Uudet nettisivut

Joukkueen nettisivut ovat muuttaneet, ja löytyvät jatkossa osoitteesta www.oyus.fi/futsal

Myös OYUS:n seuran nettisivut löytyvät uudesta osoitteesta: http://www.oyus.fi/

Tätä sivustoa ei enää päivitetä!

Posted in Aiheeton käyttäjältä admin. No Comments

OYUS tekee uuden aluevaltauksen: joukkue mukana Nallikari Beach Soccerissa 29.-30.6.

OYUS siirtyy kesäkuun lopulla parketilta hiekkarannalle ja osallistuu Nallikari Beach Socceriin. Mukana saatetaan nähdä vierailevia tähtösiä ja yllätysvahvistuksia. Teema on kuitenkin sama kuin aina ennenkin: kaikki pelit lähdetään tietenkin voittamaan!

Viime kesänä hiekkaa varpaiden välistä saatiin jo kaivella samaisen häppeningin tuomarointitalkoiden yhteydessä, joten uutta alustaa on jo varovaisesti tunnusteltu.

Joukkue jatkaa aktiivista treenaamista Pohjankartanolla toukokuun loppuun asti. Tähän asti on vielä mahdollista tulla tutustumaan lajiin ja antamaan näyttöjä höntsäilyn lomassa. Koska kuitenkin monella pelaajalla futiskiireet painavat päälle, tulee harjoittelu kesällä olemaan satunnaisempaa. Toisaalta myös taustoille tiiviin ensimmäisen liigakauden jälkeen parin kuukauden hermoloma tehnee pelkästään hyvää. Loppukesästä jatketaan jälleen täydellä teholla, kunhan Oulun kaupungin vuoroasettelut selviävät!

OYUS mestariksi!

OYUS haki Jyväskylästä opiskelijoiden suomenmestaruuden!

Voittoisa tiimi (kuvasta puuttuu Yhdysvaltoihin lauantaina matkannut Elisa Nurmi, huoltaja Lotta Lumpo-Räsänen sekä juomahuoltovastaava Senni).

Pe 27.5. klo 21:00 OYUS – JY (Huhtaharju) 5-0 (1-0)
1-0 Niina-Kaisa Sariosalo (Jenna Vaara)
2-0 Sofia Husso (Elisa Nurmi)
3-0 Sanna Tikkanen
4-0 Elisa Nurmi (Jenna Vaara)
5-0 Sanna Tikkanen (Niina-Kaisa Sariosalo)

La 28.4. klo 12:00 ACE – OYUS (Vaajakoski) 0-3 (0-3)
0-1 Jenna Vaara (Saila Markkanen)
0-2 Jenna Vaara (Pia Puhakka)
0-3 Jenna Vaara (Sofia Husso)

La 28.4. klo 18:00 JY – OYUS (Vaajakoski) 1-4 (1-1)
1-0 Heidi Saarnio
1-1 Sanna Tikkanen (Saila Markkanen)
1-2 Sofia Husso
1-3 Saila Markkanen (Jenna Vaara)
1-4 Jenna Vaara

Su 29.4. klo 15:30 OYUS – ACE (Monnari) 1-1 (1-1)
1-0 Sanna Tikkanen (Jenna Vaara)
1-1 Jenni Laatikainen (Sini Lauermaa)

Lisärapsaa odotellessa voi lukea vaikkapa maalikunkku-Jepen mietteitä kisajärjestäjän sivuilta: http://www.osmfutsal.net/uutiset.html?74

Tags: , , , ,
Posted in osm käyttäjältä admin. No Comments

Kisaennakko OSM 2012

Ensimmäinen auto starttasi jälleen kerran vuosittaisiin opiskelijoiden futsalin SM-kisoihin pienessä jännityksessä siitä, ehtiikö Ninnu Kiinasta mukaan ja mahtuvatko Nurtsin laukut peräkonttiin. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin, mitä nyt jouduttiin todistamaan ikävää kolaria ja rekan päätymistä kyljelleen ojaan edestä. Muutkin autot ovat todistettavasti jo puolen matkan paremmalla puolen, joten manageriaali uskaltaa kirjoittaa kisaennakon ennen virallista nap timeä.

Kisoissa ei naisten sarjassa taaskaan ole runsaasti osallistujia, sillä meidän lisäksi parketeilla (ja matolla) nähdään Jyväskylän yliopiston joukkue sekä Naisten futsal-liigaa myös pelannut ACE, joka on myös viimevuoden mestari. Ehkä muut joukkueet ovat kavahtaneet hurjan kovaa osallistujien tasoa, mutta useampikin tiimi olisi ollut kiva kohdata. OYUS:n tavoite kisoissa on luonnollisesti saada kultaset mitalit sunnuntaina kaulaan, mutta kumpikaan vastus ei varmasti anna pisteitä helposti!

Aiempiin kisareissuihin verrattuna pelaajat ovat rungon osalta samoja kuin jo 2010, mutta pieniä muutoksia on tapahtunut. Lisäksi ryhmä koostuu ainoastaan läpi talven liigajoukkueen mukana treenanneista pelureista. Lisävahvistuksena viime hetkellä löydettiin aito Jyväskylän tyttö Katri, joka toimii paitsi ihmisnavigaattorina, tarjoaa myös tärkeää voimaa peliin. Ensikertalaisia kisoissa ovat myös Saila ja Tarja. Ensimmäistä kertaa ikinä myös Jenna on muistanut huhupuheiden mukaan omat säärisuojansa (espoolaisittain syndit, Nurtsin huomio) kassiin.

Pelinro Nimi
4 Pia Puhakka
5 Saila Markkanen
7 Niina-Kaisa Sarjosalo
8 Jenna Vaara
9 Elisa Nurmi
12 Sanna Tikkanen
13 Sofia Husso
6 Katri Kemppainen
2 Tarja Alakoski

Lisäksi päävalmentajana häärii totutusti Pauli Leviäkangas apunaan Tauno Taipaleenmäki. Myös kahta viikkoa liian aikaisin valmistunut Lotta Lumpo-Räsänen nähtäneen maskottinsa kanssa huoltojoukoissa lauantaina ja sunnuntaina.

Pelejä Jyväskylässä on perjantaista sunnuntaihin. Mikäli liikut huudeilla, tervetuloa seuraamaan matseja! Sunnuntain peli on näkyvissä aikanaan myös netin kautta ilmaisena livestriiminä TÄÄLTÄ.

Pe 27.5. klo 21:00 OYUS – JY (Huhtaharju)

La 28.4. klo 12:00 ACE – OYUS (Vaajakoski)

La 28.4. klo 18:00 JY – OYUS (Vaajakoski)

Su 29.4. klo 15:30 OYUS – ACE (Monnari)

Koko turnauksen otteluohjelma löytyy osoitteesta: http://www.osmfutsal.net/uutiset.html?54

Maalijuhlia olisi toivottavaa nähdä myös tässä turnamentissä!

OYUS julkaisee kaudelle 2012-2013 tyttökalenterin

OYUS julkaisee kaudelle 2012-2013 varainhankintaa vauhdittamaan ns. tyttökalenterin. Kalenterin teemaa ei ole vielä päätetty, mutta muutama pelaaja on jo lupautunut mukaan, kunhan säädyllisyyden rajoissa pysytään.

Joukkueen kapteeni Sarjosalo kannustaa muita projektissa: “Tosi kiva ja positiivinen juttu! Toivottavasti kaikki suhtautuu tähän hyvällä asenteella!”

Idea kalenterin tekemiselle lähti nousseista kuluista. Myös muiden naisjoukkueiden esimerkki esimerkiksi salibändyn ja jääkiekon puolelta helpotti päätöstä. Naisten futsal-liigan osallistumismaksu nousee Palloliiton ilmoituksen mukaisesti tulevalla kaudella 700 eurosta 1050 euroon, joten jokainen kalenteristakin saatu euro menee suoraan tarpeeseen.

Joukkueen pelaaja/manageri S. Husso kommentoi kasvaneita kuluja: “Viime kaudella Kooma -fanipipot tekivät mukavasti kauppaa, joten varainhankintaa päätettiin vauhdittaa oheistuoterepertuaarin laajentamisella. Kaikki maksaa koko ajan enemmän. Bussimatkat maksaa enemmän kun bensaki maksaa. Kahvio ei tuota yhtä hyvin, kun kahvin hinta nousee. Tämä sarjamaksun nosto oli vaan ihan viiminen niitti arkkuun. Viime kaudellakin piti ostaa rumat lämmittelypaidat vaan koska ne oli halvat.”

Myös valmennuskaksikko Leviäkangas & Taipaleenmäki ilmaisi kiinnostuksensa kalenteripojiksi ryhtymiseen, joten nyt joukkueella on entistä suuremmat paineet saada tulevan kauden rosteriin vähintään 12 pelaajaa mahdollisimman nopeasti.

Kalenterin hinnaksi muotoutunee n. 10€, ennakkotilaukset ja kyselyt voi lähettää osoitteeseen oyusfutsal@gmail.com (Mainitsethan viestissäsi kalenterien määrän!)

Koska kalenterissa mitä ilmeisemmin vilahtaa muutakin kuin nilkkasukat, niin joukkue on jo alkanut treenaamaan itseään kalenterikuntoon Raksilan jäähallilla portaiden ja hoovereiden parissa!

Tags: , , , ,
Posted in Aiheeton käyttäjältä admin. No Comments

OYUS-FTK 5-7 (2-3)

Kooste ottelusta:

OYUS – Oulaisten Huima 4-3 (2-0)

Jo useaan otteeseen tänä vuonna kohtaamamme Oulaisten Huima tuli kohdattua taas Oulun Urheilutalolla, tämän kauden toiseksi viimeisessä kotipelissä. Edellisistä peleistä OYUS oli ottanut oppia ja pelasi tällä kertaa erän alun vahvasti ja pääsi nopeasti 1-0 johtoon pommittajamme Sanna Tikkasen hienolla vaparimaalilla. Maalin jälkeen Huima alkoi jostain syystä hieman peruutella ja Niina-Kaisa Sarjosalo pääsi pariinkin otteeseen kuljettelemaan palloa ihan rauhassa vetopaikoille, joista toinen heilahti maalivahdin selän taakse. Näin OYUS siirtyi mukavaan 2-0 johtoon. Ensimmäinen erä pelailtiin siinä sitten loppuun suht tasaisissa merkeissä. Huiman tytöt ovat taitavia, mutta heillä tuntuivat keinot loppuvan jokseenkin kesken, eikä maalissa torjunut Suski ollut yllätettävissä, vaikka muutamaan tiikerihyppyyn joutuikin venymään.

Toiselle puoliajalle kentälle saapuikin sitten vaisumpi ja passiivisempi OYUS. Pallo ja jalka liikkuivat ensimmäistä erää hitaammin, ja alakerran rakentelut tyssäsivät yhä useammin oulaistelaiskarvaukseen. Juuri kun valmentaja Pauli Leviäkangas ehti huutaa, että nyt pitäs pelata tai tulee maali, maali tuli. Puolustusalueen sähläyksen jälkeen Oulaisten Huiman paras pelaaja Veera pääsi tulittamaan yläbörsään niin että verhot heiluivat. Ja ei kauaa puntti tutissut, kun Veera rankaisi toisen kerran hienolla pikkutsipillä läpiajon päätteeksi. Näin peli oli äkkiä tasan eikä tilanteita pystytty rakentamaan ensimmäisen erän tavoin, koska Huiman aktiivisempi karvaus tappoi OYUS:n pallollisen pelin. Tätä tuskailua kesti ikuisuudelta tuntuvan tovin, kunnes Amira Bushnaief sai ohjattua Sanna Tikkasen vaparin maalin edestä verkon perukoille. Voi sitä vapautumisen määrää, voi laatua sen!

Loppumetreillä Huima sai vielä tasoitettua pelin, mutta onneksi heti seuraavasta aloituksesta Elisa Nurmi päästi OYUSsilaiset ja lukuisat kannattajat piinasta ja täräytti taululle loppulukemat 4-3 Jenna Vaaran upean esityön jälkeen. Loppuminuutit pelattiin kypsästi OYUSsilaisten pitäessa palloa ja puolustaessa kurinalaisesti. Voitto maistuu aina makealle, vaikkei pisteillä loppusarjaa ajatellen suuresti merkitystä olekaan. Ennen kaikkea koko joukkue saa olla ylpeä siitä, että tällä kertaa taisteltiin loppuun asti.

Rapsan naputteli kotijoukkueen sekä ottelun parhaana palkittu: Amira #6

Loppiaisena lopetettiin haaveilut lopputurnauksesta (FTK – OYUS 7-1)

Loppiaisena OYUS:n seurue ajeli iki-ihanaan, kaikkien rakastamaan, raikkaaseen Kemin kaupunkiin, kun vastaan asettui sarjakärki FTK. Kinkun ja porkkanalaatikon ämppäämiseen käytetyn tauon jäljiltä osa OYUS:n pelaajistosta oli kuka mistäkin kohtaa kipeänä ja jotkut vielä lomatunnelmissa kaukana pelipaikkana toimineelta Tervahallilta. Peliin lähdettiin kuitenkin luottavaisin mielin ja voittomahdollisuuksiin uskoen. Poissa olivat Kokkolassa polvensa möyhentänyt Anna, lentokoneen missannut Nurtsi sekä moottorikelkkailemassa ollut Suski.

OYUS aloitti pelin puolustaen miesvartioinnilla puolesta kentästä ja FTK sai pallotella kahden alimman pelaajansa välillä omalla kenttäpuoliskollaan.  OYUS:n puolustuksesta löytyy aukko kuitenkin jo ajassa 2.41, kun pallo kulkee hienolla target-pelaamisella Tiia Juntikan kautta laidasta nousseelle Sanna Heikkiselle, joka sijoittaa pallon oikeaan alakulmaan. OYUS:n rivit valtaa tuttu tunne; heti pelin alkuun helppo maali vastustajalle. Peliä jatketaan nopeasta avausmaalista huolimatta samalla taktiikalla; OYUS puolustaa tiukasti ja pyrkii vartioimaan etenkin FTK:n hyökkääjäpelaajat Tiia Juntikan ja Emma Heikkilän tarkasti oman maalin edestä. FTK tuntuukin seisovan paikoillaan, eikä syöttötilaa hyökkäyspäähän löydy. OYUS saa tyytyä lähinnä puolustamaan ja pyrkii maalipaikoille vastahyökkäyksistä. FTK saa ensimmäisen kulmapotkunsa, kun Juntikka saa pallon OYUS:n puolustuspäässä ja potkaisee puolustamassa olleen Sannan kautta sen päätyrajasta yli. Kulmapotkusta kemiläiset pelaavat pallon kaukana maalista vapaaksi jääneelle futsal-kemiläistyneelle Sanna Heikkiselle, joka laukoo kaukaa oikeaan ylänurkkaan ja tilanne on ajassa 4.35 jo 2-0. Seuraava maalipaikka FTK:lla on jo noin minuutin kuluttua, kun pallo pelataan luupilla kulman kautta maalin eteen, jossa kuitenkin OYUS:n maalivahti Sussu ja Pia hoitelevat tilanteen yhteistuumin yli päätyrajasta. Kemiläisten käyttämä, hyvin oululaisilla tiedossa ollut, mielikuvitusrikas kulmakuvio saadaan kuitenkin puolustettua ja kemiläiset joutuvat rakentamaan peliä uudelleen alakerran kautta.

Pelin jatkuessa pallo pysyy edelleen enimmäkseen kemiläisten hallussa, joiden taktiikkana on pelata pelivälinettä pitkällä pystysyötöllä tai syöttötilan puutteessa luuppaamalla jommallekummalle hyökkääjäpelaajalleen, jotka kääntymällä pääsevät maalintekopaikoille. OYUS pyrkii kuitenkin puolustamaan varmasti, mistä seurauksena on pallon päätyminen kuitenkin lopulta aina FTK:lle, eikä oululaisten ketsuppipullon korkki ole lähelläkään aueta. FTK tekee kolmannen maalinsa kulmatilanteesta, kun takatolpalla merkkaamattomana vaanineelle Anne-Maaria Kurviselle jälleen kerran luupataan pallo ja Ampi saa nepata vapaasti pallon maaliin. Neljännen aloituspotkun jälkeen pallo päätyy pitkästä aikaa FTK:n maalille asti, kun kemiläisten neliö leviää ja Ninnu syöttää sen keskelle kirmanneelle Ampalle. Pallo kulkeutuu kuitenkin sekä Ampan että häntä puolustaneen kemiläisen jalkojen välistä aina FTK:n maalivahdille asti, eivätkä OYUS:n maalihanat aukene vieläkään. Tilanteen jälkeen FTK kuitenkin sortuu amatöörivirheeseen ja pudottaa pallon takaisin pelin avanneelle maalivahdille. Ninnu on tilanteessa hereillä ja juoksee pallo mukanaan vapaapotkupaikalle. Kemiläiset ovat kuitenkin myös sääntökirjansa lukeneet ja asettuvat nopeasti muuriksi pallon ja maalin väliin. Sofia lataa pallon kemiläispersauksen kautta sivurajasta yli ja sama persaus on edessä myös sivurajapotkussa. Uusiksi menneen sivurajapotkun Sanna lataa tällä kertaa kemiläistakapuolia välttäen maalin sivuverkkoon.

Kemiläisten seisoskeluun kyllästyttyään OYUS alkaa prässätä ylempää ja ensimmäinen kunnon laukaus kohti maalia syntyy, kun Sanna pelaa laitaan vapaana olleelle Sailalle, joka jatkaa takapuoli kemiläisen sylissä olleelle Ninnulle, joka puolestaan jättää pallon perään juokseelle Sannalle. Sannan laukaus menee kuitenkin niukasti ohi maalin ja ketsuppipullon korkki pysyy tiukasti kiinni; foliosinettikin taitaa olla vielä paikallaan.

Prässin alla kemiläiset jatkavat jännittävää taktiikkaansa ja luuppaavat palloa OYUS:n maalilla vaaniville maalintekijätytöille. Kemiläisten mielikuvituksella ei kuitenkaan tällä kertaa pitkälle pötkitä ja pallo kulkeutuukin useaan otteeseen päätyrajasta yli. OYUS puolestaan pääsee maalintekopaikoille, kun Jalo kuskaa maalille, FTK:n Lotta torjuu, Jeppe yrittää survoa riparia sisään, Lotta torjuu jälleen, jonka jälkeen Saila yrittää vuorollaan laukoa riparia kauempaa, mutta lopulta hyökkäys kilpistyy kuitenkin FTK:n puolustukseen.  Ajassa 10.27 FTK ottaa aikalisän (luultavasti käydäkseen varmuuden vuoksi läpi oikean luuppaustekniikan) ja myös oululaiset saavat hetken hengähtää. Pelin jatkuttua hetken aikaa armoitettu tuomari antaa OYUS:lle tavoistaan poiketen vapaapotkun, kun kemiläistyttö haluaa välttämättä hypätä Ampan reppuselkään. Rikkeen paikka on kuitenkin niin kaukana kemiläismaalista, että vapaapotkusta vain jatketaan peliä. Seuraava kunnon maalipaikka OYUS:lle rakentuu Sofian pitkästä syötöstä FTK:n puolustajien välistä maalia kohti juoksevalle Ninnulle, jonka veto kulkeutuu kuitenkin harmillisen niukasti ohi maalin. Myös Jeppe pääsee kokeilemaan maalintekoa, mutta melko kaukaa lähtevän laukauksen Lotta pysäyttää kuitenkin helposti.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella OYUS:n tunnelin päässä on jopa nähtävissä hieman valoa, kun maalipaikat alkavat olla lähempänä ja FTK nakkoo palloa päätyrajasta yli. Pallo kulkee kenttää päästä päähän, maalilta maalille, mutta kunnon vaarallisia maalipaikkoja ei tahdo olla kummallakaan joukkueella ja maalivahdit napsivat helpot pallot. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla FTK saa kuitenkin neljännen maalinsa halvalla, kun Tiia Juntikan kärkkärilörö ottaa pomppua puolustavasta Piasta ja OYUS:n mokke-Sussu ei ehdi pomppuun reagoida. Kemiläispelurit puolestaan käyttävät kaikkia mahdollisia raajojaan peittäessään OYUS:n maalipaikat, eikä pallo mene Lotan selän taakse sitten millään. Tauolle lähdetään tilanteessa 4-0, kun summeri soi melko jännästi pallon ollessa vielä viivalla OYUS:n  sivurajapotkua varten.

Toinen puoliaika alkaa OYUS:n puolustaessa jälleen puolesta kentästä, eikä FTK edes yritä päästä keskiviivan toiselle puolelle. Pian OYUS:n penkiltä kuuluukin prässäyskäsky ja kemiläistenkin on pakko laittaa tossua toisen eteen. FTK:lla on heti toisen puoliajan alussa muutamia maalipaikkoja, mutta oululaisten laihaksi lohduksi takatolpalta puuttuu ratkaiseva futsaltossu. Myös FTK prässää ylhäältä, ja OYUS:n pelin rakentaminen on vaikeaa. Mokke-Sussu joutuu heittämään pitkää, jolloin kemiläiset roikkuvat oululaisten selässä ja akkaa kaatuu kuin puuta tapanimyrskyn aikaan. FTK:n viides maali syntyy, kun kemiläisten oma superjunnu Emma Heikkilä pujottelee koko OYUS:n pelaajiston läpi ja tuikkaa pallon maaliin. Viidennen maalin jälkeen kemiläiset pitävät jälleen palloa ja maalivahtikin nousee OYUS:n kenttäpuoliskolle, jolloin oululaiset saavat harjoittaa neliöpönötystä. Pia pääsee maalipaikoille, kun Jalo prässää kemiläispelurille paniikin pöksyyn ja pallo pomppii Pialle jolta edelleen kohti maalia, mutta Lotta on jälleen edessä. Rangaistuspotkun OYUS saa ajassa…. kun pahanteossa FTK:n maalilla ollut Sanna kaadetaan rangaistusalueella. Lotta torjuu sekä Sofian rankkupotkun että Ampan ripariyrityksen, mutta Sofia seuraa tilanteen loppuun asti ja tuikkaa OYUS:lle ensimmäisen – ja viimeisen – maalin.

Tuomari päättää tuuletella rintataskunsa sisältöä ensimmäisen kerran, kun Amppa suorittaa vaihdon väärin ja katselee heti keltaista korttia – ilman suullista huomautusta. FTK:n kuudes maali syntyy ajassa 11.33, kun pallo kimpoilee epäonnekkaasti maalivahdin apuna maaliviivalla häärineen Pian jaloista OYUS:n maaliverkkoon. Heti perään FTK tekee seitsemännen maalinsa, kun – yllätys yllätys – pallo luupataan laidasta vapaana juoksevalle kemiläispelaajalle, joka laukoo tarkasti vasempaan alakulmaan.

Kun aikaa on jäljellä vielä noin 7 minuuttia, alkaa OYUS vetäytyä omalle kenttäpuoliskolleen säästellen jalkojaan sunnuntain peliä varten. FTK pelaa varman päälle ja seisoskelee tumput suorina omalla kenttäpuoliskollaan nakellen silloin tällöin roikkupalloja hyökkääjäpelaajilleen, jotka kuitenkin pysähtyvät OYUS:n puolustukseen. OYUS:n Sussu kasvattaa naamatorjuntatiliään ottamalla pallon vastaan nenänvarrellaan, joka alkoikin matkalla Ouluun ottaa hieman katu-uskottavaa tummempaa väriä. Maalipaikkakin OYUS:lle syntyy pian Sussun naamatorjunnan jälkeen, kun Amppa pääsee jälleen kokeilemaan shortsiensa kestävyyttä liukumalla vapaaseen palloon, jonka edessä on kuitenkin jälleen kemiläismokke. Vapaapotku oululaisittain hyvästä paikasta jää saamatta, kun tuomari ei vihellä selvää keltaisen kortin arvoista, Heikkisen nilkan tarjoilemaa kampitusta, joka tällä kertaa kohdistuu pahanteossa olleeseen Sofiaan. Aina niin asiallisen Sofian yllätysavautuminenkaan tuomarille ei auta, vaan peli saa jatkua. Sofia saa kuitenkin hieman myöhemmin kemiläisyleisöltä aplodit, kun tuomari näyttää jälleen keltaista korttia, tällä kertaa avautumisen jälkiseurauksena. Hetken näyttää siltä, että myös Sanna näkee keltaista annettuaan tuomarille rakentavaa palautetta, mutta oikeudenjakaja tyytyy tällä kertaa suulliseen huomautukseen. OYUS:lla on vielä pari maalipaikkaa, kun ylös noussut kemiläsmaalivahti Lotta jättää FTK:n maalin tyhjäksi. Oululaisten sihti ei kuitenkaan ole kohdillaan ja purkupallot menevät ohi maalin. Juuri, kun Sanna pääsee kehumaan tuomaria päivän ensimmäisestä onnistuneesta vihellyksestä, minkä herra itsekin myöntää, vihelletään kyseenalainen vapaapotku FTK:lle tilanteesta, jossa Ninnu taistelee pallosta Juntikan kanssa. Väärään suuntaan vihelletty vapaapotkukaan ei riitä naulaksi oululaisten arkkuun, vaan keltaisen päivän väri-teema jatkuu ja korttia näkee tilanteen johdosta myös hölmistyneenä massa käsiään levittelevä Ninnu.

Maaleja ei loppiaisen ottelussa enää nähdä, ja peli päättyy siis kemiläisten voittoon lukemin 7-1. Voitto takaa FTK:lle pääsyn helmikuussa pidettävään SM-lopputurnaukseen ja samalla jäädyttää OYUS:n mahikset noihin karkeloihin. Aina ei voi voittaa – ei edes joka kerta.

Mitalin arvoisesta maratonrapsasta vastasi: Panda.

PS: “Unohin siitä parhaat pelaajat/veikkausmitalit, mutta kemiläisethän neki sai.”

Tags: , , , ,
Posted in Pelit käyttäjältä admin. No Comments

Rauhallista Joulua!

Tags: , ,
Posted in Aiheeton käyttäjältä admin. No Comments

Rapsa: TP-Kaarle – OYUS 2-11 (0-4)

OYUS pelasi lauantaina 17.12. Kokkolassa TP-Kaarlea vastaan. Aikaisemmin maalinteko on hieman tökkinyt OYUS:lla, mutta tällä kertaa sellaisesta ei ollut tietoakaan. Maaleja tehtiin nimittäin 11 kappaletta.

OYUS sai heti hyvän otteen pelistä ja ensimmäinen maali syntyikin jo parin minuutin jälkeen aloituksesta, kun Elisa Nurmi laukoi pallon takanurkkaan Jenna Vaaran antamasta sivurajasta. Ottelun toisen maalin viimeisteli Jenna Vaara kun hän nappasi pallon vastustajalta keskialueella ja tälläsi pallon maaliin. Kolmas maali syntyi kun peliä oli pelattu reilu 14 minuuttia. Vapaapotkun jälkitilanteessa hereillä ollut Jenna Vaara laukoi pallon vastustajan verkkoon. Neljäs maali oli lähes uusinta ensimmäisestä paitsi, että tällä kertaa Nurmen laukaus sujahti etu yläkulmasta sisään. TP-Kaarle sai peitettyä pystysyöttöjä pienellä kentällä ja vastustaja saikin puolittaisia tilanteista OYUS:n harhasyötöistä, joita tuli muutamia ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäinen puoliaika päättyi kuitenkin vahvasti OYUS:lle lukemiin 0-4.

Toinen puoliaika ei alkanut OYUS:lle aivan niin vahvasti kuin ensimmäinen. TP-Kaarle teki ensimmäisen maalinsa toisen puoliajan toisella minuutilla. Vastustaja muutti myös taktiikkaansa ja aloitti prässäämään ylempää. Tämä tuotti pienellä kentällä hieman ongelmia OYUS:lle, mutta maaleja saatiin silti aikaisiksi. Pari minuuttia vastustajan ensimmäisen maalin jälkeen, Sanna Tikkanen laukoi Sofia Husson syötöstä OYUS:n jo 1-5 johtoon. Vain muutama minuutti myöhemmin vastustaja sai harmillisesti rangaistuspotkun ja peli oli 2-5. Maaleja tuli parin minuutin välein ja seuraava maali syntyikin OYUS:n kulmapotkusta. Ninnu Sarjosalo antoi kulman ja Amira Bushnaief viimeisteli pallon vastustajan verkkoon.

Pelin ollessa 2-6 TP-Kaarle otti liivipelaajan käyttöön. OYUS puolusti harjoitellusti neliössä pönöttäen ja teki maaleja katkoista. Ottelussa hattutempun verran maaleja latonut Nurmi laittoi pallon maaliin suoraan katkosta ja peli OYUS:lle 2-7. Myös OYUS maalivahti Susanna Kahelin pääsi myös maalinteon makuun napatessaan pallon käsiinsä ja sijoittaen sen vastustajan tyhjään maaliin. Peli siis OYUS:lle 2-8. TP-Kaarle oli jo tässä vaiheessa voimaton eikä onnistunut luomaan vaarallisia paikkoja OYUS:n maalille. OYUS:n yhdeksäs maali tuli hienosti rakennellun hyökkäyksen seurauksena. Tikkanen syötti pystyyn targetin virkaa toimittaneelle Hussolle ja painui perään maalintekoon. Kymmenes maali syntyi kun Husso sai Jarna Veteläisen hyvän prässin seurauksena pallon ja pääsi tälläämään takatolpan kautta sisään. Viimeisen maalin teki Veteläinen yksilösuorituksena. Hän kuljetti pallon puolesta kentästä maalille ja tuikkasi sen maalivahdin jalkojen välistä verkkoon.

Kaikkinensa ilonen matsi, jossa tuli maaleja. -Jobinpostiakin kuitenkin tuli, sillä Anna Vähäsöyringin ottelussa pariinkin otteeseen taittunut polvi tarvinnee kirurgisia toimenpiteitä, eikä hyvinvointivaltion julkinen terveydenhuolto ilmeisesti ymmärrä asian kiireellisyyttä. Ambulanssilla pelipaikalta lähtenyt Anna on ollut tälle kaudelle loistava vahvistus, joka on tuonut omalta osaltaan tahtoa ja tekemisen meininkiä joukkueeseen. Pikaisia paranemisia ja polvi kuntoon!

Rapsasta vastasi: Nurtsi (Mukana myös toim. värikynät!)

Kooste ottelusta alla. Valitettavasti mukana ei ollut tällä kertaa erillistä kuvaajaa.