Mitä Tarkoittaa Kun Lähetys On Rekisteröity?

Mitä Tarkoittaa Kun Lähetys On Rekisteröity
Kommentit (9) – Se on siellä paikassa, missä se on rekisteröity. Jos lukee edelleenlähetetty, se on matkalla jonnekin. Saapunut kyseiseen paikkaan, yleensä lajittelukeskuksien kohdalla lukee noin. Sitten kun seuranta näyttää, että saapunut toimipisteeseen/automaattiin, on lähetys noudettavissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla Sisältö jatkuu mainoksen alla Otettu vastaan siinä postissa mihin lähettäjä on sen jättänyt. Viivakoodillinen lähetys rekisteröidään seurantajärjestelmään vähintään kaksi kertaa; kun lähetys on vastaanotettu kuljetettavaksi ja kun se on luovutettu vastaanottajalle. Muita rekisteröintitapahtumia ovat mm.: Lähetys on saapunut toimipaikkaan.

Lähetystä on yritetty jakaa vastaanottajalle. Lähetys on palautettu lähettäjälle. Lähetys on lajittelussa. Lähde: http://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/postipalvelee/tyokalut/lahetystenseuranta/ohjeet.html ON rekisteröity normaalisti tieliikenteeseen.

 1. Minulle tuli tuo sama.
 2. Mietin että mitä se tarkoitti.:) Tarkoittaa, että Posti on saanut tiedon lähetyksest etukäteen.
 3. Lähettäjä ottaa postin palvelusta labelit ulos niin siitä lähtee tieto postille.
 4. Ei välttämättä siis ole kulkenut metriäkään koko lähetys.
 5. Ustille on menny ilmoitus tulevasta paketista.

Eli toimittaja antanut tiedon sähköisestä että paketti lojuu noutovarastossa, tai ainakin kuori on merkattu systeemiin.
Katso täydellinen vastaus

Mitä Lähetystunnus kertoo?

Tarkempaa tietoa halutaan – Sekä DHL:n viestintäpäällikkö Terttu Turkia että Postin pakettipalvelujen liiketoimintajohtaja Kati Nevalainen kertovat, että asiakkaiden kiinnostus pakettien kulkua kohtaan on lisääntynyt huomattavasti. Nevalainen kertoo, että Postille tulee päivittäin soittoja, joissa kysytään paketin sijaintia.

 • Soittoja enemmän asiakkaat tarkistavat lähetyksen tietoja verkosta tai Omaposti -sovelluksesta,
 • Uva: Lucas Holm / Yle Kun verkkokaupasta on tilannut tuotteen, tilausvahvistuksen lisäksi asiakas saa lähetystunnuksen, jonka avulla hän voi seurata paketin kulkua.
 • Seurannan tarkkuus riippuu logistiikkapalvelusta ja käytössä olevista sovelluksista.

Esimerkiksi saksalainen DHL Express pystyy lähetyksen seurantatunnuksen perusteella reaaliaikaisesti seuraamaan järjestelmistään, missä paketti liikkuu – onko se esimerkiksi noudettu lähettäjän varastosta, matkalla terminaaliin, lentokoneessa, Euroopan lajittelukeskuksessa tai saapunut määrämaahan.

 1. Terttu Turkia kertoo, että mahdollisimman täsmällinen toimitusajankohta kiinnostaa.
 2. Verkkokauppa-ostosten tekeminen on helppoa ja tilatun tuotteen saapumista odotetaan usein malttamattomana.
 3. Postin sovelluksesta tai verkkosivuilta asiakas näkee, milloin tuote on rekisteröity, kuljetuksessa tai noudettavissa.

Tiedot ovat usein jopa minuutin tarkkuudella.
Katso täydellinen vastaus

Voiko Lähetystunnuksella hakea paketin?

Hae paketti Postin palvelupisteestä – Kun haet paketin postista, ota mukaan saapumisilmoitus tai lähetystunnus ja henkkarit (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti). Kätevimmin homma hoituu, kun näytät noutokoodin suoraan OmaPosti-sovelluksesta.
Katso täydellinen vastaus

Mistä tiedän onko minulle tulossa paketti?

Lähetysten seuraaminen onnistuu lähetystunnuksen avulla myös verkossa https://bit.ly/39j9Btz Mikäli et käytä digitaalisia palveluja, saat Postilta saapumisilmoituksen, jossa kerrotaan milloin ja mistä voit noutaa pakettisi.
Katso täydellinen vastaus

Voiko puoliso hakea Postipaketin?

Haetko paketin toisen puolesta? – Aina ei vaan ehdi! Voit hakea kaverin, kummin tai kaiman paketin. Ota mukaan lähetystunnus ja omat henkkarit, valtakirjaa ei tarvita. Kirjatun lähetyksen noutamiseen tarvitaan valtakirja.
Katso täydellinen vastaus

Mistä tietää paketin lähettäjän?

Meneekö se nyt perille? Meneehän se, kun paketin päälle on kirjoitettu Helposti-koodi, vastaanottajan ja lähettäjän tiedot. Voit seurata paketin matkaa lähetystunnuksella OmaPosti-sovelluksessa tai lähetysten seurannassa.
Katso täydellinen vastaus

Mitä on Lähetystunnus?

Yhä useampi paketin vastaanottaja saa jatkossa ennakkoon tiedon saapuvasta lähetyksestä tekstiviestinä matkapuhelimeensa. Viestissä on tieto, milloin paketti tuodaan kotiovelle tai mihin postiin se on tulossa sekä lähettäjän nimi. Lisäksi viestissä on mukana numerosarja eli lähetystunnus, jota vastaan paketti luovutetaan postista vastaanottajalle.

 • Sähköisen saapumisilmoituksen voivat ottaa käyttöönsä muun muassa postimyyntiyritykset, joilla on käytössään edi-tiedonsiirtoyhteydet.
 • Yritykset voivat valita sähköisestä saapumisilmoituksesta kolme erilaista vaihtoehtoa: ennakkoilmoitus, saapumisilmoitus ja/tai muistutusilmoitus noutamattomasta paketista.

Vastaanottaja saa saapumisilmoituksen joko tekstiviestinä, kirjeenä tai niin sanottuna sähköisenä kirjeenä Postin sähköiseen palvelukanavaan, Netpostiin. Ennen paketin postitusta yritys lähettää Postiin edi-sanoman, jossa on lähettäjän yhteystietojen lisäksi vastaanottajan yhteystiedot matkapuhelinnumeroineen sekä lähetystunnus.
Katso täydellinen vastaus

Kuka maksaa jos posti hukkaa paketin?

Jos lähetys vahingoittuu, viivästyy tai katoaa Postin kuljetuksessa, kuljetuksen maksaja voi saada Postilta korvauksia. Kuljetuksen maksaja on lähes aina lähettäjä, vaikka vastaanottaja olisikin maksanut postikulut lähettäjälle.
Katso täydellinen vastaus

Mitä jos jättää paketin hakematta?

Lähetysten säilytysaika – Asiakastuki Jos vastaanottaja ei nouda lähetystä säilytysajan sisällä tai kieltäytyy vastaanottamasta sitä, se palautetaan lähettäjälle hänen kotiosoitettaan lähinnä olevaan Postin palvelupisteeseen. Posti toimittaa palautuvasta lähetyksestä saapumisilmoituksen käytössään olevien yhteystietojen perusteella.

Siksi on tärkeätä, että annat lähettäessäsi myös omat yhteystietosi Postille ja merkitset ne myös lähetyksen päälle. Noutaessasi palautuvaa lähetystä sinulta veloitetaan saman suuruinen maksu kuin pakettia lähetettäessä, alkaen 5,90 €. Jos lähettäjä kieltäytyy lunastamasta lähetystä Postista, se ohjataan perille saamattomien pakettien käsittelyyn.

Posti säilyttää paketteja 3 kk, jonka aikana lähettäjä voi lunastaa lähetyksen maksamalla siitä lunastus- ja käsittelykulut alk.10 €. Säilytysajan jälkeen edelleen noutamattomat lähetykset hävitetään Postin toimesta. Perille saamattomia paketteja voi tiedustella Postin asiakaspalvelusta.

Lähilokero-palvelussa on sekä poikkeava säilytysaika että palautusten käsittely. Lähilokero on tarkoitettu nopeaan tavaran vaihtoon ja siksi sen säilytysaika on 2 päivää. Jos vastaanottaja ei tuona aikana nouda Lähilokeroon jätettyä tavaraa, Posti lähettää asiasta ilmoituksen alkuperäiselle lähettäjälle.

Tällä on kaksi arkipäivää aikaa noutaa palautuva Lähilokero-lähetys. Jos lähettäjäkään ei nouda Lähilokeroon jättämäänsä tavaraa kahden arkipäivän kuluessa, Posti toimittaa tavaran edelleen Suomen Löytötavarapalveluun. Lähettäjä voi lunastaa sen sieltä.
Katso täydellinen vastaus

Mitä tehdä jos paketti ei tule?

Lähetykseni ei ole saapunut perille – Asiakastuki – Posti Kaikissa paketeissa sekä osassa kirjeitä on lähetystunnus, jolla voit seurata lähetystäsi tai, Jos lähetykselläsi ei ole lähetystunnusta, emme voi selvittää sen kulkua. Tavallisissa kirjelähetyksissä ei ole seurantaa.
Katso täydellinen vastaus

You might be interested:  Miten Saada Hiukset Kasvamaan Nopeammin Luonnollisesti?

Mitä tarkoittaa jos lähetys on varastoitu?

Korona-aikana hyödynnämme enenevässä määrin erilaisia pakettipalveluita. Enemmän kuin pakettipalveluiden erilaisuus korostuu niiden samankaltaisuus kotitoimitusten osalta. Tässä suhteessa kokemukset niin DHL:n, Schenkerin, Postin kuin tuoremmillaan Postnordin osalta ovat samankaltaiset ja liki poikkeuksetta huonot.

 • Muilla palvelutarjoajilla kokemukset ovat vaihdelleet lähettihenkilöstä riippuen.
 • Potnord on loistanut johdonmukaisesti huonolla palvelukokemuksella.
 • Halutessaan Postnordin olisi helpointa muokata palvelutoimintaansa asiakasystävälliseksi.
 • Asiakkuuden käsite on hämärä, mikä selittänee pakettifirmojen huonon palvelukyvyn.

Varsinainen asiakashan on lähettäjä, jolta paketifirma saa palvelumaksun. Lähettäjän suuntaan ei vastaanottajalla ole juurikaan mahdollisuuksia kertoa palvelukokemuksestaan, eikä tästä syystä äänestää jaloillaan. Harvoin on vastaanottajalla mahdollisuutta vaikuttaa lähetyspalveluun.

 • Lähetyspalveluiden näkökulmasta me vastaanottaja-asiakkaathan tuomme vain pankkikriisin ajalta tunnetuksi tullutta hiekkaa noutopisteisiin.
 • Okemusta pakettitoimituksista on kertynyt jo ennen korona-aikaakin.
 • Voittopuolisesti ne ovat olleet vastaanottajan kannalta huonoja.
 • Posti ilahdutti pakettiautomaateillaan.

Aikaisille omaksujille ongelma oli (ja on) se, että tilausta tehdessä harvoin voi valita pakettiautomaattia. Koronan lisäämien pakettitoimitusten määrä on sittemmin rikkonut Postinkin automaattimallin. Läheiseen automaattiin tilattu paketti voi huonosti hallitun täyttömallin takia päätyä kilometrien päähän tai asiamiespostiin.

 1. Palataanpa tuohon kotitoimitukseen ja syihin, miksei se yleisesti ottaen toimi.
 2. Tuore esimerkki on Postnordista.
 3. Ymmärtääkseen palveluprosessin huonoutta on hyvä tarkastella asiakkaan kannalta ihannetoimitusprosessia.
 4. Ihanne on toimitushetken ennakoitavuus ja ajankohdan valinta.
 5. Tällä hetkellä yhdenkään pakettitoimittajan palveluprosessi ei tue vastaanottajan prosessia.

Näennäisesti kyllä, on pakettiseurantaa, on puhelinappeja ja asiakaspalvelua (aspa). Todellisuus on raadollinen. Tyypillisesti esim. Schenkerin pakettistatukset ovat “odottaa lähetystä” (tyypillisesti päiviä), josta hyppää ” lajitelluksi”, jonka jälkeen paketti liki heti noudettavissa ja/tai lähetti on oven takana.

 1. Erran pyysimme toimittamaan lähetyksessä olevan paketin toimipisteeseen, jolloin kuski omaehtoisesti soitti ja kertoi olevansa “kulmilla” ja voisi toimipisteen sijasta tuoda paketin kotiovelle – näin toimittiin.
 2. Varmaankin täysin prosessinvastainen, mutta asiakkaan kannnalta varsin onnistunut ratkaisu.

Perusmallissa on seurantatiedon perusteella vastaanottajan mahdotonta ennakoida tuleeko paketti tänään tai myöhemmin. Edes palvelutoimja, jonka toimitustila on “kuljetuksessa” kerro siitä pitäisikö lähetystä odottaa aamu- vai iltapäiväksi. Ongelmallisin kuitenkin on juuri se, että toimitusta edeltävä viimeinen kaksituntinen, joka on liki ainoa vastaanottajalle merkityksellinen ajankohta, on täysin kaiken seurannan katveessa.

 1. Tilannnetta ei helpota se, että pakettitoimittajalla käytössä oleva puhelinnumerotieto ei välttämättä kulkeudu alkuprosessista sinne missä sitä tarvitaan, eli loppupäähän lähetille.
 2. Erään epäonnistuneen DHL:n kotitoimituksen osalta, jossa lähetti hukkasi aikaansa käymällä suljetun alaovemme luona paketin päällä olevaan numeroon soittamisen sijasta, olin yhteydessä DHL:n aspaan kysyäkseni miksi tultiin oven taakse, mutta ei viitsitty soittaa.

DHL:n asiakspalveluhenkilö totesi, että “DHL ei voi edellyttää, että kuljettajilla on puhelin mukanaan”. Tuo oli aikoinaan niin typerryttävä vastaus, että en osannut siihen sanoa mitään. Sekin paketti noudettiin pari päivää “myöhässä” toimipisteestä. Kaikille näille epäonnistuneille kotitoimituksille oli yhteistä se, että olimme kotona aivan varta vasten toimitusta odottamassa, vaikkakin ilmoitettu toimitusaika on kohtuuton odottettavaksi, eli työvuoron mittainen.

 1. Liekö syy siihen surkea logistiikka vai välinpitämättömyys.
 2. Lähetit eivät ainakaan joko yritäkään soittaa tai heiltä puuttuu sekä numero että puhelin.
 3. Entä Postnord erityisesti? Tuorein ja parhaiten mielessä oleva kokemus on tältä viikolta.
 4. Odotimme lähetystä, joka seurannan mukaan näytti juuri ehtivän päivää ennen reissuamme.

Päätimme yrittää hyödyntää Postnordin kotitoimitusta aivan luomuna, ilman mitään säätöjä. Aikaisempi kokemus kun kertoi, että Postnordin logistiikassa oletustoimituksen muuttaminen kotitoimituksesta noutoon vei edellisellä kerralla kaksi päivää, paketin seilatessa seurannan mukaan lajittelusta toimitukseen Vantaalta Helsingin kautta nutopisteeseen.

 1. Postnordin sivuilta kävimme varmistamassa ohjeet vastaanottajan kannalta, ei mitään erityistä tarvitse tehdä, jos pystyy vastaanottamaan paketin ilmoitettuna aikana.
 2. Jäimme odottamaan pakettia, vaikka toimitusaika olikin reteän reilu 16:30-21:00.
 3. Tieto toimitusajasta tuli tekstiviestinä (ja sähköpostilla).

Viestin sisältö oli se, että toimitus tulee osoitteeseemme, ellemme halua muuttaa toimitusaikaa, emme halunneet. Ei muuta kuin kännykän äänet täysille ja odottelemaan normaalien iltatoimien ohessa. Ulos ei voinut tietenkään lähteä, sillä lähetit tyyppillisesti soittavat vasta kun ovat jo ovella.

 • Tyrmistyksellämme ei ollut rajaa kun 20:54 tulee Postnordin seurantaan tieto “lähetystä ei voitu toimittaa, vastaanotttajalle jätetty viesti toimitusosoitteeseen”.
 • Ei soittoa, ei lisätietoa, ei mitään! Vaikea sanoa kävikö lähetti ikinä alaovella, todeten sen olevan lukossa vai päättikö vain kuitata vuoron loppuessa kaikki autossa vielä toimittamattomat paketit samalla tavalla.

Tätä voi Postnord selvittää, jos kiinnostaa. Postnordin aspaan otin yhteyttä, senkin tallenteen voi kuten nauhoitus kertoi, hyödyntää “Postnordin palvelun parantamiseksi”. Aspaa ei käy kateeksi, kun joutuu puolustelemaan vastaanottajan kannalta huonoa prosessia.

Aspan henkilö oli asiallinen, joskin Postnordin prosessi lähtee liikkeelle oletuksesta, että vastaanottaja on tehnyt jotain väärin. Ei pahoitteluita epäonnistuneesta toimituksesta, ei hukattua empatiaa. Puhelussa ensiksi tarkistetaan, onko prosessin alkupään jo käyttämä puhelinnumero oikein, yllätten on- Siihenhän on osattu tekstiviestejä laittaa.

Seurasi keskustelu siitä, miksei lähetti ottanut yhteyttä, kun puhelinnumero tiedettiin. Aspa pelasi GDPR kortin, ei voinut arvata, että olen saanut GDPR koulutuksen. Toki olen antanut suostumukseni hyödyntää antamaani puhelinnumeroa (ja osoitetta) lähetysprosessissa tilatessani verkosta tuotteet kotiini.

 1. Aspa kuitenki nokitti vielä kertomalla, että siitä linkistä, mistä olisi voinut tekstin mukaan VAIN vaihtaa toimitusaikaa, olisi myös voinut laittaa viestin kuljettajalle – esim.
 2. Ovikoodin.
 3. Ehdotin, että joku voisi muuttaa ohjetekstin sellaiseksi, että tällaisen tulkinnan voisi viestin pohjalta tehdä.

Tarina ja huono asiakaskokemus toki vielä jatkuu. Postnordin aspa jatkoi kertomalla puhelimessa ne samat asiat, jotka pakettiseurannasta pystyin lukemaan itse. Lähetys on “pysäytetty” tilassa ja “varastoitu” – aspa kertoi tämän ikäänkuin nuo statukset kertoisivat asiakkaalle jotakin.

Kysyin siis oleellisen, “tarkoittaako tuo, että paketti on nyt siis noudettavissa sattumalta meitä lähellä olevasta vastastosta”. Vastaus oli “ei”, mikä ei enää tässä vaiheessa yllättänyt. Nyt siis elettiin jo toimituspäivän jälkeisen päivän aamupäivää noin kello kymmentä. Aspa kertoi, että voi muuttaa paketin tilan noudoksi.

Kysyin edelleen koska paketin voi noutaa. Aspa ei pystynyt antamaan mitään aika-arviota. Noudon voi tehdä sen jälkeen, kun saisimme asiasta tekstiviestin. Tekstiviesti saapui iltapäivällä puoli kolmen aikaan, jolloin olimme jo 200 km päässä noutopaikasta.

 1. Hauskana yksiyiskohtana, Postnordin robotti lähetti asiakastyytyväisyyskysely -linkin samaisena iltapäivänä.
 2. Postnordin näkökulmasta homma on valmis, vaikka lähetys makailee noutopisteessä.
 3. Voiko toimitusprosessi olla kauempana edelläkuvastusta asiakastarpeesta? Kun; · toimitusajankohta on vaikeasti ennakoitavissa · toimitusaikaikkuna on kohtuuton odotusajaksi · luovutus ei voi onnistua, koska asiakkaaseen ei oteta yhteyttä · ohjausmalli ei selvästi kannusta lähettejä onnistumaan päätyössään, eli paketin luovuttamisessa · työketjut on pirstottu niin lyhyiksi, että niiden osaoptimionti syö asiakastyytyväisyyttä · tiedottaminen epäonnistunutta – tieto on väärää, vajaata ja hajaantunut eri kanaviin Koska selvästi ulkomaiset toimijat eivät tunne suomalaisen asiakaskunnan erityispiirteitä, niin lienee syytä jakaa tietoa siitä.
You might be interested:  Miten Näkee Kuka On Poistanut Facebookista?

Myös kotimaiselle päätoimijalle voin antaa ilmaisen ehdotuksen ylivertaisen palvelukokemuksen luomisesta suhteessa kilpailijoihin. Ehdotuksen etuna on se, että se vähentää myös pakettitoimituksen kokonaiskustannuksia, kun paketit saadaan kerralla perille, eikä niitä tarvitse jälleenvarastoida, jälleenkäsitellä ja erikseen luovuttaa vastaanottajille.

 1. Suomessa, toisin kuin ehkä vieläkin keski-euroopassa, ei ole kotiäitejä, ei sisäkköjä eikä au-paireja avaamassa ovia läheteille.
 2. Suomessa tapaamiset perustuvat sopimisiin ennakolta puhelimella tai muulla sähköisellä viestimellä suoraan asianomaisen henkilön kanssa sekä varmistussoitolla tapaamisen lähestyessä.

Suomessa ei olla valmiita hyppäämään heti ovelle, vaikka oltaisiinkin kotona, sillä todennäköisesti ollaan palaverissa ja kuulokkeet päässä, eikä vastata puhelimeen. Suomessa aikatauluista pidetään kiinni, jopa minuutilleen. Suomessa olettama on, että kaikki ovat saavutettavissa kännykällä, varsinkin jos soittoaika on sovittu etukäteen.

Normaalin työviikon aikana melkein aina on sovittavissa puolentunnin rakonen luovutukselle liki kaikille ammattiryhmille. Ellei itse, niin paikalle saadaan kaveri tai sukulainen, jos luovutushetki rajautuu varmuudella parin tunnin aikaikkunaan. Suomessa, varsinkin pääkaupunkiseudulla, kerrostalojen alaovet ovat järjestään koodilukon takana tai muuten lukittu, eivätkä koodit tyypillisesti toimi ilta-aikaan.

Ylivertainen palveluprosessi perustuu kahteen asiaan: 1. lähetysnumero ja vastaanottajan puhelinnumero seuraa toimitusta koko prosessin läpi 2. lähetillä on halu, kyky ja välineet soittaa tai tekstata vastaanottajalle 30–45 minuuttia ennen toimitusta. Olisi hienoa, jos tämä kirjoitelma saisi aikaan ennenäkemättömän palvelutason parannuksen pakettipalveluihin.
Katso täydellinen vastaus

Kauanko Postipaketin lähetys kestää?

Postipaketti (SmartPost ja Pakettiautomaatit) – Postipaketin lähetys Shipitin avulla. Postipaketilla lähetät pakettisi vastaanottajaa lähimpään Postin noutopisteeseen tai Postin automaattiin. Paketti on noudettavissa automaatista saapumispäivänä klo 18 mennessä. Lähetys on noudettava 7 päivän sisällä saapumispäivästä.

Enimmäispaino: 25 kg Max. pituus 200 cm Max. ympäryys 300 cm Enimmäismitta automaattiin: 60 x 36 x 59 cm Vähimmäismitat: 15 x 15 x 1 cm Vähimmäispaino: 250 g

Yhdistetty Postipaketti ja lähetykset automaatteihin sisältää lähetyksien seurannan. Postin postipaketti hinnasto Postin Postipaketti esimerkkihinnasto rekisteröityineille lompakko & laskutus asiakkaille.

Tilavuuspaino kg Hinta € (alv0%)
0 – 2 6,44
2 – 5 7,17
5 – 10 8,40

Paketin lähettäminen Pakettiautomaattiin. Smartpost ja Postipaketti ovat yhdistyneet. Postipaketin lähetys Shipitin kautta automaattiin: Kirjaudu sisään yritysasiakkaana syöttämällä maksun jälkeen saamasi koodi, tämän jälkeen valitset laatikko koon, M, L tai XL.

Postipaketin enimmäispaino 25 kg Postipaketin vähimmäispaino 250 g Postipaketin enimmäismitat 59 x 36 x 60 cm Postipaketin vähimmäismitat 15 x 15 x 1 cm

Vastaanottajalle lähetetään tekstiviesti paketin saapuessa automaattiin, muista lisätä vastaanottajan matkapuhelinnumero lähetystietoihin. Automaattiin lähetetty paketti on noudettava 7 päivän sisällä saapumispäivästä. Postipaketti on tilavuuspainoon perustuva
Katso täydellinen vastaus

Miten nopeasti paketti tulee?

Nopein oli Posti – Tässä vertailussa nopeimmin paketit toimitti perille yllättäen Posti, vaikka sitä hitaudesta usein parjataankin. Posti oli ainoa, jonka kautta paketteja saapui määränpäähänsä heti seuraavana päivänä. Kuluttaja-sivuston mukaan yli puolet Postin paketeista saapui perille yhdessä päivässä.

 1. Pistokokeessa Matkahuollon tai R-kioskin kautta lähetetyistä paketeista yksikään ei saapunut perille seuraavaksi päiväksi.
 2. Matkahuolto ja Posti lupaavat pakettien olevan perillä 1–3 arkipäivässä, R-kioskin lupaama toimitusaika on 2–5 arkipäivää.
 3. Toimitusaika oli keskimäärin oli 2-3 päivää.
 4. Pistokokeen perusteella Matkahuolto oli hieman hitaampi kuin R-kioski.

Matkahuolto kommentoi asiaa Kuluttaja.fille huomauttamalla, että pistokokeen paketit jätettiin toimipisteisiin aamukymmenen jälkeen, joten ne eivät ehtineet mukaan saman päivän kuljetuksiin. Jos kyseessä on poikkeuksellisen suuri paketti tai mikäli vastaanottaja ei pääse kilometrien päähän noutamaan pakettia pisteestä, silloin saattaa tämän testin mukaan parempi vaihtoehto olla jokin muu kuin nopeuskilpailussa parhaiten pärjännyt Posti.
Katso täydellinen vastaus

Käykö postiin itsetehty valtakirja?

Tulosta täytetty valtakirja ja toimita se siihen postiin, josta valtakirjalla vastaanotettavat lähetykset noudetaan. Valtakirja.pdf Postille annetun valtakirjan tulee koskea nimenomaisesti postin vastaanottamista ja valtuutettu tai valtuutetut on nimettävä.

kenelle valtakirja annetaan (valtuutetun nimi ja henkilötunnus täydellisenä) valtakirjan antaja (nimi ja henkilötunnus täydellisenä tai yrityksen nimi, y-tunnus ja nimenkirjoitukseen oikeutettu henkilö) valtakirjan voimassaoloaika jos annat kertavaltakirjan yksittäiselle lähetykselle, merkitse lähetystunnus joka valtakirjalla noudetaan päiväys ja valtakirjan antajan allekirjoitus

Lisäksi toisen puolesta lähetykset voi noutaa edunvalvontaa koskevan viranomaisen tai tuomioistuimen päätöksen perusteella. Asiakirjasta pitää käydä ilmi sekä vastaanottajan että valtuutetun nimi ja henkilötunnus. Jos lähetykseen merkitty vastaanottaja on yritys tai muu yhteisö, lähetyksen hakijalla pitää olla selvitys oikeudesta edustaa vastaanottajayhteisöä.

 1. Yrityksillä nimenkirjoitusoikeus todistetaan enintään 3 kk vanhalla kaupparekisteriotteella.
 2. Yrityksen/yhteisön nimenkirjoitukseen oikeutettu voi valtuuttaa muun henkilön vastaanottamaan postin.
 3. Valtuutuksen voi antaa lähetyskohtaisesti kertavaltakirjalla tai määräaikaisena kaikkia lähetyksiä koskevana valtuutuksena.

Hyväksymme valtakirjat enintään 3 vuodeksi emmekä ilmoita erikseen valtuutuksen vanhenemisesta. Valtuuttajan tulee säilyttää itsellään tieto antamistaan valtuutuksista ja tarvittaessa huolehtia valtuutuksien peruuttamisesta tai uudistamisesta. Valtuutus uudistetaan uudella valtakirjalla ja peruutetaan vapaamuotoisella kirjallisella ilmoituksella postiin, johon valtakirja on toimitettu.
Katso täydellinen vastaus

Käykö vanhentunut passi?

Myös vanhentunut passi tai henkilökortti kelpaa, jos sen voimassaolo on päättynyt enintään vuosi sitten. Sinut täytyy kuitenkin voida tunnistaa asiakirjassa olevasta kuvasta. Ajokortilla ei voi todistaa henkilöllisyyttä passia noudettaessa.
Katso täydellinen vastaus

Voiko paketin noutaa joku muu?

Paketti noutopisteeseen – Voit välittää saamasi saapumisilmoituksen toiselle henkilölle, joka voi noutaa pakettisi puolestasi. Vaihtoehtoisesti toinen henkilö voi noutaa pakettisi ilmoittamalla noutopisteellä nimesi, paketin seurantanumeron ja saapumisilmoituksessa ilmoitettavan hyllypaikan. Pakettia noutavalla tulee olla oma henkilöllisyystodistus mukana.
Katso täydellinen vastaus

Milloin lähetys pitää tullata?

Postin kuljettama lähetys pitää tullata 20 päivän sisällä lähetyksen saapumisesta Suomeen. Muilla kuljetusyrityksillä tullausaika on yleensä lyhyempi. Jos et tullaa lähetystä ajallaan, se palautetaan lähettäjälle. Huomioi, että sinun täytyy säästää tullaukseen liittyvät asiakirjat kuuden vuoden ajan.
Katso täydellinen vastaus

Meneekö kaikki paketit tulliin?

Tilaatko tavaroita verkkokaupoista Euroopan unionin ulkopuolelta kuten Kiinasta, USA:sta tai Isosta-Britanniasta? Kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit pitää nyt tullata ja niistä pitää maksaa myös arvonlisävero. Heinäkuusta 2021 alkaen kaikki Euroopan unionin ulkopuolelta tulevat tavarat on täytynyt tullata ja niistä on pitänyt maksaa arvonlisävero. Arvonlisävero on yleensä 24 prosenttia paketin arvosta ja kuljetuskustannuksista. Muutoksen taustalla on koko EU:ta koskeva arvonlisäverodirektiivin muutos, jota alettiin soveltaa 1.7.2021.

 1. Muutos koskee myös Ahvenanmaata.
 2. Aiemmin tullaus ja arvonlisävero koskivat lähinnä sellaisia EU:n ulkopuolelta tulevia paketteja, joiden arvo oli yli 22 euroa.
 3. Tullilaskurissa voit arvioida, kuinka paljon sinun täytyy maksaa ostoksestasi arvonlisäveroa ja mahdollista tullimaksua.
 4. Myös lahjat on tuttuun tapaan tullattava, mutta pienistä lahjoista ei tarvitse yleensä maksaa arvonlisäveroa.
You might be interested:  Miksi Ennen Kuukautisia Tekee Mieli Syödä?

Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta tulevia lehtitilauksia. Lehtitalot saattavat tullata isoina erinä saapuvat lehtitilaukset tilaajan puolesta. Saatat kuitenkin joutua tullaamaan tilaamasi yksittäiset lehdet itse ja maksamaan niistä arvonlisäveron joko lehden ostohetkellä tai tullauksen yhteydessä.
Katso täydellinen vastaus

Milloin paketti tullataan?

Paketti tulee EU:n ulkopuolelta, kuten Kiinasta tai USA:sta – Paketti täytyy tullata ja siitä pitää yleensä maksaa arvonlisävero. Paketista pitää maksaa myös mahdollinen tullimaksu, jos sen arvo ilman kuljetuskustannuksia on yli 150 euroa. Huomioi, että muun muassa Iso-Britannia ja Norja eivät kuulu EU:hun.
Katso täydellinen vastaus

Onko kaikissa Postin paketeissa seuranta?

Pakettien seuranta kaikille Suomen palveluntarjoajille – Etsitkö sivustoa, joka ratkaisee kaikki pakettiesi seurantaan liittyvät ongelmat yhdellä sivustolla? Kokeile Parcel Monitoria ja shoppaile netissä ilman, että sinun tarvitsee stressata pakettisi tilasta! Parcel Monitor lähettää pakettien seurantatiedot suoraan sähköpostiisi.
Katso täydellinen vastaus

Mikä on kirjattu lähetys?

Kirjattu kirje – Posti – Henkilöille Ilman sopimusta Enintään 3 x 25 x 35 cm Kirjattu kirje on varma tapa toimittaa lähetys perille vastaanottajalle. Palveluun kuuluu kuittaus postittamisesta, lähetyksen seuranta ja luovutus Postin palvelupisteestä. Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen.

Sopii mm. maksukorttien, päätöksien ja tiedonantojen lähettämiseen Lähetys luovutetaan vastaanottajalle tai hänen valtuuttamalleen tunnistusta ja kuittausta vastaan Lisäpalveluna henkilökohtainen luovuttaminen vain vastaanottajalle

Tarkemmat tiedot ja ominaisuudet Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa. Lähetyksiä, joita ei ole voitu luovuttaa vastaanottajalle, säilytetään toimipaikassa 14 vrk. Saapumisilmoituksessa kerrotaan, missä ajassa lähetys on noudettava toimipaikasta.

 1. Toista saapumisilmoitusta ei lähetetä.
 2. Edelleen lähettäminen toimipaikasta toiseen ei jatka yhteenlaskettua säilytysaikaa eri toimipaikoissa.
 3. Ei sovellu rahan tai arvotavaran lähettämiseen.
 4. Posti vastaa rahaa, arvopapereita tai muuta arvotavaraa sisältävistä lähetyksistä vain Postivakuutettuna lähetyksenä.

Jakelualueet voi tarkistaa Jätetään postiin. Posti voi myös noutaa kirjatut kirjeet lähettäjältä maksullisena noutopalveluna. Kirjattuja kirjeitä ei voi jättää kirjelaatikkoon. Saapumisesta osoitetoimipaikkaan ilmoitetaan saapumisilmoituksella. Luovutetaan toimipaikasta kuittausta vastaan vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle ().

Mikäli lähettäjä on rajannut lisäpalvelulla kuittausoikeutta niin, että lähetys luovutetaan vain vastaanottajalle, ei lähetystä luovuteta kenellekään valtakirjalla. Postilla on postilain perusteella oikeus merkitä Kirjatun kirjeen luovutusasiakirjoihin sen henkilön koko henkilötunnus, jolle lähetys luovutetaan.

Samoin merkitään asiakirja, josta henkilöllisyys on otettu tai tarkistettu. Posti ei luovuta henkilötunnusta edelleen. Olemme päivittäneet luovutusohjeita vastaamaan asiakkaiden muuttuneita käyttötapoja. Ulkomailta saapuvat kirjatut lähetykset jaetaan noudattaen soveltuvin osin 1.1.2017 voimaan tulleita yleisiä toimitusehtoja.

 • Esimerkiksi ulkomaisten verkkokauppojen postiluukkuun mahtuvat, tavaraa sisältävät lähetykset voidaan toimittaa suoraan vastaanottajan osoitteeseen.
 • Luovutus todennetaan jakeluluennalla.
 • Lähetykseen kiinnitetään lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi postin kassalla.
 • Saatavilla olevat lisäpalvelut Merkinnät ja tunnukset Saantitodistuskirjeeseen ja Postivakuutettuun lähetykseen kiinnitettävässä lähetyskohtaisessa osoitekortissa valitaan Henkilökohtaisesti luovuttaminen rastittamalla luovutusehto.

Kirjattuun kirjeeseen kiinnitetään lähetyksen yksilöivä seurantaviivakoodi postin kassalla. Vastaanottaminen Lähetys luovutetaan postissa kuittausta vastaan vain vastaanottajaksi merkitylle luonnolliselle henkilölle. Yritys- tai yhteisövastajanottajalle osoitetun lähetyksen luovutusta ei voi rajoittaa lisäpalvelulla.
Katso täydellinen vastaus

Mitä tarkoittaa lähetys ei ole vielä saapunut Postille Odotathan?

Tässä vaiheessa Postin seurannassa lukee ‘ Lähetys ei ole vielä saapunut Postille, odotathan ‘. Lähetys siirtyy tämän jälkeen odottamaan kuljetusyhtiön noutoa, ja kun lähetys on kuljetuksessa, kirjautuu se seurattavaksi lähetysseurantaan.
Katso täydellinen vastaus

Mitä tarkoittaa lähetys on palautettu lähettäjälle?

Lähetysten säilytysaika – Asiakastuki Jos vastaanottaja ei nouda lähetystä säilytysajan sisällä tai kieltäytyy vastaanottamasta sitä, se palautetaan lähettäjälle hänen kotiosoitettaan lähinnä olevaan Postin palvelupisteeseen. Posti toimittaa palautuvasta lähetyksestä saapumisilmoituksen käytössään olevien yhteystietojen perusteella.

 1. Siksi on tärkeätä, että annat lähettäessäsi myös omat yhteystietosi Postille ja merkitset ne myös lähetyksen päälle.
 2. Noutaessasi palautuvaa lähetystä sinulta veloitetaan saman suuruinen maksu kuin pakettia lähetettäessä, alkaen 5,90 €.
 3. Jos lähettäjä kieltäytyy lunastamasta lähetystä Postista, se ohjataan perille saamattomien pakettien käsittelyyn.

Posti säilyttää paketteja 3 kk, jonka aikana lähettäjä voi lunastaa lähetyksen maksamalla siitä lunastus- ja käsittelykulut alk.10 €. Säilytysajan jälkeen edelleen noutamattomat lähetykset hävitetään Postin toimesta. Perille saamattomia paketteja voi tiedustella Postin asiakaspalvelusta.

 • Lähilokero-palvelussa on sekä poikkeava säilytysaika että palautusten käsittely.
 • Lähilokero on tarkoitettu nopeaan tavaran vaihtoon ja siksi sen säilytysaika on 2 päivää.
 • Jos vastaanottaja ei tuona aikana nouda Lähilokeroon jätettyä tavaraa, Posti lähettää asiasta ilmoituksen alkuperäiselle lähettäjälle.

Tällä on kaksi arkipäivää aikaa noutaa palautuva Lähilokero-lähetys. Jos lähettäjäkään ei nouda Lähilokeroon jättämäänsä tavaraa kahden arkipäivän kuluessa, Posti toimittaa tavaran edelleen Suomen Löytötavarapalveluun. Lähettäjä voi lunastaa sen sieltä.
Katso täydellinen vastaus

Mitä jos Posti rikkoo paketin?

Jos saamasi lähetys on vahingoittunut, tee Postille vahinkoilmoitus ja ilmoita myös lähettäjälle. Lähettäjä voi hakea Postilta korvauksia vasta, kun Posti on todennut vahingon. Jos lähetys on viivästynyt tai kadonnut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai pyydä lähettäjää olemaan yhteydessä meihin.
Katso täydellinen vastaus

Kauanko Postipaketin lähetys kestää?

Postipaketti (SmartPost ja Pakettiautomaatit) – Postipaketin lähetys Shipitin avulla. Postipaketilla lähetät pakettisi vastaanottajaa lähimpään Postin noutopisteeseen tai Postin automaattiin. Paketti on noudettavissa automaatista saapumispäivänä klo 18 mennessä. Lähetys on noudettava 7 päivän sisällä saapumispäivästä.

Enimmäispaino: 25 kg Max. pituus 200 cm Max. ympäryys 300 cm Enimmäismitta automaattiin: 60 x 36 x 59 cm Vähimmäismitat: 15 x 15 x 1 cm Vähimmäispaino: 250 g

Yhdistetty Postipaketti ja lähetykset automaatteihin sisältää lähetyksien seurannan. Postin postipaketti hinnasto Postin Postipaketti esimerkkihinnasto rekisteröityineille lompakko & laskutus asiakkaille.

Tilavuuspaino kg Hinta € (alv0%)
0 – 2 6,44
2 – 5 7,17
5 – 10 8,40

Paketin lähettäminen Pakettiautomaattiin. Smartpost ja Postipaketti ovat yhdistyneet. Postipaketin lähetys Shipitin kautta automaattiin: Kirjaudu sisään yritysasiakkaana syöttämällä maksun jälkeen saamasi koodi, tämän jälkeen valitset laatikko koon, M, L tai XL.

Postipaketin enimmäispaino 25 kg Postipaketin vähimmäispaino 250 g Postipaketin enimmäismitat 59 x 36 x 60 cm Postipaketin vähimmäismitat 15 x 15 x 1 cm

Vastaanottajalle lähetetään tekstiviesti paketin saapuessa automaattiin, muista lisätä vastaanottajan matkapuhelinnumero lähetystietoihin. Automaattiin lähetetty paketti on noudettava 7 päivän sisällä saapumispäivästä. Postipaketti on tilavuuspainoon perustuva
Katso täydellinen vastaus