Miksi Suurin Osa Ihmisistä On Oikeakätisiä?

Miksi Suurin Osa Ihmisistä On Oikeakätisiä
Miksi Suurin Osa Ihmisistä On Oikeakätisiä Tiede | Tieteestä kysymys Tilaajille Kauppinen Touko, Winqvist Satu 20.9.2011 3:00 Oikeakätisyys periytyy erittäin usein. Jos molemmat vanhemmat ovat oikeakätisiä, lapsesta tulee oikeakätinen 92 prosentin todennäköisyydellä. Vasenkätiset vanhemmat saavat vasenkätisen lapsen vain 40 prosentin varmuudella.
Katso täydellinen vastaus

Miksi ihminen on vasenkätinen?

Näitä asioita et ehkä tiennyt vasenkätisestä kaveristasi.1. Tarkkaa syytä siihen, miksi jostakusta tulee vasuri, ei ole paikannettu. Epäillään, että vasenkätisyys johtuu perimän ja ympäristön yhteisvaikutuksesta. Vasenkätisillä on yleensä myös enemmän vasenkätisiä perheenjäseniä kuin oikeakätisillä.

 1. Vasenkätisten aivojen on myös todettu toimivan eri tavalla.2.
 2. Vasenkätisyys ei ole uusi juttu.
 3. Ansasin yliopiston tutkimuksen mukaan tutkijat ovat jäljittäneet hammastutkimuksissa vasenkätisyyden aina neanderthalilaisiin saakka.
 4. Ei liene yllätys, että fossiilit olivat kuitenkin enimmäkseen oikeakätisiä.3.

Vasenkätiset sairastuvat helpommin mielisairauksiin, ja kärsivät oikeakätisiä ystäviään enemmän lukihäiriöistä ja ADHD:sta, koska vasurin aivot ovat erilaiset kuin oikeakätisen. Vain kymmenen prosenttia väestöstä on vasenkätisiä, skitsofreenikoista taas 20 prosenttia.

Sen sijaan sydänkohtauksen riski on vasureilla alempi.4. Vasenkätiset ovat luovempia kuin oikeakätiset American Journal of Psychology -lehden mukaan. Vasurit ovat myös tutkimusten mukaan kiinnostuneita enemmän taiteista, urheilusta, musiikista ja informaatioteknologiasta. Kiinnostus luoviin aloihin saattaa potkaista vasuria omaan nilkkaan sillä Wall Street Journalin artikkelin mukaan vasureilla on myös keskimäärin 10 prosenttia pienempi palkka kuin oikeakätisillä.5.

Haluatko presidentiksi? Auttaa, jos olet vasenkätinen. Suuri osa Yhdysvaltojen presidenteistä on ollut vasenkätisiä, mukaan lukien nykyinen presidentti Obama, Joukkoon kuuluu myös Bill Clinton, George H.W. Bush, Gerald Ford ja James Garfield ja Harry Truman,

 1. Toisaalta myös Osama Bin Ladenin ja Viiltäjä-Jackin väitetään olleen vasureita.6.
 2. Vasenkätiset jyräävät urheilussa.
 3. Vasureilla on etulyöntiasema, koska heillä on enemmän mahdollisuuksia harjoitella oikeakätisiä vastustajia vastaan kuin oikeakätisillä vasenkätisiä.7.
 4. Vasenkätisiä pelottaa enemmän, helpommin.

British Psychology Societyn mukaan tutkimukset todistavat, että vasenkätiset pelkäävät muita helpommin. Tutkimusta varten osallistujat katsoivat Uhrilampaita kahdeksan minuuttia. Sen jälkeen heidän käskettiin muistella tapahtumia. Vasenkätiset kärsivät enemmän post-traumaattisista stressioireista kuin oikeakätiset.8.

Älä suututa vasuria! He ovat pitkävihaisempia kuin oikeakätiset. The Journal of Nervous and Mental Disease -lehden mukaan vasenkätiset ovat myös taipuvaisempia negatiivisiin tunteisiin ja he myös vatvovat tunteitaan pidempään. Tutkimusten mukaan syy on epätasapaino vasemman ja oikean aivopuoliskon toimintojen välillä.9.

Vasenkätisiä hävettää helposti. Skotlantilaisen Abertayn yliopiston käytöstutkimuksissa vasenkätisten todettiin useimmin luonnehtivan itseään väitteillä “murehdin päätösten tekemisestä” “kritiikki satuttaa minua”. Kokonaisuudessaan vasureiden vastausten perusteella he ovat estoisempia, ujompia ja nolostuvat oikeakätisiä helpommin.10.

 1. Drinkki tarjolla? Vasurille se maistuu.
 2. Myytin mukaan vasenkätiset alkoholisoituvat muita helpommin.
 3. Laajat tutkimukset kuitenkin todistavat, ettei tämä pidä paikkaansa.
 4. Sen sijaan vasenkätiset kyllä juovat oikeakätisiä enemmän.
 5. Tutkimuksessa oli mukana 12 kansalaisuutta ja 25 000 ihmistä.11.
 6. Vasureilla on oma päivä.

Elokuun 13. päivä on kansainvälinen vasenkätisyyden päivä. Päivän tarkoitus on on levittää tietoa vasenkätisyyden eduista ja haitoista.12. Vasenkätiset eivät ole häviämässä minnekään! Vasenkätisten oletetaan jopa kukoistavan eloonjäämistaistelussa. Montpellierin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan väkivaltaisissa, alkukantaisissa yhteisöissä vasenkätisyys oli kirjaimellisesti lyöntiase.
Katso täydellinen vastaus

Mistä tietää onko vasenkätinen?

Mistä tietää, onko sisäovi oikeakätinen vai vasenkätinen? Oikeakätisen oven saranat näet oven avautumispuolella oikealla. Vasenkätisen oven saranat näet oven avautumispuolella vasemmalla puolella.
Katso täydellinen vastaus

Montako prosenttia on vasenkätisiä?

Yleisyys ja syyt – Vasenkätisten päivän viettoa Lontoossa 13. elokuuta 2002. Vasenkätisiä on noin 10 prosenttia maailman ihmisistä – miehistä 12 prosenttia ja naisista 8 prosenttia. Länsimaissa heitä on hiukan yli 10 prosenttia, mutta Afrikassa ja Aasiassa vähemmän, esimerkiksi Intiassa 6 prosenttia, Sudanissa 5 prosenttia ja Japanissa 4 prosenttia.

Aksosilla vasenkätisyyttä esiintyy kaksi kertaa useammin kuin muilla ihmisillä. Merkkejä vasenkätisistä ihmisistä on löydetty jo miljoonia vuosia vanhoista fossiileista, mutta he olivat jo tuolloin vähemmistössä. Mahdollisesti vanhin kirjallinen maininta vasenkätisyydestä on Raamatun Tuomarien kirjan kertomus Benjaminin heimoon kuuluneesta Eehudista, joka eli noin vuonna 1200 eaa.

Eehudin kuvataan surmanneen Mooabin kuninkaan Eglonin miekalla, jota hän käytti vasemmalla kädellään. Maailman kuvataiteen historiassa vasenkätisten hahmojen osuus on ollut suurin piirtein sama kuin oikeassa elämässäkin. Merkkejä vasenkätisyydestä on löydetty myös joidenkin käyttöesineiden tekotavasta.

 • Vasenkätisyyden harvinaisuudelle ei tunneta selvää biologista syytä.
 • Vasenkätisyyden arvellaan johtuvan suurimmaksi osaksi ympäristötekijöistä ja joltain osin usean geenin yhteisvaikutuksesta.
 • Ahden vasenkätisen vanhemman lapsista vasenkätisiä on joka neljäs.
 • Vuonna 2020 julkaistussa tutkimuksessa 1,7 miljoonan ihmisen perimästä löydettiin 41 aluetta, jotka liittyivät vasenkätisyyteen.

Vasenkätisyyden todennäköisyyttä lisäävät äidin raskaudenaikaiset ongelmat ja vaikea synnytys.
Katso täydellinen vastaus

Onko vasenkätisyys perinnöllistä?

Vasenkätisyys on perinnöllistä, mutta myös ympäristötekijät vaikuttavat. Erään tutkimuksen mukaan vasenkätisten vanhempien lapsista vasureita on 40 prosenttia. Oikeakätisten jälkeläisistä heitä on alle kymmenen prosenttia.
Katso täydellinen vastaus

Minkä ikäisenä kätisyys määräytyy?

Oikea- ja vasenkätisyys – Neljävuotiaasta lähtien on hyvä seurata, onko lapsen kätisyys eriytymässä. Kätisyys näkyy hienomotorisessa työskentelyssä kuten leikkaamissa, piirtämisessä ja päivittäisissä toiminnoissa, esim. syömisessä. Kätisyyden vakiintuminen on tärkeää, koska siten hienomotoriset taidot eriytyvät ja automatisoituvat.
Katso täydellinen vastaus

Kumpi käsi on vahvempi?

Vasenkätinen nyrkkeilijä on harvinainen ja haluttu – Nyrkkeilyssä vasenkätisyydestä on selvä hyöty. Harva nyrkkeilijä on vasenkätinen, ja siksi suurin osa vastuksista on oikeakätisiä. Ottelutilanteessa vasenkätinen on siis normaalista poikkeavalla tavalla yllättävä vastus.

Kilpailutilanteessa pitää hoksata esimerkiksi vastustajan kiertosuunta. Satu Lehtonen yllättää nyrkkeilyssä vasenkätisyyden lisäksi molempikätisyydellä. – Jalkani ovat vasenkätisten asennossa, eli oikea jalka edessä. Kuitenkin oikea käteni, eli nyrkkeilyssä etummainen käsi on vahvempi. Siinä molempikätisyydestä on hyötyä.

Satu Lehtonen on nyrkkeillyt kilpaa viisi vuotta, elokuun alussa tiedossa ovat Euroopan mestaruuskisat. Jo harrastuksen alussa huomattiin kätisyyden edut. – Valmentaja bongasi heti, että olen vasenkätinen. Venäjällä ja Kuubassa on paljon nyrkkeilijöitä, ja niissä maissa osasta jopa tehdään vasenkätisiä.
Katso täydellinen vastaus

Mistä johtuu Oikeakätisyys?

Mistä vasen- ja oikeakätisyys johtuu? Aihetta tutkineet saksalaiset tutkijat selittävät. Suurin osa maailman väestöstä on oikeakätisiä, mutta osa suosii kuitenkin vasenta kättään. Jopa kissat ja koirat voivat olla oikea- ja vasenkätisiä ja suosia tassuistaan toista enemmän.

 • Mistä oikea- ja vasenkätisyys johtuvat? Saksalaisen Ruhrin yliopiston tutkijoiden mukaan tiedostamaton toisen käden suosiminen kehittyy jo kahdeksannen raskausviikon aikana.
 • Silloin kun sikiö on vielä viinirypäleen kokoinen.13.
 • Raskausviikolla kehittyvien lapsien on havaittu jo imevän joko oikeaa tai vasenta peukaloaan sen mukaan, kumpi puoli kehosta on hallitseva.

Aikaisemmin on uskottu, että oikea- ja vasenkätisyys johtuisi aivoista, mutta Ruhrin yliopiston yhteistutkimuksen mukaan syy onkin selkäytimessä. Vaikka kämmenen ja käden liikkeet ovatkin lähtöisin aivokuoresta, signaalit lähtevät aivoista selkäytimeen, joka muuttaa ne fyysiseksi liikkeeksi. 6:59
Katso täydellinen vastaus

Voiko oikeakätinen oppia Vasenkätiseksi?

Kätensä murtaneilla tehdyn tutkimuksen mukaan oikeakätinen oppii kirjoittamaan tai harjaamaan hampaansa melko sujuvasti vasemmalla kädellä jo parissa viikossa. Työllä ja vaivalla kuka tahansa voi muuttua oikeakätisestä vasenkätiseksi. Aivot muovautuvat käytön mukaan.

Kuva: YLE 30.1.2012 7:03 • Päivitetty 9.6.2012 4:36 Neurologian dosentti ja Aalto-yliopiston aivotutkimusryhmän johtaja Nina Forss oli syntyessään vasenkätinen.60-luvulla vasenkätisiä kohtasivat monet epäluulot, jonka vuoksi Forss alkoi lapsena käyttää oikeaa. Hänestä tuli oikeakätinen. – Kun on riittävän kauan käyttänyt pelkästään oikeaa kättä, niin muuttuu kyllä oikeakätiseksi, Forss sanoo.

Zürichin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa kätensä murtaneiden aivoissa havaittiin merkittäviä muutoksia 16 päivässä. Oikeakätisillä tutkittavilla koko käsivarsi oli kipsissä ja rauhoitettu liikkeeltä. – Huomasimme, että oikean käden toiminnasta vastaavat aivoalueet taantuivat selvästi kipsin vuoksi.
Katso täydellinen vastaus

Onko jääkarhu vasenkätinen?

100 Lista –

1, Pandoilla ei ole tiettyä nukkumispaikkaa, ne nukahtavat sinne minne parhaaksi katsovat. Eli kun väsy tulee, niin makuulle ja uinumaan.

2, Maria Assunta oli laatinyt testamentin eläessään, ja kun hän kuoli vuonna 2011, hän jätti koko 13 miljoonan omaisuuden kissalleen Tomassolle. Emme tiedä mihinkä kissa omaisuutensa käytti, mutta veikkaisin että kissa vietti aikamoisia kissanpäiviä.

3, Elefantit eivät pysty hyppäämään, se ei ole vain mahdollista ruuminrakenteen takia.

4, Kissat tuotiin alunperin Amerikkaan siirtomaa – aikaan, että heitä vaivanneista jyrsijöistä päästäisiin eroon. Kissat ovatkin loistavia saalistajia, ja heidän ongelmat vähenivätkin nopeasti.

5, Kun koirat ovat iloisia, ne heiluttavat häntäänsä oikealle, surulliset koirat heiluttavat vasemmalle. Niin on tutkimuksissa todettu.

Katso tästä Nettipedon hienot ja eläimelliset Pussilakanat.

6, Tiikereiden jalat ovat voimakkaat. Niin voimakkaat, että tiikeri pysyy jaloillaan jopa kuolleena. 🙁

7, Ihmiset antavat sormuksen kumppanilleen merkiksi toisilleen, tälläistä käytöstä ei eläimien joukosta löydy.Hetkinen, kyllä löytyy! Urospingviinit antavat naaraspingviinille pikkukiven merkiksi kiinnostuksestaan, jos naaras ottaa kiven vastaan, niin niistä tulee pariskunta.

8, Vastasyntynyt ketunpoikanen painaa vain 100 grammaa, pienen koon lisäksi ne ovat kuuroja, sokeita ja liikuntakyvyttömiä. Kettuemon on oltava jatkuvasti hoitamassa niitä. Ruuan hankinta jää kokonaan kettu urokselle.

9, Seeprat kommunikoivat toistensa kanssa korvillaan liikuttelemalla niitä.

10, Jäniksillä on harvinainen panoraamanäkö, ne näkevät eteen, sivuille ja taakseen.

11, Krokotiilit eivät pysty työntämään kieltään ulos, niiden kieli on liikkumaton.

12, Kaikki jääkarhut ovat vasenkätisiä.

13, Myöskin kissat ja koirat ovat joko oikea tai vasenkätisiä.

Tästä pääset ostoksille Suomen eläimellisimpään verkkokauppaan Etusivu.

14, Tuskallinen synnytys? Mikä eläin syntyy sarvet päässään? Kirahvi!

15, Katsotko usein taivaalle ja ihailet pilviä tai avaruutta, mikä eläin jää tästä kaikesta paitsi? Sika, sen on fyysisesti mahdotonta katsoa ylöspäin taivaalle.

16, Rotat ja hevoset eivät voi oksentaa.

17, Sinivalaan kieli on varmasti iso, mutta kuinka iso? Se painaa 2700 kiloa, ja on yhtä pitkä kuin elefantti! Sinivalaan sydän on autonkokoinen.

18, Disneylandissa on kissoja töissä? Niitä on 200, ja niiden tehtävänä on torjua tuholaisia. Ne eivät pukeudu hassuihin asusteisiin, eivätkä ole siellä viihdyttämässä ihmisiä. Myös Pietarin Eremitaasin taidemuseossa on kissoja samoissa tehtävissä.

You might be interested:  Miten Saan Mainonnan Esto Ohjelman Pois Päältä?

19, Nukkuuko kissasi usein ja paljon? Ne nukkuvat 65% elämästään.

20, Kissa nukkuu paljon, mutta leijonauros nukkuu 20 tuntia päivässä.

Takaisin ylös.

21, Usain Bolt ja samalla viivalla kotikissa, kumpi voittaa juoksukilpailun? Kotikissa rökittää hänet mennen tullen.

22, Kuinka paljon painaa vastasyntynyt jättipanda? Vastaus on että vähemmän kuin mukillinen teetä.

23, Kirahvit pystyvät nuolemaan omia korviaan.

24, Mitä yhteistä on kotikissalla ja tiikerillä? Kyllä ne ovat molemmat kissaeläimiä, mutta tiesitkö että niiden geenit vastaavat 95,6 % toisiaan? Niillä on samoja käyttäytymismalleja, kuten saalistusleikki, reviirin merkitseminen raapimalla ja virtsalla sekä niiden saalistus käyttäytyminen on samanlainen.

25, Elefantti vauvat imeskelevät omaa kärsäänsä, vähän niinkuin tuttia.

26, Tuleeko sinullekin joskus töissäsi tunne että voisit nukahtaa vaikka siihen paikkaan? Mehiläiset keräävät mettä, ja ne voivat nukahtaa joskus kukan sisälle.

27, Vyötiäisen panssari on lujaa tekoa, eräs amerikkalainen mies erehtyi ampumaan vyötiäistä pihallaan ja luoti kimposi hänen naamalleen.äikkistä.

28, Onko muistisi erinomainen? Variksilla on todella hyvä muisti, ja ne pystyvät muistamaan yksittäiset ihmiskasvotkin jopa loppuelämänsä ajan.

29, Manipuloiko kissasi sinua? Kissat oppivat manipuloimaan ihmistä maukumisellaan.

30, Delfiinit kykenevät tunnistamaan ihmisen kuuloastinsa avulla, se toimii kaikuluotaimen tavoin ja ne kykenevät jopa auttamaan haaksirikkoisia tämän kykynsä avulla.

Pussilakanat. Huikeat eläinaiheiset pussilakanamme!!

31, Pidätkö musiikista? Niin pitävät koiratkin, tutkimuksissa on todettu koirien arvostavan musiikkia ja niillä on oma makunsa musiikin suhteen. Tutkimuksissa todettiin koirien pitävän reggae musiikista eritoten. Kokeile!

32, Varo ketä loukkaat! Tiikerit ovat maailman koston haluisimpia eläimiä, ne eivät unohda jos loukkaat tai satutat niitä, ne kostavat sinulle.

33, Oletko täysin varma kuka on kissanpentusi isä? Naaraskissoilla kypsyy useita munasoluja kiiman aikana, joten pentueella voi olla enemmän kuin yksi isä.

34, Karju kuin gepardi! Hetkonen.Gepardit eivät pysty karjumaan, vaan ne ääntelevät vähän kuin kissat.

35, Porot syövät psykedeelisiä sieniä ja juovat omaa virtsaansa.

Etusivulle.

36, Mitä teet kun olet oikein iloinen? Jänikset hyppivät ja samalla kääntelevät ruumistaan ollessaan oikein iloinen.

37,100 miljoonaa vuotta sitten maapallolla oli vähän toisenlainen krokotiili, se kykeni syömään dinosauruksia.

38, Kameleontin kieli voi olla yhtä pitkä kuin sen koko keho.

39, Majavan hampaat eivät lopeta kasvamista, sen täytyykin pureskella puunrunkoja ja oksia estääkseen hampaita kasvamasta liian pitkiksi.

40, Jääkarhun valkoisen turkin alla on musta iho.

UUSI! Pehmoeläimet. Nettipedon pehmeät eläimet! Takaisin ylös.

41, Osterit voivat vaihtaa sukupuoltaan monia kertoja elämänsä aikana.

42, Merten roskakoriksi kutsuttu tiikerihai voi syödä kaikenlaista, niiden vatsoista on löytynyt mm. vanhoja renkaita ja rekisterikilpiä.

43, Onko ihmisellä pitkä raskausaika? Afrikannorsut ovat raskaana lähes kahden vuoden ajan ennen synnyttämistä. Niillä on nisäkkäistä pisin raskausaika.

44, Muurahaiskarhu nauttii 35000 tuhatta muurahaista joka päivä.

45, Kissat voivat peseytyä ja puhdistaa itseään jopa kolmanneksen heräilläoloajastaan, siisti eläin!

46, Lumileopardi on uskomaton hyppääjä, ne voivat hypätä yhdellä loikalla jopa 15 metrin korkeuteen.

47, Kasvaako lapsesi liian nopeasti, miltähän kirahvista mahtaa tuntua, sillä sen poikaset osaavat seistä jo 30 minuutin kuluttua syntymästään.

48, Susi voi syödä yhdellä aterialla jopa 9 kiloa lihaa kerralla.

49, Nälkäinen tiikeri voi syödä jopa 28 kiloa lihaa yhdellä aterialla.

50, Lampailla ja vuohilla on melkein suorakaiteen muotoiset pupillit ja ne näkevät lähes 360 astetta ympärilleen.

Olet listamme puolessa välissä, Oliko listallamme uutta tietoa? Varmasti osan ehkä olit jo kuullut, mutta et takuulla kaikkea. Jatka lukemista ja yllätyt lisää. Takaisin ylös. Nettipedon Kaikki Tuotteet.

51, Elefantit voivat haistaa veden monen kilometrin päästä, joten jos olet savannilla janoinen, seuraa elefanttia!

52, Ihmisten haaremia pidetään epäsopivana käytöksenä, hallitseva merinorsu-uros kerää pesimäaikana 40 – 50 naaraan haaremin itselleen.

53, Tuntuuko joskus että olet erittäin janoinen, ja voisit juoda vaikka koko vesisaavin kerralla? Arabian kamelit voivat juoda sata litraa vettä vain 15 minuutissa.

54, Suomalainen ei pakkasta kavahda, eikä kavahda Alaskanmalamuutti koirarotukaan, ne sietävät jopa – 70 c kylmyyttä.

55. Koalat eivät ole karhuja, vaan pussieläimiä, ja ne voivat nukkua jopa 18 tuntia päivästä.

56, Tuntuuko joskus että kissasi nirsoilee ruuasta? Kissa kieltäytyy pahanmakuisesta ruuasta, vaikka olisi nälkiintymäisillään.

57, Gepardi on uskomattoman nopea. Se saavuttaa kolmessa sekunnissa 100 kilometrin tuntivauhdin. Gepardi ei vaani saalistaan, vaan se luottaa nopeuteensa.

58, Tiikereiden raidat ovat yksilöllisiä, millään muulla yksilöllä ei ole samanlaisia raitoja.

59, Suurin Amerikankotkan löydetty pesä oli n 6,3 metriä korkea, ja painoi kaksi tonnia.

60, Tuntuuko välillä siltä, että voisit nukahtaa pystyyn? Lehmät pystyvät tähän, ne voivat nukkua seisaallaan.

61, Koirat polveutuvat suoraan susista.

Nettipedon Kaikki Tuotteet.

62, Kaikki maailman muurahaiset painavat yhtä paljon kuin kaikki maailman ihmiset.

63, Koirat ovat viisaita, ne voivat oppia jopa tuhat sanaa.

64, Maailman nopein koirarotu on englanninvinttikoira, eli greyhound voi juosta jopa 70 km tunti vauhtia. Tiesitkö että koiran hajuaisti vähenee n 40% kun koiralla on kuuma ja se läähättää.

Etusivulle.

65, Ensimmäinen koira joka pääsi koirien Hall of Fameen oli Lassie, vuonna 1969.

66, Tiesitkö että koira mainitaan Raamatussa 35 kertaa.

67, Kissat ovat kehittäneet maukumisen kommunikoidakseen ihmisen kanssa. Kuuntele kissaasi, se yrittää kertoa sinulle jotain.

68, Leijonat parittelevat jopa 50 kertaa päivässä.

69, Muurahainen voi selvitä hurjista putouksista, jopa lentokoneesta saakka.

Takaisin ylös.

70, Vapaussodan sotilaat ottivat joskus koiriansa mukaan taisteluihin, yksi sotilaista oli George Washington, joka toi kentille koiransa Sweetlipsin.

71, Miljoonia vuosia sitten oli pingviinejä, jotka olivat yli 2 metriä pitkiä ja painoivat yli 110 kiloa.Olivat varmasti vaikuttava näky.

72, Ensimmäinen eläin joka kiersi kuun oli kilpikonna.

73, Vanhin elävä olento oli simpukka, joka eli 507 vuotiaaksi. Siinä välissä kaikki on kerinnyt muuttua aika lailla ympärillä.

74, Kissa on vastuussa 33 eläimen sukupuutosta. Ihminen tosin on vastuussa moninkertaisesti.

75, Tiesitkö että strutsin silmä on isommat kuin sen aivot.

76, Delfiinit eivät juo vettä, jos ne joisivat merivettä, ne sairastuisivat. Delfiinit saavat vetensä syömästään ravinnosta.

77, Virtahevon maito on vaaleanpunaista.

78, Hevonen ei osaa hengittää suun kautta, jos hevosen sieraimet tukkeutuvat, se tukehtuisi.

79, Vampyyrilepakko saattaa imeä uhristaan verta jopa 30 minuuttia, niin ettei uhri edes herää siihen.

80, Rotta ja hevonen eivät osaa oksentaa. Niillä ei ole oksennusrefleksiä.

Takaisin ylös.

81, Alligaattoreita on ollut maailmassa 150 miljoonaa vuotta. Aika hyvin selvitty kaikista katasrofeista yms.

82, Valkohai haistaa pienen veriesiintymän kilometrien päästä. Valkohai voi seurata uhriaan jopa kahden tunnin ajan ennen hyökkäystä.

83, Sähköankerias voi synnyttää jopa 600 voltin sähkövirran, joka riittää kaatamaan aikuisen hevosen.

84, Galåpagoksenjättiläiskilpikonna on pitkäikäinen, vanhin yksilö on elänyt 152 vuotiaaksi.

85, Stutsin potkaisu on niin voimakas, että se pystyisi tappaa leijonan, ja ihmisen.

86, Hevoset olivat osa ensimmäisiä olympialaisia. Ensimmäinen laji oli vaunukilpa ajot.

87, Aikuisen hevosen sydän painaa 4,5 kiloa.

88, Srutsit juoksevat nopeampaa kuin hevonen, uros strutsit voivat karjua kuin leijonat.

89, Jokaista ihmistä kohti on miljoona muurahaista, muurahaiset eivät nuku eikä niillä ole keuhkoja.

90, Etana pystyy kasvattamaan uuden silmän, jos se menettää aiemman.

91, Kolibrit ovat ainoita lintuja jotka osaavat lentää takaperin, niiden siivet lyövät jopa 80 kertaa sekunnissa.

92, Yhdydvalloissa on maailman eniten koiria, toiseksi eniten on ranskassa.

93, Flamingot voivat syödä ainoastaan pää alhaalla.

94, Gorillaan voi tarttua flunssa ihmisestä, ja myös muita sairauksia.

95, Jos pidät kultakalaa pimeässä huoneessa, siitä tulee vaalea.

96, Koalan sormenjäljet ovat verrattavissa ihmisten sormenjälkiin.

97, Ihmisten lisäksi ainoa eläin joka voi palaa auringossa on sika.

98, Moskiitot, nämä hyönteiset ovat aiheuttaneet enemmän kuolemia kuin ihmisten käymät sodat yhteensä.

99, Kengurut eivät voi kävellä takaperin.

100, Hai on ainoa kala, joka voi räpytellä molempia silmiään.

Kiitos, toivottavasti tämä oli viihdyttävää lukemista. Eläinmaailmassa on paljon asioita joita ihmiset eivät edes vielä tiedä, uusia lajeja löytyy edelleen. Tässä oli Nettipedon laatima 100 kohdan lista eläinten ihmeellisestä maailmasta. Jatka toki myös Verkkokauppaamme, josta voit löytää vaikka jonkun eläimellisen lahjan.
Katso täydellinen vastaus

Kumpi Kätinen lapsi?

Ennenvanhaan vasenkätisyyttä pidettiin vääräkätisyytenä. Vasenkätisyyteen, kuten moneen muuhunkin ihmisten vähemmistöjen ominaisuuteen, on suhtauduttu monina aikoina kielteisesti. Toisaalta vasenkätisyyttä on myös ihailtu ja eri tutkimusten mukaan vasemman käden käyttö voi kertoa mm.

 1. Ihmisen luovuudesta, motivaatiosta ja urheilullisuudesta.
 2. Maailman väestöstä noin joka kymmenes on vasenkätinen.
 3. Ätisyys vakiintuu määritellään useimmiten sen mukaan, kummassa kädessä ihminen pitää mm.
 4. Kynää tai saksia.
 5. Vasurit osaavat kuitenkin usein käyttää tarvittaessa molempia käsiä, oikeakätiset harvoin vasenta.

Kätisyys vakiintuu lapsilla eri-ikäisinä. Jo sikiöaikana voidaan tehdä alustavia arvioita siitä, kumpaa kättä lapsi tulee vahvemmin elämässään käyttämään. Lapsi vie peukaloaan suuhunsa jo äidin vatsassa. Ensimmäisten vuosien aikana vauva on molempikätinen, joka on kehityksellisesti toivottavaa ja eduksi tasaisesti molempien käsien voimalle, ja hienomotoriikalle.

 1. Jos lapsi käyttää kynää vielä 4-vuotiaana molemmissa käsissä, toinen käsistä tulee jossakin vaiheessa vakiintumaan hallitsevammaksi.
 2. MLL:n mukaan koulun aloittamisen aikoihin, n.6 vuoden iässä, kehittyy lapsen hienomotoriikka ja käden ja silmän yhteistyötä vaativat taidot, kuten kynäote, piirtäminen, askartelu.

Kätisyys on kuitenkin vakiintunut usein jo paljon aikaisemmin. Lapsen kätisyydellä ei ole mitään väliä, kunhan tuetaan lapsen luontaisia vahvuuksia HUS:n lastensairaalan vastaava toimintaterapeutti Paula Kyyrönen kertoo, että pientä lasta ei tarvitse ohjata käyttämään jompaakumpaa kättä.

 • Uitenkin esikouluun mennessä kätisyyden olisi hyvä olla vakiintunut, jotta lapsi voi keskittyä tehtävien tekemiseen ja kehittyä kynätyöskentelyssä.
 • Jos kätisyys ei ole vakiintunut eskariin mennessä, voi lasta ohjata käyttämään sitä kättä, jota hän näyttäisi hieman enemmän suosivan esimerkiksi piirtäessä, hampaita pestessä, syödessä ja leikkiessä, Kyyrönen neuvoo.

Oikeakätinen, vasenkätinen, molempikätinen lapsi: kaikille löytyy sopivat keinot Vasenkätisen oppimisen strategiat ovat jo käytännön syistä erilaiset kuin oikeakätisellä. “oikeakätisten maailmassa” vasuri joutuu opettelemaan tekniikkaa peilikuvana. Esimerkiksi virkkaaminen tai pesäpallon lyönti vaatii vasenkätiseltä koululaiselta pohdiskelua.

 1. Vasenkätisellä on kuitenkin periaatteessa yhtäläiset oppimisedellytykset kuin oikeakätiselläkin, vaikka hän joskus joutuu työstämään oppimistaan enemmän.
 2. Erityistä hankaluutta aiheuttavat monet oikeakätiselle suunnitellut ja heille itsestään selvät tarvikkeet, työkalut ja koneet.
 3. Terotin, säilykepurkin avaaja, kuorimaveitsi ja videokamera ovat hyviä esimerkkejä näistä.

Koulussa on nykyään paljon vasenkätiselle suunniteltuja tavaroita ja urheiluvälineitä. Nykyään yksikään lapsi ei joudu miettimään omaa kätisyyttään, vaan kaikki ovat normaaleja. Lue myös: Suuri perhe kysyy vastuullista vanhemmuutta “Tuntemattomille aikuisille ei saa puhua” Näin turvakasvatat lasta Kirjaesittelyssä Ella ja kaverit etäkoulussa: Me selviämme yhdessä!
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miten Saan Windows Defenderin Pois Päältä?

Kumpi peukalo päällä kädet ristissä?

Tutkimuksemme osoitti, että kädet ristittäessä vasen ja oikea peukalo tulevat päällimmäiseksi lähes yhtä usein. Ehkä yllättävin tulos oli se, että ristiessämme kätemme sama peukalo on käytännössä aina päällimmäisenä. Yhtä suuri puolen pysyvyys esiintyi ainoastaan kirjoittamisessa, syömisessä ja pallon heitossa.
Katso täydellinen vastaus

Onko vauva vasenkätinen?

Mistä tietää, onko lapsi oikea- vai vasenkätinen? – Lapsen dominoivaa kättä ei voida saada selville ennen 3-4 kuukauden ikää. Tässä vaiheessa lapsen voidaan huomata alkavan suosia toista kättään. Tämä ei kuitenkaan tapahdu välittömästi, sillä usein lapsi käy läpi vaiheen, jonka aikana hän käyttää molempia käsiään.
Katso täydellinen vastaus

Oliko Einstein vasenkätinen?

Tiesitkö tämän vasenkätisistä ihmisistä? Taidat yllättyä toden teolla Vasenkätiset ihmiset käyttävät arkitoimiin luonnostaan enemmän vasenta kuin oikeaa kättä. Maailman väestöstä noin 10-12 prosenttia on vasenkätisiä, ja nyt on koottu mielenkiintoinen faktalista vasenkätisyyteen liittyen.

 1. Faculty Of Medicine -verkkosivusto kertoo, että maailmassa on vietetty jo vuodesta 1996 saakka jopa vasenkätisille ihmisille omistettua juhlapäivää.
 2. Vasenkätisten päivä on 13. elokuuta.
 3. Aikojen alussa vasenkätisiä ihmisiä on pidetty kummajaisina, jotka ovat taipuvaisia muun muassa neurooseihin, kapinalliseen käyttäytymiseen ja jopa homoseksuaalisuuteen.

Vasenkätisiä on pidetty myös saatanan kätyreinä. Vasenkätisten on myös väitetty kuolevan keskimäärin yhdeksän vuotta oikeakätisiä aiemmin. Joissakin tutkimuksessa on selvitetty myös se, että raskausajan traumat tai synnytykseen liittyvät ongelmat ovat johtaneet lapsen vasenkätisyyteen.

Myös äidin iällä on merkitystä, sillä 40-vuotiaat äidit saavat huomattavasti todennäköisemmin vasenkätisiä lapsia kuin parikymppisenä synnyttävät. Silti vasenkätisten joukossa on suhteessa enemmän huippuälykkäitä henkilöitä, joiden älykkyysosamäärä ylittää 140. Kuuluisia vasenkätisiä henkilöitä ovat Albert Einstein, Isaac Newton, Charles Darwin ja Benjamin Franklin.

Myös Osama Bin Laden ja Viiltäjä-Jack olivat vasenkätisiä. Eskimoiden keskuudessa vasenkätisiä pidetään velhoina ja inkat pitivät vasenkätisiä parantajina ja taikuuteen kykenevinä. Vasenkätisiä on tutkittu jonkin verran ja tulosten valossa voidaan myös väittää, että vasemmalla kädellä toimivat ihmiset taipuvat herkemmin alkoholismiin, rikollisuuteen ja skitsofreenisuuteen.

 1. Lisäksi vasenkätiset ihmiset kärsivät keskimäärin enemmän lukihäiriöstä.
 2. Uskomusten ja perimätiedon mukaan vasen käsi tarkoittaa yleisesti jotain huonoa.
 3. Asioita hoidetaan vasemmalla kädellä ja jos vasenta kättä kutittaa, tarkoittaa se rahan menettämistä.
 4. Silti vasenkätiset ovat tutkimusten mukaan oikeakätisiä lahjakkaampia muun muassa tilanhahmotuskyvyssä, matematiikassa ja arkkitehtuurissa.

Ja pidetäänhän vasenta kättä myös tarpeeksi arvokkaana ikuisen rakkauden symbolille, eli vihkisormukselle. : Tiesitkö tämän vasenkätisistä ihmisistä? Taidat yllättyä toden teolla
Katso täydellinen vastaus

Miten vasenkätinen soittaa kitaraa?

Jimi Hendrixin jalanjäljissä – Kitarassa on aina paksuin kieli vertikaalisesti ylimpänä ja oikeakätiset soittavat ja pitävät otelautaa vasemmalla kädellä ja soittavat kieliä plektralla oikealla kädellä. Vasenkätisessä soitossa tilanne on vastakkainen mutta silti kielet asennetaan kitaraan niin, että myös tässä tapauksessa paksuin kieli on ylimpänä. Miksi Suurin Osa Ihmisistä On Oikeakätisiä Nykyään on saatavissa vasenkätisille suunnattuja kitaroita, jossa äänensäätöpotikat sekä muut ominaisuudet ovat otettu huomioon niin, että soitinta on yhtä helppo soittaa kuin oikeakätisten omia kitaroitaan. Soitinliikkeistä löytyy vasenkätisiä kitaroita moneen lähtöön ja lähes jokainen kitaramerkki valmistaa niitä.
Katso täydellinen vastaus

Kumpi Kätinen Hyrräkela?

Kelaatko vasemmalla vai oikealla? – Hyrräkelaa hankittaessa kelan kätisyys on päätettävä ostohetkellä eli pitää tietää kelaako oikealla kädellä vai vasemmalla kädellä. Vielä 90-luvulla vasenkätiset hyrräkelat olivat harvinaisia, mutta hyrrien suosion kasvaessa heittokalastajien keskuudessa, ovat vasurikelat vallanneet markkinaa. Uistelijoista suurin osa yhä suosii oikealta kelattavia hyrräkeloja.
Katso täydellinen vastaus

Milloin ei ole enää lapsi?

Lapsi, nuori vai aikuinen? Miksi joku aina väittää, etteivät 16–17-vuotiaat ole enää lapsia? YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsia ovat kaikki alle 18-vuotiaat, siis myös täysi-ikäisyyttä jo lähestyvät nuoret. Heillä on sopimuksen mukaan oikeus esimerkiksi erityiseen suojeluun ja huolenpitoon siinä missä nuoremmillakin.

Samaan aikaan on tietysti totta, että nuori ymmärtää asioita eri tavalla kuin pieni lapsi ja kykenee itsenäisesti moneen. Itse asiassa yhteiskuntamme jopa edellyttää tätä: jo 15–16-vuotiaana nuoret tekevät toisen asteen koulutuksen osalta niin suuria ja merkittäviä valintoja, että voi kysyä, edellytetäänkö nuorilta liian varhain liian paljon.

Suomalaisessa kulttuurissa arvostetaan kovasti itsenäisyyttä ja pärjäämistä. Tämä näkyy myös siinä, että nuoret muuttavat vanhempiensa luota eurooppalaisittain varsin varhain. Meillä pitkään kotona asuvaa nuorta miestä saatetaan kutsua pilkallisesti peräkammarin pojaksi.

 1. Lastensuojelun Keskusliitto selvitti 16-vuotiaiden nuorten mielipiteitä itsenäisestä asumisesta.
 2. Yselyyn vastanneiden mielestä sopiva ikä muuttaa vanhempien luota on 18 vuotta.
 3. He korostivat kuitenkin, että sopiva ikä on yksilöllinen ja riippuu elämäntilanteesta, esimerkiksi opinnoista tai työpaikan saannista.

Silti nuoret eivät laajalti haasta kulttuurista odotusta varhaisesta itsenäistymisestä. Useimmiten vanhempien luota muuttamisessa on kyse nuoren halusta itsenäistyä. Osa nuorista joutuu kuitenkin muuttamaan jo toisen asteen opintojen vuoksi, jos mielii opiskella.

Keskusliiton kyselyssä 60 prosenttia nuorista oli sitä mieltä, että toinen aste pitäisi voida suorittaa ilman, että sitä varten tarvitsee muuttaa vanhempien luota. Nuoret oppivat itsenäisen asumisen edellyttämiä taitoja vähitellen niin kotona, koulussa kuin erilaisissa vapaa-ajan toiminnoissa.

Lastensuojelun Keskusliiton 4.8. julkaistava selvitys piirtää aiheesta ilahduttavan kuvan, mutta nostaa esiin myös huolenaiheita. Kaikki nuoret eivät saa kasvaessaan riittäviä eväitä itsenäiseen elämään. Se näkyy esimerkiksi erilaisten itsenäistymisen tukea tarjoavien järjestöjen työssä sekä lastensuojelun jälkihuollossa.

 • Oronakeväänä moni yksin asuva koki ahdistavana sen, ettei toisia ihmisiä voinut tavata.
 • Osalle nuorista yksinäisyys ja tukiverkostojen puute oli kuitenkin arkea jo ennen epidemiaa.
 • Vanhempien luota muuttaminen tai täysi-ikäistyminen ei tarkoita tuen tarpeen loppumista niidenkään nuorten osalta, joiden kasvuolosuhteet ovat hyvät ja perheen tuki vahva.

Jokainen meistä tarvitsee toisia ihmisiä, kuka milläkin tapaa. Erilaisten arjen taitojen lisäksi jokaisella nuorella (ja aikuisellakin!) pitäisi olla joku, jonka kanssa voi keskustella omasta elämästään ja miettiä valintojaan. Jotta nuorille tarjottava tuki ja palvelut vastaisivat tarpeita, on tärkeää kerätä päätöksenteon tueksi tietoa nuorten kokemuksista.

He tuntevat oman arkensa parhaiten. On myös oleellista, että nuoret pääsevät osallistumaan palvelujen kehittämiseen. Jokaisella nuorella on oikeus voimavaraistavaan kasvuympäristöön, joka antaa mahdollisuuden levittää siivet ja löytää omannäköinen polku kohti aikuisuutta. Tutustu Lastensuojelun Keskusliiton kyselyyn: että julkaisemme aina joitakin lehden juttuja verkossa ilmaiseksi.

Näin siksi, että tärkeä ja asiantunteva tieto lapsista ja perheistä olisi mahdollisimman monen saatavilla. Lehtitilauksista saatavilla tuloilla pystymme kuitenkin tekemään laadukkaampaa ja monipuolisempaa lehteä. Haluaisitko auttaa meitä siinä? Tilaamalla Lapsen Maailman tuet samalla Lastensuojelun Keskusliiton työtä lapsen oikeuksien edistämiseksi.

Painatamme lehden Punamustan painotalossa Joensuussa. Punamustalle on myönnetty Joutsenmerkki eli Pohjoismainen Ympäristömerkki. Lehti painetaan PEFC-sertifioidulle paperille, johon käytetty puu on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä ja valvotuista kohteista. Tämä tiedoksi sinulle, jota paperisen lehden ekologinen jalanjälki huolettaa.

: Lapsi, nuori vai aikuinen? Miksi joku aina väittää, etteivät 16–17-vuotiaat ole enää lapsia?
Katso täydellinen vastaus

Miten oven kätisyys katsotaan?

Kätisyys katsotaan oven avautumispuolelta ja määräytyy sen mukaan, kummalla puolella saranat ovat. Oikeakätisen oven saranat ovat oven avautumispuolelta katsottuna oikealla ja ovi avataan oikealla kä- dellä. Vasenkätisen oven saranat taas näkyvät vasemmalla puolella ja ovi avataan vasemmalla kädellä.
Katso täydellinen vastaus

Mistä tietää onko Left vai right?

Jääkiekkomailan kätisyys (vasen vai oikea) – Pelaajan tulee tietää, kummalta puolelta pelaa. Vaihtoehdot ovat vasen (left) ja oikea (right). Näistä käytetään usein myös lyhenteitä L ja R. Mailan puoli katsotaan siitä, kumpi käsi on alempana normaalissa peliasennossa. Mikäli mailan lapa on siis pelaajan vasemmalla puolella ja vasen käsi on alempana, mailan tulee olla siis left.
Katso täydellinen vastaus

Kumpi maila Oikeakätiselle?

Joukkueurheilussa vasen voi olla oikea – Joukkuepeleissä, kuten sählyssä ja jääkiekossa, on tapana käyttää englannin sanoja left (vasen) ja right (oikea) kuvaamaan sitä, kumpi käsi on mailassa alempana eli kummalla puolella vartaloa mailan lapaa pidetään.

 1. Tavallisesti oikeakätisen on luonnollisempaa käyttää left-mailaa.
 2. Samakin ihminen voi kuitenkin pelata eri lajeja eri puolelta: esimerkiksi golfissa voi pelata niin, että lyö itsensä oikealta puolelta, mutta sählyssä niin, että laukaisee vasemmalta puolelta.
 3. Tottumus ja luontevuus ratkaisevat – ei se, onko oikea- vai vasenkätinen.

Mutta urheiluliikkeen myyjän pitäisi tietysti esittää asia selväkielisesti vaikkapa kysymällä asiakkaalta, kummin päin tämä aikoo mailaa käyttää. Leija Arvassalo
Katso täydellinen vastaus

Kummalla kädellä pyyhit?

Pyyhi edestä taaksepäin. Tämä on tärkeää etenkin naisille siksi, että peräaukko ja virtsaputki sijaitsevat lähekkäin, jolloin ulosteen bakteerit voivat helposti kulkeutua virtsaputkeen aiheuttaen infektion.
Katso täydellinen vastaus

Voiko oikeakätinen oppia Vasenkätiseksi?

Kätensä murtaneilla tehdyn tutkimuksen mukaan oikeakätinen oppii kirjoittamaan tai harjaamaan hampaansa melko sujuvasti vasemmalla kädellä jo parissa viikossa. Työllä ja vaivalla kuka tahansa voi muuttua oikeakätisestä vasenkätiseksi. Aivot muovautuvat käytön mukaan.

Kuva: YLE 30.1.2012 7:03 • Päivitetty 9.6.2012 4:36 Neurologian dosentti ja Aalto-yliopiston aivotutkimusryhmän johtaja Nina Forss oli syntyessään vasenkätinen.60-luvulla vasenkätisiä kohtasivat monet epäluulot, jonka vuoksi Forss alkoi lapsena käyttää oikeaa. Hänestä tuli oikeakätinen. – Kun on riittävän kauan käyttänyt pelkästään oikeaa kättä, niin muuttuu kyllä oikeakätiseksi, Forss sanoo.

Zürichin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa kätensä murtaneiden aivoissa havaittiin merkittäviä muutoksia 16 päivässä. Oikeakätisillä tutkittavilla koko käsivarsi oli kipsissä ja rauhoitettu liikkeeltä. – Huomasimme, että oikean käden toiminnasta vastaavat aivoalueet taantuivat selvästi kipsin vuoksi.
Katso täydellinen vastaus

Onko jääkarhu vasenkätinen?

100 Lista –

1, Pandoilla ei ole tiettyä nukkumispaikkaa, ne nukahtavat sinne minne parhaaksi katsovat. Eli kun väsy tulee, niin makuulle ja uinumaan.

2, Maria Assunta oli laatinyt testamentin eläessään, ja kun hän kuoli vuonna 2011, hän jätti koko 13 miljoonan omaisuuden kissalleen Tomassolle. Emme tiedä mihinkä kissa omaisuutensa käytti, mutta veikkaisin että kissa vietti aikamoisia kissanpäiviä.

3, Elefantit eivät pysty hyppäämään, se ei ole vain mahdollista ruuminrakenteen takia.

4, Kissat tuotiin alunperin Amerikkaan siirtomaa – aikaan, että heitä vaivanneista jyrsijöistä päästäisiin eroon. Kissat ovatkin loistavia saalistajia, ja heidän ongelmat vähenivätkin nopeasti.

5, Kun koirat ovat iloisia, ne heiluttavat häntäänsä oikealle, surulliset koirat heiluttavat vasemmalle. Niin on tutkimuksissa todettu.

Katso tästä Nettipedon hienot ja eläimelliset Pussilakanat.

6, Tiikereiden jalat ovat voimakkaat. Niin voimakkaat, että tiikeri pysyy jaloillaan jopa kuolleena. 🙁

7, Ihmiset antavat sormuksen kumppanilleen merkiksi toisilleen, tälläistä käytöstä ei eläimien joukosta löydy.Hetkinen, kyllä löytyy! Urospingviinit antavat naaraspingviinille pikkukiven merkiksi kiinnostuksestaan, jos naaras ottaa kiven vastaan, niin niistä tulee pariskunta.

You might be interested:  Miksi Ruotsin Ei Pitäisi Olla Pakollista?

8, Vastasyntynyt ketunpoikanen painaa vain 100 grammaa, pienen koon lisäksi ne ovat kuuroja, sokeita ja liikuntakyvyttömiä. Kettuemon on oltava jatkuvasti hoitamassa niitä. Ruuan hankinta jää kokonaan kettu urokselle.

9, Seeprat kommunikoivat toistensa kanssa korvillaan liikuttelemalla niitä.

10, Jäniksillä on harvinainen panoraamanäkö, ne näkevät eteen, sivuille ja taakseen.

11, Krokotiilit eivät pysty työntämään kieltään ulos, niiden kieli on liikkumaton.

12, Kaikki jääkarhut ovat vasenkätisiä.

13, Myöskin kissat ja koirat ovat joko oikea tai vasenkätisiä.

Tästä pääset ostoksille Suomen eläimellisimpään verkkokauppaan Etusivu.

14, Tuskallinen synnytys? Mikä eläin syntyy sarvet päässään? Kirahvi!

15, Katsotko usein taivaalle ja ihailet pilviä tai avaruutta, mikä eläin jää tästä kaikesta paitsi? Sika, sen on fyysisesti mahdotonta katsoa ylöspäin taivaalle.

16, Rotat ja hevoset eivät voi oksentaa.

17, Sinivalaan kieli on varmasti iso, mutta kuinka iso? Se painaa 2700 kiloa, ja on yhtä pitkä kuin elefantti! Sinivalaan sydän on autonkokoinen.

18, Disneylandissa on kissoja töissä? Niitä on 200, ja niiden tehtävänä on torjua tuholaisia. Ne eivät pukeudu hassuihin asusteisiin, eivätkä ole siellä viihdyttämässä ihmisiä. Myös Pietarin Eremitaasin taidemuseossa on kissoja samoissa tehtävissä.

19, Nukkuuko kissasi usein ja paljon? Ne nukkuvat 65% elämästään.

20, Kissa nukkuu paljon, mutta leijonauros nukkuu 20 tuntia päivässä.

Takaisin ylös.

21, Usain Bolt ja samalla viivalla kotikissa, kumpi voittaa juoksukilpailun? Kotikissa rökittää hänet mennen tullen.

22, Kuinka paljon painaa vastasyntynyt jättipanda? Vastaus on että vähemmän kuin mukillinen teetä.

23, Kirahvit pystyvät nuolemaan omia korviaan.

24, Mitä yhteistä on kotikissalla ja tiikerillä? Kyllä ne ovat molemmat kissaeläimiä, mutta tiesitkö että niiden geenit vastaavat 95,6 % toisiaan? Niillä on samoja käyttäytymismalleja, kuten saalistusleikki, reviirin merkitseminen raapimalla ja virtsalla sekä niiden saalistus käyttäytyminen on samanlainen.

25, Elefantti vauvat imeskelevät omaa kärsäänsä, vähän niinkuin tuttia.

26, Tuleeko sinullekin joskus töissäsi tunne että voisit nukahtaa vaikka siihen paikkaan? Mehiläiset keräävät mettä, ja ne voivat nukahtaa joskus kukan sisälle.

27, Vyötiäisen panssari on lujaa tekoa, eräs amerikkalainen mies erehtyi ampumaan vyötiäistä pihallaan ja luoti kimposi hänen naamalleen.äikkistä.

28, Onko muistisi erinomainen? Variksilla on todella hyvä muisti, ja ne pystyvät muistamaan yksittäiset ihmiskasvotkin jopa loppuelämänsä ajan.

29, Manipuloiko kissasi sinua? Kissat oppivat manipuloimaan ihmistä maukumisellaan.

30, Delfiinit kykenevät tunnistamaan ihmisen kuuloastinsa avulla, se toimii kaikuluotaimen tavoin ja ne kykenevät jopa auttamaan haaksirikkoisia tämän kykynsä avulla.

Pussilakanat. Huikeat eläinaiheiset pussilakanamme!!

31, Pidätkö musiikista? Niin pitävät koiratkin, tutkimuksissa on todettu koirien arvostavan musiikkia ja niillä on oma makunsa musiikin suhteen. Tutkimuksissa todettiin koirien pitävän reggae musiikista eritoten. Kokeile!

32, Varo ketä loukkaat! Tiikerit ovat maailman koston haluisimpia eläimiä, ne eivät unohda jos loukkaat tai satutat niitä, ne kostavat sinulle.

33, Oletko täysin varma kuka on kissanpentusi isä? Naaraskissoilla kypsyy useita munasoluja kiiman aikana, joten pentueella voi olla enemmän kuin yksi isä.

34, Karju kuin gepardi! Hetkonen.Gepardit eivät pysty karjumaan, vaan ne ääntelevät vähän kuin kissat.

35, Porot syövät psykedeelisiä sieniä ja juovat omaa virtsaansa.

Etusivulle.

36, Mitä teet kun olet oikein iloinen? Jänikset hyppivät ja samalla kääntelevät ruumistaan ollessaan oikein iloinen.

37,100 miljoonaa vuotta sitten maapallolla oli vähän toisenlainen krokotiili, se kykeni syömään dinosauruksia.

38, Kameleontin kieli voi olla yhtä pitkä kuin sen koko keho.

39, Majavan hampaat eivät lopeta kasvamista, sen täytyykin pureskella puunrunkoja ja oksia estääkseen hampaita kasvamasta liian pitkiksi.

40, Jääkarhun valkoisen turkin alla on musta iho.

UUSI! Pehmoeläimet. Nettipedon pehmeät eläimet! Takaisin ylös.

41, Osterit voivat vaihtaa sukupuoltaan monia kertoja elämänsä aikana.

42, Merten roskakoriksi kutsuttu tiikerihai voi syödä kaikenlaista, niiden vatsoista on löytynyt mm. vanhoja renkaita ja rekisterikilpiä.

43, Onko ihmisellä pitkä raskausaika? Afrikannorsut ovat raskaana lähes kahden vuoden ajan ennen synnyttämistä. Niillä on nisäkkäistä pisin raskausaika.

44, Muurahaiskarhu nauttii 35000 tuhatta muurahaista joka päivä.

45, Kissat voivat peseytyä ja puhdistaa itseään jopa kolmanneksen heräilläoloajastaan, siisti eläin!

46, Lumileopardi on uskomaton hyppääjä, ne voivat hypätä yhdellä loikalla jopa 15 metrin korkeuteen.

47, Kasvaako lapsesi liian nopeasti, miltähän kirahvista mahtaa tuntua, sillä sen poikaset osaavat seistä jo 30 minuutin kuluttua syntymästään.

48, Susi voi syödä yhdellä aterialla jopa 9 kiloa lihaa kerralla.

49, Nälkäinen tiikeri voi syödä jopa 28 kiloa lihaa yhdellä aterialla.

50, Lampailla ja vuohilla on melkein suorakaiteen muotoiset pupillit ja ne näkevät lähes 360 astetta ympärilleen.

Olet listamme puolessa välissä, Oliko listallamme uutta tietoa? Varmasti osan ehkä olit jo kuullut, mutta et takuulla kaikkea. Jatka lukemista ja yllätyt lisää. Takaisin ylös. Nettipedon Kaikki Tuotteet.

51, Elefantit voivat haistaa veden monen kilometrin päästä, joten jos olet savannilla janoinen, seuraa elefanttia!

52, Ihmisten haaremia pidetään epäsopivana käytöksenä, hallitseva merinorsu-uros kerää pesimäaikana 40 – 50 naaraan haaremin itselleen.

53, Tuntuuko joskus että olet erittäin janoinen, ja voisit juoda vaikka koko vesisaavin kerralla? Arabian kamelit voivat juoda sata litraa vettä vain 15 minuutissa.

54, Suomalainen ei pakkasta kavahda, eikä kavahda Alaskanmalamuutti koirarotukaan, ne sietävät jopa – 70 c kylmyyttä.

55. Koalat eivät ole karhuja, vaan pussieläimiä, ja ne voivat nukkua jopa 18 tuntia päivästä.

56, Tuntuuko joskus että kissasi nirsoilee ruuasta? Kissa kieltäytyy pahanmakuisesta ruuasta, vaikka olisi nälkiintymäisillään.

57, Gepardi on uskomattoman nopea. Se saavuttaa kolmessa sekunnissa 100 kilometrin tuntivauhdin. Gepardi ei vaani saalistaan, vaan se luottaa nopeuteensa.

58, Tiikereiden raidat ovat yksilöllisiä, millään muulla yksilöllä ei ole samanlaisia raitoja.

59, Suurin Amerikankotkan löydetty pesä oli n 6,3 metriä korkea, ja painoi kaksi tonnia.

60, Tuntuuko välillä siltä, että voisit nukahtaa pystyyn? Lehmät pystyvät tähän, ne voivat nukkua seisaallaan.

61, Koirat polveutuvat suoraan susista.

Nettipedon Kaikki Tuotteet.

62, Kaikki maailman muurahaiset painavat yhtä paljon kuin kaikki maailman ihmiset.

63, Koirat ovat viisaita, ne voivat oppia jopa tuhat sanaa.

64, Maailman nopein koirarotu on englanninvinttikoira, eli greyhound voi juosta jopa 70 km tunti vauhtia. Tiesitkö että koiran hajuaisti vähenee n 40% kun koiralla on kuuma ja se läähättää.

Etusivulle.

65, Ensimmäinen koira joka pääsi koirien Hall of Fameen oli Lassie, vuonna 1969.

66, Tiesitkö että koira mainitaan Raamatussa 35 kertaa.

67, Kissat ovat kehittäneet maukumisen kommunikoidakseen ihmisen kanssa. Kuuntele kissaasi, se yrittää kertoa sinulle jotain.

68, Leijonat parittelevat jopa 50 kertaa päivässä.

69, Muurahainen voi selvitä hurjista putouksista, jopa lentokoneesta saakka.

Takaisin ylös.

70, Vapaussodan sotilaat ottivat joskus koiriansa mukaan taisteluihin, yksi sotilaista oli George Washington, joka toi kentille koiransa Sweetlipsin.

71, Miljoonia vuosia sitten oli pingviinejä, jotka olivat yli 2 metriä pitkiä ja painoivat yli 110 kiloa.Olivat varmasti vaikuttava näky.

72, Ensimmäinen eläin joka kiersi kuun oli kilpikonna.

73, Vanhin elävä olento oli simpukka, joka eli 507 vuotiaaksi. Siinä välissä kaikki on kerinnyt muuttua aika lailla ympärillä.

74, Kissa on vastuussa 33 eläimen sukupuutosta. Ihminen tosin on vastuussa moninkertaisesti.

75, Tiesitkö että strutsin silmä on isommat kuin sen aivot.

76, Delfiinit eivät juo vettä, jos ne joisivat merivettä, ne sairastuisivat. Delfiinit saavat vetensä syömästään ravinnosta.

77, Virtahevon maito on vaaleanpunaista.

78, Hevonen ei osaa hengittää suun kautta, jos hevosen sieraimet tukkeutuvat, se tukehtuisi.

79, Vampyyrilepakko saattaa imeä uhristaan verta jopa 30 minuuttia, niin ettei uhri edes herää siihen.

80, Rotta ja hevonen eivät osaa oksentaa. Niillä ei ole oksennusrefleksiä.

Takaisin ylös.

81, Alligaattoreita on ollut maailmassa 150 miljoonaa vuotta. Aika hyvin selvitty kaikista katasrofeista yms.

82, Valkohai haistaa pienen veriesiintymän kilometrien päästä. Valkohai voi seurata uhriaan jopa kahden tunnin ajan ennen hyökkäystä.

83, Sähköankerias voi synnyttää jopa 600 voltin sähkövirran, joka riittää kaatamaan aikuisen hevosen.

84, Galåpagoksenjättiläiskilpikonna on pitkäikäinen, vanhin yksilö on elänyt 152 vuotiaaksi.

85, Stutsin potkaisu on niin voimakas, että se pystyisi tappaa leijonan, ja ihmisen.

86, Hevoset olivat osa ensimmäisiä olympialaisia. Ensimmäinen laji oli vaunukilpa ajot.

87, Aikuisen hevosen sydän painaa 4,5 kiloa.

88, Srutsit juoksevat nopeampaa kuin hevonen, uros strutsit voivat karjua kuin leijonat.

89, Jokaista ihmistä kohti on miljoona muurahaista, muurahaiset eivät nuku eikä niillä ole keuhkoja.

90, Etana pystyy kasvattamaan uuden silmän, jos se menettää aiemman.

91, Kolibrit ovat ainoita lintuja jotka osaavat lentää takaperin, niiden siivet lyövät jopa 80 kertaa sekunnissa.

92, Yhdydvalloissa on maailman eniten koiria, toiseksi eniten on ranskassa.

93, Flamingot voivat syödä ainoastaan pää alhaalla.

94, Gorillaan voi tarttua flunssa ihmisestä, ja myös muita sairauksia.

95, Jos pidät kultakalaa pimeässä huoneessa, siitä tulee vaalea.

96, Koalan sormenjäljet ovat verrattavissa ihmisten sormenjälkiin.

97, Ihmisten lisäksi ainoa eläin joka voi palaa auringossa on sika.

98, Moskiitot, nämä hyönteiset ovat aiheuttaneet enemmän kuolemia kuin ihmisten käymät sodat yhteensä.

99, Kengurut eivät voi kävellä takaperin.

100, Hai on ainoa kala, joka voi räpytellä molempia silmiään.

Kiitos, toivottavasti tämä oli viihdyttävää lukemista. Eläinmaailmassa on paljon asioita joita ihmiset eivät edes vielä tiedä, uusia lajeja löytyy edelleen. Tässä oli Nettipedon laatima 100 kohdan lista eläinten ihmeellisestä maailmasta. Jatka toki myös Verkkokauppaamme, josta voit löytää vaikka jonkun eläimellisen lahjan.
Katso täydellinen vastaus

Miten vasenkätinen soittaa kitaraa?

Jimi Hendrixin jalanjäljissä – Kitarassa on aina paksuin kieli vertikaalisesti ylimpänä ja oikeakätiset soittavat ja pitävät otelautaa vasemmalla kädellä ja soittavat kieliä plektralla oikealla kädellä. Vasenkätisessä soitossa tilanne on vastakkainen mutta silti kielet asennetaan kitaraan niin, että myös tässä tapauksessa paksuin kieli on ylimpänä. Miksi Suurin Osa Ihmisistä On Oikeakätisiä Nykyään on saatavissa vasenkätisille suunnattuja kitaroita, jossa äänensäätöpotikat sekä muut ominaisuudet ovat otettu huomioon niin, että soitinta on yhtä helppo soittaa kuin oikeakätisten omia kitaroitaan. Soitinliikkeistä löytyy vasenkätisiä kitaroita moneen lähtöön ja lähes jokainen kitaramerkki valmistaa niitä.
Katso täydellinen vastaus

Onko Robin vasenkätinen?

Matti Vanhanen, Robin, Jarkko Nieminen, Barack Obama, Justin Bieber, Eminem – he kaikki ovat vasenkätisiä.
Katso täydellinen vastaus