Opettele myönteinen ajattelu tietoisesti – Yllättävän moni on opetellut tietoisesti myönteisen ajattelun, kunnes se jossain vaiheessa on alkanut tapahtua kuin itsestään. Tämä on lohduttavaa siinä mielessä, että usein ajattelemme positiivisuuden olevan joko synnynnäinen tai vähintäänkin vaikeasti opittavissa oleva ominaisuus.
Vai onko se sittenkään lohdullista? Kun ajattelee, ettei muutos ole mahdollista, omien huonojen puoltensa kanssa eläminen on paljon kivuttomampaa. Uhriutuminen mahdollistaa näin ajattelevalle ihmiselle käpertymisen yhä syvemmälle negatiivisuuden syövereihin. Lue myös: Oletko monimutkaistaja vai yksinkertaistaja? Tuntuu hölmöltä ajatella, että ihminen voi vain päättää kääntävänsä ajattelunsa positiiviseen suuntaan.
Se on kuitenkin täysin mahdollista. Vaatii se tietenkin julmetusti itsekuria siinä missä mikä tahansa muukin muutos elämässä.
Katso täydellinen vastaus
Contents
- 1 Mitä on positiivinen ajattelu?
- 2 Miten saan positiivisen asenteen?
- 3 Oletko positiivinen vai negatiivinen?
- 4 Mikä on positiivinen?
- 5 Miten tehdä elämästä parempaa?
- 6 Miten palauttaa yhteys lapseen?
- 7 Mitä toiveita Varhaiskasvatukselle?
- 8 Mitä Positiivinen psykologia tutkii?
- 9 Oletko positiivinen vai negatiivinen?
Mitä on positiivinen ajattelu?
Onko sinun lasisi puoliksi tyhjä vai täynnä? Nykyisin saattaa tuntua siltä, että positiivista ajattelua ja sen mystistä voimaa tuputetaan jokaisesta kanavasta; Instagram täyttyy inspiroivista lainauksista ja parhaimmillaan positiivisen ajattelun taitajat näkevät kultareunuksen tukalimmassakin tilanteesta.
Positiiviseen ajatteluun kannustaminen saattaa herättää monissa epäileviä tunteita, mutta kannustamme siihen kaikesta huolimatta, ja koitamme tässä artikkelissa hälventää epäilykset. Positiivinen ajattelu ei nimittäin missään nimessä tarkoita epämukavien asioiden välttelyä ja asioiden vääristelyä totuudesta.
Positiivisella ajattelulla tarkoitetaan ennemminkin omaa näkökulmaasi ja suhtautumistasi niihin tilanteisiin, joita kohtaat. Kannustamme valmennettaviamme kiinnittämään huomiota ajattelumalleihinsa, sillä ne ovat aivan olennainen osa hyvinvointiamme ja mielemme on suorassa kytköksessä siihen, miten arjen haasteita ja tapahtumia käsittelemme.
Kysy siis itseltäsi: Miten sinä kohtaat haasteen, joka tulee sinua vastaan? Sorrumme usein helposti valittamaan, ja valmistaahan suomalainen mentaliteettikin meidät odottamaan aina pahinta. Kuten yleinen sanonta muistuttaa, “pessimisti ei koskaan pety.” Tosiasiassa valittaminen tai pessimismi ei ole tuottava asenne.
Se saattaa tuoda hetken helpotuksen, mutta ei valmista sinua voittamaan haasteita ja kehittämään uusia ratkaisuja ongelmiin. Onko positiivinen ajattelu pelkkää auringonpaistetta? Ei, se on myös haasteiden kohtaamista. Todellisuudessa positiivisuus voi kuitenkin helpottaa arkeamme paljon. Kun pyrimme katsomaan tilanteita ratkaisulähtöisemmin, helpotamme omaa elämäämme ja oloamme.
Epätoivo ei saa tilaa realismilta, ja mahdollisen haasteen edessä positiivisuus auttaa ymmärtämään omat lähtökohtasi. Ehkäpä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa lopputulemaan? Silloin, TOIMI! Jos taas ei, miksi antaisit tapahtuman pilata päivääsi? Siihen, mihin ei voi vaikuttaa, on turha tuhlata energiaa suremalla.
Kohdatessasi haastavan tilanteen kannattaa siis keskittyä siis vahvuuksiisi ja miettiä, mitä resursseja sinulla on käytettävissäsi sen sijaan, että lannistuisit tilanteesta. Saattaa kuulostaa vain sanahelinältä, mutta omaa ajatteluaan voi todella muuttaa.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on myönteisesti?
Myönteinen eli positiivinen ajattelu on elämänasenne, jossa ajatukset keskitetään hyviin asioihin ja tilanteiden tuomiin mahdollisuuksiin huonojen asioiden ja uhkien sijasta. Tämän avulla alitajunta muuttuu niin, että se hakeutuu myönteisiä tilanteita ja asioita kohti.
Katso täydellinen vastaus
Miten saan positiivisen asenteen?
2. Ole kiitollinen – Kiitollisuus ja kiitoksen antaminen ovat tehokkaita tapoja lisätä hyvää oloa ja onnellisuutta. Aloita aamusi listaamalla mielessäsi muutama asia, joista olet kiitollinen. Kun päivän mittaan huomioit myönteisiä asioita, tunne niistä samalla kiitollisuutta. Anna kiitosta ympärillesi saadessasi apua ja huomiota, kehu reippaasti aina kun huomaat kehun aihetta. Anna hyvän kiertää!
Katso täydellinen vastaus
Oletko positiivinen vai negatiivinen?
14. Oletko kiitollinen? – Positiivisuus näkyy usein kiitollisuutena. Positiivinen ihminen pyrkii olemaan aidosti onnellinen eikä ota mitään itsestäänselvyytenä. Onnellisuuden voi ansaita tai siihen pitää pyrkiä. Negatiivisuus näkyy epäkiitollisuutena sekä itseään että muita kohtaan. Negatiivinen ihminen ei näe hopeareunusta yhdessäkään pilvenhattarassa.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on positiivinen?
Kun positiivinen tulos on negatiivinen – Kotimaisten kielten keskus Lahden surullisten dopingkärykisojen yhteydessä käryjä tuli koko ajan myös tiedotuksessa, kun selittelyt paljastuivat valheiksi toinen toisensa jälkeen. Tunnepitoisia tiedotustilaisuuksia pyöritettiin tiedotusvälineissä yhä uudelleen, ja selitysten “sammakot” siirtyivät nopeasti pettyneen kansan hammasteltavaksi, sellaiset kuin “harrastelijoiden puuhastelu”, jota kuulee nyt joka puolella.
Myös sanoihin positiivinen ja negatiivinen tuntui paljastusten synkkinä päivinä latautuneen tunteita enemmän kuin koskaan ennen, kun henkeä pidätellen odoteltiin näytteiden tuloksia. Negatiivinen tulos oli positiivinen, vapauttava asia, joka päästi urheilijan riemun valloilleen, positiivinen tulos taas aiheutti negatiivisten tunteiden myrskyn ja suorastaan maansurun.
Miksi lääketieteellisten kokeiden tuloksia on ylipäätään alettu ilmoittaa sanoilla positiivinen ja negatiivinen ? Syy lienee hyvin konkreettinen: laboratorioissa on joskus ruvettu merkitsemään plus- tai miinusmerkkejä paperin reunaan sen mukaan, löytyikö etsittyä ainetta vai ei.
- Nämä plus-positiiviset ja miinus-negatiiviset testitulokset merkitsevät käytännössä useimmiten juuri päinvastaista kuin positiivisen ja negatiivisen yleisesti tunnetut perusmerkitykset ovat.
- Sanakirjojen mukaan positiivinen merkitsee ensi sijassa ‘myönteistä, suotuisaa, edullista’, negatiivinen taas ‘kielteistä’.
Näytteen positiivisuus merkitsee testattavalle harvoin myönteistä asiaa, sen paremmin urheilussa kuin terveydenhuollossakaan. Äkkiseltään tulee mieleen vain raskaustesti – ja senkin positiivinen tulos on positiivinen vain lasta haluavalle. Kun positiiviset ja negatiiviset näytteet menevät näin ristiin positiivisen ja negatiivisen perusmerkityksen kanssa, ei ole ihme, että syöpää tai muuta pahaa tautia pelkäävä saattaa ymmärtää hänestä otetun näytteen tuloksen juuri päinvastoin kuin on tarkoitettu.
Kun hänelle kerrotaan se iloinen asia, että epäillyn taudin testitulos on negatiivinen, hän voikin pelästyä pahanpäiväisesti, koska hänelle sana negatiivinen merkitsee vain kielteistä, pahaa asiaa. Sellaista on todella sattunut. Ehkä sama väärinymmärrys on käynyt myös toisinpäin – mikä voi olla paljon kohtalokkaampaa.
Sekaannusten välttämiseksi olisi parasta jättää koetulosten positiivisuus- ja negatiivisuusmaininnat laboratorion pöydälle ja käyttää asianomaisille tiedotettaessa selvempiä ilmauksia, kuten “näytteessä on (ei ole) tutkittua ainetta”, “olette (ette ole) raskaana”, “näytteen perusteella teissä on (ei ole) syöpä(ä), hiv(iä)” tms.
Miettiä toisaalta sopii, kuulostaako esimerkiksi ilmoitus “olette hiv-positiivinen” myönteisemmältä tai ainakin vähemmän järkyttävältä kuin “teissä on hiv”. Positiivinen tulee vastaan aika kummallisissakin yhteyksissä. “Positiivinen itseilluusio” tarkoittaa, että sen vallassa olevalla on epärealistisen positiivinen kuva itsestään.
Positiivistako? EU:n tasa-arvodirektiivissä esiintyy termi “positiivinen syrjintä”, joka tarkoittaa, että nainen asetetaan etusijalle muuten tasapäiseen mieshakijaan verrattuna paikoissa, joissa on naisvähemmistö. Taitaa positiivisuus olla siinäkin kovin suhteellista – ainakin syrjityn näkökulmasta.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on toksinen positiivisuus?
Eevan eväät: Toksinen positiivisuus | ITU Olet ehkä joskus törmännyt sosiaalisessa mediassa voimalauseeseen. Ehkä olet jakanut sellaisen itsekin. Voimalauseet saavat olon paremmaksi marraskuisen maanantaiaamun kankeina hetkinä. Positiivinen elämänasenne auttaa kohtaamaan haasteita ja ottamaan riskejä.
Toiveikkuus edistää toipumista merkittävästi. Mutta. Liiallisena annoksena tsemppaaminen voi kuitenkin johtaa negatiivisten tunteiden kieltämiseen eli toksiseen positiivisuuteen. Meillä kaikilla on ajoittain ongelmia ja haasteita elämässämme eikä maton alle lakaiseminen niitä muuksi muuta. Se, että vain koitamme aina ajatella positiivisesti ja unohtaa ongelmamme ei varmasti johda hyvään lopputulokseen, eikä sellainen taida edes onnistua.
Toksinen positiivisuus tarkoittaa ajattelutapaa, jossa ainoastaan positiivisuus nähdään oikeana tapana elää elämä. Käytännössä tämä tarkoittaa pelkästään hyviin asioihin keskittymistä ja kaiken ikävän työntämistä pois. Myrkyllisyys tulee siitä, että negatiivisten tunteiden kieltäminen tai välttely ruokkii niitä.
- Lisäksi jatkuvaan positiivisuuteen pyrkivä ihminen saattaa sivuuttaa muiden kielteiset tuntemukset, mikä saa ylioptimistin näyttämään helposti ärsyttävältä henkilöltä, joka ei ymmärrä muita.
- Toksisesti positiivinen ihminen vähättelee ja mitätöi myös muiden tuntemuksia.
- Jos ei ole valmis hyväksymään, ettei kaikki ole aina ruusuilla tanssimista, ei pysty aidosti kuuntelemaan läheisiään.
Jos ystävät tai perheenjäsenet tuntevat, ettei heidän murheitaan oteta vakavasti, se etäännyttää. Ihminen on tunteva olento ja tunteiden kirjo on meillä kaikilla hyvin laaja ja jatkuvasti vaihtuva. Mikään tunne ei ole ikuinen vaan tunteet tulevat ja seuraavassa hetkessä ne menevät.
- Sen vuoksi ei ole mahdollista tuntea aina vain hyviä tunteita ja olla aina vain positiivinen.
- Jos joku väittää, että on aina hyvällä tuulella ja näkee kaikessa aina vain hyvää, luultavasti valehtelee.
- Enimmäkseen itselleen.
- Liiallinen optimismi peittää alleen negatiiviset tunteet, jotka olisi tärkeä pystyä käsittelemään.
Elämään kuuluu, että tunnemme positiivisia ja negatiivia tunteita. Positiivinen elämäntapa onkin sitä, että tietää ikävien tunteiden menevän ohi ja pystyy käsittelemään nämä tunteet järkevällä tavalla. Mikään asia ei ole pelkästään huono, vaan siinä voi piillä esim. t. Eeva : Eevan eväät: Toksinen positiivisuus | ITU
Katso täydellinen vastaus
Mitä Positiivinen psykologia tutkii?
Positiivinen psykologia keskittyy ihmisten hyvinvointiin, vahvuuksiin ja voimavaroihin ja näiden vahvistamiseen. Positiivinen psykologia tutkii sitä, mikä saa ihmiset ja yhteisöt voimaan hyvin ja kukoistamaan. Lisäksi se tutkii elämän merkityksellisyyttä, myötätuntoa, innostusta, sisua, onnellisuutta sekä vaikeista tilanteista selviytymistä eli resilienssiä.
Katso täydellinen vastaus
Miksi ja mihin ihminen tarvitsee energiaa?
Jokainen tarvitsee energiaa ja ravintoaineita päivittäin elimistön perustoimintojen ylläpitämiseksi. Energiaravintoaineita ovat:
hiilihydraatit proteiinit rasvat
Energiaa tarvitaan elimistön perusaineenvaihduntaan, lämmöntuotantoon sekä liikkumiseen. Lapsilla ja nuorilla energiaa kuluu runsaasti myös kasvamiseen, ja elimistömme kuluttaa energiaa jopa nukkuessamme. Energian saanti ja kulutus tulisi pitää tasapainossa.
Energiaravintoaine | Mistä saadaan? |
Hiilihydraatit | Leipä, puuro, murot, peruna, makaroni, hedelmät, marjat, vihannekset |
Proteiinit | Kala, kananmuna, maitotuotteet, liha, viljat, pavut, herneet, linssit |
Rasvat | Margariini, voi, öljy, pähkinät, avokado Piilorasvana esimerkiksi juustoissa, makkaroissa ja leivonnaisissa |
Miten ihminen saa energiaa?
Energia- ja suojaravintoaineet – Smart Moves Ravintoaineet jaetaan energia- ja suojaravintoaineisiin. Energiaravintoaineet antavat nimensä mukaisesti elimistölle polttoainetta eli energiaa. Energiaa saat hiilihydraateista, proteiineista ja rasvoista. Suojaravintoaineita ovat puolestaan vitamiinit ja kivennäisaineet. Ne suojaavat elimistöäsi ja osallistuvat mm. aineenvaihdunnan säätelyyn.
Katso täydellinen vastaus
Miten tehdä elämästä parempaa?
6. Tee tunti päivässä jotain, mihin suhtaudut intohimoisesti. – Tee jotakin, johon vahvasti uskot. Tämä voi olla mitä tahansa kuten hyväntekeväisyyttä, uskontoon liittyvää tai harrastustoimintaa. Kun omistaudut jollekin asialle, johon uskot, se tuo iloa ja merkitystä elämään.
Katso täydellinen vastaus
Miten palauttaa yhteys lapseen?
Rutiinit arjessa – Arkeen on hyvä luoda sellaisia rutiineja, jotka vahvistavat läsnäoloa, lapsen kuuntelemista ja yhteyttä arjessa. Näitä rutiineja voivat olla esimerkiksi aamuhali, perheen yhteinen ruokailu ja siinä yhteydessä keskustelu lapselle tärkeistä asioista, iltasadun lukeminen ja vaikka satuhieronnan tekeminen iltaisin.
Satuhieronta: katse, kosketus, läsnäolo
Avainsanat: tunteet, tarpeet, rauhoittuminen, koskettaminen, vahvuudet, läsnäolo
Katso täydellinen vastaus
Mitä toiveita Varhaiskasvatukselle?
TERVEELLINEN JA KESTÄVÄ ELÄMÄNTAPA Varhaiskasvatuksen tehtävänä on ohjata lapsia terveyttä ja hyvinvointia edistäviin elämäntapoihin. Lapselle tarjotaan mahdollisuuksia kehittää tunnetaitojaan ja esteettistä ajatteluaan. Tämä esite on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapset aloittavat päiväkodissa.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on Siirtymätilanne?
Siirtymätilanne lapsen kanssa – katso vinkit miten onnistut! Jokaiselle vanhemmalle on varmasti tuttu tilanne, kun aamulla pitäisi lähteä töihin ja jälkikasvua viemään päiväkotiin, mutta lasta ei meinaa saada mitenkään eteiseen pukemaan vaatteita päälle.
Usein aikuisella on kiire työpaikalle, aikataulut painavat päälle ja tuovat lisäpainetta aamuun. Tai illalla, kun kaikki ovat väsyneitä, pitäisi mennä iltapesulle ja lapsi keksiikin äkkiseltään monta asiaa, jotka olivat juuri kesken tai jotka pitäisi tehdä iltatoimien sijasta. Jokapäiväisiä arjen tilanteita, joissa siirrytään yhdestä asiasta tai tekemisestä toiseen, kutsutaan siirtymätilanteiksi.
Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi juuri aamulla päiväkotiin tai kouluun lähteminen ja illalla iltapesulle meneminen. Molemmat näistä rutiineista ovat usein siksi haastavia lapsille, koska ne vievät lapsen pois vanhempiensa luota, ja johtavat erotilanteeseen.
Katso täydellinen vastaus
Mitä Positiivinen psykologia tutkii?
Positiivinen psykologia keskittyy ihmisten hyvinvointiin, vahvuuksiin ja voimavaroihin ja näiden vahvistamiseen. Positiivinen psykologia tutkii sitä, mikä saa ihmiset ja yhteisöt voimaan hyvin ja kukoistamaan. Lisäksi se tutkii elämän merkityksellisyyttä, myötätuntoa, innostusta, sisua, onnellisuutta sekä vaikeista tilanteista selviytymistä eli resilienssiä.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on positiivinen?
Kun positiivinen tulos on negatiivinen – Kotimaisten kielten keskus Lahden surullisten dopingkärykisojen yhteydessä käryjä tuli koko ajan myös tiedotuksessa, kun selittelyt paljastuivat valheiksi toinen toisensa jälkeen. Tunnepitoisia tiedotustilaisuuksia pyöritettiin tiedotusvälineissä yhä uudelleen, ja selitysten “sammakot” siirtyivät nopeasti pettyneen kansan hammasteltavaksi, sellaiset kuin “harrastelijoiden puuhastelu”, jota kuulee nyt joka puolella.
- Myös sanoihin positiivinen ja negatiivinen tuntui paljastusten synkkinä päivinä latautuneen tunteita enemmän kuin koskaan ennen, kun henkeä pidätellen odoteltiin näytteiden tuloksia.
- Negatiivinen tulos oli positiivinen, vapauttava asia, joka päästi urheilijan riemun valloilleen, positiivinen tulos taas aiheutti negatiivisten tunteiden myrskyn ja suorastaan maansurun.
Miksi lääketieteellisten kokeiden tuloksia on ylipäätään alettu ilmoittaa sanoilla positiivinen ja negatiivinen ? Syy lienee hyvin konkreettinen: laboratorioissa on joskus ruvettu merkitsemään plus- tai miinusmerkkejä paperin reunaan sen mukaan, löytyikö etsittyä ainetta vai ei.
Nämä plus-positiiviset ja miinus-negatiiviset testitulokset merkitsevät käytännössä useimmiten juuri päinvastaista kuin positiivisen ja negatiivisen yleisesti tunnetut perusmerkitykset ovat. Sanakirjojen mukaan positiivinen merkitsee ensi sijassa ‘myönteistä, suotuisaa, edullista’, negatiivinen taas ‘kielteistä’.
Näytteen positiivisuus merkitsee testattavalle harvoin myönteistä asiaa, sen paremmin urheilussa kuin terveydenhuollossakaan. Äkkiseltään tulee mieleen vain raskaustesti – ja senkin positiivinen tulos on positiivinen vain lasta haluavalle. Kun positiiviset ja negatiiviset näytteet menevät näin ristiin positiivisen ja negatiivisen perusmerkityksen kanssa, ei ole ihme, että syöpää tai muuta pahaa tautia pelkäävä saattaa ymmärtää hänestä otetun näytteen tuloksen juuri päinvastoin kuin on tarkoitettu.
- Un hänelle kerrotaan se iloinen asia, että epäillyn taudin testitulos on negatiivinen, hän voikin pelästyä pahanpäiväisesti, koska hänelle sana negatiivinen merkitsee vain kielteistä, pahaa asiaa.
- Sellaista on todella sattunut.
- Ehkä sama väärinymmärrys on käynyt myös toisinpäin – mikä voi olla paljon kohtalokkaampaa.
Sekaannusten välttämiseksi olisi parasta jättää koetulosten positiivisuus- ja negatiivisuusmaininnat laboratorion pöydälle ja käyttää asianomaisille tiedotettaessa selvempiä ilmauksia, kuten “näytteessä on (ei ole) tutkittua ainetta”, “olette (ette ole) raskaana”, “näytteen perusteella teissä on (ei ole) syöpä(ä), hiv(iä)” tms.
- Miettiä toisaalta sopii, kuulostaako esimerkiksi ilmoitus “olette hiv-positiivinen” myönteisemmältä tai ainakin vähemmän järkyttävältä kuin “teissä on hiv”.
- Positiivinen tulee vastaan aika kummallisissakin yhteyksissä.
- Positiivinen itseilluusio” tarkoittaa, että sen vallassa olevalla on epärealistisen positiivinen kuva itsestään.
Positiivistako? EU:n tasa-arvodirektiivissä esiintyy termi “positiivinen syrjintä”, joka tarkoittaa, että nainen asetetaan etusijalle muuten tasapäiseen mieshakijaan verrattuna paikoissa, joissa on naisvähemmistö. Taitaa positiivisuus olla siinäkin kovin suhteellista – ainakin syrjityn näkökulmasta.
Katso täydellinen vastaus
Mikä on toksinen positiivisuus?
Eevan eväät: Toksinen positiivisuus | ITU Olet ehkä joskus törmännyt sosiaalisessa mediassa voimalauseeseen. Ehkä olet jakanut sellaisen itsekin. Voimalauseet saavat olon paremmaksi marraskuisen maanantaiaamun kankeina hetkinä. Positiivinen elämänasenne auttaa kohtaamaan haasteita ja ottamaan riskejä.
Toiveikkuus edistää toipumista merkittävästi. Mutta. Liiallisena annoksena tsemppaaminen voi kuitenkin johtaa negatiivisten tunteiden kieltämiseen eli toksiseen positiivisuuteen. Meillä kaikilla on ajoittain ongelmia ja haasteita elämässämme eikä maton alle lakaiseminen niitä muuksi muuta. Se, että vain koitamme aina ajatella positiivisesti ja unohtaa ongelmamme ei varmasti johda hyvään lopputulokseen, eikä sellainen taida edes onnistua.
Toksinen positiivisuus tarkoittaa ajattelutapaa, jossa ainoastaan positiivisuus nähdään oikeana tapana elää elämä. Käytännössä tämä tarkoittaa pelkästään hyviin asioihin keskittymistä ja kaiken ikävän työntämistä pois. Myrkyllisyys tulee siitä, että negatiivisten tunteiden kieltäminen tai välttely ruokkii niitä.
- Lisäksi jatkuvaan positiivisuuteen pyrkivä ihminen saattaa sivuuttaa muiden kielteiset tuntemukset, mikä saa ylioptimistin näyttämään helposti ärsyttävältä henkilöltä, joka ei ymmärrä muita.
- Toksisesti positiivinen ihminen vähättelee ja mitätöi myös muiden tuntemuksia.
- Jos ei ole valmis hyväksymään, ettei kaikki ole aina ruusuilla tanssimista, ei pysty aidosti kuuntelemaan läheisiään.
Jos ystävät tai perheenjäsenet tuntevat, ettei heidän murheitaan oteta vakavasti, se etäännyttää. Ihminen on tunteva olento ja tunteiden kirjo on meillä kaikilla hyvin laaja ja jatkuvasti vaihtuva. Mikään tunne ei ole ikuinen vaan tunteet tulevat ja seuraavassa hetkessä ne menevät.
- Sen vuoksi ei ole mahdollista tuntea aina vain hyviä tunteita ja olla aina vain positiivinen.
- Jos joku väittää, että on aina hyvällä tuulella ja näkee kaikessa aina vain hyvää, luultavasti valehtelee.
- Enimmäkseen itselleen.
- Liiallinen optimismi peittää alleen negatiiviset tunteet, jotka olisi tärkeä pystyä käsittelemään.
Elämään kuuluu, että tunnemme positiivisia ja negatiivia tunteita. Positiivinen elämäntapa onkin sitä, että tietää ikävien tunteiden menevän ohi ja pystyy käsittelemään nämä tunteet järkevällä tavalla. Mikään asia ei ole pelkästään huono, vaan siinä voi piillä esim. t. Eeva : Eevan eväät: Toksinen positiivisuus | ITU
Katso täydellinen vastaus
Oletko positiivinen vai negatiivinen?
14. Oletko kiitollinen? – Positiivisuus näkyy usein kiitollisuutena. Positiivinen ihminen pyrkii olemaan aidosti onnellinen eikä ota mitään itsestäänselvyytenä. Onnellisuuden voi ansaita tai siihen pitää pyrkiä. Negatiivisuus näkyy epäkiitollisuutena sekä itseään että muita kohtaan. Negatiivinen ihminen ei näe hopeareunusta yhdessäkään pilvenhattarassa.
Katso täydellinen vastaus