Kirjoittaja Aihe: Kartoitetaan kiinnostuneita kirjoittajia  (Luettu 3967 kertaa)

sohovi

 • Ylläpitäjä
 • *
 • Viestejä: 1513
 • Rahoittaa Oulun ortopedien mukavan elämän.
  • Profiili
  • Sähköposti
Kartoitetaan kiinnostuneita kirjoittajia
« : 04.11.06 - klo:00:54 »
Hyvät naisfutiksen ystävät,

Naisfutis.net on nyt potkaistu käyntiin. Aikaväli idean syntymisen ja sivujen julkisen ilmestymisen välillä oli verrattaen lyhyt, joten toivottavasti kärsivällisyytenne kestää pikku-fiksailujen jatkumista.

Sivut tosiaan aloitettiin yksin foorumin voimalla. Visioissa on kuitenkin paljon muutakin. Nyt kun peli on avattu, uskaltaa taivaanrantaa jo hieman maalailla. Tulevaisuuden tavoitteena kun olisi foorumin ylläpidon ohella toimia julkaisukanavana erinäisille sarjaseurannoille, raporteille, kolumneille, pakinoille, historiikeille jne. Koska ylläpidon resurssit ja tietämys ovat kuitenkin varsin rajalliset, rekrytoimme mahdollisesta nais- ja tyttöfutiksesta kirjoittamisesta kiinnostuneita.

Sinustako kirjoittaja Naisfutis.net:iin? Haluaisimme yhteistyöhön eri puolella Suomea (ja maailmaa!) asuvien innostuneiden ja naisfutista aktiivisesti seuraavien kanssa. Emme tule vaatimaan tiedotusopin maisterintutkintoa, mutta suomen kielen tulisi taipua näppäimistölläsi kohtalaisen sujuvasti. Tietenkin sinulla tulisi myös olla joko tietämystä aiheesta, mielipiteitä naisfutiksen nykytilasta, ideoita sen kehittämiseen tai näkemystä tulevaisuudesta. Kaipaamme toki tiukkaa raportoivaa asiajournalismia, mutta myös hieman kevyempää tekstiä liittyen naisfutikseen ja sen ilmiöihin. Sinun ei tarvitse kirjoittaa minkäänlaista sopimusta, ja säilytät tekijänoikeudet omiin teksteihisi. Ei haittaa, vaikka kirjoittaisit vain silloin tällöin, sillä useammalla kirjoittajalla pyritään takaamaan se, että samalla kun jutut uusiutuvat, yhden kirjoittajan taakka ei kasva liian raskaaksi tai sitovaksi. Emme missään nimessä halua olla rasitetekijä kirjoittajalle, vaan mukava tapa ilmaista itseään ja samalla lisätä futiskansan tietoutta. -Ylipäätään siis nostaa naisfutista koskevien kirjoitusten määrää ja tasoa.

Mikä asiassa sitten on valitettavaa? -Emme voi maksaa palkkaa. Asia tietenkin voi vaikuttaa epäreilulta, miksi käyttäisit aikaa tekstien tuottamiseen ilman tuntikorvausta ja ylityölisää. Naisfutis.net perustettiin, jotta keskustelu naisjalkapallosta voitaisiin tulevaisuudessa saattaa sen ansaitsemalle tasolle. Kirjoittajien työ on tämän tavoitteen saavuttamisessa korvaamatonta, sillä niin voisimme edistää naisjalkapallon keräämää huomiota. Kaikilla meillä kun toivottavasti on yhteinen tavoite koko naisfutiksen "ruutuajan" lisäämiseksi. Julkinen, ja samalla myös kriittinen tarkastelu luo suomalaiseen naisfutiskenttään uudenlaisen vaikuttimen. Naisjalkapallo on kasvava ja kehittyvä laji, joten miksi mekin emme kantaisi korteamme kekoon paremman toimintaympäristön luomisessa?

Tehtävä ei missään nimessä ole mahdoton, joten jos sinussa heräsi edes pieni kiinnostuksen kipinä, olisimme kiitollisia jos ottaisit yhteyttä joko foorumin yksityisviestillä minuun, tai sähköpostilla osoitteeseen sohovi@naisfutis.net. Vastaan mielelläni mieleen nouseviin kysymyksiin. Toivottavasti saamme kerättyä kokoon mukavan joukon kirjoittajia!
“Like I always say, there's no "I" in team. There's a "me" though, if you jumble it up.” -Dr. Gregory House

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 9999
  • Profiili
Vs: Kartoitetaan kiinnostuneita kirjoittajia
« Vastaus #1 : 04.11.06 - klo:12:40 »
Sohovin ehdotus on erittäin kannatettava ja vain asiakirjoittelun kautta naisfutisnetin kiinnostavuus lisääntyy. :peukku_ylos:

Minua on pidemmän aikaa häirinnyt Palloliiton tapa julkaista ottelutilastot vain naisten Sm-peleistä. Voisimmeko täällä yrittää kerätä I-divarin, II-divarin, BSM ja B I-divarin ottelutilastot omiin kansioihinsa tai otsikoidensa alle. Samalla kirjoitettaisin pieni otteluraportti joka ottelusta. Useat joukkueet julkaisevat omalla saitillaan näitä tietoja ja he tuskin vastustavat tilastojen tai tekstin lainaamista, jos lähde kerrotaan. Olen omalta osaltani valmis tämän tyyppiseen työhön.


Anderson

 • Kunnianarvoisa
 • Viestejä: 356
  • Profiili
Vs: Kartoitetaan kiinnostuneita kirjoittajia
« Vastaus #2 : 05.11.06 - klo:22:20 »
Kannatetaan. Ja mukana. En kyllä tiedä vielä miten mutta silti:)
Hiinokka on paras nokka.