Asetetaan tavoite A: Ongelmakohtien selvitys.
1. Miksi pelaajat lopettavat B-iässä ja varhaisessa naisiässä? Ei enää "kivoja maximaisia teorioita", vaan kattavat kyselytutkimukset.
Asetetaan tavoite B: Vain erittäin hyvät naiset pelaa liigaa. Juniorit pelaa junnupelejä muutamaan yksilöä lukuunottamatta (kuten esim. Veikkausliigassa?). Liigassa on kivasti yleisöä, joka koostuu paljolti futista pelaavista/pelanneista tytöistä perheineen.
1. Naisten liigasta kapea huippusarja (6-8 joukkuetta), johon ei junnut tasonsa puolesta enää mahdu
2. Pelataan 22 sarjakierrosta 20 pelaajan ringillä (tai ehkä jopa parempi amerikkalainen 18+4 pelaajan sääntö). Ajattelutapa siitä, että vain liigapelaaja voi kehittyä ja pelata junnumajussa romutetaan. Vältetään myös se, että liigaseuroista tulee "jumppakerhoja", jossa tärkeätä on harjoitella itsensä kuntoon eikä pelata huippufutista***
3. Palloliitto ei pysty tukemaan suoraan taloudellisesti, mutta tulee tehdä se välillisesti seuraavin keinoin:
- Lobbaaminen medianäkyvyyden puolesta; etenkin TV-näkyvyys (urheiluruudt ja suorat pelit)
- Liitto markkinoi sarjaa tyttöjunioreille omissa tapahtumissaan
4. Seurat:
- Joku "huippuseurojen" (uuh/uhh) palkatusta henkilöstöstä vastaa XX % ajastaan naisten joukkueen auttamisesta. Pääasiallisena tehtävänä naisten joukkueen taustaryhmän kasvattaminen.
- Seurat markkinoivat omaa naisten joukkuettaan tehokkaasti omille ja omaan alueen muiden seurojen tyttöjunnujoukkueille.
Asetetaan tavoite C: Määritellään juniorimaajoukkueiden ensisijainen tarkoitus yksiselitteisesti.
1. Onko juniorimaajoukkueiden ensisijainen tarkoitus
- muutaman valioyksilön löytäminen tulevalle naisten majulle? VAI;
- ison määrän varsin hyvien pelaajien tuottaminen?
Asetetaan tarkempi toimintastrategia valitun tavoitteen mukaisesti.
2. Painotetaan pelaajille, että voi juniorina kehittyä huippupelaajaksi yhtä hyvin divarissa, lähiseudun pikkuseurassa kuin (penkillä) liigajoukkueessa.
-----------------------------
*** Jumppakerhoilmiö on hieman kaksijakoinen. Sinänsä upeata, että nuoret naiset käyvät niissä ja nämä ovat juuri ne joiden varassa futiskulttuurin laajeneminen on. Mutta ehkä huippufutiksen kannalta tarkoituksenmukaisempaa olisi, että pääsarja tähtäisi muuhun toimintaan ja sarjat sen alapuolella pyrkisivät tarjoamaan tarpeeksi hyvää toimintaa vaativille jumppailijoille.