Miksi Lentokoneessa Ei Saa Käyttää Kännykkää?

Miksi Lentokoneessa Ei Saa Käyttää Kännykkää
Kännykän radiotaajuussignaali saattaa tällöin aiheuttaa häiriöitä lentokoneen monille eri tarkkailu- ja valvontajärjestelmille, esimerkiksi radiokorkeusmittarille. Mittaria käytetään erityisesti silloin, kun näkyvyys on huono. Lentotilassa oleva kännykkä ei sen sijaan lähetä mitään.
Katso täydellinen vastaus

Miksi puhelinta ei saa käyttää lentokoneessa?

Signaalit häiritsevät lentokoneen laitteistoa – Lentotilasääntöä perustellaan sillä, että kännykän lähettämät signaalit voivat häiritä lentokoneen herkkää laitteistoa, kuten navigointijärjestelmää. Vaikka kännykkä lojuisi vain käyttämättömänä käsimatkatavaran sivutaskussa, saattaa se silti etsiä verkkoa päällä ollessaan.
Katso täydellinen vastaus

Saako lentokoneessa puhua puhelimessa?

Finnairin matkustajat saavat nykyään käyttää elektroniikkalaitteita kaikissa lennon vaiheissa, kunhan laitteet ovat lentotilassa. Sallittuja laitteita ovat älypuhelimet, tabletit ja e-kirjat. Kannettavia tietokoneita ei saa edelleenkään käyttää lentokoneen nousun ja laskun aikana.

 1. Uva: Michael Kappeler / EPA 9.4.2014 15:23 • Päivitetty 9.4.2014 15:32 Yhdysvaltain ilmailuviranomainen teki viime vuoden lopulla päätöksen, joka salli kädessä pidettävien elektroniikkalaitteiden käytön lentokoneiden nousuissa ja laskuissa.
 2. Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA seurasi nopeasti perässä.

Finnairille luvan sääntömuutokseen antoi turvallisuusvirasto Trafi. Lupa astui voimaan tänään. – Ihmisillä on yhä enemmän elektronisia laitteita, joita halutaan myös käyttää. Lievennyksellä helpotetaan matkustamista, sanoo Trafin ilmailuasiantuntija Jorma Kivinen.

 1. Elektroniikkalaitteiden käyttö lennon riskiaikoina oli aiemmin kielletty turvallisuussyistä.
 2. Ivisen mukaan on olemassa epäilyjä, että elektroniset laitteet ovat joissain tilanteissa vaikuttaneet koneen suunnistuslaitteisiin ja siten lentoturvallisuuteen.
 3. Tilanne on muuttunut.
 4. Tekniikka on kehittynyt.

Uusissa konetyypeissä on paremmat suojaukset laitteista lähtevää sähkömagneettista säteilyä vastaan. Muutos ei koske kannettavia tietokoneita, jotka voivat raskaina esineinä olla vaarallisia, jos lentokone heittelehtii.
Katso täydellinen vastaus

Voiko lentokoneessa käyttää Whatsappia?

Netflix, YouTube ja WhatsApp -äänipuhelut on estetty ja Finnairin Nordic Sky Wi-Fi -yhteydessä – Digitoday – Ilta-Sanomat.
Katso täydellinen vastaus

Saako lentokoneessa käyttää mobiilidataa?

Tiesitkö? Tästä syystä puhelinta ei saa käyttää lentokoneessa Julkaistu 05.12.2016 11:26 Kännykän ja muiden laitteiden käyttöä on rajoitettu lentokoneessa, mutta tiedätkö, miksi? Aikoinaan useimmat lentoyhtiöt kielsivät kännyköiden käytön kokonaan lennoillaan ja kännykät tuli sammuttaa kokonaan ennen lentoa.

 1. Vuonna 2014 Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA kuitenkin lievensi ohjeistustaan niin, että eurooppalaiset lentoyhtiöt voivat halutessaan sallia mobiililaitteiden käytön lennon aikana.
 2. Ukin lentoyhtiö saa siis itse määrittää omat ohjeensa.
 3. Eri lentoyhtiöiden käytännöt kännyköiden käytöstä lennolla vaihtelevat hieman.

Esimerkiksi Finnair sallii kädessä pidettävien laitteiden päällä pidon ja käytön, kunhan ne ovat koko lennon ajan asetettuna lentotilaan. Näihin laitteisiin lukeutuvat muun muassa älypuhelimet, tabletit ja e-kirjojen lukulaitteet. Lentotilassa puhelimella ei voi kuitenkaan esimerkiksi soittaa tai viestitellä. : Tiesitkö? Tästä syystä puhelinta ei saa käyttää lentokoneessa
Katso täydellinen vastaus

Saako puhelin olla päällä lentokoneessa?

Aina ennen lentokoneen lähtöä henkilökunta pyytää matkustajia sulkemaan puhelimensa tai asettamaan sen lentotilaan. Korkealla yläilmoissa puheluiden vastaanottaminen ja puhelimen käyttö on pääasiassa mahdotonta, joten miksi se täytyy sulkea? Brightside -sivusto selventää, miksi kannattaa noudattaa ohjetta.

 1. Jos puhelimessa on mahdollisuus vaihtaa se lentotilaan, käytä sitä.
 2. Muuten puhelin täytyy sulkea.
 3. Lentotilassa laite sulkee pois päältä kaikki datapalvelut, kuten wifi-nettiyhteyden ja bluetoothin.
 4. Puhelin toimii lentotilassa pääasiassa pelilaitteena tai radiona, eikä se voi ottaa muilta laitteilta signaaleja vastaan.

Puhelimen lisäksi tabletit ja jotkin muut elektroniikkalaitteet lähettävät ja vastaanottavat signaaleja, joten myös ne tulisi sulkea. Kannettavaa tietokonetta voi käyttää, jos sulkee langattoman verkon. Jos puhelinta ei ole kytketty lentoiltaan tai pois päältä, signaalit voivat häiritä lentokoneen omia äärimmäisen herkkiä vastaanottolaitteita ja elektroniikkaa, kuten navigointijärjestelmiä.

 • Vaikka omaa laitetta ei aktiivisesti käyttäisi lennon aikana, se saattaa silti jatkuvasti etsiä verkkoa.
 • Finavian mukaan jo yksikin päällä oleva puhelin voi häiritä koneen koneen navigointijärjestelmiä.
 • Ohjaamossa ääni saattaa puhelun aikana kiertää ja häiriö kuuluu myös kuulokkeissa.
 • Lennon aikana voi käyttää kaikkia laitteita, jotka eivät käytä esimerkiksi wifiä tai bluetoothia, kuten kameraa, videokameraa, ääninauhureita tai kuulolaitetta ja sydämentahdistinta.
You might be interested:  Miten Saan Mainonnan Esto Ohjelman Pois Päältä?

Nykyään joillain lentoyhtiöillä on tarjota ilmainen netti lennoilla, mutta kaikki sovellukset tai palvelut eivät ole lennon aikana käytössä.
Katso täydellinen vastaus

Saako Finnairin lennolla käyttää puhelinta?

Matkapuhelimia ja muita pieniä kannettavia elektroniikkalaitteita saa tästä päivästä alkaen pitää päällä koko lennon ajan Finnairin koneissa. Finnair höllentää elektroniikkalaitteiden käyttöä koskevia sääntöjä lennoillaan. Tästä päivästä alkaen esimerkiksi älypuhelimia ja tablet-laitteita saa pitää päällä myös koneen laskun ja nousun ajan.

Laitteet on kuitenkin asennettava lentotilaan, eli niiden verkkoyhteydet eivät saa olla päällä. Kannettavat tietokoneet on kuitenkin edelleen sammutettava nousun ja laskun ajaksi. Matkustajat voivat myös joutua sammuttamaan laitteensa, jos näkyvyys on huono laskun aikana. Sääntöjen muutokset perustuvat Euroopan lentoturvallisuusviraston EASA:n muuttuneisiin ohjeisiin.

Vastaavat muutokset tulivat Yhdysvalloissa voimaan jo viime vuoden puolella, jonka jälkeen myös EASA muutti turvallisuussääntöjään.
Katso täydellinen vastaus

Paljonko Wi-fi maksaa lentokoneessa?

Kysymyksiä ja vastauksia –

Mitä Finnairin WiFi-yhteys maksaa Euroopan lennoilla? WiFi-itsessään on ilmainen, mutta siihen liittyvä internet-yhteys maksaa. Browse-yhteys maksaa 6,95 euroa ja Stream-yhteys 14,95 euroa koko lennon ajaksi.Mihin Browse-yhteys soveltuu? Browse-yhteys soveltuu esimerkiksi webin selailuun, sähköpostien lähettämiseen ja sosiaalisen median käyttöön.Mihin Stream-yhteys soveltuu? Stream-yhteys soveltuu kaikkeen, mihin Browse-yhteyskin soveltuu sekä lisäksi musiikin tai videon suoratoistoon.Miten nopea yhteys on? Yhteyden nopeus on noin 15 Mbit/s, joka on hyvä arvo lentokoneessa.Onko yhteys ruuhkainen? Kokemustemme mukaan yhteys ei ole ruuhkainen.Onko käyttökokemus sulava? Finnairin Euroopan lennoillamme internet-yhteyden käyttökokemus on ollut hyvin sulava.Soveltuuko yhteys etätyöskentelyyn? Yhteys soveltuu hyvin etätyöskentelyyn. Emme ole testanneet, toimiiko VPN-yhteys Finnairin internet-yhteyden yli, mutta näin Finnair lupaa.

Katso täydellinen vastaus

Saako puhelimen laturin laittaa ruumaan?

Pakkaa lennolle oikein – mobiililaite voi olla palovaarallinen 26.3.2018 Matkapuhelin, tabletti, tietokone, laturi tai muu sähkölaite voi olla lentokieltolistalla esimerkiksi palovaarallisten litium-ioniakkujen vuoksi. Tarkasta aina lentomatkustajana, ettei mukanasi ole lennolla kiellettyjä esineitä tai aineita:,

Varmista, ettei matkapuhelin, tabletti, tietokone, laturi tai muu sähkölaite ole lentokieltolistalla esimerkiksi palovaarallisten litium-ioniakkujen tai muun tulipalovaaran vuoksi. Puhelinten ja kannettavien tietokoneiden varavirtalähteet eli power bankit ovat tervetulleita lentokoneeseen käsimatkatavaroiden joukossa.

Ruumassa ne sen sijaan eivät viihdy, sillä väärin pakatut akut ja paristot ovat paloturvallisuusriski. Jos pakkaat varavirtalähteet ruumaan menevään matkalaukkuun tai rinkkaan, ne joudutaan poistamaan matkalaukustasi. Haltuun otettuja tavaroita säilytetään muutaman viikon ajan, jolloin voit noutaa ne lentoasemalta.

Ohjeet löydät matkalaukustasi. Matkustamoon voit viedä myös kameroita, kuulokkeita, tabletteja, kännyköitä ja kannettavia tietokoneita. Niiden käytöstä lennon aikana tiedotetaan koneessa. Tarkista paristojen ja akkujen energiasisältö. Paloturvallisuuden kannalta mahdollisen palovaaran aiheuttava litium-ioniakkuja sisältävät laitteet on parempi kuljettaa matkustamossa, koska mahdollinen palo havaitaan siellä aikaisemmin kuin ruumassa ja sitä myös päästään sammuttamaan alkuvaiheessa.

Yhden pariston tai akun energiasisältö saa olla enintään 100 Wh. Jos energiasisältö on 100–160 Wh, pyydä lupa kuljettamiseen ennen matkaa lentoyhtiöltä. Silloinkin akkuja tai paristoja voi olla mukana enintään kaksi kappaletta.
Katso täydellinen vastaus

Saako lentokoneessa olla Bluetooth päällä?

Wi-Fin ja Bluetoothin käyttö lentotilassa – Wi-Fiä ja Bluetoothia voi käyttää lentotilassa, jos lentoyhtiö sen sallii. Ne täytyy vain ottaa käyttöön erikseen. iPhone, iPad tai iPod touch:

Avaa Ohjauskeskus Koti-valikosta. Napauta Wi-Fi-kuvaketta tai Bluetooth-kuvaketta,

Voit myös valita Asetukset > Wi-Fi tai Asetukset > Bluetooth. Apple Watch:

Jos haluat muodostaa Wi-Fi-yhteyden, pidä näytön alaosaa painettuna, kunnes näet Ohjauskeskuksen. Pyyhkäise ylöspäin ja napauta Wi-Fi-kuvaketta,

Voit myös valita Asetukset > Wi-Fi. Jos haluat muodostaa Bluetooth-yhteyden, valitse Asetukset > Bluetooth. Jos otat Wi-Fin tai Bluetoothin käyttöön lentotilassa, ne ovat käytössä myös seuraavalla lentotilan käyttökerralla, ellet poista niitä käytöstä lentotilassa. Julkaisupäivämäärä: 29. syyskuuta 2021
Katso täydellinen vastaus

Voiko deodorantin ottaa lentokoneeseen?

5. Deodorantit – Deodorantteihin pätee sama sääntö kuin shampoisiin: jos deodorantti on nestemäisessä muodossa, lasketaan se nesteeksi. Tällöin deodorantin on mahduttava litran pussiin muiden nesteiden joukkoon. Kiinteän deodorantin ja stick-puikon voi sen sijaan pakata muiden käsimatkatavaroiden joukkoon.
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miten Golfvirta Vaikuttaa Suomen Lämpötiloihin Talvella?

Voiko lentokoneessa käyttää Wifiä?

Onko lennoilla internetyhteyttä? Onko lennoilla internetyhteyttä? | Finnair Suomi

/ /

Langaton on saatavilla kaikilla kaukolennoilla sekä niillä Euroopan- ja Lähi-idän-lennoilla, jotka lennetään Airbus-koneilla. Nordic Sky -portaalista, johon kaikki matkustajat voivat liittyä omilla laitteillaan, on vapaa pääsy Finnair.fi -sivuille ja Finnairin palveluihin, kuten kohdetietoihin, asiakaspalveluun ja pre-order-ostoskanavaan.

 1. Täyden internet-yhteyden voi ostaa lennon aikana.
 2. Aukolennoilla businessluokan matkustajat, ja Finnair Plus Gold -jäsenet voivat käyttää internet-yhteyttä maksutta tunnin ajan yhtäjaksoisesti missä vaiheessa lentoa tahansa.
 3. Finnair Plus Platinum -tasoasiakkaille palvelu on maksuton koko kaukolennon ajan.

Euroopan- ja Lähi-idän-lennoilla businessluokan matkustajat sekä Finnair Plus Platinum- ja Gold-jäsenet voivat käyttää internet-yhteyttä maksutta puolen tunnin ajan yhtäjaksoisesti. : Onko lennoilla internetyhteyttä?
Katso täydellinen vastaus

Pitääkö puhelimen olla Lentokonetilassa koko lennon ajan?

Laitteiden pitää olla lentotilassa – Huonon sään vallitessa älypuhelinten ja tablettien käyttöä voidaan edelleen rajoittaa. – Elektroniikkalaitteet voidaan käskeä sammuttamaan, jos näkyvyys on huono.Turvallisuus korostuu, kun konetta ohjataan automaattiohjauksella.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on turvallisin paikka lentokoneessa?

Turvallisinta keskipaikoilla – Tilastojen mukaan lentokoneen turvallisimmat istumapaikat ovat matkustajien usein hylkimät keskipaikat, kertoo yhdysvaltalainen viikkolehti Time. Tieto perustuu tutkimukseen, jossa selvitettiin lento-onnettomuuksia 35 vuoden ajalta.

Tutkimuksessa huomioitiin ainoastaan onnettomuudet, joissa oli sekä kuolonuhreja että hengissä selvinneitä. Vaine 17 onnettomuuskoneesta oli saatavilla istumapaikkakartta. Nämä lennot sijoittuivat vuosien 1985 ja 2000 välille. Tuloksia analysoidessa lentokone jaettiin pituussuunnassa kolmeen osaan, jolloin ilmeni takaosan olevan kaikkein turvallisin paikka.

Kuoleman todennäköisyys lento-onnettomuuden sattuessa on kaikkein pienin koneen takaosassa (32 %). Keskellä (38 %) ja edessä (39 %) on sen sijaan riskialttiimpaa. Rivin keskipaikan ollessa suositeltavin vaihtoehto koneen turvallisimmat istumapaikat ovat koneen peräosassa olevat keskipaikat, missä todennäköisyys lento-onnettomuudessa kuolemiseen oli 28 prosenttia.

Kaikkein vaarallisimmat paikat ovat monien matkustajien suosikit, koneen keskiosassa sijaitsevat käytäväpaikat (44 %). Tutkimuksesta huolimatta istumapaikalla on kuitenkin vain pieni merkitys lento-onnettomuudesta selviämiseen, sillä suurin vaikutus on puhtaasti onnella. Siitä syystä virallisissa tiedotteissa annetaan usein ymmärtää, ettei istumapaikalla ole suurta merkitystä selviytymisen kannalta.

Lähde: Time Kuva: Inka Khanji
Katso täydellinen vastaus

Mitä Puhelimella voi tehdä Lentokonetilassa?

Puhelimen lentotilasta on paljon hyötyä Moni entinen Nokian käyttäjä kaipaa älypuhelimeen herätyskelloa, joka toimisi vaikka puhelin on sammutettu. Windows Phonessa, Androidissa tai iPhonessa tällaista ominaisuutta ei ole, kyse on nokialaisesta erikoisuudesta.

En ole koskaan ymmärtänyt, mikä logiikka tässä on. Jos puhelimen todella sammuttaa, eihän se voi toimia herätyskellona – mutta jos toimii, se ei selvästikään ole täysin sammunut. Puhelin, joka ei sammu edes virtanapista, herättää näinä urkinnan aikoina epäilyksiä. Joku valisti minua, että herätyksen pitää toimia, vaikka puhelimen akku loppuisi yöllä.

Laturi on esimerkiksi saattanut unohtua matkasta. Mutta jos herätyskello toimii, sehän tarkoittaa että akku ei ole oikeasti loppunut, vaikkei virta ehkä riitäkään soittamiseen. Eikö olisi parempi käyttää koko akun energia puhelimen eikä herätyskellon tarpeisiin? Kuka uskaltaa jättää herätyskellon sen varaan, että lähes tyhjässä akussa riittää vielä virtaa herättämiseen? Joskus se virta loppuu ihan oikeasti.

Nykyään puhelin on paljon muutakin kuin puhelin joten laturi on syytä pitää mukana. Minkään älypuhelimen akku ei kestä kahta vuorokautta oikeaa käyttöä, joten puhelin on pidettävä yön yli latauksessa. Sitä paitsi uudet puhelimet voi ladata mistä tahansa usb-portista. Virran loppuminen on epätodennäköistä.

Toinen perustelu on siinä, että kun puhelimen sammuttaa illalla, se ei soi yöllä eivätkä erilaiset Twitter-, Facebook-, Whatsapp- ym. merkkiäänet häiritse yöunta. Itse en sulje puhelinta vaan laitan sen tarvittaessa äänettömälle, jotta yön aikana tulleet soitot ja viestit näkyvät heti.

 • Mutta on helpompikin tapa: lentotilan käyttö.
 • Un puhelimen kytkee lentokonetilaan, se sammuttaa radioverkot, joten mikään viesti tai soitto ei tule perille.
 • Sen sijaan herätys ja kalenteri-ilmoitukset näkyvät.
 • Lentokonetilaan vaiennettu puhelin toimii yöpöydällä myös kellona, mikä on näppärää varsinkin hotellissa.

Entisten nokialaisten suunnittelemana Jolla toimii vanhojen nokialaisten tavoin: se herättää, vaikka virrat olisi sammutettuna. Ajastinpiiri toimii käyttöjärjestelmän ulkopuolella ja aktivoi herätyksen. Tästä ominaisuudesta moni on tyytyväinen. Jollan akkukestosta herätti paljon keskustelua.

Vuorokausi lentotilassa syö yli puolet Jollan akusta.

Ilmeisesti Lumia 920 kestää wlan-verkossa kaksi viikkoa, kun taas Jollan akku tyhjenee ilman mitään tietoliikennettä vajaassa kahdessa vuorokaudessa. Jollan web-sivulla puheajaksi luvataan 9-10 tuntia ja valmiusajaksi (siis 3g-verkossa) 500 tuntia. Insinööreillä riittää vielä työtä, ennen kuin nämä arvot saavutetaan.

You might be interested:  Miten Nainen Voi Olla Hyvä Sängyssä?

Palaan asiaan sitten, kun Jolla ilmoittaa beeta-vaiheen päättyneen ja puhelimen valmistuneen. Vielä yksi käyttö lentotilalle: jos epäillään jonkun salakuuntelevan keskusteluja, lentotilan pitäisi pimentää kaikki verkot ja tehdä puhelimesta turvallinen. Lentotila on nopeampi ja vaivattomampi kuin puhelimen sammuttaminen tai akun irrottaminen.

Jälkimmäinen ei useimmissa laitteissa enää onnistukaan. Muokattu 21.12.2013, kirjoitus jaettu kahdeksi : Puhelimen lentotilasta on paljon hyötyä
Katso täydellinen vastaus

Saako koneessa käyttää Bluetooth kuulokkeita?

Kyllä voit.
Katso täydellinen vastaus

Voiko lentokoneessa kuvata?

Lennolla voidaan rajoittaa valokuvausta – Kun kamera löytyy helposti matkapuhelimesta, tulee monien lentomatkustajien otettua kuvia matkan varrelta. Sinäkin olet todennäköisesti joskus napannut yhteiskuvan matkaseurueesta lentokoneessa tai ikuistanut ikkunasta avautuvia maisemia.

 1. Matkustamossa kuvaamiseen voi kuitenkin liittyä ongelmia, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi.
 2. Jokaisella lentoyhtiöllä on omat valokuvausta ja videoiden ottamista koskevat säännöt.
 3. Yleisimmät rajoitukset liittyvät matkustamohenkilökunnan ja muiden matkustajien kuvaamiseen.
 4. Pyydä aina lupa ennen kuvausta.

Älä myöskään ota videoita esimerkiksi matkustamohenkilökunnan antamien turvallisuusohjeiden aikana. Brittisivusto The Sun kertoo erityisesti amerikkalaisten lentoyhtiöiden suhtautuvan kuvaukseen tiukasti. Esimerkiksi American Airlines kieltää lentoemäntien ja stuerttien sekä lentokoneen laitteiston kuvaamisen ja ammattimaisen kuvauskaluston käytön.

 1. Jos matkustaja kieltäytyy tottelemasta matkustamohenkilökunnan ohjeita, tämä voidaan jopa poistaa kuvauksen takia lennolta.
 2. Näin kävi amerikkalaisen United Airlinesin lennolla matkustaneelle miehelle vuonna 2013.
 3. Selfieitä otettaessa tai matkaseuralaista kuvatessa kannattaa varmuuden vuoksi pitää huolta siitä, ettei kuvassa vilahda muita matkustajia.

Ota kuvia vain omaan käyttöön. Maisemien kuvaaminen ikkunasta on luonnollisesti sallittua lennoilla. Suomen lentokenttiä ylläpitävä Finavia jopa antaa verkkosivuillaan vinkkejä mahdollisimman hyvien kuvien ottamiseen lentokoneesta käsin. Innokkaan kuvaajan kannattaa muuten valita ikkunapaikka, sillä ikkunapaikan matkustaja saa päättää siitä, ovatko luukut auki vai kiinni,
Katso täydellinen vastaus

Saako langattomia kuulokkeita käyttää lentokoneessa?

Kyllä voit.
Katso täydellinen vastaus

Mitä Puhelimella voi tehdä lentotilassa?

Lentotila – Wikipedia Lentotilan käyttöönotto -puhelimessa. Lentotila eli lentokonetila ( aeroplane mode, airplane mode tai flight mode ) on tietoteknisissä laitteissa valittava asetus, joka poistaa kaikki radioverkot käytöstä. Lentokonetila on tärkeimmillään autopilotin ohjatessa lentokonetta, koska silloin häiriösignaalit haittaavat todennäköisesti eniten, kun taas manuaalisesti lennettäessä lentokonetila ei välttämättä ole niin suuri turvallisuusriski,

 • Lentotila poistaa käytöstä,,,, ja FM-radion.
 • Nimensä mukaisesti lentotila kehitettiin alkujaan puhelinten käytön helpottamiseksi lentokoneessa.
 • Lentokonetilan ansiosta lentokoneen viestintää häiritsevät radiosignaalit katoavat ilman puhelimen sammuttamista.
 • Lentotila on puhelinten lisäksi käytössä läppäreissä, tableteissa ja,

Lentotilaa voi käyttää myös akun säästämiseksi, sillä radioverkkojen poistaminen käytöstä vähentää virrankulutusta. Lentotilan tyypilliset kuvakkeet
Katso täydellinen vastaus

Voiko Bluetoothia käyttää lentotilassa?

Wi-Fin ja Bluetoothin käyttö lentotilassa – Wi-Fiä ja Bluetoothia voi käyttää lentotilassa, jos lentoyhtiö sen sallii. Ne täytyy vain ottaa käyttöön erikseen. iPhone, iPad tai iPod touch:

Avaa Ohjauskeskus Koti-valikosta. Napauta Wi-Fi-kuvaketta tai Bluetooth-kuvaketta,

Voit myös valita Asetukset > Wi-Fi tai Asetukset > Bluetooth. Apple Watch:

Jos haluat muodostaa Wi-Fi-yhteyden, pidä näytön alaosaa painettuna, kunnes näet Ohjauskeskuksen. Pyyhkäise ylöspäin ja napauta Wi-Fi-kuvaketta,

Voit myös valita Asetukset > Wi-Fi. Jos haluat muodostaa Bluetooth-yhteyden, valitse Asetukset > Bluetooth. Jos otat Wi-Fin tai Bluetoothin käyttöön lentotilassa, ne ovat käytössä myös seuraavalla lentotilan käyttökerralla, ellet poista niitä käytöstä lentotilassa. Julkaisupäivämäärä: 29. syyskuuta 2021
Katso täydellinen vastaus

Saako lentokoneessa käyttää internetiä?

Onko lennoilla internetyhteyttä? Onko lennoilla internetyhteyttä? | Finnair Suomi

/ /

Langaton on saatavilla kaikilla kaukolennoilla sekä niillä Euroopan- ja Lähi-idän-lennoilla, jotka lennetään Airbus-koneilla. Nordic Sky -portaalista, johon kaikki matkustajat voivat liittyä omilla laitteillaan, on vapaa pääsy Finnair.fi -sivuille ja Finnairin palveluihin, kuten kohdetietoihin, asiakaspalveluun ja pre-order-ostoskanavaan.

 • Täyden internet-yhteyden voi ostaa lennon aikana.
 • Aukolennoilla businessluokan matkustajat, ja Finnair Plus Gold -jäsenet voivat käyttää internet-yhteyttä maksutta tunnin ajan yhtäjaksoisesti missä vaiheessa lentoa tahansa.
 • Finnair Plus Platinum -tasoasiakkaille palvelu on maksuton koko kaukolennon ajan.

Euroopan- ja Lähi-idän-lennoilla businessluokan matkustajat sekä Finnair Plus Platinum- ja Gold-jäsenet voivat käyttää internet-yhteyttä maksutta puolen tunnin ajan yhtäjaksoisesti. : Onko lennoilla internetyhteyttä?
Katso täydellinen vastaus