Yhteenvetona näkisin että Heroum ja Engman ei päässeet
esille turnauksessa runsaasta peliajasta huolimatta sillä tavalla kuin olisivat halunneet koko aikana. Iskanius oli puolustuslinjassa kapteenin arvon mukaisesti kivijalka johon saattoi luottaa.
Häliselle jo kahden eka pelin perusteella syvä kumarrus. Koivisto ja Naumanen olivat näkyvästi esillä, ja vaikka aina ei tullut tilanteissa ehkä ihan parasta ratkaisua niin kokonaisuus plussan puolella. Varis teki kaikkensa, enempää ei voi pyytää.

Öling oli pirteä Ghanaa vastaan, Korea pelissä oli ehkä jännitystä havaittavissa. Keskikentän pohjalla oli valtava aukko täytettäväksi Ketojan loukkaantumisen jäljiltä, mutta junnuosaston Laaksonen pelasi eleettömän varmasti ja "wondergoal" jäi kaikkien mieleen. Jaakonsaarta on koeteltu loukkaantumisilla viime vuosina mutta ei antanut yhtään periksi Ghanalaisia vastaan.
Winter jäi vähille minuuteille, Kanada-pelin ekat 30 min hyvää duunia. Kuikkaa painoivat varmasti myös sairastelut, siitä huolimatta sisukasta taistelua. Yritti rohkeasti ratkaisuja.
Tunturi jäi valitettavan vähälle peliajalle. -96 pelaajat saavat vielä uuden mahdollisuuden yrittää uusien karsintojen muodossa. Iina Salmi oli paljon reippaampi kuin HJKn esitys liigassa tällä kaudella. Heroum oli tosiaan hehkutukseen nähden lievä pettymys.

Juliette Kemppi. 3 maalia MM-tasolla. Mitä muuta voi vaatia hyökkääjältä? Franssi jäi vähille minuuteille, kävi terhakkaasti tervehtimässä Korean maalivahtia. Danielsonille muodolliset minuutit, olisin toivonut näkeväni enemmän kentällä, tämä kausi mennyt hienosti loukkaantumisten jälkeen. Ihan vaikka Engmanin peliajan kustannuksella, kiikaritehot täysistä minuuteista huolimatta, odotin paljon enemmän.

Joukkuehengelle 10+, Valmennukselle 8. Välillä penkillä jäädyttiin eikä tehty nopeita ratkaisuja, kuten Kanada pelissä olisi pitäny.

Hieno analyysi. Kuitenkin sen verta muuttaisin että annan kyllä valmennukselle 9+.  Syystä että kaikkia syitä isoille- pienille peliminuuteille emme tiedä.
Pelialusta ekassa ja tässä viimeisessä pelissä oli kyllä pohjanoteeraus tekonurmenakin, järkyttäviä pomppuja yms., vaikutti peliin selkeästi. Toki sama alusta molemmilla
Joukkueessa monta todella tulevaisuuden tähteä, toivottavasti Andreas apinan juoksukoulu ei pääse pilamaan heitä...
Joukkue johti kahta peliä, vielä ei rutiini (juoksukunnosta ei ollut kyse) riittänyt voittoon asti riittänyt, kokemus  korjaa toivottavasti asian.
ps toivottavasti nääs tekee töitä Tamperelaisen naisjalkapallon eteen.triumviri

 • Viestejä: 987
 • Walking on the moon
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1133 : 14.08.14 - klo:08:04 »
Turnauksen "toiseksi viimeinen sija" kotiintuomisina. Ei aivan mitalipeleihin ylletty, mutta viralliset kommentit ovat varmaan tyyliä: kaaduttiin, mutta kaaduttiin sentään eteenpäin....

Sama sijoitus (15.) kuin 2006 Venäjällä käydyissä MM-kisoissa, nyt sentään maaliero vain -3 (4-7), Venäjän kisoissa -11 (1-12), joten EOM  :peukku_ylos:

Kuinka moni Suomen junnumaajoukkue on pystynyt parempaan sijoitukseen MM-kisoissa, miehet mukaan lukien?

Ainakin "vintiöt" kotikisoissa 2003( 9.) ja  U-21 Argentiinan kisoissa 2001.
"so long and thanks for all the fish"

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1134 : 14.08.14 - klo:11:59 »
Ei ole pystynyt kirjoittamaan. Aika moinen pettymys. Ehkä lähipäivinä analysoin enemmän minäkin, ehkä en. Yllättävän hyviä arvosanoja olette antaneet. Tässä minultakin pieni (tällä kertaa hävytön) pintaraapaisu:

Nyt ainakin tiedetään mitä se vaatii, olla MM-mitalisti tai edes kahdeksan sakissa. Tuossa joukkueessa oli useita pelaajia, jotka olivat valmiita. Kapteeni etunenässä!!

Ainakin tuo henkilö tulee pääsemään (myös urheilun jälkeisessä) elämässään juuri siihen tehtävään, mitä hän itse haluaa/päättää tavoitella. Tuollaiset ihmiset kun löytävät itse ne työkalut ja sen tien, mitä minkin asian saavuttaminen vaatii.  :peukku_ylos:

Kun näitä todellisia maailman huippuja jo alkaa löytymään Suomen 20v joukkueesta. Se kertoo sen, että olemme varmasti menneet eteenpäin. Toivottavasti tämä joukkue päättää yhdessä nostaa tasoaan, (pari prosenttia puolivuosittain) niin enempää ei tarvita. Ollaan lähellä. Treenatkaa ja uskokaa itseenne.

Käytännössä itse tuo työ on tehty ja tehdään seuroissa. Kun näitä talentteja löytyy sieltä sun täältä, voidaan huomata, että ainakin yksilöiden jalkapallovalmennus on mennyt eteenpäin.

Kanadan turnauksessa, suurin puute oli valmennus. Se ei ole pelaajien tasolla. (Puhumattakaan A-maajoukkueesta. Tai paremminkin, puhumattakaan valitsijoista. Miten hyvin valitsijat ovat kartoittaneet suomalaiset valmentajat?)

Tämän turnauksen valmentajilla ei ollut työkaluja tajuta, miten tuota materiaalia käytetään.

Niin se pelikirja, pelitapa. Joku sen jo aikaisemmin sanoi... ei sitä ole.

Tiedän heti äkkiseltään puolenkymmentä pätevämpää ja itseltään enemmän vaativaa (suomalaista) valmentajaa. He kaikki löytyvät seuroista tai kotisohvilta. Valmennuksen talentteja ei ainakaan ole näin pienessä maassa varaa menettää tai väärinkäyttää siten, että heitä ei pyydetä vaativimpiin tehtäviin.

Muuten meille jää maajoukkueenkin käyttöön vain joitain ...tisiä tai ...tzejä.

Ggrrrr!EDIT:
Tarkennus:  "Toivottavasti tämä joukkue päättää yhdessä nostaa tasoaan, (pari prosenttia puolivuosittain) niin enempää ei tarvita."  Siis aikuisiässä pari prosenttia puolivuosittain riittää, mutta junioreilla tasonnosto tulee luonnollisesti olla suurempaa.
« Viimeksi muokattu: 14.08.14 - klo:12:32 kirjoittanut Nääs »
"I do my best."  Maybe it is not enough.

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1135 : 14.08.14 - klo:13:33 »
Moni puhuu siitä, että olihan se saavutus päästä näihin kisoihin. Euroopasta vain neljä maata mukana. Ei Ruotsia, Tanskaa, Norjaa, mutta Suomi oli.  :peukku_ylos:

Siinä se sitten olikin.

Jääkö tämä tähän, vai tuleeko noin 5-8 vuoden päästä vielä tätä lisää ja saadaanko jo todellista syytä kuohuviiniin? Silloin tämä nyt 20v ikäluokka on parhaimmillaan.

Ei tällä kertaa tsemiä, vaan toivotan työntekoa!
« Viimeksi muokattu: 14.08.14 - klo:14:25 kirjoittanut Nääs »
"I do my best."  Maybe it is not enough.

Vilpertti

 • Viestejä: 166
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1136 : 15.08.14 - klo:14:39 »
Englannin neitojen kisatkaan eivät menneet aivan unelmien mukaan, kun jäivät alkulohkoon...

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 10000
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1137 : 26.08.14 - klo:12:43 »

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1138 : 26.08.14 - klo:14:53 »
Aijaha.

Nytkö tämä vasta tulee, kun olen jo tätä Yle-Areenasta pariin otteeseen etsinyt.

Taisin luulla, että tämän piti tulla ulos viime tiistaina.
"I do my best."  Maybe it is not enough.

Mv-asiantuntija

 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: 94 - maajoukkue
« Vastaus #1139 : 05.10.14 - klo:17:46 »
94-maajoukkueen pelit on nyt sitten pelattu. Mv-näkökulmasta voi todeta, että hyvin äkkiä löytyi maalivahdit joukkueelle. Kaikki veskarit olöivat 94-syntyneitä ja siitä iso + maajoukkuejohdolle.
Vera Varis VJS, HJK, Honka (2009-2014) 24 mo
Krista Moisio Ilves, KF10 (2010-2014) 9 mo
Martina Saari SalPa (2009) 1 mo
Jolanda Fabritius FC Nokia (2010) 1 mo
Anna Taminen TuWe (2013) 1 mo