Miksi Whatsappin Ikäraja On 16 Vuotta?

Miksi Whatsappin Ikäraja On 16 Vuotta
Huomio, lapsiperheet! Whatsappin ikärajaksi tulee 16 vuotta Lapsiperheiden suosiman Whatsappin ikäraja nousee 13 vuodesta 16 vuoteen EU-alueella. Muutos astuu voimaan 25. toukokuuta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Suomessa ikärajamuutoksella on vaikutusta moniin perheisiin, joissa Whatsappista on tullut suosituin viestipalvelu vanhempien ja lasten välillä.Jatkossa alle 16-vuotiaat Whatsapp-käyttäjät joutuvat nimeämään huoltajan, joka antaa lapselle vahvistuksen palvelun käyttöön.Jos alle 16-vuotias ei tätä tee, hän ei enää saa käyttöönsä Whatsappin täysin personoitua versiota.

Ikärajamuutos perustuu EU:n uusiin yksityisyydensuojasääntöihin, joilla halutaan parantaa sosiaalisen median käyttäjien oikeuksia. EU pyrkii suojaamaan etenkin alaikäisiä sosiaalisen median käyttäjiä. Whatsapp-palvelun omistaa Facebook ja sillä on maailmassa noin 1,5 miljardia käyttäjää.
Katso täydellinen vastaus

Miksi WhatsApp on k-16?

WhatsApp kysyy lähiaikoina käyttäjiltään, ovatko nämä 16 vuotta täyttäneitä. Myöntävä vastaus – myös valheellinen – mahdollistaa palvelun käytön jatkamisen. Facebookin omistama pikaviestipalvelu WhatsApp ilmoitti huhtikuun lopussa nostavansa ikärajaansa 13 vuodesta 16 vuoteen.

 1. Ilmoitus herätti laajaa hämmennystä käyttäjien keskuudessa.
 2. WhatsAppia käytetään laajasti muun muassa perheiden, koululuokkien ja junioriurheilujoukkueiden sisäisessä viestinnässä.
 3. Hämmennystä ei vähentänyt se, että Facebook ei selventänyt, mitä ikärajan nosto käytännössä tarkoittaa.
 4. Nyt Facebook on vastannut Ilta-Sanomat Digitodayn esittämään tiedusteluun asiasta.

Yhtiön edustajan antama lausunto asiasta on kokonaisuudessaan seuraava: –  WhatsApp nostaa EU:ssa palvelunsa alaikärajaa 13 vuodesta 16:een noudattaakseen EU:n tietosuoja-asetusta. Koska WhatsApp kerää tietyn määrän tietoja, meidän oli löydettävä tasapaino laajemman henkilökohtaisen tiedonkeruun tai yksinkertaisuuden – alaikärajan nostamisen – välillä.

 •   WhatsApp ei kysy syntymäaikaasi, eikä tämä muutu tulevaisuudessakaan.
 • Äyttäjiltä pyydetään vahvistusta, että he ovat 16-vuotiaita, kun heille näytetään uudet käyttöehdot.
 • Muita kysymyksiä iän suhteen ei ole.
 • Ratkaisu tarkoittaa sitä, että WhatsApp-käyttäjille ei esitetä monimutkaisia kysymyksiä Facebookin tapaan,

Sen sijaan he hyväksyvät uudet käyttöehdot ja vastaavat ikäkysymyksen. Kyseessä on koko EU-alueelle sopiva ratkaisu, sillä EU-jäsenmaissa lapsia koskeva tiukan tietosuojan ikäraja vaihtelee 13 ja 16 vuoden välillä. Facebookin lausunto tarkoittaa sitä, että jos alle 16-vuotias käyttäjä ilmoittaa olevansa 16 vuotta täyttänyt, hän voi jatkaa palvelun käyttöä kuten ennenkin.

 1. Jos iäkseen ilmoittaa alle 16, palvelun käyttö loppuu siihen.
 2. Facebookille ja WhatsAppille ilmoitus 16 vuoden iästä tarkoittaa sitä, että käyttäjiä ei tarvitse kohdella alle 16-vuotiaana, mikä rajoittaisi näihin kohdistuvaa tiedonkeruuta rajusti.
 3. Valheellinen ikäilmoitus mahdollistaa kuitenkin yksityiskohtaisemman tietojen keräämisen.

Toisin kuin emopalvelunsa Facebook, WhatsApp kerää tietoa käyttäjistään ainakin toistaiseksi hyvin rajallisen määrän. Palvelulle siirtyy tieto käyttäjän omasta ja tämän kaverien puhelinnumeroista, mutta itse viestien sisältö on salainen. Toisin kuin Facebook WhatsApp-yrityskaupan yhteydessä lupasi, yhtiö on yrittänyt sittemmin yhdistää omia tietokantojaan ja kaupassa saamiaan WhatsApp-käyttäjien puhelinnumeroita.

 • Yritys on kuitenkin kaatunut Euroopassa vahvaan EU:n vastustukseen.
 • Facebookin suunnitelmat WhatsAppin suhteen ovat saaneet kritiikkiä myös yhtiön sisältä.
 • WhatsAppin toinen perustaja Jan Koum ilmoitti Washington Postin mukaan irtisanoutuvansa yhtiön palveluksesta maanantaina.
 • Lehden mukaan eron takana olivat syvät erimielisyydet WhatsAppin strategiasta.

Jo aiemmin irtisanoutunut WhatsAppin toinen perustaja Brian Action puolestaan kehotti maaliskuussa käyttäjiä “deletoimaan Facebookin”. Molemmat perustajat vastustivat avoimesti Facebookin kohdennettuihin mainoksiin perustuvaa strategiaa.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on WhatsAppin ikäraja Suomessa?

Peda.net > Jyväskylä > TVT-tuki ja tutoropettajat > Etäopetus > Etäopetuksen hyvät mallit ja pedagogiset ratkaisut > Uusi ohje WhatsAppin käyttöön Opetushallitus on linjannut, että WhatsAppia voi käyttää osana opetusta ja viestinnän välineenä. Vaikka WhatsAppin ikäraja Suomessa on 16-vuotta, myös alle 16-vuotias voi käyttää palvelua huoltajan luvalla. WhatsAppin käyttöönottoa pohtiessasi huomioi ainakin seuraavat asiat:

You might be interested:  Miten Työehtosopimuksen Normaalisitovuus Ja Yleissitovuus Eroavat Toisistansa?

Alle 16-vuotias voi käyttää WhatsAppia huoltajan luvalla. Huoltaja kuittaa lapsen luvan käyttää WhatsAppia Wilma-viestillä. Kodin ja koulun väliseen viestintään käytetään Wilmaa. WhatsApp ei ole viranomaisviestinnän väline, eikä sitä käytetä oppilasasioiden hoitamiseen koulun ja huoltajien välillä. Opetusta tai viestintää ei voi siirtää vain WhatsAppiin, koska sen käyttöä ei voi oppilailta vaatia. WhatsApp on aina vain lisäkanava. Yhteydenpitoon oppilaisiin käytetään aina ensisijaisesti perusopetuspalveluiden omia järjestelmiä, kuten O365-palvelua (esim. Teams) ja Googlen palveluja (esim. Meet), jotka ovat kaikkien käytettävissä opetusverkon tunnuksilla. WhatsApp-viesteissä ei saa välittää henkilötietoja tai muita salassa pidettäviä tietoja. Opettaja käy WhatsAppin käytön pelisäännöt läpi oppilaiden kanssa.

Opetushallituksen ohjesivu: https://www.oph.fi/fi/oppimissovellusten-sosiaalisen-median-palveluiden-ja-digitaalisten-pelien-kaytto-opetuksessa

Katso täydellinen vastaus

Milloin WhatsApp tuli Suomeen?

WhatsApp Messenger
Kehittäjä WhatsApp Inc. ( Meta, Inc.)
Kehityshistoria
Ensijulkaisu 2009
Vakaa versio iOS : 2.20.102 (23. syyskuuta 2020) Android : 2.20.200.16 (17. syyskuuta 2020)
Tiedot
Ohjelmistotyyppi pikaviestintäohjelma
Alusta iOS Android KaiOS
Lisenssi omisteinen ohjelmisto
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

Viestittelyä WhatsAppilla. WhatsApp Messenger on Brian Actonin ja Jan Koumin vuonna 2009 julkaisema alustariippumaton pikaviestintäpalvelu älypuhelimille, Sillä pystyy tekstin lisäksi lähettämään kuvia, videoita, GIF -animaatioita, ääniviestejä, soittamaan puheluita ja videopuheluita, jakamaan omia yhteystietoja ja joiden lisäksi pystyy jakamaan oman sijainnin netin tai GPS:n kautta.
Katso täydellinen vastaus

Onko k-16 suositus?

Ikärajoista 7, 12 ja 16 voidaan joustaa lapsen kanssa elokuviin saapuvan aikuisen (yli 18-vuotiaan) vastuulla kolme vuotta. Ikärajasta K18 ei jousteta. Ikärajat eivät ole suosituksia, vaan perustuvat lakiin. Elokuvateattereiden on varmistettava, että elokuvakatsojan ikä riittää elokuvan katsomiseen.
Katso täydellinen vastaus

Montako voi olla WhatsApp Videopuhelussa?

WhatsApp-päivitys päästää tekemään entistä isompia ryhmäpuheluja. Päivitys on jo saatavilla ainakin iPhonelle. Facebookin WhatsApp-pikaviestin sai päivityksen, kertoo muun muassa 9to5Mac, Päivitys nostaa videopuhelujen osallistujamäärän neljästä enimmillään kahdeksaan.

Videopuhelut on salattu päästä päähän kuten WhatsAppin normaalit viestitkin. Päivitys on julkaistu jo ainakin iPhonelle Suomessa. – Nyt voit soittaa jopa 8 henkilön ryhmävideo- ja ryhmä-äänipuheluita. Kaikilla osallistujilla tulee olla WhatsAppin uusin versio, WhatsApp toteaa Applen App Storessa. Päivitys on myös tulossa Androidille, mutta se ei välttämättä ole vielä saatavilla Google Playsta.

Sen mukaan WhatsApp päivittyi viimeksi eilen, mutta tekstissä ei ole mainintaa isommista ryhmäpuheluista. Facebook on tuomassa viestisovelluksiinsa, kuten WhatsAppiin ja Messengeriin, myös toisen uudistuksen nimeltä Messenger Rooms, joka mahdollistaa ryhmäpuhelut jopa 50 hengen kesken.
Katso täydellinen vastaus

Saako Whatsappin tablettiin?

Petri Tapala | Julkaistu 4.12.2018, klo 15:46 Maailman suosituimpiin pikaviestisovelluksiin lukeutuva WhatsApp on vihdoin tulossa saataville myös tablettitietokoneilla, kertoo Winfuture.de. Sovellus on kuitenkin aluksi ominaisuuksiltaan riisuttu. MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA) WhatsApp on saatavilla oikeastaan jokaiselle nykypäivän merkittävälle käyttöjärjestelmälle, ja nyt se on tulossa myös Android-tableteille.

Tablettiversio sovelluksesta on jo julkaistu, mutta se on vielä kehitysasteella, mikä näkyy lähinnä ominaisuuksien karsimisena. Lisäksi sovellus on toistaiseksi saatavilla vain WhatsApp Beta -käyttäjille päivitysversion 2.18.367 yhteydessä. Android-tableteille suunniteltu WhatsApp vaatii ainakin toistaiseksi toimiakseen käytössä olevan puhelinnumeron, joten se on saatavilla ainoastaan tableteille, joissa on SIM-korttipaikka.

Lisäksi WhatsApp aktivoidaan myös tabletilla puhelinnumeron avulla, eikä esimerkiksi puhelimella jo käytössä olevaa numeroa voi yhdistää samanaikaisesti kahteen tiliin. WhatsAppin omistava Facebook ei ole vielä kertonut pitkän tähtäimen suunnitelmistaan Android-tablettien sovellusversiolle.
Katso täydellinen vastaus

Saako Whatsappin paikalla olon pois?

Whatsapp uudistui – käy nämä asetukset läpi Pikaviestisovellus Whatsapp on saamassa uuden ominaisuuden, joka auttaa suojaamaan käyttäjää keskusteluissa, jotka tulevat tuntemattomista numeroista. Uudistus liittyy viimeksi paikalla -ilmoitukseen. Whatsapp on näyttänyt oletuksellisesti kaikille, milloin käyttäjä on ollut viimeksi paikalla Whatsappissa.

 • Tämä tarkoittaa sitä, että myös ne, jotka eivät kuulu käyttäjän yhteystietoihin, ovat nähneet, milloin Whatsappia on viimeksi käytetty.
 • Nyt Whatsapp on piilottamassa oletuksellisesti tiedon henkilöiltä, joiden numerot eivät ole mukana käyttäjän yhteystiedoissa.
 • Whatsappin mukaan tämä auttaa suojaamaan käyttäjän yksityisyyttä, WABetaInfo kertoo.
You might be interested:  Miksi Virtsatietulehdukset Ovat Yleisempiä Naisilla Kuin Miehillä?

Uudistuksen voimaantulo voi kestää jonkin aikaa. Jos haluatkin piilottaa jo nyt paikallaolotietosi tuntemattomilta, voit tehdä sen asetusten kautta valitsemalla tilin, tietosuojan ja viimeksi paikalla -asetukset. Voit vaihtaa tällöin, näkevätkö kaikki, yhteystiedot tai ei kukaan tiedot.
Katso täydellinen vastaus

Miksi WhatsApp viestit tulee viiveellä?

Osassa puhelimia turhauttava virransäästöominaisuus – näin varmistat, ettet jää ilman tärkeitä ilmoituksia Virransäästöasetukset vaikuttavat esimerkiksi Iltalehden mobiilisovelluksen ilmoituksiin. Ne voivat tulla myöhässä tai jäädä kokonaan tulematta.

Kokosimme yhteen ohjeet, joiden avulla varmistat, ettei yksikään Iltalehden uutisilmoitus jää väliin Galaxy S8 -puhelimella.1. Avaa Asetukset 2. Valitse Sovellukset 3. Paina näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kolmea pistettä 4. Valitse Erikoiskäyttö 5. Valitse Optimoi akun käyttö 6. Valitse ylävalikosta Kaikki sovellukset 7. Etsi listalta Iltalehden mobiilisovellus8. Ota valinta pois päältä

Samojen asetusten kautta voit hallita myös muita sovelluksia. Jos sinulla on vaikeuksia saada esimerkiksi Whatsapp-ilmoituksia heti viestin tultua, kannattaa laittaa myös sen kohdalta optimoitu akunkäyttö pois päältä. Tämän jälkeen ilmoitukset voivat toimia taas normaaliin tapaan.
Katso täydellinen vastaus

Saako 15v mennä katsomaan k-16 elokuvan?

Mitä tarkoittavat elokuvien ikäraja- ja sisältömerkinnät? – Ikärajat ovat seuraavat: S eli sallittu kaiken ikäisille, K7, K12, K16 ja K18. Ikärajoista 7, 12 ja 16 voidaan joustaa lapsen kanssa elokuviin saapuvan aikuisen (yli 18-vuotiaan) vastuulla kolme vuotta.

S: Sallittu kaikenikäisille.
K7: Kielletty alle 7-vuotiailta. Aikuisen (yli 18 v.) seurassa sallittu 4 vuotta täyttäneille.
K12: Kielletty alle 12-vuotiailta. Aikuisen (yli 18 v.) seurassa sallittu 9 vuotta täyttäneille.
K16: Kielletty alle 16-vuotiailta. Aikuisen (yli 18 v.) seurassa sallittu 13 vuotta täyttäneille.
K18: Kielletty alle 18-vuotiailta.
Elokuvaa ei ole vielä luokiteltu.

Elokuvat saavat ikärajan lisäksi sisältömerkinnän, joka kertoo, minkä tyyppisten lapsille haitallisten sisältöjen vuoksi elokuvalle on määritelty ikäraja. Lapsille haitallista sisältöä ovat väkivaltainen, seksuaalinen ja ahdistusta aiheuttava sisältö tai muu näihin rinnastettava sisältö.

Sisältää väkivaltaa.
Sisältää seksiä.
Voi aiheuttaa ahdistusta.
Sisältää päihteiden käyttöä.

Luokittelun tarkat perusteet ja lisätietoja ikärajoista löytyy osoitteessa: www.ikarajat.fi,
Katso täydellinen vastaus

Miksi on ikärajat?

12.3.2021 Ikärajat varoittavat lapsen kehitykselle haitallisista sisällöistä ja niiden tarkoitus on suojella lapsia. Ikärajat perustuvat kuvaohjelmalakiin, joka kattaa elokuvat, televisio-ohjelmat ja digitaaliset pelit. Vanhempien ja muiden aikuisten velvollisuus on huolehtia elokuvien, muiden kuvaohjelmien ja pelien ikärajojen noudattamisesta.

Ikärajan lisäksi kuvaohjelmista löytyy sisältömerkintä, joka kertoo minkälaista lapsille haitalliseksi arvioitua sisältöä ohjelma sisältää. Sisältömerkintä kertoo, jos ohjelma sisältää väkivaltaa, seksiä, ahdistavuutta tai päihteidenkäyttöä. Vaikka kuvaohjelma sopisi ikärajan osalta lapselle, voi se silti olla liian pelottava tai ahdistava lapselle.

Sisältömerkinnöistä voi olla apua valitessa esimerkiksi lapselle sopivaa elokuvaa. Lapsen ikään sopivat elokuvat Lapsen ikään sopivat pelit Median aiheuttamat pelot lapselle Haitalliset mediasisällöt Mediaväkivalta Väkivalta uutisista puhuminen lapselle
Katso täydellinen vastaus

Mitä WhatsApp-puhelu maksaa?

Maksavatko WhatsApp-puhelut? – Kuten jo aiemmin todettua, WhatsApp-puhelut eivt ole teknisesti varsinaisia puheluita, vaan ne vlitetn netin yli. Eli WhatsApp-puhelut eivt maksa sinns mitn, muuta kuin samalla tavalla kuin aiemmin on selitetty siit, miten WhatsApp kuluttaa datapakettia.
Katso täydellinen vastaus

Onko WhatsApp numero sama kuin puhelinnumero?

Tiesitkö tästä WhatsApp-ominaisuudesta? Muista, jos kadotat puhelimesi! Suosittu viestipalvelu WhatsApp etsii kontaktisi heidän puhelinnumeroidensa perusteella, eikä ohjelma vaadi erillistä sisään- tai uloskirjautumista ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

Näistä syistä sen toimintaperiaate onkin helppo sekoittaa tekstiviestiin. Näin ei kuitenkaan ole. Kun WhatsAppin ottaa käyttöön, palvelu pyytää puhelinnumeron vahvistamista. Tämä tehdään varmistustekstiviestillä ja vaihe on nopeasti ohi. Sen jälkeen ohjelma luo WhatsApp-profiilin, joka on yhdistetty puhelinnumeroon.

Numeroa ei kuitenkaan enää tämän jälkeen tarkisteta. Jos siis puhelimesta ottaa sim-kortin pois, WhatsApp toimii edelleen. Ihmiset voivat lähestyä puhelimessa kirjautuneena ollutta WhatsApp-käyttäjää kuin ennenkin. Jos erillistä uloskirjautumista ei tehdä, toimii WhatsApp edellisen käyttäjän puhelinnumerolla, vaikka puhelimeen vaihtaisi toisen sim-kortin.

 1. Jos puhelin katoaa eikä sitä ole lukittu, pääsee sen löytäjä sisään WhatsAppiin sim-kortin pin-koodista huolimatta.
 2. WhatsAppiin kannattaakin tällaisessa tilanteessa kirjautua sisälle toisesta laitteesta, jolloin ohjelma kirjautuu muualla ulos.
 3. WhatsAppia ei voi yhdellä numerolla käyttää yhtaikaa usealla eri laitteella.
You might be interested:  Miten Saada 2 Vuotias Nukkumaan Omassa Sängyssä?

Ominaisuus voi kuitenkin olla myös kätevä apu. Jos käytät kahta eri sim-korttia ja vaihtelet niitä puhelimessasi, tai käytät ulkomailla väliaikaisesti paikallista liittymää, voit tästä huolimatta olla kirjautuneena WhatsAppiin vain yleisimmin käyttämälläsi numerolla.
Katso täydellinen vastaus

Mitä tarkoittaa tähti WhatsApp?

Merkkaa tärkeät viestit – WhatsAppista voi etsiä viestejä kätevästi etusivulla olevan hakutoiminnon avulla, joka löytyy suurennuslasikuvakkeen alta. Jos tietyn viestin haluaa kuitenkin löytää nopeammin, voi sen merkata tärkeäksi tähdellä. Viestin voi merkata tärkeäksi painamalla pitkään valittua viestiä.
Katso täydellinen vastaus

Voiko WhatsAppia käyttää ilman puhelinta?

Yleisimmät kysymykset –

 • Voinko käyttää WhatsApp Web versiota, jos en omista WhatsAppia älypuhelimessa?
 • Valitettavasti tämä ei ole mahdollista, käyttääksesi WhatsAppia tietokoneella sinulla tulee olla se ensin asennettuna älypuhelimeesi.
 • Pitääkö puhelin olla lähellä tietokonetta, jotta WhatsApp Web toimii?

Ei tarvitse, mutta puhelimessa tulee olla toimiva internetyhteys. Lisäksi ensimmäistä kertaa WhatsApp Webbiä käytettäessä sinulla tulee olla puhelimesi käden ulottuvilla.

 1. Miten vaihdan riviä WhatsApp Webissä kirjoittaessa?
 2. Paina Shift + Enter ja voit kirjoittaa uudelle riville.
 3. Näynkö online-tilassa jos käytän WhatsAppia tietokoneella?
 4. Kyllä näyt.
 5. Tuleeko WhatsApp Webiin kirjautua joka kerta uudelleen?
 6. Tämä ei ole pakollista, vaan voit valita muistaako selain sisäänkirjautumisesi.
 7. Kun sisäänkirjautuminen on tehty kerran ja valitsit selaimesi muistamaan sisäänkirjautumisen, niin voit käyttää WhatsApp webiä jatkossa ilman mitään sisäänkirjautumisia tai QR koodin skannauksia.
 8. Edes puhelimesi ei tarvitse olla lähellä, kunhan se on vain yhdistetty toimivaan internetyhteyteen.

: WhatsApp tietokoneelle vain parissa minuutissa
Katso täydellinen vastaus

Mikä on Ylen WhatsApp numero?

Lähetä viesti Radio Suomen numeroon 044 421 0895, sen lukevat illalla Marko Miettinen ja Maria Jyrkäs.
Katso täydellinen vastaus

Voiko Whatsappista saada viruksen?

ÄLÄ HUOLI NÄISTÄ – KIVA KUVA? WhatsAppissa lähetetyt kuvat ovat turvallisia. Ne eivät nykytietämyksen mukaan voi saastuttaa puhelinta. EI HAITALLISIA HAAMUVIESTEJÄ. Tekstiviesteihin on mahdollista lähettää tietämättäsi haitallisia viestejä, mutta WhatsAppissa sellaisesta ei ole ainakaan toistaiseksi tullut yleistä ilmiötä.
Katso täydellinen vastaus

Miten reagoida WhatsApp?

WhatsAppin viesteihin voi jatkossa reagoida millä tahansa emojilla Miksi Whatsappin Ikäraja On 16 Vuotta WhatsAppin logo Metan omistama WhatsApp lisäsi viesteihin reagoinnin osaksi sovellusta toukokuussa. Tähän asti viestiin on voinut reagoida kuudella WhatsAppin itsensä valitsemilla emojilla mutta nyt WhatsApp on laajentanut valikoimaa ja käyttäjä voi reagoida viesteihin jatkossa millä tahansa emojilla.

Reagoinnit ovat kätevä ja nopea tapa antaa vastaus viestiin, jos ei vaikkapa kerkiä juuri viestin lukuhetkellä vastaamaan tekstillä saatuun viestiin. Viestiin reagointi tapahtuu painamalla pitkään viestiä, johon haluaa reagoida. Tämän jälkeen valikossa pitäisi näkyä emojit ja jatkossa myös painike, josta aukeaa näkymä kaikkiin saatavilla oleviin emojeihin.

Tämän jälkeen halutun emojin painaminen lisää viestiin reaktion. Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen Ominaisuus saapuu lähipäivien aikana sekä iOS-, että Android-käyttäjille. Sovelluksen voi päivittää ilmaiseksi iPhonelle Applen App Storesta ja Androidille Googlen Play kaupasta.
Katso täydellinen vastaus