Kirjoittaja Aihe: Seuran futisfilosofia / pelitapa  (Luettu 3419 kertaa)

TTT

  • Ei enää.
  • Viestejä: 278
    • Profiili
Seuran futisfilosofia / pelitapa
« : 29.09.10 - klo:17:32 »
Sen verran kiinnostukseni heräsi tätä keskustelua kohtaan, että avasin topicin tänne.

[jokaisella valmentajalla ei tarvitse olla omaa futisfilosofiaa, jos seuralla jo sellainen on.]

.., mutta nyt kovasti kiinnostaa off-topicisti ne SEURAT, joilla on OMA FUTISFILOSOFIA!
Mä en vielä ole yhteenkään urallani törmännyt...

En minäkään, se ei ole yllättävää, kun olen toiminut ns periferiassa. Täällä seura = kokoelma pieniä "seuroja" eli joukkueita, jotka tekevät mitä haluavat, joilla on oma pelitapamnsa, omat tavoitteensa ja oma taloutensa eli ne ovat pieniä seuroja seuran sisällä. Ja ne maksavat siitä, että saavat käyttää seuran logoa ja edustaa sitä.
Vai onko filosofia liian iso sana? Pelitapa? Tapa pelata ja harjoitella jalkapalloa?

Taitaa olla vaan liian iso sana, jos Marian mielestä sitä ei mistään löydy. KP-75:ssä ainakin löytyy eikä varmasti olla ainoa lähialueen seura.

Lisätietoja tästä kiitos.
Mikä on esim. KP-75 ”futisfilosofia” em7sus4 ?
Entäpä me/te/ne muut... ??? 
Älä nyt suutu. Mähän vaan vittuilen.

em7sus4

  • Viestejä: 232
    • Profiili
Vs: Seuran futisfilosofia / pelitapa
« Vastaus #1 : 01.10.10 - klo:03:16 »
Puuh, kauhean pitkästi pitäisi ruveta kirjoittamaan.  :) Lyhennetään rutkasti ja vastataan niin päin, että seurasta pitäisi mielestäni löytyä selkeästi kerrottuna mitkä ovat sen toimintaa ohjaavat kokonaistavoitteet. Yhtenä esimerkkinä tässä tapauksessa se, että KP-75 on kasvattajaseura ja varsinainen kilpatoiminta tapahtuu PKKU:n alla. Sitten tietenkin kyseiset tavoitteet pitää pilkkoa osiin ja kertoa miten niihin tavoitteisiin aiotaan päästä.

Kuitenkin kun puhutaan fudisfilosofiasta niin useimmiten kai tarkoitetaan sitä mihin suuntaan haluamme pelaajia kehittää ja miten nämä pelaajat pelaavat sekä yksilöinä että osana joukkuetta. Vai olenko väärässä?
Jos tästä on kyse, niin silloin seuralla täytyy olla selkeä linja valmennuksen suhteen, jotta pystyttäisiin puhumaan seuratason futisfilosofiasta. Tästä vaikka esimerkkinä yksittäisen pelaajan kohdalla systemaattinen taitopäivien tärkeyden korostaminen ja taitomitalien arvostaminen. Joukkuetasolla taasen se, että kaikki pienen kentän joukkueet pelaavat samalla pelisysteemillä, jolla pyritään jatkumona opettamaan tietyntyylistä pelitapaa ikäluokasta riippumatta. Nyt nukkumaan.  :D

http://www.kp-75.fi/seura/seuran_toiminnan_ohjaus/

Vastasinko TTT edes osittain kysymykseesi? :)

Näääs

  • Viestejä: 163
    • Profiili
Vs: Seuran futisfilosofia / pelitapa
« Vastaus #2 : 15.02.16 - klo:09:10 »
http://www.iltasanomat.fi/koripallo/art-1455424762362.html

Niin, se asenne?

Joku varmaan on tässä tapahtumassa pelaajan puolella. Minä en olisi. Varsinkin, kun kyseessä on ammattilainen. Eikä tietenkään puhuta siitä, että pelaaja unohtaa pelipaidan kotiin. Vaan siitä, ettei se harmittanut häntä itseään oikeastaan ollenkaan. Tällaiset pelaajat on jokaisessa joukkuelajissa enemmän tai vähemmän esillä, aina silloin tällöin. Puhutaan hyvistä ja tärkeistä "pukukoppipelaajista." Sellaisia eivät ole ne pelaajat, jotka näkevät vain itsensä. Rehellistä ja oikeanlaistakin ylpeyttä saa olla. Mutta selkeät häiriötekijät kannattaa poistaa, (luonnollisesti ensin yritetään keskustelemalla) vaikka parhaita olisivatkin.

Annan kyseiselle valmentajalle, ne tavalliset kolme tähteä.  :peukku_ylos: :peukku_ylos: :peukku_ylos:


(En löytänyt sopivampaa otsikkoa, niin laitoin tänne.)
I do not read books about football. I write them.