OYUS – Oulaisten Huima 4-3 (2-0)

Jo useaan otteeseen tänä vuonna kohtaamamme Oulaisten Huima tuli kohdattua taas Oulun Urheilutalolla, tämän kauden toiseksi viimeisessä kotipelissä. Edellisistä peleistä OYUS oli ottanut oppia ja pelasi tällä kertaa erän alun vahvasti ja pääsi nopeasti 1-0 johtoon pommittajamme Sanna Tikkasen hienolla vaparimaalilla. Maalin jälkeen Huima alkoi jostain syystä hieman peruutella ja Niina-Kaisa Sarjosalo pääsi pariinkin otteeseen kuljettelemaan palloa ihan rauhassa vetopaikoille, joista toinen heilahti maalivahdin selän taakse. Näin OYUS siirtyi mukavaan 2-0 johtoon. Ensimmäinen erä pelailtiin siinä sitten loppuun suht tasaisissa merkeissä. Huiman tytöt ovat taitavia, mutta heillä tuntuivat keinot loppuvan jokseenkin kesken, eikä maalissa torjunut Suski ollut yllätettävissä, vaikka muutamaan tiikerihyppyyn joutuikin venymään.

Toiselle puoliajalle kentälle saapuikin sitten vaisumpi ja passiivisempi OYUS. Pallo ja jalka liikkuivat ensimmäistä erää hitaammin, ja alakerran rakentelut tyssäsivät yhä useammin oulaistelaiskarvaukseen. Juuri kun valmentaja Pauli Leviäkangas ehti huutaa, että nyt pitäs pelata tai tulee maali, maali tuli. Puolustusalueen sähläyksen jälkeen Oulaisten Huiman paras pelaaja Veera pääsi tulittamaan yläbörsään niin että verhot heiluivat. Ja ei kauaa puntti tutissut, kun Veera rankaisi toisen kerran hienolla pikkutsipillä läpiajon päätteeksi. Näin peli oli äkkiä tasan eikä tilanteita pystytty rakentamaan ensimmäisen erän tavoin, koska Huiman aktiivisempi karvaus tappoi OYUS:n pallollisen pelin. Tätä tuskailua kesti ikuisuudelta tuntuvan tovin, kunnes Amira Bushnaief sai ohjattua Sanna Tikkasen vaparin maalin edestä verkon perukoille. Voi sitä vapautumisen määrää, voi laatua sen!

Loppumetreillä Huima sai vielä tasoitettua pelin, mutta onneksi heti seuraavasta aloituksesta Elisa Nurmi päästi OYUSsilaiset ja lukuisat kannattajat piinasta ja täräytti taululle loppulukemat 4-3 Jenna Vaaran upean esityön jälkeen. Loppuminuutit pelattiin kypsästi OYUSsilaisten pitäessa palloa ja puolustaessa kurinalaisesti. Voitto maistuu aina makealle, vaikkei pisteillä loppusarjaa ajatellen suuresti merkitystä olekaan. Ennen kaikkea koko joukkue saa olla ylpeä siitä, että tällä kertaa taisteltiin loppuun asti.

Rapsan naputteli kotijoukkueen sekä ottelun parhaana palkittu: Amira #6

Tags: , , , , ,

Leave a Comment