Miten Kirjautua Ulos Netflixistä Kaikilla Laitteilla?

Miten Kirjautua Ulos Netflixistä Kaikilla Laitteilla
Lopeta Netflix iPhonella tai Androidilla – Netflix-sovellus tarjosi sinulle aiemmin asetusten muokkaamista, mutta se on poistettu käytöstä, joten sinulla on toistaiseksi vain yksi vaihtoehto, avaa selain ja seuraa alla olevia ohjeita.

Avaa Safari tai Google Chrome tai mikä tahansa selain puhelimessasi. Mennäja kirjaudu sisään. Napauta hampurilainen menu lähellä Netflix-logoa. Hana Laskuttaa,

Vieritä alas ja valitse Kirjaudu ulos kaikista laitteista, Netflix pyytää sinua vahvistamaan, Kirjaudu ulos kaikista laitteista, Hana Katkaista,

: Kuinka kirjautua ulos Netflixistä kaikilla laitteilla vuonna 2022
Katso täydellinen vastaus

Miten kirjaudutaan ulos Netflixistä?

Aloita Netflixin aloitusnäytöltä. Siirry vasemmalle avataksesi valikon ja valitse sitten Ohjeet. Valitse Kirjaudu ulos. Vahvista valitsemalla Kyllä.
Katso täydellinen vastaus

Miten kirjautua Netflixiin?

Kirjaudu sisään tietokoneella –

 1. Avaa Netflix-sovellus ja valitse sitten Kirjaudu sisään,
 2. Ennen kuin kirjoitat Netflix-sähköpostiosoitteesi tai -salasanasi, valitse Kirjaudu sisään verkossa, Jos tätä vaihtoehtoa ei ole näkyvissä, sinun on kirjauduttava sisään kaukosäätimen avulla.
 3. Avaa tietokoneen verkkoselain ja mene osoitteeseen netflix.com/tv8,
 4. Anna televisiossa näkyvä kirjautumiskoodi ja klikkaa Jatka, Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään.
 5. Televisiosi kirjataan sisään, kun klikkaat Aloita katselu,

Katso täydellinen vastaus

Voiko Netflixin laittaa tauolle?

Voit peruuttaa Netflix-tilisi koska tahansa.

Striimaussopimuksen peruuttaminen Peruuta DVD-sopimus Tili -sivulta

Huomautus: Tämä on ainoa tapa, jolla tilin voi lopettaa ja jäsenyyden peruuttaa. Tililtä ulos kirjautuminen tai Netflix-sovelluksen poistaminen eivät peruuta tilausta.
Katso täydellinen vastaus

Voiko Netflixiä katsoa useammalla laitteella?

Sisäänkirjautuminen – Kun olet avannut Netflix-sovelluksen tai Netflix-sivuston, valitse Kirjaudu sisään, niin pääset tilillesi katsomaan TV-sarjoja ja elokuvia. Voit kirjautua sisään millä tahansa Netflix-yhteensopivalla laitteella tai useilla yhteensopivilla laitteilla.
Katso täydellinen vastaus

Saako koulussa näyttää Netflixiä?

Saanko laittaa YouTubeen video- tai kännykkäkameralla kuvaamaani omaa aineistoa? Omaa aineistoa (mm. kotivideoita tai kavereiden kanssa tehtyjä lyhytelokuvia) saa jakaa ja levittää niin kuin itse haluaa. Jos tallenteella kuitenkin näkyy tai kuuluu toisen tekemä teos, lupa teoksen välittämiseen yleisölle tulee hankkia teoksen tekijältä tai muulta oikeudenhaltijalta.

 • Mikäli tallenteelta on tunnistettavissa henkilöitä, on kaikilta tunnistettavilta henkilöiltä kysyttävä lupa tallenteen välittämiseen yleisölle.
 • Lisätietoja voit katsoa Tietosuojavaltuutetun toimiston julkaisusta Valokuva ja yksityisyyden suoja henkilötietolain kannalta,
 • Oskeeko tekijänoikeus myös ulkomaisia kirjallisia teoksia? Tekijänoikeus suojaa teoksia niiden kotimaasta riippumatta.

Kaikkien teoskynnyksen ylittävien teosten käyttämiseen tulee pyytää lupa tekijänoikeuksien oikeudenhaltijalta. Mistä saan lisätietoja kirjallisuuteen liittyvissä tekijänoikeusasioissa? Lisätietoja voit kysyä kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanastosta,

Voinko valokopioida työkirjaa, josta painos on loppuunmyyty? Opetus- ja kulttuuriministeriön hankkima valokopiointilupa ei koske työ- ja harjoituskirjoja. Niitä saa kopioida opetusta varten vain, jos on hankkinut erikseen luvan kirjan kustantajalta ja tekijöiltä. Työ- ja harjoituskirjat ovat kopioinnille erityisen haavoittuvaa aineistoa, eivätkä kustantajat ja tekijät ole tästä syystä halunneet sallia niiden kopiointia.

Tarvittavan luvan saamiseksi kannattaa ottaa yhteyttä teoksen kustantajaan. Opetan yliopistolla. Voinko laittaa artikkelissa julkaistun kaaviokuvan luentokalvoihini? Tekijänoikeuslain mukaan julkistetuista teoksista saa hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa.

Sitaatilla tulee olla asiallinen yhteys teokseen, jossa sitaattia käytetään, ja tätä vaatimusta kutsutaan myös vetoamisfunktioksi. Jos kuvan sisällyttäminen kalvoihin toteuttaa tämän vetoamisfunktion ja lainaaminen tehdään tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa, saat sisällyttää kuvan kalvoihisi lupaa kysymättä.

Tekijä ja lähde on mainittava alalla noudatettavan hyvän tavan mukaisesti. Tekijänoikeus ei kuitenkaan ulotu teosten tietosisältöön, kuten tutkimustuloksiin, kaavoihin tai teorioihin, ainoastaan omaperäiseen tapaan esittää ne. Teosten asiasisältö on vapaasti muiden käytettävissä.

 1. Tarvitsemmeko luvan elokuvakerhoon, joka kokoontuu kerran viikossa katsomaan elokuvan? Onko luvan kannalta eroa, jos elokuva on ostettu, vuokrattu tai TV:stä tallennettu? Vuokratut, kaupasta ostetut ja TV:stä tallennetut elokuvat ovat tarkoitettu lähtökohtaisesti yksityiskäyttöön.
 2. Näin ollen elokuvan esittämiseen muussa kuin yksityisen käytön piirissä tulee pääsääntöisesti hankkia lupa riippumatta tallenteen lähteestä.

Yksityisiä tilaisuuksia ovat Tekijänoikeusneuvoston mukaan tilaisuuksia, joista ei tiedoteta julkisesti ja joihin osallistuu vain muutama henkilö ystävyyssuhteen perusteella. Elokuvakerhon toiminta ei ole yksityistä käyttöä vaan julkista esittämistä. Näin ollen elokuvien esittämiseen tarvitaan oikeudenomistajien lupa.

 • Elokuvalisenssi tarjoaa kotimaisten ja ulkomaisten elokuvien esityslupia julkiseen esittämiseen ja myös muille ei-kaupallisille tahoille kuin vain oppilaitoksille.
 • Julkisen esittämisen lupaa voivat hakea esim.
 • Kuntien nuorisotoimet, kirjastot, seurakunnat, yksityisen palveluntarjoajan iltapäiväkerhot, leirikoulujen järjestäjät ja erilaiset harrastepiirit ja yhdistykset.

Muiden elokuvien osalta lupaa voi tiedustella tuotantoyhtiöltä tai elokuvan levittäjältä. Lisäksi tarvitaan lupa Teostolta elokuvassa olevan musiikin osalta. Saanko laittaa YouTubeen omatekoisen videon, jossa soi radio taustalla? Tekijänoikeuslain 2 § :n mukaan tekijänoikeus tuottaa tekijälle yksinomaisen oikeuden määrätä teoksestaan valmistamalla siitä kappaleita ja saattamalla se yleisön saataviin.

 • Yleisön saataville saattamista on myös radion käyttäminen taustamusiikkina YouTube-videossa, joten tällaiseen käyttöön tarvitaan oikeudenhaltijoiden lupa.
 • Myös YouTube itse edellyttää käyttöehdoissaan, että käyttäjällä on oikeus lisätä video palveluun.
 • Lupia voi tiedustella Teostosta ja Gramexista,
 • Saako YouTubesta näyttää videopätkiä opetuksessa? YouTubessa julkaistut videot katsotaan yleensä tekijänoikeuksien kannalta elokuvateoksiksi, joiden esittämiseen opetuksessa tarvitaan erillinen lupa.

YouTuben palveluehdoissa todetaan, että palvelusta voi katsella tai kuunnella sisältöä henkilökohtaisessa, ei-kaupallisessa tarkoituksessa, johon oppilaitoksessa tapahtuva esittäminen ei sisälly. YouTube on kuitenkin mahdollistanut videoiden lataamisen palveluun Creative Commons -käyttöluvan alaisiksi CC BY -merkinnällä.

Tällöin teosta on mahdollista käyttää käyttöluvan ehtojen mukaisesti esimerkiksi opetuksen yhteydessä. On kuitenkin hyvä muistaa, että osa sisällöstä voi olla myös ladattu palveluun luvattomasti CC-lisenssillä ja tällöin vastuu on käyttäjällä. Luvattomasti jaettua aineistoa ei ole sallittua käyttää. Saako YouTubesta ladata videoita omalle koneelle? Ei saa.

YouTuben käyttöehdot kieltävät videoiden tai niiden ääniraitojen kopioimisen omalle laitteelle. Tämän lisäksi YouTubesta löytyy paljon materiaalia, joka on laitettu sinne kysymättä lupaa oikeudenhaltijoilta. Laittomasta lähteestä kopioiminen ei ole sallittua edes yksityiseen käyttöön (vaikka palvelun käyttöehdot eivät kopiointia suoraan kieltäisikään).

 1. Voinko näyttää opetuksessa videopätkiä sitaattisäännöksen nojalla? Sitaattioikeus on tarkoitettu tilanteisiin, joissa teosta lainataan uuden teoksen tekemiseksi.
 2. Tyypillisimmillään tästä on kyse tieteellisessä työssä, jossa muiden julkaisemia ajatuksia käytetään osana omaa julkaisua.
 3. Sitaattioikeus ei siis mahdollista esimerkiksi elokuvan tai sen osan käyttämistä opetustilanteen havainnollistamis- tai elävöittämistarkoituksessa.

Uutta teosta luotaessakin lainaus voi tapahtua vain tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa. Oikeuskäytännössä käyttöoikeus on usein rajoitettu muutaman sekunnin kestoisen kohtauksen käyttöön. Mitä ovat kuvan tekijöiden moraaliset oikeudet? Kuvan tekijän nimi tulee ilmoittaa hyvän tavan mukaisesti ja kuvaa ei saa muuttaa tai esittää tekijää loukkaavassa yhteydessä.

 • Voiko valokuvaa tai muuta kuvitusta siteerata? Kuvia saa siteerata tieteellisessä esityksessä, kuten opinnäytetyössä tai taidehistoriallisessa tutkimuksessa, sekä arvostelevassa esityksessä, esimerkiksi teatteri- tai kuvataidearvostelussa.
 • Uvalla tulee olla yhteys tekstiin ja siteeraamisen on oltava perusteltua esityksen selventämiseksi tai havainnollistamiseksi.

Kuvituksen kerääminen julkaisuun ei kuitenkaan ole mahdollista vetoamalla sitaattioikeuteen. Voiko rakennusta käyttää mainoksessa ilman arkkitehdin lupaa? Käyttöä mainonnassa voidaan pitää kuvataiteilijan moraalista oikeutta ns. respektioikeutta loukkaavana käyttönä.

Vaikka rakennuksen saa vapaasti kuvata, koskee tämä rajoitussäännös taloudellisia oikeuksia. Moraalisten oikeuksien vuoksi arkkitehdin lupa käyttöön on kuitenkin saatava. Saako kuvateoksen päälle laittaa tekstejä? Entä saako kuvaa rajata? Tekijänoikeuslain 3 § :n mukaan teoksia ei saa toisintaa tekijän taiteellista ominaislaatua loukkaavalla tavalla.

Tekstin sijoittaminen kuvan päälle ja kuvan rajaaminen voivat loukata kuvataiteilijan moraalisia oikeuksia. Tämän vuoksi tällaiseen käyttöön on saatava kuvataiteilijan lupa. Saanko laittaa valokuvateoksia tai maalausten ja veistosten kuvia omalle kotisivulleni, jossa kerron oman elämäni tapahtumista? Et saa laittaa kuvia Internetiin ilman kuvan oikeudenhaltijan lupaa.

Internet ei ole koskaan yksityistä käyttöä. Se että valokuvaaja tai muu kuvan oikeudenhaltija on antanut luvan toisintaa kuvan jollakin kotisivulla jossakin yhteydessä, ei rajoita valokuvaajan oikeutta muun käytön osalta. Saanko painattaa kuvataiteilija Marc Chagallin kivan kuvan hääkutsuumme ja lähettää sen noin sadalle vieraallemme? Yksityinen käyttö on aina käyttöä lähimmässä perhe- ja ystäväpiirissä.

Lisäksi yksityinen käyttö on rajoitettu muutamaan kappaleeseen. Muutama kappale on korkeintaan viisi kappaletta. Tätä laajempi käyttö edellyttää oikeudenhaltijan luvan. Suomessa Marc Chagallin oikeudenhaltijoita edustaa Kuvasto, Voinko laittaa koulun kotisivuille oppilaiden ottamia valokuvia, tekemiä piirustuksia tai kirjoittamia tekstejä? Oppilaalla on tekijänoikeus itse tekemäänsä aineistoon, kuten piirustuksiin tai kirjallisiin opinnäytetöihin.

Tällaisen teoksen käyttäminen esimerkiksi koulun kotisivuilla edellyttää oppilaan suostumusta. Jos oppilas on ala-ikäinen, lupa tulee hankkia hänen huoltajaltaan. Onko kirjallisuuden käyttämiseen kysyttävä tekijän lupa? Jos kyseessä on tekijänoikeuslaissa säädetty kappaleen valmistaminen ja yleisön saataviin saattaminen, on lupa lähtökohtaisesti aina kysyttävä.

Tekijänoikeuteen on laissa kuitenkin säädetty tiettyjä rajoituksia, jolloin lupaa ei välttämättä tarvita. Tekijänoikeus ei päde lakeihin, asetuksiin sekä useimpiin muihin viranomaisjulkaisuihin. Haluaisin lainata toisen tekstiä omassa kirjoituksessani, onko tämä sallittua? Siteerausoikeus on tekijänoikeuden rajoitussäännös, joka mahdollistaa hyvän tavan mukaisen lainauksen.

Sitaatti on suora lainaus julkaistusta teoksesta. Lainatun tekstin tulee jollakin tavalla havainnollistaa omaa tekstiä: pelkkä lisäarvon tuottaminen siteerauksen avulla ei ole hyvän tavan mukaista. Hyvän tavan mukaisuus sisältää myös sen, että siteerattava tekijä ja lähde on mainittava. Olen järjestämässä runoiltaa.

Mitä minun tulisi ottaa huomioon? Teosten julkinen esittäminen kuuluu tekijän yksinoikeuden piiriin, joten tarvitset luvan tekijältä. Julkista on lähes kaikki muu kuin lähimmässä perhe- tai ystäväpiirissä tapahtuva esittäminen. Lupaa kirjallisuuden julkiseen esittämiseen voi tiedustella kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanastosta,

You might be interested:  Miksi Sähkölaitteiden Energiamerkinnät Ovat Kuluttajan Kannalta Tärkeitä?

Uuluvatko käännökset tekijänoikeuden piiriin? Riittävän omaperäistä käännöstä suojaa tekijänoikeus. Kääntäjällä on tällöin vastaavat oikeudet kuin alkuperäisteoksen tekijällä. Käännöksen tekemiseksi kääntäjän on hankittava alkuperäisteoksen tekijältä lupa kääntämiseen, samoin kuin käännöksen levittämiseen yleisölle.

Haluaisin laittaa kotisivuilleni Shakespearen runon. Voinko tehdä niin? Tekijänoikeus on voimassa 70 vuotta tekijän kuolinvuoden päättymisestä. Tämän jälkeen teoksia saa käyttää vapaasti. Shakespeare kuoli vuonna 1616, joten hänen tekijänoikeutensa ei enää ole voimassa.

 • Mikäli kyseessä on käännös, on kääntäjän tekijänoikeus mahdollisesti edelleen olla voimassa, jolloin kääntäjän lupa tarvitaan.
 • Saanko laittaa omaan videooni ääniraidaksi mielimusiikkia omistamiltani levyiltä? Jos aiot käyttää videota lähintä perhe- ja ystäväpiiriä laajemmissa yhteyksissä (esim.
 • YouTubessa), tarvitset musiikin tallentamiseen/kopioimiseen ja esittämiseen luvat.

Luvat saat Teostosta ja Gramexista, Toimin DJ:nä, voinko tallentaa levykokoelmani tietokoneeni kovalevylle ja soittaa levyt tietokoneelta? Kyllä, mutta tarvitset tallentamiseen ja soittamiseen luvat GT Musiikkiluvat Oy :ltä. Yksityisiä kopioita ei saa ilman erillistä tallennuslupaa käyttää julkisessa esittämisessä.

Sama pätee äänitteiden online -kaupoista hankittuihin kappaleisiin. Olen liikunnanohjaaja ja haluan käyttää laatimaani musiikkikokoelmaa tunnillani. Saako näin tehdä? Kyllä, mutta sitä varten on hankittava erillinen lupa ohjattua liikuntaa varten GT Musiikkiluvat Oy :ltä. Saako CD-levyltä esittää musiikkia koulun aamunavauksessa, joka välitetään keskusradion kautta? Kyllä saa.

Koulun järjestämissä tilaisuuksissa, jotka liittyvät opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen, voi esittää elävää musiikkia tai soittaa musiikkia äänitteeltä. Mitä eroa on Teostolla ja Gramexilla? Teosto kerää tekijänoikeuskorvaukset säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikin kustantajille.

 1. Gramex kerää korvaukset esiintyjille (muusikko, laulaja, kapellimestari) sekä äänitetuottajille.
 2. Un Teosto kerää korvaukset sekä äänitemusiikista että live-esityksistä, Gramex kerää niitä vain äänitemusiikista.
 3. Uinka paljon muusikot ja säveltäjät saavat tekijänoikeuskorvauksia? Ammattimaisesti säveltävät ja sanoittavat saavat Teosto-korvauksia noin 2000 euroa vuodessa (mediaanitulo).

Muusikoiden ja laulajien saamat Gramex -korvaukset ovat keskimäärin 550 euroa vuodessa. Nämä vaihtelevat yksilöittäin suuresti, koska niitä maksetaan hyvin tarkasti siinä suhteessa kuin heidän musiikkiaan soitetaan. Jos taiteilijan kuolinvuoden päättymisestä on jo kulunut 70 vuotta, saako kuvaa käyttää vapaasti? Kuvataiteilijan suoja-aika sekä moraalisten että taloudellisten oikeuksien osalta on ohi, kun tekijänoikeudellinen suoja-aika on päättynyt.

Sen sijaan taideteoksen valokuvanneella valokuvaajalla on itsenäinen valokuvaajan oikeus, joka on tekijänoikeuslain 49 a § :n mukainen lähioikeus. Kuvataiteilijan oikeuden haltijat eivät enää voi vedota taloudellisiin tai moraalisiin oikeuksiin suoja-ajan päätyttyä. Sen sijaan opetusministeriön alainen Tekijänoikeusneuvosto voi kieltää julkisesti sivistyksellisiä etuja loukkaavan käytön.

Loukkaavana käyttönä ei pidetty Akseli Gallen-Kallelan teosten toisintamista posliinilautasissa. Mikä on kuvataiteen teos? Kuvataiteen teoksia ovat teoskynnyksen ylittäneet maalaus-, kuvanveisto-, valokuva-, piirros-, tekstiilitaiteen ja grafiikan teokset, installaatiot, ympäristötaideteokset ja muut vastaavat.

 • Uvataiteen teosten osalta teoskynnys on ollut matala.
 • Teoskynnyksen ylittymistä koskevia ratkaisuja on haettu käyttötaiteen osalta.
 • Tavanomainen layout ei ole saanut teossuojaa.
 • Tekijänoikeudelliselta kannalta ei ole merkitystä sillä, mille materiaalille kuva on painettu. Esim.
 • Pyyhkeeseen painetun piirroksen katsottiin olevan itsenäinen ja omaperäinen teos joka sai teossuojaa.

Mitä eroa on valokuvalla ja valokuvateoksella? Valokuvateos on valokuvaamalla tai valokuvaamiseen verrattavin tavoin valmistettu teos. Valokuvateoksina suojataan ne valokuvat jotka valokuvaajan luovan työn omaperäisenä tuloksena ylittävät teoskynnyksen.

Kuinka paljon hyvitysmaksua kertyy? Hyvitysmaksuun varattu määräraha oli vuosina 2015 ja 2016 11 miljoonaa euroa. Voiko yksityisasiakkaana hankittua maksu-tv-korttia käyttää yritystoiminnassa, jos haluan käyttää live-urheilua ravintolassani? Ravintolakäyttöön on mahdollista hankkia erillinen katseluoikeus maksu-tv-operaaattoreilta.

Yksityisille kuluttajille myytäviä maksu-tv-kortteja ei ole lupa käyttää yritystoiminnassa. Miksei TV-kanavien nettipalveluiden (Yle Areena, Katsomo, Ruutu.) koko tarjonta näy ulkomailla? Entä miksi Suomessakin osa ohjelmistosta jää pois nettipalvelusta? Kyse on TV-kanavien ja ohjelmien oikeudenhaltijoiden välisistä tekijänoikeussopimuksista.

Anavat ovat sopineet ohjelmien tekijöiden kanssa, missä niiden ohjelmia saa esittää ja kuinka kauan. Ellei ohjelmasisällön esittämisestä muualla kuin Suomessa tai nettipalvelussa ole sovittu, ei televisiokanavilla ole oikeutta sitä näyttää. Osa palveluiden sisällöstä on kuitenkin katsottavissa ulkomaillakin.

Saako Netflixiä tai muita suoratoistopalveluita käyttää julkisissa tiloissa, kuten kampaamossa tai ravintolassa? Useimpien suoratoistopalveluiden käyttöehdot mainitsevat selkeästi, että palvelu on tarkoitettu ainoastaan yksityiseen käyttöön. Netflixiin pätee samat säännöt kuin DVD-levyjen esittämiseen; mikäli esittäminen tapahtuu julkisessa tilanteessa tai tilanteessa, johon kenellä tahansa voi olla pääsy, siihen tarvitsee luvan oikeudenhaltijoilta.

Mikäli kyseessä on suljettu tilaisuus, kuten ystävien kesken pidetty leffailta, erillistä esityslupaa ei tarvita. Tarvitsenko luvan jos soitan levyjäni ravintolassa, jossa on ystäväni juhlat? Entä jos yhtyeemme esiintyy siellä? Jos tilaisuuteen on kenellä tahansa pääsy joko suoraan, maksun maksamalla tai esim.

jäsenyyden perusteella, on esitys julkinen ja esittämiseen tarvitaan lupa GT Musiikkiluvat Oy :ltä. Elävän musiikin ollessa kyseessä lupa tarvitaan Teostosta, Kutsun ystäväni katsomaan elokuvia kotiini. Tasaamme elokuvien vuokrauskulut osanottajien kesken, onko kyseessä julkinen esitys? Ei ole.

 • Tekijänoikeusneuvoston mukaan kotikutsuina järjestettävät elokuvaillat – vaikka kulut jaettaisiinkin – eivät ole julkista esittämistä.
 • Näin ollen esityslupaa ei tarvitse erikseen hakea.
 • Tarvitsenko luvan, jos haastattelemieni henkilöiden tai muun kuvaamani videon taustalla näkyy muiden ottamia valokuvia tai esimerkiksi juliste? Lupaa ei tarvita, jos valokuvat ja/tai juliste näkyvät kuvaamasi materiaalin taustalla tai mikäli ne ovat muutoin toisarvoisessa asemassa kokonaisuuden kannalta.

Aiomme esittää vuokrattuja ja omistamiamme elokuvia oppilaskunnan elokuvailloissa. Tarvitsemmeko jonkin luvan? Todennäköisesti kyllä, koska esitys on julkinen. Tekijänoikeusneuvosto on pitänyt julkisena esittämisenä mm. eläkeläisseuran kuvaesitystä. Sen sijaan tilaisuudet, joista ei tiedoteta julkisesti ja joihin osallistuu muutama henkilö ystävyyssuhteen perusteella, eivät ole tekijänoikeusneuvoston mukaan julkisia.

Lupia kotimaisten ja ulkomaisten elokuvien julkiseen ei-kaupalliseen esittämiseen voi tiedustella mm. Elokuvalisenssiltä www.elokuvalisenssi.fi. Järjestän syntymäpäiväjuhlat vuokraamassani tilassa, ja ohjelmassa on paljon elävää ja levyltä soitettavaa musiikkia. Tarvitsenko musiikin esittämiseen luvan? Et tarvitse, jos tilaisuuteen on pääsy vain kutsumillasi vierailla.

Luvan tarvitsee vain julkisiin tilaisuuksiin. Miksi piratismi on kiellettyä? Piratismi heikentää kulttuurialaa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Ei ole oikein hankkia luvatta ja maksamatta toisen työn tuloksia, joita tekemällä tämä yrittää elää.

 • Se on epäreilua sekä taiteilijoita ja alan yrittäjiä kohtaan että niitä kohtaan, jotka ostavat musiikkinsa laillisesti.Piraatit saavat taloudellista hyötyä maksuttomien tuotteiden muodossa.
 • Nettipiratismi on nykyään suurempi riski kulttuurintekijöille kuin perinteinen piratismi.
 • Piraattisivustoja ylläpidetään rahatuloilla, jotka saadaan sivustoilla esillä olevista mainoksista ja / tai asiakkaiden kuukausimaksuista.

Senttiäkään tästä rahasta ei mene niille tekijöille, joiden teoksia on sivustolla ladattavissa. Voiko piratismista jäädä kiinni? Piratismista jää jatkuvasti joku kiinni. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry valvoo jäsenorganisaatioidensa tekijänoikeuksia ja puuttuu aktiivisesti eri tavoin piratismiin.

Tämän lisäksi Suomessa on esimerkiksi ulkomaisia elokuvayhtiöitä edustavia lakitoimistoja, jotka ovat lähettäneet korvausvaatimuksia elokuvien tai TV-sarjojen luvattomasta jakamisesta. Mitä tapahtuu jos myyn kopioituja levyjä tai pelejä? Tällöin yksityistä kopiota käytetään muuhun kuin yksityisiin tarkoituksiin, joten kyseessä on tekijänoikeusloukkaus.

Seurauksena saattaa olla rangaistus- ja korvausvastuu. Mistä tunnistan fyysisen piraattituotteen? Piraattituotteen voi tunnistaa mm. alhaisesta hinnasta, heikosta painotyön laadusta ja poikkeuksellisesta myyntikanavasta. Merkki piraattituotteesta voi olla esimerkiksi se, että yhdellä DVD-levyllä on lukuisia elokuvia, tai että elokuva on hiljattain vasta tullut teatteriin.

 • Lisäksi oikeudenhaltijamerkinnät ja levyihin prässätyt tunnisteet ovat usein puutteellisia.
 • Lisätietoja täältä,
 • Mitä tiedostoja voi jakaa Internetissä (esim.
 • Vertaisverkoissa)? Ainoastaan niitä, joista tiedät, että oikeudenhaltijat ovat sallineet niiden jakamisen.
 • Lisäksi voit jakaa itse tekemiäsi teoksia, jos et ole sopinut niiden oikeuksien hallinnoinnista jonkin tahon kanssa (tekijänoikeusjärjestö, kustantaja, levy-yhtiö).

Näin lehdessä jutun, jossa musiikkia luvatta tietoverkoissa jakaneelle tuomittiin sakkoja ja korvauksia. Mitä seurauksia piratismista voi olla? Seuraukset voivat olla sekä rikos- että siviilioikeudellisia. Maksimirangaistus tekijänoikeusrikoksesta on kaksi vuotta vankeutta ja tekijänoikeusrikkomuksesta sakko.

 1. Teknisten suojausten lain vastaisesta kiertämisestä ja kiertämiskeinojen tarjoamisesta rangaistus on maksimissaan yksi vuosi vankeutta.
 2. Rikosoikeudellisen vastuun lisäksi oikeudenloukkaaja on velvollinen maksamaan oikeudenhaltijoille hyvitystä luvattomasta teosten käyttämisestä ja vahingonkorvausta.
 3. Hyvitysvelvollisuus ei edellytä huolimattomuutta vaan hyvitys tulee aina maksettavaksi loukkaajan tietoisuudesta riippumatta.

Hyvitysvelvollisuus ei myöskään riipu tekijän iästä. Se on luonteeltaan käyttökorvaus ja vastaa sitä määrää, jolla teokset olisi saanut laillisesti käytettäväksi. Vahingonkorvausvelvollisuus edellyttää tahallisuutta tai huolimattomuutta. Lisäksi luvatta valmistetut teokset ja oikeudenloukkauksessa käytetyt apuvälineet voidaan tuomita hävitettäviksi.

 • Löysin netistä ohjeet, miten voin ladata TV-kanavan nettipalvelun ohjelmia omalle tietokoneelleni.
 • Saako näin tehdä? Eikö tämä ole yksityistä kopiointia? Yksityinen kopiointi on sallittua, ellei sitä ole esimerkiksi sopimusteitse tai käyttöehdoin jotenkin rajoitettu.
 • Useimpien nettipalveluiden käyttöehdot kieltävätkin sisällön tallentamisen omalle koneelle.

Onko yksityinen kotikopiointi yleistä? Kyllä. Suomessa kopioidaan vuodessa vähintään yhtä paljon levyjä kuin niitä ostetaan laillisista kaupoista. Arvion mukaan suomalaiset kopioivat vuodessa laillisesti osapuilleen puoli miljardia tiedostoa, joiden yhteenlaskettu markkina-arvo pyörii 2 miljardin euron paikkeilla.

 1. Saako teokset kopioida mihin tahansa muotoon, esimerkiksi musiikin MP3-tiedostoiksi tai vanhan VHS-kasetin DVD-levylle? Kyllä saa.
 2. Opiointia ei yksityisessä käytössä ole rajoitettu eri tallennustapojen suhteen.
 3. Opioimista ei kuitenkaan saa antaa ulkopuolisen tahon tehtäväksi eikä yksityistä käyttöä varten valmistettua kopiota ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen, kuten esimerkiksi julkiseen jakeluun.
You might be interested:  Miten Katsoa Jääkiekon Mm Kisat Ilmaiseksi?

Tehokkaat tekniset suojaukset saa kiertää ainoastaan fyysisen teoskappaleen kuuntelemista tai katsomista varten, mutta ei kopioimista varten. Mitä ovat tekniset suojaukset? Tekniset suojaukset ovat ns. digitaaliajan lukkoja ja niiden avulla mahdollistetaan verkkokauppa.

Tarkoituksena on, että asiakas saa tavaran vasta maksettuaan tai että hän voi käyttää tuotetta vain siihen tarkoitukseen, mistä on maksanut. Suojausta voidaan käyttää Internetissä niin, että tuotteen pystyy vastaanottamaan vasta maksettuaan. Lisäksi suojauksilla voidaan rajoittaa mm. tuotteen digitaalista kopiointia.

Sen sijaan sellaista lukkoa ei ole olemassa, joka estäisi äänilevyn analogisen nauhoittamisen – piuhaa pitkin toiselle tallentavalle CD-soittimelle tai nauhurille. Jos CD- tai DVD-levyssä on kopiosuojaus, saako sen murtaa? Lain mukaan kopiosuojausta ei saa murtaa sitä varten, että saisi levyn kopioiduksi.

 1. Jos suojaus jostain syystä estäisi levyn soimisen, sen saa murtaa vain soittamista varten.
 2. Mikä on hyvitysmaksu? Yksityisen kopioinnin hyvitys (ns.
 3. Hyvitysmaksu) on lain tekijöille takaama korvaus siitä, että heidän teoksiaan kopioidaan yksityiseen käyttöön.
 4. Hyvitysmaksu hyvitetään tekijöille suoraan valtion budjetista.

Tarvitsenko luvan, kun käytän elokuvaa opetuksessa? Kyllä, elokuvien esittämiseen oppilaitoksessa tarvitaan aina lupa. Elokuvien esittäminen oppilaitoksessa on julkista esittämistä, ja julkiseen esittämiseen tarvitaan tekijän lupa. Lupa tarvitaan, vaikka esittäisit elokuvasta vain lyhyitä, muutaman minuutin näytteitä.

Lupia elokuvien julkiseen esittämiseen voi tiedustella mm. ulkomaisiin elokuviin M&M Viihdepalvelusta ( www.elokuvalisenssi.fi ) ja kotimaisiin elokuviin Audiovisual Producers Finland ry :stä. Miten voin käyttää dokumenttikameraa oppitunnilla? Dokumenttikameralla voi oppitunnilla näyttää kirjoja, lehtiä ja muita julkaisuja piirtoheittimen tapaan.

Julkaisun voi heijastaa datatykillä oppilaiden katsottavaksi. Näytettävää sivua ei saa kuitenkaan ilman lupaa tallentaa pysyvästi esimerkiksi kameran muistiin, muistitikulle tai tietokoneeseen. Oppilaitoksille hankitulla kopiointiluvalla saa myös skannata tai tallentaa otteita kirjoista, lehdistä ja muista julkaisuista ja käyttää niitä opetuksessa.

 • Lisätietoa oppilaitosten kopiointiluvasta www.kopiraitti.fi ja www.kopiosto.fi,
 • Voinko kopioida Internetistä löytämäni lehtiartikkelin ja liittää sen PowerPoint-esitykseeni, jota käytän oppitunnilla? Ajattelimme kerätä leirikoulurahaa myymällä oppilaiden kuvittamia joulukortteja.
 • Mitä pitää huomioida? Oppilaan tekemä joulukortti voi hyvinkin olla suojattu kuvataiteen teos.

Tällöin sen käyttämiseen tarvitaan lupa. Mikäli oppilas on ala-ikäinen, lupa tulee hankkia hänen huoltajaltaan. Saanko tallentaa kameralla koulun kevätjuhlan musiikkiesitykset ja näytelmät? Puheiden sekä musiikki- ja näyttämöesitysten taltioimiseen tarvitaan useimmiten sekä tekijän että esittäjän lupa.

Vanhemmat saavat toki yksityiseen käyttöön. kuvata videokameralla lastensa esityksiä Oppilaiden tai opettajan elävän esityksen tilapäiseen tallentamiseen ei tarvita lupaa. Tätä tallennetta voi käyttää vain tilapäisesti opetuksessa, ei muuhun tarkoitukseen. Voit esimerkiksi soittaa tilapäisesti tallennetun musiikkiesityksen oppitunnilla.

Törmäsin epäilyttävään suoratoistopalveluun, jossa näytetään leffoja ja sarjoja todennäköisesti luvatta. Onko tällaisen palvelun käyttäminen laitonta, vaikka en lataa / jaa mitään itse eteenpäin? Suoratoistopalveluista katsellessa tai kuunnellessa syntyy yleensä väliaikaisia kopioita, esimerkiksi tietokoneen välimuistiin.

 1. Oska tällaisia kopioita ei ole valmistettu laillisesta, oikeudenhaltijan luvalla yleisön saataville saatetusta aineistosta, ne ovat laittomia, vaikkei niitä jakaisikaan eteenpäin.
 2. On lisäksi hyvä muistaa, että käyttämällä laittomia palveluita tulee samalla tukeneeksi niiden toimintaa – monet laittomat suoratoistopalvelut saavat mainostuloja, joista ne eivät kuitenkaan maksa tekijöille, joiden teoksia on palvelun kautta luvattomasti saatavilla.

Onko yksityinen kopiointi sallittua? Kotikopiointi on yleistä ja sallittua. Lain mukaan laillisesta lähteestä hankittuja teoksia saa kopioida muutamia kappaleita omaan ja läheistensä käyttöön, mutta ei julkiseen esittämiseen tai myytäväksi. Kopioida saa esim.

ostamiaan tai kirjastosta lainaamiaan CD-levyjä ja TV:stä saa tallentaa haluamiaan ohjelmia. Sama ei kuitenkaan päde tietokonepeleihin tai -ohjelmiin, sillä niiden tekijänoikeussuoja on vahvempi ja määräytyy erikseen pelin tai ohjelman käyttölisenssissä. Pääsääntöisesti niistä saa ottaa vain laillisen käytön vaatiman varmuuskopion.

Jos omistaa sekä pöytäkoneen ja kannettavan, ohjelmat pitää valtaosin ostaa erikseen kumpaankin. Laillisesta lähteestä saa kopioida yksityiseen käyttöön. Mitä tarkoittaa laillinen lähde? Yksityisen kopioinnin edellytyksenä on, että se tapahtuu laillisesta lähteestä.

 1. Opioitavan teoksen on oltava laillisesti valmistettu ja välitetty.
 2. Laillisia lähteitä ovat mm.
 3. Aidot CD-levyt ja normaalit radio- ja TV-lähetykset.
 4. Laittomia lähteitä ovat sen sijaan fyysiset piraattitallenteet sekä luvatta vertaisverkoissa tai luvattomassa nettiradiossa välitetyt teokset.
 5. Mitä on piratismi? Se on toisten tekemien elokuvien, tietokonepelien- ja ohjelmien, äänilevyjen yms.

tallenteiden laitonta valmistusta ja myyntiä. Mitä laki sanoo piratismista? Piraattituotteiden myynti ja maahantuonti, myös omaan yksityiskäyttöön, on kiellettyä. Luvaton tiedostojen jakaminen ja lataamien Internetissä on laitonta. Onko sekä jakaminen että lataaminen nykyään kiellettyä? Kyllä, laki kieltää molemmat.

Lataamisesta voi joutua maksamaan hyvityksiä oikeudenhaltijoille. Jakamisesta voi hyvitysten lisäksi tulla sakkorangaistus tai vankeutta. Mihin tekijänoikeusjärjestöjä tarvitaan? Teokset ovat oikeudenomistajien omaisuutta, jonka käyttöön pitää pyytää kaikilta oikeudenomistajilta lupa ja maksaa käytöstä korvaus.

Tietyillä aloilla olisi käytännössä mahdotonta hankkia luvat ja hoitaa korvaukset jokaisen oikeudenomistajan kanssa erikseen. Mitä tekijänoikeusjärjestöjä Suomessa on? Suomessa on kuusi tekijänoikeusjärjestöä: APFI, Gramex, Kopiosto, Kuvasto, Sanasto ja Teosto,

 1. Järjestöt edustavat yhteensä noin 89 000 suomalaista tekijää, esittäjää ja kulttuurialan yrittäjää.
 2. Saako CD-levyltä esittää musiikkia koulun aamunavauksessa, joka välitetään keskusradion kautta? Kyllä saa.
 3. Oulun järjestämissä tilaisuuksissa, jotka liittyvät opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen, voi esittää elävää musiikkia tai soittaa musiikkia äänitteeltä.

Saako YLE Areenaa käyttää opetuksessa? Kyllä! Opetushallitus ja tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Audiovisual Producers Finland ovat sopineet YLE Areenan ja Elävän arkiston opetuskäytöstä. Opetuksessa voidaan käyttää Yleisradion YLE Areena ja Elävä arkisto -verkkopalveluissa olevia kotimaisia televisio-ohjelmia.
Katso täydellinen vastaus

Mitä tarkoittaa Netflix tupla?

Netflix-tilaajat raivostuivat: Yhteisten tunnusten estäminen voi käydä kuluttajille kalliiksi Iltalehti tiistaina, miten Netflix suunnittelee muuttavansa käytäntöään jaettuihin salasanoihin liittyen. Moni Netflix-tilaaja käyttää samoja tunnuksia yhdessä esimerkiksi perheenjäsentensä ja ystäviensä kesken, jotka eivät asu samassa taloudessa.

Netflix tarjoaa erilaisia, joiden hinnat ovat nousseet viimeksi kesällä. Perustilauksella (7,99 euroa kuukaudessa) Netflixiä voi katsoa samaan aikaan vain yhdellä laitteella, tuplatilauksella (11,99 euroa kuukaudessa) kahdella ja perhetilauksella neljällä (15,99 eurolla kuukaudessa). Moni maksaa perhetilauksesta siksi, että se on ainoa paketti, joka tarjoaa Ultra HD -sisältöä.

Jokaista tilausta kohden voi tallentaa viisi omaa katselijaprofiilia. Profiilin avaamalla Netflix osaa suositella katselijalle mieluisia elokuvia ja sarjoja. Lisäksi laitteelle on mahdollista ladata nimikkeitä katsottavaksi silloin, kun netti ei ole käytettävissä.

Kallein tilaus tarjoaa katselemisen samaan aikaan neljässä eri laitteessa, eikä tämä olekaan Netflixille ongelma – kunhan Netflixiä katsotaan “perheen sisällä”. Tärkein kysymys yhtiölle ja tulevaisuudessa myös tilaajalle on se, kuinka moni voi käyttää samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa kirjautumiseen.

Käytännössä kirjautumistiedot jakamalla tilausta voi käyttää rajaton määrä käyttäjiä, kunhan he eivät yritä kirjautua palveluun samaan aikaan. Näin vain yhden käyttäjän tarvitsee maksaa tilauksesta ja muut seurata siivellä. Jos Netflix pystyy estämään samojen tunnusten käyttämisen, joutuu jokainen saman talouden ulkopuolella asuva käyttäjä hankkimaan itselleen oman tilauksen.

 1. Miten Netflix sitten aikoo puuttua tilanteeseen, joka maksaa yhtiölle miljoonia dollareita? arvioi Netflixin mahdollisuuksia muuttaa toimintaansa.
 2. Lehden mukaan Netflix alkaa todennäköisesti seurata tilaukseen yhdistettyjä laitteita tai IP-osoitteita.
 3. IP-osoitteen avulla Netflix tunnistaisi laitteet, jotka käyttävät samaa yhteyttä, mutta mobiiliyhteyttä käytettäessä asiat mutkistuvat.

Saattaakin olla, ettei Netflixillä ole vielä ratkaisua ongelmaansa. Marraskuussa toimintansa aloittava Disney+ ilmoitti aluksi rajaavansa palveluun kirjautumiseen käytettävät laitteet kymmeneen, mutta pyöristi lopulta kuluttajien vastalauseiden vuoksi sääntöjään niin, että kymmenen laitteen raja koskee ainoastaan latauksia netitöntä katselua varten.

Netflixin suunnitelmia ei ole otettu vastaan kovinkaan hyvin. Iltalehden eilisen uutisen alla on käyty kiivasta keskustelua siitä, miten rajoitussuunnitelmat tulevat vaikuttamaan tilauksiin. Osa kommentoijista kertoo harkitsevansa jopa palvelun käytön lopettamista. Myös Facebookissa moni tilaaja on ilmaissut kantansa muutossuunnitelmia vastaan.

Moni vetoaa siihen, että koska käytössä on jo perhetilaus, on oikein, että Netflixiä voi katsoa samoilla tunnuksilla paikasta riippumatta. Vaikuttaisiko Netflixin muutos rajoittaa palvelun yhteiskäyttöä katseluusi? Käy keskustelua kommenttikentässä. : Netflix-tilaajat raivostuivat: Yhteisten tunnusten estäminen voi käydä kuluttajille kalliiksi
Katso täydellinen vastaus

Miten poistaa Netflixin Katseluhistoria?

Netflix-historian siivoaminen vaatii ohjelmien poistoa yksi kerrallaan. Tulko katsottua salaa Netflixistä Valehtelevia viettelijättäriä, ja nyt nolottaa? Ei hätää, suoratoistopalvelu mahdollistaa katseluhistorian poiston, vaikka sitä ei olekaan tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Temppu on tehtävä verkkosivujen kautta. Ensin mene verkko-osoitteeseen Netflix.com/WiViewingActivity ollessasi kirjautuneena tilillesi. Vaihtoehtoisesti pääset sivulle myös Netflix.com-sivuston Tili -sivulta. Nyt sinun pitäisi nähdä lista katsotuista ohjelmista, ja kaikkien oikealla puolella on X-nappi.

Sitä painamalla saat ohjelman pois historiastasi. Tällöin nimike ei enää näy Äskettäin katsotut -rivillä tai Jatka katselua -rivillä. Jos ohjelman katselu oli jäänyt kesken, Netflix poistaa myös katselukohtasi. Digital Trends huomauttaa, että televisiosarjojen kohdalla on mahdollista poistaa kaikki katsotut jaksot, kunhan on ensin poistanut yhden jakson.

 • Silloin saat esille napin, joka kysyy haluatko poistaa koko sarjan.
 • Oko katseluhistorian poistaminen kerralla ei kuitenkaan onnistu.
 • Se edellyttää koko käyttäjäprofiilin tuhoamista ja uuden perustamista.
 • Älä myöskään luota toimintoon liikaa, sillä jo poistamasi ohjelmat voivat kummitella historiassasi jopa 24 tuntia ennen kuin ne ovat kokonaan poistuneet kaikista laitteistasi.
You might be interested:  Miksi Pesuhuoneen Kalkkisaostumat Pestään Happamalla Pesuaineella?

Syitä ohjelmien poistoon on muitakin kuin nolojen katselutottumusten paljastuminen perheenjäsenille. Ohjelman poisto historiasta nimittäin vaikuttaa myös Netflixin antamiin suosituksiin. Jos sinua ärsyttävät jotkin alati toistuvat suositukset – tai et halua toisen tiliäsi käyttävän klikkailevan niitä – saatat päästä sylttytehtaalle historiaa tarkastelemalla.
Katso täydellinen vastaus

Onko Moderni perhe poistunut Netflixistä?

Netflixistä lähtee tällä viikolla lähes 30 elokuvaa ja useita hittisarjoja 27.12.2021 13:00 Viikolla 52/2022 Netflixissä tehdään vuoden vaihteen siivousta ja poistetaan joukko suosittuja elokuvia ja sarjoja. Vuoden viimeisellä viikolla Netflixistä poistuu yli 20 elokuvaa, joiden joukossa muun muassa rakastettu Paluu tulevaisuuteen ja Guillermo del Toron ohjaama Crimson Peak.

 • Kaikki viikon 52 poistujat:
 • 28. joulukuuta:
 • 29. joulukuuta:
 • Hop
 • Lorax
 • Lumikki ja metsästäjä
 • Paluu tulevaisuuteen
 • Raakalaiset
 • Robin Hood
 • The Grinch
 • The Last Black Man in San Francisco

30. joulukuuta: 31. joulukuuta:

 • Autohead
 • Bridget Jones’s Baby
 • Crimson Peak
 • Happy Gilmore
 • Lahjakas herra Ripley
 • Last Kings
 • Miami Vice (2006)
 • Näin koulutat lohikäärmeesi 2
 • Paksuna
 • Pienin painajainen perheessä
 • The Change-Up
 • Tulimyrsky
 • Turbo
 • Varg Veum
 • Vastatuulia
 • Warcraft: The Beginning
 1. 1. tammikuuta:
 2. 2. tammikuuta:
 3. Tällä viikolla poistuvia sarjoja:
 • La Mante – 29. joulukuuta
 • Homemade – 30. joulukuuta
 • Jack Taylor – 30. joulukuuta
 • Scorpion – 30. joulukuuta
 • Saku & Vaakku – 30. joulukuuta
 • 1864 – 31. joulukuuta
 • Chuckin ja ystävien seikkailut – 31. joulukuuta
 • Fullmetal Alchemist – 31. joulukuuta
 • Fullmetal Alchemist: Brotherhood – 31. joulukuuta
 • Ensisilmäyksellä – 31. joulukuuta
 • Moderni perhe – 31. joulukuuta
 • Kolme miestä ja tyttö – 31. joulukuuta
 • Kylmäveriset tappajat – 31. joulukuuta
 • Sons of Anarchy – 31. joulukuuta
 • Wallander – 31. joulukuuta
 • Vexed – 31. joulukuuta

: Netflixistä lähtee tällä viikolla lähes 30 elokuvaa ja useita hittisarjoja
Katso täydellinen vastaus

Paljonko Netflix maksaa kk?

Markus Lehtiniitty | Julkaistu 14.10.2022, klo 09:57 Netflix on kertonut yksityiskohdat uudesta, mainoksia sisältävästä tilausmuodostaan, jonka se julkaisee ensimmäisillä markkinoilla marraskuun alussa, useimmissa maissa 3. marraskuuta. Mainosten tulo osaksi Netflixiä on merkittävä suunnanmuutos palvelulle, joka on pitkään toiminut ilman niitä.

 • Äyttäjämäärän kasvun hiipuminen tai jopa kääntyminen laskuun on kuitenkin osaltaan saanut Netflixin muuttamaan suunnitelmiaan.
 • Osin mainosrahoitteisena palvelu on mahdollista tarjota edullisemmin kuin muutoin on mahdollista, ja näin houkutella lisää asiakkaita Netflixin pariin.
 • MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA) Englanniksi Netflixin uuden tilausmuodon nimi on Basic with Ads,

Se tarjoaa 720p-tarkkuuden, johon Netflix samalla päivittää muutenkin edullisimman Basic- eli Perus-tilauksensa, joka tähän asti on tarjonnut vain 480p-tarkkuuden. Marraskuun alussa Netflixin mainoksia sisältävä tilausmuoto tulee saataville Yhdysvalloissa, Australiassa, Brasiliassa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Kanadassa, Meksikossa sekä Euroopassa Espanjassa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

Julkaisu tapahtuu 1. marraskuuta Kanadassa ja Meksikossa ja 3. marraskuuta pääosin muissa maissa, mutta vasta 10. marraskuuta Espanjassa. Mainoksia sisältävän tilauksen hinta vaihtelee maittain ollen esimerkiksi Yhdysvalloissa 6,99 dollaria kuukaudessa. Euroopassakin palvelun hinnassa on euroissa eroja sen ollessa Saksassa vain 4,99 euroa, Espanjassa ja Italiassa 5,49 euroa sekä Ranskassa 5,99 euroa kuukaudessa.

MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA) Esimerkiksi Yhdysvalloissa mainoksettoman Netflix Basic -tilauksen hinta on 9,99 dollaria kuukaudessa, joten mainoksia sisältävä tilaus tarjoaa noin 30 prosentin matalamman hinnan. Vertailun vuoksi mainittakoon myös, että Suomessa Netflixin tällä hetkellä edullisin Basic- eli Perus-tilaus maksaa 7,99 euroa kuukaudessa.

Netflixin mukaan sen uudessa tilausmuodossa mainoksia tulee näkymään 4-5 minuutin edestä tunnin sisällön katselua kohden. Mainoksia esitetään sekä ennen katseltavaa sisältöä että mainostaukoina sen aikana. Yksittäisen mainoksen kesto on 15-30 sekuntia. Mukana mainoksia sisältävässä Netflix-tilauksessa ei ole aivan kaikkea samaa sisältöä kuin muuten Netflixissä johtuen puuttuvista sisältöoikeuksista, joiden osalta Netflix kertoo käyvänsä neuvotteluja.

Netflixin mainostilauksen käyttäjillä ei myöskään ole mahdollisuutta tallentaa sisältöjä katseltavaksi offline-tilassa. Liiketoiminnallisesti Netflixille laajentuminen mainosmyyntiin on merkittävä laajennus. Netflixin mukaan alkuvaiheessa sen tarjoamat mainospaikat on myyty kiintein hinnoin, ja jo sadat mainostajat ovat ostaneet valtaosan alkuvaiheen mainosinventaarista.

Mainosteknologiassa ja -myynnissä Netflixin kumppanina on Microsoft, Muista suoratoistopalveluista myös Disney+:sta on tulossa tarjolle mainoksia sisältävä tilausmuoto 8. joulukuuta. Aluksi Yhdysvalloissa tarjolle tuleva Disney+:n mainoksia sisältävä versio tulee tarjolle samalla 7,99 dollarin hinnalla, jolla aiemmin oli tarjolla mainokseton tilaus, jonka hinta nousee samalla 38 prosentilla 10,99 dollariin kuukaudessa,

Mainos: Yli 1 500 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta – katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Katso täydellinen vastaus

Saako Netflixin kuukaudeksi ilmaiseksi?

Netflix ei tarjoa ilmaisia kokeiluja, mutta voit vapaasti vaihtaa sopimusta tai peruuttaa tilauksen netissä, jos huomaat, ettei Netflix ole sinun juttusi. Ei pitkiä sopimuksia, ei peruutusmaksuja, ei sitoumuksia. Voit avata tilin ja katsoa Netflixin koko tarjontaa.
Katso täydellinen vastaus

Miten kirjautua ulos Netflixistä ps4?

PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5 Avaa Netflix -sovellus. Paina ohjaimen O-painiketta. Valitse rataskuvake. Valitse Kirjaudu ulos.
Katso täydellinen vastaus

Miten saada toisen maan Netflix?

Netflix on saatavilla 190 maassa ympäri maailmaa. Jokaisessa maassa on omanlaisensa valikoima alkuperäisohjelmia sekä lisensoituja sarjoja ja elokuvia, Tilisi maata ei voi vaihtaa paitsi jos muutat toiseen maahan. Jos olet hiljattain muuttanut, saat lisätietoja artikkelista Netflixin kanssa matkustaminen ja muutto,
Katso täydellinen vastaus

Kauanko Netflixin lataukset säilyy?

Kun olet ladannut nimikkeen laitteeseesi, sinulla on rajallisesti aikaa katsoa se ennen kuin lataus vanhenee. Tämä aika riippuu yksittäisistä lisensseistä ja voi vaihdella eri nimikkeissä. Laitteessa olevissa nimikkeissä, jotka ovat vanhentumassa alle 7 päivän kuluessa, jäljellä oleva aika näkyy Netflix-sovelluksen Lataukset ‑sivulla.

 1. Jotkin nimikkeet vanhenevat 48 tunnin kuluessa siitä, kun ensimmäisen kerran painat toistopainiketta.
 2. Un olet aloittanut tällaisen nimikkeen toiston, jäljellä oleva tuntimäärä näkyy Lataukset ‑sivulla.
 3. Voit katsoa ladatun nimikkeen niin monta kertaa kuin haluat, kunnes se vanhenee.
 4. Jos nimike on vanhentunut, se täytyy uusia.

Jotkin nimikkeet voi uusia ainoastaan rajoitetun määrän kertoja. Jos nimike ei ole enää saatavilla Netflixissä, se vanhentuu palvelusta poistuessaan latausajankohdasta huolimatta. Uusi ladattu nimike seuraavien omaa laitettasi koskevien ohjeiden avulla.
Katso täydellinen vastaus

Voiko Netflixin jakaa?

Voit jakaa Netflixin sarjoja ja elokuvia useimmilla mobiililaitteilla, kuten Android-puhelimilla ja -tableteilla sekä iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla.

 1. Valitse, minkä sarjan tai elokuvan haluat jakaa, ja siirry laitteellasi sen lisätiedot sisältävälle sivulle.
 2. Valitse Jaa,
 3. Valitse sovellus, jota haluat käyttää, ja suorita jakaminen sillä.

Katso täydellinen vastaus

Voiko Netflixiä katsoa lentokoneessa?

Katso elokuvia ilman Netflix-tilausta ja offline-tilassa – Netflixissä on kuukauden ilmainen kokeilu, mutta tämän jälkeen ei elokuvia enää pääse katsomaan. Jos tilauksen aikana ei siis ehdi katsomaan kaikkia suosikkielokuviaan, ei ole hassumpi idea ladata elokuvia laitteelleen.
Katso täydellinen vastaus

Miksi Netflix ei voi toistaa nimikettä?

Jos näet tämän virheilmoituksen: Emme voi toistaa tätä nimikettä tällä hetkellä. Se tarkoittaa yleensä sitä, että verkkoyhteysongelma estää laitettasi saamasta yhteyttä Netflixiin tai että itse nimikkeessä on ongelma. Tämä virheilmoitus ilmestyy joskus, jos TV-sarjan tai elokuvan lataus pysähtyy latausnäytöllä kohtaan 25 %.
Katso täydellinen vastaus

Voiko Netflix elokuvia tallentaa?

Voit tallentaa ladatut TV-sarjat ja elokuvat Android- tai Amazon Fire -laitteeseesi asennetulle SD-kortille.

 1. Avaa Netflix-sovellus ja napauta Lisää tai profiilikuvakettasi,
 2. Valitse Sovellusasetukset,
 3. Valitse kohdan Lataukset alta Latauskohde,
 4. Valitse, missä haluat säilyttää latauksiasi.

Huomautus: Tämä muuttaa tulevien latausten tallennuspaikan. Aiemmin lataamasi TV-sarjat ja elokuvat pysyvät siellä, missä ne nyt ovat.
Katso täydellinen vastaus

Miten kirjautua ulos Netflixistä ps4?

PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5 Avaa Netflix -sovellus. Paina ohjaimen O-painiketta. Valitse rataskuvake. Valitse Kirjaudu ulos.
Katso täydellinen vastaus

Onko Moderni perhe poistunut Netflixistä?

Netflixistä lähtee tällä viikolla lähes 30 elokuvaa ja useita hittisarjoja 27.12.2021 13:00 Viikolla 52/2022 Netflixissä tehdään vuoden vaihteen siivousta ja poistetaan joukko suosittuja elokuvia ja sarjoja. Vuoden viimeisellä viikolla Netflixistä poistuu yli 20 elokuvaa, joiden joukossa muun muassa rakastettu Paluu tulevaisuuteen ja Guillermo del Toron ohjaama Crimson Peak.

 • Kaikki viikon 52 poistujat:
 • 28. joulukuuta:
 • 29. joulukuuta:
 • Hop
 • Lorax
 • Lumikki ja metsästäjä
 • Paluu tulevaisuuteen
 • Raakalaiset
 • Robin Hood
 • The Grinch
 • The Last Black Man in San Francisco

30. joulukuuta: 31. joulukuuta:

 • Autohead
 • Bridget Jones’s Baby
 • Crimson Peak
 • Happy Gilmore
 • Lahjakas herra Ripley
 • Last Kings
 • Miami Vice (2006)
 • Näin koulutat lohikäärmeesi 2
 • Paksuna
 • Pienin painajainen perheessä
 • The Change-Up
 • Tulimyrsky
 • Turbo
 • Varg Veum
 • Vastatuulia
 • Warcraft: The Beginning
 1. 1. tammikuuta:
 2. 2. tammikuuta:
 3. Tällä viikolla poistuvia sarjoja:
 • La Mante – 29. joulukuuta
 • Homemade – 30. joulukuuta
 • Jack Taylor – 30. joulukuuta
 • Scorpion – 30. joulukuuta
 • Saku & Vaakku – 30. joulukuuta
 • 1864 – 31. joulukuuta
 • Chuckin ja ystävien seikkailut – 31. joulukuuta
 • Fullmetal Alchemist – 31. joulukuuta
 • Fullmetal Alchemist: Brotherhood – 31. joulukuuta
 • Ensisilmäyksellä – 31. joulukuuta
 • Moderni perhe – 31. joulukuuta
 • Kolme miestä ja tyttö – 31. joulukuuta
 • Kylmäveriset tappajat – 31. joulukuuta
 • Sons of Anarchy – 31. joulukuuta
 • Wallander – 31. joulukuuta
 • Vexed – 31. joulukuuta

: Netflixistä lähtee tällä viikolla lähes 30 elokuvaa ja useita hittisarjoja
Katso täydellinen vastaus