Kirjoittaja Aihe: 1998 - maajoukkue  (Luettu 226286 kertaa)

HAT

 • Viestejä: 895
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #60 : 09.07.14 - klo:13:19 »
Nykyään rahaa on huomattavasti enemmän ja kolme päätoimista valmentajaa ja yksi fysiikkavalkku.

Ruleole

 • Viestejä: 1067
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #61 : 09.07.14 - klo:13:31 »
Nykyään rahaa on huomattavasti enemmän ja kolme päätoimista valmentajaa ja yksi fysiikkavalkku.
Majuvalkut pitää yhteyttä seuroihin, on kehittämässä koulun kanssa aamutreenejä, monet pelaajat osallistuvat ristiinrastiin talentti, piiri, alue ja eri majuryhmiin. Tapahtumien määriä riittää. Näille suosikeille jopa liikaa.

Tämä johtaa siihen, että jos puudeleistä ei tule peluuria niin niiden takaa ei olekkaan tulossa muita kun ne ovat kyllästyneet odottamaan tilaisuutta.
« Viimeksi muokattu: 09.07.14 - klo:14:46 kirjoittanut Ruleole »
Don't confuse my personality to my attitude. My personality is who I am and my attitude depend on who you are.

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #62 : 09.07.14 - klo:17:15 »

Jonkin aikaa palstaa seuranneena en voi kuin ihmetellä toimintatapaa, joka toistuu ikäluokasta toiseen. Menestyksen hetkellä voi tulla joitain kiitoksen sanoja, mutta muutoin tapa kommentoida asioita on kovin negatiivinen ja osittain jopa ala-arvoinenkin. Aika monen nimimerkin sanojen takaa on havaittavissa kovin kyyninen asenne suomalaiseen jalkapalloon ja sen mahdollisuuksiin. Tällä tavoin asiat tuskin eteenpäin menevät!

Niin tässä, kuin muissakin ikäluokissa, on paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia, mutta varmasti paljon myös asioita, joita tulee kehittää. Toivoisin, että me aikuiset kuitenkin antaisimme nuorille pelaajille mahdollisuuden kehittää sekä itseään että joukkuetta; kovin alussahan maajoukkuetoiminta tässäkin ikäluokassa on. Suurin osa pelaajista on varmasti täysin omistautuneita jalkapallolle, joka vie suurimman osan heidän vapaa-ajastaan!

Rajujen yleistysten ja kovin negatiivisen kommentoinnin sijaan toivoisin kokonaan toisenlaista tapaa tuoda asioita esille. On rehellisesti nähtävä ne asiat, joissa tulee kehittyä, mutta positiivinen asenne ja kannustaminen ovat kuitenkin ne, jotka asioita vievät eteenpäin!


Negatiivisuus tulee siitä, kun täällä (valitettavasti) tehdään perusasiat Palloliiton taholta väärin. Mennä nyt sitä sitten kehumaan ja kannustamaan.

Ja mistä menestyksestä puhut? Tarkenna.

Kun joidenkin juniorijoukkueiden (väliaikaiset) voitot, eivät vielä ole suomalaisen jalkapallon todellista menestystä. Sitä mitataan  vasta A-maajoukkueiden osalta.

Mitä tulee potentiaaliin, niin sitä on ollut aina. Skeptisyys ja kyynisyys tulee siitä, kun täällä ei olla päästy yhtään eteenpäin, vaikka A-maajoukkuetoiminta on yli sata vuotta vanhaa. Valonpilkahduksia pilkahtelee, mutta oikeasti valoa ei ole näkyvissä.

Paapomalla Pöllöliittoa, piirien toimintaa, maajoukkuevalmentajia tai pelaajia, ei päästä minnekään. Kun kuitenkin ollaan kaukana todellisesta menestysjalkapallosta.

Usko huviksesi, että heti kun Palloliitossa alkavat tekemään todellisia oikeita toimenpiteitä, niin monen foorumistin positiivisuus ja kannustaminen alkaa näkyä.

Kun tilanne nyt on mikä on, ei Suomessa edes kannattaisi jalkapalloa (menestysmielessä) harrastaa.


On totta, että kokemukseni ja näkemykseni ei riitä siihen, että pystyisin ottamaan edellä esitettyihin väitteisiin kantaa suuntaan toiseen. On kuitenkin ilo kuulla, että kritiikin ei ainakaan tarkoitus ole kohdistua pelaajiin tai ikäluokkiin. Sarkasmissa tai sen tyyppisessä kommentoinnissa on kuitenkin omat vaaransa.

Tässä kohdassa en malta olla sanomatta, että kyynisyys ja asioista erimieltä oleminen ovat kaksi täysin eri asiaa. Avointa keskustelua ja kritiikkiäkin tarvitaan, mutta sen toivoisi olevan rakentavaa. Yksi asia, missä varmasti annetaan etumatkaa muille, on maajoukkuetapahtumien vähäisyys. Raha tai sen puute on kuitenkin asia, johon tuskin kenelläkään meistä on mahdollisuus vaikuttaa.

Annetaan joka tapauksessa pelaajille ikäluokasta riippumatta heidän ansaitsemansa kannustus ja tunnustus!


Olet kirjoittanut kaksi viestiä, maajoukkue (1998) osiossa.

Haluat kannustusta siksi, kun sinulla on oma lehmä ojassa.

Huomioi, että maajoukkuepelaajia ei tehdä maajoukkueissa, vaan seuroissa.

Pelaajat tehdään, heidän taitotasoaan kehitetään ja ylläpidetään seuroissa. Ei missään päin maailmaa, palloliitoissa oikein mitään voida tehdä, kun pelaajat kuitenkin ovat seurojen käytössä. Kun tämä on yleisesti ja myös Suomessa tiedossa, niin miksi asialle ei täällä tehdä yhtään mitään? Ei vaan tunnusteta sitä tosiasiaa, että muualla käytetään resulsseja järkevämmin.

Seurojen toimintaa ja erityisesti valmennuksen tasoa tulisi kehittää ja rahaa siihen Palloliitolla kyllä olisi.

Pallopiirit voisi (jopa) lopettaa ja käyttää vapautuneet resulssit ja varat, seurojen valmennuksen kehittämiseen.

Muualla seurojen toiminta koetaan maan yhteiseksi tekemiseksi ja sitä kehitetään koko maan etuna, (maajoukkueen) tason nostaminen tavoitteena.

Pidät maajoukkuetapahtumia liian tärkeinä.

Resulssit tulee kohdistaa seuroihin. Näin tehdään muualla.
"I do my best."  Maybe it is not enough.

..

 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #63 : 09.07.14 - klo:17:39 »
Siinä olen kansssasi samaa mieltä, että perustyö tehdään muualla kuin maajoukkueissa. Yksilöistä huolimatta jalkapallo on kuitenkin joukkuelaji, jota ei voida viedä eteenpäin ainoastaan yksilöä kehittämällä, vaikka sekin toki tärkeää on.

kiira_s_tuli

 • Viestejä: 3757
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #64 : 09.07.14 - klo:17:54 »
Asiaa. Kaikki lähtee seuroista ja osaavista valmentajista seuroissa. Ei niin pientä seuraa ole etteikö pelaaja siellä voisi kehittyä huipulle.

Puhutaan isoin otsikoin yksilökeskeisyydestä. Näyttäkää yksikin iso seura missä tämä toteutuu. Todellista yksilökeskeistä valmennusta löytyy kyläseuroista, jossa kaikki oheisharjoittelutkin voidaan hoitaa keskitetysti.

Ja mitä tuohon 'joukkuelaji' juttuun tulee niin majuissa ajetaan yhtä systeemiä, mikä kenties helpottaa pelaamista majuissa, mutta se on kuitenkin vain ja ainoastaan yksi vaihtoehto.
« Viimeksi muokattu: 10.07.14 - klo:03:02 kirjoittanut kiira_s_tuli »
"If I wanted you to understand it, I would have explained it better." Johan Cruyff

Myyrä

 • Viestejä: 2490
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #65 : 10.07.14 - klo:08:49 »
Voi hyvä tavaton. 98 lahjakkain ryhmä kuin koskaan. Tätä on saanut lukea vuodesta toiseen.

Kertokaa kuinka MM, MS, AJ. Ovat testanneet pelaajansa esimerkiksi näin. 1v2 tilanne ahtaassa, Emme koskaan pääse ei missään ottelussa pois 2 pelaajan puristuksesta. Sinne töksähtää. Miten joku pelaaja voi pelata "majutasolla" jos vasen jalka tai oikea jalka ei saa palloa lentämään 50 metriä? Kuinka ja milloin "ajattelemme" pelaamisen ylemmälle, uloimmalle jalalle. Lähes kaikki syötöt "majutasolla otteluissa on harvinaisuus kun seuraamme peliä ja sen syitä miksi se näyttää tökkimiseltä. Emme hallitse pelinlukua tulemalla helposti pelattavaksi. Kun emme osaa ennakoivaa pelitapaa niin aina on kiire, ja sen vuoksi emme myöskään kykene pallonhallinta peliin.

Puhumme nyt 98 tai mistäkin ikäluokasta, niin samat ongelmat toistuu. Sen vuoksi kysenalaistan valmentajia maajoukkuetasolla, jotka pyörivät vuodesta toiseen kiinnittämättä huomiota näihin ongelmiin. Ymmärrän että vuodessa ei saada mitään aikaan, mutta kun 2-5 vuodessa ei hommaa ole edes aloitettu. Esimerkiksi naisten sekä 20 kymppisten joukkueessa nämä ongelmat olisi pitänyt jo korjaantua. Sen vuoksi en voi ymmärtää että samat valmentajat siirtyvät uuden nuoremman projektin vetäjiksi.

Hyvät ihmiset. Puhumme maajoukkue tasosta. Nyt on samaa odotettavissa myös jatkossa.

Joku puhuu suosimisesta sekä hyvä veli systeemistä. Majuvalmentaja ei kommentoi ja iloitse  Twitterissä, jonkun seuran voitosta. Pitäisi pikkasen ajatella, vaikkakin onhan tuokin tiedossa. ;)

Onko kellään tiedossa leirille valittujen listaa. Näköjään ensi viikolla 14.7_ alkavaksi.?
« Viimeksi muokattu: 10.07.14 - klo:08:55 kirjoittanut Myyrä »

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 9999
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #66 : 10.07.14 - klo:11:17 »
.........................................................
Onko kellään tiedossa leirille valittujen listaa. Näköjään ensi viikolla 14.7_ alkavaksi.?

Tämä on sitten mennyt ohi kiireessä  ::)

Assistonto

 • Viestejä: 551
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #67 : 10.07.14 - klo:12:27 »
1.-3.9. seuraava leiri tällä ikäluokalla

jukkapekkaseppo

 • Viestejä: 50
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #68 : 10.07.14 - klo:15:07 »
myyrä ja kiirastuli ovat asian ytimessä, ei kai vaan sama henkilö?  :peukku_ylos:

pelaajan henkilökohtainen taito,pelikäsitys,pelin rytmittäminen.
maajoukkueeseen pääsyyn riittää yksi vahva osa-alue,kestävyys tai nopeus.
pelaamiseen pitäisi saada vaihtoehtoja,lyhyttä/pitkää syöttöä,nopeaa/hidasta hyökkäämistä.

ohilaukaus

 • Viestejä: 1127
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #69 : 10.07.14 - klo:22:18 »
Valitettavasti suomalaisessa futiksessa onnistutaan tappamaan pelaajien luovuus liian aikaisella seuramenestyksen hakemisella. Pitäis olla paskan väliä, miten 12-vuotiaat pärjää jossain Stadicupissa, sen sijaan oleellisempaa pitäis olla yksilöiden luovan pelaamisen tukeminen ilman liiallista orjuuttamista johonkin tiettyyn pelisysteemiin.

Myyrä

 • Viestejä: 2490
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #70 : 10.07.14 - klo:22:32 »
Tämän vuoksi emme näe kentällä yleensä mitään Extraa.
« Viimeksi muokattu: 11.07.14 - klo:07:58 kirjoittanut Myyrä »

Nääs

 • Viestejä: 451
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #71 : 11.07.14 - klo:09:26 »

Siinä olen kansssasi samaa mieltä, että perustyö tehdään muualla kuin maajoukkueissa. Yksilöistä huolimatta jalkapallo on kuitenkin joukkuelaji, jota ei voida viedä eteenpäin ainoastaan yksilöä kehittämällä, vaikka sekin toki tärkeää on.


Kyllä tulisi keskittyä (vain) yksilöiden kehittämiseen!

Ja kun se työ tehdään seuroissa, niin siihen pitäisi (Pallostoliitonkin) panostaa.

(Ei huippupelaajia ja sitä kautta huippujoukkueita, tule pelikäsitystä tai taktiikkaa opiskelemalla, vaan henkilökohtaisia taitoja kehittämällä.)

Kiirastulin kommentti osui naulan  kantaan.   :peukku_ylos:
« Viimeksi muokattu: 11.07.14 - klo:09:35 kirjoittanut Nääs »
"I do my best."  Maybe it is not enough.

jukkapekkaseppo

 • Viestejä: 50
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #72 : 11.07.14 - klo:12:42 »
Eihän seuroissa mistään muusta enää puhutakkaan kuin yksilöiden kehittämisestä, mutta se jää puheen asteelle.
11 yksilöä, mites joukkuepeli.
Opettakaa myös erilaisia pelitapoja pelaajille(15-17v), pitää pystyä myös pelaamaan vastustajan pelitapaa vastaan.
Perustaidot pitää olla kunnossa jo 15-vuotiaana.
Ilman pelikäsitystä ja erilaisia pelitapoja tuo pelaaminen on robottimaista.
jokainen joukkue liigassa taitaa pelata jo kuin maajoukkueet?
« Viimeksi muokattu: 11.07.14 - klo:12:44 kirjoittanut jukkapekkaseppo »

Eki

 • Yleisvalvoja
 • Viestejä: 9999
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #73 : 03.10.14 - klo:16:05 »
EM-karsintataival alkaa 98-ikäluokalla Virossa. Joukkueessa on useita 99-syntyneitä.

TU17-majuvalinnat:
Milla-Maj Majasaari NiceFutis (mv)
Sonja Rajatalo  FC Honka (mv)
Alina Schrey TPS
Julie Forss Ilves
Tessa Rinkinen PKKU
Elli Pikkujämsä TPS
Roosa Toivanen VJS
Jade Bergius Ilves
Aada Peltoniemi TPS
Eveliina Summanen PEPO
Eva Nyström FC Viikingit
Amanda Rantanen PK-35
Emma Peuhkurinen ONS
Annika Haanpää TPS
Alina Kosunen  VJS
Emilia Ukkonen VJS
Aino Kröger WJK
Jutta Rantala NiceFutis

Suomen ottelut:
Perjantai 17.10 klo 15.00 Suomi  - Bosnia ja Hertsegovina, Rakvere City Stadium, Rakvere
Sunnuntai 19.10. klo 15.00 Viro – Suomi, Kadrioru Staadion, Tallinna
Keskiviikko 22.10. klo 15.00 Suomi – Puola, Rakvere City Stadium, Rakvere

Palloliiton uutinen

Myyrä

 • Viestejä: 2490
  • Profiili
Vs: 1998 - maajoukkue
« Vastaus #74 : 03.10.14 - klo:18:23 »
OHO nyt valmennus on alkanut puhua pallonhallinta pelistä. Ihmeiden aika ei ole ohi! :tuoppi:

Kyllä kannattaa jyrsiä tuosta täällä forumilla. Jotain on mennyt perille! No peli sen sitten näyttää, kun on kiire jo tuonne ykköskoriin. MS tuo on nuorten pelaajien kehitysryhmä. Viis tuloksesta!